Dhuna ne Familje eshte si pasoj e mos besimit ne ALL-LLAHUN

Kater24

Primus registratum
Re: Dhuna ne Familje eshte si pasoj e mos besimit ne ALL-LLAHUN

Po arrite deri aty, sa ve dore mbi nje femer, ke marre fund ti dhe marredhenia.

Indulgence

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nisa 4:34 ne Kuran.

Burrat janë përgjegjës për gratë, ngase All-llahu ka graduar disa mbi disa të tjerët dhe ngase ata kanë shpenzuar nga pasuria e tyre. Prandaj, me atë që All-llahu i bëri të ruajtura, gratë e mira janë respektuese, janë besnike ndaj të fsheftës. <font color="red"> E ato që keni dro kryelartësisë së tyre, këshilloni, madje largohuni nga shtrati (e më në fund), edhe rrahni (lahtë, nëse nuk ndikojnë këshillat as largimi), </font> e nëse ju respektojnë, atëherë mos u sillni keq ndaj tyre. All-llahu është më i larti, më i madhi.

[/ QUOTE ]

Mua me kënoq fare ky presioni me "largim nga shtrati", pale e rrafmja e ligjeruar /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/pickellonja.gif /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

OROSHI

Primus registratum

Nuk e kane zor te "largohen" nga shtrati,sepse i presin edhe tre gra te tjera.

ladouce2005

Primus registratum

Sa mire eshte te jesh musliman. Tamam FE burrash!!!

alban bala

Primus registratum

per nomadin

te flasesh rreth nje teme aq me teper kur bazohesh te Kurani kerkon nje pergjegjesi te madhe.
dhuna ne familje perkrahet edhe ne kuran.te lutem ne cilen pjese te Kuranit e ke lexuar kete. hape kuranin te sure bekare ajeti 256 thuhet ne fe nuk ka dhune. prandaj mendoj se eshte nje term i gabuar ajo qe ke perdorur ti me fjalen dhune.sepse kjo fjale sjell keqkuptime.eshte fakt qe permendet ne Kuran ajo qe nese ka keqkuptime ne fillim duhet ta kritikoje burri gruan ne formen me te bute dhe sa me ndikuese.nese nuk ecen atehere menjanimi nga krevati dhe pastaj edhe rrahja po ama ne formen me te bute.bile edhe rrahja e nje femije 2 vjeç i kalon permasat e pretenduara ne kete rast.nese e quajme dhune kete dashje pa dashje krijohet nje shtremberim i madh dashje pa dashje.pastaj nese kalohet direkt te rrahja mund te thuhet se burri ka probleme mendore.pra me pak fjale lejohen edhe "denime"ne menyre qe te hiqet nje ves keqkuptim a ku ta di une shpresoj te jemi kuptuar.pershendetje nga onuri

alban bala

Primus registratum

yetje- a lejohet poligimia ne islam.nese po pse?
pergjigje-ne kuran eshte e lejuar martesaderi ne 4 gra.pra poligamia lejohet.pse eshte e lejuar poligamia.
duke qene se kjo ka ngjallenje interesim te madh dhe shume habi.pa dyshim siç e kam thene edhe nje here tjeter vjen nga padija dhe habia eshte hapi i pare i dijes.pra meqe e kane bere kete hap te bejne hapin tjeter te mesojne te verteten.kete po perpiqem te bej tani.
ne kohen kur zbriti Kurani por edhe ne shekujt ne vazhdim ishin shume te perhapura luftrat dhe si pasojekishte shume te vrare ose te plagosur qe sishin ne gjendje as per veten.
prandaj duke qene se ne ate shoqeri krijohet nje çekuiliber atehere eshte vene nje zgjidhje e tille.pa mendoni nese do vazhdohej martesa 1 burre 1 grua.sa vajza do ngelnin pa u martuar.sa familje do shkaterroheshin nga morali i ulet i ketyre vajzave.pra qe edhe keto vajza te martohen edhe morali i tyre te ruhet mendoj se eshte zgjedhja me e mire.
nje rast tjeter kur lejohet eshte edhe per shkak te shgendetit te gruas. me mirekuptimin e ketij çifti dhe gjithmone me lejen e t gruas se pare mund te behet nje martese e tille.nese sekziston nje lejim i tille martesa nuk mund te behet.sepse ajo qe synohet me se tepermi ne islam eshte harmonia ne familje.
duke pare strukturen e organizmit te gruas dhe duke pare nevojat biologjike te burrit(te mos harrojme se gruaja ka te permuajshmet dhe periudhen e paralindjes te lindjes dhe paslindjes)lejohet nje martese e dyte.me mire gjerat te behen ne menyre te lejuar se fshehtas dhe ne gjynah.gjithmone kerkohet lejimi nga gruaja.
tani edhe martesat e shumefishta kane edhe çmimin e saj qe me te thene te drejten eshte shume i madh.ne rradhe te pare kerkohet trajtimi i barabarte i grave(nese ka deri 4 gra .ne vazhdim shembujt do bazohen te ky rast).pra kerkohen minimalja 4 shtepia. kerkohet qe ne çdo rast nese burri do beje nje dhurate ajo duhet te jete e 4 fishte per te 4 grate.nuk lejohet ne menyre absolute animi te nje grua pasi eshte nje gjynah shume i madh.plus martesa te tilla ka shume femije dhe si pasoje kerkon nje stermundim te madh financiar per tia dale me sukses nje misioni te tille.
pra siç e pame per te bere nje hap te tille kerkon shume mundime.nje hap i tille eshte pothuajse i pamundur.shumica e njerezve mezi blene nje shtepi lere me te blene 4 e gjera te tjera.
po ama nese krijohen kushtet e mesiperme pse jo kur kete e lejojne grate e tjera.mund te kete edhe raste siç permendi njeri qe iken ne 3 nates nga siria po te mos harrojme se faji ka qene totalisht i saj perderisa e ka ditur se i shoqi ka gra te tjera dhe eshte pajtuar me nje situate te tille.
sot martesa te tilla jane te pamundura dhe per me teper te panevojshme bile per te mos thene qe nese kalohet ne mase nje gje e tille te ndalohet nje martese edhe nga ana fetare pasi do u krijonte nje çekuiliber kete radhe nga ana e meshkujve.
une per vete nese do me pyeste a do e beje nje martese te tille pavaresisht se jam pro poligamise ne raste te caktuara dhe te argumentuara nuk do e beja(edhe nese pasuria ime kalon miliarda dollare)martese te dyte bej vetem ne raste fatkeqesie si psh ndarje apo vdekje.keto jane hipoteza dhe shpresoj qe te mos kaloj prova te tilla por i dhashe keto shembuj per te krijuar idene se ne ça rasti e bej nje martese te dyte(une akoma sjam fejuar bile).te mos harrojme se ne fillimet e njerezimit pasi u krijua Ademi a.s. dhe gruaja nga brinja e tij Hava a.s. u lejua martesa me vellain dhe motren por me lindje te ndryshme(struktura e organiznmit te keto njerez ka qene e veçante qe lejonte lindjen e shume femijeve njekohesisht nejse kjo eshte teme me vete)me te vetmin qellim shumimin e njerezimit.por ama kjo sdo tethote qe ky lejim u be i perjetshem.
pra ajo qe dua te them eshte se martesa deri ne 4 gra lejohet por me justifime te medhaja dhe kushtet me te mira financiare.
shpresoj qe te kem dhene nje pergjigje te plote qe te jete e mundur.nese kam lene mangesira i kerkoj vellezerve dhe motrave te me plotesojne ose nese ka te dhena te gabuara te me korrigjinojne por gjithmone duke dhene burimin e asaj qe jep.
pershendetje nga onuri

alban bala

Primus registratum

pyetje-a lejohet martesa e nje gruaje me shume se nje burre ne te njejten kohe.nese po pse nese jo pse?
pergjigje-nje pyetje te tille e bera se shume mund te bejne nje pyetje te tille.pergjigjja e kesaj eshte e lidhur me shkrimin e mesiperm.pra qe te lejohet nje martese e tille duhet te krijohen kushte te tilla psh dominim i garave ne shoqeri ne menyre te ndjeshme apo ku ta di une.meqe raste te tilla skrijohen atehere artesa te tilla jane te ndaluara ne islam.plus kesaj gjeja me e pakte qe duhet menduar eshte kjo qe nese burri edhe pse ka 4 gra i di kush jane femijet e tij po ama nese nje grua ka marredhenie me shume se nje burre ne te njejten kohe me e pakta 2(spo them 4)si do u merrte vesh atesia?prandaj nje martese e tille eshte e ndaluar kategorikisht ne islam.
pershendetje nga onuri

