Dashuria dhe Urrejtja! Kush eshte me e forte?

jona20

big bum bam...
Re: Dashuria dhe Urrejtja! Kush eshte me e forte?

Ceshtja e temes po kalon ne nje forme personale. Te flm per informacionin privat, por kjo nuk ndryshon pikeveshtrimin tim ndaj faktit, qe dashuria per te cilen ti flet ekziston neper endrra.

Kondrapedali

Kondrapedali

Dhe unë prandaj vazhdoj të të uroj fat. Se ti nuk e ke njohur nuk do të thotë që nuk egziston ... /pf/images/graemlins/shrug.gif.
Dhe në qoftë ëndërr, lëri njerëzit të ëndërrojnë ... /pf/images/graemlins/winkwink.gif.

jona20

big bum bam...

Nuk te them qe nuk eKziston, por qe eKziston neper endrra. Cdokush ka te drejten e tij te enderroj. Edhe une te uroj fat, neper endrra /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

Une brenda kesaj teme, po bej nje pyetje tjeter.
Ju mendoni se dashuria, eshte ajo e librave e romaneve (me thene te drejten edhe atje urrehen), sa shume te dua e nuk dua asgje nga ty...une te dua dhe per mua gjithcka je ti...oh sa mrekulli?!
Jepni ju, pa marre asgje?

[/ QUOTE ]

kjo lloj dashurie siç e thua ti e "romaneve" egziston vetem ne nje bote utopike, ku gjithshka eshte e persosur qe gjithshka shkon mire.
per tju pergjigjur pytjes tende "a jepni ju pa marre asgje" dmth behet gjithmon fjale ne dashuri,
jo personalisht eshte e pa mundur, dmth nuk mundem un ta dua dike marrezisht, te jem gati ti jap jeten keti personi te bej gjithshka per te, nese nga ana e tija nuk kam asnje lloj gjeje...dmth nuk kam psh dashurin e tija, nuk kam respektin e tija...nuk kam vemendjen e tija.
them se kur jep jep jep jep edhe prap vazhdon te japesh pa kerkuar asgje ...vjen nje fare pike edhe nuk di me se çare te japesh më, sepse nuk do te kalosh egzistencen tende vetem duke dhene pa patur shkembim me ate personin tjeter, dhe kur vjen ne kete pik qe e sheh se nuk ke çare te besh e çare te japesh me, dashuria kthehet fatkeqesish ne urrejtje.

per mua nje dashuri pa shkembim ndjenjash/kohe/degjimi/ndihme..etc etc etc.. nuk eshte dashuri e vertete..por nje fare lloj marrezie qe te ben te shpresosh qe nje dite gjerat do te ndryshojne...

jona20

big bum bam...

pink mund te them qe kete pergjigje doja te degjoja pas shkrimit tim nga faqja tjeter.
Kete gje mendoj edhe une.
A mos valle nuk lind nje ndjenje egoiste, kur ne duam qe te kemi kete shkembim ndjenjash?

pinkparadise

Forumium maestatis

jo nuk mendoj se eshte Egoizem ...thjeshte Drejtesi...
dashuria jo e shkembyer per mua eshte fatkeqesi per mos te thene padrejtesi, ndaj nje dashuri e vertete duhet te ket patjeter shkembim per ndryshe sja vlen.

jona20

big bum bam...

Drejtesi ndaj kujt, ndaj cfare gjeje?

pinkparadise

Forumium maestatis

do te ishte drejtesi ndaj personave qe dashurojne,
drejtesia ndaj zemrave te tyre, ndaj ndjenjave te tyre.

jona20

big bum bam...

Shpresoj dhe une qe cdokush te ket pak drejtesi ne jete, kete gje jo vetem ne dashuri...

abs

nuk e di...
Re: Dashuria dhe Urrejtja! Rroft ma e bukra...

<font color="green"> Dashuria dhe Urrejtja! Kush eshte me e forte?</font>

Kto dy rryma energjie brenda njeriut, kur i njeh, vendos me vehten - se ciles don me ja hap - mbyll rrubinetin /pf/images/graemlins/laugh.gif

Te gjithe e dime se te dyja t bajne qe t xixellojne syte, dmth te dyja jane te forta, vecse duke kursyer njeren, i hap rrug tjetres, se cilen? secili e din ma mire per vehte.

-----------------

/pf/images/graemlins/wub.gif

Tan

Primus registratum

Them urrejtja.
Dashurise i vjen gradualisht renia ndersa urrejta shpesh me kalimin e kohes mund te behet me e forte.

Le_Routard

Forumium maestatis

Njeriu duhet te dije te kanalizoj energjit e tij. Urrejtja eshte si puna ortekut dhe pasojat jan te demshme per shnetin dhe shoqerine. Plus qe vje dita qe mund te te bien edhe ty mbi kaptin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sigurisht qe eshte me e leht te ndjekesh impulsjonet, qe jane reflekse primitive, sesa te ndjekesh ndjenjat te cilat kerkojn perkushtim e kujdesje totale.

Mundesia per te dashuruar eshte dhurata me e madhe dhe me e bukur per njeriun. Dhe si cdo gje e bukur dhe me vlere duhet rruajtur e kultivuar.

Noten nashtina se nordha per gjume.

ana karenina

Primus registratum

Ca frymezimi qe paske sot papapapa /pf/images/graemlins/cool.gif

PS: JO IMPULSJONET SE LE NAM, IMPULSET /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tan

Primus registratum

E ka lexu gabim se ska pas syzet /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ca frymezimi qe paske sot papapapa /pf/images/graemlins/cool.gif

PS: JO IMPULSJONET SE LE NAM, IMPULSET /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

He mi mo se i soj jon! /pf/images/graemlins/laugh.gif Masnej po ta shkrusha 'impulset' mbase kujtoshin robt se po flisja per tarifat e Albtelekomit! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
E ka lexu gabim se ska pas syzet /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

[/ QUOTE ]

Une kom nevoj vetem per syze dilli, ne dylbi per me pa tabelen e qitjes. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tonguee.gif

XHUDI

Primus registratum

Dashuria dhe urrejtja jane nje ndjenje e vetme, jane dy kahet e nje drejteze... Sa here luhatemi mes ketyre dy ndjenjave qe na dritherijne, ne kryejme nje sere veprimesh te pallogjikshme e shtyhemi drejt te njejtave pasione te ethshme. Trupi reagon njesoj ndaj tyre ngase urrejtja eshte nje lloj dashurie e anasjelltas, dashuria eshte nje lloj urrejtje.Pa njera-tjetren ato humbin ngjyren dhe pafundesine e shprehjes... mbeten thjesht segmente...

Le_Routard

Forumium maestatis

Ne, ne, ne! Ncuq, ncuq, ncuq uku jam dakort me thelbin!

Mendoj qe mbase mund ti quajm vektor, por vektor te kundert, sepse e kan kahun e kundert. Dashuria lind per asryse komplet te kunderta nga ato qe na bejne te urrejm.

Ne te dyja rastet na krijohet nje energji e brendshme, por njera eshte pozitive e tjetra negative, dhe kjo rreflektohet jo vetem ne shoqeri por edhe ne organizem.

Te thuash qe duhet ta lesh veten te shijoj urrejtjen per te njohur e shijuar me mire dashurin eshte si ta lesh veten te eci mbi murin e holl qe ndan dy hendeqe, njeri i zi me gura e tjetri i bardh me pambuk. Pra do te thot ta shlosh veten pa duar, ne meshiren e situates qe mund ta shtyj here nga njera ane e here nga ana tjeter.

Tani eshte fakt qe riperseritja eshte faktori kryesor qe kondicjonon njeriun. Riperseritja mendimeve, ndjenjave dhe e veprimeve ben qe keto reaksjone nga coshiente te kalojn ne inkoshiente. Pra sa me shpesh te urresh aq me te kollajshme e te pavetdeijshme do ta kesh te urresh ne te ardhmen.

Si perfundim cfare kerkon njeriur, te urrej apo te dashuroj? Ta zeme se do te dashuroj, ateher duhet te dashuroj sa me shume, sa me shpesh e sa me gjere (mundesisht gjithshka, edhe ate qe perpara mund te na bente te urrenim). Keshtu njeriu e ka me te leht per te arritur lumturin, qe sjell vetem dashuria, e ruajtur sa me gjate ate.

Ps. Eshte e vertet qe njeriu ndjen kenaqsi kur urren, ashtu sic ndjen kenaqsi edhe kur ka dhimbje. Mendoj qe kenaqsia e urrejtjes vjen nga distancimi qe krijohet ndermjet vetes dhe asaj qe nuk na pelqen, asaj qe perbuzim. Vetem problemi eshte se ne nuk e njohim ate qe perbuzim, nuk njohim ate qe urrejme, jane thjesht perceptime te gabuara sepse kemi tendecen te fokusohemi ne dicka e jo te shohim ne tersi. Pastaj perderi sa nuk njohim veten si mund te njohim dike tjeter ose rrethanat e jashtme.
Kurse kenaqsia e dhimbjes nuk vjen nga fakti qe na dhemb, por nga ideja e ledhatimit qe do marim, psh 'u vrave te keqen babi?', 'U vrave o shpirt', 'Hajde te puth i cik qe te kaloj' /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mjes i her! Si u gdhit ju? /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

mua psh, me ka rene rasti te dashuroj dhe te urrej ne te njejten kohe te njejtin person...
kush ishte me e forta???
urrejtja e mbizoteroi dashurine.