Bisede me ateistet!

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: Bisede me ateistet!

Nuk do te thote surrealizem te jetosh te mbushur cdo dite te jetes tende sikur te jete dita e fundit. Surrealizem eshte te perseritesh dhe riperseritesh ne zbrazdesine e qenies tende se ka nje jete te pertejme :lol: :lol: :lol:

S6T6N6

Forumium maestatis

Kjo eshte nje pikture realiste qe permban nje realitet. (Millet)

millet.jpg

Kjo eshte nje pikture surrealiste qe permban nje irealitet. (Dali)

dali-christ.jpg

Truth_Matters

Primus registratum

Nuk do te thote surrealizem te jetosh te mbushur cdo dite te jetes tende sikur te jete dita e fundit. Surrealizem eshte te perseritesh dhe riperseritesh ne zbrazdesine e qenies tende se ka nje jete te pertejme
Surrealizem do te thote te jetosh ne nje bote te krijuar nga imagjinata e atyre qe mohojne realitetin dhe jetojne ne nje bote fluske te krijuar nga rastesia, shperthime fatale qe "krijojne perfeksionin", qe as e di nga ke ardhur apo ku do te vesh, qe i vetmi qellim ne jete eshte "Ha dhe pi se neser do vdesesh"! Ky eshte surrealizem, boshllek, ateizem!

S6T6N6

Forumium maestatis

Eshte gjithnje me mire se sa te jetosh ne boten e gjumit dhe endrres te shpreses dhe meshires duke degjuar tik takun e ores qe kalon, kalon, kalon...

Zgjohu Truth! Jeta eshte e shkurter.

Truth_Matters

Primus registratum

Eshte me mire te jetosh nje jete me kuptim, kur e di nga vjen, ku je dhe ku po shkon, pse ndodhesh ketu dhe cili eshte qellimi yt ne kete bote, sesa nje jete bosh, pa ditur as nga vjen, as ku do vesh, as ku je. Eshte me mire te jetosh nje jete me vizion sesa te kujtosh se e vetmja arsye ekzistence eshte rastesia dhe njerezit nuk jane asgje me shume sesa kafshe te zhvilluara, ku qellimi kryesor ne jete eshte te shkelim te tjeret qe t'i ngjitemi shkalles se evolucionit dhe te mbijetojme.

S6T6N6

Forumium maestatis

Ok naten e mire Truth, gjume te embel. Te flasesh nje here eshte pak te flasesh dy here eshte shume.

Presidenti

Forumium maestatis

Robi vjen perballe Zotit e Zoti i tij i thote "Nje jete te tere u bere i bukur ne syte e njerezve, nje jete te tere kerkove vemendjen, miresine e dashurine e tyre, jetove veten tende ne funksionin e tyre....nje moment, te vetem per mua jo?!?!E s'ka pasur nje moment, nje fragment te vetem ku ti te kesh qene jasht syve te mi, jasht vemendjes sime, robi im!!"

Innel insane li rabbihi lekenud
ue innehu ale dhelike leshehid
ue innehu libbilhajri leshedid

Kondrapedali

Kondrapedali

Numeroi kontrapedal viktimat e te gjite atyre qe ti i konsideron si viktima te vendeve fetare dhe krahasoi pastaj me utopite ateiste te shekullit XX, komunizmin dhe fashizmin (nuk po permend format e tjera te ateizmt). Dihet qe te dyja keto ideologji ne thelb te vetvetes ruajne ateizmin dhe ne themel te tyre kane, ashtu sic thote Dostojevski, “Kullen e babelit”, “jo per te shkuar nga toka ne qiej, por per t’i zbritur qiejt ne toke”. Vetem me luften e dyte boterore keto dalldisje te njerezimit shkaktuan jo me pak se 150 milion te vdekur, sipas Zbigniev Brzhezhinskit ne librin e tij “Jashte kontrollit”. Merreni me mend se sa te plagosur, se sa persona te tjere qe kane humbur shendetin mendor, se sa kane humbur te afermit, se sa te tjere kane humbur, punen dhe pasurine, apo edhe vete shpresen dhe lumturine.
Dhe vec kesaj, per mua jokushdo qe abuzon ne emer te Zotit duhet te konsiderohet njeri i fese dhe ato vende qe ti permende me lart, megjithese e keqinterpretojne apo edhe e keqperdorin fene, perseri jane trazuar nga politika te huaja pa din e pa iman qe i kane shtyre te reagojne ne menyre te pakontrolluar. Nga nje fetar i vertete une ndjehem i sigurte, ndersa na nje ateist (sigurisht ketu nuk e kem me te gjithe ateistet) mund te pres gjithcka.
Gysi, unë nuk jam Zoti që ta dij nëse para vetes kam një besimtar të vërtetë apo një besimtar fallco! Të dy fatkeqësisht thonë që janë besimtarë të vërtetë, të dy të citojnë librat e shenjtë, të dy e thonë njësoj "Allahu ekh'ber" (kërkoj ndjesë nëse nuk e kam shkruar mirë) apo "Ati ynë...". Për më tepër, një njeri mund të besojë me gjithë shpirt se duke vrarë dikë të besimit tjetër është duke kryer veprën e Zotit! Unë këtu në AF, kam mësuar se Muhameti ka thënë që mund të vrasësh për të mbrojtur veten apo familjen tënde! Mirëpo unë këtu shikoj një kontradiktë shumë të MADHE! Nuk e di në e shikon edhe ti apo jo. Për mua këtu llogjika është e njëjtë me atë që ti e quan ateizëm dhe të çon në të njëjtat rezultate!

Të të them të drejtën unë nuk mund t'i zë besë as një besimtari të vërtetë as një ateisti (ashtu si edhe ti) por i besoj një njeriu të mirë qoftë besimtar qoftë ateist (ashtu si edhe ti). Për këtë më duhet t'i njoh vetë dhe jo të më thonë që janë ateistë apo besimtarë (ashtu si edhe ti). Pra arrijmë në konkluzionin që bindjet fetare nuk kanë të bëjnë shumë pasi më shumë ka të bëjë mentaliteti që ti ke krijuar gjatë jetës tënde i ndikuar nga mjedisi në të cilin ke jetuar! Gjithashtu nuk ka rëndësi se i kujt besimi je, mysliman, i krishterë, "ateist" apo gjithçka tjetër, por e rëndësishme është se ç'lloj njeriu je dhe kjo është ajo që të bën të jetosh dhe të mos të të vrasë ndërgjegja (shpirti). Nga kjo vjen edhe shprehja, "ai që jeton ferrin në tokë ka siguruar vendin në parajsë", pra ai që është i drejtë e i ndershëm në tokë do të vuajë por ai nuk do të bëjë keq. Që të rregullohet sa mirë shoqëria atëherë duhet që të gjithë njerëzit të jenë sa më të drejtë! Atëherë duhet futur ideja e një jete të mëpasshme ku do të dënohet i keqi!

Pra ajo që dua të të them është që njeriu i mirë mbetet dhe vlerësohet si njeri i mirë dhe nuk ka të bëjë besimi që ai ka!

Gysi

Primus registratum

Sigurisht qe nuk mund t'a dime se kush e ka e sinqeritet besimin dhe kush jo. Une nuk e kisha fjalen se kujt mund t'i besojme me shume, por e thashe qe ne pergjithesi, ata qe besojne tek nje fuqi e mbinatyrshme qe i shikon veprat e njerezve, kane prirjen te jene me pak te demshem, dhe me te dobishem se sa ata qe nuk besojne ne dicka te tille.
Ketu i rikthehemi debatit qe kemi bere ne fillim te kesaj teme mbi dobine e fese.

Kondrapedali

Kondrapedali

por e thashe qe ne pergjithesi, ata qe besojne tek nje fuqi e mbinatyrshme qe i shikon veprat e njerezve, kane prirjen te jene me pak te demshem, dhe me te dobishem se sa ata qe nuk besojne ne dicka te tille.
Ndonjë referencë për këtë? Është bërë gjë ndonjë studim mbi këtë subjekt? Është kjo që thua ti meritë e fesë apo përgjithësisht e vuajtjes?
Çuditërisht në vendet më të varfra vërehet dhe mikpritja më e madhe. Popullsia në këto vende të fton të hash me ta atë që ata kanë (si në Shqipëri kur nuk kishim) dhe janë të gatshëm të të ndihmojnë me gjithçka! Megjithatë askush në botë nuk mund t'i klasifikojë si besimtarë apo adhurues të Zotit! Po flas për shumë vende afrikane ku jeta e përditshme në fshatra është shumë më e keqe se ajo e Shqipërisë së shekullit XX (kam qenë dëshmitar vetë në Senegal). Pra nga buronte kjo mirësi e këtyre njerëzve të cilët vetëm kishin dëgjuar për fenë?
Për mua mirësia është një veti e brendshme e njeriut ashtu si edhe ligësia! Feja është munduar që nëpërmjet parimeve dhe urdhëresave këtë mirësi ta ligjërojë dhe ta bëjë forcën e vetme që duhet të udhëheqë njerëzimin. Në një mënyrë feja është e ngjashme me komunizmin (si ide) dhe të dyja kanë një të përbashkët tjetër, ato janë aplikuar në epoka kur njerëzimi nuk ishte gati për t'i pranuar gjë që tregon edhe përse këto ideologji dështuan!
Në një farë mënyre ti Gysi ke të drejtë pasi një pjesë e njerëzve që janë të lëkundur, duke besuar në Zot, drejtohen drejt të mirës. Gjithashtu edhe disa njerëz që mund të cilësohen si pa kurriz, të paktën përkohësisht, përqafojnë të mirën. Ka edhe raste të tjera kur besimi në Zot të fut në rrugën e duhur!
Por kryesorja mbetet ndërgjegja, shpirti i njeriut, dhe panvarësisht në ke lindur në një vend laik, ateist (si shumica e shqiptarëve) apo fetar, një njeri me predispozita mirësie do jetë detyrimisht i mirë në sensin fetar të fjalës!

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
por e thashe qe ne pergjithesi, ata qe besojne tek nje fuqi e mbinatyrshme qe i shikon veprat e njerezve, kane prirjen te jene me pak te demshem, dhe me te dobishem se sa ata qe nuk besojne ne dicka te tille.
Ndonjë referencë për këtë? Është bërë gjë ndonjë studim mbi këtë subjekt? Është kjo që thua ti meritë e fesë apo përgjithësisht e vuajtjes?
Çuditërisht në vendet më të varfra vërehet dhe mikpritja më e madhe. Popullsia në këto vende të fton të hash me ta atë që ata kanë (si në Shqipëri kur nuk kishim) dhe janë të gatshëm të të ndihmojnë me gjithçka! Megjithatë askush në botë nuk mund t'i klasifikojë si besimtarë apo adhurues të Zotit! Po flas për shumë vende afrikane ku jeta e përditshme në fshatra është shumë më e keqe se ajo e Shqipërisë së shekullit XX (kam qenë dëshmitar vetë në Senegal). Pra nga buronte kjo mirësi e këtyre njerëzve të cilët vetëm kishin dëgjuar për fenë?
Për mua mirësia është një veti e brendshme e njeriut ashtu si edhe ligësia! Feja është munduar që nëpërmjet parimeve dhe urdhëresave këtë mirësi ta ligjërojë dhe ta bëjë forcën e vetme që duhet të udhëheqë njerëzimin. Në një mënyrë feja është e ngjashme me komunizmin (si ide) dhe të dyja kanë një të përbashkët tjetër, ato janë aplikuar në epoka kur njerëzimi nuk ishte gati për t'i pranuar gjë që tregon edhe përse këto ideologji dështuan!
Në një farë mënyre ti Gysi ke të drejtë pasi një pjesë e njerëzve që janë të lëkundur, duke besuar në Zot, drejtohen drejt të mirës. Gjithashtu edhe disa njerëz që mund të cilësohen si pa kurriz, të paktën përkohësisht, përqafojnë të mirën. Ka edhe raste të tjera kur besimi në Zot të fut në rrugën e duhur!
Por kryesorja mbetet ndërgjegja, shpirti i njeriut, dhe panvarësisht në ke lindur në një vend laik, ateist (si shumica e shqiptarëve) apo fetar, një njeri me predispozita mirësie do jetë detyrimisht i mirë në sensin fetar të fjalës! [/qb]
Kondrapedal...C'eshte miresia??? Miresi mund te shikosh nga nje njeri pe disa caste, dite apo jave edhe muaj kur je me te, por ti as nuk e di se ca thote per ty ai njeri kur nuk eshte me ty....nqs te shan ose te mallkon...a i pranon ti "miresite" e tij si miresira? Pra si ka te Varfer qe tregohen te mire ka eshte te pasur qe tregohen te mire....nuk eshte me vule se kush eshte i pasur u tregonka harbut edhe kush eshte i varfer tregohet i mire. Pra duke mos patur shume eksperience ti flet me sa di ti edhe e gjeneralizon. A behen keshtu gjerat? Por edhe ne secilin rast ti nuk e di se ca mednojne njerezit pas shpine. Por nje njeri qe eshte besimtar, nuk tregon dyfyteresira kundrejt nje njeriu...t'i bje mire kur eshte me te edhe ta shaj kur s'eshte sepse besimtari ka friken Allahut. Kurse nje mosbesimtar nuk ka pengesa te tilla, edhe mund te beje si te doje qejfi, te shan edhe s'te shan pas shpine....edhe nqs te shan njehere vetem....kjo e prish tere vleren e "miresise". Pra ne fund te fundit sa do studime te behen , keto studime NUK mund te depertojne ne BRENDESINE e SHPIRTIT te NJERIUT. Edhe kjo mbetete mistere, ndoshta do shpikesh na nje maqineri per me lexuar mendimet e tjetrit atehere edhe mund te kryhet. Pra ai qe e di me mire Miresine e tjetrit nuk je as ti as une as tjetri, vetem ALLAHU e di ca ka ne fshehtesine e krahahrorit. Une ti apo tjetri vetem sa mund te gjykojme me ato qe shohim nje pjese shume te vogel te jetes se ketij njeriu, por ne nuk jemi me ate 24 ore ne dite cdo dite...pra nuk na mbetet ne qe te gjykojme sa i mire eshte. Por kur nje njeri eshte Besimtar, ai qe eshte Besimtar beson se te besh mire edhe ben mire.....edhe nuk ka ndonje qellim te keq kundrejt tjetrit, kjo eshte me siguri. Kurse nga Mosbesimtari prej atij asgje nuk eshte e sigurte se ai nuk beson as ne ndeshkim as ne gje as ne shperblim, per ate si ti bej keq tjetrit apo mire nuk ka ndonje rezultat, edhe aq me keq kur te tille besojne ne Evolucione ku i forti mund te dobetin, edhe kur ai keqtrajton nje "te dobet" e konsideron si gje NORMALE, te bazuar ne "SHKENCE" e Darvinit,lufta per mbiejetese...e blah blah te tjera. Pra ca konsiderohet normale per nje Mosbesimtar (nga te keqijat), konsiderohet IMMORALE ose MEKAT prej nje Besimtar. Pra Besimtaret kane me shume perparesi kubndrejt te qenuri edhe te sjellurit si njeri te edukates dhe moralit. Kurse Mosbesimtaret mbeshteten veten ne epshet ose ne filozofite e tyre te catest edhe mudn te ndryshojne nga nje moment ne tjetrin, duke mos pasur ndonje shtrat te fote te ligjeve morale dhe te miresise. Pra ne cdo aspekt ta marresh besimtari eshte shume e mijera here me mire se nje jobesimtar. Por natyrisht ketu po flitet per Besimtarin e Besimit te Sakte dhe me Edukaten e Besimit te sakte, edhe jo per cilindo besimatr qe ben sipas kokerlloqes se tij se atehere edukata e ketij te fundit nuk ka ndryshim me jobesimtarin i cili si ky ben sipas kokerlloqes se tij.

