A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?

ados

Primus registratum
Re: A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?

Ke ndonje fakt ti ( truth_matter)qe verteton qe krishti vdiq dhe u ngjall mbas 3 ditesh. Me te vertet mund te ndodhe kjo?! Edhe vete,ashtequajturit te derguar te zotit, nuk jane ne gjendje te shpjegojne kete.Si rrjedhim e gjithe kjo eshte nje mýthos pe nje njeri qe na u paska lindur nga " fryma hyjnore " e zotit. Atehere nqs ti beson ne kete gje nuk je vecse nje naiv i thjeshte..!! All you said before, make no sense to us!!

Truth_Matters

Primus registratum

Ados,

Une nuk isha atje qe te te them ty se e pashe vete me sy kete gje, por kishte plot te tjere qe ishin. I gjithe njerezimi nuk ishte prezent ne ate kohe, prandaj nuk mund te thuash ngaqe nuk e pame vete me sy, kjo gje nuk ka ndodhur.

Ata qe ishin aty, deshmuan se ringjallja ndodhi. Kishte mbi 500 veta qe e pane me syte e tyre Krishtin e ringjallur. Shume prej tyre dhane jeten nen persekutimin Romak duke predikur pikerisht ringjalljen e Krishtit. Pse do ta jepnin jeten ata kot, po te mos ishin te bindur per ate? Per nje genjeshter do vdisnin ata?

Ti thua a ka mundesi te ndodhte ringjallja? Nqs Krishti ishte ai qe tha qe ishte, atehere cfare eshte ringjallja per Zotin vete? Nje Zot qe ka krijuar te gjithe kete univers, nuk ka mundesi te ringjallet? Po nqs nuk beson ne Zot, atehere s'do besosh as ne ringjallje.

Prandaj naiviteti varet se nga cili kendveshtrim e shikon. Po pati nje Zot te plotfuqishem, ku qendron naiviteti i ringjalljes se Krishtit?

LEKU

Primus registratum

Po si s'ka egzistuar ky njeri ore?

Ai ishte:
IESAEUS NAZARETUS REX IDISH
disa gerrma jan ndryshuar me von psh.
i=j, qe do thote juive, ose jidish
Pra ky njeri ka egzistua se kemi provat te shkruara.

renea

Primus registratum

nuk jane ne gjendje te shpjegojne kete
c'ka per tu shpjeguar ketu?

Ne beso, Beso!

Nese nuk u ngrit ne tre dite, ma provo ti.

ledioni

Primus registratum

Une nki flas aspak si nje fetar, sepse per fene Jezu Krishti eshte ai qe eshte dhe nuk ka dyshim. Por une flas per Jezu Krishtin jashte fese. E para, a ka ekzistuar vertete nje Jezu Krisht, sepse gjithcka e shkruar mbi jewten e tij apo ekzistencen e tij eshte bazuar ne disa libra qe quhen Ungjill dhe qe jane shkruar shume kohe me vone se ai ka ekzistuar.(Po flasim per shekuj) Une kerkoj nje burim qe te vije direkt nga koha e Jezu Krishtit dhe jo fjale te kaluara goje me goje, derisa jane bere legjenda. Une po kerkoj realitein.Fytyren e vertete te njeriu ndoshta me te rendesishem ne histori.

LEKU

Primus registratum

duhet ta lexosh Flavius Josephe
mbi ditet e fundit te jetes se tij dhe gjelatin Ponce Pilate qe e ka kryqua ne shtyllë.

OROSHI

Primus registratum

Te premten do keni rastin te shikoni filmin dhe ndoshta te sqaroni ndonje pasqarim tuajin ne lidhje me Jesusin.Nqs nuk i besoni versionit Biblik atehere vertetoni te kunderten!!
Ose mund te shkoni ne ato vende ku ka jetuar/vepruar Jesusi dhe te zgjidhni dilemen!!

uni20077

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KREKSI:
[qb] duhet ta lexosh Flavius Josephe
mbi ditet e fundit te jetes se tij dhe gjelatin Ponce Pilate qe e ka kryqua ne shtyllë. [/qb]
Kryqezimi nuk bahet ne shtylle , por ne kryq, prandaej thuhet kryqzim.Kryqzimi i te denuemve me vdekje asht perdore deri ne shek.IV, deri edhe arabt e "civilizuar" e kane perdore ne Spanje derine shek.X. /pf/images/graemlins/wink.gif

gurax

Pan ignoramus

Mark Twain ka nje tregim te tijin qe mund te ilustroje shume mire te tera keto ide qe u dhane ketu. Quhet "Eshte gjalle apo ka vdekur?"
.

ilirjan

Primus registratum

BIBLA E RE, ka shume te paqarta.

Psh, thuhet; -Kush pagezohet ne emerin e Krishtit shkon ne parajse (shenohet ne librin e jetes se perhershme)

Ku eshte faji i atyre njerzve qe jetuan PARA KRISHTIT (nuk e njohen)???

Ku eshte faji i popujve qe nuk njohen APOSTUJT (te cilet nuk shkuan te te gjithe popujt e rruzullit)??

Duke ditur se ZOTI eshte i drejte, ku eshte drejtesia ketu? (per fene Kristiane e kom llafin).

12 Apostujt e Krishtit (qe per cudi ngjajne per nga numri me 12 PERENDITE E OLIMPIT), nuk sollen asnje MATERIAL TE SHKRUAJTUR nga MESUESI i tyre (pervec historise kryqzimit dhe ringjalljes)

Truth_Matters

Primus registratum

BIBLA E RE, ka shume te paqarta.

Psh, thuhet; -Kush pagezohet ne emerin e Krishtit shkon ne parajse (shenohet ne librin e jetes se perhershme)
Lir111,

A mund te na thuash se ku thuhet kjo gje, pasi sipas Bibles, doktrina e shpetimit nuk ka lidhje me pagezimin. Pagezimi vjen pasi dikush pranon Krishtin si shpetimtarin e tij/saj, dhe nuk ben pjese ne shpetim.

Ku eshte faji i atyre njerzve qe jetuan PARA KRISHTIT (nuk e njohen)???
Ku eshte faji i popujve qe nuk njohen APOSTUJT (te cilet nuk shkuan te te gjithe popujt e rruzullit)??
Duke ditur se ZOTI eshte i drejte, ku eshte drejtesia ketu? (per fene Kristiane e kom llafin).
KJo eshte nje pyejte e mire qe merr pergjigje tek teologjia, por vetem sepse ti nuk e di pergjigjen, nuk do te thote qe Bibla s'jep pergjigje per kete gje, apo se paskan faj ata qe kane lindur para Krishtit.

12 Apostujt e Krishtit (qe per cudi ngjajne per nga numri me 12 PERENDITE E OLIMPIT), nuk sollen asnje MATERIAL TE SHKRUAJTUR nga MESUESI i tyre (pervec historise kryqzimit dhe ringjalljes)
Nuk e di se cfare do te thuash ti tamam me kete gje, por ajo qe ata shkruajten s'i mungon asgje. Bibla eshte e plote! Cfare duhet te kishin shkruajtur tjeter qe s'eshte shkruar ne Bibel?

S6T6N6

Forumium maestatis

...Duhet te kishin shkruar ne kopertine qe ti ndalohej leximi njerezve me tendenca alucinative apo endrrimtareve si puna jote truth ,duhet te ishin spjeguar mire mbi moralin e vete Zotit qe merrej me goca te virgjera dhe i le shtatzane naten, si dhe duhet te na tregonin se kujt tip "boing" i perkiste Jezusi qe shkoi aq shpejt ne qiell pa nxjerre tym nga pas. :lol: :lol: :lol:

Truth_Matters

Primus registratum

Satan,

Ato qe propozon ti, po t'i leme ty t'ja thuash vete Zotit balle per balle, meqe je trim i madh. Tani eshte kollaj te flasesh me ate gjuhe, por qesh mire ai qe qesh i fundit, dhe fjala e fundit s'te takon ty, keshtu qe vazhdo e jepi persa kohe qe eshte rradha jote.

antares

Primus registratum

Truth! Ka ca tipa ketu si ky Qoftelargu qe kane qejf te prononcohen per gjera te medha dhe me qellim qe te terheqin vemendjen apo te behen interesante flasin dokrra te tilla!
Une ve bast se ky individ i semure nuk eshte ne gjendje te zbertheje kuptimin e avatarit qe ka zgjedhur (e ca me pak te shpjegoje kuptimin e "Meshave te Zeza").
Satanizmi sot ne kete bote pa busull eshte shume ne mode!!!!
Do te kisha qejf te degjoja se si do cicerinte para Inkuizicionit te Shenjte!

Truth_Matters

Primus registratum

Antares,

Tipa si i vetequajturi Satan i AF vuajne nga disa komplekse, terheqja e vemendjes eshte njera prej tyre, dhe deshira per te prishur cdo teme me karakter besmi/fetar/shpirteror eshte ne krye te listes.

Ne fillim fare kur u hasa me kete tip e filloi me te shara, pastaj gjoja i interesonte debati intelektual per "Ateizmin"! I vetmi problem eshte se intelekti i tij le shume per te deshiruar. Ai ka nje seri "psikosh" qe citon (dmth psikologe, psikiater, etj) dhe nuk di te mendoje vete. Po e cove biseden jashte rrethit vicioz qe ai njeh, pastaj te pergjigjet vetem ne nje menyre, duke fyer ose duke share personalisht apo Krishtin.

Sa per sqarim, inkuizicioni eshte po aq i shenjte sa te rendesishme jane kontributet e S6 ne temat shpirterore. Thjesht sepse dikush sillet si ai, s'i jep askujt te drejte per sjellje te tilla, dhe te premtoj se s'ka nevoje Zoti per ndihme te merret me njerez si ai.

Para disa muajsh ai tha qe e pa vdekjen me sy, kur disa atentatore vrane dy veta prane te cileve ai ndodhej "rastesisht"! Mesa duket as ajo s'ja terhoqi pak vemendjen te mendonte per perjetesine e tij, por merret me komente te tilla ketu.

Nejse, puna vet, mjaft per kete gje. Njerezit mbjellin ate qe korrin, s'me shqeteson askpak sjellja e tij, vecse per veten e tij.

Nga ana tjeter, me vjen cudi qe kjo teme ngeci ne nje stad te tille, kur fillimi ishte shume pompoz dhe "premtues"!

Jemi akoma ne pritje te "fakteve" qe keni aluduar se ekzisojne kunder Krishtit. Mezi po presim t'i shohim keto fakte.

antares

Primus registratum

=============
Sa per sqarim, inkuizicioni eshte po aq i shenjte sa te rendesishme jane kontributet e S6 ne temat shpirterore. Thjesht sepse dikush sillet si ai, s'i jep askujt te drejte per sjellje te tilla, dhe te premtoj se s'ka nevoje Zoti per ndihme te merret me njerez si ai.
==================
Jam dakord me konkluzionin tuaj per sa i perket instrumentave (inkuizicionit) te perdorur ne mesjete, megjithese une perdora termin "Inkuizicioni i Shenjte" thjesht per te qene korrekt me nje terminologji te perdorur historikisht dhe jo per ti dhene atribute "i Shenjte" te cilat nuk me takojne mua t'ja jap apo t'ja heq!
Per mua personalisht vete shtrimi i problemit (ne fillim te rubrikes) eshte tendencioz dhe i gabuar dhe per kete arsye as kam denjuar te merrem me kete teme! Por me bezdis fakti qe njerez jashte ketyre preokupimeve (te cilet ju i karakterizuat ne menyre perfekte) futen dhe shkruajne mbare e prape per tema qe nuk ja kane haberin!
Te uroj gezuar Krishtlindjet (edhe pse me vonese) dhe Vitin e Ri!
P.S. Meqe me jepet rasti ju kerkoj ndjese per ndonje shkembim me te forte se sa nevojitej qe mund te kemi pasur ne te shkuaren!

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Truth_Matters:
[qb] Satan,

Ato qe propozon ti, po t'i leme ty t'ja thuash vete Zotit balle per balle, meqe je trim i madh. Tani eshte kollaj te flasesh me ate gjuhe, por qesh mire ai qe qesh i fundit, dhe fjala e fundit s'te takon ty, keshtu qe vazhdo e jepi persa kohe qe eshte rradha jote. [/qb]
Eh sa keq... kur Zoti hesht do te thote se vdiq ose se nuk ka lindur ndonjehere... gjithsesi Truth ne nje gje ke te drejte: Do te jeshe ti ai/ajo qe do vdesesh me buzeqeshjen e stampuar ne fytyre, por mos harro asnjehere qe do dekompozohesh ne te njejtin dhe ku do shkrihem edhe une, njeriu qe e gjeti buzeqeshjen ne jete dhe qe do vdese me trishtimin e ikjes nga e vetmja jete.

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Truth! Ka ca tipa ketu si ky Qoftelargu qe kane qejf te prononcohen per gjera te medha dhe me qellim qe te terheqin vemendjen apo te behen interesante flasin dokrra te tilla!
Une ve bast se ky individ i semure nuk eshte ne gjendje te zbertheje kuptimin e avatarit qe ka zgjedhur (e ca me pak te shpjegoje kuptimin e "Meshave te Zeza").
Satanizmi sot ne kete bote pa busull eshte shume ne mode!!!!
Do te kisha qejf te degjoja se si do cicerinte para Inkuizicionit te Shenjte! [/qb]
per c'satanizem flet ti more antares??? mos e ke per nickun tim? te siguroj se eshte thjeshte kulmi i sarkazmit te nje ateisti... eshte njesoj si puna e kontradiktes tende, qe mban si firme shprehjen e homoseksualit OSKAR kunder SHBA-se, vendit te pare ne bote qe i perligji by+hen.

Truth_Matters

Primus registratum

Eh sa keq... kur Zoti hesht do te thote se vdiq ose se nuk ka lindur ndonjehere... gjithsesi Truth ne nje gje ke te drejte: Do te jeshe ti ai/ajo qe do vdesesh me buzeqeshjen e stampuar ne fytyre, por mos harro asnjehere qe do dekompozohesh ne te njejtin dhe ku do shkrihem edhe une, njeriu qe e gjeti buzeqeshjen ne jete dhe qe do vdese me trishtimin e ikjes nga e vetmja jete.
Satan,

Ky eshte mendimi yt, dhe une respektoj te drejten tende per te menduar apo besuar cdo gje qe ke deshire, por ajo qe nuk respektoj eshte qe te fyesh, shash, apo tallesh me Zotin apo ata qe besojne ne te, thjesht sepse ti vete nuk beson.

Ta kam thene qe koha do provoje kush kishte te drejte ne kete teme, nuk ka vlere te zihemi kot tani per kete gje. Une nuk vi te prish temat qe hap ti, kurse ti ke manine te prishesh cdo teme qe flet per Krishtin/Zotin. Nuk e kuptoj pse harxhon kaq shume energji per kete gje kunder nje "perralle"! Nqs eshte perralle, fute ne te njejten kategori si "Liza ne boten e cudirave" apo "Muji dhe Halili", dhe mos harxho kohen kot per te provuar se eshte e tille. Njerezit gjykojne vete! Mesa duket ty s'te le rehat ndergjegja qe vazhdon te merresh me sulme te tilla kunder nje "perralle"!

S6T6N6

Forumium maestatis

Jane disa arsyet qe me shtyjne ne sulm ndaj temave pro krisht&co qe hap ti truth.

1. Une reagoj shume ashper ndaj genjeshtres dhe kjo me vjen ne forme natyrale.
2. Une mbroj ne cdo forme te verteten time duke perdorur argumentin, pastaj ky eshte nje forum i lire ku te gjithe mund te thone te tyren.
3. Une nepermjet fjales time bej te pamunduren per te shpetuar nga infeksioni qe mbart ti te tretet.
4. Une perralles ia heq thonjezat
5. Per te me besuar se nuk kam asgje personale kundrejt teje te uroj sinqerisht Gezuar Vitin e Ri 2005!

:wave: