Dikush te flase per Nicholas Berg!

Dikush te flase per Nicholas Berg!

Me vjen mire qe ne forum mundemi te flasim per te gjitha dhe t'i themi gjerat ashtu si i mendojme. Javes se shkuar hapem ate temen e nxehte per abuzimet ndaj irakeneve ne burgjet amerikane. I nxorrem fotografite dhe thame "Turp!". Por a nuk duhet te themi dhe mendojme ne te njejten menyre kur jane arabet ata qe kryejne krime te paimagjinueshme?
Por u bene dy dite qe bota flet per Nicholas Berg qe u ther si kecat per Kurban Bajram, por Albforumi thuajse nuk e permedi fare. Disa prej jush shkruan per te, e di, ju falenderoj.
Por ka nje standart te dyfishte ndermjet shume prej jush, qe disi justifikon kafsherine e Al Qaides. Une them, "secilit te veten", gjithashtu them, "kush vepron si vrasesit e Nick berg nuk meriton te jetoje". Ju do vazhdoni te pretendoni se nuk keni televizor ne shtepi?
capt.7051241au.jpg

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Dikush te flase per Nicholas Berg!

Deri dje e konsideronin SH.B.A m.ut ndërsa sot sapo e provuan pakëz se ç'shije kishte opa ndryshuan kahun dhe ju pëlqeu më shumë se ai m.ut që hanin në Shqipëri!

Por ajo shprehja e famshme popullore " A rrin qeni pa hangër m.ut" nuk ka dalë kot! Për njerëz të kti kallupi është nxjerrë!
Nejse, shpresoj vetëm mos ti kapi dhimbja e barkut se na qelbin edhe neve pastaj! /pf/images/graemlins/laugh.gif

antares

Primus registratum

Po kujtoj ate proverbin italian "Il gobbo si radrizza solo nella bara" (Gunga e gungacit drejtohet vetem ne arkivol) per anetaret (e paket) te forumit qe nuk dine italisht.
Dje lexoja nje artikull te Uashingtonpostit dhe paragrafi i fundit ishte .....
"The day Spain pulled out, Albania wrote Washington to reaffirm its commitment and has since pledged to increase its troops from 71 to 200. "We're the most pro-U.S. nation in Europe," Ambassador Satos Tarisa said, "and we're in Iraq for the long haul." "
Tani jane dy gjera
1) A nuk te kujtojne keto letra ato solidarizimet e kooperativave me vendimet e Pleniumeve?
2) Gazetari ka bere nje gabim ortografik kur thote "Ambasadori Satos Tarisa". Tani jane dy gjera ose eshte gabim ortografik ose Sevo Tarifa na qenka gdhire Grek papritur.
Ne te kujtohet apo po te pyesesh se kush eshte ky Sevo Tarifa do te shohesh se ka qene nje nga propagandistet me te zjarrte dhe me te ndyre ne Sektorin ideologjiko-propagandistik te Partise se Punes. Une rastesisht kam lexuar ca shkrime te tij ne vitet 1973-1985 dhe prandaj e kam fiksuar si nje nga vrer vjellesit me te kuotuar te Burses se ideologjise komuniste te asaj kohe.
Tani shohim qe po ky njeri i paska gelltitur te gjitha ajrget e asaj kohe dhe shkon......Ambasador ne Amerike.
Ky eshte ilustrimi me i mire i asaj qe the pak me pare per punen e qenit dhe mutit.....
--------------
p.s Linku eshte

http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dyn/A50417-2004Jul14?language=printer

Kondrapedali

Kondrapedali

Antares, e di se kush mu.tin është edhe ambasadori ynë në SH.B.A. dhe e di edhe se ç'rol ka! Kam një shok timin të ngushtë që punon në ambasadën tonë në Washington dhe fatkeqsisht edhe ai nga ata të mu.tit është. Por politika nuk na largon si shoqëri!
Por e din ti që edhe i nderuari që ndodhet në Otawa ka një detyrë tepër patriotike dhe raporton besnikërisht tek padronët në Shqipëri për ç'bëjmë ne këtu? Raportin e merr nga 80 lekshat e mëparshëm që tani nga inati e cmira që kanë (si të pazotë që janë) bëjnë ç'është e mundur ti prishin punë pjesës së shëndoshë të shqiptarëve.

Tani këta debila pretendojnë që SH.B.A apo kushdo qoftë, të kenë sadopak respekt për ç'është qeveri Shqiptare apo për mbështetjen që kjo i bën SH.B.A në Irak!
Me mënyrën komuniste të xhaxhit, këta shkërdhata po vazhdojnë të përhapin namin e keq të shqiptarëve me qëllim që të huajt të mos përzihen me ne. Në kohën e xhaxhit ishim ne që si "qasnim" të huajt ndërsa sot për kushtet në të cilat jetojmë duhet të ruajmë distancën por duke i bërë të huajt që të mos na afrohen nga neveria!

Oh, ku jemi e nga kush fëlliqemi. Si ka mundësi që në krye të shqiptarëve ka dalë gjithmonë më plehra, më shkëdhata, më katili?
Kam frikë se do zhgënjehem keq kur të kthehem këtë verë aq sa të mos dua më të shkoj në Shqipëri. Por mos u gëzoni juve të tjerët se çudia më e madhe 3 ditë zgjat /pf/images/graemlins/laugh.gif !