Bisede me ateistet!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Bisede me ateistet!

Shprehja "Ka edhe më keq" është një nga argumentat e shumtë që hedh poshtë gjithë sa është shkruar më lart!
Ai idiot student (dhe profesori nëse historia është e plotë) nuk e din që vdekja nuk është mungesa e jetës por përmbushja e saj! Vdekja egziston në pafundësi (pas vdekjes je gjithmonë i vdekur) ndërkohë që jeta në rastin më të mirë vazhdon për 114 vjet (për njerëzit)
Drejtësia ka një kufi! Ky kufi arrihet kur çdo gjë është e drejtë! Në të njëjtin sens mund të mendosh edhe për padrejtësinë por kjo ështË e gabuar pasi mundësitë për të qenë i padrejtë janë të pafundme! Temperatura mund të arrijë një maksimum por nuk mund të imagjinohet një minimum! Ne nuk arrijmë të shkojmë më poshtë se - 273 C (-458 F) por kjo nuk do të thotë që nuk ka më poshtë se kjo temperaturë! Pra edhe në - 273 C ka energji (dhe kjo është plotësisht e vërtetuar!).
Mund të jesh i moralshëm, pak imoral, imoral, shumë imoral, shumë shumë imoral, shumë shumë shumë......, etj. deri në pafundësi imoral me të njëjtën logjikë si dhe drejtësia!
Tani nëse pranojmë teorinë tuaj, dhe duke u bazuar në teorinë e relativitetit (shprehjen që çdo gjë është relative) del që luftën në qiell e ka fituar Djalli (e keqja) dhe e mira që ne njohim i bie të jetë e keqja! Faktikisht, përse të vrasësh një njeri është e keqe kur ti nuk bën tjetër veçse plotëson vullnetin e Zotit dhe e çon më shpejt të vrarin pranë fatit të tij? Përse është mëkat të mos respektosh prindin por nuk është të mos respektosh fëmijën? Përse.....?

Or besimtarë, besoni, por mos humbisni kaq shumë energji për këtë gjë. Mundohuni që të drejtoni aftësitë tuaja drejt progresit!

Më shumë se kaq nuk mundem t'iu them apo nuk dua t'iu them se s'kam më nerva të zbraz timen që të mbush tuajën!

" Thanë: "Ti je i pa të meta, ne nuk kemi dije tjetër përveç atë që na e mësove Ti. Vërtetë, Ti je i Gjithdijshëmi, i Urti!" "

Kjo thënie e Kuranit i ve kapakun gjithçkaje! Asnjë besimtar nuk do të ketë dije tjetër përveç se atyre faqeve të Kuranit që janë i vetmi volum me prejardhje "hyjnore" po sipas besimit islamik!
E njëjta gjë ndodh edhe me të krishterët apo besimtarËt e tjerë të cilët llogjikën e vënë në përdorim vetëm për të kundërshtuar të tjerët!

rudi123

Primus registratum

Te nderuar forumista

Peytja nese Ateizmi ne menyre racionale mund te parashtroje dhe te mbroje idene e tij eshte dhe sot e kesaj dite nje nga temat ku ateizmi akoma punon dhe lufton ne mbrojtje te thelbit te tij.

Nqs Theizmi eshte besimi ne ZOT,atehere eshte Ateizmi qe nuk beson ne ZOT.
Ateisti nuk eshte njeriu qe thote nuk ka Zot por njeriu qe thote:Une nuk besoj ne ZOT.

Ajo qe ka rendesi dhe kete ta kene parasysh te gjithe(sidomos Theistet ) Ateizmi nuk eshte nje ideollogji por mospranimi i nje ideollogjie te “Besimit ne Zot“.
Shtremberimi i figures se ateisteve ndodh pikerisht me shume prej qendrimit keqdashes te Theisteve per ti akuzuar ateistet si njerez pa „Besim ne ZOT“ dmth si ta pamoralshem.

E keqja eshte se ky vleresim dhe gjykim nuk eshte si rezultat i argumentave dhe logjikes se fakteve por thjesht nga nje farse dashekeqese ku gjithcka bazohet mbi trillime gjoja te llogjikshme.

Femijet e vegjel jane te gjithe Ateiste deri ne ate pike te jetes se tyre kur u afrohet nje i rritur dhe i ushqen ata me idene se ka ZOT.
Njerez te cilet kurre ne jete nuk kane degjuar per ekzistencen e Zotit nuk besojne ne ZOT.
Keta te fundit quhen Ateiste te lindur ,te paditur.
Njerez qe jane perplasur me idene e ekzistences se Zotit dhe besimit ne Zot dhe nuk e pranojne kete besim jane ateiste te bindur.Ekzistojne dhe ata qe mohojne kategorikisht "Ekzistencen e Zotit" dhe qe e mbajne veten per ateiste por qe mendimin tim nuk jane gje tjeter vecse Anti-Theiste.

Pyetja nese Ateistet duhet te mbrojne tezen (jo doktrinen) e tyre apo jo une do te thoja qe nuk eshte e nevojshme por qe ne raste te caktuara nese kerkohet mund ta bejne sic behet fjala ketu ne kete teme.

Perkufizimi Ateizmit sot nuk eshte i qarte pasi Teologet mundohen me te gjitha metodat e tyre te djallezuara per te shtremberuar Ateizmin duke e paraqitur ate si nje mendim kunder Zotit dhe besimit ne te dmth si njerez pa ZOT.

Atehere nese do te nisemi nga pyetja nese “ Ekziston Zoti apo jo dhe po tu kthehemi fakteve, do te shikojme qe jo vetem Ateistet por dhe pjesa me e madhe e Teologeve nuk jane ne gjendje te sjellin fakte qe te provojne „Ekzistencen e Zotit“

Nqs Ateistet do te pohonin (gje qe Teologet si gjithmone e pergenjeshtrojne) qe „Zoti nuk ekziston“ atehere u duhet ateisteve te provojne mungesen e „Ekzistences se Zotit“ gje qe logjikisht dhe faktikisht eshte e pamundur .Pse?

Vetem ai qe eshte Universal ne Dije mund te pohoje ne menyre definitive qe „Zoti nuk ekziston“.Pra do te kishim te benim me nje Ateizem irracional pasi asnje ne bote nuk eshte i ditur sot ne te gjitha fushat jo vetem te jetes por dhe te materies ne teresi qe ta beje nje pohim te tille.

Sot njeriu nuk gjen pothuajse asnje Ateist nga shekulli kaluar qe te kete pohuar „Zoti nuk ekziston“
Ketu i vihen minat Ateisteve qellimisht nga Theistet me pikesynimin per te deskretituar Ateizmin.

