Bisede me ateistet!

Tironsi_NY

Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!

te thashe se un besoj ne vetem time, sepse ndryshe nga ju un nuk mendoj se gjithcka e ka vendosur Magjistari por un mendoj se fatim tim e krijoj vet.

Dhe perderisa juve arritet ne perfundimin qe zoti i ka krijuar te gjitha kto atehere duhet te mos ndaloni aty dhe te gjeni dhe ate qe ka krijuar zotin. Apo zoti mund te krijohet nga asgjeja?

Eshte ashtu sic dha dhe nje tjeter me pare qe besimi i madh te con ne injorance dhe ne moszhvillim. Po te kishin besuar te gjith verberisht si puna jote qe ne fillim dhe te mos e dyshonin zotin atehere sdo kishte ecur perpara as shkenca dhe asgje tjeter sepse do mendohej se shiun dhe rrufete 1 bente zoti nga asgjeja per te ndeshkuar ata qe si bindeshin. Edhe tani eshte e njejta gje, sipas teje duhet te ndalojme kerkimet dhe zhvillimet ne shkence dhe te besojme qe ato qe sua dime arsyen e krijimit duhet te jene bere patjeter nga zoti.

Truth_Matters

Primus registratum

te thashe se un besoj ne vetem time, sepse ndryshe nga ju un nuk mendoj se gjithcka e ka vendosur Magjistari por un mendoj se fatim tim e krijoj vet.
Patjeter qe "fatin" tend e krijon vete, por ky "fat" eshte i kushtezuar nga zgjedhjet qe ti ben, dhe do apo nuk do ti, ti je subjekt i ligjeve te krijuesit. Cdo njeri ka vullnet te lire te beje apo besoje ate qe do, c'lidhje ka kjo me ekzistencen/mosekzistencen e krijuesit?

Dhe perderisa juve arritet ne perfundimin qe zoti i ka krijuar te gjitha kto atehere duhet te mos ndaloni aty dhe te gjeni dhe ate qe ka krijuar zotin. Apo zoti mund te krijohet nga asgjeja?
Me thuaj nje ligj te shkences qe kontraditkon idene se Zoti nuk u krijua nga askush. Permende me emer, jemi te hapur per faktet, ke ndonje?

Eshte ashtu sic dha dhe nje tjeter me pare qe besimi i madh te con ne injorance dhe ne moszhvillim. Po te kishin besuar te gjith verberisht si puna jote qe ne fillim dhe te mos e dyshonin zotin atehere sdo kishte ecur perpara as shkenca dhe asgje tjeter sepse do mendohej se shiun dhe rrufete 1 bente zoti nga asgjeja per te ndeshkuar ata qe si bindeshin. Edhe tani eshte e njejta gje, sipas teje duhet te ndalojme kerkimet dhe zhvillimet ne shkence dhe te besojme qe ato qe sua dime arsyen e krijimit duhet te jene bere patjeter nga zoti.
Ti po flet sikur jeton akoma ne komunizem. Njutoni ishte besimtar, kjo s'e ndaloi ate te behej ndoshta shkencetari me i madh ne historine e njerezimit. Zoti na ka dhene natyrshem deshiren per te zbuluar mjedisin dhe ligjet qe ai ka krijuar. Bibla nuk ndalon zhvillimin shkencor. Mos ngaterro katolicizmin me krishterimin. Katolicizmi eshte aq i krishtere sa edhe Bin Ladeni i interesuar per paqe. Shume shkencetare kane qene dhe jane te krishtere.

Ne fund te fundit shkenca eshte e kufizuar edhe ajo vete nga ligjet e krijuesit, ajo mund ti veshgoje, perkufizoje, por s'mundet te ndryshoje ato.

Tironsi_NY

Primus registratum

Patjeter qe fatin tend e krijon vete, por ky fat eshte i kushtezuar nga zgjedhjet qe ti ben, dhe do apo nuk do ti, ti je subjekt i ligjeve te krijuesit.

Pikerisht meqe eshte i kushtezuar nga zgjedhjet qe une bej a domethene qe e kam une ne dore? Kshuqe si qenkam un subjekt i ligjeve te krijuesit? S'mund te dalesh ne fund pa bere lidhjen ne fillim. E kam vene re qe nje pergjigje te thjeshte gjithmone e ben me ngatarresa fjalesh me paragrafe te tera sepse e verteta eshte qe nje pergjigje tet hjeshte s'mund ta japesh.

Me thuaj nje ligj te shkences qe kontraditkon idene se Zoti nuk u krijua nga askush. Permende me emer, jemi te hapur per faktet, ke ndonje?

E ke seriozisht? Po me thuaj ti nje ligj qe thote qe zoti u krijua nga askushi. Ligje te tilla ska. Permende me emer jemi te hapur per fakte, ke ndonje? (mos u bej kalama)
Juve keni vendosur qe toka duhet te jete krijuar nga dikush, por ky krijues ska nevoje te jete krijuar nga njeri.

Ti po flet sikur jeton akoma ne komunizem. Njutoni ishte besimtar, kjo s'e ndaloi ate te behej ndoshta shkencetari me i madh ne historine e njerezimit. Zoti na ka dhene natyrshem deshiren per te zbuluar mjedisin dhe ligjet qe ai ka krijuar. Bibla nuk ndalon zhvillimin shkencor. Mos ngaterro katolicizmin me krishterimin. Katolicizmi eshte aq i krishtere sa edhe Bin Ladeni i interesuar per paqe. Shume shkencetare kane qene dhe jane te krishtere.

Prape nje pyetje te thjeshte po i pergjigjesh me fjale qe skane lidhje. Ne kohen e komunizmit? Kjo nga doli? Dhe siu pergjigje asaj qe po te besonin te gjithe si ty me pare atehere sdo kerkonte njeri pse bie rrufeja. Dhe njutonin po e nxirrni prift pak nga pak.

Ne fund te fundit shkenca eshte e kufizuar edhe ajo vete nga ligjet e krijuesit, ajo mund ti veshgoje, perkufizoje, por s'mundet te ndryshoje ato.

S'mundet ti ndryshoje? A ishte deri para 5 vjetesh e drejta ekskluzive e zotit per te krijuar nje jete? Nuk po e ben tani edhe shkenca kete gje?

Truth_Matters

Primus registratum

Pikerisht meqe eshte i kushtezuar nga zgjedhjet qe une bej a domethene qe e kam une ne dore? Kshuqe si qenkam un subjekt i ligjeve te krijuesit? S'mund te dalesh ne fund pa bere lidhjen ne fillim. E kam vene re qe nje pergjigje te thjeshte gjithmone e ben me ngatarresa fjalesh me paragrafe te tera sepse e verteta eshte qe nje pergjigje tet hjeshte s'mund ta japesh.
Une besoj se po te jap pergjigje te thjeshta dhe te qarta. Kjo eshte si puna e nje loje futbolli. Ti si pjesemarres ne loje je i rrethuar nga rregullat qe percaktojne lojen. Brenda ketyre rregullave ti ke vullnet te lire te besh cfare te duash, mund te besh gol mund te mos besh, varet si sillesh. Po godite dike do kesh pasoja, mund te marresh karton.

Zoti na ka dhene lirine te marrin ato vendime qe duam ne, perndyshe do na kishte bere robote. Por, me cdo vendim qe marrim ka pasoja apo bekime. Ai deshiron qe te besojme ne te por s'na detyron, por ama po s'degjuam po i themi atij se jemi gati te pranojme pasojat. Keto pasoja jane ato qe ne s'i ndryshojme dot, por ama zgjidhjet i kemi vete ne dore. Cfare nuk ka te qarte ketu?

E ke seriozisht? Po me thuaj ti nje ligj qe thote qe zoti u krijua nga askushi. Ligje te tilla ska. Permende me emer jemi te hapur per fakte, ke ndonje? (mos u bej kalama)
Juve keni vendosur qe toka duhet te jete krijuar nga dikush, por ky krijues ska nevoje te jete krijuar nga njeri.
Shume seriozisht e kam. Patjeter qe s'ka asnje ligj qe thote qe zoti u krijua apo nuk u krijua. Por ama ka ligj qe thote qe gjerat nuk krijohen nga rastesia dhe ka ligj qe thote qe inteligjenca vjen nga inteligjenca dhe jeta vjen nga jeta. Prandaj na thuaj ti nga erdhi jeta nese nuk u krijua nga Zoti.

Prape nje pyetje te thjeshte po i pergjigjesh me fjale qe skane lidhje. Ne kohen e komunizmit? Kjo nga doli? Dhe siu pergjigje asaj qe po te besonin te gjithe si ty me pare atehere sdo kerkonte njeri pse bie rrufeja. Dhe njutonin po e nxirrni prift pak nga pak.
Kjo e folura si ne komunizem doli nga fakti se ne komunizem predikoheshin perralla te tilla sikur besimi ne Zot qenka pengese per shkencen, dhe ti edhe sot vazhdon te perserisesh perralla te tilla. Ja nga doli kjo. Besimi ne Zot nuk pengon asnje gje shkencore, madje s'ka frike nga asgje pasi e di mire se shkenca nuk do e hedhe ndonjehere Zotin. Njotonin s'po e nxjerr njeri prift, ku e lexove ti kete, por ai ishte i krishtere.

S'mundet ti ndryshoje? A ishte deri para 5 vjetesh e drejta ekskluzive e zotit per te krijuar nje jete? Nuk po e ben tani edhe shkenca kete gje?
Shkenca po krijon jete? Mos u be qesharak. Shkenca po manipulon ato qe Zoti i ka dhene. Mendon ti se shkenca krijon jete? Atehere, le te filloje nga vakumi dhe ta krijoje jeten, ai quhet krijim, jo manipulim i lendeve dhe materies qe Zoti ka krijuar. Thuaji shkences te ndryshoje vdekjen. Ky eshte nje ligj ndaj te cilit te gjithe jemi subjekt. E ben dot shkenca kete? Shkenca zoteri zbulon ato qe Zoti ka krijuar dhe vetem perdor ato ne dobi ose dem te njerezimit, kaq asgje me shume. Shkenca nuk eshte Zot.

Tironsi_NY

Primus registratum

shkenca po ben jete dhe pike. Ti mund te thuash cfare te duash. Me perpara ishte e pamundur gjasme sepse vetem zoti krijon jete. Tani ndryshoi mendje? Po i le dhe njerezit te manipulojne? Nuk u "jep karton te kuq" dhe ti ndaloje?
Dhe zoti ste detyron te besosh ne te po te ndeshkon po se degjove? :confused: pak si enveri me duket.

Nuk e di ne i beson me te vertete keto qe thua po shpresoj qe jo.

Edhe njehere po te them per ate punen e krijimit. Po te benim kte muhabet 1000 vjet me pare do te me pyesje si krijohen rrufete dhe un sdo kisha pergjigje se sdo ishte zbuluar akoma, dhe ti do me thoje qe ja e ben zoti se ska si krijohet vete. Tani ti me pyet si eshte krijuar toka (duke spekuluar qe shkenca ka arritur fundin e saj dhe ska mundur ta gjeje) dhe une skam pergjgije. Po si shiu, si zjarri, si jeta qe s'mudn te krijohej nga njerezit, ashtu dhe krijimi i tokes do te gjehet. Del dhe njehere te injoranca qe tha dhe ai shoku me pare. Ti s'deshjiron nje perparim ne shkence po do qe te ngelemi ne vend numuro qe te kete zoti sa me shume krijime. vetem toka i ka mbetur tani, se njerezit po i krijojme, ia futem zotit sipas teje, se ne fjalet e tua e "manipuluam"

Truth_Matters

Primus registratum

shkenca po ben jete dhe pike. Ti mund te thuash cfare te duash. Me perpara ishte e pamundur gjasme sepse vetem zoti krijon jete.
Te lutem mos u bej qesharak. Shkenca po ben ate qe s'e kishte bere me pare ne fushen e gjenetikes, ashtu si ne cdo fushe tjeter, por nuk po krijon jete. Te kontrollosh te gjitha parametrat ne nje laborator s'do te thote se po krijon jete. Sic te thashe nqs shkenca do krijonte jete do e bente kete nga hici, ashtu sic e krijoi Zoti, pa patur asnje material ne dore, jo ashtu sic e bejne ata sot.

Dhe zoti ste detyron te besosh ne te po te ndeshkon po se degjove? pak si enveri me duket.
Ty mund te duket si Enveri, mua me duket naive kjo qe po thua ti. Fakti eshte qe te gjithe njerezit jane mekatare dhe Zoti nuk do ishte i drejte po te mos e denonte mekatin. Por ai eshte edhe dashuri, prandaj Krishti vdiq ne kryq per ne, nese pranojme Krishtin ai paguan mekatet tona, nese e refuzojme atehere paguajme vete. Eshte kaq e thjeshte.

Edhe njehere po te them per ate punen e krijimit. Po te benim kte muhabet 1000 vjet me pare do te me pyesje si krijohen rrufete dhe un sdo kisha pergjigje se sdo ishte zbuluar akoma, dhe ti do me thoje qe ja e ben zoti se ska si krijohet vete. Tani ti me pyet si eshte krijuar toka (duke spekuluar qe shkenca ka arritur fundin e saj dhe ska mundur ta gjeje) dhe une skam pergjgije. Po si shiu, si zjarri, si jeta qe s'mudn te krijohej nga njerezit, ashtu dhe krijimi i tokes do te gjehet...
Ti po i ngaterron gjerat perseri, shpresoj pa qellim. Shiu, rrufeja, etj, etj, s'ka lidhje me kete qe po flasim ne. Ato nese ti mendon se nuk krijohen drejtperdrejt nga Zoti, ai ka caktuar ligjet si funksionojne avullimi, kondensimi, shiu, etj. Ka plot gjera qe Zoti i ka bere qe shkenca s'i ka zbuluar akoma, por sado te zbuloje apo te mos zbuloje shkenca kjo nuk ndryshon faktet, edhe atehere kur njerezit nga injoranca e tyre qofshin keta besimtare apo jobesimtare ia veshin gjerave te caktuara krijues te caktuar. E verteta eshte e vertete pavaresisht nga interpretimet.

