Dashuria dhe Urrejtja! Kush eshte me e forte?

ledioni

Primus registratum
Re: Dashuria dhe Urrejtja! Kush eshte me e forte?

Nese nuk do te ekzistonte urrejtja nuk do te dinim vleren e dashurise dhe e kunderta. eshte nje ligj i thjeshte fizike. ekziston veprimi si dhe kunderveprimi. jane ligje natyrore qe e mbajne boten ne kembe. imagjinoni se sa e merzitshme do te ishte bota pa urrejtjen dhe sa e pangjyre pa dashurine!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Dashurojm dhe Urrejm te njejtat gjera... egotizem puro,ktu qendron forca!

Dashurojm te tjeret sepse nxjerrin nga ne pjesen me te bukur .
Urrejm te tjeret sepse nxjerrin/shohim nje pjes qe ne duam te mbajm brenda ndaj frikes qe kemi kundrejt nje pjese te erret qe "jeton nen heshtje" brenda...dhe fakti qe te tjeret e nxjerrin, sepse ndoshta dhe e kontrollojn ,na ben t'urrejm te tjeret per t'mos "ul" veten.

idem , kur dum/urrejm vet-veten ===> ktu del nje tregjedi greke. Esht me e leht t'flasesh per te tjeret!

olololol

Primus registratum

<font color="red">Aurora </font> /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif te kam xhan
Sa qef te kam ne postime.

Teme shume e bukur /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

OK ja nisim <font color="blue">Bismilah </font>
Te dyja lidhen me njera tjetren.
<font color="red">Dashuria </font> zgjat me shume se si themi ne kam pas dasht /pf/images/graemlins/wub.gif ne nje bisede tregojme me shume per dike qe duam/kemi dashur se sa per dike qe urrejme.
Urrejtja per nje person merr fund kur gjen dike tjeter qe ta duash zgjat me pak eshte kalimtare , dashuria zgjat deri sa mbyll syte dhe pse ngel vec nje kujtim. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Bab Lymi paska ra n'dashni se ka fillu me i ndrru t'gjitha /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Hajt për hajër ishalla /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

olololol

Primus registratum

LOL Kontre ncuq sa jom nda plako /pf/images/graemlins/frown.gif:(

The_Meditator

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
imagjinoni se sa e merzitshme do te ishte bota pa urrejtjen dhe sa e pangjyre pa dashurine!

[/ QUOTE ]

se imagjinon dot derisa ti jetosh botera te tilla /pf/images/graemlins/laugh.gif

The_Meditator

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Dashurojm dhe Urrejm te njejtat gjera... egotizem puro,ktu qendron forca!

Dashurojm te tjeret sepse nxjerrin nga ne pjesen me te bukur .
Urrejm te tjeret sepse nxjerrin/shohim nje pjes qe ne duam te mbajm brenda ndaj frikes qe kemi kundrejt nje pjese te erret qe "jeton nen heshtje" brenda...dhe fakti qe te tjeret e nxjerrin, sepse ndoshta dhe e kontrollojn ,na ben t'urrejm te tjeret per t'mos "ul" veten.

idem , kur dum/urrejm vet-veten ===&gt; ktu del nje tregjedi greke. Esht me e leht t'flasesh per te tjeret!

[/ QUOTE ]

esht gjithmon interesante kur kerkon te sqarosh karakterin e njeriut sadopak,duke i futur nje tragjedi greke prapeshtese nga mbas dhe si perfundim rrezohesh ne nje hymnere te pafund kotesie.

good introduction, bad conclusion /pf/images/graemlins/laugh.gif

policia

Forumium maestatis

une mendoj se keto dy ndjenja jane ne qenien e njeriut se bashku me 100 ndjenja te tjera. per mua ka njerez qe ndjenjen e dashurise e kane ne doza me te larta dhe sado te urrejne, fiton dashuria. po keshtu ndodh edhe e kunderta. mendoj se cdo njeri i ka provuar keto ndjenja qe ne dukje jane kaq te kunderta, por qe mund te kalosh nga njera te tjetra pa e kuptuar fare...

alb_girl82

Primus registratum

une them qe urrejtja ja mer ne kthese dashurise... si shumakeri atij te mc laren se ja harroj emrin gjithmone /pf/images/graemlins/tonguee.gif

makuciko

Forumium praecox

Bravo Albi! Uroj qe urrejtja te krahasohej me "shumakerin" dhe dashuria me "ate te mc laren". Atehere bota do ishte e permbytur nga dashuria. Shumakeri ka edhe nje jave e del ne pension, kurse ai i mc laren do ia zeje vendin vitin tjeter.Nese behet keshtu, ndonse jam tifoz i shumakerit, them megjth zemer: Rrofte ai i mc laren!

makuciko

Forumium praecox

Dantes, dashuri, entuziast, nazist!!! Me paradoksal s'kam pare. Du bist längst gestorben, Kotzkopf!

TEDI

Valoris scriptorum

Per MUa Un them se Jane Pak a Shume Njesoj.Sepse e Dashuron dhe e Urren Njekohesisht dhe muk mund ti ndash dot .Flasim nga ana e Pergjithshme por ka gjera ose Persona qe i Urren me Shpirt po Prape do Sdo do i respektosh per Inat te te Tjereve .

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Jo,s'esht aspak e vertet!

Dashuria esht...[...],
urrejtja esht vetem mungesa e saj.

fiona20

Primus registratum

urrejme kur dashurojme megjithe shpirt...dashuria eshte gjithnje me e forte..bota vertitet rreth dashurise e jo rreth urrejtjes...