Re: C'ESHTE KOZMETIKA PER JU?
rambla, /pf/images/graemlins/smile.gif
nuk jam eksperte moj lule, thjesht i di nga gjyshet, ato si duket s'kane pase menyre tjeter me rekuperu shkelqim e shndet ne floket e tyne e jan mundu me gjana popullore, e me sa duket jane si gjithmone ma te shndetshme e ma efikase se ato kozmetike.
Une baj jeten e studentes e nuk kam kohe me u marr me maska e gjana t'tilla edhe sepse nuk kam nevoje kam floke te shndetshem, rralle ndojhere kur me shkrepet ne kry me u ba e bukur /pf/images/graemlins/tongue.gif e baj.
Une nuk di ndoj maske specifike per floket e tuj, por me sa spjegon ti i ke te thate dhe te holle.
Plus nuk di nks ti i lyn floket? Perdor piaster per drejtim? Perdor produkte te tjera kozmetike?
Gjithsesi, meqe ti majonezes nuk ja duron eren ( dhe kjo asht maska qe kishte ken bajagi e mire per ty) voji extravergine do ta kishte ndihmu flokun me reduktu le doppie punte, po ashtu me dhan shkelqim e butesi. Perpara larjes masazhoji majet e flokeve duke u ngjit deri ne maje me extravirgin, mandej lidhi edhe mbaji ashtu perreth 20 min, ose ma shume, sa te mund ta durosh n'kry.
Plus shampoja si i kam thane edhe LD duhet me kene me sa ma pak chemicals, provoje johnson's baby senza lacrime, ose ato te ultra dolce se ne itali keni boll ju shampo bebesh te mira.
Balsami nuk duhet perdor ndojhere por gjithmone mbas larjes, sidomos me tipin e flokeve te tuj.
Plus, nji trucco tjeter per elekrizimin e flokeve:
asht ma se e ditun se elektrizimi i flokeve ndihmohet edhe prej krahnit t'gabum, megjithse une te kisha kshillu me i kreh sa ma pak, krehi ne dush me ate krahnin me dhamb te gjane kur i ke te lym me balsam e (nuk e di ne c'gjatsi i ke) por te kisha sugjeru nji stil sa ma te thjeshte flokesh, ku nuk ke nevoje me i prek shum t'pakten per nji periudhe kohe sa t'bahen ma t'shndetshem.
Shkume flokesh, spray, gel PIASTER etj etj eliminoja perdorimin.
Blej ato serumet e vogla per majet, e perdori sa here ta ndish flokun e thate ne maje, e sidomos kur than floket apo kur i ke te lagun.
Tesh atje asht edhe vere, floket e crregullta me nji stil t'fresket jane edhe t'bukra, shoqroji me ndoj lucida labbre ngjyre qe te shkon ty (une sugjeroj gjithmone ngjyre pjeshke se duken buzet e amla /pf/images/graemlins/laugh.gif ) pak blush ne cheecks e mascara
Shume mendojne se duken te bukra me kozmetike, por gabohen. Bukuria e pare e cdo femnet asht thjeshtsija e me kene t'kurume.
Pra, mos i lyj floket, nese i ke ly bjond apo me fije, ktheji ne ngjyre natyrale e mos i lyj ma, te pakten sa te bahen ma t'shndetshem. Pothujse e njejta gja nese ke perdor tonalitet ma te erret ne floket e tuj mos perdor ma kurgja, let it wash out, mos harro ato qe te thashe ma siper, e mos t'harroj, jo larje shum te shpeshta (kuptoj qe asht vere por mundoju, plus kjo vlen edhe per ne dimer /pf/images/graemlins/tongue.gif ).
Uroj qe t'sherbejne sadopak sugjerimi jem.
:wave: