C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?

Sipas teorise se shume dermatologeve te sotem eshte qe kremerat kozmetike bejne ndryshime te perkohshme ne lekure kur kur nderpret perdorimin e kremit, per nje kohe te shkurter (deri 1 muaj) lekura kthehet perseri si me pare. Pra kremrat jane per mirmbajtje vetem. Ne TV nje dermatolog thoshte se kremrat e shtrenjte nuk kane ndonje difference nga kremrat e lire, pervec cmimit dhe emrit. Kohet e fundit, kimikati qe permbajne kremrat qe prodhohen ne Amerike qe quhet "methylparaben" dhe "propylparaben" (Europa ka kohe qe i ka hequr nga perdorimi keto dy kimikate) shkaktojne probleme per femrat qe jane per tu bere nena. Ky lloj kimikati shkakton probleme riprodhimi kur femija eshte djale. Mund te kerkoni ne internet me shume informacion per keto kimikate. Clinique eshte nje nga fimat, produket e te ciles nuk permbajne keto kimikate dhe pse mua nuk me pelqen Clinique dhe kam pasur probleme me produktet e tyre.

Persa i perket Make-up, nuk e perdor dot... me duket sikur poret e lekures do asfiksohen. Sunscreen - PO - shume i rendesishem ne ditet e sotme ku shtresa e ozonit eshte holluar dhe rrezatimi i diellit eshte bere i rrezikshem.

Seriozi

Primus registratum

ESTEE LAUDER
Vérité
Calming Fluid
Fluid Apaisant

Nuk e di çmendim keni per kët kremin.Me kane thene qe eshte shume i mire.E shifni qe nuk njeh vetem pështymën Mistreci,m.gj.s. peshtyma prape ngelet me popullorja.Eshte tak fak.

111.251gr.jpg

AnaBlue

Forumium maestatis

Sipas Lui Paster, peshtyma ka aftesi te mbysi mikrobet. Peshtyma e kafsheve ka aftesi me te medha dhe prandaj kafshet lepijne plaget e tyre per ti sheruar, kurse tek njeriu peshtyma eshte me e dobet, por perseri eshte anti-mikrobe. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Seriozi

Primus registratum

Prandaj mbajne qen ketej jashte shtetit dhe ju shendrit fytyra(sidomos plakave)se perdorin peshtymen ose troç jargët e qenit /pf/images/graemlins/laugh.gif per te lyer f'tyren.Europa eshte para e kam thene une.
"EUROPE","EUROPE"
Që neser do blej qen /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

hmmm... kurse une do mesoj qenin tim te me beje larjen e fytyres qe ne mengjes. Me nje fjale, ai tenton i shkreti por deri tani nuk e kam lene! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Albushe:
[qb] Ja ta zgjeroj pak me shume.(megjithese jam vone e me duhet te iki) Shume njerez gabojne ne percaktimin e llojit te lekures se tyre dhe per pasoje marrin produktin e gabuar. Ka keto lloje fytyrash:
1. normale
2.e thate
3.me yndyre
4.e kombinuar(me yndyre ne zonen T dhe e thate ne vende te tjera)
5.sensitive

Te mesipermet kane kombinimi te tyre sic jane
-normale ne te thate
-normale -ne yndyre
-sensitive dhe e thate
-sensitive dhe me yndyre

Nese ndiheni me yndyre ne T-zone qe ne mengjes dhe pjesa tjeter e fytyres eshte e thate atehere keni Combination skin por nese ndiheni pak te yndyrshem ne T-zone gjate dites mos u shqetesoni ,u ndodh te gjitheve,jeni thjesht normale. [/qb]
Lekura qe eshte normale eshte e shendosh, kurse te gjitha lekurat tjera qe nuk jan normale: te yndyrshme apo te thata jan te semura.
Kreme te ndryshme prodhohen per lekure, per ta mbajt ate qe te duket e bukur gjithnji perkohsisht dhe jo rrall here keto krema shkaktojn semurje edhe me te medha te lekures... por pas nderprerjes se perdorimit te tyre lekura prap kthehet ne gjendjen e meparshme. Keshtu behet me mire dhe me gjat, biznes. Shumica nuk e dijn se lekura e semur ne trupin e njeriut ndikon qe njeriu te jet edhe me shume i semur nga probleme te tjera shendetsore qe jan te shumta.
Eshte shume e rendsishme qe femrat por edhe meshkujt te ken lekuren ne trup ne pergjithesi te shendosh.

AnaBlue

Forumium maestatis

Mjeku Popullor, cfare rekomandoni juve per te perdorur per lekuren e fytyres per ta ushqyer me vitamina? Ka ndonje bime qe mund te perdoret?
Gjyshja ime me thoshte qe mund ta lyesh me mjalte, veze, apo frutin e stines, por nuk eshte e kollajshme te rrish me fytyre te ngjyer me gjera te tilla. Mos te them qe te duket fytyra si per halloween. /pf/images/graemlins/smile.gif

Sindroma

lv sx sx

www.regimens.com Website per produkte per meshkuj
Produkte shume te mira ne cilesi
Asgje e rende si fillim /pf/images/graemlins/laugh.gif
Edhe mua me pelqen Cetaphil dakord me NeLk@

Moulin Rouge

Primus registratum

Per lekuren me yndyre nje linje shkelqyer eshte Shiseido, por edhe IOD i Christian Dior, jane te dyja shume te mira per te ulur shkelqimin po duke i dhene lekures maksimumin e hidratimit; jane per lekuren e te rejave, kurse per grate CBN dhe la Prairie eshte fantastike. Klasik mbetet linja e fytyres Chanel, xheli anti-shine eshte fantastik.
Edhe linja e fytyres Vichy, per te kaluar te kozmetiket me te lire, nuk eshte e keqe.
Sa per marken Clinique, nuk di c'te them. Varet nga linja. Une perdor exfoliating scrub dhe anti-blemish solution dhe te dyja me duken te mira.
Pe lekuren e perzier/me yndyre me mire te perdore nje xhel i lehte hidratues ne vend te nje kremi, se ky i fundit eshte me i rende.
Goca, ndonje te re nga ana e tualetit? Une kam lene mendjen per glosset e Lancôme me xixa, juicy tubes :tipsy: Ndonje sygjerim nga linjat e reja te veres?
Sa per krem puder, per mua top-i mbetet mbetet Chanel, Double Perfection Fluide, natyrisht me pudren e tij te posacme, eshte i lehte dhe perdoret edhe ne vere. Tani po perdor nje compact-e, po s'eshte gje. Ah, edhe Shiseido linja kompakte eshte e shkelqyer. I mire eshte edhe Adaptive po i Lancôme. Flas gjithnje per lekuret e perziera.
Me korrektorin ende s'kam gjetur derman...help me, please.... /pf/images/graemlins/frown.gif
Ah edhe dicka, mos kurseni per te kozmetiket detergjente e kremrat e as per fondotinten, kurse per te tjerat eshte me ndryshe: nuk eshte e vertete qe paguhet emri i nje marke, paguhet cilesia e lidhur me marken, vetem nje pjese e cmimit final determinohet nga emri, pjesa tjeter lidhet direkt me perberesit: ne firmat e medha e te njohura nje pjese e madhe e shpenzimeve nuk shkojne ne marketing, po ne R&D (kerkime shkencore), dhe ne elemente qe zbulohen e me pas brevetohen, prandaj dhe cmimet e ketyre kozmetikeve jane me te larte. Dmth. CMIMI=CILESI. Dhe kushdo qe mendon te kunderten le te rikfreskoje paksa ligjet e tregut ne sektorin kozmetike (per veshjet gjerat ndryshojne, po keshtu rrezikojme te dalim jashte teme) /pf/images/graemlins/wink.gif .
UU e bera carcaf, me falni...ok, pra, ciao girls :wave:

I love new york

Primus registratum

mendoj se edhe Clinique eshte nje linje shume e mire opr varet shume nga lloji i lekures. kam pershtypjen se you either love it or you hate it per Clinique nuk ka te mesme.
gjithsesi kur bleni cremera ose beauty products shikojini qe te thote non-comodogenic sepse eshte shume e rendesishme.
une tani jam duke perdorir nje linje ROC franceze qe i behet shume reklame por nuk me duket ndonje gje kushedi, madje s'jam e kenaqur fare.
flas gjithmone per veten

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Mjeku Popullor, cfare rekomandoni juve per te perdorur per lekuren e fytyres per ta ushqyer me vitamina? Ka ndonje bime qe mund te perdoret?
Gjyshja ime me thoshte qe mund ta lyesh me mjalte, veze, apo frutin e stines, por nuk eshte e kollajshme te rrish me fytyre te ngjyer me gjera te tilla. Mos te them qe te duket fytyra si per halloween. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Shume mendojn se lekura duhet lyer me prodhime te ndryshme kozmetike, sepse ne at menyre behet me e bukure, e ketu mendoi per fytyren por edhe duart.

Eshte e rendsishme se si dukemi dhe me rregull njeriu (ketu kesaj radhe jan ne rend te par femrat e me pas meshkujt) ben perpjekje qe te duket sa ma bukur dhe kjo eshte normale, mirepo vetem nje numer i vogel e din se lekura ne rend te par e fytyres ne realitet eshte pasqyre e shendetit te njeriut ne pergjithsi. Ne fytyre njeriun mund ta dallosh a eshte i mire jo vetem me shendet por edhe cfar disponimi ka etj.
Duke perdorur prodhime te ndryshme kozmetike mendohet se lekura do te zbukurohet dhe u krye problemi e kjo eshte gabim i vertet.

Se cfar lekure do te ket njeriu mvaret ne rend te par nga pastertia qe mban, se bashku me ushqimin qe perdor ai.

Pastertia dhe ushqimi i begatshem dhe sa ma natyral, do te thot shendeti ne pergjithsi i mire e kjo le te kuptoi se edhe lekura do te jet e bukur dhe e shendosh

Do te mundohem te pregadise nje artikull qe spjegon per lekuren, si ruhet dhe si mbrohet me mjeksi popullore me baroja si dhe perveq pastertise, cfar ushqimi duhet perdorur.

Alba Shehi

Primus registratum

OK,shoh qe shumica jane te dhene pas Clinique! Eshte nje firme qe vazhdon te hedhe ne treg produkte te shume viteve me pare dhe te parinovuara.
Ka si parim OIL-FREE product por duhet te dini dicka: Ne ligjin e kozmetikes nuk ka asnje produkt oil-free(flas per kremra e locione) Te gjithe permbajne oil,por linjat e kozmetikes me marreveshje kane vendosur te quajne oil-free nje perqindje te ulet te tij ne produkt(nuk e mbaj mend perqindjen).

Sa per friken kunder oil,mos u shqetesoni dhe aq shume. Eshte nje teori amerikane kjo mbrojtja kundra oil-it. Ne Europe jane me largpames kundrejt ketij argumenti. Ata ecin me teorine se vaji eliminon vajin,plus qe ketu nuk flasim per yndyre ne kuptimin e peshtire te saj,por per ekstrakte vajrash bimore te cilat depertojne me mire ne lekure dhe japin nje veprim me efikas. Firma e cila shquhet per vajrat e saj(100% ekstrakt bimesh) eshte CLARINS. Ata kane edhe vaj per te permiresuar lekuren e yndyrshme(absurde huh? :eek: )PO ja qe funksionon,thjesht amerikanet nuk jane mesuar me kete metode.

Shisedo ka gjithashtu nje linje te mire per lekurat e yndyrshme. Per sa i perket Chanel-it me pelqejne shume ngjyrat dhe parfumet,por per Skincare nuk jam e cmendur. I kam provuar dhe nuk me duken me te mira se Clarins (keto perdor aktualisht)
SA per Clinique,cdo gje qe kam vene ne lekure me ka shkaktura ndonje irritim,rralle u afrohem produkteve te tyre.
Prescriptive ka fondontine te mire ndersa Estee Lauder ka Selftanner dhe disa nailcolors shume te lezetshem. Per sa i perket Lancome,te them te drjeten pervec nje eyeshadow pink qe me pelqeu dhe e mora me vrap,ndonje gje tjeter nuk me ben shume pershtypje.

VINI RE:

-CHANEL ka hedhur ne treg disa lipsticks dhe nailcolors te mrekullueshem.
-Ndaloni ne cdo Origins counter dhe nderroni nje buzekuq cfaredo te vjeter qe keni dhe nuk e doni me, me nje te ri e te kendshem falas.
-Estee Lauder se shpejti do te kete Gift time me 25$ blerje ose me shume.(pas nje jave besoj)

Alba Shehi

Primus registratum

Per mjekun popullor:

Jam shume dakort qe regjimi i te ngrenit pasqyron dhe mirembajtjen e lekures,por kjo nuk ka te beje fare me llojet e ndryshme te problemeve qe ka cdo lloj lekure. Perdorimi i produkteve kozmetike nuk ka qellimin vulgar "te kesh lekure me te bukur si me magji" por trajtimin e lekures me produktin e nevojshem per te dhe normal kjo sjell nje lekure me te shendetshme. Te lash fytyren me nje pastrues te mire,dhe te vendosesh nje krem mbrojtes per te(kuptohet me kerkesen e percaktuar per llojin e lekures) nuk me duket veprim i gabuar,perkundrazi,mosmbrojta e saj do te sillte nje renie me te shpejte per te.
NUk me duket absurde fare as fakti qe kur nderpret perdorimin e tyre nuk sheh me rezultat. Aq normale sa c'do te qe sikur te ndaloje se lari fytyren dhe te shikoje se nuk do ishte me e paster se cqe.

Meqe ketu po permenden barera popullore,po ju permend edhe une gjithashtu se shumica e kremrave perbehen nga bime (kane nje perqindje te madhe)te cilat ne menyre "popullore" :rolleyes: ne me absurditet dhe pa pike durimi do ti vendosnim vete. :shrug:

pussykat

Primus registratum

Ok mjeku popullor se ca han ska te bej fare me llojin e fytyres ajo eshte ne gjine .Edhe ti po se mbrojte fytyren te plaket shume.Dhe e treta po vure puder ne fytyre sdo te thote se ti mbyll poret dhe plakesh shpejte se ti mund ta blesh nga ato pa vaj dhe qe smbyll poret.Edhe e funit Clinique une kam perdorur shume gjera nga kjo marke edhe ate trion e fytyres me sapunin tonikun dhe zbutesin.Leqe iher e ktheva se sme pelqeu fare po ma boni fytyren me keq.Dhe une e thashe dhe do e them une sbesoj ne gjonat qe ti i ble ne televizor vetem por ama kur vjen puna per ke proactiv solution une bej be mbi te se ta paston aq shume fytyren sa skam cte te them

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
[qb] Do te mundohem te pregadise nje artikull qe spjegon per lekuren, si ruhet dhe si mbrohet me mjeksi popullore me baroja si dhe perveq pastertise, cfar ushqimi duhet perdorur. [/qb]
Faleminderit shume Mjeku Popullor. Une do isha shume kurjoze per te lexuar nje artikull te tille.

Kur erdha ne USA fillova te perdor kremra kozmetike nga firmat me te shtrenjte, por shume prej tyre me acaruan lekuren. Fatmiresisht kam pasur nje lekure pa probleme dhe shume te paster kur isha adoleshente, por fatkeqsisht shume sensitive dhe kimikate te caktuara ne kremra me kane acaruar lekuren se tepermi tani. Duhet te kem shume kujdes cfare te perdor, dhe muajt e fundit pervec larjes se fytyres nuk perdor asgje tjeter.

Faleminderit perseri,
AnaBlue

romeo

Forumium maestatis

kozmetika eshte nje tentative e deshperuar per te rregulluar ate qe natyra na ka dhuruar, pamjen tone. /pf/images/graemlins/laugh.gif

edda

Primus registratum

Sa per truket s'po flas fare se une jam daltonica (s'di si i thuhet shqip :smash: ) dhe perveç liner dhe rimelit s'ma mban te perdor bojna per syte ene per buzet. Kam lekure te yndyrshme dhe zakonisht ne dimer perdor nje krem hidratant kurse ne vere nuk me pranon lekura asnje lloj kremi. Eshte normale kjo? Edhe diçka tjeter, make up i ben mire apo keq fytyres?

Moulin Rouge

Primus registratum

Fillimisht postuar nga pussykat:
[qb] Ok mjeku popullor se ca han ska te bej fare me llojin e fytyres ajo eshte ne gjine .Edhe ti po se mbrojte fytyren te plaket shume.Dhe e treta po vure puder ne fytyre sdo te thote se ti mbyll poret dhe plakesh shpejte se ti mund ta blesh nga ato pa vaj dhe qe smbyll poret.Edhe e funit Clinique une kam perdorur shume gjera nga kjo marke edhe ate trion e fytyres me sapunin tonikun dhe zbutesin.Leqe iher e ktheva se sme pelqeu fare po ma boni fytyren me keq.Dhe une e thashe dhe do e them une sbesoj ne gjonat qe ti i ble ne televizor vetem por ama kur vjen puna per ke proactiv solution une bej be mbi te se ta paston aq shume fytyren sa skam cte te them [/qb]
Ajo trioja eshte vertet skandaloze !!!!!!Sapuni ta rripte lekuren, ta dehidratonte fare, lere pastaj kremi sa i rende qe ishte.....
C'eshte proactiv solution, se dua te di a ka ne Itali?

Moulin Rouge

Primus registratum

Fillimisht postuar nga edda:
[qb] Sa per truket s'po flas fare se une jam daltonica (s'di si i thuhet shqip :smash: ) dhe perveç liner dhe rimelit s'ma mban te perdor bojna per syte ene per buzet. Kam lekure te yndyrshme dhe zakonisht ne dimer perdor nje krem hidratant kurse ne vere nuk me pranon lekura asnje lloj kremi. Eshte normale kjo? Edhe diçka tjeter, make up i ben mire apo keq fytyres? [/qb]
Normalisht nese ke lekure te yndyrshme nuk ben mire te perdoresh krem por xhel qe eshte me i lehte se kremi e ta duron fytyra edhe ne vere. Provo njehere linjen Iod te Christian Dior-it, edhe une qe e kam lekuren e yndyrshme e kam perdorur ne vere dhe xheli hidratues eshte aq i lehte saqe lekura s'ta ndjen fare. Dhe mos harro tonikun, pas xhelit lares.
Nuk e di nese make up i ben keq apo mire fytyres. Them se ne sasi normale e kur produktet qe perdor jane cilesore besoj se s'ka probleme, pastaj varet cfare look-u do te kesh, nese te pelqen vetja natyrale s'ke pse perdor krem puder, maksimumi pak fard ose cipria, nese je me perfeksioniste them se nje make up qe te mbulon difektet e te ekzalton tiparet eshte mese i domosdoshem. Rendesi ka ta pastrosh fytyren rregullisht, te heqesh tualetin para se te flesh(rregulli nr. 1) dhe pervec pastrimit ditor te perdoresh edhe maska e scrub-e periodike specifike per llojin e lekures tende.