A ndihesh si i huaj kur kthehesh ne shqiperi dhe perse?

epiphany

Primus registratum
Re: A ndihesh si i huaj kur kthehesh ne shqiperi dhe perse?

kjo ndjesia e te berit nje jete te dyfishte shpesh eshte shume e frikshme.ke frike te krijosh raporte te verteta si ne nje vend ashtu dhe ne tjetrin sepse te ndjek nga pas gjithmone frika se largesia do bej qe t'i humbesh.duket sikur te gjithe jane ne levizje...sikur te gjithe do ikin diku shume shpejt, kudo qe ti takosh.
kur kthehem ne shqiperi ajo qe me ben te ndihem me keq eshte fakti qe shoh se sa shume kam humbur nga jeta e te gjithe atyre personave qe deri dje kam patur prane cdo dite...

eis

Primus registratum

:cry: :cry: :cry: Une akoma skam shkuar ne Shqiperi :cry: ,por kur te shkoj nuk ma merr mendja se do ndihem e huaj sepse kam gjak shqiptarit dhe 100 vjet ne ndejsha jashte shtetit,Shqiperia ka per te qene qetesia e shpirtit tim!

rosen

Primus registratum

i huaj...jo! Padyshim ca gjera i shoh ndryshe.Normale.

alkent

Primus registratum

Pashe ne kete forum qe nuk qenkam i vetmi qe ndihet i huaj kur kthehet ne Shqiperi.Per mua ishte si nje fare ngushellimi sepse sqenkam i vetmi.Arsyet nuk ka nevoje ti them sepse do ishin gjera te perseritura nga shkrimet me siper.
Kurse ketu ku jam mbas shume vitesh mund te them pa frike qe eshte shtepia ime e 2.Gjithnje duke mos harruar kush jemi dhe nga vijme.Edhe pse personalisht kam 2 pashaporta une kurre nuk i kam thene njeriut per cfaredo arsye te jete qe jam Italian.Hajd te na rroje shqiperia dhe me mire ka per tu bere.

Guest

Padiskutim qe do te ndjehesha e huaj! me perjashtim ne pronat e mia ne te cilat e di qe nuk mund kurre te ndjehem aspak e huaj.

soni2

Primus registratum

I huaj pse ???

jo fare por me ve pak keç mendimi qe njerzit me trajtojne si mik !!!!

me bejne respekt nga iki sepse nuk i shoh shpesh !!
une ju a them perhere kur vej per vizite mos u merzitni per mu buk e grosh buk e grosh gjella behet per te gjithe njesoj !!
ana mikpritese e shqiptarit te ve pak a shume ne veshtirsi sepse ti kthehesh ne vendin tend dhe deshirat e vetmte qe ke eshte jeta e thjeshte ,njerzit e pritshem ,hallet e perditshme , dhe kuzhina shqiptare e popullit !!!!
mua me merr malli per te ikur te lahem ne lume me shoket , per ate cope buke domate,per ate ambjent qe te ben te ndihesh mire !!!!

Rere plazh(cote d'azur) specialitete (restorante shik) na shef syri sa te duash ketej por nuk ma ploteson shpirtin si atje tek ne
ku rera eshte e piste ,deti po ashtu ,ne lumej nuk lahesh me dhe rruget cope cope qe do !!!

populli thote
"nuk del iriqi nga ferra"

do vdes per ty

Primus registratum

aspak, e huaj ndihem ketu ku jam ne vend te huaj, guri i rende ne vend te vete ka thene i pari.........

alinos

Forumium maestatis

po!

une prinderit i kam nga tre rrethe te ndryshme ne jug te Shqiperise, kam lindur dhe jetuar ne nje qytet geg (Shqiperi e mesme ama!) dhe kam jetuar dhe jashte.
Sot ndjehem e huaj ne te gjitha keto vende, ose me sakte vizitore.
Kjo nuk do te thote se kjo me shkakton probleme, perkundrazi kur je e huaj je dhe e lire ne shoqerine shqiptare, se ate qe s'e kuptojne shqiptaret e lene ne pune te tyre :sleep:

S6T6N6

Forumium maestatis

Me kujtove dajen tim kur thote: "Aksidentalisht kam lind ne Shqiperi" :lol: :lol: :lol:

alinos

Forumium maestatis

s'je i pari qe ma thote, por si duket jot eme paska shume motra :wink:

nikson

Primus registratum

nuk e ndjej vehten i huaj,per arsye se kam shume shoqeri shqiperi.Ne cdo vend ka fytyra te reja por nuk eshte e thene qe te qendrosh indiferent ne vendin tend vetem se aty kane ardhur njerez te rinj qe nuk i njeh,thjeshte ska llogjike :shrug:

Guest

Fillimisht postuar nga do vdes per ty:
[qb] aspak, e huaj ndihem ketu ku jam ne vend te huaj, guri i rende ne vend te vete ka thene i pari......... [/qb]
Guri i rende ne vend te vet? Po mesa duket ky Nano na qenka nje piko gurri atehere!

Guest

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Me kujtove dajen tim kur thote: "Aksidentalisht kam lind ne Shqiperi" :lol: :lol: :lol: [/qb]
eshte e mundur! ai e di arsyen! pse qesh? pse nuk qan per dajen o i marre! daja po vun aksidentin ti po zgerdhiesh, daja jot e ka pas vendin ne Abakastan ndoshta me siguri!

Guest

Une kam lindur aksidentalisht per vete ne Shqiperi.
U mbyllen kofijte perndryshe padiskutim do kisha lindur ne France.

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] s'je i pari qe ma thote, por si duket jot eme paska shume motra :wink: [/qb]
plaka teme osht goc e vetme, por daja ka shume dashnore :wink:

Seelenschmerz

Primus registratum

Un po njehere. Kur erdha aty, leqe te gjith me shikonin sikur isha ndonje alien. Po edhe nena, mbajti sa mbajti dhe me tha nje dit "po mire...po vetullat ku i ke cuar?", sepse i kam pas te trasha, tani i kam shume te holla.
Po jo vetem kjo. Ndjehem e huaj kur vij aty, sepse ka shume ndryshim nga vendi ku banoj. Edhe sidomos, sidomos, menyra se si vishem. Kishte shume ndryshim nga gocat aty ne shqiperi. Ato kishin te gjitha te njetin stil...Kjo me beri pershtypje.

Princesha

Primus registratum

E huaj?

Sdi si te them edhe po edhe jo, kur eci neper rruget e qytetit tim edhe shoh gjerat qe dikur i shihja per dite me duket sikur me behen te mijat edhe njehere, kurse per sa i perket njerezve ndjehem shume e huaj me ta, sikur s'me lidh gje me. Un andej shkoj njeher ne 2-3 vjet dhe sa here qe shkoj aq me shume me duket sikur s'njoh askend dhe se te gjithe kane ndryshuar apo ikur, dhe shoh vetem njerez qe s'me njohin dhe as i njoh ose te pakten kshu me duket mua.

S6T6N6

Forumium maestatis

ata qe shef ti moj zemen jan nga malsia e madhe :lol: ske si ti njofesh :shrug:

Princesha

Primus registratum

Po jo o burr se tan nuk jan nga malsia, po ngaqe tan shoqnia jeme kan ik jashtetit edhe tashi me duket sikur s'njoh kerkend. Heren e fundit pashe qe rinia e kishte kap vedin, me ishin ba tan si italian e francez e ku po di un, me modele floksh djemt ma shume, se vajzat jane mbajt gjithmon, nuk i njifshe se ishin shqiptarë :eek:

@d@

Primus registratum

... Sa me shpesh te shkosh ne shqiperi aq me i afert i / e do ndihesh me njerzit dhe vendin.
Eshte e veshtire te pershtatesh menjehere, por po te rrish gjate pershtatesh qe c'ke me te.

Kur u largova nga shqiperia ndenja nje kohe te gjate pa shkuar dhe kur u gjenda mes njerzeve te atjeshem (per nje perjudhe te shkurter )me dukej sikur edhe shqipja qe flisnin me merrte frymen.
Shkoj cdo vit dhe rri me shume se nje muaj. Kete vere mezi me ikej nga atje. :cry: Po edhe per keta ketej me kishte marre cik malli ama :thumbsup: po te dish /duash te pershtatesh(duke injoruar pa bere armiq te keqija dhe keqijet e secilit vend) kalohet mrekulli edhe ne shqiperi qofte edhe pse rri pak kohe :shrug:

efkaleminderit /pf/images/graemlins/laugh.gif