C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?

bona

Primus registratum
Re: C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?

s'ka asnje make up , skin care e cfare te duash ti qe nuk kam perdorur qe nga cover girl e deri tek my favorite Chanel.
and guess what?

kur kam flejt mire, kam ngrene ate qe duhet, kam exercise apo sa u ktheva nga pushimet atehere me kane thene njerzit cfare i ke bere lekures mi???????

kush eshte dacord?

genci#2

Primus registratum

lekuren me te paster e kane femrat "acqua e sapone". mbi kete s' ka dyshim. bile ne pjesen me te madhe te ekzemave dhe infeksioneve te lekures rekomandohet thjeshtre uje e sapun vazhdimisht per te larguar toksinat. ndersa kremerat e pomatat bejne nje pune e prishin nja dy te tjera. gjykoni vete.

RecurrentDream

Forumium praecox

Kozmetika per mua, (pasi sapo kthehem ne shtepi nga nje shetitje tek smart (!) shopping :smash: ) eshte "shih me sy e plas me zemer".

Aq shtrenjte sa nuk ma mban xhepi per shume hollesira, prandaj bazohem ne parimin KIS (keep it simple) sic thote djali me siper acqua&sapone /pf/images/graemlins/wink.gif

cremaster

Primus registratum

Uje e sapun. Pike muhabeti.

Puna eshte se cilin sapun te zgjedhesh. Ne USA tani nuk gjen dot me sapun te mirefillte. Sapuni prej verteti eshte yndyre + NaOH, dmth sapuni prej verteti perbehet prej kriperash te thjeshta te acideve yndyrore. Sapuni i mirefillte ka veti detergjente te dobeta dhe nuk ia heq krejt yndyren lekures. Lekura e shendetshme ka nevoje per yndyre qe te kryeje funksionin e saj dhe qe te duket e lemuar dhe e shendetshme.

Sapune te mirefillte nuk ka me ne Amerike. I fundit sapun prej verteti ishte Dove, por edhe ata tani bejne sapune prej sulfonati te acidit yndyror. Sulfonati i zakonshem eshte SDS (sodium dodecyl sulfate, njihet edhe si sodium laureth sulfate). SDS tani perdoret ne te gjitha sapunet dhe ne te gjitha shampot (si dhe ne te gjitha solucionet e larjes te cimentove ne oficinat e afutomobilave).

Sulfonatet kane veti detergjente shume me te forta se sapuni i vertete, dhe prodhojne shume shkume dhe jane shume me te forte se sapunet e mirefillte. Kur lahesh me detergjent arrin t'ia heqesh krejt yndyren lekures; lekura pastaj ngopet me uje deri ne shtresat e thella, dhe me pas, kur avullon uji, lekura thahet dhe formon luspa dhe nuk e kreyn mire funksionin e izolimit, bakteret hyjne me kollaj ne lekure, etj, etj.

Nqs rroni ne vende ku shiten akoma sapune prej verteti, bleni sapune prej verteti. Menyra se si ta dallosh sapunin prej verteti eshte kjo: lexo etiketen dhe sigurohu qe fjalet 'sulfate' ose 'sulfonate' ose 'SDS' ose 'sodium dodecyl sulfate' ose 'sodium laureth sulfate' nuk gjenden midis perberesve.

Tani qe po shkruaj keto fjale, dikush qe lexon prapa kraheve te mia po me thote se ne fakt egziston nje sapun i vertete edhe ne Amerike, dhe se shitet nga Walgreens, pa ndonje marke te vecante. Mua nuk me besohet, por do shkoj te kontrolloj dhe do t'ju shkruaj prape.

babi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga cremaster:
[qb] Uje e sapun. Pike muhabeti.
Tani qe po shkruaj keto fjale, dikush qe lexon prapa kraheve te mia po me thote se ne fakt egziston nje sapun i vertete edhe ne Amerike, dhe se shitet nga Walgreens, pa ndonje marke te vecante. Mua nuk me besohet, por do shkoj te kontrolloj dhe do t'ju shkruaj prape. [/qb]
Ej se mos nuk na lajmeron se na ra lekura copa copa dhe nuk po gjejme derman.

:eek:

AnaBlue

Forumium maestatis

Une e dija se Dove rekomandohet akoma nga dermatologet qe eshte sapuni me i mire. Vertet qe ka filluar te ndryshoje komponentet? Kur ka filluar te beje dicka te tille?

Ka olive soap ne drug store qe eshte komplet natyral. Ka edhe nje dove speciale qe e mbajne tek raftet ku jane produktet per beba. E nese eshte i mire per lekuren e njome te nje bebi, mjafton per lekuren time.

Dolores

Primus registratum

Crabtree & Evelyn products seem to work for me....... eshte nji kompani e vogel qe ka vite qe prodhon produkte organike per lekuren dhe mbi te gjitha e pa komershalizuar.....teper modeste.

Crabtree dhe Evelina e kane dyqanin mu ne mes te Rockefeller plaza. You don't get more comercial than that /pf/images/graemlins/smile.gif Qirinjte ama i kane hata.

Aveda ka produkte natyrale, madje edhe boje flokesh pa kimikate /pf/images/graemlins/wink.gif

Dolores

Primus registratum

Well they need stores to sell mi......si do sheshin ato si bananat ne Shqiperi?......kjo s do te thote comercial dmth biznes........dhe ky i fundit nuk bazohet ne terheqjen e klientave ne baze reklame televizive ose katalogeve qe qe distrubohen. /pf/images/graemlins/smile.gif

lil-butterfly

Primus registratum

une kam kohe qe perdor produkte te Body Shop duke nisur qe nga kremerat e fytyres edhe te trupit e duke perfunduar ne qirinjte aromatike. per make-up perdor Estee Launder ndersa parfumi im i preferuar edhe Dazzling Silver po nga Estee Launder

Dua

Primus registratum

Une perdor ate qe kam. Zakonisht nuk kam dhe nuk mbaj shume make-up, nuk i jap rendesi fort. Shpesh vetem uje, sapun dhe krem dite. Me heret biles e konsideroja si humbje kohe. Tani, meqe kam filluar te plakem /pf/images/graemlins/laugh.gif po i rri gati me shume.

Shpenzoj parate ne L'oreal.

D.

sweet eda

Primus registratum

une i bashkohem pak a shume kesaj shoqes me siper, vetem se une shumicemn e rasteve nuk i lyej buzet, vetem kur dal ne ndonje club

bebivogel

Forumium maestatis

me three bashkohem ... mund te lyhem e shkarravitem me raste ... po nje lloj buzkuqi me gjen .. nje lloj maskara.. e nje lloj pudre ... edhe mos harroj njelloj edhe per syckat ... :goofy:

dirty vegas

Primus registratum

aha kshu me llafe?? ..t'jeni tamom ju veni i fotografi sa jeni zgju nga gjumi ..ne i tjeter kur jeni gati per klub note! Pastaj ne leni ne t'gjykojm se ca eshte kozmetika per ju! /pf/images/graemlins/laugh.gif

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga capoi:
[qb] aha kshu me llafe?? ..t'jeni tamom ju veni i fotografi sa jeni zgju nga gjumi ..ne i tjeter kur jeni gati per klub note! Pastaj ne leni ne t'gjykojm se ca eshte kozmetika per ju! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
:goofy: ( kshu dukem me mjes ... )

:wub: ( kshu per jete note)

:wave: :kiss: