Arti abstrakt!

pippo

Primus registratum
Re: Arti abstrakt!

???? une artin e madh nga ai vogli nuk arrij ta kuptoje ??? pse dhe ne art paska razisem ..............................

abs

nuk e di...

perulem para mallnive oops genive ktu me kry deri n fund kamve /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy: vec mos ma preni krytin per gabimet e mdhaja
:rockband: :rockband:

---------------------

aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

pippo

Primus registratum

nuk kuptoj pse shume njerez kapen vetem me disa emra qe i perkasin te kaluares e nuk kane te bejne me te tashme e artit !!!!!

Rambla

Primus registratum

ishte per te bere nje shembull, pastaj kjo tregon dhe qe ata i kane mbizoteruar kohes /pf/images/graemlins/wink.gif . mund te permend dhe picasso-n, i shekullit te kaluar ishte.

p.s. pastaj kam edhe monalizen mu tek muri shtepise perball meje /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

ahaaaa ktu asht fjala, edhe un e kam absin itash perball t pikturume n murin perball meje /pf/images/graemlins/wink.gif :wub:

ps: n fakt e un jam per mos me i harru t hershmit se masanej s kena ku me u kap, shkelqimi i tyne asht udhrrefyesja e jone! :wink:

abs, vlerat e tyne ja u ke lan n vend t vet /pf/images/graemlins/wink.gif

pippo

Primus registratum

shembuj ka sa te dush neper shekujt po nuk me duket se shembujt ndihmojne ne ndertimin e nje debati te vlefshem ,,,,,,

true confidental

Forumium maestatis

E bukura e artit abstract qendron ne aftesine e perjetimit te nje eksperience personale, qe mund te jete ekstremisht e ndryshme per cdo person .
Arti abstrakt ndonjehere nuk shpreh asgje, por shpesh eshte kjo qe e ben te bukur, kuptimi i cdo vepre ne menyre subjektive............
Njerezimi ka nevoje per art e qe nga kohet e lashta ka ndryshuar vetem metodologjia .Per artin e te pasurve eshte krijuar bindja se duhet te kete kuptim mjaft te thelle, por smth is great even when it has nothing to say........ /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

koyote :thumbsup:

shume permbledhje e sakte, pranej thashe atje lart qe arti abstrakt megjithese lindi si nje keqkuptim (siç lind pothuaj gjithçka) ai morri si qellim te behej masiv, SUBJEKTIV, pa objekt, pa direksion, pa rregulla strikte, te ishte i hapur e tejhapur.

secilit nga ne, nje veper abstrakte i shpreh diçka te mjegullt, i ngjan me diçka te njohur po per momentin te larget e te pa deshifrueshme. gjithashtu nuk ka me te kollajshme se nje tabllo abstrakte per te dekoruar shtepine, mjafton te zgjedhesh ngjyren qe te shkon me llojin e divanit, ose tekniken qe shkon me llojin e mobiljeve.

POR! lenini pat thene per artin; ti ngrejme masat ne nivelin e tij.

ndersa arti abstrakt ka per moto te tij siç e shpjeguam; ti pelqej gjithkujt, pa dallime kriteri ose kulture. pra te bjere ne nivel te mases.

e per ket aresye ai s'thote asgje. arti abstrakt nuk eshte art museal. piktoret me te mire abstrakte mbeten piktoret e vertete, ata qe njohin e zbatojne rregullat klasike te piktures.

abs

nuk e di...

kado qe t sjellesh ktu n zyrih ( pra asht dhe 1 nga qytetet ma t shtrejta t bots) t shef syni lloj lloj pikturash abstrakte ( kto do t na e ken infektu absin) /pf/images/graemlins/laugh.gif
sa kursejn kta t zyrihut mor jahuuuuu :idea:

zog si kritik arti si po na e komenton kte?

:cool:

zog

Primus registratum

zyriksat (zviceranet ne pergjithesi) jane maloke /pf/images/graemlins/laugh.gif , kur dhe ata qe jetojne ne paris imagjino te tjeret, pasuria s'tregon domosdoshmerisht kulture.

nga zyriksat e njoh kam takuar (kam dhe nje dedikim prej tij) michael von graffenried me te shoqen, çift shume i lezetshem.

Diavolessa

Valoris scriptorum

zyriksat (zviceranet ne pergjithesi) jane maloke /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cili asht ndryshimi mes #makoleve# e malesoreve?

Zog , ke ngaterru rrugen me duket /pf/images/graemlins/laugh.gif Dallendyshet kerkojne gjithmone stinen e ngohte, por ah!!!!! Shqiponja kerko malet e larta /pf/images/graemlins/laugh.gif

aquila-foto_sergio_dambrosio.jpg

abs

nuk e di...

n fakt malok jane (sa :mad: i kam) t kisha me ja u pushtu malet /pf/images/graemlins/laugh.gif :cool:

...pikturat pak i bajne vete /pf/images/graemlins/wink.gif
vec i shijojn ato nga e tan bota.

lum si na qe s jena t pasun, e kena K ult uren :cry:

pippo

Primus registratum

??? ja dhe nje teme tjeter qe dhihet ...... :cool: eshte bere rutine tashme

abs

nuk e di...

tema ka edhe nentema, kshtuqe mos na e prish `oreksin` :goofy:

:rockband:

bebi

Primus registratum

Asht e cuditshme sesi ktu flitet per artin. Ne baze statistikash, nacionalitetesh, "vetem" me bindje personale e teori personale.
Per me gjyku ne art duhet me njoft bazat elementare t'vepres qe kena para nesh e qe po japim opinion rreth saj.
Canvas, geso, frescoes... tempera, watercolor, pastel, oil colors etj.
Kto duhet te dihen per arsye se kshtu arrihet me njoft prej afer ate qe kena perpara, e per ma teper me gjyku gjithashtu punen...
Psh, nuk mundena me gjyku nji pikture ne canvas ne te cilen asht perdor tempera me nji canvas ne te cilen jan perdor oil...
Ma i sakti prej atyne qe kam lexu me asht duke postimi i coyote, shkurt edhe korrekt.
Meqe jena te arti abstrakt, une mundem me thane se sipas opinionit tem jo shum piktura qe autoret i quajne te tilla jane ...
Gjithsesi, i marrun n'kompleks, personalisht mendoj se arti abstrakt asht ma i dobet se format e tjera te piktures.

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga Nelk@:<br />

Me kujtohet kur kam pare nje pikture nga seria Farm Street te Robert Natkin (qe se gjej dot ne internet), me eshte mbajtur fryma per nje moment, e kam ndjere ate boshllekun ne fund te stomakut qe njerzit ndiejne kur jane ne rollercoaster ose kur bien ne dashuri :tipsy: . Magical!
ndersa mu ky rreshti ma siper m thote shume ma shume se gjuha e shume te tjerve ktu!
ky rresht, m ka fol simbas zemres! :wub:

per artin, i cfare do llojit qofte, kur me ngjall emocione dhe me nxit
mendimin e fantazine, asht i mirpritur nga une! :cool:

PS: uf sa zore i futkan vedit disa `gjeni` :idea:

/pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga Blue:
Asht e cuditshme sesi ktu flitet per artin. Ne baze statistikash, nacionalitetesh, "vetem" me bindje personale e teori personale.
Per me gjyku ne art duhet me njoft bazat elementare t'vepres qe kena para nesh e qe po japim opinion rreth saj.
Canvas, geso, frescoes... tempera, watercolor, pastel, oil colors etj.
Kto duhet te dihen per arsye se kshtu arrihet me njoft prej afer ate qe kena perpara, e per ma teper me gjyku gjithashtu punen...
Psh, nuk mundena me gjyku nji pikture ne canvas ne te cilen asht perdor tempera me nji canvas ne te cilen jan perdor oil...
Ma i sakti prej atyne qe kam lexu me asht duke postimi i coyote, shkurt edhe korrekt.
Meqe jena te arti abstrakt, une mundem me thane se sipas opinionit tem jo shum piktura qe autoret i quajne te tilla jane ...
Gjithsesi, i marrun n'kompleks, personalisht mendoj se arti abstrakt asht ma i dobet se format e tjera te piktures.
BURN.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif