A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?

regele

Forumium maestatis
Re: A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?

Je i sigurt qe ofron bashkebisedim?
/pf/images/graemlins/smile.gif

Verizion

Primus registratum

Sigurisht qe Jezu Krishti ka ekzistuar , po nese ka qene vertet biri i zotit kete nuk e di me te vertete , por ka qene njeri i madh ne kohen e tij ...

dhe meqe ra fjala filmi i Mel Gibson per Jezusin eshte shume i bukur :wub:

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga S6+6N6:
[qb] Shume i sigurt /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Ok! Une te pyeta per gallate, se kam vene re qe je kompetent ne te gjitha fushat! Me mire e leme per njehere tjeter bashkebisedimin!

OROSHI

Primus registratum

Nuk mendoj qe duhet te tallemi me Jezusin,te pakten gjysma e njerezimit e ka per idol,sikur te talleshim me Muhametin do na kercenin mijera besimtare ne fyt :tipsy: .Mos merrni neper goje emnin e Krishtit kot,edhe ne qoftese nuk besoni,shoqnisht kjo!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Nuk mendoj qe duhet te tallemi me Jezusin,te pakten gjysma e njerezimit e ka per idol,sikur te talleshim me Muhametin do na kercenin mijera besimtare ne fyt :tipsy: .Mos merrni neper goje emnin e Krishtit kot,edhe ne qoftese nuk besoni,shoqnisht kjo!!! [/qb]
Orosho, si Krishti si Muhameti njësoj janë po ashtu si dhe ata që i pasuan :shrug: . Se ç'janë atë gjeje vetë :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif .

OROSHI

Primus registratum

Kondra,ndoshta shumica e anetareve u eshte krijuar pershtypja qe une jam nje besimtar i "pandreqshem" /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ne fakt nuk eshte

OROSHI

Primus registratum

Kondra,ndoshta shumica e anetareve u eshte krijuar pershtypja qe une jam nje besimtar i "pandreqshem" /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ne fakt nuk eshte !!!Por nuk jam per denigrimin e figurave qe njerezit i duan,si per Krishtin ashtu edhe per Muhametin!!Une kam respekt per ateistet ngaqe ata nuk jane pre e ekstremiteteve,(ne fakt nuk i personifikoj me ata qe u turren si te terbuar ne prishjen e kishave dhe te xhamijave),por qe te analizohet nje figure kaq mistike dhe te plotfuqishme(te mos harrojme kohen prej 2000 vjetesh te cilat nuk ia kane zbehur aspak forcen Jezu Krishtit)nga pikerisht ateistet,kjo me duket e tepert!!! :wave:

Bukuroshja

Primus registratum

I just want all of you to know how very much being here has hurt me.
This is coming from someone that has found his existence within herself
Me believing in Jesus has come to me naturally and I truly with all my heart do believe in him.

bebi

Primus registratum

me vjen me qeshe me postimet qe jan ba ktu, po ne fakt asht me kja!
s6t6n6, nuk e disha qe kishe kaq humor, se per kondren e kisha vu pak re.
nks doni publik per humorin tuj, zhvillojeni andej ka zona e humorit, e nks doni me kallxu kopetencen tuj ne histori, jepni argumente e fakte mos u zvarritni si krymi n'fund t'pusit.

shndet.

S6T6N6

Forumium maestatis

Pse te vjen me qesh ty vllacko?! mua jo! Per vete faktin se ketu shoh njerez qe i marrin perrallat seriozisht :shrug: /pf/images/graemlins/frown.gif

bebi

Primus registratum

satana, me kujdes kur flet per besimet e te tjereve. /pf/images/graemlins/smile.gif
mos trego mungese elasticiteti, kulture, edukate, e horizont te ngushte.
un du me besu edhe ne plakun e vitit te ri, ke ndonji problem ti?

/pf/images/graemlins/smile.gif
BLUE.

OROSHI

Primus registratum

Satan,o dreqi i mallkuem /pf/images/graemlins/laugh.gif
Jezu Krishti e ka mund djallin shum here ball per ball!! /pf/images/graemlins/wink.gif

ados

Primus registratum

Jesus was an bisexual,te gjithe e dine kete.Ndoshta kjo ben qe shumica ta besojne ekzistencen e tij.Sipas te dhenave te fundit te shkencetareve te universitetit te jerusalemit, eshte gjetur nje theori sipas te ciles vihet ne dukje pse judas tradhetoi krishtin.90% i qendrojne theorise se ata dy kishin marrdhenie sexuale....!!

Truth_Matters

Primus registratum

Cfare s'te degjojne veshet ketu! Ja qe paska edhe te tille! C'ti thuash nje shkrimi te tille! Ja vlen te merresh me thenie te tilla? :confused:

ados

Primus registratum

true matters, true is always sad.Dont be upset abt it!!

Truth_Matters

Primus registratum

Ados, te premtoj qe nuk ka ngelur Krishti keq qe ta mbroj une! Mua me vjen keq per ty, jo per Krishtin, apo cfare thua ti per te. Te vjen keq kur degjon fjale si ato te tuat, pasi e sheh sa larg se vertetes jane.

E verteta shpesh te dhemb (meso pak me mire anglisht, ose shkruaj ne shqip), por jo gjithmone. Varet ne cilen ane te se vertetes ndodhesh, dhe ndoshta do te te dhembi me shume ty ne fund kur te perballesh me ate qe tha "Une jam e verteta...".

ledioni

Primus registratum

A ka qene vertet Krishti ashtu sic na e ka prezantuar Kisha? Ai eshte ngritur ne rangun e nje hyjnie.A ka qene vertet ai i tille? Sipas meje, jo. Ai ka qene nje njeri i zakonshem, qe ka predikuar ashtu si shume profete te tjere per Zotin. Edhe Buda,edhe Konfuci edhe Muhamedi, edhe Krishti nuk kane ndonje ndyshim te madh mes tyre. Te gjithe kane predikuar per nje Zot te plotfuqishem qe drejton jeten e njerezve ne Toke(nuk e besoj) dhe secili sipas menyres se tij ka krijuar nje fe.

Truth_Matters

Primus registratum

Ledion,

Ti ke te drejten te besosh ate qe do ne lidhje me Krishtin, por mos harro se kete teme e ke hapur tek Historia, jo tek Teologjia, prandaj nuk mund te flasesh si fetar, por me fakte historke. Ti solle disa akuza te renda ndaj figures se Krishtit, tani provoi historikisht. Se c'beson ti apo une personalisht, ne kete teme (te historise) nuk i intereson kujt, puna eshte cfare faktesh historike sjell!

Si mund te krahasosh Krishtin me Muhamedin, Buden, apo Konfucin? Si paskan qene ata njesoj?

Asnjeri nga ata te tjeret nuk pretendoi te ishte Zot vet, por Krishti e tha kete qarte! Ai fali mekatet e njerezve, dha qe ishte e vetmja rruge per ne parajse, pranoi adhurimin e njerezve, cilese keto qe vetem Zoti vete i ka, atehere si mund te thuash ti se Krishti ishte njesoj si ata te tjeret?

Aq me teper Krishti u ringjall pas tre ditesh, kurse Muhamedi dhe Buda i kane eshtrat ne varr edhe sot, atehere si mund te jene njesoj?

Hapja e temes ishte mjaft euforike nga ana jote, por deri tani s'kemi pare ndonje fakt historik per ato qe ke thene. Leri theniet fetare per vendin e duhur, fol me fakte te lutem.

Gjithe te mirat!