Bisede me ateistet!

abs

nuk e di...
Re: Bisede me ateistet!

Ateistet luftojne me nje zot qe ishte ne mungese ne momentin kritik te jetes se tyre.

Shembull per popullin tone: kaq shume shekuj jeton me nje konflikt te pazgjidhur, konflikt ky, qe ju imponu nga te huajt, dhe asnjehere s ishte ne gjendje ta zgjidhi.

amy

Primus registratum

i shkreti ti more satan qe ske len websiti ateistash pa kopjuar dhe derdellit te njetat gjera gjithe kohen. Poor guy,,,, :wave:

S6T6N6

Forumium maestatis

Te siguroj se eshte shume me mire se sa te citosh perrallat idiote te teizmit fals.

amy

Primus registratum

eee ashut eshte se dhe teistat kopjon sitet e tyre,,,, kopjim te mbare,,,, :wave:

Kenti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Nahar*:
[QB] Ndryshimi i vetem mes ketyre dy teorive eshte qe: Ateizmi emertohet ndryshe LIRI, dhe mbart me vete cilesite qe duhet te kene njerezit qe evoluojne nderkohe qe TEIZMI quhet kompleks i atij qe sdi te bej asgje, dhe gjate gjithe kohes vetkonsiderohet "Bageti e Perendise", teizmi eshte pjesa e atyre qe mendojne "Do vije dhe dita jone", teizmi eshte prona e mashtruesve dhe inferioreve, e idhulltarise dhe te pashpreseve, eshte teoria e injorances absolute.

Po ti ere kur flet per teista ke parasysh at çunin e urt me mjekerr qe shkonte n'xhami e s'fliste me njeri rruges, apo ate fukarain e shkret t'fshatrave t'kavajes ?!?!?

Jo er moster jo se un e njof Zotin tim e s'ma palla per asi rob t'gjall e s'kam frig se vdes. Une s'pres diten time po me mjaton te di se kam te drejten time e te shkul gurrmazin e te derdh zorret. Une respektoj çdo te drejte tjeter po me m'honger hakun te kam honger zemren.

Une e njof Zotin tim e me urdher te Tij mesoj. Mesoj me dit mbi çdo gje me shume se kush m'vje perball. Deri me sot s'kam njoft i rob me dy pare mend ta refuzoje Krijusin me i sebep t'arsyshem, t'ket fol kundra Tij me dy fjal te llogjikshme rresht!
------------------------------------------------
O ti robi i EGER.Ti qe nuk ke frike te vdesesh qe te han zemren e te shkul gurmazin.
Ti me dukesh tamam i pershtatshem per tek fronti i luftes ne Irak.Shko mer vlla atje se i kane gati librat per ta bo trunin sallat me ideologjite e fese myslimane dhe si perfundim te nxjerrin nje cun perfekt kamikaz..
Une nuk e mor vesh por te shprehesh me ato fjale sidomos ne keto tema ti je duke bo nje autogol.
Qetesohu lale se nuk ta merr njeri zotin tend

Kenti

Primus registratum

Dhe pastaj 1000 here me mire ai myslimani i urte me mjeker qe shkon ne xhami e fshatari nga kavaja sesa mysliman si puna jote.

S6T6N6

Forumium maestatis

Te lutem Creed mos kalo ne personale pasi eshte deshira e tyre qe kjo teme te mbyllet sipas logjikes te cdo teisti qe thote: "e verteta vret"

rudi123

Primus registratum

Historia Hankut

Sot ne mengjez ra zilja e deres.Kur hapa deren ,pashe nje cift te veshur mire.I pari qe foli ishte burri:

John:Halo!Une jam John dhe kjo eshte Mary.
Mary:Halo!Ne donim tju ftonim juve qe se bashke me ne te puthim B*** e Hankut.
Une:Cfare?Ku e keni fjalen?Sju kuptoj?Kush eshte Hanku dhe pse duhet ta puth une ate ne Byth?
John: Nqs ju puthni B.. e Hankut ,atehere ai ju jep ju 1 Milion euro.Nqs ju se bene kete gje atehere Hanku do tju nxjerre zorret e barkut jashte.
Une:Cfare?Po me kercenoni apo eshte kjo taktike qe une te bej ate qe thoni ju ?
John:Hanks eshte multimiliarder Filantrop (filantrop do te thote Njeri qe ben shume per njerzit).Hanks po nderton qytetin e tij. Ketu eshte qyteti tij.Ai ben gjithcka qe ai don.
Ai do te jape ty 1 Milion euro se te don shume por perpara se ti merni parate duhet ta puthni ate ne B***.
Une:Kjo ska kuptim!Pse..
Mary:Kush je ti qe ve ne dyshim dhuraten e Hankut.Nuk do ti 1 Milion euro?Te duken pak ty 1 Milion euro per te puthur B*** e Hankut.
Une:Ndoshta por ....
John : Atehere mos na bej numra po hajde te puthesh Hankun ne B***.
Une :po ju i puthni Hankut shpesh B** e tij ?
Mary :po shume here !Cdo dite.
Une /pf/images/graemlins/laugh.gifhe ju ka dhene ai 1 Milion euro.
John:Jo!Parate i marim pasi te kemi braktisur qytetin.
Une :Atehere pse nuk e keni braktisur qytetin?
Mary:Ne nuk mund ta leme qytetin pa na thene Hanku.Perndryshe nuk na jep parate.Biles mund te hame dhe dru nese bejme dicka pa lejen e tij.
Une:Njihni ju ndonje qe ka puthur B** e Hankut dhe ka marre parate kur ka braktisur qytetin.
John: Nena ime e ka puthur Hankun gjithe jeten.Vitin qe kaloj ka braktisur qytetin dhe une jam i sigurte qe i ka marre parate e premtuara.
Une: E ke pyetur nenen tende per kete gje?
John:Natyrisht qe jo!Hanku na e ka ndaluar te pyesim gjera te tilla.
Une: Atehere pse besoni ju qe Nena juaj i ka marre 1 Milion euro, kur asnje sju ka thene juve qe ajo i ka marre parate.
Mary:Tani ju keni fatin te beheni te pasur kur te braktisni qytetin.Ndoshta Hanku ndikon qe tju rritet rroga .Po te doje ai mund te fitoni dhe ne lloto.
Une: Ska mundesi!
John:Mos u cudit!Hanku ka kontakte te fuqishme.
Une:Me vjen keq po kjo degjohet si loje.
John :Hej ketu behet fjale per 1 Million euro.Nuk mund tja lesh rastesise ne dore fatin tend.Mos harro qe nqs nuk pranon te puthesh B** e Hankut atehere ai do ti nxjerre zorret e barkut.
Une :po mire sikur te flisja me Hankun personalisht ?Do te ishte me mire pasi do ta pyesja direkt dhe per shume detaje.
Mary :Asnje nuk e shikon Hankun.Asnje nuk flet me te dot direkt.
Une :Atehere si mund ta puth une ate ne B*** ?
John :Ndonjehere i dergojme te puthurat dhe mendojme B*** e tij.Ndonjehere puthim B*** e Karlit dhe ai ja dergon te puthurat tona Hankut.
Une :Kush eshte Karl ?
Mary:Nje shok i yne .Ai na ka mesuar se duhet te puthim Hankun ne B**.Prandaj e ftojme Karlin regullisht per dreke ne shtepine tone.
Une:Dhe ju i besoni Karlit cdo fjale qe ai thote per Hankun qe Hanku ekziston dhe ju duhet ta puthni rregullisht ne B** ate?
John:Oh Jo!Karli ka vite qe ka marre nje leter prej Hankut.Ne kete leter Hanku i ka shpjeguar te gjitha.Ketu kemi nje kopje te letres se tij per ty.

Nga tavolina e punes se Karlit:
1-Puthe Hankun ne byth dhe ai te jep 1 Milion euro kur te braktisesh qytetin.
2-Pi Alkohol ne masen e duhur.
3-Nxirrni zorret e barkut te gjithe atyre qe nuk jane si ty.
4-Ha ate qe duhet.
5-Hanku e ka diktuar vete kete liste.
6-Hena eshte nje djath jeshil.
7-Gjithcka qe ju thote Hanku eshte e vertete dhe e padiskutueshme.
8-Lani duart kur te dilni nga banjoja.
9-Mos pini Alkohol.
10-Ha sallam me kulec te embel dhe pa salce brenda.
11-Puthe Hankun ne byth se perndryshe ai do te nxjerre zorret e barkut jashte.

Une:Me duket sikur eshte letra Karlit!
Mary:Karl nuk ka leter.
Une:Kete e ka shkruar Karli vete!
John:Natyrisht qe e ka shkruar Karl.Por e ka diktuar Hanku vete.
Une:Ju sapo thate me siper qe asnje nuk e shikon dhe takon Hankun personalisht.
Mary:Sot nuk e takon dot me.Para disa vjeteve ishte e mundur.Hanku ka folur vete me disa njerez.
Une:Une kujtova se Hanku eshte shume i dashur me njerzit.Si mund te jete ai i tille kur thote qe njerzve qe jane ndryshe ti nxjerresh zorret e barkut.
Mary:Kjo eshte deshira e Hankut dhe Hanku ka gjithmone te drejte.
Une:Ku e dini ju kete ?
Mary:Lexo piken 7 ne liste.Mjafton si pergjigje.
Une:Ndoshta kjo eshte veper e Karlit?
John:Kurre! Lexo piken 5 te listes ku thote qe Hanku e ka diktuar vete.Pastaj lexo piken e dyte ku thote „Pi alkohol ne masen e duhur“si dhe me poshte „Ha ate qe duhet“Keto gjera i dime se i kemi perjetuar vete.Keshtu qe dhe per te tjerat qe ne si dime jane te verteta se Hanku i di te gjitha.
Une /pf/images/graemlins/tongue.gifo pika 9 thote „Mos pi Alkohol“.Sikur nuk shkon me piken 2.Pika 6 thote qe Hena eshte djathe jeshil.Kjo gje eshte komplet gabim.
John:Nuk ka asnje lloj kundershtimi midis pikes 9 dhe 2.Pika 9 qarteson me shume piken 2.
Ndersa ne piken 6 je gabim ti ,pasi ti nuk ke qene kurre ne Hene.Keshtu qe nuk di asgje te sigurte.
Une: Po shkencetaret kane provuar se Hena eshte prej guri.
Mary:po ju nuk e dini nese guret rjedhin nga Toka,apo Universi.Keshtu qe mund te jete dhe Djathe jeshil.
Une: Une nuk jam expert per kete gje por shkencetaret e kane provuar kete gje.Nqs sot nuk e dime se cfare lloj guri eshte e ndertuar hena sdo te thote qe Hena nuk eshte e ndertuar prej guri.
John:Haaa!Ju sapo e pranuat qe vete shkencetaret bejne gabime.Kurse Hanku ka gjithmone te drejte.
Une :Ku e dime ne kete gje?
John:Natyrisht qe e dime kete gje.Pika 5 e thote kete gje.
Une:Ju thoni qe Hanku ka gjithmone te drejte,se lista thote qe lista ka te drejte,sepse Hanku e ka diktuar qe lista ka te drejte se vete Lista kete gje e thote!
Kjo eshte nje llogjike rrethi qe mund ta themi“Hank ka te drejte se Hanku thote qe ai ka te drejte“
John: Ore akoma se kuptoni ju qe eshte nje nder i madh per ne nqs dikush nga ne kupton llogjiken e Hankut.
Une:por.... e leme.Po me punen e sallamit se kuptova.
John:Sallam me kulac te embel eshte specialiteti Hankut..Cdo lloj specialiteti tjeter eshte gabim.
Une:po cfare te beje une qe nuk i ha kulecet e embel.
John:Nqs nuk ha kulecet nuk mund te hash as sallamin.Sallam pa kulac nuk ka.
Une: po salce pse jo?
Johni Bertet!Nuk ka asnje arsye te mendosh gjera te tilla.te gjitha salcat perjashtohen.
Une:Dmth une nuk mund te bej nje Sallate me sallam.
Mary :Nuk po degjoj me !(Mbyll veshet)
John:Kjo eshte dicka e shpifur.Vetem gomeret mund ta hane ate gje.
Une :po eshte e mire !Une ha cdo dite sallam me sallate.
Meryt i bie te fiket
John mban Maryn- Ta kisha ditur qe humbas kohen me nje person si ju…..Por qesh kush qesh I fundit.Une do te numeroj paret kur te vije Hanku te nxjerre ty zorret e barkut.
E puth une Hankun ne B*** per ty mer njeri i pabuke ,maskare idjot debil….

(Marre nga Jim Huber)

gurax

Pan ignoramus

LOL :lol:
Referencat qe tashti e tutje do te jene te tipit Hank List: pika 10.

------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Ky "Jim Huber" qenka ATEIST I DESHTUAR:

Ne Islam nuk ka karragjozlleqe sic jane ne ate histori. Ne Kur'an thuhet (ne kuptim) se ata zotat qe adhuroni ju nuk mund te krijojne asnje "krahe mize"! Ndoshta ky predikusi i fese atheiste Jim Huber ka krijuar na nje mize me dijen e tij....apo ka krijuar oksigjenin qe ka jetuar ne kete bote? O Ndoshta ka qene prezent kur u krijua hena....edhe eshte ekspert! Apo ndoshta ka krijuar veten e tij....? Por ndoshta edhe ajo historia eshte krijuar nga pena e tij kur shpertheu, prandaj eshte aq absurde.....! Nqs ju Atheista besoni se nuk ka Zot, atehere na krijoni keto "mrrekullite tuaja" nepermejt adhurimit tuaj "shancit". Ju jeni deshtak....edhe shumica juaj nuk dine as konceptin e probabilitetit..... Ju jeni injoruar ne histori per besimet e juaja...."Universi ka ekzistuar pergjithmone"...a nuk ishte kjo ide ATHEISTE???? He ky eshte besimi "Me Hene prej Djathi", ky eshte ai besimi juaj, edhe ju vetem sa puthni tulet e atheistave apo predikuesve te fese suaj....por ata predikuesit juaj s'i ka dale nje gje e sakte....apo kur thonit ju Ateistat se gjallesta dalin vetvetiu nga materi jo-organike.....ky eshte "Hena prej Djathi jeshil".....u desh nje Shkencetar Louis Pastor (qe i shpalli lufte librit tuaj fetar te Darwinit) edhe e provoi se "Jeta vjen vetem nga Jeta". Se te ishte per ju Njerezit do besoni se Mizat dalin "Nga Djathi Jeshil". Te ishte per besimin juaj.....edhe Areploanet e Makinat do dilnin prej "Djathit Jeshil" se forcat e Evolucionit ca s'bejne sipas jush. Por ju s'e kuptoni Evolucionin, por vetem sa i puthni tulet atij qe e ka shpikur....ju jeni ata....per kete qellim ju e keni ktheyr "Ligjin e Dyte te Termodinakes" me "Djath Jeshil".....!!! Le mos te flasim per "Djathin Jeshil juaj" te Pemes se Jetes....po vyshket fare, por ju akoma prisni "Frute ne Fome Djathi".

Besimtaret e Fese se Vertete nuk jane ata qe i puthin tulet dhe ngopen nga "djathet jeshile" qe shpikin predikuesit atheist. Ka me absurdite se ato qe predikojne ata? Ju keni hedhur poshte bazat e dijes per te predikuar "Djathin Jeshil" ne besimin tuaj. Keni paralelizuar njerezit me kafshet per te predikuar "Djathin jeshil juaj". Ne Kur'an flitet per te deshperuarit si puna juaj edhe Zoti iu sfidon (ne kutptim) se nqs ju keni ndonje te vertet ne ato qe thoni athere kur shpirti t'iu dali kur te vdesni pse nuk e ndalni....nqs flisni te verteten. Por ju as keni kurrfare gishti ne lindjen tuaj as nuk mund ta largoni vdekjen juaj, apo do i luteni "shancit"??? Ndoshta Jim Huberit edhe pridkuseve atheist te tjere, apo atyre qe besonin se "Universi nuk kishte fillim", sigursisht "atheiszmi eshte dija e verte suprapthi"....sipas jush eshte qe te nxjerr nga erresira....ka me erresire se "Universi nuk ka fillim".....ju keni deshtuar me kohe por prape nuk e kuptoni te verteten.

S6T6N6

Forumium maestatis

Ca thu ti mer plak!

Kurani eshte mashtrimi i fundit i monoteizmit. Orienti i barbareve dhe Afrika e zeze duhet duhet te nenshtroheshin patjeter shpiterisht... Krishterimi kishte bere deri ne ate moment nje kasapane te vertete neper keto fise dhe si i tille ishte i papranueshem per ta. Duhej dicka e re ... dhe lindi islami me profetet dhe kulturen e vet te genjeshtert dhe absurde si cdo kulture tjeter monoteiste.

Le_Routard

Forumium maestatis

Besimtaret e Fese se Vertete nuk jane ata qe i puthin tulet dhe ngopen nga "djathet jeshile" qe shpikin predikuesit atheist.

Jo moreeee! Se ju nuk i puthni tulet e nuk ngopeni me 'djathin jeshil' e atyre predikuesve islamik qe shpiken Kuranin?

Ai i urit, i gjithediejshmi eshte ai qe i shtynte besimtaret 500 vjet me pare te digjnin ne turen e drurve 'heretiket'. Dhe eshte po ky i urti dhe i gjithediejshmi i shtyn keta kamikazet e diteve tona te hidhen n'ere duke u munduar te vrasin sa me shume 'te pafe'.

Ndersa Universin e paska krijuar i Plotefuqishmi, po te plotefuqishmin ateher kush e krijoj dhe kur e krijoj? Perse ky i Gjithediejeshmi krijoj nje qenie te pa perkryer sic eshte njeriu? Ne qoft se thua qe Jeta vjen nga Jeta ateher i bie qe Jeta ka ekzistuar gjithmone, pra nuk i le vend te Plotefuqishmit per krijim.

Keto jan te gjitha pallavra!

