Bisede me ateistet!

Shqiptarja

Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Paska nis gjyqi i larte heeeee /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mire, mire se vij une me gershere pas pak /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kthehuni ne teme! [/qb]
Dakord mi, gersherke!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Gysi

Primus registratum

Shpesh perballem me elementin "turme" (nje tufe militantesh qe shkojne pas liderit)...asnjehere nuk me kane pelqyer turmat dhe primitiviteti i tyre...
Interesant Stn, sa na perputhen nganjehere mendimet! Edhe une kete mendim kam per ata qe kane pikepamje si ato qe shpreh ti! :tipsy:

Ti ende nuk arrin te kuptosh qe shekulli i totalitarizmave te medha, ku turmat e mbollen token me gjak, eshte pikerisht ai ku fara e ateizmit kish mbire kudo si fare hislli.
Edhe pikepamjet e tua nuk ndryshojne shume nga keto marrezite utopik qe i kushtuan jo pak njerezimit.
C'ti besh?! Utopia eshte semundje e pasherueshme per njeriun. Ai ka qejf te fluturoje kuturu siper prasit, derisa ti djegi mire menderja e te zere vend rehate.

S6T6N6

Forumium maestatis

E ke gabim ateizmi ngre vlerat njerezore dhe rrezon utopine inekzistente e cila shperndahet si narkotik vetem nepermjet fese.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ti ende nuk arrin te kuptosh qe shekulli i totalitarizmave te medha, ku turmat e mbollen token me gjak, eshte pikerisht ai ku fara e ateizmit kish mbire kudo si fare hislli.
Po flet gjë për Iranin, Izraelin, Irlandën, Pakistanin, Angolën, etj.? E sheh Gysi që përfshirja e fesë në gjakun e derdhur nuk të nderon ashtu siç nuk nderon edhe ateistët? Ku ka njerëz ka gjakderdhje! Njeriu nuk e duroka dot njeriun por edhe nuk bën dot pa të!
Mua shpesh më quajnë "ateist" ndërkohë që besoj, por besoj në një Zot të pa njollosur nga njerëzit. Ai në të cilin besoni ju është përdhunuar nga ju dhe nga teoritë tuaja që nga njëra anë thoni që Zotin nuk mund ta kuptojnë njerëzit dhe nga ana tjetër mundoheni t'i mbushni mendjen ateistëve duke i shpjeguar Zotin tuaj! JU nuk jeni asgjë më shumë përveç se PAGANË dhe të tillë do të mbeteni! Fatmirësisht që Zoti nuk është aq i pamëshirshëm sa ç'e bëni JU në fetë tuaja!

blabla

Primus registratum

E ke gabim ateizmi ngre vlerat njerezore dhe rrezon utopine inekzistente e cila shperndahet si narkotik vetem nepermjet fese.
Pa dash me hy e me dal ka tema, S6 un mendoj qe ti je besimtar i madh, nga kto counterargumentet qe na jep. Vetem qe po lu icik devil's advocate (no pun on this) me kto mendimet e tua, qe ti pretendon ti keshe origjinale, sepse faktikisht ti duhet te jesh shum besimtar.

S6T6N6

Forumium maestatis

Me vjen keq Truth ti je element i pariparueshem do lodhja duart duke te te spjeguar gjate, po te them vetem NJERIU = ZOT...

pippo

Primus registratum

edhe une jam besimtar i madh besoj shume shume tek

W la figa gente

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Hmmm:
[qb]
Pa dash me hy e me dal ka tema, S6 un mendoj qe ti je besimtar i madh, nga kto counterargumentet qe na jep. Vetem qe po lu icik devil's advocate (no pun on this) me kto mendimet e tua, qe ti pretendon ti keshe origjinale, sepse faktikisht ti duhet te jesh shum besimtar. [/qb]
Hmmm! po fillon te dyshosh (dmth te mendosh)... edhe pse do te te zhgenjej duke te thene se nuk besoj te garantoj se tentativa jote eshte shenje shume e mire pasi per nje cast dole jashte burgut te besimit...

:wave: :wave: :wave:

Truth_Matters

Primus registratum

Satan,

Ketu nuk po diskutohet per mua apo vlerat e mija. Ti the qe ateizmi i ngre vlerat njeriut. Na thuaj pra konkretisht cilat jane keto vlera qe i ngrihen njeriut si rezultat i ateizmit?

Une po te them disa nga vlerat qe i ulen njeriut si rezultat i tij.

Shiko te gjitha vendet qe kane aplikuar nje shkalle te caktuar te ateizmit. Te gjitha ato vende, pa asnje perjashtim kane patur probleme diktature, dhunim i te drejtave te njeriut, fjales se lire, probleme ekonomike, dhe shnderrimin e njeriut ne nje kafshe te eger. Ky eshte fakt.

Tani na jep ti disa shembuj qe vlerat e njeriut u ngriten si rezultat i ateizmit, dhe mundesisht me shembuj konkret ku mund ta shohim kete ne bote.

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Truth_Matters:
[qb] Satan,

Ketu nuk po diskutohet per mua apo vlerat e mija. Ti the qe ateizmi i ngre vlerat njeriut. Na thuaj pra konkretisht cilat jane keto vlera qe i ngrihen njeriut si rezultat i ateizmit?

Une po te them disa nga vlerat qe i ulen njeriut si rezultat i tij.

Shiko te gjitha vendet qe kane aplikuar nje shkalle te caktuar te ateizmit. Te gjitha ato vende, pa asnje perjashtim kane patur probleme diktature, dhunim i te drejtave te njeriut, fjales se lire, probleme ekonomike, dhe shnderrimin e njeriut ne nje kafshe te eger. Ky eshte fakt.

Tani na jep ti disa shembuj qe vlerat e njeriut u ngriten si rezultat i ateizmit, dhe mundesisht me shembuj konkret ku mund ta shohim kete ne bote. [/qb]
Besimi lind nga frika, frika ruan vreshtin... deshe te thuash me kete postimin tend te fundit apo e kuptova gabim?! Une di te them qe shtetet moderne dhe laike lejojne besimin dhe mendimin prandaj dhe perparojne nderkohe qe ne vendet fetare te profilizuara te krishtera apo muslimane shkelen me te dy kembet lirite dhe te drejtat e njeriut.

Truth_Matters

Primus registratum

Ah Satan, sa dredharak qe je. Nuk i pergjigjesh nje here nje pyetje direkte.

Ti mor djale dhe qe ateizmi i ngre vlerat njeriut. Une te pyeta direkt, na jep disa shembuj qe vlerat e njeriut ngrihen si rezultat i ateizmit. Ti vazhdon me gjepurat e tua se cfare bejne fete. Kush po flet per fete ketu?

blabla

Primus registratum

Hmmm! po fillon te dyshosh (dmth te mendosh)... edhe pse do te te zhgenjej duke te thene se nuk besoj te garantoj se tentativa jote eshte shenje shume e mire pasi per nje cast dole jashte burgut te besimit...
LOL. I like it--indeed, i do like your response. Jo per cuno se sjom si puna jote un, qe nderto keshtjella ne rere--keshtjellat e mia jan me themel n'toke, ska bomb ti luj veni.
Just because I am able to think like you, makes me a better person!!!I do like your attempt to "convert" me into a brainless pea (si puna jote) though.

S6T6N6

Forumium maestatis

[qb] Ah Satan, sa dredharak qe je. Nuk i pergjigjesh nje here nje pyetje direkte.

Ti mor djale dhe qe ateizmi i ngre vlerat njeriut. Une te pyeta direkt, na jep disa shembuj qe vlerat e njeriut ngrihen si rezultat i ateizmit. Ti vazhdon me gjepurat e tua se cfare bejne fete. Kush po flet per fete ketu? [/qb]
Me vjen realisht keq qe mendon se jam dredharak, perkundrazi. Une po te them se fete jane perfaqsueset zyrtare te krijuesit tend pasi krijuesi nuk shfaqet asnjehere fatkeqsisht.

Truth_Matters

Primus registratum

Me vjen realisht keq qe mendon se jam dredharak, perkundrazi. Une po te them se fete jane perfaqsueset zyrtare te krijuesit tend pasi krijuesi nuk shfaqet asnjehere fatkeqsisht.
Nuk po flasim per fete ketu. Fete jane TE VETEQUAJTUARA perfaqesues te Zotit, Zoti vete eshte kunder feve dhe nuk eshte fetar. Jezusi predikoi kunder feve.

Tani, nese nuk je dredharak pergjigju pyetjes per pretendimin tend, mos devijo nga tema sic ben gjithmone. Na thuaj shembuj konkret se si ateizmi i ngre vlerat njeriut. Eshte e thjeshte fare. Pergjigju pyetjes, mos sulmo kot per gjera qe s'kane te bejne me diskutimin.

S6T6N6

Forumium maestatis

Truth! Fillimisht duhet qe te heqesh dore nga "tualeti" qe i ben Zotit per te fituar kohen (me minimalja) te cilen mundet ta shpenzoje per te ndihmuar vehten apo te tretin.

Nese do vendosesh ta besh kete te paren step by step do te te tregoj mbivlerat e ateizmit, antonimit te mashtrimit.

Truth_Matters

Primus registratum

Truth! Fillimisht duhet qe te heqesh dore nga "tualeti" qe i ben Zotit per te fituar kohen (me minimalja) te cilen mundet ta shpenzoje per te ndihmuar vehten apo te tretin.

Nese do vendosesh ta besh kete te paren step by step do te te tregoj mbivlerat e ateizmit, antonimit te mashtrimit.

Me vjen realisht keq qe mendon se jam dredharak, perkundrazi...
Rrumbullak, s'trumbullak! Ik fol me bebet e cerdhes atehere se as ata te kopshtit nuk i hane dokrrat e tua. Ti flet me fjale 1,000,000 lekeshe dhe as vete nuk e di cfare thua apo nese i beson ato qe thua. Po nuk qe i zoti te mbrosh ato qe thua, atehere shko fol me bebushat dhe mbushja mendjen atyre.

Gysi

Primus registratum

citim:

Po flet gjë për Iranin, Izraelin, Irlandën, Pakistanin, Angolën, etj.? E sheh Gysi që përfshirja e fesë në gjakun e derdhur nuk të nderon ashtu siç nuk nderon edhe ateistët? Ku ka njerëz ka gjakderdhje! Njeriu nuk e duroka dot njeriun por edhe nuk bën dot pa të!
Numeroi kontrapedal viktimat e te gjite atyre qe ti i konsideron si viktima te vendeve fetare dhe krahasoi pastaj me utopite ateiste te shekullit XX, komunizmin dhe fashizmin (nuk po permend format e tjera te ateizmt). Dihet qe te dyja keto ideologji ne thelb te vetvetes ruajne ateizmin dhe ne themel te tyre kane, ashtu sic thote Dostojevski, “Kullen e babelit”, “jo per te shkuar nga toka ne qiej, por per t’i zbritur qiejt ne toke”. Vetem me luften e dyte boterore keto dalldisje te njerezimit shkaktuan jo me pak se 150 milion te vdekur, sipas Zbigniev Brzhezhinskit ne librin e tij “Jashte kontrollit”. Merreni me mend se sa te plagosur, se sa persona te tjere qe kane humbur shendetin mendor, se sa kane humbur te afermit, se sa te tjere kane humbur, punen dhe pasurine, apo edhe vete shpresen dhe lumturine.
Dhe vec kesaj, per mua jokushdo qe abuzon ne emer te Zotit duhet te konsiderohet njeri i fese dhe ato vende qe ti permende me lart, megjithese e keqinterpretojne apo edhe e keqperdorin fene, perseri jane trazuar nga politika te huaja pa din e pa iman qe i kane shtyre te reagojne ne menyre te pakontrolluar. Nga nje fetar i vertete une ndjehem i sigurte, ndersa na nje ateist (sigurisht ketu nuk e kem me te gjithe ateistet) mund te pres gjithcka.

S6T6N6

Forumium maestatis

[qb]

Me vjen realisht keq qe mendon se jam dredharak, perkundrazi...
Rrumbullak, s'trumbullak! Ik fol me bebet e cerdhes atehere se as ata te kopshtit nuk i hane dokrrat e tua. Ti flet me fjale 1,000,000 lekeshe dhe as vete nuk e di cfare thua apo nese i beson ato qe thua. Po nuk qe i zoti te mbrosh ato qe thua, atehere shko fol me bebushat dhe mbushja mendjen atyre. [/qb]
Sa mire do ishte qe edukata e drejte te injektohej jo qe ne cerdhe e kopshte por qe ne embrion. Me ate rast do t'i jepej fund idhulltarise qe ka cuar njerezimin ne cmenduri dhe supersticion. Dallohet qarte se detyra esenciale e komunitetit "besues" konsiston ne perpjestimin e ironive dhe tragjedive te ekzistences.

Truth_Matters

Primus registratum

Sa mire do ishte qe edukata e drejte te injektohej jo qe ne cerdhe e kopshte por qe ne embrion. Me ate rast do t'i jepej fund idhulltarise qe ka cuar njerezimin ne cmenduri dhe supersticion. Dallohet qarte se detyra esenciale e komunitetit "besues" konsiston ne perpjestimin e ironive dhe tragjedive te ekzistences.
Ashtu eshte, do ishte goxha mire qe edukata e drejte te "injektohej" qe ne embrion, por do ishte me mire te hapnin syte se ku jetojme dhe te shikojme se c'eshte bota, dhe jo te jetojme nje bote virtuale-perrallore-surrealiste alla ateizmi qe mohon dhe kontradikton cdo gje reale.