Dhuna ne Familje eshte si pasoj e mos besimit ne ALL-LLAHUN

Marathonman

Primus registratum
Re: Dhuna ne Familje eshte si pasoj e mos besimit ne ALL-LLAHUN

je shume ofendues hera e fundit qe te paralajmeroj.
Do behesh ban nga forumi sepse ske te drejte qe me injorancen e gjykimit tend te ofendosh e te mos tregosh respekt ndaj besimeve te tjera.Mjaft me rracizem!

Dardanus

Primus registratum

Marathonman thot:
-dhuna
-padrejtesia
-egersira
-jo toleransa ......, jane pjese e fese se DREQIT.
me kete e dim se kujt i thot Dreq.
Pastaj vazhdon me:
-Krishti e mesoi Gjergj Kastriotin te kthehet ne trojet Shqiptare dhe ta mbron Krishterizmin
-Krishti e mesoi Agnes Gonxhe Bojagjiun te kujdeset per popullin e varfer dhe te mjere mislimun ne asi, e cila edhe fitoi qmimin Nobel per paqe 1978
-po pa dyshim se keni tradhetuar kombin, fene dhe Gjergj Kastriotin duke e pranuar fene e armikut turk. kjo eshte dhune ndaj vetevehtes

kjo eshte interesante hehehehehhehe (autogoll a)
-dhuna ne familje eshte pasoj e mos besimit ne Dreqin...

Leshtaku thot:
Tragjedia me e madhe kombetare eshte islamizimi i disa shipecave nga trojet tona, keta injoranta, tradhetare te kombit ia kthyen prapanicen turkut dhe i thane "BYJRUM" dhe hop u bene mislimuna.
TURP

Oroshi thot:
Qe gjoja i kemi vllezer arabet, qe gjoja deshirojm lidhje te kosoves me vendet arabe etj. etj.

Pytja ime eshte:
Kush jan me te rrezikshem ne Shqiperi, Kosove dhe Maqedoni. Fundamentalistet Musliman apo Fundamentalistet Krishtere ???

ZOTI ESHTE I PLOTFUQISHEM DHE NA MBRONE NGA SATANI DHE FARA E TIJE E QELBUR QE ESHTE SHKEPUR NE KETE BOTE

---------------------------
Fol sa te dush hiq mos u ndal, deri sa te bien ne mend diqka.

Leshatuku

Primus registratum

per "harap"
une mendoj se "rracizem" eshte vete emri yt "arap" nga haremi e te shkruash shqip....

Dardanus

Primus registratum

I kerkoj falje Zotit te plotfuqishem per kete qe kam shkruar, se e kemi te ndaluar nga ai ti ofendoj besimet tjera.

*** [kjo eshte interesante hehehehehhehe (autogoll a)
-dhuna ne familje eshte pasoj e mos besimit ne Dreqin...] ***

Me fal o Zot se nuk kam qene ne ate moment ne dijeni se qka po shkruaj.

--------

Nakenak

Primus registratum

Nuk dua te perzihem shume por desha te them dy there

1. Dhuna ne Familje eshte pasoje e mosrespektit ndaj familjes, ate familje qe Zoti e ka formuluar.

2. Eshte shume interesnte menyra se si eshte shkuar All-llah. Po te veresh me vemendje emri all-llah (allah, ose me sakte al-illah) eshte perberje e dy numrave. 3 dhe 1 (1 dhe tre

www.havcamwiltrav.tripod.com/oldsite/allah.htm

Ne nje lexim qe kam bere kohet e fundit tregohe se kjo ka qene nje menyre qe te krishteret e kan krijuar per te thene fjalen Zot. Si?

Po tja nisesh nga e majta ne te djathta (arabisht)do te shikosh numrine nje (dmt Nje Zot) dhe numrin 3 (ne tre veta hyjnore) dhe fund krijohet nje trekendesh, trekendeshi i Trinise se shejt, Ati, Biri dhe Shpirti Shejt.

boss

Primus registratum

Sa per siperfolesin mos bej gafa te tilla.
Allah ose po ta bejme All-llah vjen nga Ilah qe do te thote i adhuruar dhe nuk ka pune numrash.
Meso arabisht dhe prejardhjen e fjaleve se te ben mire.

Sa per dhunen ne familje, teme shume interesante dhe shume e bukur. porse nje pjese e mire e perdorin si nje karrem per te sulmuar islamin ne vend qe te perdoret si nje teme ku te sqarohet ky problem.
Persa i perket islamit, e ku mund ta dije nje person i cili nuk e njeh islamin se si trajtohet familja ne te? Gjithesekushi flet vetem me ate qe ka ndegjuar neper media dhe dihet se sa mire flasin per islamin.
flasin per gruan duke harruar se ne islam gruaja ka me shume te drejta se sa ka pasur ne boten perendimore (dhe per te drejtat qe ka pas gruaja ne perendim jeni te lire te lexoni sepse historia ka fol) e kur deshen ti japin asaj te drejta e degjeneruan fare.

Profeti na ka mesuar qe te sillemi mire ne familje, ka thene "Me i miri prej jush eshte ai i cili eshte me i miri per familjen e tij dhe une jam me i miri per familjen time"

kurse per gruan ka qene keshilla e tij e fundit " Qe te silleni mire me grate"

etj etj

pinkparadise

Forumium maestatis

lol, pak komik shkrimi i parfolesit, more po mire, un e kuptova qe ne kuran femra ka shum te drejta, ndoshta edhe me shum se ne perendim, por i/e dashur, me thuaj çka behet ne praktike, sa zbatohet kurani nga mysylmanet ne jeten e perditeshme ???

LUANESHA

Primus registratum

ca mos me pas te drejta femra sipas kuranit
jan 7 ne nji shpi /pf/images/graemlins/eek.gif

alban bala

Primus registratum

es-selamu alejkum

per arsye kohe spata mundesi te lexoja te gjitha shkrimet e shkruara ketu.lexova disa dhe arrita te krijoj nje ide.prandaj po shkruaj me aq sa lexova.
ne fillim vura re se site sondazh pastaj kalon te nje shpend qe gjuhen e ka tamam si sqepi i atij shpendi.ta ai vura re nje innjorance te madhe.pse shkruan mor vella kur sdin gje rreth nje teme.une per vete spretendoj se i di te gjitha lemite e jetes.shkruaj aty ku e di se kam sadopak dije dhe hesht per te mesuar te rubrikat e tjera se si eshte realiteti.sa per dhunen ju ftoj te gjithe te hapni Kuranin te sureja numer 2 kalo te rreshti ku ka numrin 256 dhe do lexoni.NE FE NUK KA DHUNE.

alban bala

Primus registratum

po vazhdoj se klikova gabimisht
pra besoj se eshte i qarte mesazhi i İslamit.ndersa persa i perket medias ju ftoj te lexoni nje shkrim qe e kam lexu para disa ditesh te albforumi.me preku po qe eshte realiteti i tile.nuk e di po vella selim_demiri mund te na ndihmoje me ripostimin e atij shkrimi qe tregonte kthimin ne islam te nje serbeje me emrin milena.ajo qe shpreh nje te vertete eshte per islamin kisha aritur nje bindje nepermjet mediave pa ditur sse çfare ishte ne te vertete.
prandaj ju ftoj te beni kerkime sa me te paanshme se po rame pre e medias kemi mbaruar.
pastaj femrat e perendimit me duken te gjitha si manikinat neper dyqane veshjesh mjafton te shohesh sfilatat dhe te arrish kete perfundimapo ne prezantimin e spektakleve qe femra po aty luan perseri rolin e kukelles dhe pse jo qenien sensuale.
po e le me kaq per ta vzhduar ne nje dite tjeter pasi ti keme lexuar te gjitha shkrimet dhe te jap nje mendim me te plote dhe po ashtu te kem kohe me teper
keshilla ime eshte mos shkruani sipas pasioneve.
gjithsesi shihremi ne nje takim sa me te afert.
selam te gjitheve.

shedi

Primus registratum

Disa pyetje kam une: Kur e fituat ju kete kulture myslimane, kur dihet se 50 vjet ne komunizem nuk lejoheshin percet dhe
Kur eshte normale qe nenat dhe motrat tuaja nuk ishin te mbuluara??????Mos valle ato nuk kane qene te ndershme????Ju thoni qe ndershmeria nuk matet me percen por ama doni qe nusja juaj ta vendosi ate. a nuk eshte kjo ne kontradikte???Ju duket normale qe shfaqja e krahut te quhet ekzibicionizem???
A mos valle ky imponim psikologjik nuk con ne heqje te nje te drejte legjitime ate te zgjedhjes????? /pf/images/graemlins/confused.gif

AMANI

Primus registratum

Kjo tema ka marr icik kot, me shume idera, por une po vazhdoj me pink-un /pf/images/graemlins/smile.gif

Pinkparadise, problemi eshte se mua nuk me besohet qe ty (edhe te tjereve qe e mendojne si ty) ju behet shume vone per afganistanin dhe te drejtat qe kane ata. Juve doni me u duk sikur jeni me kohen dhe problemi me I fundit qe eshte bere bajat eshte ai I afganistanit.

Nese ti do te luftosh per te drejtat e grave, fillo njehere nga familja jote, me pas shoqeria dhe vendi ku jeton ti. Une per vete kam mendimin qe nuk ka grua ne shqiperi qe te mos jete e depresionuar, nga jeta qe kane –rralle nga familja e vete, por me shume nga familja e burrit (burri vete, apo vjerra, kunata, puna, varferia etj etj etj). Shqiptaret nuk duhen te duken sikur jemi ne europe dhe te nje niveli shume te larte dhe ti rrijne tja qajne hallin te tjereve kur per vete jane cope-cope.

Dhe per keto probleme qe shumica e grave kane, nuk ka asnje lloj ndihme as nga vete shoqeria (thashethemet etj, nuk guxojne te hapen grate per problemet qe kane me nje shoqe apo ku ta di une, se pastaj ja hap namin ne tere lagjen) por as shteti nuk ofron konsultime per ato qe kane nevoje. -----a kam te drejte apo jo? ----dhe ky depresion sic e kemi pare ka arritur ne nivele maramendse, duke I shtyre njerzit te jene kaq te pashprese sa te vrasin veten per problemin me koti. Vetvrasja -nje nga problemet qe me shokon, ne shqiperi, mos jane te lumtur valle ata qe e bejne?

Ti akoma vazhdon te thuash qe e kupton qe islami nuk eshte keshtu por shumica e muslimaneve jane!!! ----pranoje qe nuk di shume as nga muslimanet dhe as nga feja, qe te japesh statistika te tilla!

Femra ne cdo shoqeri ka qene e dhunuar, e perdorur dhe e perulur. Te keshilloj jo vetem ty, por te gjithve, sidomos po te jeni jashte, qe -perfitoni nga biblotekat ku jetoni dhe lexoni sa me shume nga te gjitha kulturat e botes, edhe per ate kristiane europiane qe jetojme sot, dhe mendojme se e njohim, sepse kjo kulture nuk eshte ketu prej 30 vitesh por prej mijra vjetesh, dhe njohuria jone eshte shume e ceket per te. Apo jo?

----kush jeton ne londer, -----

1. Regent Park Event: Christmas Holiday Alternative
----------------------------------------------------
"Jesus: A Messenger of Islam" by Yusuf Estes
"The Truth about Christmas" by Abdur Rahim Green
"Uncomfortable Questions about Islam": Panel Session

All welcome!

Date: Sun. 25th Dec 2005 Time: 1:30pm - 7pm
Parking and Congestion Charge Free on this Day
Venue: Central Mosque (Regent Park Mosque), 146 Park Road. London.
NW8 7RG
No tubes or train, car pool with friends and family.
-----------

Luanesha –shume fotografi te bukur ke zemer (eshte kompliment) me vjen mire qe futesh ne keto tema, por rri rri dhe ja fut na nji varg kot.
--------
ca mos me pas te drejta femra sipas kuranit
jan 7 ne nji shpi
-------

u ndjeve sikur shkrujte na nji gjo te bukur (cool) por vetem tregon se sa pak din per kete teme dhe qe paragjykon si shume te tjere!

Deri heren tjeter ----ja kalofshi sa me mire!!!! /pf/images/graemlins/smile.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

aaaahhhhhhhhhh....AMANI deri tani ishte kenaqesi per mua te debatoja me ty, sepse i vleresova mendimet edhe shkrimet e tua, por me duket se me kete te fundit ....provove qe edhe ti ke pargjykime te shumta per sa na perket neve te tjerve qe nuk kemi te njejtin besim si ty, dhe me vjen keq qe e kalove diskutimin ton ne atak personal kundrejt meje, sepse un ty nuk te sulmova thjesht DEBAT midis nesh per mendimet tona te ndryshme.
per te te sqaruar ty, interesi im per sa i perkret te drejtave te femrave, nuk eshte aspak per te qene ne mode , kam qene keshtu gjithmon, dhe ndoshta jam feministe e flaket por them ato qe mendoj dhe jo sepse eshte tema e aktualitetit.
per sa i perket "Nese ti do te luftosh per te drejtat e grave, fillo njehere nga familja jote, me pas shoqeria dhe vendi ku jeton ti" me duket se ke shkrujtur me shpejt se sa ke menduar, neve nuk njihemi, ti nuk e di se ça jete familjare kam un, sepse ne familjen time skam çte luftoj, sepse kam lirin dhe te drejtat e duhura, sa per shoqerin time, me duket se bej aq sa me lejohet edhe as sa kam un fuqi.
tani nese ti deshiron te flasesh per femrat ne shqiperi
1/ nuk eshte kjo tema e bisedes
2/ un kam vite e ikur nga shqiperia, keshtu qe per diçka qe nuk kam djeni nuk jam ne gjendje te flas

ti me shkruan mua qe une flase pa asnje djeni, por un po i shoh rreth e rrotull, po shoh shoqet e mia qe vishen me perçe sepse erdhi koha, shoh shoqet qe qe nga diten qe martohen i sheh te mbuluara, un jetoj ne nje vend ku ka shum mysylman, dhe eshoh se ça behet, ska nevoj te lexoj kuranin, un shoh rezultatin, ne kuran ka ndoshta shum gjera te vlefshme, te mira, te rendesishme, por mua si person me intereson praktika.
me vjen keq qe ti thua qe çdo grua ne çdo shoqeri ka qene e perulur dhe e dhunuar, un po te flas per sot viti 2005 ti me flet per vitin 1.

nejse, e di çare mendova se ky diskutim do ishte shm i hapur edhe seicila do mbronte mendimet e veta ne menyre te drejte edhe pa sulme personale,por ti e prishe, ndaj un nuk dua te vazhdoj me kete bised me ty.
shpresoj tja kalosh mire
regards /pf/images/graemlins/wave.gif

OROSHI

Primus registratum

Pink,debati duhet te vazhdoje.
Mendoj qe Amani u ngut pak ngaqe i mbaruan arsyet ose faktet per te mrojt dicka qe ske si ta mbrosh sepse pikon/rrjedh nga te gjitha anet.

@d@

Primus registratum

burri qe osht burr sa hyn shpi ja fut grus n'shpull.. !se gjithe diten e ka bo ndonje gabim ajo.. O ka djeg gjellen , o ska la roba ,o ndonje gje qe smbi nmend tesh!
po clidhje ka kjo qe thash me Allahun do thoni ju?
des wos i selbe net! /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

burri qe eshte burr eeeeee???? /pf/images/graemlins/smirk.gif /pf/images/graemlins/crazy.gif

OROSHI

Primus registratum

Kush te do te rraf,shpulla nuk quhet dhune!:)

pinkparadise

Forumium maestatis

sa me ngrini nervat vallaj...
hajt pra se po ju fus nga nje shpull per dite te gjitheve, edhe pas shpulles po ju them qe ju dua...

si thoni...???

OROSHI

Primus registratum

"te gjitheve"??
ky quhet "genocid"!:)

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Pink,

Ke mungese Sinqeriteti ne diskutim se tema eshte mosbesim edhe besimi eshte me nivele edhe jo sa eshte niveli i besimi i muslimaneve qe shikon ti dite per dite!

Luanesha,

Nuk lejohen me shume se 4 gra, 7 gra nuk eshte korrekt, kontrolleje faktet edhe mendimet edhe njere. Nuk lejohen ne nje shtepi, por secila duhet te kete shtepi me vete! Edhe aryesja e lejimit me shume se 1 eshte e gjate. Po me vjen cudi kur shikoj njerez qe pranojne njerezit qe bejne zina me shume se 1 por kur vjen puna te martohen me shume se 1 hidhen perjete! Shiko sa partnere seksual kane ata qe jetojne ne vendet e zhvilluara, do gjesh se mesatarisht kane me shume se 4!

Pink,

Me fal pak per harbutesine sikur prostitutat te veshnin perce (me te kuptimin e fjales edhe moralisht,jo vetem fizikisht), do shtypeshin me shume se ca jane shtypur apo si?

Perceja: mbulimi i fytyres, nuk eshte obligim per nje femer. Hixhabi eshte obligim. Edhe ke hixhab edhe per meshkuj. Pse s'i qan edhe atyre hallin?

Nev,

Mendo para se te flasesh pa kuptim, apo te ka futur shpullen nanjeri edhe e gjete ketu me shfry per shpullat?