Re: Bisede me ateistet!
Fillimisht postuar nga Truth_Matters:
E dashur Truth Komunizi perfaqesonte nje besim ne vete. Ne nje fare menyre ai ishte nje monoteizem. Ne duhet te besonim tek partia dhe "te faleshim" perpara portretit te liderit te saj. Arsyeja qe elemioi Zotin inegzistet ne regjimin komunist ishte nje arsye oportuniste. Ishte vetem nje zevendesim imazhezh...
C'lidhje ka kjo me ate qe thashe? Ti the (ose citove me sakte) se sa me e zbrazet te jete jeta aq me i pasur eshte koncepti i Zotit, dhe une t'u pergjigja se meqenese ne komunizem koncepti i Zotit ishte i varfer atehere jeta duhet te kete qene shume e pasur, sipas asaj qe ti citove. Zevendesimi i "Zotit" ne komunizem me nje zot tjeter nuk ishte oportunist, por vete qendra e atij sistemi. Ai sistem eshte ndertuar drejtperdrejt mbi teorine e evolucionit, prandaj eshte i destinuar te deshtoje, pasi nuk e di fare kush apo cfare eshte njeriu.
Jo jo e dashur Truth. Komunizmi nuk deshtoi sepse bazohej ne evolucionizem, perkundrazi ate e kishte vetem nje koperture. Komunizmi ishte vetem nje monoteizem si ai i yti, ku dihej kush ishin engjejt, djajt, shenjtoret dhe Zoti dhe prandaj deshtoi.
Nderkohe qe kapitalizmi eshte ai qe e le Zotin te paprekur, te paprekur deri ne harrese duke qene se njerezit ne kete sistem te emancipuar mendojne dhe punojne duke e shperfillur dhe duke u munduar qe nepermjet te ardhurave qe fitojne ta bejne jeten e tyre sa me te bukur, sa me parajse
Duhet te shohesh pak me gjere sesa Tirana per te pare se kjo qe po thua ti s'eshte aspak e vertete. Ne nje shtet si SHBA qe eshte simboli i kapitalizmit mbi 70% e popullsise beson ne Zot.
Ti moj zemer a e di qe dikur dhe shoqeria e respektuar filloi te besonte ne Zot vetem qe te evitonte thashethemet mbi ta?!Persa i perket kendveshtrimit tim te siguroj qe tejkalon dhe parajsen e Zotit tend edhe ferrin e djallit tend
Truth nuk te thashe kot me pare se nje jete e dedikuar Zotit eshte e zbrazet... Po te marr si shembull pa dashur ty. Te them se nuk kam lexuar asnje diskutim tendin neper temat shoqerore, dashuria etj etj por je prezente vetem atje ku flitet per Zotin, gje qe me ben te dyshoj ne fantazine tende mbi te jetuarin pa endrra.
Shembulli yt eshte nje "cheap shot". Po te kisha 10 ore ne dite te kaloja tek AF do me shihje te shkruaja me shume, ne me shume vende, meqe s'kam aq kohe shkruaj atje ku vlen me shume qe te shkruaj, qe per mua jane temat e teologjise dhe filozofise.
Sinqerisht do me pelqente te te lexoja dhe diku tjeter pasi u be goxha kohe qe te shoh qe i "bie fyellit" ne te njejten vrime... dhe prap se prap Zoti yt nuk shfaqet qe te te ndihmoje ty duke me dhene dhe mua "mekatarit" njekohesisht pergjigjen e merituar.
Une ta kam permendur dhe me pare, se une e njoh mire jeten e atyre qe jetojne pa Zotin. Une kam jetuar ashtu. Keshtu qe nuk je ti ai qe do na mesosh dicka te re, ne e dime mire jeten e nje jobesimtari, nga ana tjeter ti nuk ke perjetuar ndonjehere kete per te cilen une po flas. Te premtoj Satan se nese jeta e nje besimtari do ishte e zbrazet do isha kthyer kohe me pare ne ate jete qe ben ti. Ti je ai qe nuk e di se c'po humbet, jo une. Jeta pa Zotin nuk eshte asgje me shume sesa kerkimi dhe rendja pas cdo gjeje per te plotesuar ate boshllek qe gjendet tek njerezit dhe qe vetem Zoti mund ta mbushe. Shume njerez kalojne 50,60,70 vjet per ta gjetur ate qe do i plotesoje, por nuk e gjejne, dhe ne fund te jetes se tyre jane shume krenare qe te pendohen dhe te pranojne Zotin ne jeten e tyre.
Zemer! Nuk e beson dot se sa qesharake dhe irreale jane ata qe besojne. Do te doja te merrje syte e mij dhe shiheshe ne pasqyre... me vjen realisht keq per kete
Shpresoj qe te kesh lexuar per jeten e Volterit. Gjate gjithe jetes refuzoi Krishtin dhe foli hapur kunder tij. Ne prag te vdekjes kishte alucinacione, tmerre dhe panik. Sherbetorja e tij tha: "Asnjehere me nuk dua te ndodhem prane vdekjes se nje jobesimtari".
Une jam nje jobesimtar, dhe ndjehem mrekullisht mire. Jetoj cdo dite nga fillimi deri ne fundin e saj me nje ritem te shkelqyer. Kam refuzuar Krishtin, dhe e quaj si nje nder arritjet me te medha qe kam kryer pasi mentliteti kristian perbente nje pengese ne metejshmerine e te menduarit. Me kapercimin e saj arrita (dhe jam krenar) ta shoh njeriun ashtu sic eshte, ta shoh Zotin ashtu sic eshte dhe ti vleresoj per ate qe jane, gje qe mund ta vesh re dhe ketu ne AF si tek diskutimet shoqerore (persa i perket njeriut) si tek diskutimet teologjike/filozofike (per sa i perket zotit)
Sepse Zoti nuk ka nje baze shkencore e dashur Truth. Zoti eshte krijese e varferise se mendjes dhe trupit, eshte krijese e frikes dhe e tmerrit, krijese e komplekseve te njerezve, krijese i fantazise te ketyre arsyeve qe te thashe me lart i cili shpesh tek njerzit merr forma aq reale sa qe ndonjehere pretendohet prej ti stabiliteti i marredhenieve UNE-TI.
Dmth, e perkthyer ne shqip, ti po thua ate qe une te permenda me pare, se te gjithe ata qe besojne ne Zot jane te cmendur, alucinacioniste, te mashtruar ose mashtrues.
Provo te krahasosh nervozen osesive si nje ekuivalent patologjik te formimit fetar, dhe te pershkruash nervozen si nje fe individuale dhe fene si nje nervoze universale.
Sic te thashe atehere, Krishti paska qene hipnotizuesi me i madh qe bota ka pare ndonjehere, madje aq i madh sa te vazhdoje edhe pas vdekjes te hipnotizoje miliona njerez ne gjithe boten qe ta ndjekin ate.
Legjenda e kristianizmit .. mund te vazhdoje ende te vegjetoje neper fakultetet e teologjis, edhe prane kujt do te "konservoje fene per popullin", edhe me koston e shkences.
Me fal e dashur cila eshte pala jote dhe pala ime?! Une nuk jam bere pale dhe nuk behem. Shpreh nje mendim te lire dhe e mbroj ne formen time. Nese per ty Truth jam pale, per Zotin tend nese do ekzistonte, te siguroj qe do isha vetem nje oponent konstruktiv.
Pala jone = besimtare, pala juaj = jobesimtare. Zoti s'e ka problem ta vesh ne dyshim eksiztencen e tij, madje e inkurajon nje gje te tille, problemi eshte cfare bejme ne kur njihemi me faktet!
Zoti e dhaur Truth vdiq kur na krijoi... ne jemi nje veper POSTUM
UNE NUK BESOJ, UNE MENDOJ... Ti thua qe njerezit nuk kane adhuruar ndonjehere ndonje filozof. Natyrisht qe jo, pasi nje filozof nuk te dhuron dot perjetesine... gje qe e bejne mashtruesit, filozofet ateiste thone vetem te verteten e hidhur qe as mua nuk me pelqen, por duke qene realist e pranoj si te tille duke lene menjane kenget dhe vallet e kota dhe duke ju futur punes per te gjetur nje motiv te vertete e jo fals.
Ti BESON Satan dhe BESON SHUME madje, shume me teper sesa besoj une, ti thjesht beson ne nje zot tjeter, por nuk ka njeri qe te mos besoje ne dicka. Krishi ofron perjetesine, sipas teje Ai ishte mashtrues? Shpresoj qe te kesh te njejtin guxim kur te dalesh para tij dhe t'ja thuash ne sy kete.
Dhimbja ime me e madhe eshte Truth se Zoti nuk ekziston, pra une gjendem i privuar nga kenaqesia per ta tallur...
Asnje filozof nuk nga ndryshuar boten ashtu sic e ndryshoi ai. Ne fakt cdo dite njerezit (nese e kuptojne apo jo) i referohen lindjes se tij, sa here qe permendin apo shkruajne daten.
Zemer! Kristian njeriu duhet te behet pasi te kete fituar... me kupton besoj se cdua te them.
Jo nuk e kuptoj c'do te thuash, pasi nuk ka te beje asgje me ate qe thashe une. Lexoje edhe njehere se cfare thashe.
Edhe jobesimtaret i referohen perdite lindjes se Krishtit, duan apo nuk duan, besojne apo jo ne te. S'ka pasur asnje njeri ndonjehere ne historine e njerezimit qe te kete ndikuar jeten e njerezve si Ai.
Te fala Krishtit! Naten