cmendoni per bashkejetesen

regele

Forumium maestatis
Re: cmendoni per bashkejetesen

Une per vete nuk di c'te them per bashkejetesen...Cave u duket e mire, cave u duket e keqe! Ne fillim kisha dhe une nje mendim, po sa lexova shume postime ketu e humba fillin /pf/images/graemlins/smile.gif

alb_girl82

Primus registratum

per mua te bashkejetosh eshte dicka e mire... jo per gje po te rrujne nga leket pastaj avokatet po deshe te ndahesh nese je i/e martuar! /pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Ato studimet qekan shum t'çuditshme.

P.sh. a shpjegojn ato studimet se a ka t'boj koha e t'nejtmes bashk tek niveli i divorcit? Po niveli shoqëror4, intelektual i atyre që bashkëjetojnë në krahasim me ata që martohen direkt a o studju?

Kur t'studjohen kto gjona (e të tjera) at'her mund t'thot ai studjusi që ata që bashkëjetojnë ndahen më shpesh se të tjerët.

Niveli intelektual ka të bëjë pasi një njeri me nivel më të lartë e toleron më pak dhunën fizike, verbale apo psikollogjike e si pasojë ndohen më shpesh në rpezencë të këtyre faktorëve. Po ashtu kjo kategori njerëzish mendon më shumë para se të martohet si dhe preferon bashkëjetesën për lehtësitë që ajo bart.

Së fundi, bashkëjetesa nuk është e keqe, është një formë tjetër martese por pa letra e ceremoni të cilat shpesh shihen si të bezdishme. Tek e fundit, i takon gjithsecilit të vendosi vet se ç'don të bëjë me jetën e vet.

Sa për pun avokatësh, pas njëfarë kohe bashkëjetesë ndarja është po aq e vështirë sa edhe martesa.

Kondrapedali

Kondrapedali

Gabim, edhe për pun financiare. Kjo pasi kosiderohet që të dy kanë investuar në shtëpinë e përbashkët dhe sidomos në aspektin mbështetës të partnerit. Kështuqë, mbas ndarjes proçedurat janë pothuaj të njëllojta me martesën.

Megjithatë, "simas venit ne kuveni" ka thon poplli!

kalel

Primus registratum

une personalisht nuk jam per bashkejetese.dy persona duan te bahkjetojne ngaqe jane te pa sigurte per ndjenjat e tyre!!!!!!!!!!pastaj doja ti thoja shoqes me larte sjemi ne it ketu po ne shqiperi per sa i perket divorzeve!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Ambjenti ku jeton është ai që ti krijon. T'shkoft mir e mar. /pf/images/graemlins/wave.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ambjenti ku jeton është ai që ti krijon.

[/ QUOTE ]

Me pelqen shum kjo qe shkruajte... /pf/images/graemlins/thumbsup.gif .
Plotsisht dakort! (Vetem ktu dmth /pf/images/graemlins/laugh.gif)

/pf/images/graemlins/kiss.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Po mir mi goc se po t'ishim dakort gjithanej do kisha pyt babën se mos ... /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

S

Scorpion

Guest

Po e the ti Mozi, nuk ka si te jete ndryshe /pf/images/graemlins/wink.gif

virginia

Primus registratum

Nje pyetje kam. cfare eshte martesa dhe cfare eshte bashkejetesa? ku qendron dallimi midis te dyjave? me duket se duke njohur dallimet mund te behet nje debat mbi kete teme

MALINA

Primus registratum

Te dyja jane te mira me nje fjale .Por ne martese ke me teper pergjegjesi ndersa ne bashkejetese je me free.

era2

Primus registratum

un personalisht po bashkejetoj. bashkejetesa nuk eshte aq free nese me mendjen tende e sheh seriozisht kete bashkejetese. bashkejetesa eshte e vlefshme me teper per femren. i jep me hapesire te njoh partnerin ne ato gjera qe kur fle ne shtepite e veta secili nuk i has. duhesh shume kur sje ti ajo qe do gatuash apo ai qe do besh pazaret. problemet e bashkejeteses e pregatisin ciftin ti hyn marteses me gezimin e vertete te saj. lindja e nje femije. pra per mua bashkejetesa eshte e domosdoshme por pa humbur rendesine e marteses.

Kondrapedali

Kondrapedali

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Te dyja jane te mira me nje fjale .Por ne martese ke me teper pergjegjesi ndersa ne bashkejetese je me free.

[/ QUOTE ]

Më duket se nuk paske bashkjetu naiher ti goce /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Ndryshimi egziston vetëm në letrat zyrtare. Martesa është bashkëjetesë e "ligjëruar" ndërkohë që bashkëjetesa "ligjërohet" pas njëfarë kohe vetëm. /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Immortal_goddess

Primus registratum

Pfff,koncepti i bashkejeteses te lire ke Shqipetaret eshte mijera vite drite larg.Jam totalisht pro bashkejeteses por sipas principeve te Perendimoreve dhe jo sipas principeve te Shqipetareve ku bashkejetojne MBASI te jene fejuar,ndoshta ngaqe s'kane para te paguajne martesen,ose ndoshta duan te duken ne siperfaqe si moderne por ne te vertete i kane te shtrenguar vidat nga familjet perkatese.
Nje"bashkejetese" te tille s'do e doja kurre,definitive se definitive kjo pune,me mire vesh dhe i fustan te bardhe aty,ik e firmos ate leter ne komune e shtroju nje darke atyre njerezve.