cmendoni per bashkejetesen

marina s.

Forumium maestatis
Re: cmendoni per bashkejetesen

Zog,nuk mohoj qe femija mund te jete qellim i nje çifti,por jo te gjithe njerezit kerkojne te njejten gje... Ka nga ata qe nuk deshirojne te kene femije e ka nga ata qe nuk mund te kene femije.Keta te fundit,duhet te ndahen thua ti, vetem sepse nuk arrijne dot te trashegohen? Po ndjenjat ku perfundojne?

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

epo e shikoni qe bashkejetesa qenka e mire u bekan edhe femije....
na i ndani pak tani qe te dalim ne nje teme tjeter divorci i personave qe jetojne ne concubinage /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

"l'exception confirme la regle" thone francezet.

pra pikerisht (sipas kesaj shprehjes lart) ngaqe ka nga ata qe nuk duan te kene femije, qe ajo çfare thashe une (qe femija eshte baza e çiftit, qellmi tij) merr vlere.

marina s.

Forumium maestatis

Nuk eshte femija eshte baza e çiftit;eshte ndjenja.Femija mund te jete nje qellim/deshire.

abs

nuk e di...

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
kontrata pra ka dale per te ruajtur privillegjet e burrit, karshi ligjeve demokratike te botes se sotme.

[/ QUOTE ]
Kontrata synon te mbroje INTERESAT e te dyja paleve dhe jo PRIVILEGJET e burrit.

[/ QUOTE ]

s'besoj se realisht ajo i mbron interesat e te dyja paleve. shumica e femrave martohen per nje jete me te mire, pra per tu pasuruar.

ndersa kjo nuk ndodh me shumicen e meshkujve. ata gruan me teper e veshtrojne nga ane te tjera (gjijte, bithet, site, qafa, faqet, etj. /pf/images/graemlins/laugh.gif )

[/ QUOTE ]

Das ist verdammt wahr!
Zum glück sehen dies nicht alle so! sonst…

Cdo gja rrotullohen rreth interesit,( shif dhe temen testamenti, biles dhe farefisi), ose...
dhe nese ne raste qe ndienja eshte e lire pa piknisje interessin, athere personi ne fjale shihet si i cmendur! /pf/images/graemlins/grin.gif

Pra financa krijon pamvarsine, e pamvarasia turbulencen /pf/images/graemlins/laugh.gif
ky asht fakt simbas meje, te dali nje qe hedh kete fakt poshte...
pjesa tjeter qe ska financen ne dore, perdor kapitalin tjeter, prap rreth finances rrotullohet boshti! /pf/images/graemlins/shrug.gif

... jo ne cdo moment per fat te mire... /pf/images/graemlins/smile.gif

ps: kam degjuar nga nje qe une quaj nena ma ideale, qe, gruaja eshte perbindshi ma i tmerrshem nese preken interesat e saja, ajo perdor dhe krijesen e saj (pra gjane ma te shtrejt) si arme kundra te jatit.
Natürisht qe s merret nje opinion ose nje grupim i vogel opinionesh per shembull, mua vec, me ka mbetur aq e "filmuar" thenja e saj...(ngaqe baj filma /pf/images/graemlins/laugh.gif) patjeter

se di...uroj qe secili te dije te ruaj interesat e veta pa cenuar te tjetrit...

PS: sa konfliktet jane ndez ne familiet tona (qofshin ato shume te vogla) mbas 90 kur hyri parja n mes njerzve(?!)

marina s.

Forumium maestatis

Abs,kam nje replike te vogel /pf/images/graemlins/grin.gif por te mbaroj nje here ketu mbrapa /pf/images/graemlins/laugh.gif pastaj do kaloj ne forum

abs

nuk e di...

Sa ma te shpeshta e te vockla/medha replikat aq ma i kjart na del eksperimenti jone /pf/images/graemlins/grin.gif
Hidhu kur te keshe kohe, kenaqesia eshte imja /pf/images/graemlins/smile.gif

Eshte si puna e rrahjes se vezes, keni ngrene ndonjehere veze te rrahura? sa ma shume te rrihet aq ma e ngjeshur dhe e shijshme del produkti /pf/images/graemlins/smile.gif

marina s.

Forumium maestatis

Nuk jam dakord kur thua qe pamvaresia financiare krijon trazirat.Trazirat,per kete arsye,krijohen atje ku ka egoizem,pakenaqsi e mosbesim.Per dy persona qe shkojne mire me njeri-tjetrin,qe mirekuptohen e respektohen(pa menduar une jam me i mire se ty apo ti me i keq se une),paraja kalon ne plan te dyte.
Nese do te shprehesha per martesen...une nuk kam asgje kunder marteses me kontrate,perkundrazi mendoj se keshtu shmanget(deri ne nje fare mase) lidhja per qellime interesi.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

pse e ke trurin e zene shume? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Nuk jam dakord kur thua qe pamvaresia financiare krijon trazirat.Trazirat,per kete arsye,krijohen atje ku ka egoizem,pakenaqsi e mosbesim.Per dy persona qe shkojne mire me njeri-tjetrin,qe mirekuptohen e respektohen(pa menduar une jam me i mire se ty apo ti me i keq se une),paraja kalon ne plan te dyte.
Nese do te shprehesha per martesen...une nuk kam asgje kunder marteses me kontrate,perkundrazi mendoj se keshtu shmanget(deri ne nje fare mase) lidhja per qellime interesi.

[/ QUOTE ]

Te mbeshtes plotsisht mendimin /pf/images/graemlins/smile.gif uroj qe te kete sa ma shume cifte mbeshtetur ne dashurine e paster dhe ne ekuiliber te plote me vehten e njeri tjetrin /pf/images/graemlins/angel.gif si dhe financen /pf/images/graemlins/wink.gif

Trazirat e mara pershembull nga ana ime, jane shpeshhere te parandalueshme, nese nuk anashkalohen ne plan te dyte. Eshte nje pike (simbas vrojtimit tim tek shume cifte, qe shkon paralel me harmonin e marveshjen e mire te ciftit).

Sepse, ti shif vetem faktin qe njerzimi leviz gjithandej neper bote kryesisht per arsye financiare, por kjo s do te thote - qe s ka me mijra cifte, te cilet kane ndertuar jeten e tyre pothuajse optimale.

E gjitha pra eshte relative /pf/images/graemlins/smile.gif

--------------------

<font color="pink">Gleichgewicht der Triage! </font>

zog

Primus registratum

po relatif eshte edhe shkrimi tend atehere, edhe imi. pra asnjeri nuk ka vlere, keshtu ? po matematika a eshte relative, pse anija lundron ? po avioni fluturon, pse pushka vret ?

pse relativiteti ketu nuk funksionon ?

e keqja tek kjo teme, eshte qe te gjithe ata qe shkruajne me sa vura re nuk jetojne fare ne çift, ose jane te rinj ne moshe e nuk kane asnje eksperience te gjate sa per te MOS QENE relativ.

per mendimin tim, ju duhet te mbani parasysh kur shkruani ketu, familjet tuaja ose te aferm qe kane nje lidhje pakashume te gjate ne çift.

e do ta shihni qe ne gjykim nuk do te jeni relativ, por OBJEKTIV.

ne nje çift qe lidhja te shkoje GJATE, duhet te ekzistoje, si kudo tjeter ne jete, HIERARQIA. duhet qe nje i VETEM ta kete komanden, ta mbaje drejtimin.
o burri o gruja. e jo sa njeri tjetri ose te dy pernjeheresh. çifte te tilla NDAHEN, lidhjet e tyre jane te dobeta e artificiale.

bashkejetesa pra eshte nje rezultante e ketyre çifteve ku asnjeri nuk komandon, nuk merr drejtimin, ne fakt nuk jeton ose pranon te jetoje.
fatmiresisht ne bote akoma shumica jetojne bile edhe sot kerkojne martesen, dominacionin, hegjemonine, hierrarqine aq te domosdoshme per jeten.

abs

nuk e di...

Sot n fakt e kam ngarku vehten me detyra tjera, e s kam kohe shume per forum, megjithate si nxites bisede qe je, po ndaj dhe nje mendim me ty.

Me pelqeu ajo fjala jote Objektiv.
Ndersa relativja ime eshte pra nese te ka ra dje me lexu ate "masen e rakise" qe cdo njeri gjen te vehten "mase".

Plus mbeshtes mendimin e te drejtuarit e nje shpije po them ne kte rast. E ti bukur e ke kjartesu.

Po ju tregoj nje shembull te thjeshte qe kemi ba ne nje kurs, ku une vete jam befasuar- ne rradhe te pare- nga vetja.

U ndame ne teams, cdo grup kishte jo me shume se 5veta.
U vendosem perballe njeri tjetrit, ne mes kishim nje kallam te gjate. Kete kallamin duhej ta mbanim me dy gishtat drejtues, s duhej ne asnje moment ti shkepusnim gishtat prej kallamit(qe te gjithe te ishim aktiv ne veprim), dhe se bashku duhej ta uleshim kallamin poshte ne toke.

E dini sa veshtire ishte? (kjo gje kaq e thjeshte)
njera ane ulej ma shpejt tjetra ishte shume e ngadalshme.
Po vonoheshim, po hikte durimi.por rritej nervoziteti.
Docenti tha, cfare mungon?
Dikush duhet te drejtoj, ishte pergjigja.
Athere zgjidhni drejtuesin, tha ai.
Zgjodhem nje.
Athere veprimi u ba me i shpejte, sepse drejtuesja mbante mbiveshtrimin e te gjithve dhe drejtonte ate.

(sa n qef i kam ushtrime te tilla /pf/images/graemlins/grin.gif)
keni provuar ndonje te ketij lloji? /pf/images/graemlins/smile.gif
jane per teamwork.

Keshtuqe, me pelqejne shume kendveshtrimet te cilit drejtim qofshin.Pervehte vec perfitoj /pf/images/graemlins/smile.gif

<font color="pink"> Eshte si puna e rrahjes se vezes, qe sa ma shume te rrihet, aq me i ngjeshur esencial dhe i shijshem del produkti! </font> /pf/images/graemlins/grin.gif

marina s.

Forumium maestatis

Kur formohet nje TEAM,gjeja e pare qe behet eshte eliminimi i hierarkise(ne role dhe ne page)dhe vendoset si baze besimi reciprok ndermejt antareve...si kavalieret e Kamelotit ne tryezen e rrumbullaket(banal si shembull,por mjaft i qarte).Ne nje TEAM,rolet rrotullohen;asnje antar nuk mban gjithnje te njejtin rol.
Tani,po ta perdorim konceptin TEAM ne nje "shtepi",rolet rrotullohen midis ciftit.Asnjeri nuk qendron me lart apo me poshte se tjetri.

Abs,e perdore vete termin "TEAMWORK"...do te kishte kuptim pa barazi e besim???

Del qarte qe nuk jam aspak dakord me Zogun.

zog

Primus registratum

[/ QUOTE ]

ngaqe nuk je e martuar. si dhe ke paragjykime mbi martesen ose rolin ne te. megjithese ne jete ti pranon te jesh e nenshtruar (patronit, drejtorit, mesuesit, shefit, etj). ne jete e pranon se s'ke si ben ndryshe, vicklat kerkon ti besh ne çift dhe a e di pse, ngaqe nuk e pranon rolin e burrit si vendimtar. duke pare burrat e sotshem duket normal.

sidoqofte mos u nxito ne gjykim, sikur te ishe gruja ime do te ti lija me qejf te madh çelesat e shtepise.

ps; njoh njerin qe krijoi nje kompani dhe e vendosi gruan shefe te pergjithshme te saj si dhe shtepise. pas tre muajsh u detyrua ti marre perseri gjerat ne dore ngaqe gruja i la pa buke, asnje lek nuk arriti te beje dot.
dhe e forta eshte se ajo gruja megjithese i ben punet e shtepise me qejf e zell neper forume vazhdon e diskuton njesoj si ty, pra nuk e pranon rolin e burrit te saj si vendimtar.

marina s.

Forumium maestatis

[/ QUOTE ]

ngaqe nuk je e martuar. si dhe ke paragjykime mbi martesen ose rolin ne te. megjithese ne jete ti pranon te jesh e nenshtruar (patronit, drejtorit, mesuesit, shefit, etj). ne jete e pranon se s'ke si ben ndryshe, vicklat kerkon ti besh ne çift dhe a e di pse, ngaqe nuk e pranon rolin e burrit si vendimtar.
sidoqofte mos u nxito ne gjykim, sikur te ishe gruja ime do te ti lija me qejf te madh çelesat e shtepise.

[/ QUOTE ]
E para,nuk paragjykoj martesen.Nuk di ku e sheh ti kete.

E dyta,edhe ti Zog je i detyruar t'i bindesh drejtoreshes, mesueses...pse ne shpi behesh "trim" me gruan?

Nje person si une,nuk do te lidhet kurre ne çift me ty... prandaj mos e merr as per hipoteze sepse nuk eshte e vlefshme /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

LOL

ps; mu drejtoreshat m'dun fort mii, po kjo s'do te thote qe s'ju bindem. ne fakt gjerat nuk ndahen me thike, ka nderfutje tek njera tjetra kudo. mendoj se nje grua e zonja din kurdohere ti imponohet burrit te saj sado patriarkal te jete ky. po ashtu edhe nje burre i zgjuar din ti imponohet gruas me lezet e pa dhune.

gjerat ne me te shumten e kohes behen thjesht NATYRSHEM, e aq me mire keshtu.

/pf/images/graemlins/smile.gif