Indulgence

Primus registratum

laughing_wam_on_floor.gif

MLK

Primus registratum

Edhe allahun e futet te familja! Po te krishteret si ja bejne atehere, po budistet, po protestantet....e keshtu me rradhe qe besojne ne zotin e tyre?!
Indu, kujdes me kete qe na ke sjell se po na zgjo allahun e na fike lol

Indulgence

Primus registratum

Mos ki merak MLK. Nuk te gjen gje perderisa u permbahesh rregullave dhe e rref gruan te pakten 3 here ne dite /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Ah une per vete e rraf vetem kur luj doktorash, se po nuk isha i "vesh" si doktor sma mban me e rraf se kam frike se me kthe dore lol

ODISEA

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
laughing_wam_on_floor.gif

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
sa kam qeshur me kete /pf/images/graemlins/lol.gif
dhe qe te mos dalim nga tema... /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif
/pf/images/graemlins/laugh.gif

Indulgence

Primus registratum

S'gjeja dot fjale O_A_S, te betohem!!! Kisha nge sot ne mengjes dhe lexova "ligjeratën inocente" te Onurit!!! Ç'te te mollois mo xhan, u gajasa... dhe keto /pf/images/graemlins/lol.gif te forumit m'u duken impotente per te përshkruar situatën... /pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

ladouce2005

Primus registratum

me siguri impotenca i ben te dhunshem /pf/images/graemlins/devil.gif

MLK

Primus registratum

E vertete te jete kjo thua! Jo per gje po i bie qe te le boksin une!

alban bala

Primus registratum

INDULGENCE

Te falenderoj pa mase per "komplimentet" shume kuptimplote qe me beje. te falenderoj per kohen e marre sot me gjithe ngene qe kishe dhe sigurisht te falenderoj qe ta kam rritur humorin.ne fund te fund te gjithe kemi nevoje per rritje humori.
tani me konkretisht:jo te gjithe mendojne njelloj si ti. ne te vertete e kam zgjatur pak gjithmone me nijetin e mire per ta sqaruar çeshtjen qe ne rrenje.ti ndoshta sje mesuar me te tilla "ligjerata" ndaj dhe te ben pershtypje.
per ato qe me te vertete i ka ndihmuar kjo leter(jo te gjithe duhet te flasin dhe ta shprehin) i falenderoj nga zemra.nese pink paradise hesht pasi mund ta kete kuptuar gabimin e falenderoj ate.do me interesonte nje mendim i saj qofte edhe ofendues thjesht per te mesuar qendrimin e saj(pink mund ta besh edhe me mesazh privat njelloj e lexoj)

alban bala

Primus registratum

po rilexoja edhe nje here postimim tim.ndaj po nis edhe nje postim per indulgence. qe te gajasesh po e them kohen e marre para 1 jave

saladin2

Primus registratum

te mundohesh te justifikosh dicka qe ti kerkon ta nxjerresh medoemos te keqe atehere mund te veprosh sic bere Indulgence.

por nuk ka asgje te vertete, nje proverb i bukur thote:

Pyetjen dhe dyshimin e ben edhe nje injoratn por dyshimn dhe pergjigjen e jep vetem i dituri!

Indulgence

Primus registratum

Une vetem qesha o vellezer! Pse nuk me lejohet?
/pf/images/graemlins/confused.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

rvd

Primus registratum

indulgence a te pelqen imoraliteti i vendeve Europiane me duket qe po shkojne drejt shfarosjes se moralit,familjes,ndjenjave te pastra etj...
Feja Islame eshte feja e paqes dhe jo e dhunes dhe ne Islam gruaja ka nje vend te veçant.
Profeti MUHAMMAD s.a.s per nenen ka thene:Respektoje,respektoje,respektoje.
Ne fene Islame per ALLAHUN xh.sh respektimi dhe te duarit e prinderve eshte nje gje teper e rendesishme !!!!
Ju lutem kur nuk dini gje per kete fe FAMELARTE me mire mos shkruani sepse arrini ne konkluzione te gabuara !!!
Mos ma merrni per ters !!!!!