A ndihesh si i huaj kur kthehesh ne shqiperi dhe perse?

zoe

Primus registratum
Re: A ndihesh i huaj kur kthehesh ne Shqiperi?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
elita, pseudoelita ne Shqiperi? Me shqip, nqs mundesh, apo i referohesh, banoreve aktuale te vendit, a ku di une.

[/ QUOTE ]

elita cfare eshte? eshte ajka e nje vendi.njerezit me nivel me te larte kulturor dhe me bagazh te zgjeruar.
pseudoelita? njerez qe shtiren si te tille thjeshte sepse kane mundesite ekonomike per ta bere.ne shqiperi koncepti i elites eshte barazuar me ate te parase.

hells_kitchen

Forumium praecox

tonCe ....

Kjo eshte tirana jone tirana kontradiktes e luftes e paqes erresires dhe e drites ... atje ku kryetari bertet me megafon gjithcka mund te ndodhe jetojme ne tiron...

Dmth nqs dicka ndodh ne tirane ka perqindje shume te larte e cila perfshin dhe pjesen tjeter te vendit.. /pf/images/graemlins/smile.gif Pershendetje TonCe dhe Scorpion !!! /pf/images/graemlins/smile.gif

ana karenina

Primus registratum

Ne nje Shqiperi ku ende vriten njerezit sepse shane dike nga motra ? ...Totalisht i huaj.

[/ QUOTE ]

Une e di qe ti nuk jeton ne Shqiperi, por di dhe ate tjetren qe atje ku jeton ti vrasjet nuk jane ndonje fjale e huaj, perkundrazi, kryhen shpesh dhe per motive te dobeta, me nje fjale si ne Shqiperi. Mos i bini kokes atdheut dhe per te keqija qe nuk eshte i vetmi mbartes.

marina s.

Forumium maestatis

Ne nje Shqiperi ku ende vriten njerezit sepse shane dike nga motra ? ...Totalisht i huaj.

[/ QUOTE ]

ketu ku vret goca mamen per dashnorin,nuk kasnje arsye per tu ndjere i huaj ne fakt.

jep arsye te tjera,te gjithe e dime qe ka.

maty

Primus registratum
Re: A ndihesh si i huaj kur kthehesh ne shqiperi dhe perse?

Deshiroja tju lezoja opinion e anetarve te forumit! nga njehere ndiesh i huaj ne te dyja shtetet,edhe atje ku jeton edhe ne shqiperi!Nuk e di perse ndodh keshto?Une mendoj se duhet te integrohesh ne jeten e perditeshme qe te ndihesh me mir! ne vetvete e di mir qe vjen ne atdhe por ka dicka qe te pengon te mos jesh i huaj!
Ju faleminderit
-------------------------------------------------
our greatest glory is not never failing but rising up every time we fail

[/ QUOTE ]

kjo me ndodhi dhe mua kur u ketheva pas 5 vjeteve dhe me dukeshe c'do gje e huaj...se kishte ndryshuar c'do gje shoqeria qe kiasha kur isha e vogel nuk ekzistonte me ...
Me dukeshe vetja as ne qiell as ne toke ...se kur jam ketu ne iatli jam mesuar se kam kete jete po jam prap shqipetarja dhe kur shkoj atje ne shqiperi ndihem prap e huaj.......... /pf/images/graemlins/confused.gif

Sirena

Primus registratum

[/ QUOTE ]

Une e di qe ti nuk jeton ne Shqiperi, por di dhe ate tjetren qe atje ku jeton ti vrasjet nuk jane ndonje fjale e huaj, perkundrazi, kryhen shpesh dhe per motive te dobeta, me nje fjale si ne Shqiperi. Mos i bini kokes atdheut dhe per te keqija qe nuk eshte i vetmi mbartes.

[/ QUOTE ]

Edhe kur ndodhin vrasje per te tilla motive te dobeta shpesh jane serisht shqiptaret qe i kryejne.

besim231071

Primus registratum

Gabim,te mendosh keshtu per ne shqipetaret.
Me duket se nuk na njeh dhe aq mire,prandaj.
Te te pyes pa te keq,ti çfare nenshtetasi je?

marina s.

Forumium maestatis

me paragrafine dyte dhe fjaline e fundit,plotesisht dakord.

mbi pragrafin e pare kemi opinione te ndyshme.

/pf/images/graemlins/wave.gif

Sirena

Primus registratum

Gabim,te mendosh keshtu per ne shqipetaret.
Me duket se nuk na njeh dhe aq mire,prandaj.
Te te pyes pa te keq,ti çfare nenshtetasi je?

[/ QUOTE ]
Hartini,une thashe thjesht nje realitet te hidhur ne Itali.Kjo nuk do te thote qe une shpik gjera negative per shqiptaret.Madje une jam e para qe revoltohem sepse me duhet qe cdo dite te them apo te bej dicka per te ndryshuar mendimin e keq qe kane italianet per shqiptaret.Keto ti thashe per te te sqaruar,packa se nuk kane lidhje me temen.

blabla

Primus registratum

nuk ndjehem e huaj, por e depressuar nga fakti qe edhe kombi yne e ka tashme humbur naivitetin me te cilin ne u rritem si kalamoj.

pinkparadise

Forumium maestatis

si mund te ndihesh ne vendin tend, ne nje vend ku kalon vetem 1 muaj ne vite (ose 1 muaj ne 2-3 vite).....ku ti nuk ke me te njejtin mentalitet...ku ti nuk perparon ne te njejten menyre....

colorado

Forumium praecox

Nuk e di si ndjehesh ne vendin tend , pasi kthehesh nga jashte pasi une jetoj ne Shqiperi, por nuk ka se si te ndjehesh pervecse mire dhe aspak i huaj.Ketu nuk te duhet te luftosh per te patur statusin e nje qytetari normal, sepse e ke kete qe nga lindja, nuk te duhet te mposhtesh paragjykimet mbi kombesine tende te atyre qe te rrethojne, dhe nuk duhet ti jesh mirnjohes ose te krijosh respekt ekstra per dike sepse po te trajton per ate qe je dhe jo se nga je, mund te levizesh kudo pa patur nje dokument identifikimi me vete, pa patur friken se nese do te ta kerkonin dhe nuk do e kishe do te te sillte probleme, madje mund te qendrosh pa e nxjerre fare nje te tille.Nuk te duhet te rinovosh dokumenta, te besh aplikime , te shkosh nje here ne x kohe dhe te presesh lejeqendrimin nga nje nepunes i rendomte , aq i rendomte sa besoj me pagen qe merr me zor shtyn fundin e muajit dhe ai , por qe hiqet si nje zot meshirplote , qe ty, Nje Te Huaji , po te rijep te drejten per te qendruar ne vendin e tij te lavdishem.Shqiperia nuk eshte vendi i mrekullive.Eshte nje vend si cdo vend.I varfer por dhe i pasur.Ketu nuk jetojne kanibale, ka po aq qyteterim dhe njerez te qyteteruar sa edhe ne Rome, Paris , Vjene.Fenomeni i vrasjes per nje sharje, nuk eshte i perditshem , sic u trajtua me siper , si nje fenomen qe ndodh cdo cast, cdo ore , cdo minute. Edhe ketu shoqeria i denon dhe perbuz fenomene te tilla.E perseris , Shqiperia nuk eshte Vendi i Mrekullive, por eshte Vendi Yt!

Ilektra

Primus registratum

Sa per vete nuk e kam problem te pershtatem me cfaredo lloj ambienti, sidomos mendimi qe do takoj njerezit e zemres, me jep nje deshire akoma e me te madhe. Vetem se jam shume i ndjeshem ne lidhje me disa fenomene apo dukuri qe shfaqen vetem tek shqiptaret, dhe shpesh keto me bejne te ndjehem nervoz, sidomos kur jam duke ngare makinen ne rruget e Tiranes, uff djerset curk te dalin. Por me kalimin e kohes filloj te behem indiferent ndaj tyre, me pak fjale jam perseri shqiptar. /pf/images/graemlins/rockband.gif /pf/images/graemlins/rockband.gif /pf/images/graemlins/rockband.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

1tom1

Primus registratum

Kudo te jesh do ndihesh perher ne dhe te huaj.
Vetem kur kthehem ne Shqiperi gjej dimensionin tim,gjej vendin ku kam lindur dhe ku pluhuri ka nje ere te embel.
Ku shikimet e njerezve me jane familjare.
Pavaresisht se duhet te pres 5 ore tragetin,po kur zbres nga trageti ose avioni per te ikur ne shtepi une filloj te jetoj.
Jashte quhte mbijetese dhe po te kisha mundesi kthehem qe neser ne Shqiperi ,mbas 15 vjetesh ne dhe te huaj.

abs

nuk e di...

...Po ose Jo(?).
Kam vu re qe, ka njerez qe ndiehen te huaj si ne vend te vet gjithashtu edhe ne vende te tjera. Biles dhe ne familjet...

Shkova gjate eee?

...mendoj se, e ndiera i "huaj" hyn ne nje diapazon ma te gjane. Dhe si mbas meje per tu ndier jo i huaj kudo, ka te baje me ndertimin personalitetit te personit, e mbi te gjitha lidhjet e padukshme e shume fine qe ne femijerine e tij.

Mendoj qe kjo teme eshte shume me a gjane se c diskutohet...

/pf/images/graemlins/smile.gif

zog

Primus registratum

Mendoj qe kjo teme eshte shume me a gjane se c diskutohet.

[/ QUOTE ]

e gjere duket çdo teme ne albforum, ose kur diskutohet nga shqiptare. ngaqe ata nuk e vejne mendjen ne pune kur flasin e as nuk e vejne veten ne nje rol te caktuar. flasin si tu shkrepet mnjf.

kush nga ju ka ndrruar lagjen ne qytetit e tij ndonjehere. pasi beni disa vjet ne lagjen e re dhe ndersa keni formuar nje shoqeri komplet te re, kur rruga ju bie ndonjeher nga lagja e vjeter, si u duket ?

e pra sikur çdo gje ka ndryshuar, megjithese atje s'ka leviz asnje gur. keshtu eshte edhe po te shkoni jashte. jane vetem robt e shtepise, e mungesa e miqve te rinj jashte, qe ju japin impresionin e rreme se ne shqiperi gjeni veten, eshte me ngrohte, etj, etj.

po ike lal nga nje vend, si i huaj te duket vetja kur kthehesh. kjo ndodh edhe me kafshet, provojeni me pulat ju katnart, ndrrojini kotec per disa kohe e sillini perseri atje. do ta shihni sa me ndojtje do ti hedhin hapat e para e sa frike do te manifestojne ato, duke pasur frike se koteci i vjeter nuk u perket me.

mu pervete shqiperia mu duk e huaj dhe e shemtuar. kjo e bente te ftohte e aspak mikpritese. por po te rija nje muaj e jo nje jave, kuptohet do te me dukej ndryshe.

njeriu mesohet edhe ne burg, i duket mire e ngohte e nuk vdes.

melos

Primus registratum

kot nuk thuhet te jetosh larg vendit tende, dy here je i huaj. Derisa ne vendin e huaj ku jeton cdo dite perballesh me veshtiresite qe kane te bejne me intergrimin ne nje kultur krejtesisht te panjohur , vizitat e vendlindjes prape te bejne te ndihesh si i huaj duke filluar nga pyetjet qe te behen sa do rrish, apo kur do ikesh e duke vazhduar se jemi larg ngjarjeve dhe perditshmerish se atjeshme.

njerzit qe jetojne jashte vendit mendoj se jane njerez qe jetojne midis dy kulturash, qe shume here ky mes-kulturash eshte celes i hapjes se dyreve te miqesive ne mes te dy vendeve, por nganjehere ky mes-kultutash mund te te beje te ngaterrosh gjerat, te bene te harrosh se si eshte shoqeria nga e cila vjen dhe nuk mund ti akceptosh realitetin e tanishem te saj, apo mund te te beje shume fanatik qe me cdo kush deshiron te ruash kulturen tende e cila cdo dite ndeshet me nje kulture krejte te re e te huaj.

secili apo shumica nga ata qe jetojne jashte vendit kane nostalgji per vendlindjen, dhe sikur me nje fanatizem ruajne ne kujtimet e tyre heren e fundit te vizites dhe shume shpesh harrojne qe atje jeta ecen dhe cdo gje ndryshon cdo dite

i_own_u

Primus registratum

normal qe po.. 24 oret e para jan shum te poshtra.. duke filluar qe tek kontrodhi i pashaportave.. personalisht me duhen 12 ore te qetsoj nervat nga Policet e Portit apo te Rinasit