Sic e thashe me siper qe shumica e Teologeve, ashtu si Atesitet si dhe Agnostiket jane te nje mendimi qe nuk ka asnje fakt qe te dokumentoje “Ekzistencen e Zotit” ashtu sic nuk ka asnje fakt te vertetoje te kunderten “Mos ekzistencen e Zotit”

Jane Theistet ata kerkojne Besimin ne ZOT si zevendesues te Zotit vete.
Ndersa ateistet jane ata qe u mungon ky lloj besimi qe kerkon te zevendesoje Zotin vete me argumentin qe „Besimi ne Zot“ si ideollogji nuk mund zevendesoje Zotin vete , vetem se njerzve u mungon Dija per “ Ekzistencen e Zotit“.

Prandaj dhe ideja ateiste qe Njeriu jashte sferes se Dijes dhe Njohjes te Botes mund te dije dhe te njohe dike (ne kete rast Zoti) eshte e pakuptimte ,jollogjike thjesht iracionale.
Kje sepse duhet te njohesh Zotin komplet me vecorite e tij per te thene qe
“ Zoti Ekziston apo jo“.
Ka shume gjera ne kete Bote ku njerzit nuk besojne.Tek kristet si dhe tek muslimanet nuk ekzistojne Zotera ose Zot qe kane njerzit e tjere ose popujt e tjere.
Kjo do te thote qe dhe “Besimi ne Zot” eshte ne gjendje qe zotera ose zotin qe ekziston jashte besmit te tyre ta mos besoje dhe pse kristet si dhe muslimanet asnje fakt nuk kane te vertetojne qe Zoterat e popujve te tjere nuk ekzistojne.

Prandaj eshte irracionale te besosh ne dicka qe nuk ka asnje fakt te provoje “Mos ekzistencen e Zotit” vetem e vetem se mungojne Faktet qe te provojne “ Ekzistencen e Zotit”
Ne vazhdimisine e llogjikes do te thote qe racional do te ishte ai lloj “Besimi ne Zot” ku ekzistenca e tij do te ishte e faktuar dhe e dokumentuar dhe se bashke me te shume pyetje qe njerzimi ka dhe pret prej Zotit gje qe me Hipotezen “Zoti ekziston “ nuk mund te shpjegohen dhe zgjidhen.

S6T6N6

Forumium maestatis

Une nuk e kuptoj pse duhet veshtiresuar kaq shume puna... pse duhet te besh nje analize kaq te madhe kur eshte me shume se e thjeshte si 1+1=2 ... Teizmi rrezon vetveten qe ne momentin kur thote se cdo gje krijohet... sepse teizmi asnjehere nuk jep nje spjegim racional mbi krijimn e vete Zotit, pra e marre me thjeshte pse duhet te ngjitem nje shkalle mbi arsyen dhe realen per te bere supozime abstrakte. Eshte me e drejte te mendosh qe ishte krejt i rastesishem krijimi i botes e mbushur me qenie te detyruara te bashkejetojne domosdoshmerisht, se sa te mendosh se nje Zot perfekt krijoj nje imperfeksion te tille.

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga bernd:
[qb]
Nqs Theizmi eshte besimi ne ZOT,atehere eshte Ateizmi qe nuk beson ne ZOT.
Ateisti nuk eshte njeriu qe thote nuk ka Zot por njeriu qe thote:Une nuk besoj ne ZOT.

[/qb]
bernd, je shume prane mendimit tim ne shkrimin tend dhe cfare kam thene une aty- ketu ne kete teme.

megjithate do doja te shtoja dicka per ate qe quhet "burden of proof" ose "barren per te provuar" pra kush eshte ai qe duhet te provoje ekzistencen e Zotit: jane ata qe besojne ne ekzistencen e tij apo ateistet?

nqse nuk je i bindur apo nuk beson ne argumentat e dikujt (dhe kjo nuk vlen vetem si procedure legale) ne rastin tone me ata qe thone se zoti ekziston atehere barren per te provuar ekzistencen e zotit i mbetet perseri personit qe pretendon ekzistencen e zotit.

por ceshtja ndryshon nqse ti jo vetem nuk beson ne ekzistencene e zotit por ben nje "claim" the thua se zoti nuk ekziston. ne kete rast nqse thua se zoti nuk ekziston atehere barra per te provuar mosekzistencen e zotit kalon nga teisti tek ateisti. Dhe dihet qe ateisti nuk mund te provoje mosekzistencen e zotit.

Pasi ateizmi eshte me teper levizje emancipuese qe nuk ka ndonje vlere te vecante filozofike; nuk eshte as shkence dhe se dija eshte e pafund dhe ajo qe njohim ka per te ngelur gjithmone nje fraksion i dijes. Ateizmi rrebelohet me teper kundra vlerave fetare se sa Zotit ne vecanti.

Aresye tjeter pse te citova eshte se ne pergjithesi ka dy lloj rrymash ateizmi. Ata qe nuk besojne ne Zot qe perben shumicen dhe krahun e perparuar, liberal, modern te ateizmit, dhe ata qe thone se nuk ka zot. Keta perbejne grupin me te vogel, si te thuash krahun ekstremist apo formen e hereshme te pagdhendur te ateizmit. Dhe keta ne shume aspekte jane krahu i kundert i te njejtes medalje me fetaret pasi pretendojne dicka absolute te cilen nuk mund ta provojne.

Kondrapedali

Kondrapedali

E lagu, s'e lagu! E kthyet muhabetin në zanafillë! Se kush janë teistët e kush janë ateistët është diskutuar jo pak më herët në temë. Problemi është se teistët thonë që Zoti egziston se dua unë dhe pikë. Pra "vërteojnë" prezencën e Zotit nëpërmjet besimit si dhe me anë të disa provave tangjente që janë interpretime të Biblës apo Kuranit. Të kapim p.sh. rastin e Truth_Matters, ajo supozon se Bibla është e vërteta absolute dhe dija absolute ashtu siç është dhënë nga Zoti por harron që dija e sotme që është vetëm një grimë e asaj që egziston (e pazbuluar) kërkon miliona libra për t'u përmbledhur. Për më tepër ajo mbështet krijimin më të fundit të krishterimit nën preteksin se të tjerët më parë janë aplikuar keq nga njerëzit (sikur kjo neo-fe të drejtohej nga vetë Zoti)! Të gjitha fetë e krishtera janë mbështetur në Bibël dhe të gjitha kanë dështuar (Faji i njerëzve? Faji i Biblës?)
E njëjta gjë ndodh edhe me fenë myslimane vetëm se këtu gjëra kanë evoluar shumë pak, pëfshi edhe masën. Nuk mundesh të diskutosh me një mysliman për të metat e islamizmit pasi ai ato të meta është mësuar t'i konsideerojë si vlera të patundura të shoqërisë dhe duke këmbëngulur në gabimet apo të metat e fesë së tyre (nën justifikimin se është e zbritur nga qielli) ata diskreditojnë veten dhe fenë e tyre në sytë e bashkëbiseduesit apo më gjerë, të botës!

Egzistenca apo mos egzistenca e Zotit nuk mund të provohet ashtu siç nuk mund të vërtetohen figurat mitologjike të çdo populli. Ato janë personifikime të dukurive të ndryshme të natyrës. Më larg, me arsyetimin se kush e krijoi gjithësinë, pamvarësisht se ç'emër i japim, pamvarësisht nëse e personifikojmë apo jo, si teistët ashtu edhe ateistët kanë të drejtë dhe gabim. Kjo pasi injoranca jonë (njerëzimit) në këtë drejtim është tepër e thellë për t'u përgjigjur. E vetmja gjë e sigurt është që shkenca është e vetmja që mund t'i përgjigjet pyetjeve në lidhje me egzistencën apo mos egzistencën e Zotit dhe mbi krijimin e Gjithësisë!

Truth_Matters

Primus registratum

Problemi është se teistët thonë që Zoti egziston se dua unë dhe pikë. Pra "vërteojnë" prezencën e Zotit nëpërmjet besimit si dhe me anë të disa provave tangjente që janë interpretime të Biblës apo Kuranit.
Besoj se jemi sqaruar per kete pike. Ne "vertetojme" prezencen e Zotit nepermjet besimit, ne te njejten menyre qe ju vertetoni "mosekzistencen" e Zotit po nepermjet besimit, madje me nje besim me te madh.

Të kapim p.sh. rastin e Truth_Matters, ajo supozon se Bibla është e vërteta absolute dhe dija absolute ashtu siç është dhënë nga Zoti por harron që dija e sotme që është vetëm një grimë e asaj që egziston (e pazbuluar) kërkon miliona libra për t'u përmbledhur.
Zoteri, ne po diskutojme per ceshtjet me themelore te jetes, dhe Bibla i jep te gjitha keto pergjigje, si psh, nga erdhem, kush jemi, c'eshte mekati, kush eshte Zoti, cfare ndodh pas vdekjes, ku do te shkojme etj. Bibla s'do te japi ty pergjigjen e detyrave te shtepise ne Kimi apo Fizike, por nuk eshte e thene te bazohesh vetem ne Bibel te arrish ne konkluzionin qe ka nje Zot. Hidhi syte ne natyre dhe nje njeri i llogjikshem e pranon ekzsistencen e nje krijuesi. Eshte kaq e thjeshte.

Për më tepër ajo mbështet krijimin më të fundit të krishterimit nën preteksin se të tjerët më parë janë aplikuar keq nga njerëzit (sikur kjo neo-fe të drejtohej nga vetë Zoti)! Të gjitha fetë e krishtera janë mbështetur në Bibël dhe të gjitha kanë dështuar (Faji i njerëzve? Faji i Biblës?)
Me vjen keq te te them se nuk e njeh as historine as Biblen. Ketu po ja fut kot fare. Levizja protestante ne Evrope kunder korruptimit te sistemit Katolik, qe s'ka te beje asgje me Biblen megjithese e perdor ate sipas qellimeve te tyre, solli nje nga revolucionet me te medha ne bote. Kjo solli respektin per mendimin e tjetrit edhe kur nuk bie dakord me te, dhe lindjen e Amerikes dhe parimet me te medhaja te demokracise. Amerika u ndertua mbi keto parime, nga njerez qe iken nga Evropa per te lene pas nje sistem te korruptuar. Shumica e atyre qe themeluan parimet baze mbi te cilat demokracia me e madhe ne bote u mbeshtet, ishin besimtare.

E vetmja gjë e sigurt është që shkenca është e vetmja që mund t'i përgjigjet pyetjeve në lidhje me egzistencën apo mos egzistencën e Zotit dhe mbi krijimin e Gjithësisë!
Vazhdojme prape me vrime t'i biem fyellit. Zoteri, e thame qarte qe shkenca nuk mund t'i pergjigjet asaj pyetje, as ketej as andej, sado te zhvillohet ajo. Gjithmone do kerkoje besim cfaredo qe nje njeri te mendoje per krijimin. Por, shkenca ka ligje te cilat kur aplikohen ne kete fushe te drejtojne te bazohesh ne fakte, jo te endrra per te marre nje vendim se cfare beson. Deri tani kemi pare se ateistet jane 100% kunder cdo gjeje shkencore, kurse mendimi teist nuk kontradikton shkencen ne asnje pike. Kemi kaq kohe qe diskutojme per kete pune, me duket se jemi sqaruar per kete gje, pavaresisht se ju vazhdoni te kembengulni ne fene tuaj.

Ateizmi eshte feja me e verber qe ka ekzistuar ndonjehere.

Kondrapedali

Kondrapedali

Deri tani kemi pare se ateistet jane 100% kunder cdo gjeje shkencore, kurse mendimi teist nuk kontradikton shkencen ne asnje pike. Kemi kaq kohe qe diskutojme per kete pune, me duket se jemi sqaruar per kete gje, pavaresisht se ju vazhdoni te kembengulni ne fene tuaj.

:lol: :lol: :lol:

Truth, ke me të vërtetë një sens të hollë humori!

Truth_Matters

Primus registratum

Patjeter qe kam nje sens humori, faleminderit per komplimentin, por nuk po flisja me ate sens ne asgje nga ato cfare thashe. E kemi bere telef kete teme per mbi 3 muaj tani, mos valle keni sjelle ju ndonje fakt qe s'e kam pare une, sepse deri tani nuk di te keni sjelle ndonje fakt shkencor per ate qe mendoni. Me korrigjo nese jam gabim!

Kondrapedali

Kondrapedali

" Thanë: "Ti je i pa të meta, ne nuk kemi dije tjetër përveç atë që na e mësove Ti. Vërtetë, Ti je i Gjithdijshëmi, i Urti!" "

Kjo Truth është e vetmja provë që unë mund të sjell në favor të Ateistëve! Ju takon Teistëve të provojnë që Bibla apo Kurani janë dija ultime, ajo që i përgjigjet gjithshkaje!

Të lutem mos fillo me përgjigjen që i jep Bibla çështjeve më të rëndësishme se ato janë të shpjeguara më mirë në Mitologjinë Greke apo Egjyptiane!

Truth_Matters

Primus registratum

Kjo Truth është e vetmja provë që unë mund të sjell në favor të Ateistëve! Ju takon Teistëve të provojnë që Bibla apo Kurani janë dija ultime, ajo që i përgjigjet gjithshkaje!
Kjo eshte e VETMJA prove qe ti mund te sjellesh dhe ti nuk qenke fetar? Une te kerkova prova shkencore meqe per ato po flisnim, dhe shiko cfare sjell ti?! Kjo qe sjell ti nuk eshte PROVE! Kjo eshte masazh psikologjik i teorive te tjereve, jo PROVE per teorine tuaj! Hajde prove, hajde! Kemi 3 muaj qe flasin dhe akoma s'keni sjelle asnje prove shkencore. Atehere mos flisni kot. Merrni nje rrogoz, nje fotografi te Darvinit dhe bini permbys 5 here ne dite, se s'jeni aspak me ndryshe nga mitologjia greke.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] " Thanë: "Ti je i pa të meta, ne nuk kemi dije tjetër përveç atë që na e mësove Ti. Vërtetë, Ti je i Gjithdijshëmi, i Urti!" "

Të lutem mos fillo me përgjigjen që i jep Bibla çështjeve më të rëndësishme se ato janë të shpjeguara më mirë në Mitologjinë Greke apo Egjyptiane! [/qb]
O Ateist....ato "provat" qe kerkon ti nuk jane "prova" por jane "endrra me sy hapur"!!! Provat per Krijuesin fillojne nga nje grimce quartzi edhe vazhdojne deri ne yjet.....kurse ti kerkon akoma me shume prova edhe i mbahesh fort atij "Besimit tend" qe beson se "Ne Endrrat e Llotarise"....Por ju jeni "Hipokrita-Evolucioniste te Shancit" se po te kishit aq shume besim...e hidhje kompjuterin edhe do kishe besim te forte se do shnderrohej ne Mercedes nga ai qe as shkencetaret gjermane te kesaj kompanie nuk e kane zbuluar akoma......pra ky eshte "zot yt" shanci...he pra pse nuk i beson ashtu sic beson qe krijoi njeriun edhe kete toke....sigurisht nqs shnaci ka krijuar gjera te tilla, shnderrimi i atij kumpjuterit ne Mercedes do jete me i lehte....apo keto "Genjeshtra" vetem kerkon tia shesesh te tjetreve, po pra te shohim ty...na trego besimin tend....!!! Nuk kerkon shume tru te shikosh se ju ndiqni vetem epshet...."epshet ju kane mberthyer" edhe ju jeni idhujtaret me te medhenj te tyre, i keni kthyer ne "Zotra" qe i adhuroni dite e nate. Ju shume larg ishte nje nga ata idhujtaret tu qe thoshte "Gezo Jeten....edhe te tjera", ju ngaqe ndiqni epshet e juaja, edhe cdo gje qe kundershton 'zotin' (epshet) e juaja eshte genjeshter..... Njeriu ka tru, edhe nuk ndjek vetem epshet se atehere ca e ndryshon nga nje kafshe???Por ju ate predikoni se njeriu ehste kafshe qe i ka rrne LLotaria me u be njeri....!!! Ky eshte besimi juaj edhe zotat tuaj epshet....edhe per prifetrinj e hoxha edhe institucioni adhurimi keni sa te doni....ku predikohen keto "besime te rreme". Por Allahu nuk ve ne rruge te drejte Mashtruesit edhe Hipokritat... Ju kerkoni prove...por keshtu kerkuan edhe te tjere derisa i erdhi momenti i fundit.....pastaj s'te hyn me ne pune prova...edhe atehehere nuk ka si ta mohosh Zjarrin.....ashtu sic ke mohuar te mirat e Zotit ne kete bote...!

S6T6N6

Forumium maestatis

Ore theista, po si nuk ju vjen zor xhanem?! Nuk po marr vesht por o jeni injorante, o te verber, o e beni per kastile, se nuk ka mundesi ndryshe. Cfare Zoti na tregoni juve more? Si mundet qe nje njeri me aftesi te plote te te kuptuarit dhe gjykuarit mundet te bjere prehe e ketyre palacolleqeve qe shprehni juve. Teoremat tuaja jane paralelizmat e shkalles me te zhvilluar te skizofrenise (qe eshte ajo e te parit te figurave apo degjimit te tingujve qe nuk jane)
Kjo qe thoni ju eshte njesoj sikur une t'iu them qe sot bisedova me Napoleon Bonapartin, dhe ju te me besoni... nuk e di ku ju con mushka, dhe ku do arrini me kete besimin e verber dhe absurd... ndoshta ne parajse :lol: ndoshta...

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Ore theista, po si nuk ju vjen zor xhanem?! Nuk po marr vesht por o jeni injorante, o te verber, o e beni per kastile, se nuk ka mundesi ndryshe. Cfare Zoti na tregoni juve more? Si mundet qe nje njeri me aftesi te plote te te kuptuarit dhe gjykuarit mundet te bjere prehe e ketyre palacolleqeve qe shprehni juve. Teoremat tuaja jane paralelizmat e shkalles me te zhvilluar te skizofrenise (qe eshte ajo e te parit te figurave apo degjimit te tingujve qe nuk jane)
Kjo qe thoni ju eshte njesoj sikur une t'iu them qe sot bisedova me Napoleon Bonapartin, dhe ju te me besoni... nuk e di ku ju con mushka, dhe ku do arrini me kete besimin e verber dhe absurd... ndoshta ne parajse :lol: ndoshta... [/qb]
O Satan Ateisti e di si me gjan ti mua:

"Si nje Kalama qe kur rrezon nje gote edhe thyhet, edhe kur e pyesin "Si rra gota?", pergjigjet "RRA VETE"!"

O Njeri atheizmi eshte mashtrimi me skandaloz...ju le qe nuk pranoni asnje fare llogjike te shendoshe, po tu pyesesh juve edhe 'Aeroplani, Makina, apo ndonje pallat' ka ardhur si rezultat i shancit.....keshtu eshte llohjika juaj e caluar.....ju s'keni kurrfare sensi te realitetit. Mashtroni veten duke adhuruar "shancin" qe sipas jush ka krijuar edhe ju ka dhene bileten fituese. Ju jeni qe beni paralelizma me kafshet edhe kerkoni te bashkoni njeriun me majmunet....apo na nje dite do na bashkoni me qente e macet se keshtu sic e ka nisur teoria juaj nuk dihet si perfundon se ka marre marrezine edhe po luhatet. Ju jeni besimtaret e "Majmuninizmit".....por jeni te atij lloji qe per kete "besimin" tuaj i hidhni poshte gjithe arsyetimet bazore qe nje njeri ka....nuk kerkon ndonje shkencetar per te shpjeguar "probabilitetin" edhe sa mundesi ka qe gjerat qe gjenden ne natyre te jene rezultat i shancit.....keto jane marrezirat juaja qe nuk vertetohen kurre se hedhin poshte bazat e llogjikes. Ju jeni ata qe pranoni se Njeriu eshte rezultat i shnacit, por kur shikoni nje robot ose makineri shume me inferiore nuk e pranoni si rezultat i shancit....perse????? Ju keni hedhur poshte llogjiken se ndiqni epshet tuaja.....ju vetem sa perdorni gojen per te thene si papagaj ato qe nuk pranohen nga llogjika e shendoshe......teorite tuaja kane vdekur me kohe ashtu sic vdiq MITI JUAJ se "Universi kishte egzistuar pergjithmone"....ju jeni ne deshperim te gjalle! Mitet juaja jane te deshtuara qe ne fillim.....por kujt i flet thua? Atij qe mendon se eshte "Majmun i Nivelit Modern"? Kthehuni mendjes, edhe mos mednoni si kafshet qe te pkaten nuk kane tru, por ju edhe pse keni kerkoni t'i imitoni ato kafshet......doni te beni gara me kafshet se kush e perdor me pak llogjiken?

S6T6N6

Forumium maestatis

Po a nuk te vjen turp nga vetja more Dawa qe shprehesh kaq irracionsalisht.

Ok marrim te qene qe Zoti krijoi boten, njerezit, kafshet etj etj. A mundet te me thuash valle se kush ishte ajo qenie kaq sublime qe krijoi vete Zotin?! Sepse cdo gje krijohet sipas teorise tuaj apo jo? A e ke ti nje pergjigje per kete? Une them qe nuk e ke sepse pergjigjia e vetme qe do me japesh dhe qe une e di eshte se Zoti ka ekzistuar gjithnje... dhe une te them se asgje dhe askush nuk ekziston pergjithmone, asgje dhe askush nuk nuk ka qene dhe nuk do te jete i perjetshem, si teizmi yt, si ateizmi im jane te vdekshem. Zoti eshte vetem nje iluzion i cili te ngjit nje shkalle mbi logjiken dhe te le atje pergjithmone nderkohe qe ateizmi te perball me veshtiresi, ndoshta diku nuk di te te pergjigjet por eshte e sigurte qe te ngjit ne Olimpin e nje trajtimi te paster dhe te ftohte mbi faktet, faktoret dhe aktoret.

Ndryshimi i vetem mes ketyre dy teorive eshte qe: Ateizmi emertohet ndryshe LIRI, dhe mbart me vete cilesite qe duhet te kene njerezit qe evoluojne nderkohe qe TEIZMI quhet kompleks i atij qe sdi te bej asgje, dhe gjate gjithe kohes vetkonsiderohet "Bageti e Perendise", teizmi eshte pjesa e atyre qe mendojne "Do vije dhe dita jone", teizmi eshte prona e mashtruesve dhe inferioreve, e idhulltarise dhe te pashpreseve, eshte teoria e injorances absolute.

Ju keshilloj te dashur njerez qe dhe nese besoni, shiheni Zotin vetem si babain tuaj potencial duke i dhene vehtes atributet e komandes te jetes suaj.

rudi123

Primus registratum

Sot eshte fakt qe asnje nuk beson tek ajo qe mund te provohet.
Habia me e madhe eshte se pjesa me e madhe e njerzve e di kete gje.Nqs ka dicka qe shume here na ka ndodhur jemi gati jo vetem ti harojme provat por dhe te heqim dore me kenaqesi nga shpjegimi per shkak te relacionit Shkak-Pasoje.
Kjo ndodh pasi jo vetem te kursen kohe e energji por dhe nervat.Pastaj njeriu nuk mund ti shpjegoje te gjitha ne jeten e perditecme.Per prove as qe behet fjale .
Nqs do kerkohej sot per cdo gje nje prove atehere asnje nga ne nuk do te ulej kurre ne nje karrike pa provuar me perpara nese karrikja mban apo jo.

Por ne te gjitha gjerat njeriu mund te provoje dhe te zbuloje nese gjerat funksionojne apo jo.
Pra nese une ulem ne nje karrike dhe ajo thyhet atehere vertetohet qe nuk mbante peshen time.
Kjo ndodh dhe me gjera te tjera.Une mund te provoj nese makina ndizet ,nese avioni fluturon apo rrezohet.
Natyrisht eshte jopraktike nese une cdo karrike perpara se te ulesha ta provoja nese mban apo jo. Natyrisht mund ta beja ate gje.Nuk ndodh pasi ketu ka rendesi me te madhe relacioni Pune-Fitim .

Nje tjeter aspekt eshte nese pervoja ime do te ishte e tille qe ne shume raste karriket do te thyheshin kur te ulesha une, atehere une do te isha shume me skeptik kur te shikoja karrike te reja.

Pra ka shume gjera qe ne besojme me sy mbyllur.Kjo ndodh jo se jemi qorra porse pervoja jone ne shume gjera te ben te sigurte.Kjo siguri vjen nga njohja e sakte dhe e mire e ligjeshmerise se shume gjerave se si ato jane ndertuar..Por nuk perjashtohen rastet qe dhe atje ku mendojme se dime shume dhe kemi pervojen e duhur te deshtojme.
Por dhe kur deshtojme ne krijojme nje pervoje e cila perpiqet te na ruaje ne situacione te ngjashme .Ky lloj deshtimi eshte i hidhur ne jete dhe ne shumicen e rasteve vjen me nga mungesa pervojes .
Megjithate kjo nuk na ndalon ne si njerez ne rrugen tone plot rreziqe te grumbullojme pervoja te reja qofte keto dhe hidhura vetem e vetem per te ditur dhe mos perseritur gabimet ne jeten tone.

Fakti qe ne shume gjera nuk kerkojme fakte dhe prova ndodh me shume nga ana praktike se sa nga fakti qe nuk e bejme dot. Kjo se kushton shume kohe dhe energji per te vertetuar dicka se sa ta besh dicka qe njeriu e njeh nga pervoja tij.
Njesoj si pervoja jone me karriket qe ulemi me symbyllur prandaj dhe ulemi po aq e ngjashme eshte kjo pervoje nese vezhgojme nje harte dhe e dime se per cfare behet fjale pasi pervoja jone ka vertetuar qe nuk gabojme.

Nqs do ta vazhdoja kete llogjike do te thoja qe ne besojme tek Zoti pasi kemi pervoje me shume Zotera.Ops! Kete llogjike nuk mund ta pranojne teologet!

Ne i besojme dikujt pasi kemi marre prova qe personi qe i besojme i ka qendruar testit te besimit tone.
Pyetja se si mund te besojme tek Zoti kur ne as e njohim dhe me e forta as nuk e dime nese ai ekziston tregon shume per besimtaret ne kete bote.
Ne dime me shume per komshiun se sa per Zotin pasi per komshiun nuk veme ne pikepytje ekzistencen e tij. Megjithate ne perseri komshiun nuk e besojme.

Ne dime qe eshte e pamundur qe nje njeri te fluturoje pa nje motorr qe ta ngre ate ne ajer.
Ne dime gjithashtu qe ka njerez qe hane shume banane.
Nqs dikush do me thonte mua qe kam nje shok qe ha shume bananet dhe fluturon ne qiell kuptohet do te besoja te paren dhe pa pasur nevoje per prova dhe fakte se sa banane ai mund te haje,ndersa per fluturimin do ta hudhja poshte pa qene nevoja te kerkoja prova se ky njeri fluturon.

Teologet thone qe Pervoja e besimtarit eshte ajo qe afron ate tek besimi ne Zot.
Ky lloj paralelizmi ku njerzit mundohen te transferojne pervojen e tyre ne fusha te panjohura ku pervoja personale komplet mungon nuk mund te sjelle gje tjeter vecse deshtim.

Kete deshtim nuk mund ta shpetoje as falja e nje besimtari pasi gjate faljes njeriu nuk meson dicka te re dhe as ndonje pervoje te re per shkaqet e deshtimit te tij .Biles vete teologet thone qe falja nuk te meson asnje pervoje te re. Cudia e teologise vazhdon kur teologet thone qe nese njeriut jeton sipas bibles nuk ka garanci qe njeriu mund ti eci fati ne jete.
Ky lloj mashtrimi ka shekuj qe funksionon dhe sot e kesaj dite pasi nese nisemi nga pervoja jetes ku bibla del si zgjidhese e problemeve atehere besimtari qe provon ne jete nje deshtim duhet te vinte ne pikepyetje « Ekzistencen e Zotit » pasi ai nuk beri gje tjeter vecse ka verpruar sipas keshillave te Zotit.

Pra sic thashe me siper jane faktet e grumbulluara ne jeten tone qe na bejne ne te ndihemi te sigurte ne shume gjera dhe mos te kerkojme ndihmen e Zotit.

Nje aspekt tjeter eshte qe njeriu shume here nuk i merr per baze faktet kur atij i duhet te veproje per dicka sidomos kur para se te verpoje i mungojne faktet.Kjo heqje dore nga faktet nuk ndodh ne jete se njeriu ska nevoje per fakte por eshte nje zgjidhje e hallit se nuk ka rruge tjeter vecse te reagoje dhe te verpoje ne nje situacion te caktuar.Kjo mungese e fakteve e ben njeriun te veproje ne hall dhe besimi qe lind aty lind nga pasiguria qe ai ka se mund te deshtoje se pikerisht i mungojne faktet qe ai te ishte i sigurte ne ate qe ben.
Pra besimi lind nga nevoja dhe halli dhe jo nga nga dija .
Natyrisht nje besimtar do te besonte kur te ekzistonin faktet.problemi eshte ne kete rast nuk do behej me fjale per besim por per Dije.

Pastaj ajo qe u vjen ne ndihem teologeve eshte se faktet dhe provat kane dicka te keqe brenda tyre.Faktet tregojne qe bota nuk eshte sic na pelqen ne.Te shikosh Boten si ja ka qefi njerit apo tjetrit : pra nje Bote e embel e bukur per me shume e lehte eshte shume naive (SUBJEKTIVE) .

Natyrisht eshte per besimtaret me e lehte te Besoje ne kete lloj Bote(Bota cudirave),se sa te merreshin me faktet se si eshte ne te vertete kjo Bote.
Besimi eshte ne shumicen e rasteve ankesa dhe mohimi i Botes reale ku ne jetojme pasi kjo Bote nuk permban brenda ate qe ne na duket e drejte ose e padrejte.
Pyetja eshte se cfare do ishte me mire per njerzimin te pranoje kete Bote sic eshte dhe te nxjerre te mirat prej saj , apo te interpretoje Boten se si duhet te ishte, pasi nuk mund te ekzistoje sic eshte!

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Po a nuk te vjen turp nga vetja more Dawa qe shprehesh kaq irracionsalisht.

Ok marrim te qene qe Zoti krijoi boten, njerezit, kafshet etj etj. A mundet te me thuash valle se kush ishte ajo qenie kaq sublime qe krijoi vete Zotin?! Sepse cdo gje krijohet sipas teorise tuaj apo jo? A e ke ti nje pergjigje per kete? Une them qe nuk e ke sepse pergjigjia e vetme qe do me japesh dhe qe une e di eshte se Zoti ka ekzistuar gjithnje... dhe une te them se asgje dhe askush nuk ekziston pergjithmone, asgje dhe askush nuk nuk ka qene dhe nuk do te jete i perjetshem, si teizmi yt, si ateizmi im jane te vdekshem. Zoti eshte vetem nje iluzion i cili te ngjit nje shkalle mbi logjiken dhe te le atje pergjithmone nderkohe qe ateizmi te perball me veshtiresi, ndoshta diku nuk di te te pergjigjet por eshte e sigurte qe te ngjit ne Olimpin e nje trajtimi te paster dhe te ftohte mbi faktet, faktoret dhe aktoret.

Ndryshimi i vetem mes ketyre dy teorive eshte qe: Ateizmi emertohet ndryshe LIRI, dhe mbart me vete cilesite qe duhet te kene njerezit qe evoluojne nderkohe qe TEIZMI quhet kompleks i atij qe sdi te bej asgje, dhe gjate gjithe kohes vetkonsiderohet "Bageti e Perendise", teizmi eshte pjesa e atyre qe mendojne "Do vije dhe dita jone", teizmi eshte prona e mashtruesve dhe inferioreve, e idhulltarise dhe te pashpreseve, eshte teoria e injorances absolute.

