C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?

Raif

Primus registratum
Re: C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?

Fillimisht postuar nga pussykat:
[qb] Ok mjeku popullor se ca han ska te bej fare me llojin e fytyres ajo eshte ne gjine .Edhe ti po se mbrojte fytyren te plaket shume.Dhe e treta po vure puder ne fytyre sdo te thote se ti mbyll poret dhe plakesh shpejte se ti mund ta blesh nga ato pa vaj dhe qe smbyll poret.Edhe e funit Clinique une kam perdorur shume gjera nga kjo marke edhe ate trion e fytyres me sapunin tonikun dhe zbutesin.Leqe iher e ktheva se sme pelqeu fare po ma boni fytyren me keq.Dhe une e thashe dhe do e them une sbesoj ne gjonat qe ti i ble ne televizor vetem por ama kur vjen puna per ke proactiv solution une bej be mbi te se ta paston aq shume fytyren sa skam cte te them [/qb]
Nuk pajtohem me Ju se cka han ska te beje me llojin e fytyres (po e marr qe po thua me llojin e lekures si mbeshtelles i tere trupit, pra edhe te fytyres), meqense sa do qe gjenet te jen te shendosha (ketu me duhet te permendi se ne shqiptaret jemi nder me te shendoshet, meqense edhe pse ne disa pika jemi mbrapa ne krahasim me te tjeret e ketu duhet cituar ne rend te par vetdijen kombtare vetem me fjale e ne praktike jemi shume mbrapa(!), mirepo duke i respektuar traditat fisnore ne shumicen e rasteve qe mos te martohemi ne fis, si rezultat eshte shendeti i shkelqyer i kombit tone lexo "gjenet e shendosha"...) nese ushqehemi me ushqim te begatshem natyror, dhe mbajme pastertine, ne vazhdimisht do te kemi gjene te shendosha kohe me te gjat, e kjo nenkupton shendet me te mire ne pergjithsi, pra edhe lekuren e fytyres me te mire, apo jo?

Perndryshi nuk pata qellim te diskutoi ne kete teme fare meqense ketu behet fjale per kozmetiken dhe sipas mendimit t'im kjo ma teper ka te beje me biznes se sa qe te ndihmohet dikush per te zgjedhur problemet e lekures se fytyres, por meqense AnaBlue (per hesap t'imin nder antaret e AF me serioz) mu drejtua me pyetje Une hyna ketu dhe do te vazhdoi ashtu siq kam paralajmeruar.

Ju mos me keqkuptoni, por po ceku prap se kozmetika per mua eshte vetem biznes dhe asgje tjeter kurse prodhimet e kozmetikes prodhohen nga bimet si dhe mjalti i bletes.

Le_Routard

Forumium maestatis

Per mendimin tim kozmetika eshte si puna hallves. Dua te them qe kur e shef te dashuren ta pergatisi te merzit por ne fund te shijon. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une perpara kam pas perdor sapun 15 leksh, ose rrogonazhine, shpersoj qe nuk po i bej rreklam meqe nuk prodhohet me, ndersa tani perdor sapun te jashtem, varet nga promocjonet qe ka ne dyqan /pf/images/graemlins/laugh.gif Kurse parfume nuk para perdor, preferoj te lahem kur me vjen ere e keqe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Alba Shehi

Primus registratum

Jam dakort me Mjekun popullor kur flet per ushqimin si nje nga faktoret qe ndikojne ne mirembajtjen e lekures,por sic e citova me siper nuk ndihmon dhe aq kur ke probleme me te. Edhe per sa i perket biznesit,te mos harrojme se gjitshka eshte biznes,edhe ushqimet,edhe rrobat,edhe barerat popullore..., prandaj nuk me duket arsye bindese nga ana e tij ta marre si pike referimi per te mos u interesuar per kozmetiken.

AnaBlue,fytyra e njeriut ndryshon ne periudha te ndryshme e nga faktore e te ndryshem(ti duhet ta dish me mire /pf/images/graemlins/wink.gif ) ndaj duhet gjetur produkti i pershtatshem me kimikatet e pershtatshme. Kam njohur shume femra qe kane alergji nga nje sere kimikatesh dhe fatmiresisht ato e dinin ,ndaj dhe benin kujdes kur blinin dicka. Dua te cilesoj,qe eshte e rendesishme se cili eshte problemi i vertete i lekures sone. Nese nuk arrijme ta percaktojme atehere nuk do te gjejme dot "ilacin" e duhur. Dikush mund ta quaje veten sensitiv,nderkohe qe ka reaksion vetem nga nje lloj produkti,ose ka me te vertete lekure sensitive dhe kujton se ka alergji nga ndonje produkt i vecante. Ne te tilla raste keshilloj nje vizite me nje dermatolog i cili mund te percaktoje problemin me ane te testeve te eliminimit.

pussykat

Primus registratum

[/qb][/QUOTE]Ajo trioja eshte vertet skandaloze !!!!!!Sapuni ta rripte lekuren, ta dehidratonte fare, lere pastaj kremi sa i rende qe ishte.....
C'eshte proactiv solution, se dua te di a ka ne Itali? [/QB][/QUOTE]
Practiv soltuion eshte 4 produkte fytyre dhe mund vetem ta porositesh ne televizor, ose mund te shkosh ke dyqanet qe jane ketu qe mbajne produkte speciale'as seen on tv" e kan emrin ato dyqanet. Ose per ty me mire qe jeton ne itali mund te shkosh ke siti i vet dhe po pate karte krediti mund ta porosisesh. ne sitin e vet.nuk e di nese eshte i njohur ne evrope po ama eshte mrekulli.
Une betohem mbi te.Por vetem per te te lene te ditur kushton $40 amerikane.
ja pra siti, shpresoj te te hyj ne pune.
http://www.proactiv.com/index.php?acnt=GTPZO01H

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Per mendimin tim bukuria vjen nga brenda jashte, dmth duhet te ushqehesh mire nga brenda pastaj me produktet kozmetike nga jashte.

Numer nje cdo dite 6-8 gota uje ne dite
gjimnastike si vrap, jogging, ose ushtrime te tjera per barkun muskjut e duarve etj.
cdo dite merrnin nga nje multi-vitamine A-zing
eshte shume e mire per shendetin ndihmese numer nje per kozmetikat ne qofte se perdorni.

Larg stresseve sidomos kunatave nuse xhajave dhe shoqerise se keqe se ju bejn me strese. Numer per nje fytyre te shendetshme eshte te jesh pa strese.

Per ate qe kane pucra lyejeni fytyren me bath salt te tretur ne uje lijeni per 10 minuta cdo dite, dhe c'eshte me e rendesishme mos i ngacmoni me duar.

Per lekuren e trupit ne qofte se e keni me pucra nje banjo me uje te ngrohte dhe bath salt (e gjeni ne farmaci)

Dhe c'eshte me e rendesishmja flini mire.

per floket mund t'ju flas here tjeter.

gjithnje mos harroni bukuria vjen nga brenda jashte. Mos harroni vitaminat megjithese thoni se nuk ju duhet por ato i kane te gjitha qe i nevojiten trupit pas dy muajsh do ti shihni resultatet

shendet dhe paqe dhe zoti jua shtofte bukurine

Me dashuri nga I-aspire

Moulin Rouge

Primus registratum

[qb] [/qb]
Ajo trioja eshte vertet skandaloze !!!!!!Sapuni ta rripte lekuren, ta dehidratonte fare, lere pastaj kremi sa i rende qe ishte.....
C'eshte proactiv solution, se dua te di a ka ne Itali? [/QB][/QUOTE]
Practiv soltuion eshte 4 produkte fytyre dhe mund vetem ta porositesh ne televizor, ose mund te shkosh ke dyqanet qe jane ketu qe mbajne produkte speciale'as seen on tv" e kan emrin ato dyqanet. Ose per ty me mire qe jeton ne itali mund te shkosh ke siti i vet dhe po pate karte krediti mund ta porosisesh. ne sitin e vet.nuk e di nese eshte i njohur ne evrope po ama eshte mrekulli.
Une betohem mbi te.Por vetem per te te lene te ditur kushton $40 amerikane.
ja pra siti, shpresoj te te hyj ne pune.
http://www.proactiv.com/index.php?acnt=GTPZO01H [/QB][/QUOTE]
Shume faleminderit, pussycat... /pf/images/graemlins/smile.gif
Ne fakt nuk kam probleme acne, po po e provoj njehere kete linje, meqe qenka kaq e shkelqyer sa je gati te betohesh per te /pf/images/graemlins/laugh.gif Nuk e kisha degjuar ndonjehere ketu ne Itali...me keto lobby-t e kozmetikes europiane, natyrisht qe s'njihet....
Nuk kam shume besim ta perdor karten e kreditit on line pervec siteve si Amazon, si thua eshte sit i sigurte ky? Apo ti e ke porositur gjithmone nepermjet televizorit?
Sa per cmimin, nuk me duket i larte. Linja e Shiseido-s per lekurat e perziera/me yndyre, qe eshte e preferuara ime, me tre produkte (kremin lares, tonikun dhe kremin hidratant) kushton me shume se 60 €. Ne plus tani dollari ka rene shume /pf/images/graemlins/laugh.gif

pussykat

Primus registratum

satine
proactiv jo vetem eshte shume i mire sic e thasshe 100 here me pare por gjithatshtu une gjithmone e kam porositur nepermjet telefonit ose sitit dhe i kam dhene karten.Mos u shqeteso jane kompani e besueshme.
Nuk eshte vetem per proble si aknet por eshte perfect per gjithcka. :goofy:

bebi

Primus registratum

per mua 2 me te miret jane Biotherm dhe Shiseido.
jam shum naturale ne make-up dhe po ashtu me pelqejne produkte sa me te lehta dhe naturale.
per ata me fytyre sensitive linja komplete e biotherm eshte exellent. per mua clinique eshte waste of money.

Raif

Primus registratum

Lëkura paraqet kufirin fizik në mes trupit tone dhe të ambientit. Ajo njëkohësisht është organi më i madh i shqisave që i ndijon fenomenet, si p.sh. nxehtësinë, të ftohtit, epshin, dhembjen dhe shtypjen. Pasi në lëkurën e njeriut ndikon mosha dhe gjendja shëndetësore e njeriut, ajo shpesh here ,pa u vërejtur fare, bëhet faktor i rendësisshëm. Në këtë aspekt përpjekjet e shumë njerëzve për t’u kujdesur për te dhe për ta mbajtur të pastër dhe sa më të re janë të natyrshme dhe të arsyeshme.

Me mjeksi popullore me baroja eshte e mundur qe lekuren ta sherojme ne nje kohe relativisht te shkurtur (edhe nga kanceri apo tumoret e ndryshem).
Per cdo lloj problemi me lekuren, me cajin e perfituar nga bima kualitative dhe e paster Bari Magari, e pastrojme dhe nuk duhet perdor prodhime kemikale-farmaceutike me pas, por vetem prodhime natyrore: Shume kohe me par femrat kan perdorur vaj ulliri ekstrakt nga Bime Mali (Th. Serpillum).

Lëkura e njeriut , në radhë të pare, përbëhet nga indi dhjamor apo epiderma, derma dhe nënderma (indi nënlëkuror) .
Shtresat e lëkurës
Shtresa më e lartë e lëkurës është kornea. Kjo është njëra nga shtresat e holla dhjamore e ujore, e cila sipas vlerës së saj fizikale është e njohur me emrin “mbuloja thartore”.Kjo përbëhet nga gjëndrat e djerësistjes, yndyrës dhe elementet e dekompozimit dhe atyre të trajtës brirore.Pasi që gjëndrat yndyrore dhe ato të djerësistjes nuk janë të ndara në trup në masë të njejtë, përbërja dhe sasia e shtresave të holla të yndyrërave dhe të ujit në disa pjesë të caktuara të trupit janë të ndryshme.
Në pjesën e epërme të lëkurës gjendet derma, e cila përbëhet nga një rrjet i fijeve të lidhura dhe fibrozave (fijeve kallogjene) dhe qëndron ngushtë e dhëmbëzuar me pjesën e epërme . Në dermë qarkullojnë enë gjaku dhe fije nervore.
Pjesa e epërme e lëkurës prej këtu është e pajisur me elemente ushqyese.

Qelizat e lëkurës

Shtresa e pjesës së epërme të lëkurës përbëhet kryesisht nga shtresa brirore e keratinocitetit, e cila është e mbuluar me qeliza „brirore“ të lëkurës. Keratocitet e gjallë- gjithnjë bëjnë ndarjen e qelizave, do të thotë ato shumëzohen. Këto qeliza të reja lëvizin kah ana e epërme dhe ndërkohë shtegtojnë nëpër qelizat brirore. Njëkohësisht krijohet substanca brirore , e cila lidh mirë qelizat me njëra tjetrën. Këto ndryshime quhen „pjekje qelizash“. SA më shumë që qelizat brirore dalin në sipërfaqe të lëkurës, aq më pak do të ushqehen me substanca ushqimore. Arsyeja qëndron në atë se „shtresa e epërme e lëkurës“ nuk ka enë gjaku. Andaj për këtë shkak qelizat e lëkurës në një mënyrë vdesin dhe krijojnë një shtresë të jashtme jashtëzakonisht rezistuese në trajtë brirore të lëkurës. Nëse shtyhen nga prapa qelizat tjera të lëkurës, atëherë shtresat e jashtme dalin në krunde brirore. Kjo „biografi- historik“ i keratociteve prej paraqitjes së tyre deri në zhdukje të tyre në trajtë të krundeve brirore të lëkurës së shëndoshë zgjat afro 4 javë.

