Arti abstrakt!

bebi

Primus registratum
Re: Arti abstrakt!

Shenjat konvencionale jane mungese dialogut ose ma mire me thane ARGUMENTIMIT. N'rast t'tille, asht e kjarte se ku anon gjykimi i drejte.
Nese dona me u marr me lakime postimesh, kisha me thane se pak faqe ma perpara komentimi i Zogut mbi te drejten e te gabumen ne art asht korrekt. Disnivelet shifen kollaj kshtu.
Si mund t'krahasohet impresionizmi, klasiçizmi, formalizmi, realizmi, modernizmi etj etj me artin abstrakt?
Jane km drite lerg...

Asht e vertete se arti asht flet me gjuhe internazionale, por gjithsesi kjo gjuhe duhet msu perpara.
Asht koha me hap librat... :book:

abs

nuk e di...

baeh.gif

Nella

Primus registratum

Abstract Art: A product of the untalented, sold by the unprincipled to the utterly bewildered. - ishte ne vete ky kur e pat thene kete apo hic? /pf/images/graemlins/tongue.gif

bebi

Primus registratum

Nella, edhe aq rand nuk po e kritikojme artin abstract /pf/images/graemlins/tongue.gif
Dmth nuk asht aq pa vlera, por nuk mundet kurrsesi me kene ne nivelin e atyne qe kam permend ma siper, apo ndoj tjeter.
:wave:

ps: gjithsesi at ma siper perktheje pls se ka mundsi qe shum s'kane me e kuptu /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nella

Primus registratum

blue dakort! /pf/images/graemlins/smile.gif

per perkthimin, keta frankofonet duhet ta perkthejne me mire se une, se ata e kane thene /pf/images/graemlins/wink.gif

abs

nuk e di...

Abs :wub: fort, te pershnes me Pikturen e ma poshtme.
Si artdashese, ja hedhi kaj sy kti lloj arti, masanej cfare kaj sy, kado qe t sjellem ne kte qytet nita `zhgarravina` shoh, e kajhere hupi n to. /pf/images/graemlins/smile.gif
Ti m llaston mu (dmth familjarisht) :angel: :wub:

Miro-volcan-bis.jpg

ps: s kam vjedh gja n arkiv /pf/images/graemlins/tongue.gif
ngjyrat e `levizjet` ne pikture jane TI!

abs

nuk e di...

Simbas shkrimeve ktu, po lexoj se eshte art per masen, e sic shifet mase nuk terhiqet nga ajo.

Megjithate fjala e Leninit n vesh t Zotit /pf/images/graemlins/laugh.gif

sweeet

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *xixellonja:
[qb] Simbas shkrimeve ktu, po lexoj se eshte art per masen, e sic shifet mase nuk terhiqet nga ajo.

Megjithate fjala e Leninit n vesh t Zotit /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
xhixhilonja, s'bohet humor me Zotin gocë.
Pastaj, fjala e parë në këtë postimin tënd mos osht emri i SIMBES ke "RE LEONE"? :lol:
Ene, Nellen e lexove noi cik apo hicI ti? Nqs s'kupto anglezce thuje mi goc se nuk osht turp.
"A product of the untalented, sold by the unprincipled to the utterly bewildered."

çer shkruni mer në tema kshu juve, s'kini turp nga injoranca?
vini çik frena injorancës, paçka ju pëlqen të jepni opinione, mos luani shah me të!

abs

nuk e di...

Kush je ti mor qe merrke te drejte me i vu kufij te tjerve? Te duket intiligjente menyra jote JO TOLERANTE e komunikimit?
Mundesh mos me i lexu postimet ti bukurosh, apo je dhe ti nje nga ato qe STUDION Artin dhe u ndieve i prekun prej opinioneve te artdashesve?
Po t isha n vend tand bukurosh do i jepsha ma shume kohe msimit te komunikimit qe kur t japish mendimin si dhe mospajtimin e opinioneve t`u niseshe nga vetja jote, e jo tuj ngrit gishtin paragjykus " ti mire, ti keq, ti kshtu e ti ashtu", e ke pyet vedin najhere sa simpatik e intiligjenta duken njerezit si ti?, futja nje dush t ftoht e mundoju me msu vedin se ashtu te rrezaton intiligjenca jote e na NDRICON!

ps: ...t ja kishe fut ndonje rresht qofte dhe anglisht (se ka perkthys gratis anej knej) /pf/images/graemlins/wink.gif , e mos t dilshe prej temet.

sweeet

Primus registratum

Xhixhilonjë, unë jam thjesht artdashës.
Unë e gjykova më tepër mënyrën tënde të komunikimit tendencën e përdorur pa mjeshtëri nëpër rreshta.
Ti flet me kokën lart dhe kërkon të bindësh të tjerët për gjëra që ti as vetë nuk i di.
Së fundi, cdo gjë që ke shkruar me sipër prezanton në mënyrë perfekte atë çfarë ti do të thuash!

rambla, ke kandinsky më sipër më pëlqen shumë rrethi i madh. Më pas vijon e verdha dhe gjithashtu sfumatura që i jep blu-së në viola.

zog

Primus registratum

nuk me thoni çfare paraqet kandinski ne ate tabllo, çfare shquani ju? pavaresisht nga format gjeometrike e ngjyrat e shumellojshme, aty fshihet diçka reale, po ju ndihmoj, qe ushqehet me bar. /pf/images/graemlins/laugh.gif

bile tani qe pash me kujdes jane dy te tilla.

Rambla

Primus registratum

kam frike se s'do jap ndonje pergjigje shume inteligjente. mos ji shume i keq per kritiken!

fillimisht them qe kam pare tek tuk piktura te kandinskyt. shumicen per kuriozitetin tim ne internet. dmth nuk e njoh shume.
me pelqen instiktivisht, me pelqen kombinimi ngjyrave dhe fakti qe me stimulon te rri ta veshtroje pikturen per ta zbuluar çfare don te thote piktori (te pakte jane piktoret abstrakt qe me provokojne te tille reaksioni).
zakonisht tek ato piktura qe kam pare te kandinskyt, aty fshihet perhere nje person, nje trup njeriu...ose te pakten ate pershtypje me jep mua. tek kjo pikture duket koka e nje personi, burre do te thoja (eshte ai miksi me sfond te verdh ne te majte). kurse ate tjetren nuk arrita ta dalloja /pf/images/graemlins/frown.gif .

abs

nuk e di...

ti paske pa ate qe han bar, kurse une shoh dicka tjeter, a nuk asht ktu bukuria e artit abstract? /pf/images/graemlins/smile.gif

abs

nuk e di...

un psh, shoh nje njeri. ajo ana me figurat gjeometrike asht truni
ndersa ato figurat me ngjyr te erret e te lakume jane
ndienjat e gjendja emocionale e personit.

zog

Primus registratum

demi_-kandiskit.jpg

asnjoni se ka gjet, kjo tregon se ju s'dini ti dalloni pikturat si duhet. vertet kandinski ishte abstrakt por ai megjithe mistiçizmin rus, qe i dallon t'gjithe ruset bile qe si len te behen te medhenj, mbeshtetej mbi REALITET, e jo si disa abstrakte te tjere qe ky pothuaj su intereson dhe tabllone e kane 100% fantazi. pikerisht kjo mbeshtjetje e ben kandiskin sidomeqene nje mjeshter te shquar te piktures moderne.

aty lart ne fakt eshte nje dem, jo duke honger bar por ne pozicion luftarak, s'eshte si demat e andaluzise se pikasos, por gjysem dem-gjysem lope stepash rusie. /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Zog, Kompliment per ndryshimin e rrjedhes se Temes.

/pf/images/graemlins/smile.gif

---------------------