Dikush te flase per Nicholas Berg!

Dikush te flase per Nicholas Berg!

Me vjen mire qe ne forum mundemi te flasim per te gjitha dhe t'i themi gjerat ashtu si i mendojme. Javes se shkuar hapem ate temen e nxehte per abuzimet ndaj irakeneve ne burgjet amerikane. I nxorrem fotografite dhe thame "Turp!". Por a nuk duhet te themi dhe mendojme ne te njejten menyre kur jane arabet ata qe kryejne krime te paimagjinueshme?
Por u bene dy dite qe bota flet per Nicholas Berg qe u ther si kecat per Kurban Bajram, por Albforumi thuajse nuk e permedi fare. Disa prej jush shkruan per te, e di, ju falenderoj.
Por ka nje standart te dyfishte ndermjet shume prej jush, qe disi justifikon kafsherine e Al Qaides. Une them, "secilit te veten", gjithashtu them, "kush vepron si vrasesit e Nick berg nuk meriton te jetoje". Ju do vazhdoni te pretendoni se nuk keni televizor ne shtepi?
capt.7051241au.jpg

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Dikush te flase per Nicholas Berg!

Në përgjigje të Beterrit!
Nuk e di se ku e ke bo shkollën ti «plako» po nëse nuk gaboj, shumica dërrmuese e konflikteve aktuale në botë janë fruti i punës së devotshme të perëndimit. Shembujt janë nga më të shumtët duke filluar me Ballkanin, Lindjen e Mesme, Lindjen e Largët, Afrikën, etj.
Për më tepër, për hir të interesave të tyre të «larta», vendet perëndimore vazhdojnë akoma të luajnë me njëri-tjetrtin, fatkeqësisht në kurriz të popujve.
Së fundi, edhe nëse përpiqen të ndreqin diçka, ata kërkojnë që ti bëjnë qejfin të gjitha palëve në konflikt, gjë që çon në mënyrë të pashmangshme ne konflikte të reja.
Atëhere më thuaj të lutem cila është ideja jote, apo ideja perëndimore, për paqen?
P.S. Nuk dua të të sulmoj por vetëm të të ndihmoj!!! /pf/images/graemlins/tongue.gif

Guest

Kondrapedali,ideja ime eshte:lere Ameriken te vendose rregull atje ku rregulli eshte prishur,qenke kthyer ne "globalist"plako /pf/images/graemlins/laugh.gif .

gentilushi

Primus registratum

O pleq a ta them edhe une llafin tim.
Puna eshte keshtu se po ta mbani mend qe plasi lufta civile andej nga Panamaja apo nga hondurasi se nuk e mbaj mend por dua te them kete qe keta robot i thane Amerikes "Na lini rehat juve ore kolonialiste se na cate ****** .Jemi te zotet e vetes neve.dime ne si te qeverisim"
"RRini or trima se nuk eshte aq kollaj"i thane amerikanet dhe bota por ata prape filluan me bo pordhe nejse.
Edhe Amerikanet thane "ok or trima po ju a leme ne dore juve e beni si te doni ju se nuk ka plasi me nder bitha jo per gje"

Edhe plasi lufta civile or pleq jo per gje po iku Amerikani dhe dolen nja 700 grupe guerilase me nga 1 kryetar ne krye qe secili deshte me u be Kryetar shteti.

prandaj mos ja fusni kot dhe te thoni qe Amerikani duhet te iki se po iku Amerikani nga Iraku do plasi nje lufte civile per pushtet aty qe nuk ja di asnje fatin atij populli po i lane AMERIKANET ne meshire te fatit

me mire do ishte te formoheshe Qeveria dhe te dorezoheshe pushteti dhe pastaj te gerricnin bethen nga kembesoret e deri tek gjeneralet e administratoret.

OK?

pershendetje

Guest

Jam me ciceroin(per here te pare apo te dyte /pf/images/graemlins/laugh.gif ),pak nga pak po dalim edhe ne pleq te zgjuar :tipsy:

Kondrapedali

Kondrapedali

Përkundrazi! Të pretendosh që SH.B.A. të vendosi rregullin aty ku nuk ka kjo quhet globalizëm. Për mua çdo komb duhet të ketë të drejtën të zgjedhi rrugën e tij qoftë kjo edhe Islami.
Duhet ti ftillosh pak idetë plako se kam përshtypjen se i ngatarron paksa termat që përdor.
Në lidhje me temën mbi Nick Berg kam një sit tepër interesant por ka një të keqe të vogël që është në frengjisht dhe ka mundësi që lajmi të mos rrijë aty gjatë. Me pak fjalë aty thuhet që videoja e vrasjes së Nick Berg mund të jetë e fallsifikuar dhe se filmimet janë bërë në burgun e Abu Ghraib (më falni nëse emri i burgut nuk është i saktë) nga ushtarë amerikanë. Këto teza janë ngritur nga ekspertë që kanë studiuar videon me hollësi.
Siti për të cillin po flas është:
http://www.radioactif.com/news.php?n=1807

Guest

Kontdrapedali,du VETEM nji fakt ku Amerikanet kane luftu per crrenjosjen e Islamit prej vendeve arabe,vetem NJE fakt,ndersa une mund te sjell shum ,vende arabe mike ta Amerikaneve qe jetojne ne begati,ndjekin fene e tyre me perkushtim dhe prape jane aleate te Amerikes,ja disa:Jordani,Arabia Saudite,Dubai,Katar,Kuwajt,Turqi,Egjypt.Nga ana tjeter kundershtaret e Amerikes:Iran,Siri,Sudan,Somali,Ceceni,Jemen.Besoj qe krahasimi i begatise dhe demokracise ndermjet ketyre vendeve do ishte i tepert. :wave:

Kondrapedali

Kondrapedali

Të të bëj një pyetje:- Sa vjeç je?
Dua ta di që shoh se çfarë ngjarjesh ke përjetuar.
Ato vende që ti përmende të parat si aleate të SH.B.A (mundohu të përdorësh emrin e saktë për SH.B.A sepse Amerika është shumë më e madhe se aq) nuk janë aq të përparuar sa thua ti (ta lyesh bythën me flori nuk do të thotë të jesh i begatë) dhe për më tepër i janë bindur politikës së SH.B.A-së apo i kanë shërbyer interesave të veta politike që janë përputhur me ato të SH.B.A-së (Turqia). Në të kundërt, vendet si IRAKU, Afganistani, etj. (nuk e di përse i përzive Çeçenët në këtë mes) që janë mbështetur dikur nga SH.B.A (Afganistani gjatë luftës me U.R.S.S. ndërsa Iraku qysh prej fitimit të pamvarësisë nga Anglia) janë dënuar prej opinionit botëror qysh në momentin që politika apo interesat e SH.B.A në lidhje me këto vende kanë ndryshuar (lufta e parë me Irakun filloi pas rënies së komunizmit dhe ishte si rrjedhojë e keqësimit të marrëdhënieve Irak-SH.B.A). Sa për informacion, Iraku ishte vend laik, me përqindjen më të madhe të arsimimit në rajon, me të ardhurat më të larta për frymë pas Kuvajtit e me shumë tregues të tjerë ekonomikë e shoqërorë të tipit perëndimor.
Dhe përsa i përket çrrënjosjes se islamit tek cili nga mesazhet e mia e ke lexuar ti një gjë të tillë?
Mëgjithatë ka një të vërtetë përsa i përket këtij fakti dhe kjo e vërtetë është qëndrimi i Bushit ndaj fesë në përgjithësi. Që të mundohesh të ndalosh abortin në ditët tona është më keq se inkuizicioni spanjoll i mesjetës së vonë!
Ka shumë raste ku islamizmi nuk shihet me sy të mirë. Shqipëria ka vuajtur qysh në fundin e shekullit të 19 prej këtij fakti dhe sot vazhdon akoma të vuajë. Njëra nga arsyet e revolucionit të 97 (nga pala e SH.B.A) ishte futja e Shqipërisë në Konferencën e Vendeve Islamike!!!
Kështu që të këshilloj që para se të thërrasësh me të madhe Rroftë Amerika ti analizosh mirë faktet!!!
Me të mira plako. /pf/images/graemlins/wink.gif

Guest

O pedali,tani une te dhashe qe te dyja anet e medaljes plako,ne njeren ane ke pro Amerikanet(U.S.A)dhe ne anen tjeter anti-Amerikanet,tani krahasimin beje vete ti,pse i rrotullohesh pyetjes,se si eshte begatia atyre vendeve me politike pro-USA e kemi pare te gjithe nga reklamat e firmave te ndryshme Turistike dhe ne na duken vende perrallore,gati gati nje parajse ne toke.Besoj qe nje vend qe ka nje turizem te zhvilluar dhe ka gjithato bukuri magjepese,nuk besoj se kjo ka te beje me "****** e lyer me flori".Edi ti se sa eshte perqindja per fryme ne Kuwajt?13.000$ ne vit plako.Kurse persa i perket moshes time,cdo te thuash me kete ti?Mos i pe ne TV ngjarjet Iran-Irak apo Afganistan-URSS??Ne kohen kur u zhvilluan ato ngjarje ne nuk kishim as informacionin me te vogel,pra rrofte viti'90per te gjithe ne.Ban thjeshte krahasimet ekonomike te ketyre vendeve dhe do shohesh rezultatet,nqs pro-USA do te thote mireqenie ekonomike atehere nuk besoj qe ke ndonje gje kundra edhe ti.

Kondrapedali

Kondrapedali

Me anti- dhe pro-amerikane ti flet për qeverinë?
Përsa i përket popullsisë jam mëse i sigurtë që Sh.B.A nuk do e fitonte konkursin e Miss-Simpatisë në ato vende. Lë të shohim ngjarjet e fundit në Arabinë Saudite, apo kundërshtimin e Turqisë ndaj përdorimit të territorit të saj në pushtimin e Irakut, atentatet ne Jemen (Aden), etj.
Nëse i mban mend filmimet në vendet arabe pas ngjarjeve të 11 shtatorit, në Arabinë Saudite, ashtu si edhe në Palestinë, njerëzit festonin nëpër rrugë. Dhe, mos harro që shumica e terroristëve islamikë janë Sauditë.
Për të mos u lodhur më shumë me ty të këshilloj të shohësh dokumentarin e Michael Moore mbi pushtimin e Irakut. Aty mund të kuptosh shumë lojra të Sh.B.A në lidhje me destabilizimin e botës (së paku influencën e politikës së SH.B.A)!!
Mos fol me partizanllik por me mend në kokë dhe duke qen i hapur ndaj ideve të të tjerëve por kryesisht ndaj fakteve!
Ia kalofsh mirë!

blendiys

Primus registratum

Sa për informacion, Iraku ishte vend laik, me përqindjen më të madhe të arsimimit në rajon, me të ardhurat më të larta për frymë pas Kuvajtit e me shumë tregues të tjerë ekonomikë e shoqërorë të tipit perëndimor.
Nuk desha te kundershtoj,por po njihem me nje informacion te pabaze me ngjan.
Ka shumë raste ku islamizmi nuk shihet me sy të mirë
Dhe kjo nuk po me duket e drejte!
Per cfare Islamizmi e keni fjalen??
Cfare kam lexuar une dhe degjuar rreth Islamit eshte komplet ndryshe nga ajo qe ju po predikoni!.
Kurani citohet ndryshe nga goja e Al Zarqawit me shoke.

OROSHI

Primus registratum

Jam shum dakord me Blendin,Islamizmi nuk perfaqesohet nga radikale te tipit Al-Zarqawi,Bin laden apo Al-Bdi-Balete. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Kur kam shkruar «vend laik» desha të them «Shtet laik». Është e padiskutueshme që Iraku është një komb Islamik. Këto që kam shkruar këtu i kam mësuar gjatë një emisioni dokumentar në një nga rrjetet televizive më serioze të Kanadasë, CBC.
Megjithatë jam i sigurtë që gjenden edhe libra të cilët i konfirmojnë këto fakte. Me pak kërkim mund të gjendet çdo informacion në ditët tona. Mjafton të dish kë të besosh!
Ka shumë raste kur Islamizmi nuk shihet me sy të mirë. Kjo është një e vërtetë absolute por nuk do të thotë që Islamizmi nuk është i mirë. Rastet i kemi shumë afër Shqipërisë, mjafton të përmend se si e shohin Islamin Serbët apo Grekët për të validuar atë ç'kam thënë!
Dhe për ta mbyllur, nuk jam as prift e as hoxhë dhe nuk them mendimet e mia në forum për të gjetur dishepuj apo për ti mbushur mendjen të tjerëve. Qëllimi im është që mendimet, idetë dhe informacionet që unë kam ti ndaj edhe me të tjerë të interesuar për këtë çështje! /pf/images/graemlins/wink.gif
Ia kalofshit mirë të gjithë!

OROSHI

Primus registratum

Ka shtete laike por populli ne brendesi nuk asht laik dhe kjo asht e keqja ma e madhe,me mire nje popull laik sesa nje shtet laik.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fatkeqësisht populli nuk ban meiherë ça don shteti por n'rastin e Irakut Shteti nuk e pat aq kohë sa me e kthy popullin në laik!
Nejse, fakti është që si islamikët si të krishterët apo çifutët i kanë dhênë provat që janë pjesëtarë të denjë të rracës njerëzore. Kundër natyrës nuk u dilka dot!!! :wave:

une_une

Primus registratum

E dini cfare do e ngreje me katapulte Shqiperine edhe Kosoven nga bataku ku eshte?

Nje konvertim masiv ne judaist. Eshte detyre e cdo organizate hebreje te ndihmojne hebrenjte e tjere. Mbase nuk besoni pyesni shqiptaret (nese njihni) qe jane afruar sinagogave pjestaret e se ciles i kane ndihmuar.

Ne na urrejne qe na urrejne ne Ballkan edhe Europe. Me shume ska ku vete. Oh ne jemi myslymane shumica (une jam myslyman me origjine). Cfare po ndihmon bota arabe ne Shqiperi pervec ndertimit te 1000 xhamive? Keto gjera i duhen Shqiperise?

Mbas luftes se Kosoves jane disa(12 a 14) familje kosovare ne izrael (nuk u kthyen). Populli shqiptar eshte oportunist. Te njejten gje u be kur u konvertuam ne myslymane. Jeta e tyre ka ndryshuar me cfare kishin(ana financiare, femijet ne universitete etj) ne Kosove. Pse nuk shfrytezohet nje rast i tille.

deni83

Primus registratum

Sic e tha edhe parafolesi,nje konvertim ne fene izraelite(sa per sy e faqe,sic eshte tradita jone ne fushen e fese) do na ndihmonte shume.Sikur shqiptaret te kishin nje te 10ten e intelektit qe kane hebrejte,Shqiperia do ishte bere Zvicer dhe keta fqinjet e neveritshem e te perbuzshem qe kemi do i kishim shkel ne me kome.

lir

Primus registratum

cuna ne shqipot e kemi ne ADN shprehjen (Feja e shqiptarit eshte Shqiptaria). Mutacione sigurisht ndodhin e rezultojne ne atoqe thoni ju..
gjithsesi per te vazhduar kete teme, dikush duhet te flase per Nicholas Berg :smash:

OROSHI

Primus registratum

NUk jam dakord qe te flitet ma per N.Bergun.Ai ka shku te te shumtit ka kohe.Jam edhe une per kthimin e shqiptareve ne fene e qifuteve,por mos u ktheni me gjith zemer,se e keni zakon ju,po u kthyet nje here nuk tundeni ma. /pf/images/graemlins/laugh.gif

antares

Primus registratum

He me ju lumte more ju "me nder shqiptaresh" qe me jeni!. Ide me te mire prej dallkauku pese-lekesh nuk do te mund te hidhej ne kete forum. Po si more kaqole "shqipfoles" kaq kollaj kujtoni se do tua hidhni cifuteve? A se dini se per tu quajtur cifut duhet te kaloni ne vrimen e gjilperes? Por per plera si ju qe me hidhni idera te tilla te konvertimit ne racen me te neveriteshme te planetit, te berjes nje me cifutet, kete murtaje e zgjebe te botes, e meritoni perjetesisht perbuzjen dhe percmimin e Europes dhe dajakun dhe hurin e Serbise e Greqise.
A ska mbetur nje pike dinjitet ne ate qelb qe ju e quani gjak?
Turp te keni ne jete te jeteve thjesht qe ju vajti ne b... koke kjo ide e neveriteshme.

val kilmer

Primus registratum

Avash ti Bin Laden mu.ti qe u quajtke Antares! Raca me e shpifur,me e ndyre,me e neveritshme,me idiote dhe e trashe e planetit dhe e universit jane arabet.

Nicholas Bergu ka shkuar te te shumtit,po te te shumtit duhen cuar edhe keta terroristet idiote islamike te mu.tit si ky Antaresi me siper!