Ju keshilloj te dashur njerez qe dhe nese besoni, shiheni Zotin vetem si babain tuaj potencial duke i dhene vehtes atributet e komandes te jetes suaj. [/qb]
O Atheist....A ka "pergjithmone" kur Koha nuk Ekziston? O Atheist....A Ka "Perkohshem" kur Koha nuk ekziston? Ja ta bejme me te lehte per intelektin tend ta kuptosh.....A Mund te me thuash se si mund te me ndertosh nje kub me permasa10m x 10m x 10m por qe te kete Volum = 0 dhe me nderto nje kub me permasa 0 m x 0m X 0m qe te kete Volum = 1000 Litra...? E kupton ti o njeri se keto jane gjera qe nuk ndodhin....por keto jane ca thone ateistet ne pyetjet e tyre per te budallepsur nje njeri qe nuk e kap thelbin e ketyre pyetjeve. Ti shume mire e ke menduar se ajo pyetje sic e ke shtruar ti nuk ka zgjidhje....por per ta zbukuruar e ke vene "se Gjithcka eshte Krijuar" edhe se kjo "NGJASME" thuhet nga Besimtaret.....!!! Besimtaret kur thone "Gjithcka eshte Krijuar" nuk perfshijne Zotin ne kete "gjithcka" ashtu sic e sperdredh ti pyetjen....se atehere kjo eshte kontradikte e hapur.....edhe nuk ka zgjidhje si ato pyetjet e para!!! Por besimtaret thone Gjithcka "pervec Zotit". Zoti nuk eshte i krijuar se nuk ka cilesite e Krijeses....dhe per me shume Zoti ka Krijuar "Kohen, Shkakun edhe Pasojen". Pra nje gje qe nuk eshte Subjekt i Kohes....se Koha eshte krijesa e Tij, atehere si mund te thuash ti se Zoti eshte i perkohshem??? Kur ne themi se Zoti eshte i pa krijuar....kjo s'do thote se ka jetuar pergjithmone sa koha ka ekzistuar edhe limit i kohes por kerkojme te themi nje "pergjithmone" qe eshte tej konceptit te kohes. Edhe vete "koha eshte e krijuar" pra nuk ka qene e "pergjithmone ne ekzistence" si ne kuptimin e Zotit. "Perkohshmeria" eshte subjekt kohe....se do te thote nje kohe te caktuar ku fillon e mbaron....edhe dihet shume mire se vete koha eshte "e perkohshme". A mund ta konceptosh ti sa ishte Ora para 100 minutash se Big Bangut? Kjo pyetje eshte shume absurde....se para Big Bangut as nuk ka ekzistuar koha edhe as nuk mund te konceptohen 100 minuta perpara tij....dhe jo me te shikosh sa ishte ora??? Hapesira edhe Koha jane te lidhura bashke.....kjo eshte ne Teorite e Ainshtainit.....merr ca ere nga keto koncepti ti??? Pra kur nuk ka hapesire nuk ka as kohe, edhe para Big Bangut s'ka pasur as hapesire as kohe. Pra konkluzioni eshte se Dicka shume me e madhe edhe qe nuk eshte nen ligjet e ketyre i ka krijuar.....Kurse ti me thua "Kush e Krijoi Zotin?"....Kjo Pyetja jote eshte ABSURDE kur kryhet ne lidhje me Zotin se te krijohet nje gje kerkon hapesire edhe kohen ne te cilen u krijua....une nuk di na nje gje mund te krijohet pa keto dy faktore.....!!!! Pra kur nje gje krijohet ne kohe te caktuar, edhe qe te "Kush e Krijoi" nenkupton edhe "Kur u krijua" se krijimi perben nje veprim ne dimensionin kohe.....atehere si mund te pyesesh keto pyetje per Ate qe nuk eshte subjekt i kohes???? E kupton se "Shkaku-Pasoja" jane krijim i Zotit edhe te cilat nuk e perfshijne krijuesin e tyre....se atehe do ishte shume irracional....Pra ai qe Krijoi "shkakun-pasojen" , lidhjen midis ketyre Vete nuk eshte subjet i tyre....pra nuk mund te kerkohet se cili eshte shkaku i Zotit....as kush e krijoi se nuk eshte subjekt "Shkaku-Pasoje" as nuk eshte subjekt "Kohe"....pra eshte sic jane ato pyetjet absurde qe shkruajta ne fillim edhe vetem budallepsin ate qe nuk e kap thelbin e ketyre pyetjeve te shenjtallosura. Ka thene i Derguari i Allahut (saws) se Shejtani do vije edhe do pyesi "kush e krijoi kete edhe ate" edhe personi do thote "Allahu" edhe pastaj Shejtani do thote "Kush e Krijoi Allahun?" atehere Profeti (saws) ka keshilluar qe ai person te kerkoj mbrojtje nga Allahu nga keto pyetje. Pra keto pyetje jane te shenjtallosura edhe ne jemi paralajmeruar nga Profeti(saws) edhe nuk je ti qe shpike kete pyetje edhe qe Zoti nuk e di kete pyetjen tuaj.....por kjo pyetje eshte Absurde edhe devijon vetem ate qe nuk e kap esencen e tyre, edhe Mbrojtja Kerkohet vetem prej Allahut....Allahu udhezon ke do edhe le ne rruge te gabuar kedo, Ai e di em mire se ca fshihet ne krahahorin e nje njeriu, i Gjithdijshmi!

S6T6N6

Forumium maestatis

A ju thashe qe do me thoshte se askush nuk e krijoi, se ai ishte etj etj. Ja pra ky eshte kapaciteti i nje teisti, nuk ka asnje gram inteligjence me teper. A e lexoni se cfare karagjozlleqesh thote... "koha eshte inekzistente"... normal qe per te eshte inekzistente, sepse ne nje i rreh sahati. Thote se Zoti eshte absolutja, pra eshte nje shifer qe me cdo gje qe shumezohet apo pjestohet, hiqet apo mblidhet nxjerr te njejten shifer... pra me pak fjale Zoti sipas tij nuk ka asnje qellim nderkohe qe une mendoj se qellimi i Zotit dhe krijuesve te tij eshte teper i qarte: "Te mbaj boten nen kthetern e injorances, frikes, te pengoje zhvillimin, te nxise luftat, te te vjedhe parate, mjafton te te thote, qe je i perjetshem"...

Presidenti

Forumium maestatis

Po ti ere kur flet per teista ke parasysh at çunin e urt me mjekerr qe shkonte n'xhami e s'fliste me njeri rruges, apo ate fukarain e shkret t'fshatrave t'kavajes ?!?!?