Por ama njeriu ka te drejten te besoj ne cfare te deshiroj, dhe asnjeri nuk ka te drejt ta gjykoj!

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Ca thu ti mer plak!

Kurani eshte mashtrimi i fundit i monoteizmit. Orienti i barbareve dhe Afrika e zeze duhet duhet te nenshtroheshin patjeter shpiterisht... Krishterimi kishte bere deri ne ate moment nje kasapane te vertete neper keto fise dhe si i tille ishte i papranueshem per ta. Duhej dicka e re ... dhe lindi islami me profetet dhe kulturen e vet te genjeshtert dhe absurde si cdo kulture tjeter monoteiste. [/qb]
Jepi gojes....o Adhurues i "Shancit" se asgje nuk ke te sakte....silli keto faktet e mashtrimit t'i shohim pak...apo FASADA jote duhet te na mjaftoje, fasade e deshperuar e nje ateisti, adhurusi te shancit edhe "Majmunizmit"!

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Besimtaret e Fese se Vertete nuk jane ata qe i puthin tulet dhe ngopen nga "djathet jeshile" qe shpikin predikuesit atheist.

Jo moreeee! Se ju nuk i puthni tulet e nuk ngopeni me 'djathin jeshil' e atyre predikuesve islamik qe shpiken Kuranin?

Ai i urit, i gjithediejshmi eshte ai qe i shtynte besimtaret 500 vjet me pare te digjnin ne turen e drurve 'heretiket'. Dhe eshte po ky i urti dhe i gjithediejshmi i shtyn keta kamikazet e diteve tona te hidhen n'ere duke u munduar te vrasin sa me shume 'te pafe'.

Ndersa Universin e paska krijuar i Plotefuqishmi, po te plotefuqishmin ateher kush e krijoj dhe kur e krijoj? Perse ky i Gjithediejeshmi krijoj nje qenie te pa perkryer sic eshte njeriu? Ne qoft se thua qe Jeta vjen nga Jeta ateher i bie qe Jeta ka ekzistuar gjithmone, pra nuk i le vend te Plotefuqishmit per krijim.

Por ama njeriu ka te drejten te besoj ne cfare te deshiroj, dhe asnjeri nuk ka te drejt ta gjykoj! [/qb]
O pallavra qe thua ti....O njeri ke Degjaur per Zbulimet e Fundit Astronomike apo Jeton me Epoken e "Djathit Jeshil te Atheizmit"...."Jeta nuk mund te kete egzistuar pergjithome" se Vete UNIVERSI NUK KA EKZISTUAR PERGJITHMONE. Hap na nje liber shkence edhe lexo, a adhurus Filozofesh Ateiste qe kane falimentuar me kohe. Ajo qe thashe une eshte LIGJ i zbuluar nga Louis Pastor (Shkencetar Kimie-Biologjie) edhe qe i shpalli lufte LIBRIT TE DARWINIT i cili bazohet ne "Djathat Jeshile" te Atheizmit.

Kur'ani eshte Shpallje edhe Jo shpikje, por ti je i mirepritur te sjellesh faktet e tua nqs ke, nqs jo atehere ti mbetesh nje papagall qe ke degjuar ose te ka kap na nje gje veshi edhe nuk di si ta mbeshtetesh.....edhe Misionaret Krishtere edhe Ateistat, qe nuk e kane patur Islamin qef fare e nuk thone keshtu GENJESHTRA me DY BRIRE, e vjen ti cope "INJORANTI" edhe hap gojen....silli faktet apo edhe Ha e Ngopesh me "Djath JEshil" prej atheisti?

Zoti nuk shtyn njeri te beje keq....por keto akuzat juaja jane idiotlleqe....se atehere duhet te Pranosh se ATHEIZMI ka shtyre HItletin, Komunistat edhe te tjere me vrare me shume njerez nga ata qe permende ti...!!! Ta dije ti o "injorant" Krimet jane te ndaluar me Ligjin Islamik....ke njohuri per Sheriatin ti apo degjon Lajmet edhe kujton se je bere Dijetar Islami edhe na meson ne ca thote Islami???

Ajo Pyetja jote "Kush e Krijoi Zotin" eshte shpjeguar shume here me pare.....Por Ju si papagaje vetem kete dini te thoni....Nje "Pyetje Absurde". LExo me lart....se aty e ke pergjigjen!

Njeriu eshte qenie e Perkryer.....por kut ke zgjedhje te lire, atehere nqs ti Zgjedh te behesh "KAFSHE" apo "MAJMUNIZOHESH" atehere kjo ehste rezultat i zgjedhjes se lire....edhe shpagimi jepet ne Diten e Kijametit per te mira o keqia! S'te ka krijuar Meshiruesi me Sy, Hunde edhe Goje, edhe Veshe .....nqs keto jane te paperkryera atehere hiqi se nuk duhet te bjene ndonje diference te madhe sipas kokerlloqes tende!

Kordelja

Valoris scriptorum

Dawa, njeriu nuk lind me besimin ne zot te ngulitur ne koke. Ma merr mendja qe te zhdukeshin gjithe pikepytjet ne koken e intelektualit te sotem, zoti duhet te injektonte besimin ne zot qe ne gjenezen e tij, qysh kur lind femija, ashtu sic ka "instaluar" shqisat, gjymtyret, trurin etj etj. Flas nje qenie kaq perfekte, largepamese dhe fuqiplote (sipas asaj qe mendon ti ne gjendje te komandoje gjithe boten) duhet ta kishte marre me mend qe njeriu do dyshonte (meqe ai e "beri" njeriun) dhe do vinte dita te pyeste per ekzistencen e "krijuesit" te tij sic pyet femija se kush jane prinderit e tij. E ky zot fuqiplote per te parandaluar gjithe keto pyetje do kishte bere dicka per veten e tij; mundet fare mire ta kthente kete ne nje instikt te barabarte me ate vetedijenine feminore te te pirit te gjirit te nenes. Nuk kishte perse ky zot te lejonte qe njerezit te thereshin duke kerkuar te "verteten", nderkohe qe ai mund ta parandalonte kete gje. E gjithe pikpamja e besimit ne zot eshte nje edukate. Ka nje prirje ne njerez (tashme te vertetuar) te besojne ne zot. E gjitha kjo quhet ideologji. Madje ka shume prej ketyre njrezve qe jane kaq te ndikuar prej kesaj ideologjie, saqe e zhveshin veten nga gjithe pikepytjet, duke e lene te besoje verberisht ne ate c'ka kjo ideologji percon. Ne fakt Dawa, ideologjia jote eshte vetem nje interpretim i se vertetes dhe jo e verteta vete aq me pak imja apo e dikujt tjeter. Cdo perpkrahes i nje teorie ka nje te vertete te veten per te mbrojtur. Ka dhe nga ata qe s'kane nevoje e interes te interpretojne asgje, nuk besojne dhe pike, sikunder ka dhe nga ata qe duan, besojne dhe pike dhe po t'i pyesesh perse-ne e te gjithes, s'jane ne gjendje te te japin nje pergjigje. Ketu s'ka asgje per tu cuditur, shume njerez jetojne fare mire edhe pa nevojen e nje ideologjie, pasi nevoja imediate ne kete bote dhe sot nuk eshte ajo per ideologji, por per te jetuar. E qe te sigurosh jetesen te pakten jo si predikues ideologjish te duhet te punosh. Nje varafanjak qe ka njohur se c'eshte skamja dhe pabukesia nuk beson ne perfeksionin e kesaj bote. Perkundrazi, ai mendon qe kjo bote eshte e padrejte, por nuk eshte zoti ai qe ndan te mirat materiale mes njerezve duke bere ose jo te mundur qe te kete barazi dhe mireqenie mes te gjitheve, jane po keta njerez qe bejne ndarjen po ashtu si edhe ligjet e tyre. Eshte pushteti i tyre ekonomik dhe politik qe i ben ata te plotfuqishem mbi jeten e shume te tjereve i ben edhe shume te dallueshem prej tyre. Atij te varfrit Dawa nuk i duhet jeta e pertejme ne parajse kur i qan femija ngase s'ka c'te haje, s'ka me se te vishet apo te ngjashme si keto, atij i duhet nje menyre per tu ushqyer qe cdo gje tjeter mund t'ja jape por jo ideologjia. Ke pasur rastin te vuash ndonjehere per buke i nderuar?! Ma merr mendja se jo, e pra me lutje buka s'vjen. Nuk qe zoti ai qe te mesoi si te sigurosh jeten, si ta permiresosh ate, je ti si njeri ai qe e beri jeten te evolonte ne cdo kuptim duke kerkuar me shume mundesi per veten, me shume komoditet, duke punuar e pra. Ti te verteten tende mundet ta cosh deri ne nje pike, tek ajo qe "krijuesi" i universit eshte ai, dhe kur me tej pyetja pse te gozhdon me "kush e krijoi" ate ne vijim, ti mjaftohesh me nje te mbyllur goje: " ai eshte krijuesi", qe mund te jete cfaredolloj pergjigje por jo ajo e kesaj pyetjeje. Islamizmi eshte nje fe e vone Dawa, me pare popujt arabe qe jane dhe perhapesit e kesaj feje, nese ti s'e di, krijuan bazat e shkences, ndertuan, besuan ne zota te tjere, paten nje jete galante, nje qyteterim qe u be baze dhe eshte edhe sot e kesaj dite nje burim i vyer informacioni me shume se cdo qyteterim tjeter. E sic e sheh s'paten nevoje per islamizmin te krijonin, te jetonin dhe evolonin duke u bere nje djep qyteterimi edhe per ato kohe dhe per ato te sotmet.
Nuk jam dakort qe veteflijimi t'i atribuohet gjithe islamizmit dhe fanatikeve te saj. Te gjitha ideologjite kane pasur fanatiket e tyre qe jane veteflijuar per nje kauze qesharake, sic kane qene te krishteret me epoken e famshme te heretizmit, japonezet me kamikazet, po ashtu edhe sot fondamentalistet islamiste. Ne veteflijimin e tyre ka nje fanatizem ekstrem, eshte nje shpelarje e trurit me nje ideologji totalitare, krejtesisht absurde. Me vjen keq qe ti fut hitlerin ne te njejtin kallep me ateistin. Hitleri ishte antisemit dhe ende eshte nje abuzim qe i ka bere filozofise Niciane. Nice thoshte qe ishte ai zoti i vetes dhe besonte qe mbinjeriu ishte misherimi i vlerave. Ti mund te gjesh cdo gje tjeter tek hitleri pervec misherimit te vlerave. Dihet boterisht qe Hitleri abuzoi me kete teori duke dashur te ndertoje mbinjeriun. Ai eshte shembulli me i keq i komplekseve, i antivleres. Mos e perziej ate me debatin nese e verteta eshte zoti ose jo.
Shume njerez ne rruzull s'kane nevoje per zot dhe ketu s'ka asgje te keqe. Nese njerezit do t'u vinin vesh predikimeve te tua apo te Truth se po s'perkrahen zotin e tyre do digjeshin ne "ferr", s'do dinin nga t'ia mbanin sepse kedo fe qe te perkrahnin do kishin mallkimin e tjetres meqenese zoti eshte i ndryshem per ju. Ne kete sorrollatje ideologjish e verteta mbete nje interpretim individual. Leri njerezit te zgjedhin te verteten e tyre.

Le_Routard

Forumium maestatis

Dawa, ajo qe thua ti eshte komplet kontradiktore! Si ka mundsi qe te ekzistoj nje Zot perfekt, e te ket krijuar nje qenie te verber e tarallake si puna jote??

Ik mor mbushu e beso cfare te kesh qef dhe mos hec ketu tu gerthit e tu ofendu robt se jo te gjithe kan kohe te shperdorojn si puna jote!

S6T6N6

Forumium maestatis

LR! Dawa mendon se koha nuk ekziston (sic citon ai diku ketu) prandaj dhe mendon se njerezit kane kohe dhe nerva per tu marre me te /pf/images/graemlins/laugh.gif

Presidenti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga LR:
[QB]

Ne çdo kulture, dhe tek nje i pafe ekziston respekti apo jo lr?! Sepse respketi eshte veti njerezore. Kur'anin e foli Muhamedi a.s. dhe une nuk shoh asgje te rende sa per te folur aq keq ne respektin e nje mylsimani per figuren e tij.

Ne asnje mesim hyjnor nuk mesohet dhuna e vrasja por feja ngre njeriun ne kulmin e ekzistences e vrasja e nje njeriu, krijeses me te bukur ehste dhunim i krijimit te Zotit. Une kam uruar te mos kete krahasime kaq banale te pakten tek nje intelektual!

Ndersa Universin e paska krijuar i Plotefuqishmi, po te plotefuqishmin ateher kush e krijoj dhe kur e krijoj?

Zoti eshte i eshte Zot dhe i tille sepse eshte i vetmi Krijues dhe i pakrijuar. Dhe kjo per definicion te Zotit. Nese dhe Zotin do ta kishte krijuar diçka athere ai s'do ishte zot, po do te kerkonim me tej. Arsyetimi shkak pasoje eshte si te mbash ne kembe nje karrike pa dy kembet e fundit, duke i vene nga pas nje tjeter karrige dhe ajo pa dy kembet e pasme,e per te nje tjeter deri ne pafundesi te nje rreshti me shkaqe qe kane nevoje per te tjera shkaqe as sa del jasht rreales dhe krijohet nje rreth vicioz. Do te te imponoje llogjika te vesh nje karrike te vetmbajtur, me kater kembet qe te mos kete nevoje per nje shkak origjinar e keshtu mund te marre kuptim e te rrije ne kembe tere rreshti.

Ky eshte Krijuesi. Ekzistenca e te cilit buron prej qenies se Tij, dhe ekzistenca e çdo gjeje eshte veper e Tij.Eksiztenca e tij eshte e domosdoshme.

kur sheh nje tren e kupton se vagoni i fundit ecen se e terheq ai perpara e po ashtu ate e terheq vagoni i meparshem...deri tek lokomotiva. Lokomotiven s'e terheq asgje se ne definicion ajo ka nje struktuare vete levizese...ndaj s'ka vend pyetja kush e terheq lokolotiven. Ekzistenca e Tij me te krijeses nuk jane ne te njejtin dimension.

Perse ky i Gjithediejeshmi krijoj nje qenie te pa perkryer sic eshte njeriu?

Njeriu eshte nje krijese e mrekullusheme. eshte pasqyra me e bukur ku mund te reflektohen atributet hyjnore. mund te kaloje engjejt por per shkak te vullnetit te lire dhe aftesise se vetzbulimit mund te bijere me poshte se kafshet. Perse ky i Gjithediejeshmi krijoj nje qenie te pa perkryer sic eshte njeriu?

N Ne qoft se thua qe Jeta vjen nga Jeta ateher i bie qe Jeta ka ekzistuar gjithmone, pra nuk i le vend te Plotefuqishmit per krijim.

Jeta "Hayy" eshte atribut hyjnor. Allahu ka nje emer, i Gjalli. E te jetuarit te tij eshte "La Yemut" i pavdekshem. Ai i dha jete krijimit qe njeriu te kuptonte sesi eshte i gjalle Krijuesi. E i dha vdekjen qe njeriu te perceptonte madheshtine e Perjetesise se Krijuesit. Zoti na ka dhene shembujt per te kuptuar ne çdo aspekt te jetes.

tani dhe nje sqarim qe duket se te shpeton. Kur nje Teist teorizon mbi Zotin, esencen hyjnore s'e ben me nje mendtalitet te mesjetes se te nje mbreti te plotfuqishgem ulur ne fron. Krijuesi eshte buruimi i ekzistences, i vetmi Vetekzistues ekzistenca e te cilit s'varet e s'ka nevoje nga asgje. Ekzistenca e çdo gjeje eshte e derivuar prej Tij. eshte e varur nga shkaqet e shkaqet jane te varur nga vullneti i tij. Asgje s'ekziston si Ai, i ngjan ekzistences te nje trupi plot jete eksiztenca e Tij, dhe te hijes se trupit ekzistenca e krijeses. Pra e pa prahasueshme.

Kto jane definicionet e nje teisti per Krijuesin. Nuk mund te futet dikush ne keto tema me te tjera principe. Nese diçka duhet hedhur poshte jane keto ide jo çdo ide qe vjen ndermend !

Hmm...

Por ama njeriu ka te drejten te besoj ne cfare te deshiroj, dhe asnjeri nuk ka te drejt ta gjykoj!
Kjo ne fund ishte ironi ?! /pf/images/graemlins/wink.gif

gurax

Pan ignoramus

Te mesojme nga historia!

Ne fund te viteve 1700 disa kerkuan ligje demokratike. Elementet konservatore te kishes treguan Biblen dhe thane se Mbreti ka pushtetin me ane te mbeshtetjes se vullnetit te Zotit.

Ne mesin e viteve 1800 disa njerez kerkuan fundin e skllaverise. Elementet konservatore te kishes treguan Biblen dhe thane se vertetonte aprovimin e skllaverise nga Zoti.

Ne fillim te viteve 1900 disa njerez donin tu jepnin grave te drejten e votes. Elementet konservatore te kishes treguan Biblen dhe thane se vertetonte idene qe Zoti i ka bere femrat inferiore ndaj meshkujve.

Ne mesin e viteve 1900 disa njerez donin ti jepej fund dallimeve raciale. Elementet konservatore te kishes treguan Biblen dhe thane se vertetonte idene qe ishte deshira e Zotit qe racat te jene te ndara.

Nese mendon per zgjdhjen qe prinderit dhe gjysherit e tu u dhane ketyre ngjarjeve, ndihesh krenar apo i turperuar?

Sot disa njerez duan te lejojne martesat midis homoseksualeve. Elementet konservatore te kishes tregojne Biblen dhe thone se verteton qe Zoti e urren homoseksualizmin.

Kur femijet dhe niperit e tu te shohin zgjidhjen tende ndaj ketyre ngjarjeve, do te ndihen krenare apo te turperuar?

Duhet mesuar nga Historia!

(Shkeputur nga jhuger.com )

-----------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5"