Prodhimi yndyror

Yndyra prodhoeht me të madhe në veçanti në lëkurën e kokës, në fytyrë, në shpinë dhe në rajonin „decolletage“ (qafë). Në shuplaka të duarëve dhe shputa të këmbëve nuk prodhohet yndyrë, por megjithatë në ato vende ka mjaft gjëndrra të djerësistjes.
Madhësia dhe aktiviteti i gjëndrave ndryshon gjatë periudhës jetësore. Andaj dhe prodhimi yndyror në fazën e pubertitetit është mjaft i lartë, ndërsa në moshën e shtyer mjaft i ultë.

Vlera „pH“

Te njerëzit e shëndoshë vlera „pH“ e lëkurës është ndërmjet 4-6,5. Kjo masë mbulese e thartirës krijon kushte të këqija jetësore dhe të shumëzimit për bakteriet, kërpurdhorët (fungusët) dhe virusët, gjersa mikroorganizmat normalë të lëkurës në ambientin e thartirës krijojnë kushte optimale dhe e mbrojnë lëkurën nga patogjenet e sëmundjeve ngjitëse.
Në fushën e gjëndrave të erës, gjendrat e mëdha të ashtuquajtura të djerësitjes, të cilat gjenden nën sjetulla dhe në zonën gjenitale, pjesa e epërme është vetëm pak e thart. (pH 5,5-6.5).
Këtu nuk ekziston aftësia e kufizuar mbrojtëse e antitrupave kundër bakterieve të huaja dhe patogjeneve tjera.
Nëse njeriu lahet me sapun, atëherë vlera „pH“ shtohet deri afër 9. Mbështjellësi i natyrshëm mbrojtës atëherë shkatërrohet në mënyrë masive. Megjithatë lëkura është në gjendje të prodhojë prapë vlerën „pH“. Ky proces zgjat sipas tipit individual të lëkurës, prej 1-3 orë. Këtë mundësi vetrregulllimi e quajmë me fjalë të tjera “aftësi alaklike e neutralizimit”.
Kjo aftësi është mjaft e kufizuar te fëmijët e vegjel dhe te njerëzit e shtyer në moshë.

Llojet e ndryshme të lëkurave
Lëkura normale , është e lëmuet, njëkohësisht e reflektueshme, me vrima-pore të vogla, jo aq të yndyrshme e jo aq të thata, pak të ndieshme.

“Lekurae perzier “ (“Lëkurë hibride” përafërsisht)

Vende të lagështa-yndyrore të kësaj lëkureje ndërrohen në ato të thata dhe me pak yndyrë.

Lëkura yndyrore me lagështi

Është e trash “pastös“ , me vrima-pore të mëdha, me kokë të zezë, shkëlqyese dhe me aftësi reaguese.

Lëkura me pak yndyrë dhe e thatë

Me krunde, e butë, me shkyera- të çara të vogla, me zona individuale të ndezura dhe shumë e ndieshme.

Moulin Rouge

Primus registratum

[qb] satine
proactiv jo vetem eshte shume i mire sic e thasshe 100 here me pare por gjithatshtu une gjithmone e kam porositur nepermjet telefonit ose sitit dhe i kam dhene karten.Mos u shqeteso jane kompani e besueshme.
Nuk eshte vetem per proble si aknet por eshte perfect per gjithcka. :goofy: [/qb]
Ok, ma mbushe mendjen /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Faleminderit Mjeku Popullor. Shkrimi juaj ishte shume interesant. /pf/images/graemlins/smile.gif

moonlight

Primus registratum

Goca, midis 'makeup brands' qe perdorni eshte shume me rendesi qe te jene 'non-comedogenic' pasi produkte te tilla nuk shkaktojne acne. Mire eshte te jene edhe 'oil-free' pasi pikerisht prodhimi i tepert i yndyres ne fytyre eshte nje prej shkaqeve te acne.
Please, wear no makeup while working out, no foundation, no shine free powder, nada /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Shume e drejte! Poret e lekures kane nevoje per oxigjen, per te marre fryme.

Alba Shehi

Primus registratum

Eshte e vertete qe nuk duhet vendosur make-up kur lekura ka nevoje per oksigjen,por sic e kam shpjeguar me siper,nuk ka produkte kozmetike pa oil fare dhe me e rendesishmja eshte se per c'vaj behet fjale. Vini re: shume firma kozmetike,pothuajse asnjera nuk vendosin Anti-pollution ne make-up-et e tyre. Anti-pollution products pengojne radikalet e lira(sic jane te gjitha llojet e mikrobeve apo trupave te jashtem) te depertojne apo demtojne lekuren. Deri tani mesa di une Clarins eshte e vetmja firme e cila te gjitha foundations e saj i ka ANTI-POLLUTION. Eshte fakt interesant qe te vendosesh make -up dhe ne te njejten kohe te mbrosh lekuren nga papasterite(nje gje te kundert do te bente cdo lloj make-up-i tjeter)
Peace! /pf/images/graemlins/wink.gif

Seriozi

Primus registratum

Me sa shoh une meshkujt vazhdojne ta nenvleftesojne kozmetiken.Ose mjaftohen vetem me ate metoden qe permenda une.
Me te vertete perse kozmetika mbetet "monopol" i femrave?
Per te ruajtur dhe zgjatur sa me shume freskine e tyre apo per te qene sa më te bukura per ne meshkujt.Te dyja bashke them une.
Bukuria nuk do kishte vlere po mos te kishte sy(neve pra) qe ta vleresonin.(thënë nga Mistreci)

Heh ndersa une cuditerisht kam eksperienca te ndryshme. Im vella kur futet ne banje per nje dush nuk del pa kaluar 40 minuta, po me vjen keq per te shkretin ne fakt se andej nga eshte degdisur ne malet e shqiperise po i qan zemra per nje dush /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sipas atyre qe po lexoja dilte se operacionet plastike dhe produktet kosmetike per meshkuj jane rritur drastikisht. Per botox 400% rritje nga 2 vjete me pare. Kohet e fundit po shikoj shume meshkuj qe jane me te obsesuar se femrat me pamjen e jashtme. Mund te te numerojne numrin e kalorive ne shume produkte, harxhojne 2 ore ne palester, kane me shume kujdes per highlights e tyre, vene kontakte lense me ngjyre etc etc. Nuk ka gje me te lezetshme pastaj se meshkujt qe kane nje vetull te madhe ne vend te 2, dhe e rruajne kur rruajne dhe mjekren. /pf/images/graemlins/wink.gif

durrsakja

Primus registratum

Une per vete preferoj Shiseido, me Clarins nuk kam pas eksperience te mire /pf/images/graemlins/tongue.gif

Trajtim i mire per fytyren eshte avulli.

jessi

Primus registratum

Une perdor "dermalogica" dhe vertet me pelqen eshte produkt qe mund ta blesh vetem ne upscale salon dhe mund ta gjesh dhe ne europe.Persa i perket lekures jane disa rregulla qe duhet ti ndjekesh.
1.Duhet te pastrosh fytyren 2 here ne dite shume e rendesishme(1 here ne mengjes dhe 1 here ne darke
2.Toner(nuk e di ne shqip)cdo here mbas pastrimit qe te pergatitesh lekuren per cremin.
3.Cream perkates per llojin e fytyres 2 here ne dite.
4.Eye cream shume e rendesishme sepse lekura ne ate pjese eshte shume delikate.
5.Microfoliant(nuk e di ne shqip) jane grimca te vogla qe ndihmojne ne heqjen e dirt and oil* qe ndodhen ne poret tona,perdor 1 ose 2 here ne jave.
6.Maska per fytyren perdorimi 1 ne jave.

N.q.s zbatoni keto rregulla do shikoni ndryshim ne lekuren tuaj,gjithashtu ju rekomandoj dhe pastrim lekure nga profesjonistet ,e di qe jane te shtrenjta por te pakten mund ta beni 2 here ne vit si treat per veten tuaj dhe me vertet do shikoni rezultate. E di qe e zgjata shume por une jam ne kete bisnes dhe shpresoj qe disa nga njohurite time tju ndihmojne dhe ju.
/pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Lajeni me sapun lekuren tuaj cdo dite dhe mos perdorni kremere do jete gjithmone ne forme :thumbsup: