Feja krishtere dhe ajo islame kane shume gjera te perbashketa, por gjithashtu kane edhe ca ndryshime nga njera tjetra....
Besimi ne nje Zot eshte i perbashket
Besimi ne trinitet jo. Triniteti eshte shpikje e interpretimeve njerezore. Bibla ne asnje vend nuk e cek se Zoti eshte tre: Ati, Biri dhe shpirti i shejte. Perkundrazi ka shume citate biblike ku theksohet qe Jezusi i lutet Zotit, qe Jezusi i perulet Zotit, qe Jezusi e thekson se ai eshte vetem i derguar i Zotit......Bile edhe para kryqezimit ai thote: " O Zoti im perse me braktise?" Pyetja ime eshte: A flet keshtu Jezusi Zot? Pergjigja ime eshte: JO! Ashtu flet vetem Jezusi profet. Pra edhe vet Bibla e rrezon poshte teorine e trinitetit.
Feja islame ka respekt te madhe per Jezusin dhe per te emen a tij Marien. Ne Kur'an ka dy kapituj qe e permbajne emrin e Jezusit dhe Maries. Kur'ani e thekson se Jezusi ishte vetem profet, ashtu sikur ishin edhe Adami, Noa, Abrahami, Mojsiu, Davidi......
Thirrja per paqe, bazuar ne Bibel dhe Kur'an, eshte e perbashket
Thirrja per te vrare e prere nuk ka lidhje as me njeren dhe as me tjetren fe. Te gjitha luftrat fetare qe jane bere dhe qe behen sot, behen ne emer te interesit, ne emer te dreqit, ne emer te keqinterpretimeve te ndryshme qe u behen librave fetare. Luftrat e kryqzatave, Xhihadi, aktet vetevrasese..... nuk kane ASPAK lidhje as me njeren dhe as me tjetren fe. Interesi i udheheqesve te ndryshem, i forcave te ndryshme ishte dhe eshte qe te keqinterpretohen citatet biblike dhe kur'anore per te i nxitur njerezit per te bere luftra.... Xhihadi nuk ka lidhje fare me "Luften e shejte ndaj pabesimtareve" Sipas fese Islame, Xhihadi me i madhe i cdo njeriu eshte qe te luftoj kunder egos se vet, kunder se keqes qe e ka ne vete, kundra mendimeve te keqia, kundra shpifjeve, kundra genjeshtrave, kundra thashethemeve......