Dashuria dhe Urrejtja! Kush eshte me e forte?

epiphany

Primus registratum
Re: Dashuria dhe Urrejtja! Kush eshte me e forte?

e pe apo jo?rri ti!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambla

Primus registratum

Tani per ç'pike behet fjale, kete s'kuptova une.

epiphany

Primus registratum

per c'pike?i ke parasysh ato momente ne jete kur do dike me cdo gje tenden?shpesh here ndodh qe per nje arsye a nje tjter (dicka qe mund te bej ky person) nuk ia lejon dot me vetes te ndjesh me dicka te tille ne lidhje me te dhe e gjithe dashuria "kthehet ne urrejtje".ne kete pike me pas nuk kuptohet me asgje, dashuri urrejtje...shkrihen...

epiphany

Primus registratum

do te te mjaftoje kur ta provosh. /pf/images/graemlins/wink.gif

spartan00

Forumium praecox

hahahhahaa
E kisha fjalen per dashuri me te gjere,si psh prindi per femijen ose femija prindin,apo duhet te them qe do ta ndjesh kur ta provosh :confused: :eek: :lol: :lol:

epiphany

Primus registratum

po dhe une per dashurine universale e kisha.ajo qe thashe vlen per te gjitha llojet e dashurive.nejse nejse e kuptoj qe deshira per te dale gjithmone ai qe kundershton te pelqen shume kshu qe po te le ne qejfin tend.

spartan00

Forumium praecox

Nejse edhe une ndihem mire qe prinderit as nuk me kane urryer as i kam,as nga lumturia as nga hidherimi,duhet te kishin bere ndonje gje te pafalshme,shume me te rende se sa dashuria pafund qe me falin,kaq per mua,kurse ne jeten tende te le ty te kesh te drejte /pf/images/graemlins/smile.gif

epiphany

Primus registratum

une nuk po flisja per jeten time fatmiresisht.po flisja per ate kufi te shemtuar qe e ben dashurine dhe urrejtjen nje gje te vetme.ne lidhje me prinderit e di qe nuk do ta provoj kurre.

Gjeneral-Berdica

Primus registratum

Te dyjat lindin kur dikush xhvishet nga mburoja mbrojte, pra nga dobesia.
Te dyjat shuhen.
Te dyjat jane abrstrakte dhe relative.
Pasi te jene shura duhet qe gjesh te tjera dhe ato te vjetrat prishin mireqenien nese mbajne peng te tashmen ose te ardhmen!

Ermal Lamcaj

Primus registratum

S'di c'te shtoj mbi kete teme. Me duket se e kemi diskutuar njehere.

Te dyja ndjenjat lindin nga nevoja per mbijetese.

ironhand

Primus registratum

Une kam pas boll nga te dyja, si me dhene edhe me marre, dhe me sa kam pa une, urrejtja jepet diku qe dashuria te jepet diku tjeter, dhe urrejtja eshte me e forte, mbizoteron mbi njeriun. Ndersa dashuria fiket me shpejt, jepet me dobet, s'ka baze te forte. Urrejtja eshte baze jetesore, s'ke ku te shkosh pa i bere keq tjetrit. Po te jesh i mire, je i destinuar te zhdukesh. Ndersa po te jesh i keq (totalisht i keq them) je i destinuar te te zhdukin. Prandaj te dyja ndjenjat bashkejetojne shume bukur. Pastaj mund te jete edhe personale kjo, qe te tjeret i kane ne balance perfekte keto dy ndjenja ose japin me shume dashuri sec japin urrejtje. Varet.

GrifshAAA

Primus registratum

Dashuria dhe urrejta? Kush eshte me e forte?
Hmmmm. Besoj se te dyja jane ne shume raste "ekstremitete" te ndjenjave qe personi perjeton. Besoje se me e forte, eshte rasti kur nje dashuri, per nje arsye ose nje tjeter, kthehet ne urrejtje! Sepse gjithe ai pasion kthehet ne ekstremitetin tjeter dhe njeriu humbet arsyen dhe gjykimin!
Them se te dy format jane te rrezikshme.. mposhtin njera tjetren!Urrejta do shume force brenda vetes dhe zhgenjim! Nderkohe qe dashuria besim dhe pasion.
Jam e mendimit, qe jane te dyja ekstremitete qe varet nga shkalla dhe stadi ne te cilen ndodhen...sa me larte... aq me te forta!Gjithsesi besoj, se, nese nje dashuri mund te shuhet (gjithmone varet nga sa perqind ka qene pasion) urrejtja mbetet derisa te merret "hak"! Dhe nese nga dashuria nuk ka njeri pasoja te demshme (pervec merzise, dhimbjes e gjerave te tilla...qe per mua sjane te rrezikshme), nga urrejtja them se po! Sepse njeriu qe urren eshte ne gjendje, qe per te vendosur "drejtesine e vet", te vrase etj etj, si shperblim!

UnE!

Admir

Forumium maestatis

Urrejtja eshte fatale, dhe prodhon reagime me ekstreme se dashuria, te pakten ne me te shumten e rasteve. Nga intensiteti, energjia, dhe pasoja mendoj qe urrejtja eshte me e forte, gjithmone duke folur per fuqine e reagimshmerise dhe impulsit e seciles. Nese pyetja shtrohet se kush zgjat me shume, atehere duhet pranuar se eshte dashuria.

epiphany

Primus registratum

te dyja keto ndjenja mund t'i kapin ekstremet ne te njejten menyre.

dyli

Primus registratum

...dashuria ska me te forte se ajo, urretja eshte e forte por humbet...

Seelenschmerz

Primus registratum

Kjo eshte pyetje shume e veshtire. Mendoj se ka shume te bej dhe me njeriun. Per shembul per mua, urrjetja mund te zgjas maximumi nje muaj...kurse dashuria, mund te dua pafund. Keshtuqe besoj se dashuria eshte me e fort.

ihsan

Primus registratum

Qe te kuptosh mire dashurine, duhet te kuptosh mire te kunderten e saj , qe sipas mendimit tim eshte egoizmi.

Kordelja

Valoris scriptorum

Egoizmi eshte nje hap ketej narcizizmit. Nje njeri egoist mendon vetem per veten, qe mund te perkthehet "do veten" me shume se kedo tjeter. /pf/images/graemlins/shrug.gif

rosen

Primus registratum

ekuivalojne ne vlere absolute.|dashuria|=|urrejtja|(dhe une sja them fare per algjeber!)