browseri më i mirë!!!

GuJack20

Primus registratum
Re: browseri më i mirë!!!

Firefox mu per vete me pelqen shume...po te kem parasysh edhe plugin e ndryshme qe mund te instalohen

al556

Primus registratum

(Që të mos hapet faqe e re)
Mirë për shfletuesit, por për programet e postës ciil është më i miri dhe më i sigurti? Ç'thuhet për Eudorën? Ka alternativa më të mira?

Besnik Bleta

Forumium praecox

Po e kopjoj fjalë për fjalë, fjalët e njërit prej pjesëmarrësve në projekt:

Firefox-in po e qarkullojmë që në ditën e parë në 37 gjuhë, ndërkohë që Microsoft-i, me 60.000 punonjës dhe dhjetra miliarda para të thata në bank po bën luftë të qarkullojë IE7... vetëm në Anglisht.

glamdring

Forumium praecox

O Zot, sa i bukur qe eshte (Firefox Ver.2.0)! Po me vine lot ne sy! Eshte kaq e rralle ndjesia e nje programi qe ben ate qe do ti, kur do ti, dhe si do ti!!!

Erind

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
O Zot, sa i bukur qe eshte (Firefox Ver.2.0)! Po me vine lot ne sy!

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

cacol

Forumium maestatis

Une e instalova dje Firefox 2.0 ... vertete i mrekullueshem! I shpejte, full optionals, me i miri /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

zog

Primus registratum

e instalova edhe une dhe konstatoj se ka boge plot. tek forumi im prish mise en page-n e faqes vetem tek nje postim, ku jane vendosur foto bashke me tekst. fotot jane me te gjera ne rezolucion sesa gjeresia e faqes. firefox foto te tilla nuk i pret por i zvogelon duke mos u prishur kompozimin. kjo eshte shume inteligjente por ja qe nuk funksionon parfekt.

prish edhe tekstin e faqes bashke me zvogelimin e fotove, duke e kthyer ne te pjerret, nga tekst normal.

nje sit tjeter sporti qe konsultoj perdite, dje ku versioni dyte nuk e hapte korrektesisht.

me thene te drejten nga versioni 1 tek ky i dyti, nuk ka evolucion madhor. pra nuk e kuptoj ngritjen ne grade.

maxper

Primus registratum

Une kam kohe qe punoj me Avant Browser (www.avant.com) dhe eshte shume i mire. I shpejte, pa probleme, grafike e thjeshte dhe interesante, updatohet shume shpesh, lots of skins, popup blocker, etj etj

shikojeni vete dhe beni ndonje koment

Besnik Bleta

Forumium praecox

Lidhja e saktë është www.avantbrowser.com, për kureshtarët

Nga ana tjetër, nuk di të them se sa mund të quhet shfletues, së pari, duke qenë më shumë një shtesë mbi Internet Explorer-in, por që shfaqet si të ish më vete. Pa Internet Explorer-in Avant-i nuk bën një hap. Kjo ia kufizon hapësirën vetëm në sisteme Vindoze. Por e keqja më e madhe nga kjo trashëgimi është fakti që të tëra sëmundjet dhe belatë e IE-së duhen pritur edhe prej Avant-it, dhe për dreq IE-ja nga këto ka plot.

Wii

Grupi i të moçmëve!

une e kam perdorur avant browser-in por gjithsesi nuk mund ta krahasoj me firefox.ky i fundit ka edhe add-ons qe e kompletojne me teper!plus qe gjeja qe me acaronte me shume tek avant browser ka qene kur nuk hapej nje faqe dhe shkruante "oops. we can't..." tani perdor firefox.gjithsesi,versioni 2 nuk me duket se ka shume ndryshim nga versioni 1.5!

olti

Neo

Ka dhe nje version te Avantit qe eshte i bazuar ne Gecko, ashtu si dhe FF.

Besnik Bleta

Forumium praecox

Neo them se e ka fjalën për Orca-n, shfletues (në version beta)i bazuar në mekanizmin Gecko, krijuar nga autori i Avant-it Anderson Che, meqë ra fjala...

maxper

Primus registratum

midis IE dhe Firefox une nuk shof ndonje ndryshim ne shpejtesi, dhe per me shume IE eshte me i plote, me me shume funksione

Besnik Bleta

Forumium praecox

MaxperEvo,

Je gati t´i krahasojmë funksionet, një për një, të bindemi që vërtet IE ka më tepër se sa FF?

Admirali

Primus registratum
Hmmm

E kam instaluar Firefox 2.0, ne pergjithesi mire. Me pelqen shume fakti qe kur dua te bej nje search tek Google, tek toolbar ka funksionin autocomplete. Shume interesant. Mgjt, nje fakt me ka kapur syrin, per te cilen kam dhe nje screenshot. Duke perdorur Task Manager, pashe qe Firefox 2.0 perdorte me shume memorje sesa IE 7.0, dhe qe te dy browserat nuk kishin asnje faqe interneti te hapur, por ishin ne about:blank. Firefox po perdorte 21.6 MB kurse IE vetem 3.8 MB 5-6 here me shume se IE!!!!!!!!! Me duket se eshte nxituar shume me ver. e ri te Firefox.

Gjithashtu, une perdor AI Roboform per te mbajtur passwords per sitet e ndryshme qe vizitoj, dhe punonte per mrekulli si per IE ashtu dhe per Firefox 1.5 Kur instalova Firefox 2.0, AI nuk punon me, pasi akoma nuk ka nje extension te vlefshem per kete version. Natyrisht dhe kjo eshte nje minus per Firefox, pasi perdoruesit shpresojne qe kur nje browser te dale ne treg, dhe ato extensions qe kane qene me perpara, te punojne rregullisht dhe ne versionin e ri. Me IE, une perdor AI Roboform rregullisht qe nga ver. 6.0 dhe asnjehere nuk i kam bere update AI Roboform, dhe pse IE avancoi, kurse me Firefox, dhe brenda ver 1.5 me duhej ti beja update.

P.S.

Bill Gates nuk me paguan gje qe te flas pershtypje negative ndaj Firefox, se ndryshe do isha milioner sot /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Besnik Bleta

Forumium praecox
Re: Hmmm

MaxperEvo,

Së pari, duke qenë pjellë e M$, MHTL është i errët, i dokumentuar varfër dhe për këtë ka ndoshta vështirësi për vënien në punë.

Së dyti, a është vërtet kaq i domosdoshëm?