A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?

Tu ia hypë gomari pelës! Kjo është një, formimi i mushkës /pf/images/graemlins/laugh.gif !

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Shperndaresi kryesor i frymes se krishtere neper bote duam apo nuk duam ne edhe sot e kesaj dite eshte Vatikani. Po ai vatikan qe varrosi shume njerez qe nuk pranuan Krishtin si perendi. Me pas vjen orthodoksia nepermjet kishes se saj po aq te nderlikuar sa e para dhe e mbyllin listen e "shperndarjes se frymes se mire" protestantet, mormone, metodiste, evangjeliste, anglikane, deshmitare te jehovait, qe njekohesisht jane te dypunesuar edhe neper agjenturat e vendeve te ndryshme te globit (tek grupi i fundit sikur me the qe ishe dhe ti apo jo!).

Persa i perket figures se Jezu Krishtit personalisht nuk kam lexuar asnje liber historik qe te flase per te. Gjithsesi marr te qene ekzistencen e tij sipas deshmive te detit te vdekur ku tregohet ne detaj dhe shume njerezisht jeta e Jezusit njeri dhe mekatar. [/qb]
Satana i vogel...nuk duhet te marresh pjese ne cdo teme fetare, per te vertetuar qe e meriton kete nick qe ke /pf/images/graemlins/smile.gif Me mire merr pjese ne ato er te cilat ke nje mendim te qarte! Ne postimin te cilin po citoj thua qe merr te qene ekzistencen e Jezusit sipas deshmive te detit te vdekur, ndersa ne postimin tend te meparshem thua qe: "Ekzistencilizmi i tij ne historine boterore pasqyrohet vetem nepermjet njerezve qe nen frymen "jezuite" organizuan dhjetra kryqezata, vrane dhe derrmuan njerez qe mendonin ndryshe, dogjen si heretike shkencetare e filozofe, pra me pak fjale bene kerdine" Per te njejtin problem shprehesh ne dy menyra te ndryshme, por per mendimin tim nuk ka problem /pf/images/graemlins/smile.gif

Thjesht te kujtoj ate sloganin qe mbaj deri para pak ditesh, qe kishte te bente me diturine.... /pf/images/graemlins/smile.gif

Jezu Krishtin e pranojne vetem ata qe e njohin...pra duhet te lexoni, te kuptoni dhe te mendoheni per te kuptuar nese Jezu Krishti ka ekzistuar apo jo!

S6t6n6, shpresoj te me mos kesh keqkuptuar! Asgje personale, thjesht me disa nga mendimet e tua dhe ngjyren e asaj qe do te marresh me disa postime.

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Tu ia hypë gomari pelës! Kjo është një, formimi i mushkës /pf/images/graemlins/laugh.gif ! [/qb]
kush je ti q* flet pa prova? te del kush deshmitar? :rolleyes:
hajde pedal, pedalo /pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga regele:
[qb]
Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Shperndaresi kryesor i frymes se krishtere neper bote duam apo nuk duam ne edhe sot e kesaj dite eshte Vatikani. Po ai vatikan qe varrosi shume njerez qe nuk pranuan Krishtin si perendi. Me pas vjen orthodoksia nepermjet kishes se saj po aq te nderlikuar sa e para dhe e mbyllin listen e "shperndarjes se frymes se mire" protestantet, mormone, metodiste, evangjeliste, anglikane, deshmitare te jehovait, qe njekohesisht jane te dypunesuar edhe neper agjenturat e vendeve te ndryshme te globit (tek grupi i fundit sikur me the qe ishe dhe ti apo jo!).

Persa i perket figures se Jezu Krishtit personalisht nuk kam lexuar asnje liber historik qe te flase per te. Gjithsesi marr te qene ekzistencen e tij sipas deshmive te detit te vdekur ku tregohet ne detaj dhe shume njerezisht jeta e Jezusit njeri dhe mekatar. [/qb]
Satana i vogel...nuk duhet te marresh pjese ne cdo teme fetare, per te vertetuar qe e meriton kete nick qe ke /pf/images/graemlins/smile.gif Me mire merr pjese ne ato er te cilat ke nje mendim te qarte! Ne postimin te cilin po citoj thua qe merr te qene ekzistencen e Jezusit sipas deshmive te detit te vdekur, ndersa ne postimin tend te meparshem thua qe: "Ekzistencilizmi i tij ne historine boterore pasqyrohet vetem nepermjet njerezve qe nen frymen "jezuite" organizuan dhjetra kryqezata, vrane dhe derrmuan njerez qe mendonin ndryshe, dogjen si heretike shkencetare e filozofe, pra me pak fjale bene kerdine" Per te njejtin problem shprehesh ne dy menyra te ndryshme, por per mendimin tim nuk ka problem /pf/images/graemlins/smile.gif

Thjesht te kujtoj ate sloganin qe mbaj deri para pak ditesh, qe kishte te bente me diturine.... /pf/images/graemlins/smile.gif

Jezu Krishtin e pranojne vetem ata qe e njohin...pra duhet te lexoni, te kuptoni dhe te mendoheni per te kuptuar nese Jezu Krishti ka ekzistuar apo jo!

S6t6n6, shpresoj te me mos kesh keqkuptuar! Asgje personale, thjesht me disa nga mendimet e tua dhe ngjyren e asaj qe do te marresh me disa postime. [/qb]
Regele! Ti me thua qe duhet te lexoj per krishtin qe ta besoj, qe ta kuptoj, qe ta mendoj... nga e di ti qe une nuk e kam bere nje gje te tille? Po te them qe ka qene pikerisht Bibla ai liber qe me ka bere te mos ta besoj Jezusin tend biles gjej vend te te them se jane me te pranueshme perrallat e Vellezerve Grim apo te Andersenit. Nejse kapaciteti i besimtareve perkufizohet vetem ne disa fjali te mesuara permendesh, ndoshta vetem te degjuara (pasi dyshoj dhe tek aftesia e tyre per te lexuar).

qofsh mire S6

PS. Persa i perket nickut tim merre si pjesen time me ekstreme te sarkazmes ndaj atyre qe i reagojne.

besnik

Forumium praecox

Jezusi (Isai) (as - paqja qoftë mbi të), sikurse edhe gjithë profetët tjerë, është rob i zgjedhur i Allahut, të cilin Allahu e caktoi për t'i thirrur njerëzit në rrugën e vërtetë. Mirëpo, ekzistojnë disa veti të Isait (as) që e veçojnë atë prej profetëve të tjerë, duke qenë ngritja (lartësimi) e tij tek Allahu dhe ardhja e sërishme e tij në tokë ajo më e rëndësishmja prej tyre.

Përkundër asaj që shumica e njerëzve besojnë, Isai (as) nuk u gozhdua në kryq (nuk u kryqëzua) dhe nuk u mbyt dhe as që vdiq për ndonjë arsye tjetër. Kur'ani na tregon se ata nuk e mbytën dhe as nuk e gozhduan atë në kryq dhe se Allahu e ngriti atë pranë Tij. Në asnjërën prej vargjeve nuk ekziston ndonjë e dhënë reale për mbytjen e tij ose që ai ishte mbytur, përveç vargut (ayah) që mohon të ketë ndodhur kjo. Veç kësaj, Kur'ani na njofton me disa ngjarje nga jeta e Isait (as) të cilat ende nuk kanë ndodhur. Pra, ardhja e tij e dytë në tokë është një parakusht që këto ngjarje të ndodhin. Nuk ka dyshim se shpalljet Kur'anore me siguri do të ndodhin.

Megjithatë, përkundër kësaj, shumë njerëz supozojnë se Isai (as) ka vdekur me mija vite më parë dhe se prandaj nuk ka gjasa që ai do të kthehet. Ky është një mendim i gabuar që rrjedh nga mosdija për Kur'anin dhe Sunnetin. Një shqyrtim i kujdesshëm i Kur'anit do t'na mundësoj një kuptim të saktë të vargjeve për Isain (as).

Profeti jonë (saas - paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) gjithashtu na ka thënë se Isai (as) do të kthehet në tokë dhe rrëfeu se në atë kohë, e cila quhet "fundi i kohës", mund të ketë një periudhë në të cilën në tokë do të arrihet një paqe, drejtësi dhe mirëqenie e pashembullt.

"Fundi i kohërave" i referohet periudhës kohore të afërt me fundin e botës. Sipas Islamit, në këtë kohë do të ndodhin sprovat e tmerrshme të Dexhallit (Anti-Krishtit), shumë tërmete dhe shfaqja e Jexhuxhëve dhe Maxhuxhëve, pas të cilave mësimet Kur'anore do të mbizotërojnë dhe njerëzit përgjithësisht do të mbështeten në vlerat që ai prezenton.

Dëshmia se Isai (as) nuk vdiq, se ai u ngrit në praninë e Allahut dhe se do të kthehet prap do të hulumtohet në këtë libër në dritën e vargjeve Kur'anore. Mirëpo, para se t'ia fillojmë, do të jetë e dobishme t'ia përkujtojmë vetes disa të dhëna themelore që janë të lidhura drejtpërdrejt me këtë temë.

Kondrapedali

Kondrapedali

O Beni_Sh, do ta ndërroja nickun tënd në Bëni_Shur.rën! Po na nxjerr këtu ça thotë feja ndërkohë që këtu vihet në dyshim diçka përtej fesë! Ti thua që ai do vijë ndërkohë që këtu shtrohet pyetja a ka egzistuar! Duke cituar Ku'ranin apo Biblën nuk sillen argumenta por siç thotë S6, përralla!
Për vërtetësinë e Kuranit ke teologjinë ku edhe ke shkruar (budallalliqe të tjera)!

Artemis

Primus registratum

Pedalo po pse kaq me te keq :angel:
ncu ncu ncu... une te dija si djale te mire ty /pf/images/graemlins/tongue.gif

- tema: Une nxorra nje fragment i cili si duket askujt nuk i ben pershtypje. Kjo deshmon edhe nje here per menyren se si analizojne shqipetaret. Secili brenda kornizes se vet prej te ciles mund te sulmoje me se miri. Fakte Historike??? JA a nuk eshte ky fakt Historik... cduhet te kete DNK??

Ja edhe nje here: " Tacitus (c. A.D. 56-117) His famous work, Annals, was a history of Rome written in approximately A.D. 115. In the Annals he told of the Great Fire of Rome, which occurred in A.D. 64. Nero, the Roman emperor in office at the time, was suspected by many of having ordered the city set on fire. Tacitus wrote:
Nero fabricated scapegoats—and punished with every refinement the notoriously depraved Christians (as they were popularly called). Their originator, Christ, had been executed in Tiberius’ reign by the governor of Judea, Pontius Pilatus. But in spite of this temporary setback the deadly superstition had broken out afresh, not only in Judea (where the mischief had started) but even in Rome (1952, 15.44, parenthetical comments in orig.).

shnet :rolleyes:

Kondrapedali

Kondrapedali

E hum edhe un ka i herë. I kam shumë inat disa që hecin si kuaj karroce.
E ka thënë Kurani këtë prandaj është e vërtetë!
Njerëz që llogjikën nuk e njofin se ku e ka shpin. Ta mërzisin ditën!
Mirë që je ti aty /pf/images/graemlins/laugh.gif .

besnik

Forumium praecox

Po na nxjerr këtu ça thotë feja ndërkohë që këtu vihet në dyshim diçka përtej fesë! Ti thua që ai do vijë ndërkohë që këtu shtrohet pyetja a ka egzistuar! Duke cituar Ku'ranin apo Biblën nuk sillen argumenta por siç thotë S6, përralla!
Për vërtetësinë e Kuranit ke teologjinë ku edhe ke shkruar (budallalliqe të tjera)! [/QB]
kondrapedali po pre deri sa ka jetu ne nje koh (qoft ajo ne kohen qe thot Kurani Bibla ose histrorja) do me then qe ka egzistu. Tani une dua ta dij se si ka mundesi qe shum nga dietaret dhe shume nga librat thojn qe ka egsistu, tani ju qe thoni qe nuk ka egsistu na bini ndo nje argument te fort ne lidhje me kete (qe nuk ka egsistu)

blabla

Primus registratum

Dawa--kam shum respect per ty, megjithate sepse kjo tema esht nen "Historia Boterore" nismetari do te dije (mbase edhe di) eksistimin e Krishtit ne menyre historike. Prandaj shfaqja e fakteve fetare ktu ska per ti ndryshu menjen njeriu...
A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?
Look up the historian Josephus, qe ka shkruar per njeriun e Krishtit--thjesht ne menyre historike. Ai gjithashtu ka shkuar per shum events edhe njerez qe jetuan ne te njejten kohe.
Kshuqe nuk ka (midis historianeve) argument per existenecen e Krishtit; dyshimi esht gjo tjeter.

p.s. se harrova--njerezit qe e mohojne existencen e Krishtin jan cifut zakonisht, little unknown fact per ju Shqiptaret Kristiane.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga Beni _Sh:
[qb]
Po na nxjerr këtu ça thotë feja ndërkohë që këtu vihet në dyshim diçka përtej fesë! Ti thua që ai do vijë ndërkohë që këtu shtrohet pyetja a ka egzistuar! Duke cituar Ku'ranin apo Biblën nuk sillen argumenta por siç thotë S6, përralla!
Për vërtetësinë e Kuranit ke teologjinë ku edhe ke shkruar (budallalliqe të tjera)! [/qb]
kondrapedali po pre deri sa ka jetu ne nje koh (qoft ajo ne kohen qe thot Kurani Bibla ose histrorja) do me then qe ka egzistu. Tani une dua ta dij se si ka mundesi qe shum nga dietaret dhe shume nga librat thojn qe ka egsistu, tani ju qe thoni qe nuk ka egsistu na bini ndo nje argument te fort ne lidhje me kete (qe nuk ka egsistu) [/QB]
O Beni, shiku se ku kam thënë që Krishti nuk ka egzistuar dhe pastaj merr mundimin të shkruash përsëri, tutkall /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mr.Wolf

Primus registratum

Une do t’i beja nje pyetje atij hapesit te temes:

Po ai miu i shkretetires,Muhameti,a ka ekzistuar me te vertet apo eshte edhe kjo nje tjeter legjende metropolitane /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bukuroshja

Primus registratum

S6T6N6!

Kam disa pyetje per ju

Si mundeni ju???!! te flisni kaq negativisht per Jezusin?

Jezusi ishte nje njeri shume i zgjuar dhe i mire

Sipas jush Jezusi nuk ka egziztuar
Sipas meje Jezusi jo vetem qe ka egzistuar por edhe egzizton

Fryma e Shenjte dhe Virgjeresha simbolizojne madheshtine e Nenes dhe pastertia e Jezusit eshte simboli i qellimit te mire te Nenes nga e cila rrjedh vazhdimesia e jetes

A nuk eshte NENA ajo qe

Bukuroshja

Primus registratum

S6T6N6!

Kam disa pyetje per ju

Fryma e Shenjte dhe Virgjeresha simbolizojne madheshtine e Nenes dhe pastertia e Jezusit eshte simboli i qellimit te mire te Nenes nga e cila rrjedh vazhdimesia e jetes

ledioni

Primus registratum

Njeriu gjate historise se tij eshte zhvilluar me forcat e veta dhe jo me ato te Zotit. tashme ne nje kohe qe teknologjia po arrin permasa e jashtezakonshme, ne kohen qe njeriu po pergatitet te sundoje universin, mendoj se Zoti dhe Jezu Krishti duhet te lihen menjane. Ata linden ne kohen qe njerezit ishin injorante dhe nuk shpjegonin dot dukurie e natyres.Tashme feja ekziston vetem per disa fanatike ose per dike qe kerkon qetesi. Tashme Zoti eshte vete njeriu, dhe Jezu Krisht mund te behet kushdo.Cdo fe e botes ka nga nje perfaqesues ne rangun e Jezu Krishtit keshtu qe mund te themi se ky njeri qe kemi 2004 qe i besojme ishte nje njeri i zakonshem qe krijoi nje fe.

Mr.Wolf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ledioni:
Cdo fe e botes ka nga nje perfaqesues ne rangun e Jezu Krishtit keshtu qe mund te themi se ky njeri qe kemi 2004 qe i besojme ishte nje njeri i zakonshem qe krijoi nje fe. [/QB]
E njejta gje mund te thuhet edhe per miun e shkretetires,Muhametin.

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] S6T6N6!

Kam disa pyetje per ju

A nuk eshte NENA ajo qe [/qb]
Ti me pyet mua dhe pergjigjen e jep vete. Une di te them qe ose je e vogel ne moshe, ose je e manget ne informacion ose je aq shume naive sa qe... (sa qe ... gjeje vete)

Guest

S6...Per Bukuroshen, jane te verteta, te gjitha sipozimet qe mund te te rrotullisen ne koke.. :idea:
...Dhe jan icik si shume... :book:

Bukuroshja

Primus registratum

S6!

e manget ndoshta do te shtoja une, e manget ne prapanice

Por ne Jesus besoj edhe p.s.:mark my words on this
Jesus is coming back and you are going to hell where you belong

Bukuroshja

Primus registratum

per dijenine tuaj

une nuk e kam lexuar kurre as biblen as kuranin
sikur i kam shfletuar njehere per kuriozitet ti shikoja cfare ishin
por per te lexuar nuk i kam lexuar kurre
a nuk eshte cudi kjo?