Jo er moster jo se un e njof Zotin tim e s'ma palla per asi rob t'gjall e s'kam frig se vdes. Une s'pres diten time po me mjaton te di se kam te drejten time e te shkul gurrmazin e te derdh zorret. Une respektoj çdo te drejte tjeter po me m'honger hakun te kam honger zemren.

Une e njof Zotin tim e me urdher te Tij mesoj. Mesoj me dit mbi çdo gje me shume se kush m'vje perball. Deri me sot s'kam njoft i rob me dy pare mend ta refuzoje Krijusin me i sebep t'arsyshem, t'ket fol kundra Tij me dy fjal te llogjikshme rresht!

Teist i betuar ka qene Njutoni, dhe vepren e tij ja dedikoi Krijuesit.Teist ishte Avicena e prej dijes se Tij 11 shekuj me pare operonte syrin. Tesit ishte Kharzimi qe te solli algjebren e kimine ne boten tende.Teist ishte njutoni qe thosh se "Asgje me permua s'ka me shume rendesi sesa te kuptoj planet e Hyut". Ishte tesit e besonte ne Zot Kanti ( e budallalliqet qe refuzoi teizmin e kote e derr derr derr s'ti ble kush se kantit i doli goja mrapa tu fol per Zotin) ishte i tille De kartesi e tha se besonte se ia impononte llogjika e tij. E ishin teiste myslimanet e pare qe jo vetem do te qeshnin ne fytyre po ti thoje te perulur po do te talleshin fuqishem se ne 40 vjet çuan ate qe besonin nga Spanja e portat e Lionit permes afrikes e azise deri ne skajet e oqeanise.

tashi ne te duket vejta me i ditur se ata me siper e me trim se ata me poshte ti e di, po mos ia thuj kujt se ta veshin me domate ballit!!!

Le_Routard

Forumium maestatis

Ore po ju keni 30 faqe sherr dhe hala nuk e keni kuptuar qe mund te ziheni edhe per 300 faqe te tjera rresht pa rene dakort!

Ore, ka ska Zot eshte dicka e diskutueshme pafundesisht. Ajo per te cilen jemi t'gjithe dakort eshte se njeriu eshte nje qenie inteligjinte dhe me plot imagjinat e fantazi. Cdo njeri eshte unikal ne boten e tij, dhe sic thot ajo shprehja e famshme "Njeriu eshte ai qe beson se eshte" (L'homme est ce que croit l'etre).

Qe do te thote qe neqofte se dikush beson qe eshte krijesa Zotit, ateher eshte i till! Por ne te njejten kohe kjo nuk mund ta bej kete 'dike' superior nga dikush tjeter qe nuk beson ne Zot, por thjesht ne veten e tij, ne qenien e tij e ne boten e tij.

Njeriu eshte nje, e njejtja qenie Reale, ndersa Zotat e tij jan te ndryshem, disa te vjeter, disa bashkohor e te tjere te rinj me siguri do lindin ne te ardhmen.

Une besoj qe tani do bie te fle, e si nje qenie ditore do me duhet ti nenshtrohem Gjumit, Zotit te nates, te pakten deri neser nga ora 9 e mengjesit. Pastaj me te pare e me te bere!

Ps. Disa kendveshtrime intersante per Gjumin si Zot te plotefuqishim mbi njeriun mund te jen:

1. Kush nuk i nenshtrohet Gjumit, denohet prej tij! (Njeriu vdes me shpejt nga pagjumsia sesa nga etja ose uria)

2. Gjumi e ben njeriun te perjetoj Parajsen dhe Ferrin! (I perjetojm endrat si ne realitet, disa jan te bukura e te mahnitshme, disa jan te trishtuara e te frikshme)

3. Gjumi te jep kenaqsi, te cplodh e te jep forca!

Ne munges te se dashures per meshkujt, ose te se dashurit per femrat, do te thoja se duhet qe te gjithe te flinim top pernate!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Po ti ere kur flet per teista ke parasysh at çunin e urt me mjekerr qe shkonte n'xhami e s'fliste me njeri rruges, apo ate fukarain e shkret t'fshatrave t'kavajes ?!?!?

Cdo njeri qe beson eshte nje fukara me vete... fukara ne ide, mendime dhe intelekt Nahar

Jo er moster jo se un e njof Zotin tim e s'ma palla per asi rob t'gjall e s'kam frig se vdes. Une s'pres diten time po me mjaton te di se kam te drejten time e te shkul gurrmazin e te derdh zorret. Une respektoj çdo te drejte tjeter po me m'honger hakun te kam honger zemren.

Avash avash, me i qete, nuk jemi ne mesjete qe te na kryqezoni apo te na impononi te verteten dhe nuk jemi as ne Irak qe te ne prisni koken se nuk besojme Allahun, por te kujtoj se jemi ne nje Forum te lire dhe demokratik ku ballafaqohen idete.

Une e njof Zotin tim e me urdher te Tij mesoj. Mesoj me dit mbi çdo gje me shume se kush m'vje perball. Deri me sot s'kam njoft i rob me dy pare mend ta refuzoje Krijusin me i sebep t'arsyshem, t'ket fol kundra Tij me dy fjal te llogjikshme rresht!

Ja po me njef mua i dashur Nahar... Arsyeja e vetme eshte qe nuk mundet te pranoj mashtrimin prandaj dhe e refuzoj ate.

Teist i betuar ka qene Njutoni, dhe vepren e tij ja dedikoi Krijuesit.Teist ishte Avicena e prej dijes se Tij 11 shekuj me pare operonte syrin. Tesit ishte Kharzimi qe te solli algjebren e kimine ne boten tende.Teist ishte njutoni qe thosh se "Asgje me permua s'ka me shume rendesi sesa te kuptoj planet e Hyut". Ishte tesit e besonte ne Zot Kanti ( e budallalliqet qe refuzoi teizmin e kote e derr derr derr s'ti ble kush se kantit i doli goja mrapa tu fol per Zotin) ishte i tille De kartesi e tha se besonte se ia impononte llogjika e tij. E ishin teiste myslimanet e pare qe jo vetem do te qeshnin ne fytyre po ti thoje te perulur po do te talleshin fuqishem se ne 40 vjet çuan ate qe besonin nga Spanja e portat e Lionit permes afrikes e azise deri ne skajet e oqeanise.

E crendesi ka more njeri kush ishte teist e kush ishte ateist, te dy konceptet vdesin e ate qe i mbart.

tashi ne te duket vejta me i ditur se ata me siper e me trim se ata me poshte ti e di, po mos ia thuj kujt se ta veshin me domate ballit!!!

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif