C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?

Re: C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?

You are not getting enough fats in your diet :wink:

Provo te marresh ne menyre suplementare 2-3 luge Flax seed oil, ose edhe faren e flaxit te shtypur dhe te hedhur ne sallata a cereal. Eshte i vetmi vaj te cilin trupi nuk e metabolizon(shqip?) si vajrat e tjera, nuk e perdor per energji por shkon direkt per lubrikim te flokeve, lekures, thonjve dhe membranes se qelizave te organeve te brendshme.

Vals

Primus registratum

LD, Health Food Store, ato dywanet qe duken si wierd me gjera organike. NJe big chain eshte edhe Wholefoods or Bread and Circus.
Merr pak vaj dhe mbaje ne frigorifer gjithe kohen se oksidohet shpejt dhe humb vetite.

ladouce2005

Primus registratum

dmth nese e kuptova si duhet, eshte vaj qe perdoret si produkt ushqimor dhe jo per te lyer floket me te?
vaj lini, right?

moonlight

Primus registratum

S'e di ne cilin shtet te amerikes jeton LA DOUCE, por une vet e blej prej GNC (general nutrition center); tip dyqani me vitamina, etj te perhapur ne tere ameriken (edhe ne kanada me duket). I sheh edhe neper mall-e. Ah, po ne ate dyqan gjen edhe 'Women's Hair, Skin, and Nails Formula' qe merren ne forme pilule ditore.
siti tij eshte: ketu

ladouce2005

Primus registratum

ne NY jam une dhe e di GNC :idea:
faleminderit honey
ndihmon ndonje cike kjo, apo duhet te pres shume kohe pre t'ja ndjere rezultatin?

Isabelle

Valoris scriptorum

Vetem kini icik kujdes me kto vajnat se do tju hyje morri dhe hajt tju qeroje njeri kaptinen me aq lesh sa mund te keni te popullum !

Nelka jua ka me hile se po lufton akoma me morrin e vet /pf/images/graemlins/laugh.gif !

ps. sec me ka kap me leshin si dukuri natyrore sot /pf/images/graemlins/laugh.gif !!!

moonlight

Primus registratum

Hmmm, une e kam pas marr vet me pare dhe ne fakt mu duk sikur me ndihmoi pak me lekuren dhe floket, por s'e di mbase ishin streset qe mu pakesuan. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sidoqofte ingredientet i ka puro dhe vec mire mund te te beje. Si kohezgjatje jepi nja nje muaj mendoj.

La douce, mami im ka eczema (tharje te madhe dhe plage ne lekure), dermatologu pervec nje kremi topikal , i rekomandoi fuqishem kapsulat e flax seed oil, te cilat filluan ti tregonin rezultat pas 1 jave (po varet nga organizmi yt si e thith). Cudia eshte se tek mami im ka pasur efekt edhe me zbokthin, i eshte zhdukur pothuajse fare. :rolleyes:

ladouce2005

Primus registratum

Nelka flm zemer
une nuk kam zbokth ne fakt, por lekuren e kam shume te thate, sidomos pas dushit, tmerr.
kembet dhe duart i kam aq te thata sa 20 here ne dite ve krem, e po te thata mbeten /pf/images/graemlins/frown.gif
po e provoj kete vajin qe thua ti /pf/images/graemlins/wink.gif

Moonlight une s'besoj se e kam nga stresi. jam natyre qe nuk e vras shume mendjen fatmiresisht ose fatkeqesisht :shrug:

Isabelle do rrish urte me leshin, se ca vuajme nga ato cika lesh ne vendet e paduhura qe n'a ka dhene natyra, te rrime te qajme dhe halle morrash e leshi te papaster tani /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

kam pershtypjen se pas lindjes mbeta pa vaj :idea: do ma kete marre im bir /pf/images/graemlins/laugh.gif

happy 4th of july goca
po iki te blej flax oil tani /pf/images/graemlins/wink.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

La Douce, une kam degjuar qe shume veta qe vijne ne Europa ne zonat ku jetojme ne, ankohen nga nje tharje lekure e shume here dhe zbokth. Mendoj se nuk te ka marre yndyren cuni, por eshte ndryshimi i klimes dhe do doje ca kohe lekura derisa te mesohet me ndryshimet.

Gjithashtu, vaji i peshkut eshte shume i mire per lekure dhe floke. Veterinieri ma rekomandoj per qimet e qenit tim dhe atij ju bene si mendafsh. Me vone e perdora dhe vete per ca kohe dhe vertet qe pas 3-4 javesh do dallosh ndryshimin sidomos tek floket.

ladouce2005

Primus registratum

AnaBlue faleminderit /pf/images/graemlins/smile.gif
qe thoni ju une e bleva dhe po e pi ate flax oil, por gje me te shpifur nuk ka /pf/images/graemlins/frown.gif
menjehere pas vajit ha dicka qe te mos e nxjerr :shrug:
vaj peshku kam pas pire kur kam qene e vogel dhe sapo e kujtoj shijen me vjen per te vjelle /pf/images/graemlins/frown.gif mbaj mend mamin qe me gjemonte me luge ne dore /pf/images/graemlins/laugh.gif
por kam degjuar qe ekzistojne ne pilula gjithashtu :thumbsup:

lir

Primus registratum

Une pilulat i kafshoja qe te shijoja vjin /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kuqalashja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Gjithashtu, vaji i peshkut eshte shume i mire per lekure dhe floke. Veterinieri ma rekomandoj per qimet e qenit tim dhe atij ju bene si mendafsh. [/qb]
Ia hidhje mbi qime, apo ja jepje ne kapsula vajin qenit?

:confused:

AnaBlue

Forumium maestatis

Ja jepja me kapsula per ti gelltitur. Une besoj shume qe lekura apo floket tregojne shendetin qe ke ne trup. Shume here acarimet e lekures dhe floket shume te thata jane mungesa te vitaminave apo proteinave ne trupin tone.

ladouce2005

Primus registratum

Epo une vazhdoj te pi ate vajin e linit, por i kam shume te thate floket...akoma
Ndoshta ngaqe i laj cdo dite, ka raste dhe 2 here ne dite :confused:
Ketu eshte shume lageshtire, vape dhe pis. Eshte e pamundur te mos lash floket cdo dite. Cfare ka ndonje shampo te mire qe dini ju goca?
faleminderit :wave:

doktoresha

Primus registratum

shiko linjen kerastaste nje here ajo ka disa produkte goxha efikase....
po keshtu eshte dhe loreali por jo ato qe shiten ne markata por ato profesionale
neutrogenia eshte nje tjeter...
shpresoj te gjesh nje zgjidhje...
dhe mua kur me thahen ndonjehere nga plazhi dhe larja shume e shpeshte...majat kryesisht i lyej me krem - maske kerastase...dhe jam e kenaqur

bebi

Primus registratum

Laji floket me shampo bebesh e mandej perdor maske kozmetike t'mire ne vend te conditioner-it e mbas shperlarjes perdor leave on treatment, dmth per majat e pjesen ku jan ma te thate.
Nji here ose dy here n'jave ban maska popullore per 20 min.
Maskat popullore jan ata si psh me avocado, vaj ullinit, majoneze t'kuq veze etj etj.

Uroj qe t'kene efekt. /pf/images/graemlins/smile.gif

:kiss:

ladouce2005

Primus registratum

goca faleminderit :kiss:
pas pak kohesh, pasi ti kem provuar disa nga gjerat qe me sugjeroni, do kthehem t'ju jap rezultatin...qe shpresoj te jete pozitiv :wave:

tani kam nje pyetje per te gjitha ju gocat:
i kam themrat shume te thata. Ve krem 2 here ne dite, mengjes dhe darke, e po e njejta gje /pf/images/graemlins/frown.gif
nuk di cfare po ndodh me trupin tim...
s'jam as plake /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/frown.gif