Dhuna ne Familje eshte si pasoj e mos besimit ne ALL-LLAHUN

ODISEA

Primus registratum
Re: Dhuna ne Familje eshte si pasoj e mos besimit ne ALL-LLAHUN

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
It's called RESENTMENT Harap!!!

[/ QUOTE ]
ty nuk po te kupton kush shqip e dashur /pf/images/graemlins/shrug.gif
mendon se gjuhet e huaja mund t'a permiresojne situaten???
/pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

H

harap

Guest

per mendimin tim mos besimi ne allah eshte nje nga 100 arsyet e mundshme.Teme si pa vend me duket kjo.

Indulgence

Primus registratum

It's called RESENTMENT Harap!!!

[/ QUOTE ]
ty nuk po te kupton kush shqip e dashur /pf/images/graemlins/shrug.gif
mendon se gjuhet e huaja mund t'a permiresojne situaten???
/pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

[/ QUOTE ]

Ndoshta forca e zakonit O_A_S /pf/images/graemlins/kiss.gif, perziere me tolerance!!! S'doja ta thoja "shqip" fare... /pf/images/graemlins/shrug.gif

Nuk paragjykoj, por shpreh vetem keqardhjen per viktimat ne kete mes, qe ne saje te indoktrinimit fetar dhe shtypjes te vazhdueshme nuk dalin dot nga rrethi i tmerrshem vicioz. Kjo me kthehet ne rrevolte kur flitet për dhe prej bashkekombesve te mi! /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/cry.gif
Ja nje histori:
Punoj me nje Pakistaneze, lindur ne Indi, rritur ne Londer qe jeton prej 20 vjetesh ne USA. Baben PHD, vete e shkolluar ne USA (Infermiere, dmth me 5 vjet universitet), po ashtu dhe i shoqi (inxhinier elekrik tjetri), te cilin e kishte pare vetem nje here para dites se marteses... Nejse, 15 vjet me vone..., vjen ne pune me nje infeksion dhembi qe po i merrte shpirtin... Dentisti i kishte dhene antibiotike qe duhet t'i merrte p[er 10 dite... Ne muhabet e siper nje kolege i tha qe te bentete kujdes, sepse antibiotiket ulin ose eleminojne efektin e birth control pills dhe ose duhet te abstenonin per 10 dite, ose te gjenin ndonje metode tjeter "mbrojtjeje"...

Te nesermen, u hap perseri muhabeti dhe pergjigja ishte e shkurter "nderpreva antibiotiket une..." /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Indulgence,

Une e shoh shume mire keqardhjen tende per pakistanezen. Po kjo nuk duhet qe te shtyje te flasesh keq per vargjet Kur'anore. Nuk duhet te shtyje te citosh vargjet e Kur'anit dhe te genjesh perreth tyre. Ne te vertete feja Islame ka ardhur per ndihmen e njerezve qe ti ndien keqardhje dhe jo per shtypjen e tyre.

Nuk eshte faji i fese Islame apo faji i Kur'anit qe disa njerez jane neglizhent ndaj ndjekjes se ligjeve dhe te drejtave te dhena nga Zoti per cdo gjallese. Por eshte faji i vete atyre njerezve. Pra per kete gje Kur'ani ka ardhur qe te ndryshoje zemrat, te rrisi pergjegjesine e njeriut ndaj Krijuesit te tij, dhe friken ndaj Krijuesit te tij qe fatmiresisht keta njerez te lene shtypjen e tjereve dhe te udhezohen ne rruge te drejte.

Thuaj: “Zoti im i ndaloi vetëm të këqijat e turpshme, le të jenë të hapta ose të fshehta, ndaloi mëkatin, mdaloi shtypjen e tjetrit pa të drejtë, ndaloi t’i mvishni All-llahut shok pa patur për të kurrfarë argumenti, dhe ndaloi të thoni për All-llahun atë që nuk e dini se është e vërtetë. (Kur'an 7:33)

Me duket ca cudi se e krijoni uren midis aktet dhe veprimet e nje njeriu dhe etiketen qe mban nje njeri. Po ta shpjegoi ca shkoqitur qe ta marresh vesh me shembullin qe solle. Thua 'pakistaneze' e tani ne duhet te mendojme se pakistaneze = muslimane, se nuk lexoj ndonje gje te historia jote qe kjo ishte muslimane, une mund te them qe mund te jete edhe krishtere se ka edhe pakistaneze krishtere ose na nje fe tjeter. E zeme eshte muslimane... tani te beje nje pyetje te thjeshte: Cfaredo gjeje qe ben nje qe e quan veten muslimane (musliman) edhte sipas Islamit apo sa ben sipas Islamit tregon sa musliman je? Dmth me pak fjale ti mund ta mbash etiketen 'musliman' dhe kjo s'ka vlere fare ne rastin me ekstrem nqs je duke adhuruar statuja ose duke i lutur njerezve neper varre (te vdekurve/shenjtoreve) per ndihme. Dmth ne kete rast nuk je musliman sipas Islamit, dhe nuk eshte puna se mqs ky person me etiketen 'musliman' adhuron keto gjera statuja dhe i lutet varreve, atehere detyrimisht Islam e meson kete gje, atehere detyrimisht Kur'ani e meson kete gje, atehere detyrimisht duhet gjetur dhe intepretuar ajeti Kur'anor qe doemos keshillon te adhurohen varret. Zoti na mbrofte nga gjera te tilla. Pra ky eshte rasti ekstrem qe sipas Islamit je mosbesimtar ndonese ke etikete 'musliman'. Pastaj nga ky rasti me ekstrem ke nje zone te madhe midis kufrit dhe te qenit myslimani me te mire. Por ne cdo rast eshte sipas Islamit sa 'musliman' i mire je dhe jo si ben nje qe ka veshur etiketen 'musliman' sipas tij (duke u bazuar te verprimet e tij) sa i mire Islami eshte. Rast i ndermjetem qe je akoma musliman por je mekatar, dhe ka mekate te tilla si adhurimi i statujave te nxjerrin nga Islami ne mosbesim. Por pavaresisht ka edhe mekate te tilla qe po i bere akoma je musliman ndonese me nivel besimi te dobet. Psh u permend se disa qe e quajne veten 'musliman' pijne raki, vene me gra jashte martese, edhe rrahin grate e tyre apo i shtypin, sipas Islamit keto jane ne kundershtim me rreullat e Islamit dhe jo konform tyre, por prape keto nuk jane qe e nxjerrin personin nga Islami si mekatet e mosbesimit. Por jane mekate qe mund te falen nga Zoti edhe pasi ke vdekur duke mos u penduar per keto mekate. Ndonese mund te ndeshkohesh po deshi Zoti, ne fund falen po deshi Zoti:

S’ka dyshim se All-llahu nuk falë (mëkatin) t’i përshkruhet Atij shok (idhujtarinë), e përpos këtij (mëkati) i falë kujt të do. Kush përshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar një mëkat të madh. (Kur'an 4:48)

AMANI

Primus registratum

Oroshi: Mendoj qe Amanit i mbaruan arsyet ose faktet per te mrojt dicka qe ske si ta mbrosh sepse pikon/rrjedh nga te gjitha anet.

Nuk ka ngelur islami te mbrrohet nga une te dashur, apo nga disa te tjere qe kane filluar te mundohen dhe te shpjegojne me aq sa dine.

Une mendoj qe eshte shume humbje kohe dhe mbitegjitha pa rezultat ne fund, tju rrij dhe tju rreshtoj te drejtat qe kane femrat ne Islam, detyrat e njerzve ndaj njeri-tjetrit (burrit ndaj gruas dhe anasjelltas, njeriut ndaj nenes, te afermve etj etj) te mirat qe ofron kjo fe, kuptimin qe ka kjo fe, qe mbi te gjitha nuk eshte nje fe e re, eshte po aq e vjeter sa c’eshte njerzimi, sepse islami nuk ka ardhur tju japi nje mesazh te ri njerzimit, por thjesht te plotesoje te njejtin mesazh qe I eshte dhene dhe njeriut te pare, te njejtin mesazh qe kane patur te derguarit ne te gjitha koherat, te njejtin mesazh qe Zoti I dha Mojsiut dhe po te njejtin mesazh qe erdhi edhe Jezusi (paqja dhe meshira qofte mbi ta). Dhe ky mesazh eshte te adhurohet Zoti nje, po I shoqeruar shoke Atij. Sepse vetem Ai meriton te adhurohet!

Ju ne kete teme po e kapni fene nga bishti. Nese me te vertete jeni te interesuar, nese me te vertete keni dicka qe ju ‘shqetson’, jini te sinqerte ne vetvete, pastroni/qartesoni qellimet tuaja dhe nese doni te mesoni me shume, ka plot se ku te kerkoni. Dhe kur te pyesni (te beni kerkimet tuaja) mos I drejtoni pyetjet me ironi apo/dhe mendjemadhesi duke menduar se dini gjithcka, por fillojeni nga zero kerkimet tuaja dhe inshallah te gjeni ate qe kerkoni, kudo qe tju shpjere ky kerkim. Ky eshte sinqeritet apo jo!

Por mbi te githa dua te nenvizoj tregoni respekt. Ne rradhe te pare si njerez qe jemi, e dyta, kjo eshte nje nga fete me te medha te botes.

Isha shume e zhgenjyer kur morra vesh qe ne TR ishte dhunuar nje nga xhamite kryesore (xhamia e tabakeve) per me shume lexoni tek shekulli. Por ne fund te fundit ata qe e kane bere kete pune kane treguar thjesht veten e tyre, sic e kane bere shume te tjere ketu (marathonman me shoke).

Admir

Forumium maestatis

Thuhet vete ne Kuran qe ti rrihni grate (lehte) po qe se sillen keq, me pak fjale. Interpretimet jane te kota, keshtu qe nuk e di si keni kurajo te flisni per dhunen ne familje si pasoje e mosbesimit ne Allah. Thirrini mendjes!

Ali_DemsI

Primus registratum

Ueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ca bohet ketu mer apapapapapapap ec te vdeksha paska plas sherri ketu avash se mos Vriteni /pf/images/graemlins/smile.gif

EJ NJE PYTJE KAM PER JU QE BESONI NE ZOT ALL-LLAH A KU TA DI UN SI QUHET SE SMOR SHUME VESH NGA KETO PUNE.

A E KA PA NJERI NGA JU KETE TE ASHTEQUAJTURIN ZOT ALL-LLAH ME SY NA I HERE OSE TI KET FOL NA I LLAFE DREJT PER DREJTE???????????????????????? NQS JO MJAFT FOLET ZOTI ALLAHU SE NA HAPET BARKUN DUKE BERE SI BESIMTARE QE NEPER FORUME E NE KISHA E XHAMI BENE SI NJEREZ TE FESE DHE SA DILNI NGA KISHAT E XHAMITE FILLONI E PINE HASHASH E ALKOL E SHANI ME TE MODHE RRUGEVE DHE TE NESERMEN SHKONI NE KISHA E XHAMI PER TE FAL MEKTATET.MJAFTTTTTTTTTTTTTTTT SE LATE KOKRREN E NOMIT SE NQS JENI BESIMTARE LEXOJINI I HERE ATO RREGULLLAT DHE PASTAJ FILLONI E FLISNI PER FENE DHE PER ALL-LAHUN E PER KRISHTIN.

PS: Shnet e Pare Dhe Mos U Mundoni Te Dukeni Me Larte Se Femrat Se Me Keto Mendime Qe Po Jepni Jeni Duke e Ulur Gjinine Mashkullore Ne Maksimum.

pinkparadise

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/wub.gif uuuuuaaaaa zemra, deksha un per mendimet e tua /pf/images/graemlins/wub.gif

Ali_DemsI

Primus registratum

Nuse ehhhhh mundohemi nga pak /pf/images/graemlins/smile.gif Muaqqqqq gruje /pf/images/graemlins/smile.gif Love You /pf/images/graemlins/smile.gif

alban bala

Primus registratum

Dhuna ne familje perkrahet ne Kuran(postimi i parafundit)

Thuhet vete ne Kuran qe ti rrihni grate (lehte) po qe se sillen keq, me pak fjale. Interpretimet jane te kota, keshtu qe nuk e di si keni kurajo te flisni per dhunen ne familje si pasoje e mosbesimit ne Allah. Thirrini mendjes!
(postimi i fundit)
nuk e di nese pergjigjja ka qene per mua apo per dike tjeter por nese ka qene per mua po i them dy fjale.eshte tjeter te perdoresh fjalen dhune dhe tjeter te perdoresh fjalen rrahje.eshte njelloj te thuash per nje person te plagosur qe eshte vrare.pra duke u nsur nga kjo thjesht vura ne dukje qeishte nje perdorimi i gabuar i termit dhune ne disa postime me pare.nuk e hedhi poshte qe eshte perdorur fjala rrahja bile edhe ne citimin e ajetit qe keni ber por te them edhe nje here qe duhet pasur kujdes ne perdorim e termave se lindin keqkuptime te panevojshme.

alban bala

Primus registratum

ça skandali per zotin, te paktet me ata qe kam fol me perpara edhe qe kam bisedu per kete çeshtje kan dit me e mbrojt mir mendimin e tyre dhe kan gjith rrespektin tim, por ti....ti ne vend te nxjerresh ne pah, ti zhyt akoma me thell
ky eshte pjesa e fundit e nje postimi te pinkparadise qe me sa kuptova ishte apostafat per mua.
duke u nisur nga kjo jam ne gjengje apo sjam ne gjendje ta mbroj mendimin nuk kerkova keto.ato nu jane argumente qe me solle e pjesen para kesaj qe kopjova.una argumentet e mia i solla dhe gjithmone jam pertuar ye merrem edhe me aq me debate.nese ke pasur ngene dhe kohen qe e kishte &amp;#304;LDULGENCE per mua dhe i ke lexar gjer ne fund shkrimet e mia te them kete qe me te vertete qe perseritja eshte nena e dijes por edhe baba e merzise dhe ne kete rast per mua vlen e dyta.
nuk e di se te shkruaj pasi per njerezit qe ju eshte larguar ndergjegjja eshtee kte ta zgjasesh.nese do e kishe kap temen me bukur me berjen e nje pyetjeje apo hedhjen poshte te nje ideje qe kam shprehur une me argumente bindese do te thoja qe do ish nje nder per mua qe te replikoja.por fakteqesisht nuk me erdhi ky shans tek une se nuk ditet si te ma jepnit.k eshte postimim i fundit dhe njekohesisht edhe hera e fundit qe shfaq nteres per postimet e PINK PARADISE

Admir

Forumium maestatis

Pse Onur, fjala rrahje ne arabisht mos ka ndonje kuptim te dyfishte si perkedhelje? Meqe te duket se eshte bere ndonje keqkuptim po them.

alban bala

Primus registratum

nomad.lere arabishten se ne flasiim shqip ketu. une se hedh poshte ate qe thua(se nuk hidhet poshte fjala e All-llahut)po keshtu po te vertetoj se ajo qe ke sjelle ajetin ne nje postim me pare eshte plotesisht i sakte.por mos harro se fjala rrahje me dhune ndryshon. une po te bie nje ajet kuranor tani: ne &amp;#304;slam nuk dhune (sure bekare ajeti 256)dhe nese eshte keshtu atehere i bie ose ti te kesh te drejte ose ne Kuran eshte shkruar gabim.(fatkeqesisht une sdi arabisht qe ta jap mendimin tamam.une nuk kisha per synim denegrimin tend por thjesht po te them ke kujdes ne termat qe perdore se a e di si asht nje pune ekziston nje shprehje qe tjetri ka shpretu pa u var per nje presje te vendosur gabim.te varet, jo te lirohet(e sakta) te varet jo, te lirohet(e gabuara) e kupton sa rendesi ka nganjehere bile edhe nje shenje pikesimi(verejtjen ta kam bere ne menyre miqesore.mund ta beja edhe me mesazh privat po ideja ishte qe nbje gje te tille te perfitojne edhe te tjeret dhe mos ta lokalizoj)shpresoj ne mirekuptimin tend

alban bala

Primus registratum

e bera kete edhe per nje arsye tjeter se nje fjale e ndryshuar ne nje menyre tjeter .nese qendron teza jote i bie te injorojme ajetin e mesiperm.ne rregull.e kupton se ku kam dashur te dal tani.mendoj se çdo fjale tjeter eshte e tepert.selam dhe te uroj shendet

963

Primus registratum

C'pune ka dhuna ne familje me besimin ne zot.
Ai qe perdor forcen ndaj gruas se vet mund te jete alkolik, depresif etj, etj.
Ndersa per ato qe shkruhen me lart un do e komentoja ne kete menyre: Ne kuran u shkruaka (me sa kuptoj un) qe burri eshte superior karshi gruas.Ne qofte se gruaja tradheton ai duhet te largohet prej saj ose edhe mund ta rraje.Ndersa gruaja qe eshte besnike, qe nuk ul burrin e vet,duke fjetur me dike tjeter, duhet respektuar.
Tani ketu s'ka asgje per te diskutuar, qofte ne boten arabe, qofte ne Perendim, grate i duan burrat te forte, me karakter burreror, virile.Asnje grua nuk e do burrin pederast, frikacak, te gjitha kerkojne nje burre qe fiton shume para etj, etj.Po ashtu burrat qofshin kineze, italiane apo afrikane nuk duan qe gruaja e vet ti tradhetoje.
Ne France psh, ka shume dhune kunder gruas.Gjithashtu eksiston nje ligj ketu per dhunen ne familje. Atij burri qe zihet me gruan e vet, i ndalohet te shkoje te fleje ne shtepine e vet per tre muaj. Ai mbyllet ne nje konvikt burrash per tre muaj per mos tu zene perseri me te.

Admir

Forumium maestatis

Onur. Interpretimet variojne, e dija se nuk do e lije po ja gjete nje mbulese. Interpretoje si ta kete qejfi po e vargu ashtu mbetet duke nenkuptuar vetem me te thjeshten (ne kete rast).

Meqe shenjat e pikesimit jane kaq te rendesishme, pse vete nuk respekton rregullat e drejteshkrimit shqip?

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Besoj se ky diskutim u konsumua... E verteta eshte se ca personave nuk e pranojne kollaj se e kane gabim edhe gricen sa andej ketej duke irrituar njerezit kot se koti. Bejne komente edhe nuk sjellin asnje argument te ri edhe pastaj rrine edhe ca pas nje ore, bejne te njejtin koment...pas ca dite po te njejtin koment...e keshtu vazhdojne... Sikur i shtyn shejtani per keto gjera... Ca kerkoni tia shtyni me zor ne fyt opinionin tuaj te tjereve. Lerini njerezit ta gjykojne per veten e tyre dhe te formojne opinionin e tyre. Nqs per ju eshte dhune, Zoti ju ndihmofte qe ju te mos jeni te aq te dhunshem...

alban bala

Primus registratum

vrejtja eshte e drejte nomad.ato shenjat e pikesimit mund te kujdesm e vertete ajo qe thua ti.por mos harro qe koha eshte e kufizuar dhe duke dashur te shkruaj shume gjera nuk i kushtoj rendesi.po te me njohesh nga afer dhe po ti veresh edhe shkrimet e mia do veresh qe e kam kujdes edhe kete qe thua(per shenjat e pikesimit)une nuk dua te them kam te drejte por e verteta eshte e vertete.une jam treguar tolerant me duket kur te kam thene se argumentet qe sjell ti jane te sakta.po ama te njejten tolerance duhet ta shfaqesh dhe ti.une i pranoj verejtjen qe me bjene te tjere(gjithmone nese jane me vend dhe jo te kota).mua sme shqeteson si e thua ti. pasi e di ajetin dhe me dijen qe me ka dhene All-llahu xh.sh. sjam qe ndikohem prej nje fjale pasi di rreth kesaj teme dhe sme ndikonnje fjale e vetem.fundja mund te thuash edhe tortura eshte e lejuar.kete te drejte e ke.por siç e kam thene edhe ne shkrimet e tjera ketu neforum dhe ne kete teme ka shume qe nuk dine se çdo te thote fjala Islam lere me te pretendosh me shume.prandaj per hater te kesaj kategorie dhe qe informacioni te mos jete i gabuar apo i transformuar te kerkoj qe kur te shkruash te kesh kujdes ne perdorimin e termave.nje fjale po ajo fjale do thote shume nganjehere.nese me lejon te jap nje mendim(une e di se ku ke dashur te dalesh me ato shkrime pasi e kam kete aftesi ta kuptoj qe rreshtin apo fjaline e pare)se cili do ishte termi i pershtatshem dhe qe nuk sjell diskutim eshte MARRJA E MASAVE EDUKUESE S&amp;#304;Ç ESHTE RRAHJA(duke shkruar edhe ajetin)dhe ske nevoje te perdoresh dhune as terrorr dhe as ku ta di un.çdo fjale qe perdoret duhet te perdoret me kujdes.e perseris kete.une tani do e le kete polemike pasi nuk ka pike vlere dhe perfititmi dhe pas ketij shkrimi nuk do replikoj me me ty per çfaredo qe te shkruash. e para. e dyta per te respektuar ate te shkruante me lart dhe lexuesit e kesj faqe.ne rregull.

AMANI

Primus registratum

Albanski –nuk ke nevoj te irritohesh, lol. Ketu per debat eshte, apo jo? Nese disa njerez/mesazhe jane per t’u injoruar –injoroi, por mos ja mbyll deren te gjitheve.

Disa me te drejte mund te mendojne qe shume muslimane nga vende te ndryshme te botes sillen keshtu e keshtu. Une njoh shume muslimane nga Pakistani, India etj qe shumicen e gjerave i bejne sepse e kane prej kultures se tyre me shume se sa prej fese. Ato me te vertete faljet 5 here ne dite mbase nuk I lene ose te premteve ne xhami, por martesat me detyrim, mungesa e komunikimit ne familje e ngrohtesise midis babes dhe femijve te tij nuk jane pjese e fese, perkundrazi.

Probleme te ndryshme ekzistojne ne vende te ndryshme te botes islame, por do te thosha jo alarmante -dicka qe nuk mund te zgjidhet, se zgjidhjen e kane pra syve por jane ‘te dobet’ ta shohin ate.

Tjeter; mesazhi me I mire qe kam lexuar eshte ai I one_man, /pf/images/graemlins/smile.gif kjo do te thote qe nuk do shume ‘men e kalem’ te shikosh qe problemet nuk jane nga njera ane e botes. Kur je feministe (apo dicka tjeter) e flakte do te shikosh vetem te drejtat e asaj ane qe perkrah. Sic e tha edhe one_man dhuna ne familje eshte problem edhe ne perendim, dhe grate po njesoj (me gjithe lirite qe kane!) kur I degjojme ne ndonje emision tregojne qe kane qene si ne kurth ne martesen e tyre per 30vjet (jo 1, 2 apo 3, por 30 vjet), jo se ai (burri) I mbante ne hekra por ndiheshin te burgosura shpirterisht.

Si perfundim /pf/images/graemlins/wink.gif lol –ky problem eshte I gjate, dhe nuk ka te beje aspak me fene, perkundrazi. [kete ‘perkundrazi’ kerkojeni vete]

Gjithe te mirat!