cmendoni per bashkejetesen

abs

nuk e di...
Re: cmendoni per bashkejetesen

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Abs,e perdore vete termin "TEAMWORK"...do te kishte kuptim pa barazi e besim???

[/ QUOTE ]

Edhe une kam pas pakjartesina ne kte pike, dhe te kuptoj mire tek flet me ate gjuhe pak me siper.

Thjesht, ti zgjedh personin, ai te zgjedh ty, dhe se dhe ju vendosni bashke te eksperimentoni. /pf/images/graemlins/smile.gif

Njehere kam perjetuar ne nje team treshe shume fleksibel, dmth eksperimentojshim me qellim, njehere vendosem Flache Hierarchie (i bjen ne shqip frontale)te barabarte, e pame qe s merrte vesh i pari t dytin, se secili ja leshonte tjetrit, vendosem qe cdo gjashte muaj te ishte njeri nga ne shefi.
Une si rob i mrapsht qe jam,thash du me u ba shefe mbas jush, vuna re qe ne kto gjashte muaj te binte te merje persiper detyra qe si kisha ne qefe, dhe qe i binte me lane detyren kryesore ne dore te tjerve, ndersa ne grup kishte te tjere qe ndiheshin mire me kte rol. E une s pranova me u ba /pf/images/graemlins/grin.gif hapen syte ato, si s don kjo me u ba shefe /pf/images/graemlins/pickellonja.gif na ja, ktu ka do forma qe ne raste t tilla therret supervizoren, ajo sjell ne ekuiliber anen emocionale dhe mentale te grupit /pf/images/graemlins/smile.gif

Vendosja e kjarte e Pozicionit te personi(t)ve ne team apo cift sie dhe respektimi i pozicionit te tij kursen shume energji, simbas meje.

<font color="green"> (shif ne politik, populli bertet si i cmend se don berishen, sa vjen ne fuqi, fillon e shane, c do te thote kjo? s respekton perzgjedhjen e vet as pozicionin e tij, kush vuan ne kte rast, vete ai) </font>

Pastaj ka sa te duash shembuj qe burri ja le financen gruas dhe edukimin e fmive ne dore, e vet luan rolin e shefit, ngaqe gruaja eshte e mbingarkuar asht e lumtur thjesht te mos ngrej zaninne shpi ai ...e tjere te kesaj natyre!

Si dhe gra qe kerkojne ma shume e mbingarkojne vehten nga drejtimi tjeter, ose perjetoj ne zvicer gra nga ballkani qe kane 6 fmi e s dine as gjuhen, s bajne asigja pervecse me la ent e me ba me hanger, e fmija 9 vjec duhet ta shoqeroje tek doktori e ti perktheje semundjen qe ka...e tjere, ka shembuj te pa fund!

Mua me duket produktive me disktutu mbi nje x shembull, me e rrah me vaj e me uthull, e me e nxjerr n fik, masanej me kap tjetrin, quaj te nevojshme strukturat e kjarta, perkrahi fleksibilitetin, mbeshtes kreativitetin ne team/cift etc.

do ma per belulin /pf/images/graemlins/tipsy.gif

------------------

cfare kam vu re eshte se, shume te rinj e te reja jane kritik te forte te modeleve qe kan perjetuar perreth ne pjesen e pare te jetes, dhe se prandaj jane disi skeptik ne fillimet e jetes bashkshortore, per kte teme paraqituni te absi, 120franga oren /pf/images/graemlins/laugh.gif

marina s.

Forumium maestatis

Abs,nuk e di si tu duk gjuha ime,por te siguroj qe nuk kisha nder mend te isha cinike apo ironike.

T'i pershatesh personit qe do e ai te te pershatet ty,nuk eshte eksperiment /pf/images/graemlins/wink.gif

Sa per Belulin /pf/images/graemlins/laugh.gif them se do te me pelqente ta kisha ne TEAM...jam ma e kjarte me vepra se me fjale ndonjehere...mund edhe te eksperimentoja me te /pf/images/graemlins/pickellonja.gif ...ta bej te shohe ca gjera nga kendveshtrime te tjera... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

abs

nuk e di...

/pf/images/graemlins/angel.gif

Edhe beluli do te donte te ishte ne nje team me ty, do perfitonte shume e do ishit nje plotsim produktiv ne team, ishtu tha /pf/images/graemlins/grin.gif

marina s.

Forumium maestatis

Edhe une do kisha shume per te mesuar prej Belulit...sidomos kur te vinte puna per te njohur njerezit /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/grin.gif

/pf/images/graemlins/kiss.gif

PS:thanks for changing it!

Admir

Forumium maestatis

70% + e cifteve qe bashkejetojne para marteses, NDAHEN. Fakt ky!

abs

nuk e di...

Or kushrini jem /pf/images/graemlins/angel.gif, ka ndarje e ndarje, biles te pakten ndarjet e cifteve te bashkjeteses nuk "ushqejne" avokatet e institucionet e tjera, nuk ndahen armiq te `perjetshem` se nuk i marrin mundin e djersen tjetrit me ligj!

Fundja nese ti ke nje lidhje, natyrisht je lidh se kishe ndienja per te, si dhe nje vlersim te personaliteti te personit ne fjale, nje dite prej ditesh, u zhvilluat ne drejtime te kunderta, dhe jo te perbashket (nje nga formulimet e ndarjes /pf/images/graemlins/wink.gif) dhe u ndate, natyrisht qe ndarja esht gjithmone e shoqeruar me dhimbje, zemrim, zhgenjim, por ama po ti bahet nje analize e vogel, se c perfitova nga kjo lidhje "rritesh" dhe me shume brenda vehtes, dhe njeriu eshte per lidhjen tjeter dhe me i "rritur", deri sa vjen momenti e personi qe thua, jawohl!- me kte du me kalu jeten! dmth e thojne te dy pernjehesh. /pf/images/graemlins/cool.gif

Keshtuqe dhe ky proces duhet respektuar relativisht, mendoj nganjehre /pf/images/graemlins/grin.gif

<font color="pink">Fundja gjithcka cfare bejme, e bejme te lumturojmi! ka nigju dikund. </font>

Princesha

Primus registratum

Kjo s'ka lidhje fort me temen, por po pertoja te kerkoja temen e duhur.

Ne nje sondazh te bere nga nje terapist ciftesh, flitej se ne nje lidhje ne shumicen e rasteve njeri prej partnereve enderron dhe kerkon nje partner me te mire se ai qe ka ne krah.
Pse qendrojne bashke, lind pyetja?

Po sepse ata kane rene ne ate rutinen e te qenit bashke, dhe justifikohen me faktin se pertojne t'ja fillojne nga fillimi, megjithese e bejne kete te fundit sapo rrethanat ta favorizojne dhe kur bien ne dashuri ne personin e ri.

zog

Primus registratum

sidoqofte kjo qe shpjegon ai terapisti nuk eshte natyre e njeriut por natyre e epokes ku jetojme. kultura e pergjithshme qe marrim sot ne shkolla, zhvillimi i madh i komunikimit, mondializimi ekonomiko - politik, po i rrafshon gjerat e njerezit nga poshte. po na ben te gjitheve NJESOJ.

ja pershembull le te marrim kete forum. le ta zeme se ky perfaqeson shoqerine njerezore, pra tek ky forum do te na duhet te zgjedhim partneret e te jetojme deri ne vdekje.

une pervete do ta kisha shume veshtire te zgjidhja midis femrave te ketushme, ngaqe ato jane te gjitha njesoj, çfaqin te njejtin personalitet e kane te njejtat deshira per jeten. nuk ka femer ORIGJINALE qe te kenaqe, e jo vetem kaq, po ta kem TE PAMUNDUR ta harroj ose ta zevendesoj ose te kerkoj nje tjeter me pas, siç shpjegon ai psikologu i revistes.

kjo ndodh edhe tek femrat kur vjen puna te zgjedhin meshkujt e jetojne me ta. shihini meshkujt e ketij forumi. diskutojne te gjithe njesoj, shqaqin te njejtat prirje, te njejten shkolle e kulture, te njejtin ambicion. normal qe nje femer nuk di te zgjedhe, edhe kur, ajo niset nga rastesia e momentit e kuptohet qe mbas ca kohe ky djali do ti merzitet e shpejt do te kerkoje tjetrin, ate qe i duket me ne forme per momentin dhe i cili mbas pak kohe do ti merzitet po njesoj. e keshtu me rradhe deri sa ne fund te jetes do te jetoje me qenin e vet e pa te vetmin zhgenjim ose keqardhje per personat qe "i humbi" pergjate rruges se jetes.

pra fatkeqesia e kohes eshte kjo : nje njeri mashkull apo femer qofte nuk vlen emocionalisht me shume se nje kafshe, aq poshte ka rene ai. shif pra ku te shpie kultura gjenerale, moj yll. /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Kjo s'ka lidhje fort me temen, por po pertoja te kerkoja temen e duhur.

Ne nje sondazh te bere nga nje terapist ciftesh, flitej se ne nje lidhje ne shumicen e rasteve njeri prej partnereve enderron dhe kerkon nje partner me te mire se ai qe ka ne krah.
Pse qendrojne bashke, lind pyetja?

Po sepse ata kane rene ne ate rutinen e te qenit bashke, dhe justifikohen me faktin se pertojne t'ja fillojne nga fillimi, megjithese e bejne kete te fundit sapo rrethanat ta favorizojne dhe kur bien ne dashuri ne personin e ri.

[/ QUOTE ]

...ndersa nga vrojtimet e mia tek njerezit, biles tamam tamam tek vetja ime, shoh se njeriu vete eshte ne nje proces te pandalueshem, dhe se nga vetja ime zbuloj gjera te reja, dhe po te besh te njejten dhe tek partneri s ka pse te mbysi monotonia, e cila ka dhe kenvshtrimin e saj positiv, qe eshte e te zbuluarit vazhdimisht te rejat tek vetja dhe tek tjetri, kjo do syte e vet mendoj /pf/images/graemlins/grin.gif

Keshtuqe Rozi /pf/images/graemlins/angel.gif ke shance te jetosh gjate me partnerin /pf/images/graemlins/wink.gif

Fundja pse e kemi forumin /pf/images/graemlins/idea.gif, ta perdorim si nje variant pasqyre per vehten ne radhe te pare... /pf/images/graemlins/smile.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Problemi lind sepse mungon /pf/images/graemlins/booki.gif LIGJI /pf/images/graemlins/booki.gif, mungon nje tutel qe te mbron dhe qe duhet te t'perfaqsoj ne rast ndarje ,ose me mire , nje EQUUM ndarje....ne pergjithsi.
-"ignorantia legis , non excusat!" /pf/images/graemlins/shrug.gif

Problem MORAL dhe "normaliteti" mbi te gjitha nqs bashkjetesa permban dhe &lt;&lt;&lt;fmij &gt;&gt;&gt;...ç'kordimin edukimi dhe perfaqsimi .

Esht zgjidhje jo e leht... /pf/images/graemlins/angel.gif

Princesha

Primus registratum

[citimi dhe se nga vetja ime zbuloj gjera te reja, dhe po te besh te njejten dhe tek partneri s ka pse te mbysi monotonia

[/ QUOTE ]

E keqja asht se ne pergjithesi njerezit e zbulojne aq keq e aq shpejt veten sa shterrohen brenda nje kohe rekord dhe ne fund humb edhe interesin per ta.

Gjithsesi perjashtime ka.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Do na lesh rehat ti re /pf/images/graemlins/laugh.gif...derr-verr mrapa gjithmon.

Motivo nej her ate qe thu , se kshu s'kapshojm hiç... /pf/images/graemlins/shrug.gif

çer problemi t'shqetso? oops* ===&gt; dmth ku dhe pse kam gabim?!

sazio

Primus registratum

per mendimin...veprimi me i mire per dy qe kan vendosur te martohen eshte qe te bashkjetojne...sepse ketu dallohen difektet dhe te mirat e nje personi...

abs

nuk e di...

...dhe se nga vetja ime zbuloj gjera te reja, dhe po te besh te njejten dhe tek partneri, s ka pse te "mbysi" monotonia

[/ QUOTE ]

E keqja asht se ne pergjithesi, njerezit e zbulojne aq keq e aq shpejt veten, sa shterrohen brenda nje kohe rekord, dhe ne fund humb edhe interesin per ta.

Gjithsesi perjashtime ka.

[/ QUOTE ]

Mund te jete dhe keshtu /pf/images/graemlins/smile.gif
...,personalisht jam me bindje e mendimit qe, njeriu ne nje faze te caktuar peson nje bllokate (ose nje lodhje-humbje energjishe) ne vetvehte, dhe jo se shkaterrohet brenda nje kohe /pf/images/graemlins/smile.gif

@d@

Primus registratum

Mendoj se bashkjetesa eshte shfaqje e huaj /pf/images/graemlins/tipsy.gif Une jam me martesen per vete /pf/images/graemlins/laugh.gif

KoDoShi

Primus registratum

Do na lesh rehat ti re /pf/images/graemlins/laugh.gif...derr-verr mrapa gjithmon.

Motivo nej her ate qe thu , se kshu s'kapshojm hiç... /pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif katunare /pf/images/graemlins/laugh.gif

çer problemi t'shqetso? oops* ===&gt; dmth ku dhe pse kam gabim?!

[/ QUOTE ]

Iron_heat

Primus registratum

Gjithmone ka nje here te pare.. e jan pikerisht kto idene e mendimet per te provuar dicka te re.. qe e shtyjne njeriun te provoj gjera te reja.... te bashkejetosh per mua eshte nje hap qe mund te coj ne martese... me mire nje kohe te gjat bashkejetim e pastaj martese... qe te jesh i sigurte per ate qe po ben.. kshu si kan ardhur kohet sot.... po ndahen ciftet dite per dite.. kshu qe bashkejetesa do te ishte si nje hap ndihmuar ne martese....
kurre mos te nxitohemi per dicka sepse siguria nuk eshte 100% asnjeher

Gigo

Primus registratum

Ka kerkime shkencore qe kane nxjerre rezultatin se ata qe bashkejetojne ka me shume mundesi te ndahen sesa ata qe martohen. Keta artikuj jshkencore thone se bashkejetesa nqs behet si prove para marteses eshte me e demshme sesa e dobishme pasi cifti e ka kaluar fazen interesante te te jetuarit se bashku para marteses. Kjo ben qe koha pas martese te jete me "e merzitshme" sesa per ata cifte qe nuk kane bashkejetuar para martese. Cdo studim ka kufizimet e tij po deri tani vetem ketoo studime kam pare.

Jona bz

Primus registratum

bashkjetesa eshte dicka normale ,eshte e drejta e cdokujt qe te njohet mire njeriun qe do te kaloj jeten