Arti abstrakt!

albany

Primus registratum
Re: Arti abstrakt!

hey! /pf/images/graemlins/laugh.gif pershendetje xixellonja e abstract :lol:

TEST :thumbsup:
xixellonja.jpg

yeahhhhhhhhhhhhhh nje far sojit :thumbsup: :thumbsup:

abs

nuk e di...

m duket se sonte po kam sukses si shpi /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol:

:wave: Albany :lol:

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga genie:
[qb] Arti abstract?????????????????????

asnjehere se kam kuptuar dhe asnjehere s'do mundohem ta kuptoj.
per mua nje njeri eshte thjeshte njeri dhe jo 1 VIZE?????!!!!!!!!!! :confused:

SE KUPTOJ [/qb]
arti ne pergjithsi nuk eshte per tu kuptuar,por per tu ndjere.te ndjesh emocionet qe te jep ai.po te kesh nje pikture te pikturuar me emocion nga nje piktor.dhe te kalosh doren siper saj ndjen ,nje pjese te madhe te emocioneve qe ka perjetuar artsti tek e bente ate.asnjehere mos e shiko artin per ta kuptuat.as me te thjeshtat.ai eshte per tu ndjere.dhe kur e ndjen,gjithcka merr ne kuptim.apstrakt eshte pak a shume si dashuria.(aty ku nuk hyn arsya,hyn dashuria)"Bamir"

Pozitivisht_Bor

Primus registratum

jam shumee dakort !!dhe ska pytje me te veshtire per nje artist sesa "car ke dashur te shprehesh me kete??!?!" shpesh arti ska arsye perse behet ama shpreh emocionet inatin apo lumturine qe ka dikush ne nje cast te caktuar.Per mendimin tim nje pikture qe ka nje mesazhe te qarte eshte me shume poster sepse perdoret llogjika ne te...Sidoqofte te vjen keq kur shume njerez abuzojne me kete dhe e perdorin artin abstrakt ne menyre abuzive sepse justifikohen me kete fakt.Eshte rritur nr i pseudoartisteve sot ..me cduket arti ka dale ne mode..dhe pse shume njerez thone se piktura ka vdekur me kohe (...sa palidhje)

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga Pozitivisht_Bor:
... ska pytje me te veshtire per nje artist sesa "car ke dashur te shprehesh me kete??!?!"
do te doja qe krijuesi te mos pergjigjet asnjehere se cfare ka dasht me shpreh me vepren e tij, edhe pse, pervehte, po mu dha rasti te flas me te, vec aty me punon truni, te di mendimet e ndienjat e tija gjate krijimtarise.

kam vu re, se shume njerez kur e nigjojne nga krijusi se cfare ka dasht me than, humbasin gjysmen e magjise qe kan ndiere e vet-fantazu gjate kohes qe kan sodit ate krijimtari.

------------------

Wenn die Gegenwart kompliziert ist, so ist die Vergangenheit eine verlockende Alternative - aber die Falsche.

pippo

Primus registratum

Personalisht i leje te shpehin vete ate qe duan ose qe vepra i ka trasmetuar dhe pastaj u them qe e kane gjetur ...... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambla

Primus registratum

pata rastin keto dite te vizitoja nje ekzpozite ne Mynih per art modern, nga koha Gauguin, van Gogh deri tek Dalì. Perveç ketyre shume te njohur, çmova shume Emil Nolde (te cilin e kisha studiuar pak, por se njihja si piktor ne te vertet, nuk i kisha pare asnje piktur) dhe Lyonel Feininger , madje per kete as qe kisha degjuar ndonjehere. Shume interesant!! do doja te postoja 'im caffe' te nolde, dhe 'leuchtbake' te feininger por nuk i gjej dot ne rrjet.

p.s. mund te lexosh sa te duash per piktor e shkrimtar, nese nuk i sheh apo lexon vete, ai studimi s'vlen fare.

zog

Primus registratum

normal ngaqe qendra e botes je veç ti. kjo biles dhe ta shton jeten, si me thone.
imagjino te pelqeje ate qe pelqej dhe une. hemmm kam frike se s'do kishte vend per te dy ne, keshtu qe do te me duhej te t'eliminoja. /pf/images/graemlins/laugh.gif

sidoqofte arti, piktura nuk ndryshon nga matematika ose fizika kur vjen puna per njohje. po s'ishe piktor ti kur nuk e kupton pikturen. patjeter do te bazohesh tek ide te tuat te mbledhura gjithandej, pra tek paragjykime.

ps; po te tregoja une pese piktura te ndryshme, ti s'ke asnje shans ta gjesh midis tyre me te miren, eshte njesoj si te fitoje loton. bile ti pikerisht nga kjo do te filloje te me beje nje hartim te tere, vetem duke me treguar se arti e bukura e patatipatata jane subjektive, e ne mund te pelqejm ç'na do shpirti.
ndersa ne matematike po s'njohe 2 + 2 = 4 si te drejte, e ke humb provimin, jo vetem kaq por shtepia qe po nderton ka per tu rrezu.

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Pozitivisht_Bor:
[qb]ska pytje me te veshtire per nje artist sesa "car ke dashur te shprehesh me kete??!?!" [/qb]
ta kan ba ket pyetjen edhe je ndi ngusht? :rolleyes:
apo po flet kshtu me ate qe ke ndi neper bar-s /pf/images/graemlins/smile.gif
kurse mu m'pelqen shum kur ajo qe trasmetoj asht "confused feeling", kuptohet, good confusion, e me ka pelqy kur njerez kane ardhe me disa ide te tynet, duke me thane ne ishte ajo qe une kam dasht me shpreh.
Nji bisede te tille e kam pase me Absin psh, kur pa nji pikture temen. Ajo qe i ka trasmetu asaj ka kene nji dicka mjaft e ngjashme me ate qe une kam dasht me trasmetu me ane te atij krijimi. Me ka ba nji koment prej nji artdashese te kompletume dhe me shume sens. /pf/images/graemlins/smile.gif

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] normal ngaqe qendra e botes je veç ti. kjo biles dhe ta shton jeten, si me thone.
imagjino te pelqeje ate qe pelqej dhe une. hemmm kam frike se s'do kishte vend per te dy ne, keshtu qe do te me duhej te t'eliminoja. /pf/images/graemlins/laugh.gif

sidoqofte arti, piktura nuk ndryshon nga matematika ose fizika kur vjen puna per njohje. po s'ishe piktor ti kur nuk e kupton pikturen. patjeter do te bazohesh tek ide te tuat te mbledhura gjithandej, pra tek paragjykime.

ps; po te tregoja une pese piktura te ndryshme, ti s'ke asnje shans ta gjesh midis tyre me te miren, eshte njesoj si te fitoje loton. bile ti pikerisht nga kjo do te filloje te me beje nje hartim te tere, vetem duke me treguar se arti e bukura e patatipatata jane subjektive, e ne mund te pelqejm ç'na do shpirti.
ndersa ne matematike po s'njohe 2 + 2 = 4 si te drejte, e ke humb provimin, jo vetem kaq por shtepia qe po nderton ka per tu rrezu. [/qb]
aman zog si ia lejon vetes keto komente?! mire per artin, por per mua personalisht? njihemi gje ne? pastaj ti! ti qe, per te treguar qe 'une qenkam qendra e botes' merr si riferiment veten tende dhe ato qe te pelqejne ty. je pak kontradiktor ( sepse do shtoja qe me ato qe kam lexuar ndonjehere na koinçidojne pelqimet /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

je gabim dhe per hartimin. jo per gje, por une s'jam hiç per idene qe arti eshte subjektiv. e bukura/e mira eshte ashtu si per mua si per nje tjeter.
sa per artin dhe per faktin se sa marr vesh une, ate se di. e kush mund ta di vertet? nese duam te kapemi, atehere kush thote qe ti di me shume se une? keshtu qe kush ta jep ty te drejten te gjykosh ate qe them une?
une di qe me pelqen 'arti', te shoh,te lexoj, te studioj rreth argumentit. e njejta kenaqesi si ajo qe me jep leximi. asnjeren as tjetren s'ma imponon njeri, e bej se kam qejf. keshtu qe rrjedhimisht i di dhe limitet e mia, mos kujto. por ty te pelqen jo pak vetja, prandaj ndonjehere shkruan kot sa per te shkruajtur.

p.s. ate 'ps' tek postimi pare e kisha si autokritik, s'po i jipja mend njeriu.

zog

Primus registratum

une shkruj ngaqe eshte forum, e jo se me pelqen vetja. pastaj kujt nuk i pelqen vetja, hee ? diten kur fillojme dhe e urrejme veten fillon dhe fundi yne, ne vetvrasje perfundojme.

te duash veten, eshte fillimi i nje dashurie qe zgjat gjithe jeten. ka thene Wilde.

ndersa sa per artin, desha me thene qe sot rinine e shoqerojne neper museume te njihet me mjeshterit e artit. problemi eshte qe sot artin muzeal dhe ate kontemporan i ndan nje det i tere. bota ne te cilen jetojme NUK ESHTE E BUKUR. njerezit jane shtuar aq shume saqe shumica se mbushin dot barkun me buke, por edhe ata qe e mbushin jane te dhene pas prirjeve aspak artistike. ritmi i jetes eshte bere i shpejte, te gjithe levizin papushim pa patur rastin te ndalojne diku, qetesohen, mbushen me fryme, e te mendojne, MEDITOJNE.

vetem meditimi te shpie drejt kerkimit te kenaqesive artistike. jo me kot greket ishin artiste te medhenj por edhe filozofe te medhenj. pra e bukura eshte rezultat i mendimit.

tashti ti the qe te pelqyen dy artiste qe nuk i gjen dot ne internet, dmth ata te pelqejne vetem ty, sepse llogjika na shpie te mendojme qe po te pelqeheshin edhe nga te tjere, do te gjendeshin ne internet apo jo ?
ketu une shtroj pyetjen, a mendon ti, qe zoteron aftesi te shohesh tek nje objekt, vlera, ose TE BUKUREN, pra ate te cilen asnje tjeter nuk eshte i afte ta shquaje perveç teje ?

neqofte se po, ti duhet te jesh menduar thelle, mbushur plot me ajer e frymezim, e per me teper ti merriton admirimin tim. /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps; rambla pa dashur te te bej kompliment, du me t'thone qe ti je nje nga femrat e rralla qe kam has, qe ben parreshtur perparim intelektual. e per kete meriton respekt te thelle. /pf/images/graemlins/smile.gif

Rambla

Primus registratum

ne fakt ato gjenden ne internet. kishte madje shume informacion rreth tyre, nese do mund te shohesh vete. une nuk gjeta dot ne internet 'ato piktura' qe desha te postoja ketu (ato qe kisha pare une ne muse). ne fakt kur shkruanin per feininger nje nga operat qe permendin me shume ishte pikerisht 'leuchtbake', kurse pikturen nuk e gjeta gjekundi (ndoshta s'kam kerkuar mire).
ne muze une shkoj vete, jo se me çojne te tjeret. madje kesaj here, personat me te cilet isha gjate gjithe kohes me thonin 'shpejt, shpejt' /pf/images/graemlins/laugh.gif :shrug:

ps. une jam perhere e kenaqur nese mesoj diçka nga nje bisede, dmth eshte diçka konstruktive dhe kur njoh njerez nga te cilet mesoj diçka me shume.

Rambla

Primus registratum

e me vjen ne mendje stendali..chi parla oscuro, o inganna se stesso o cerca di trarre in inganno gli altri.

pippo

Primus registratum

l'oscuro e bello .....carina no lemon anymore :cool:

ps.ben pjese te nje kenge e U2 kaq me vajti ne mendje dhe e shkruajta jo per se ngaterohesh ti pèastaj

gjekec

Primus registratum

u2 kan marre fund, :eek: doesn't deserve to be referenced even :thumbsup: (upsidedown)

Rambla

Primus registratum

ritmi i jetes eshte bere i shpejte, te gjithe levizin papushim pa patur rastin te ndalojne diku, qetesohen, mbushen me fryme, e te mendojne, MEDITOJNE.
e di ç'po degjoja sot nga disa goca qe njoh? po me flisnin rreth 'kotesise' per te studiuar filozofi. 'per çfare duhet filozofia? ç'del pastaj? filozof? per çfare te mendohesh? 'i vdekur per buke' -> keshtu i quajten filozofet.'

tani gjithçka eshte rreth lekut. une vet studioj diçka qe merret me administrimin e lekut /pf/images/graemlins/laugh.gif , dhe shoh sesa te lidhur mbas idese se lekut jane njerezit. ne fakt rinia sot nuk mendon shume (nejse se po me duket vetja si plake tani) per vlerat qe nuk jane 'materiale'. e rendesishme eshte 'te fitosh lek, te shkosh te estetistja, te besh qejf naten, te blesh shume rroba' sepse normalisht mbasi te mbarosh universitetin e ke punen gati dhe jeten e siguruar /pf/images/graemlins/laugh.gif .

dola pak jashte teme me duket. por ngaqe kohet e fundit e kam vene re shume kete tendence. madje nje dite te njejtat gjera qe ke shkruar ti po ia thoja nje shoqeje.

pippo

Primus registratum

e pastaj fillon e te hidhet kunder kjo hmmmmmm abstract lemon abstract

ps.
images

Rambla

Primus registratum

une prap jam per stendalin /pf/images/graemlins/wink.gif

nejse

po mendoja qe ty duhet te pelqej ky lloj arti

relativity.jpg

relativity - m.c. escher
ta rekomandoj, eshte ne rome deri nga janari nje koleksion me le opere di escher