Ti ne besimin tend te verber vazhdon te ngulesh kembe qe shkenca nje dite do vertetoje qe s'ka Zot, kur sa me teper zhvillohet shkenca aq te teper po verteton se eshte e pamundur qe te mos kete nje zot, duke pare te gjithe rregullin, precizionin, gjeniun ne krijim.

Me perpara te permenda nga Bibla ku thuhej qe 2700 vjet ne pare qe toka eshte e rrumbullaket, kur njerezit besonin se ajo ishte e sheshte, dhe ne mesjete katoliket vrisnin shkencetaret qe thoshin kete gje, kur vete Bibla e thoshte kete. Dmth abuzimet nga secila ane nuk hedhin poshte te verteten.

Me thuaj ti atehere nga e dinin profetet para 2700 vjetesh qe toka ishte e rrumbullaket? Nga e dinte Jobi 3600 vjet me pare se Toka nuk varej ne asgje? Kush ja tregoi atij keto? Keshtu qe fakte ka sa te duash, problemi eshte qe kjo nuk eshte nje pune njohurie, por zemre. Zoti nuk kerkon trute por zemren. Ata qe mendojne qe jane me te zgjuar se ai vjelin frytet e sjelljes se tyre.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Bismilahi Errahmeni Errahiim
Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Fillimisht postuar nga Mocja me namuz:
[qb] A eshte e mundur Dawa Caller qe te mos e perdoresh me ate shprehjen arabisht sa here qe poston, ne kete teme te pakten? Respekto dhe vullnetin e te tjereve jo vetem kapricot e tua. [/qb]
A eshte e mundur qe ta marr vesh njehere se c'lidhje ose C'TE BEZDIS ti se e perdor une shprehjen apo jo? Nqs se ty nuk te peklqen apo NDONJE TJETRI, mos e lexo ATE SHPREHJEN, te kam detyruar gje une ta LEXOSH??? Atehere ajo shprehje eshte Shprehje qe PErdoret nga Muslimanet....edhe nuk po OFENDON Ty ose na Nje Tjeter.....Nuk eshte shprehje Banale, edhe konform rregullores e shume te tjera... E di ca jane KAPRICO, apo mesoni na nje fjale te huaj edhe e perdorni kot keshtu...kjo nuk eshte kaprico ose ndonje teke, por eshte si e hapin shkrimin nje Musliman, duke kerkuar mbeshteteje te Allahu, nqs ty s'te pelqen se ke arsyet e tuja ideologjike, atehere mbaji per vete, te kam thene gje une PSE PERDOR ate PSeudonim, ose pse perdor ate shprehje apo pse ate figure???? Natyrisht keto jane ato me te cilat ti identikohesh edhe sa nuk jane fyese per ndonje person, keto jane te drejtat e tua. Pra, edhe ajo shprehja eshte pjese si identifikohem une....si Musliman edhe eshte e drejta ime.....apo duhet te marre leje ty se do shkruaj apo si Musliman....nqs atehere me lejo te them edhe une ty....mos shkruaj sipas KAPRICOVE TE TUA qe kerkon te mbushen ATO KAPRICOT e tua ne Personat e tjere. "Vullneti e Tjetrit".....hajde shprehje hajde.....Po edhe ti RESPEKTO "VULLNETIN TIM" ne lidhje me FENE TIME.....c'hyn vullneti i tjetrit ne lidhje me raportin tim midis meje edhe fese time???? Me duket se i fut shprehje aty ku s'duhet kot se koti!

Presidenti

Forumium maestatis

è più forte di tè Dawa, s'je i afte te lesh asnje efekt te mire, vetem irriton e mbeshtjelle antipati...ç'te te them un o vlla!

Ti mu me ke qit genjeshtar e ...neser me thu qafir, e me tere sinqeritet te kerkoj te mesosh sesi I derguari i Zotit nuk mblodhi asnjehere irritimin e masave, s'i ishte antipatik as hebrenjve ( qe s'ishin aspak me miq se nga ç'sheh ti rreth e rrotull) as ndaj nasranilereve e as ndaj mekasve (ateiste apo politesite).

Nuk e di kush ju edukon me nje politike konflikti, po jeta e komunikimi me njerezit eshte shume me i lehte.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga *Nahar*:
[qb] è più forte di tè Dawa, s'je i afte te lesh asnje efekt te mire, vetem irriton e mbeshtjelle antipati...ç'te te them un o vlla!

Ti mu me ke qit genjeshtar e ...neser me thu qafir, e me tere sinqeritet te kerkoj te mesosh sesi I derguari i Zotit nuk mblodhi asnjehere irritimin e masave, s'i ishte antipatik as hebrenjve ( qe s'ishin aspak me miq se nga ç'sheh ti rreth e rrotull) as ndaj nasranilereve e as ndaj mekasve (ateiste apo politesite).

Nuk e di kush ju edukon me nje politike konflikti, po jeta e komunikimi me njerezit eshte shume me i lehte. [/qb]
Te kam qit "Genjeshtare", ma shpjego pak kete, nqs se ke thene na nje Genjeshter....nuk do thote se je genjeshtar, ka faktore te tjere si injoranca edhe te tjere, por ti rrezik ke definicion tjeter te GENJESHTAREVE. Nqs i them tjetrit "Genjeshtare" eshte kur qellimisht fsheh te verteten, edhe kjo eshte e shpeshte....por ne kete respekt s'besoj te kem quajtur "genjeshtare" sill ca evidenca...edhe nqs po athere gabim bejme edhe kerkoj ndjese. Por une s'te kam quajtur ndonjehere "qafir", pra nqs kam vepruar keshtu, sill evidenca....edhe i shikojme!

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Kur hedh AKUZA nqs se nuk sjell evidenca atehere behesh GENJESHTARE vetvetiu....sidomos kur keto akuza klishin lidhje me tekfire qe nuk eshte gje e lehte.....!

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Truth_Matters:

shkenca po ben jete dhe pike. Ti mund te thuash cfare te duash. Me perpara ishte e pamundur gjasme sepse vetem zoti krijon jete.
[/QUOTE]Te lutem mos u bej qesharak. Shkenca po ben ate qe s'e kishte bere me pare ne fushen e gjenetikes, ashtu si ne cdo fushe tjeter, por nuk po krijon jete. Te kontrollosh te gjitha parametrat ne nje laborator s'do te thote se po krijon jete. Sic te thashe nqs shkenca do krijonte jete do e bente kete nga hici, ashtu sic e krijoi Zoti, pa patur asnje material ne dore, jo ashtu sic e bejne ata sot.

Kjo qe thua ti Truth eshte teologji spekullative pasi nuk ekzistojne arsye te vlefshme qe Zoti ekziston, per me teper qe krijoi jeten.

Dhe zoti ste detyron te besosh ne te po te ndeshkon po se degjove? pak si enveri me duket.
Ty mund te duket si Enveri, mua me duket naive kjo qe po thua ti. Fakti eshte qe te gjithe njerezit jane mekatare dhe Zoti nuk do ishte i drejte po te mos e denonte mekatin. Por ai eshte edhe dashuri, prandaj Krishti vdiq ne kryq per ne, nese pranojme Krishtin ai paguan mekatet tona, nese e refuzojme atehere paguajme vete. Eshte kaq e thjeshte.

Idea se Zoti eshte dashuri sa qe me duket aq absurde, deri diku skeptike.

Truth_Matters

Primus registratum

Kjo qe thua ti Truth eshte teologji spekullative pasi nuk ekzistojne arsye te vlefshme qe Zoti ekziston, per me teper qe krijoi jeten.
Satan,

Shpresoj te kesh lexuar kontekstin dhe debatin qe po benim. Tironsi tha se shkenca krijon jeten, une ja sqarova se shkenca nuk krijon jeten, por perdor inteligjencen, laboratoret, studimet, energji, para, lenden e gatshme, per te krijuar kushtet qe jeta te filloje sipas ligjeve qe jane ne ekzistence. Ti nuk ja atriubon keto ligje Zotit, ti mendon se erdhen nga rastesia, OK eshte e drejta jote, por ama nuk mund te thuash se kjo eshte spekulative apo se nuk ka mbeshtetje.

Ne fund te fundit, a e kupton se edhe kjo qe po ben shkenca provon ne nje fare menyre se ka nje krijues. Dmth, ata kontrollojne te gjitha kushtet e krijimit te jetes, harxhojne miliarda dollare ne studime e eksperimente, perdorin lende te gatshme per eksperimentet e tyre dhe ne fund te fundit prape s'ke krijojne dot jeten, pasi varen 100% nga menyra se si aminoacidet, ARN-ja dhe ADN-ja funksionon, gje mbi te cilen ata nuk kane aspak fuqi, ato kane veti qe dikush tjeter ia ka dhene. Edhe pas kesaj ti thua qe eshte spekulative te thuash se dikush krijoi jeten???????

Sinqerisht ta them, si ka mundesi te mos e shikoni se sa besim keni, madje cdo "fakt" qe ju sillni per mosekzistencen e Zotit behet fakt me i forte per ekzistencen e tij.

Idea se Zoti eshte dashuri sa qe me duket aq absurde, deri diku skeptike.
Pse te duket ide absurde? Mos valle na e ka Zoti per borxh te na japi jeten? A nuk eshte kjo dashuri? Provoje paguaje per dicka qe merr falas nga Ai. Psh, vetem oksigjenin. Me nje mesatare prej 10 litra per minute, me cmimet aktuale te oksigjenit (bombulave flas, dhe po i gjete ne Shqiperi) $10 per nje bombul, i bie qe te konsumosh ne dite kater bombula, pra $40 ne dite.

Ne vit i bie, 40 x 365 = $14600

Ti je rreth le te themi 20 vjec, 20 x 14600 = $292000. KJo eshte vetem per oksigjenin.

MOs valle ta ka borxh Zoti kete qe po ta jep falas nderkohe qe ti cfare nuk thua kunder tij?

Atehere po nuk nga dashuria nga se eshte? Kur Krishti u var ne kryq qe ne te merrnim faljen e mekateve, mos valle ishte nga egoizmi?

S6T6N6

Forumium maestatis

Truth!

Nuk dua te zgjatem me ty duke te spjeguar pasi nuk do kuptosh dhe do te jete vetem humbje kohe, por po te citoj vetem Baronin Ludvig Feuerbach:

Sa me e zbrazur te jete jeta, aq me i pasur eshte koncepti i Zotit

Nje keshille e vogel per ty e dashur Truth...

SATANA, me dashuri

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Poseidon:
[qb] Tema ka marr kot fare kendej

Nejse nje pyetje kisha une dhe ti pergjigjej kush te donte.

Dikush mund te jete ateist pa qene ne te njejten kohe njohes i shkelqyer i teologjise? [/qb]
*

po mund te jete sepse kete te mire e kane ateistat nuk presin libra per te nxjerre konkluzione

Truth_Matters

Primus registratum

Nuk dua te zgjatem me ty duke te spjeguar pasi nuk do kuptosh dhe do te jete vetem humbje kohe, por po te citoj vetem Baronin Ludvig Feuerbach:

Satan,

Me duket se kjo thenie eshte spekullim. Sipas kesaj i bie qe jeta ne vitet e komunizmit te kete qene me e pasura qe nje njeri mund te kete, pasi koncepti i Zotit ne ato vite ishte shume i varfer.

Jeta te sjell shume gjera perpara dhe nese jane pikat e ulta ato qe e bejne njeriun te mendoje me seriozisht per perjetesine dhe Zotin, atehere c'ka gabim ketu, por ky nuk eshte ligj.

Me vjen cudi pse mundohesh gjithmone ta kthesh diskutimin ne baze sociologjike dhe gjithmone i shmangesh bazave shkencore.

E them kete sepse ne po bisedojme per ekzistencen/mosekzistencen e Zotit ne baze te fakteve ose observimeve qe shkenca na jep, dhe pala jone nuk ka aspak frike nga kjo ane, nderkohe qe ju ngulni kembe se ne nuk jemi shkencore.

Gjithashtu, me theniet qe ti citon (kjo me lart e te tjera) ti po thua se besimtaret ne Zot jane njerez pa jete, dhe te dhene pas alucinacioneve. Kuptohet qe eshte e drejta jote qe ta besosh kete, por une do te sugjeroja te njihje pak me nga afer ata per te cilet besimi eshte po aq real sa gjerat qe shikojne me sy. Do te ishte goxha hipnotizim qe per 2000 vjet me rradhe miliona njerez nga cdo komb, popull, dhe gjuhe, te adhuronin nje "filozof". Ka plot filozofe ne bote, shume prej te cileve edhe ti i "adhuron", por jam i sigurt se nuk shkon cdo te diele t'i kendosh kenge atyre apo te ndryshosh jeten tende ashtu sic thane ata.

Legjendat ngelen legjenda, ato nuk ndryshojne jetet e njerezve dhe asnjeri nuk jep jeten per nje personazh perrallash, ashtu si miliona kane dhene jeten per Krishtin.

Asnje filozof nuk nga ndryshuar boten ashtu sic e ndryshoi ai. Ne fakt cdo dite njerezit (nese e kuptojne apo jo) i referohen lindjes se tij, sa here qe permendin apo shkruajne daten.

Te gjitha keto jane rastesi? Ndoshta, po une do thosha qe nje njeri me mend do merrte nje liber propabiliteti, dhe do i bente pak llogarite, dhe nese e ben kete jam i sigurt se do shikosh se kerkon shume here me teper besim te mos besosh ne te, sesa te besosh ne te.

Me dashuri,

Truth

S6T6N6

Forumium maestatis

Me duket se kjo thenie eshte spekullim. Sipas kesaj i bie qe jeta ne vitet e komunizmit te kete qene me e pasura qe nje njeri mund te kete, pasi koncepti i Zotit ne ato vite ishte shume i varfer.

E dashur Truth Komunizi perfaqesonte nje besim ne vete. Ne nje fare menyre ai ishte nje monoteizem. Ne duhet te besonim tek partia dhe "te faleshim" perpara portretit te liderit te saj. Arsyeja qe elemioi Zotin inegzistet ne regjimin komunist ishte nje arsye oportuniste. Ishte vetem nje zevendesim imazhezh... Nderkohe qe kapitalizmi eshte ai qe e le Zotin te paprekur, te paprekur deri ne harrese duke qene se njerezit ne kete sistem te emancipuar mendojne dhe punojne duke e shperfillur dhe duke u munduar qe nepermjet te ardhurave qe fitojne ta bejne jeten e tyre sa me te bukur, sa me parajse

Jeta te sjell shume gjera perpara dhe nese jane pikat e ulta ato qe e bejne njeriun te mendoje me seriozisht per perjetesine dhe Zotin, atehere c'ka gabim ketu, por ky nuk eshte ligj.

Truth nuk te thashe kot me pare se nje jete e dedikuar Zotit eshte e zbrazet... Po te marr si shembull pa dashur ty. Te them se nuk kam lexuar asnje diskutim tendin neper temat shoqerore, dashuria etj etj por je prezente vetem atje ku flitet per Zotin, gje qe me ben te dyshoj ne fantazine tende mbi te jetuarin pa endrra.

Me vjen cudi pse mundohesh gjithmone ta kthesh diskutimin ne baze sociologjike dhe gjithmone i shmangesh bazave shkencore.

Sepse Zoti nuk ka nje baze shkencore e dashur Truth. Zoti eshte krijese e varferise se mendjes dhe trupit, eshte krijese e frikes dhe e tmerrit, krijese e komplekseve te njerezve, krijese i fantazise te ketyre arsyeve qe te thashe me lart i cili shpesh tek njerzit merr forma aq reale sa qe ndonjehere pretendohet prej ti stabiliteti i marredhenieve UNE-TI.

E them kete sepse ne po bisedojme per ekzistencen/mosekzistencen e Zotit ne baze te fakteve ose observimeve qe shkenca na jep, dhe pala jone nuk ka aspak frike nga kjo ane, nderkohe qe ju ngulni kembe se ne nuk jemi shkencore.

Me fal e dashur cila eshte pala jote dhe pala ime?! Une nuk jam bere pale dhe nuk behem. Shpreh nje mendim te lire dhe e mbroj ne formen time. Nese per ty Truth jam pale, per Zotin tend nese do ekzistonte, te siguroj qe do isha vetem nje oponent konstruktiv.

Gjithashtu, me theniet qe ti citon (kjo me lart e te tjera) ti po thua se besimtaret ne Zot jane njerez pa jete, dhe te dhene pas alucinacioneve. Kuptohet qe eshte e drejta jote qe ta besosh kete, por une do te sugjeroja te njihje pak me nga afer ata per te cilet besimi eshte po aq real sa gjerat qe shikojne me sy. Do te ishte goxha hipnotizim qe per 2000 vjet me rradhe miliona njerez nga cdo komb, popull, dhe gjuhe, te adhuronin nje "filozof". Ka plot filozofe ne bote, shume prej te cileve edhe ti i "adhuron", por jam i sigurt se nuk shkon cdo te diele t'i kendosh kenge atyre apo te ndryshosh jeten tende ashtu sic thane ata.

UNE NUK BESOJ, UNE MENDOJ... Ti thua qe njerezit nuk kane adhuruar ndonjehere ndonje filozof. Natyrisht qe jo, pasi nje filozof nuk te dhuron dot perjetesine... gje qe e bejne mashtruesit, filozofet ateiste thone vetem te verteten e hidhur qe as mua nuk me pelqen, por duke qene realist e pranoj si te tille duke lene menjane kenget dhe vallet e kota dhe duke ju futur punes per te gjetur nje motiv te vertete e jo fals.

Legjendat ngelen legjenda, ato nuk ndryshojne jetet e njerezve dhe asnjeri nuk jep jeten per nje personazh perrallash, ashtu si miliona kane dhene jeten per Krishtin.

Pse ti nuk e di qe eshte me e lehte te vdesesh per nje fe se sa te jetosh absoluten!

Asnje filozof nuk nga ndryshuar boten ashtu sic e ndryshoi ai. Ne fakt cdo dite njerezit (nese e kuptojne apo jo) i referohen lindjes se tij, sa here qe permendin apo shkruajne daten.

Zemer! Kristian njeriu duhet te behet pasi te kete fituar... me kupton besoj se cdua te them.

Te gjitha keto jane rastesi? Ndoshta, po une do thosha qe nje njeri me mend do merrte nje liber propabiliteti, dhe do i bente pak llogarite, dhe nese e ben kete jam i sigurt se do shikosh se kerkon shume here me teper besim te mos besosh ne te, sesa te besosh ne te.

Truth... naten!

Me dashuri, Truth

Natyrisht me dashuri /pf/images/graemlins/wink.gifSATANA

Truth_Matters

Primus registratum

E dashur Truth Komunizi perfaqesonte nje besim ne vete. Ne nje fare menyre ai ishte nje monoteizem. Ne duhet te besonim tek partia dhe "te faleshim" perpara portretit te liderit te saj. Arsyeja qe elemioi Zotin inegzistet ne regjimin komunist ishte nje arsye oportuniste. Ishte vetem nje zevendesim imazhezh...
C'lidhje ka kjo me ate qe thashe? Ti the (ose citove me sakte) se sa me e zbrazet te jete jeta aq me i pasur eshte koncepti i Zotit, dhe une t'u pergjigja se meqenese ne komunizem koncepti i Zotit ishte i varfer atehere jeta duhet te kete qene shume e pasur, sipas asaj qe ti citove. Zevendesimi i "Zotit" ne komunizem me nje zot tjeter nuk ishte oportunist, por vete qendra e atij sistemi. Ai sistem eshte ndertuar drejtperdrejt mbi teorine e evolucionit, prandaj eshte i destinuar te deshtoje, pasi nuk e di fare kush apo cfare eshte njeriu.

Nderkohe qe kapitalizmi eshte ai qe e le Zotin te paprekur, te paprekur deri ne harrese duke qene se njerezit ne kete sistem te emancipuar mendojne dhe punojne duke e shperfillur dhe duke u munduar qe nepermjet te ardhurave qe fitojne ta bejne jeten e tyre sa me te bukur, sa me parajse
Duhet te shohesh pak me gjere sesa Tirana per te pare se kjo qe po thua ti s'eshte aspak e vertete. Ne nje shtet si SHBA qe eshte simboli i kapitalizmit mbi 70% e popullsise beson ne Zot.

Truth nuk te thashe kot me pare se nje jete e dedikuar Zotit eshte e zbrazet... Po te marr si shembull pa dashur ty. Te them se nuk kam lexuar asnje diskutim tendin neper temat shoqerore, dashuria etj etj por je prezente vetem atje ku flitet per Zotin, gje qe me ben te dyshoj ne fantazine tende mbi te jetuarin pa endrra.
Shembulli yt eshte nje "cheap shot". Po te kisha 10 ore ne dite te kaloja tek AF do me shihje te shkruaja me shume, ne me shume vende, meqe s'kam aq kohe shkruaj atje ku vlen me shume qe te shkruaj, qe per mua jane temat e teologjise dhe filozofise.

Une ta kam permendur dhe me pare, se une e njoh mire jeten e atyre qe jetojne pa Zotin. Une kam jetuar ashtu. Keshtu qe nuk je ti ai qe do na mesosh dicka te re, ne e dime mire jeten e nje jobesimtari, nga ana tjeter ti nuk ke perjetuar ndonjehere kete per te cilen une po flas. Te premtoj Satan se nese jeta e nje besimtari do ishte e zbrazet do isha kthyer kohe me pare ne ate jete qe ben ti. Ti je ai qe nuk e di se c'po humbet, jo une. Jeta pa Zotin nuk eshte asgje me shume sesa kerkimi dhe rendja pas cdo gjeje per te plotesuar ate boshllek qe gjendet tek njerezit dhe qe vetem Zoti mund ta mbushe. Shume njerez kalojne 50,60,70 vjet per ta gjetur ate qe do i plotesoje, por nuk e gjejne, dhe ne fund te jetes se tyre jane shume krenare qe te pendohen dhe te pranojne Zotin ne jeten e tyre.

Shpresoj qe te kesh lexuar per jeten e Volterit. Gjate gjithe jetes refuzoi Krishtin dhe foli hapur kunder tij. Ne prag te vdekjes kishte alucinacione, tmerre dhe panik. Sherbetorja e tij tha: "Asnjehere me nuk dua te ndodhem prane vdekjes se nje jobesimtari".

Sepse Zoti nuk ka nje baze shkencore e dashur Truth. Zoti eshte krijese e varferise se mendjes dhe trupit, eshte krijese e frikes dhe e tmerrit, krijese e komplekseve te njerezve, krijese i fantazise te ketyre arsyeve qe te thashe me lart i cili shpesh tek njerzit merr forma aq reale sa qe ndonjehere pretendohet prej ti stabiliteti i marredhenieve UNE-TI.
Dmth, e perkthyer ne shqip, ti po thua ate qe une te permenda me pare, se te gjithe ata qe besojne ne Zot jane te cmendur, alucinacioniste, te mashtruar ose mashtrues.

Sic te thashe atehere, Krishti paska qene hipnotizuesi me i madh qe bota ka pare ndonjehere, madje aq i madh sa te vazhdoje edhe pas vdekjes te hipnotizoje miliona njerez ne gjithe boten qe ta ndjekin ate.

Me fal e dashur cila eshte pala jote dhe pala ime?! Une nuk jam bere pale dhe nuk behem. Shpreh nje mendim te lire dhe e mbroj ne formen time. Nese per ty Truth jam pale, per Zotin tend nese do ekzistonte, te siguroj qe do isha vetem nje oponent konstruktiv.
Pala jone = besimtare, pala juaj = jobesimtare. Zoti s'e ka problem ta vesh ne dyshim eksiztencen e tij, madje e inkurajon nje gje te tille, problemi eshte cfare bejme ne kur njihemi me faktet!

UNE NUK BESOJ, UNE MENDOJ... Ti thua qe njerezit nuk kane adhuruar ndonjehere ndonje filozof. Natyrisht qe jo, pasi nje filozof nuk te dhuron dot perjetesine... gje qe e bejne mashtruesit, filozofet ateiste thone vetem te verteten e hidhur qe as mua nuk me pelqen, por duke qene realist e pranoj si te tille duke lene menjane kenget dhe vallet e kota dhe duke ju futur punes per te gjetur nje motiv te vertete e jo fals.
Ti BESON Satan dhe BESON SHUME madje, shume me teper sesa besoj une, ti thjesht beson ne nje zot tjeter, por nuk ka njeri qe te mos besoje ne dicka. Krishi ofron perjetesine, sipas teje Ai ishte mashtrues? Shpresoj qe te kesh te njejtin guxim kur te dalesh para tij dhe t'ja thuash ne sy kete.

Zemer! Kristian njeriu duhet te behet pasi te kete fituar... me kupton besoj se cdua te them.
Jo nuk e kuptoj c'do te thuash, pasi nuk ka te beje asgje me ate qe thashe une. Lexoje edhe njehere se cfare thashe.

Edhe jobesimtaret i referohen perdite lindjes se Krishtit, duan apo nuk duan, besojne apo jo ne te. S'ka pasur asnje njeri ndonjehere ne historine e njerezimit qe te kete ndikuar jeten e njerezve si Ai.

S6T6N6

Forumium maestatis

E dashur Truth Komunizi perfaqesonte nje besim ne vete. Ne nje fare menyre ai ishte nje monoteizem. Ne duhet te besonim tek partia dhe "te faleshim" perpara portretit te liderit te saj. Arsyeja qe elemioi Zotin inegzistet ne regjimin komunist ishte nje arsye oportuniste. Ishte vetem nje zevendesim imazhezh...

C'lidhje ka kjo me ate qe thashe? Ti the (ose citove me sakte) se sa me e zbrazet te jete jeta aq me i pasur eshte koncepti i Zotit, dhe une t'u pergjigja se meqenese ne komunizem koncepti i Zotit ishte i varfer atehere jeta duhet te kete qene shume e pasur, sipas asaj qe ti citove. Zevendesimi i "Zotit" ne komunizem me nje zot tjeter nuk ishte oportunist, por vete qendra e atij sistemi. Ai sistem eshte ndertuar drejtperdrejt mbi teorine e evolucionit, prandaj eshte i destinuar te deshtoje, pasi nuk e di fare kush apo cfare eshte njeriu.

Jo jo e dashur Truth. Komunizmi nuk deshtoi sepse bazohej ne evolucionizem, perkundrazi ate e kishte vetem nje koperture. Komunizmi ishte vetem nje monoteizem si ai i yti, ku dihej kush ishin engjejt, djajt, shenjtoret dhe Zoti dhe prandaj deshtoi.

Nderkohe qe kapitalizmi eshte ai qe e le Zotin te paprekur, te paprekur deri ne harrese duke qene se njerezit ne kete sistem te emancipuar mendojne dhe punojne duke e shperfillur dhe duke u munduar qe nepermjet te ardhurave qe fitojne ta bejne jeten e tyre sa me te bukur, sa me parajse

Duhet te shohesh pak me gjere sesa Tirana per te pare se kjo qe po thua ti s'eshte aspak e vertete. Ne nje shtet si SHBA qe eshte simboli i kapitalizmit mbi 70% e popullsise beson ne Zot.

Ti moj zemer a e di qe dikur dhe shoqeria e respektuar filloi te besonte ne Zot vetem qe te evitonte thashethemet mbi ta?!Persa i perket kendveshtrimit tim te siguroj qe tejkalon dhe parajsen e Zotit tend edhe ferrin e djallit tend

Shembulli yt eshte nje "cheap shot". Po te kisha 10 ore ne dite te kaloja tek AF do me shihje te shkruaja me shume, ne me shume vende, meqe s'kam aq kohe shkruaj atje ku vlen me shume qe te shkruaj, qe per mua jane temat e teologjise dhe filozofise.

Sinqerisht do me pelqente te te lexoja dhe diku tjeter pasi u be goxha kohe qe te shoh qe i "bie fyellit" ne te njejten vrime... dhe prap se prap Zoti yt nuk shfaqet qe te te ndihmoje ty duke me dhene dhe mua "mekatarit" njekohesisht pergjigjen e merituar.

Une ta kam permendur dhe me pare, se une e njoh mire jeten e atyre qe jetojne pa Zotin. Une kam jetuar ashtu. Keshtu qe nuk je ti ai qe do na mesosh dicka te re, ne e dime mire jeten e nje jobesimtari, nga ana tjeter ti nuk ke perjetuar ndonjehere kete per te cilen une po flas. Te premtoj Satan se nese jeta e nje besimtari do ishte e zbrazet do isha kthyer kohe me pare ne ate jete qe ben ti. Ti je ai qe nuk e di se c'po humbet, jo une. Jeta pa Zotin nuk eshte asgje me shume sesa kerkimi dhe rendja pas cdo gjeje per te plotesuar ate boshllek qe gjendet tek njerezit dhe qe vetem Zoti mund ta mbushe. Shume njerez kalojne 50,60,70 vjet per ta gjetur ate qe do i plotesoje, por nuk e gjejne, dhe ne fund te jetes se tyre jane shume krenare qe te pendohen dhe te pranojne Zotin ne jeten e tyre.

Zemer! Nuk e beson dot se sa qesharake dhe irreale jane ata qe besojne. Do te doja te merrje syte e mij dhe shiheshe ne pasqyre... me vjen realisht keq per kete

Shpresoj qe te kesh lexuar per jeten e Volterit. Gjate gjithe jetes refuzoi Krishtin dhe foli hapur kunder tij. Ne prag te vdekjes kishte alucinacione, tmerre dhe panik. Sherbetorja e tij tha: "Asnjehere me nuk dua te ndodhem prane vdekjes se nje jobesimtari".

Une jam nje jobesimtar, dhe ndjehem mrekullisht mire. Jetoj cdo dite nga fillimi deri ne fundin e saj me nje ritem te shkelqyer. Kam refuzuar Krishtin, dhe e quaj si nje nder arritjet me te medha qe kam kryer pasi mentliteti kristian perbente nje pengese ne metejshmerine e te menduarit. Me kapercimin e saj arrita (dhe jam krenar) ta shoh njeriun ashtu sic eshte, ta shoh Zotin ashtu sic eshte dhe ti vleresoj per ate qe jane, gje qe mund ta vesh re dhe ketu ne AF si tek diskutimet shoqerore (persa i perket njeriut) si tek diskutimet teologjike/filozofike (per sa i perket zotit)

Dmth, e perkthyer ne shqip, ti po thua ate qe une te permenda me pare, se te gjithe ata qe besojne ne Zot jane te cmendur, alucinacioniste, te mashtruar ose mashtrues.

Provo te krahasosh nervozen osesive si nje ekuivalent patologjik te formimit fetar, dhe te pershkruash nervozen si nje fe individuale dhe fene si nje nervoze universale.

Sic te thashe atehere, Krishti paska qene hipnotizuesi me i madh qe bota ka pare ndonjehere, madje aq i madh sa te vazhdoje edhe pas vdekjes te hipnotizoje miliona njerez ne gjithe boten qe ta ndjekin ate.

Legjenda e kristianizmit .. mund te vazhdoje ende te vegjetoje neper fakultetet e teologjis, edhe prane kujt do te "konservoje fene per popullin", edhe me koston e shkences.

Pala jone = besimtare, pala juaj = jobesimtare. Zoti s'e ka problem ta vesh ne dyshim eksiztencen e tij, madje e inkurajon nje gje te tille, problemi eshte cfare bejme ne kur njihemi me faktet!

Zoti e dhaur Truth vdiq kur na krijoi... ne jemi nje veper POSTUM

Ti BESON Satan dhe BESON SHUME madje, shume me teper sesa besoj une, ti thjesht beson ne nje zot tjeter, por nuk ka njeri qe te mos besoje ne dicka. Krishi ofron perjetesine, sipas teje Ai ishte mashtrues? Shpresoj qe te kesh te njejtin guxim kur te dalesh para tij dhe t'ja thuash ne sy kete.

Dhimbja ime me e madhe eshte Truth se Zoti nuk ekziston, pra une gjendem i privuar nga kenaqesia per ta tallur...

Jo nuk e kuptoj c'do te thuash, pasi nuk ka te beje asgje me ate qe thashe une. Lexoje edhe njehere se cfare thashe.

Edhe jobesimtaret i referohen perdite lindjes se Krishtit, duan apo nuk duan, besojne apo jo ne te. S'ka pasur asnje njeri ndonjehere ne historine e njerezimit qe te kete ndikuar jeten e njerezve si Ai.

Te fala Krishtit! Naten

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Shkenca ne lidhje/apo opozite me Krijuesin.

Pike se pari as nje ATEIST nuk e pranon se "Kompjuteri me te cilin po lexon kete mesazh" eshte "krijuar" nga evolucioni....apo thene ndryshe nga "shancet". Atehere si ka mundesi qe nqs nje gje qe krijohet me ane te mendjes edhe intelektit njerezor paska shume here me pak mundesi ose mundesi minimale te krijohet se sa nje objekt qe eshte ne Egzistence edhe asnje nuk eshte i mundur ta "Krijoje", po flasim per "njeriun"? Pra nuk kerkon ndonje llogjike te madhe per te kuptuar se njeriu eshte krijuar prej Zotit, i Gjithdijshem, i Palindur, i Pa-vdekshem, qe Krijon gjithcka edhe Vete nuk eshte i krijuar. Analogjite ndermjet Krijuesit dhe Krijesave nuk jane shume te pikatura....sepse jane gjera qe nuk kane te njejten baze. Krijesa eshte dicka qe ka fillim, dmth eshte ne kufizimet e kohes dhe hapesires, te cilat jane vete te krijuara....kurse Krijuesi nuk eshte i tille. Pra kur nuk ka as hapesire as kohe....atehere nuk ka as pyetje te tilla "Kush e 'krijoi' Krijuesin?" sepse kjo pyetje ka KOHEN e KALUAR edhe Bazohet se Krijuesi ka fillim....gjera kontradiktuese me Krijuesin....! Pra eshte sikur nje te pyesi "Sa ishte ora perpara krijimit te Kohes?" ose "Sa minuta me para ndodhi nje gje para krijimit te Kohes?" keto pyetje mungojne llogjistiken pyetese.

Nje sqarese tjeter:

Kur u permed se Shiu bie nga Qielli edhe "nuk krijohet nga krijuesi".....a mos kerkonte te thoshte se "Krijuesi mban na nje kove edhe hedh uje edhe se rete jane per zbukurim"? Sigurisht keto jane gjurmet e lena ne psikologjine e njerezve qe jane ndikuar nga MITOLOGJIRAT Greke...ku nje "perendi mitologjike" terhiqte Dieliin me Karroce rreth tokes. Pra i ke atribuar Zotin karakteristika ose barazuar me njeriu....i cili do kishte nevoje per karroce te terhiqte diellin nqs kjo do ishte e mundur.... Por le t'i kthehemi nje fakti shkencor:
"Shume njerez e njohin Gravitetin, Forcen Terheqese te tokes, pa te cilen nuk do kishte me jete ne toke" Por kur nje person shikon dicka qe bie ne toke thote "Rra per shkak te gravitetit". Shume dakort! Por edhe kur nje person pyet "Pse ka gravitet?" Atehere pergjigja eshte "Sepse ky objekti bie" edhe kur Pyetet "Pse ky objekti bie?" atehere pergjigja eshte "Sepse ka gravitet",edhe "Pse ka gravitet?" atehere sepse "Ky objekti Bie." edhe keshtu vazhdon....Pra "Graviteti u zbulua sepse dicka binte" edhe "Dicka bie se ka Gravitet".....Pra "Nqs Dicka s'do binte skishte as GRAVITET" edhe "kur s'ka Gravitet s'ka as rrenie". Pra nuk eshte se "Shkenca krijon lidhjen midis rrenies dhe gravitetin" por shkenca vetem sa studion si gjerat qe "kane funksiunuar pergjithmone sa ka pas kohe edhe hapesire" funksionojne ne detaje dhe principe matematikore. Pra edhe njehere "Pse bie molla?" ---"Sepse ka gravitet."
"Pse ka gravitet?"---"Sepse molla bie"
Pra eshte dicka qe nuk determinon lidhjen midis asaj qe ndodh edhe asaj qe shkenca i jep definicion. Pra kush VENDOSI qe "ky ligj te jete i tille"??? Kush "vendosi" qe molla te mos largohet kur shkeputet nga Dega....edhe te shkoj ne kozmos??? Natyrisht po te kishte ndodhur ashtu atehere "Bye Bye Gravitetit, s'ka as gravitet as nje gje." Pra shkenca vetem shpjegon "Si,qysh,pershkruan, jep definicion nje gjeje, kupton me mire" por asnjehere nuk jep Pergjigje "Se kush e Vendosi qe te ndodhi Keshtu sic eshte?".

Pra nqs se Ligji qe formon Shiun (ne te cilin hyjne shume ligje, avullimi, kondesimi, ulja e temperatures, etj..etj...) nuk eshte se eshte krijuar nga Shkenca apo VENDOSUR nga Shkenca....por vetem sa eshte Zbuluar nga Shkenca...por Shiu nuk filloi te bieri kur nje shkencetar e kuptoi si funksionon, as molla nuk filloi te bieri kur Newtoni zbuloi ligjin e Gravitetit, por Shi edhe Molle ka rrene shume kohe me pare. Pra kur thuhet se "Zoti e Krijon Shiun" nuk do thote se se perendia mitologjike hedh na nje kove me uje apo ndonje fanatzi tjeter si po qan apo....kushedi....por do thote se Zoti vendosi ligjet qe kur ka diell te avulloje uji...edhe vazhdoj te jete subjekt ligjesh konform ca ka vdendosur ai. Edhe Toka dhe Dielli ecin ne Orbite konforme ligjeve te Vendosura nga Zoti....edhe nuk devijojne nga ligjet...se atehere po te devijonin do ndoshnin katastrofa te paimgjinueshme.

Kurse Njeriu shume jo-mirenjohes eshte ndaj te mirave te Zotit, edhe shume i ka borxh, por krenaria ia zbukuron ate udhen e shejtanit, e cila eshte udha e krenarise edhe mos-mirenjohjes ndaj te mirave te Krijuesit.

Truth_Matters

Primus registratum

Jo jo e dashur Truth. Komunizmi nuk deshtoi sepse bazohej ne evolucionizem, perkundrazi ate e kishte vetem nje koperture. Komunizmi ishte vetem nje monoteizem si ai i yti, ku dihej kush ishin engjejt, djajt, shenjtoret dhe Zoti dhe prandaj deshtoi.
Jo plotesisht e sakte. Komunizmi bazohej drejt per se drejti ne teorine e evolucionit. Ata besojne (besonin) se njeriu eshte zoti, prandaj kerkojne adhurimin e te tjereve, pasi partia qendron mbi te gjithe, dmth eshte zot mbi njerezit e tjere, pasi i "drejton" drejt komunizmit, qe s'eshte asgje tjeter vecse pika imagjinare e kulmit te evolucionit. Utopi! Perralle! Ti hedh poshte sistemin po vazhdon te besosh perrallat e tjera si evolucionin apo "permiresimin" e njeriut. Krishti tha se nga zemra dalin mendimet e keqija e cdo mekat, evolucioni s'ka per te ndrequr asnjehere kete problem.

Ti moj zemer a e di qe dikur dhe shoqeria e respektuar filloi te besonte ne Zot vetem qe te evitonte thashethemet mbi ta?!Persa i perket kendveshtrimit tim te siguroj qe tejkalon dhe parajsen e Zotit tend edhe ferrin e djallit tend
Ah, ti ke nje justifikim per cdo gje. Nje fillim na the se vetem injorantet besojne ne Zot, tani na dilka se shoqeria e respektuar beson qe te evitoje thashethemet. Dridhe Like se na fike...

Sinqerisht do me pelqente te te lexoja dhe diku tjeter pasi u be goxha kohe qe te shoh qe i "bie fyellit" ne te njejten vrime... dhe prap se prap Zoti yt nuk shfaqet qe te te ndihmoje ty duke me dhene dhe mua "mekatarit" njekohesisht pergjigjen e merituar.
Patjeter qe ta kam dhene pergjigjen e duhur, ti thjesht s'do ta pranosh. Vazhdon te mendosh se zgjidhja do vije nga mendja, nuk do vije nga mendja do vije nga zemra, hapja zemren Zotit dhe e merr pergjigjen.

Zemer! Nuk e beson dot se sa qesharake dhe irreale jane ata qe besojne. Do te doja te merrje syte e mij dhe shiheshe ne pasqyre... me vjen realisht keq per kete
Vertet s'e besoj dot. Sic te thashe une e di tamam cfare beson ti se kam besuar vete ashtu, problemi eshte qe ti s'e njeh kete per te cilen une po flas. Ty mund te te vije keq per mua apo ato qe besoj, por ta dish se Zotit i vjen me shume keq per ty.

Une jam nje jobesimtar, dhe ndjehem mrekullisht mire. Jetoj cdo dite nga fillimi deri ne fundin e saj me nje ritem te shkelqyer. Kam refuzuar Krishtin, dhe e quaj si nje nder arritjet me te medha qe kam kryer pasi mentliteti kristian perbente nje pengese ne metejshmerine e te menduarit. Me kapercimin e saj arrita (dhe jam krenar) ta ...
Xham fare. Me vjen mire qe ndihesh mire si jobesimtar dhe je krenar se ke refuzuar Krishtin. Kjo eshte e drejta jote, e drejta qe Zoti ta ka dhene. Edhe une ndihem shume mire duke besuar, por ne s'po flasim per ndjenjat ketu, po per faktet. Ndonjehere ndihesh keq apo te dhemb kur ben te drejten, c'lidhje ka e verteta me ndjenjat?

Legjenda e kristianizmit .. mund te vazhdoje ende te vegjetoje neper fakultetet e teologjis, edhe prane kujt do te "konservoje fene per popullin", edhe me koston e shkences.
Haha, e forte kjo.

Dhimbja ime me e madhe eshte Truth se Zoti nuk ekziston, pra une gjendem i privuar nga kenaqesia per ta tallur...
Oh, mos u ndje aq keq Satan, te premtoj se nuk je aspak poshte ne kete fushe, megjithate sic thote populli "Qesh mire kush keq i fundit", dhe Ai s'ka qeshur akoma.

Te fala Krishtit! Naten
Patjeter, i bej une te fala, Ai eshte i gjalle dhe une flas perdite me te. PO ti si do ja besh me Darvinin? S'ke kujt t'i besh te fala. Pastaj, ai eshte bere besimtar tani (me shume se une, ta premtoj), lutem qe ti te mos presesh sa ai qe te besosh.