Pra se ca eshte Miresia edhe si eshte e percakton Allahu edhe Ai gjykon se kuesh eshte i mire edhe kush s'eshte se ai e di se ca ben njeriu ne 24 ore cdo dite edhe ca fsheh ne shpirtin e tij prej akteve qe nuk jane te dukshme. Atehere kur nje Musliman kerkon te beje miresi, i referohet Librit te Gjithedijshmit edhe Sunetit te Profetit(saws) duke marre dijen e duhur edhe pastaj vepron. Nqs Muslimani vepron ne kundershtim me keto edhe nuk ka dije per ato qe kryen domosdo do bej shume gabime edhe gjynahe qe do shkaktojne shume te keqija te nejrezit e tjere. Pra ne Islam per nje veprim te jete i Mire ka dy kushte:

1. Veprimi te jete me Qellim per kenaqesine e Allahut, per Hir te Allahut.
2. Te jete veprim i Lejuar nga Allahu.

pra nqs mungon nje nga keto kushte atehere veprimi eshte deshtak, nuk konsiderohet verpim i Mire. Pra nqs nje ATEIST vepron mire, jep para, por nuk beson ne Zotin, as profetet, as Librat..atehere kursesi nuk mund te konsiderohet ky verpim si i pranueshem edhe ky veprim nuk vleresohet nga Allahu. Pra nqs nje Ateist jep raki nje ateisti tjeter, kjo nga ateisti mendohet se eshte miresi, por nga ne syte e Allahut ky ehste mekat...pra s'mbush asnje kusht te permendur me lart. Po eshte e veretet se ky veprim mund te vleresohet nga njerezit, por ne diten e e gjykimit do i vije pergjigja se e mori shperblimin nga njerezit per ate te mire (sikurse kjo te ishte e lejuar) duke e falenderuar ate njerezit ose duke thene "sa njeri i mire" edhe me pas ne boten tjeter Allahu do e shpie ne Zjarr, se ai nuk e beri (aktin e lejuar, se ato qe jane haram as nuk merren se vepime te mira, por si mekate) per hir te Allahut, ateher nuk ka si te presi gje nga Allahu prej ketij veprimi, edhe me keq kur ku eshte mosbesimtar.

Kurse ne rastin tjeter...njeriu ka qellim te mire, por ben gjene e gabuar, as ne kete rast nuk pranohet si veprim i mire. Per kete gje ka shembuj plot si Krishteret qe duan te adhurojne Zotin por adhurojne Jezusin, edhe kjo gje eshte e ndaluar edhe kosniderohet shirk. Pra nuk ka si te pranohet=t ky veprim...nga Allahu. Ose nje adhuron statujat por thote kjo me afron me Allahun, edhe kjo eshte e ndaluar nga Allahu edhe pse qellimi i tij eshte afrim me Allahun nepermejte ketij objekti ky konisderohet shirk i madh. Pra Njeriu pa Librin edhe Udhezimin e Allahut eshte i destinuar per humbje....Pra Udhezimi eshte dhurate nga Allahu.

Pra nuk ka miresi kur nuk Mbushen dy Kushtet qe permenden me larte.

Berja e Miresise per NEJREZIMIN (jo vetem per Muslimanet, por per gjithe njerezimin) eshte obligim per Muslimanet. Gjithashtu edhe te Ndalesh te keqen kundrejt njerezimit eshte detyre e Muslimanit. Per te ndale te keqen ka rregulla te tjera ne Islam. por meqe e zgjata shume, nuka po hyj ne kete teme!

Kondrapedali

Kondrapedali

Dawa, po qe se është kështu si thua ti, Zoti e ka hum davanë me djallin pasi shumica dërrmuese e njerëzve i janë fut rrugës për ferr! Pra sipas këtyre që ti shkruan më lart, Zoti ka dështuar!
Në betejën e ardhshme ai që ka bërë më shumë pas vetes do hipi në fronin e perëndisë kështu që për "zgjedhjet" e ardhshme si ti si unë e kemi siguruar vendin përkrah Djallit! :tipsy:

Shumicën e këtyre kritereve ti Dawa nuk e përmbush dhe për këtë mjafton të shohësh vetë postimet e tua të mëparshme!

Gysi

Primus registratum

Ajo qe shpreha me siper eshte e artikuluar kudo ne uretsine boterore. Volteri thoshte: “Edhe po te mos kete Zot, ai duhet shpikur”. Ndersa per statistika te permenda viktimat e krijuar nga dy ideologjite utopiste qe kane ateizmin ne rrenje te tyre. Ti mund te thuash qe komunizmi si ideologji ka ngjashmeri me fete. Madje une mund te them se komunizmi eshte fe me vete, por eshte nje fe pa Zot, dhe ketu vjen dhe deshtimi i tij. Prej ketej buron edhe i gjithe kriminaliteit i ushtruar kur komunizmi ka hipur ne fron. Nuk them se ateizmi i ka bere njerezit kriminele. Por ateizmi u ka vrare njerezve motivimin per te mos bere keq. U ka vrare friken nga Zoti. Sigurisht qe nuk mendoj se te gjithe ateistet jane njerez kriminele, apo te pamoral. Por per mua shumica e njerezve shtyhen nga e keqja dhe besimi ne Zot eshte ai qe i motivon t’a frenojne veten dhe te udhehiqen nga e mira.
Nejse kete e kam shprehur me gjate ne fillim te kesaj teme, ndaj nuk po ripersers edhe njehere vetveten. Por persa i perket vendeve te varfera ne Afrike, me sa di une jane popuj qe besojne ne Zot. Senegalezet p.sh. jane muslimane, ashtu sic ka edhe popuj te tjere qe jane te krishtere, dhe megjithese mund te jene te pashkolluar per t’u thelluar ne fene e tyre, perseri ata besojne.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

[qb] Dawa, po qe se është kështu si thua ti, Zoti e ka hum davanë me djallin pasi shumica dërrmuese e njerëzve i janë fut rrugës për ferr! Pra sipas këtyre që ti shkruan më lart, Zoti ka dështuar!
Në betejën e ardhshme ai që ka bërë më shumë pas vetes do hipi në fronin e perëndisë kështu që për "zgjedhjet" e ardhshme si ti si unë e kemi siguruar vendin përkrah Djallit! :tipsy:

Shumicën e këtyre kritereve ti Dawa nuk e përmbush dhe për këtë mjafton të shohësh vetë postimet e tua të mëparshme! [/qb]
Nuk e di ca feje apo filozofije i perket ti djalosh, por sipas Besimit Monotheist Islam nuk ka lufte me Allahun dhe Djallin. Nuk luftohet Ai qe i jep leje gjithckaje te ndodhi. Nuk ka 'zgjedhje' ne percaktimin e se ca eshte e mire dhe ca eshte e keqe. Ato jane te percaktuara nga Krijuesi.

Konrapedal....shumicen e kujt ketyre? Vetem dy kushte jane....nuk ka "shumice" kur ka me numer "dy" kushte. Se ose mbush 1 kusht edhe kjo nuk eshte "shumica" se eshte gjysma ose 50% e 2-shit, edhe jo 51% ose gjysme e njecik. Ose i mbush te dyja qe eshte 100% dmth as per ketu nuk behet fjale per shumice se shumica e kujt? Kjo 100% eshte maksimalja. Ose ka 0% ne te cilim rast s'mbush asnje prej dy kriterve...edhe une nuk e di se 0% mund te jete sinonim me (pakicen) se kjo eshte zero (asgje), nuk ka si jete 'pakice'. Atehere ne kete rast "nuk ka shumica e pakica" Kondrapedal. Por kjo nuk ka shume rendesi. Rendesia eshte e tille si :

1-Ose i mbush te Dyja Kushtet = Miresi e Pranueshem nga Allahu.

2-Ose mbush 1 apo asnje = 'Miresi' qe nuk pranohet nga Allahu.

Pra une s'e di qe jo-Muslimanet dinkan me shume se Muslimanet se ca eshte e lejuar ne Islam. Atehere mund te na kishe edukuar me kete dijen tende (qe s'besoj se ke na nje ide). Por ketu eshte kufiri i cdo njeriu apo edhe i dijetarit se per qellimin (nijetin) kur nuk ke fakte pas atij (dmth veprimit te lejuar qe ke pare) nuk ke si ta gjykosh se nuk ia hap dot njeriut kraharorin e te lexosh se ca ka brenda. Kete vetem Allahu e di.

Pra Kondrapedal, si gjithmone keto filozofite (meqe jemi te sektori i filozofise) une nuk i kuptoj fare. Na jep ca me shume shpjegime heres tjeter...!

Kondrapedali

Kondrapedali

Pra Kondrapedal, si gjithmone keto filozofite (meqe jemi te sektori i filozofise) une nuk i kuptoj fare. Na jep ca me shume shpjegime heres tjeter...!
Kjo Dawa nuk është për fajin tënd ....

Dawa unë e di se nuk janë 2 por mbi 6 miliardë pasi nuk bëhet fjalë për kushte por për njerëz = shpirtra (pasi çdo njeri ka një shpirt). Them që shumica dërrmuese e njerëzve do shkojnë në ferr pasi pjesa më e madhe e popullsisë botërore nuk beson në Islam dhe pjesa më e madhe e atyre që besojnë në Islam nuk besojnë ashtu siç duhet apo shkelin një nga ato dy kushtet që thua ti!
Pra Zoti (All'llahu) nuk qenka kaq i pagabueshëm pasi ai krijoi një rracë që nuk e përfill dhe që nuk i bindet!

Ndofta prandaj profeti ka thënë që në Ferr as një gotë ujë nuk do t'iu japin (s'e dija që shpirti kishte nevojë për ujë, apo mos është ujë shpirtëror?)

Besoj Dawa të jesh sqaruar ndopak me këtë filozofinë time dhe kjo temë faktikisht nuk është për ty. Ti duhet të postosh tek Teologjia vetëm.

P.S. Më fal për ironinë dhe sarkazmën por nuk mund t'i frenoj dot gjithë kohës. Siç e thua edhe ti, ne "ateistët" nuk i përmbajmë dot nevojat tona /pf/images/graemlins/laugh.gif .

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

[qb]
Kjo Dawa nuk është për fajin tënd ....

Dawa unë e di se nuk janë 2 por mbi 6 miliardë pasi nuk bëhet fjalë për kushte por për njerëz = shpirtra (pasi çdo njeri ka një shpirt). Them që shumica dërrmuese e njerëzve do shkojnë në ferr pasi pjesa më e madhe e popullsisë botërore nuk beson në Islam dhe pjesa më e madhe e atyre që besojnë në Islam nuk besojnë ashtu siç duhet apo shkelin një nga ato dy kushtet që thua ti!
Pra Zoti (All'llahu) nuk qenka kaq i pagabueshëm pasi ai krijoi një rracë që nuk e përfill dhe që nuk i bindet!

Ndofta prandaj profeti ka thënë që në Ferr as një gotë ujë nuk do t'iu japin (s'e dija që shpirti kishte nevojë për ujë, apo mos është ujë shpirtëror?)

Besoj Dawa të jesh sqaruar ndopak me këtë filozofinë time dhe kjo temë faktikisht nuk është për ty. Ti duhet të postosh tek Teologjia vetëm.

P.S. Më fal për ironinë dhe sarkazmën por nuk mund t'i frenoj dot gjithë kohës. Siç e thua edhe ti, ne "ateistët" nuk i përmbajmë dot nevojat tona /pf/images/graemlins/laugh.gif . [/qb]
Kondrapedal,

Ne a po flasim per kushtet qe nje akt te vleresohet i mire nga Allahu? Apo po flasim sa njerez do hyjne ne zjarr edhe sa ne parajse? Mos i bej lemsh gjerat heres tjeter. Ja ta shpjegoj ca ndryshimin: Ne po flisnin si nje akt konisderohet i mire nga Allahu, pra pranohet si i mire kerkon keto kushte. Kurse per sa njerez do hyjne ne zjarr ka shume faktore te tjere. Nuk eshte se do hyjne ne zjarr njerezit se nuk kane bere asnje te mire sipas atyre kushteve me larte. Muslimanet (dmth ata qe nuk bejne shirk dhe binden Allahut dhe pranojne gjithe profetet edhe Librat e zbitur) e kane te siguruar parajsen nese e lene kete bote si Musliman, se si e le boten ne momentin e vdekjes ka shume rendesi. Se nje njeri mund te jete Musliman gjate jetes edhe ne para se te vdesi mund te behet jo-besimtar, atehere gjithe ajo jete si Musliman edhe veprat i jane shkaterruar, kurse nje tjeter mund te jete mosbesimtar edhe para se te vdesi behet Musliman edhe vdes si Musliman, atehere kur nje i tille kthehet ne Musliman gjithe veprat e keqija kur ka qene mosbesimtar i jane fshire. Edhe Muslimanet futen ne Zjarr se mund te kene bere shume mekate, por meqe Muslimanet nuk kane bere shirk gjate jetes do dalin nga zjarri edhe se mund te rrine nje afat sa do Allahu ne zjarr, por ka denim ne zjarr qe paguan per mekate,por ka edhe denim ne jeten e varrit e cila eshte jete e cila vazhdon per te vdekurit deri ne diten e Gjykimit. Pra kur vjen Dita e Gjykimit atehere njerezit do dalin me trupa sic kane jetuar kur kane qene gjalle edhe do gjykohen nga Allahu ate dite. Pra kur te hysh parajsen ose ferrin do kesh trup edhe nuk eshte se do jesh shpirt....!!! Pra nuk eshte se pasi vdes shkon ne parajse ose ferr....por pas Dites se Gjykimit kur ringjallesh me TRUP edhe pastaj vdekje nuk ka me edhe sikur te duash te vrasesh veten por ka shperblim per ato qe ke bere mire a keq. Pra Muslimani (ai i mbush kushtet me qene Musliman sic duhet edhe jo vetem nga etiketa qe i ve vetes) edhe pse do denohet ne jeten e varrit apo ne Zjarr te ferrit do hyje ne Parajse, kurse Mosbesimtari nuk do hyje KURRE ne Parajse!

Pra ti je interesuar per Numrat e atyre qe dy hyjne ne parajse edhe ne Zjarr....Njerezit qe do hyjne ne Parajse do jene sa nje qime e bardhe ne nje dem te zi. Pra keto do jene raportet.... Edhe dihet shume mire se shumica e njerezve jane mosbesimtare....keshtu ka qene edhe ne Kohen e Profetit Nuh(a.s) pra NUK KANE RENDESI NUMRAT o kondrapedal se ne DITEN e GJYKIMIT do Shikohet ca Besimi dhe Ca Vepre ke Bere edhe nuk do behen "Zgjedhjet" ku te fitoje shumica.

Zoti nuk gabon, por ti gabon duke menduar se Zoti gabon.... se ti ben Mekat apo Une nuk eshte se e ka fajin Zoti qe te dha ty trupin me te cilin mekaton, por ka faj njeriu qe e keqperdorun dhuraten e Zotit. Por nuk eshte mekati apo vepra qe do beje te hyje ne parajse apo ne ferr, por vetem kush fiton Meshiren e Zotit do hyje ne Parajse....edhe veprat qe nuk behen per te fituar Meshiren e Zotit jane te pavlera...se vepra nuk ka shume peshe te beje ty te hysh ne parajse. Se e krahasosh ti veprat qe ben ti per Zotin me veprat qe Zoti ka bere per ty, atehere do e gjesh veten ne Borxh shume te madh me Zotin, por shumica e njerezve jane nuk e kuptojne!

Kondrapedali

Kondrapedali

Dawa, 2 janë kushtet, kriteret janë shumë!

Gysi, jam dakort me llogjikën tënde dhe ta përsëris që unë nuk jam ateist por anti-fetar! Jam anti-fetar pasi siç e thua edhe vetë feja është e ngjashme me komunizmin pra në vetvete, feja është një ideologji dhe si e tillë ka shancet që të jetë e mbushur me gabime (pasi nuk egziston mënyra e testimit)! Kjo ideologji edhe nëse është e dhënë nga Zoti është e mbushur me ndikime nga njerëzit dhe si të tillë unë nuk mund ta pranoj!
Unë nuk mund të besoj në një Zot të cilin ma përshkruan dikush që mund të ketë një injorancë të thellë apo që mund të ketë aftësi më të kufizuara nga sa nevojiten! Është kusht në besim që TI ta shohësh Zotin të plotë siç është dhe të mos kesh dyshime për të! Unë kam dyshime tek fetë kështu që nuk mund të besoj sipas metodës së tyre!

P.S. Në Senegal ka fshatra ku Zoti është një pemë me formë të çuditshme! Megjithatë feja dominuese në Senegal është islamizmi!