Dikush te flase per Nicholas Berg!

Dikush te flase per Nicholas Berg!

Me vjen mire qe ne forum mundemi te flasim per te gjitha dhe t'i themi gjerat ashtu si i mendojme. Javes se shkuar hapem ate temen e nxehte per abuzimet ndaj irakeneve ne burgjet amerikane. I nxorrem fotografite dhe thame "Turp!". Por a nuk duhet te themi dhe mendojme ne te njejten menyre kur jane arabet ata qe kryejne krime te paimagjinueshme?
Por u bene dy dite qe bota flet per Nicholas Berg qe u ther si kecat per Kurban Bajram, por Albforumi thuajse nuk e permedi fare. Disa prej jush shkruan per te, e di, ju falenderoj.
Por ka nje standart te dyfishte ndermjet shume prej jush, qe disi justifikon kafsherine e Al Qaides. Une them, "secilit te veten", gjithashtu them, "kush vepron si vrasesit e Nick berg nuk meriton te jetoje". Ju do vazhdoni te pretendoni se nuk keni televizor ne shtepi?
capt.7051241au.jpg

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Dikush te flase per Nicholas Berg!

Nga Vali më lart (në faqen përpara):

... tja hypin devese a gamiles ...?

T'ia hypi deveja e gamilja deshe me thanë?
Ka 5½ vjet që nuk jam kthyer në Shqipëri dhe kjo për arsye financiare e dokumenta (jam student akoma). Kte vit shyqyr Zotit po bohem marë me u kthy për nja një muaj por më kanë thënë që herë pas here është vështirë të kalosh pranë xhamive gjatë (pas) orës së lutjes pasi ka shumë treçereksha mjekërrcjepër që zenë rrugët (nga numri i madh). :cry: Që kur u bo kultura Shqiptare arabe?
Para se të hikja (98) pata dëgju për disa raste kur djem kërkonin që vajzat të mbanin perçe dhe më vinte ti vija bombën por duke qenë se mendoj të kem pak më shumë kulturë e civilizim se ata, e përmbajta veten. Kte rradhë nuk e di se çfarë mund ti bëj! :smash:
Por nejse nga Iraku dolëm tek hajvanët shqiptarë.
Shkurt muhabeti si Irakienët edhe Amerikont nuk duhet ta grricin me Shqiptarët se edhe ne po i rritim ca «Allahu ekbehr». Imagjinoni me na dalë nomi edhe si terrorista!!! :confused:

val kilmer

Primus registratum

O Kundrapedalo,mos u alarmo shume.Sipas statistikave zyrtare ne Republiken e Shqiperise praktikuesit e rregullt (injorante absolute te trashe,kuptohet) te fese islame jane rreth 4-6% te atyre qe pohojne se i perkasin besimit mysliman

assassino26

Primus registratum

O kundrapedalo,se di se ku je ti,por ketu ne Tr te garantoj se s'ka aq sa te kane thene ty.Me rastin e ndonje feste edhe mushet xhamia plot,por zakonisht s'para ka shume.
E ku na flliqen kta binladenistat e merdes.Shif si na paska dale nami /pf/images/graemlins/frown.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

4-6% islamista do të thotë që ka rreth 175000 persona që mund të të venë bombën!!!
Megjithatë nuk është kjo që më tremb, thjesht më shqetëson ideja që Shqipëria të konsiderohet si vend Islamik ndërkohë që vendeve perëndimore nuk ia vë njeri nofkën «katolik», «ortodoks» apo «anglikan» etj. D.m.th që edhe ne shihemi shtrembër sepse disa zhulsa nuk rruhen (nëpër Evropë e Amerikë është edhe më keq por ne e kemi atë statistikën-damkën 70% myslimanë).
Të më kuptojnë drejt disa që nuk kam asgjë me fenë por vetëm me "fetarët" e bythës që hiqen sikur dëgjojnë vetëm fjalën e Zotit e që dëgjojnë lloj lloj gomarlliqesh përveç fjalës së Zotit.
/pf/images/graemlins/frown.gif

deni83

Primus registratum

Nejse,sa per ket shqetesimin tend,duhet te dish se shqiptaret(e Shqiperise) qe pohojne se,krejt formalisht,vetem de jure,i perkasin besimit mysliman(sepse ne familje kane qene dikur myslimane /pf/images/graemlins/laugh.gif )jane rreth 50-52% e popullsise totale.D.m.th 5% e ketyre i bie te jene rreth 80000 veta,jo 175000.Pastaj bin ladenat idiote te trashe qe kane ardh nga medresete e atyre vendeve te shpifura e te neveritshme te Lindjes se Mesme,jane nje numer absolutisht i paperfillshem,krejt i pakonsiderueshem,numerohen me gishta.

OROSHI

Primus registratum

Shifra 4-5% e atyre qe shkojne pas arabeve,une mendoj qe kjo shifer duhet te na ALARMOJE!!! :angel: ,mos harroni qe numri i arabeve ne shqiperi afrohet tek 200-300,11 ishte numri i atyre qe moren pjese si kamikaze ne USA me 11-shtator. :wave:

boss

Primus registratum

O ju atdhetare te flakte. Duke ofenduar te tjeret po tregoni se çfare grade morali keni.
Kur ndodhe sulmet ne Amerike, a i pate ju muslimanet (ne shqiperi) ta perkrahin nje gje te tille qe ti quani "Bin Ladena"?
Pse flisni budallalleqe, qe te gjykosh duhet te dish se çfare thote tjetri, e jo te flasesh kot.
Po te kishin muslimanet ne shqiperi ate mendim do te ishte bere kasaphene ne shqiperi, sidomos ne 97 ku te gjithe kishin arme. A ndodhi gje e tille?
Mund te kete njerez me mendime te tilla, po a kujtoni ju se i perkrah njeri? (nga muslimanet flas)
Pse flasin te tjeret pallavra dhe o burra u vu vula, muslimanet jane ....... etj. Jo mer djema, nuk kan qene ndonjeher muslimanet shqiptare te tille. Pse mbushen xhamiat ka ndonje gje te keqe? njerizit dun me besu dhe me adhuru Zotin, te tjere jo, se besoj se ka ndonje faj per te bere ketu.

deni83

Primus registratum

4-u! Nuk po mundohet njeri te fyeje apo te ule myslimanet shqiptare.Une vetem u shpreha me terma (thellesisht)perbuzes e percmues vetem per ata injorante absolute idiote te trashe qe vijne nga medresete e Afganistanit dhe Pakistanit dhe Arabise dhe "ndotin" me prezencen e tyre truallin shqiptar.Shqiptaret e tjere te besimit "mysliman" :confused: /pf/images/graemlins/laugh.gif (qe jane krejt formalisht "myslimane" :confused: /pf/images/graemlins/laugh.gif ) kuptohet qe nuk i futa ne te njejtin thes me te mesipermit!

Kondrapedali

Kondrapedali

4-U:
«D.m.th që edhe ne shihemi shtrembër sepse disa zhulsa nuk rruhen»
Kjo nuk përfshin popullsinë myslimane vetëm një pjesë që kërkon medoemos të arabizohet dhe jo Islamizohet. Me myslimanët nuk ka njeri asgjë, siç nuk ka as me katolikët apo ortodoksët. Shyqyr Zotit nuk e kemi pas ndonjëherë më të rëndësishme përkatësinë fetare më të fortë se përkatësinë kombëtare apo diçka më ngushtë, atë rrethanore (një rrethi të caktuar, ex: Tironc, Lab, Korçar, Shkodran apo nga Vorri i Bomit, nga Brraka, nga Tirona e Re etj.)
Shumicën e shokëve të mi i kam myslimanë, vetë jam me nënë myslimane e kam marrë një grua myslimane por kjo s'më nxjerr asnjë lloj pengese.
Siç e thashë edhe më lart, janë një pjesë e vogël që imitojnë kulturën arabe duke kujtuar se kjo është kultura islamike. Që të jesh mysliman nuk do të thotë që të vishesh me pantallona treçerekëshe gri dhe me një leckë të hedhur përsipër apo të lesh mjekërr sa më të gjatë.
(A mund të më thotë njeri se ç'kuptim ka mjekrra si lesh dhie? Për ne shqiptarët a ka ndonjë domethënie të veçantë?)

antares

Primus registratum

Pa te shame se poplli jon thot kush sha osht i sham, ndersa AFja nuk i tolero keto gjona me rregullore!

Kondrapedali

Kondrapedali

m'rregull e ke ti, po nuk i vje te gjithve omel e me pasterti shpirtrore muhabeti.

lejini te shamet, ne te folmen shqiptare te shamet jane pafun e s'ju del nje jete e tere me u shajt.

boss

Primus registratum

Deni 83: 4-u! Nuk po mundohet njeri te fyeje apo te ule myslimanet shqiptare.Une vetem u shpreha me terma (thellesisht)perbuzes e percmues vetem per ata injorante absolute idiote te trashe qe vijne nga medresete e Afganistanit dhe Pakistanit dhe Arabise dhe "ndotin" me prezencen e tyre truallin shqiptar.Shqiptaret e tjere te besimit "mysliman" (qe jane krejt formalisht "myslimane" ) kuptohet qe nuk i futa ne te njejtin thes me te mesipermit!
Me te thene te drejten, deri tani nuk kam ndegjuar per ndonje shqiptar i cili ka qene ne Afganistan. Sa per studentet e Arabise, une per vete jam ne vendet arabe dhe kam shume shoke te cilet kan studiuar dhe studiojne ketu, porse asnjeri prej tyre nuk ka mendime te tilla. Nuk jepet gjykimi pse ky meson ne vendet arabe qenka terrorist etj etj.

Kondrapedali
«D.m.th që edhe ne shihemi shtrembër sepse disa zhulsa nuk rruhen»
O Kondrapedal: O bir njeriu. Nuk jan vetem muslimanet te cilet e kan prej fese mjekren. Ke ortodokset, çifutet etj. Edhe katoliket ne filmat e tyre per Jezusin e paraqisin ate me mjeker, pra nuk eshte gje e veçante per muslimanet.
Pastaj sa per arabizimin sikurse e quan edhe mund te jete ajo qe thua ti, porse mos harro se shqiptaret ne pergjithesi jan duke marre tradita perendimore te cilat nuk kan qene ndonjehere ne shqiperi. Pra mund te jete qe disa anojne nga traditat arabe ashtu sikurse te tjere anojne nga tradita perendimore. Ajo varet nga vendi ku jeton, te pelqen nje tradite e merr ate. çdo gje ka te miren, porse ka dhe te keqen e vet. Ky eshte mendimi im, ndoshta jam dhe gabim.

OROSHI

Primus registratum

4-u,une nuk jam as per perendizimin e shqiptareve dhe as per arabizimin tone,jam per shqiptarizimin tone,sepse kohet e fundit po e humbim,cna duhen kulturat e tjera kur ne kemi tonen???, :thumbsup:

Muminin

Primus registratum

sipas 1 sondazhi te thjeshte ketu ne Af,megjithse nuk pretendoj te jete 100% i sakte,i binte qe myslimane ishin 35% edhe orthodoks 38%.Me duket se myslimanet kane dale ne vend te 2-te edhe po vazhduan edhe shume kohe te lehin plehrat si bin Ladeni,Amari,me i llaf mulla amari e nai tjeter,myslimane do kete me shume ne Serbi se ne Shqiperi
Me keto sondazzhet e tua e sidomos me analizat me duket se po ia kaloke edhe Gallup Poll. Ata te gallupit te pakten i japin me 3 a 4 % gabim.

Demetrio Scutari

Primus registratum

Tani terroristët islamikë kanë vrarë pa mëshirë edhe një bullgar të pafajshëm... sipas mendimit tim, ata meritojnë varjen...

antares

Primus registratum

Ashtuuuuuuuu.
Po komunistet shqiptare, partizanet apo ku e di une, kur vrisnin ndonje italian gjate luftes se dyte, a e meritonin 5-lekshin?

Kondrapedali

Kondrapedali

Islamistët, këta janë derra dhe kriminela. Të tjerët luftun për liri. Këta luftojnë kundër lirisë, kundër Amerikës, kundër nënës Parti! :tipsy:

antares

Primus registratum

Prandaj ata qe nuk flasin mire per "Nenen Parti" (Ameriken) si dhe per "ditet e lumtura qe jetojme ne sot" (pushtimi dhe poshterimi i Irakut), do te quhen reaksionare (terrorriste islamike) dhe do te dergohen per riedukim apo ne gjirin e "Klases Puntore" (Abu Graib).
Eh more kondrapedal, ca i ka marre malli per Dullen dhe ditet e lumtura. A ste duken si dy pika uji komunistet e djeshem me me keta zvarraniket e sotem qe u lepihen amerikaneve?