A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?

Lisette

Primus registratum
Re: A ka ekzistuar vertete Jezu Krishti?

Ti mi Bukuroshe si perhere ia fut si gomari peles,( sa me u shfry se nga menja e ka Cement te parrudhosur)
Eshte e pakonceptueshme se si ti mund te besosh ne christianism pa lexuar asnjehere asnje nga librat religjoz, nejse.... U should put ur mouth where ur *** is and stop all the bull,shit u write.
P.S: Ur words are marked with a fu,cking X on top so people don't have to hear your crap.
U make me so fuc,king mad i just want to blow your stupid brains out

S6T6N6

Forumium maestatis

Bukuroshja

Anëtar/e
Anetar/e # 6158

Shkruajtur më 30 Tetor, 2004 15:28
--------------------------------------------------------------------------------
S6!

e manget ndoshta do te shtoja une, e manget ne prapanice

Por ne Jesus besoj edhe p.s.:mark my words on this
Jesus is coming back and you are going to hell where you belong
--------------------------------------------------------------------------------
Postime: 528 | Nga: California | Regjistruar: Dhj 2003 | IP: e Regjistruar |

Bukuroshja

Anëtar/e
Anetar/e # 6158

Shkruajtur më 30 Tetor, 2004 15:32
per dijenine tuaj

une nuk e kam lexuar kurre as biblen as kuranin
sikur i kam shfletuar njehere per kuriozitet ti shikoja cfare ishin
por per te lexuar nuk i kam lexuar kurre
a nuk eshte cudi kjo?

Bukre!

Kjo pra eshte! Ti flet per Jezusin dhe asgje nuk di per te, ti thua qe ai ka jetuar, ka dhuruar dashuri per njerezit etj... eshte njesoj sikur te flisja une per prapanicen tende pa e pare /pf/images/graemlins/wink.gif

Renea88

Primus registratum

jezusin e shpiken romaket per ti mbajtur njerzit te nenshtruar

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] :eek:

kam pare filmin :wave: [/qb]
Cilin film qe ta shof dhe une se nuk i dihet ndoshta me ben te besoj :lol:

Asahel

Primus registratum

Pergjegjesi te madhe i paskeni vesh bash mbi shpatulla kesaj foltoreje, burra, qe disa lloj personazhesh (nga ata qe mes te tjerash kane edhe brire) te vendosin per ekzistencen historike te Krishtit. Dhe meqenese omnineshenca e tyre(latinishtja duhet perdorur ndonjehere ne krye te motit) ka arritur ti jape dum dhe rruge muhabetit...nuk ngelet tjeter, vecse me var medaljen e rastit ne qafe te kryemagjarit. Nejse, po e hudh edhe une ndonje fjale, mbase hapen ndonje pale sy qe s'shikojne ose ndonje pale veshe qe s'duan te degjojne, sepse ata qe duan e gjejne sikunder edhe eshte e shkruar :"Do ju pergjigjem te gjithe atyre qe me kerkojne me gjithezemer", fjale keto te dala nga goja mencur e Jeremiah-s.

Gjithsesi...

Pervec Tacitit dhe autoreve te tjere romake ka edhe nje burim hebre qe eshte edhe me i perfoluri per pershkrimin e jetes se Jezus Mesise. Ky autor eshte Josef Flavi (Josephus Flavius) ka lindur rreth vitit 37 mbas Krishtit, jo shume kohe mbas kryqezimit dhe Ringjalljes se tij. Flavi per vete ishte esenin (sekti i pergameneve te Detit te Vdekur), nje sekt qe u masakrua ne kohen qe Vespasiani pushtoi Jerusalemin. Me vone ai e quan veten farise.

Tani, eseninet si dhe farisejte nuk besoj te kene pasur ndonje deshire te madhe qe te benin publike dhe te pranonin ekzistencen e Shpetimtarit, perderisa sipas tyre Torah dhe ligji i dhene ne malin Sinai ishin burimi perfundimtar i maredhenies se drejte te njeriut me Krijuesin e tij. Me pak fjale ata (dhe Flavi si njeri nder ta), ishin akoma nen ligjin e Mojsiut dhe si te tille nuk kishin pse te proklamonin Themeluesin e nje rruge te ndryshme, qe nuk kerkonte me zbatime ritesh e rregullash feje, por thjesht zemren e qenies njerezore nepermjet besimit.

Flavi ne kohen qe filloi rebelimi i hebrejve junder Romes u dergua nga hebrenjte ne Galile, ne funksionin e mbrojtesit te te gjithe kufirit verior te Izraelit. Vespasiani sigurisht arriti qe ta mposhte kete lloj rezistence, sepse profecia e Krishtit per Tempullin patjeter qe do te realizohej, sikunder edhe ndodhi. Per ata qe i shikojne ngjarjet ne planin horizontal (grupi ateist, hedonist, zuzar and kusar)nuk ka rendesi perse ndodhi, rendesi ka qe ndodhi.

Meqenese Flavi arriti te parashikonte qe Vespasiani, (qe ishte gjeneral ne ate kohe dhe ne Rome Perandoria nuk ishte konsoliduar plotesisht si koncept qeverisjeje per shkak te tradites shume te forte konsullore Republikane) do behej perandor dhe keshtu ndodhi, Vespasiani e mori ne Rome ku ai filloi te shkruante dhe ka lane kater libra qe sherbejne si objekt referimi per cdo studiues serioz te antikitetit. Te gjitha keto jane vepra historike.

Referimin ndaj Krishit ai e ben duke e krahasuar me Sokratin dhe me nje filozof tjeter emri i te cilit nuk po me kujtohet tani. Praktikisht thote qe greket dhe hebrenjte kishin gabuar ne menyren e trajtimit te tyre dhe si rezultat le te nenkuptohet qe vuanin pasojat. Jezusi, Sokrati si edhe ai i treti i paemer per momentin, sipas pershkrimit te Jozef Flavit kishin vuajtur ndonese ishin te drejte. Librat e Jozefit jane perdorur gjeresisht gjate Reformacionit, sidomos ne ne kohen kur puritanet erdhen ne Boten e Re, mbas Bibles ne te gjitha shkollat Publike te New England Jozefi ishte autori i dyte qe zakonisht rekomandohej. E gjithe kjo me siper besoj se duhet te kujdeset per anen historike te ceshtjes...

Ane tjeter (dhe e vetme) e njohjes se Krishtit dhe jetes se re qe Ai jep, prej "Besimit qe lind prej degjimit dhe degjimit qe vjen prej Fjales se Zotit"..eshte per ata qe hapin zemren dhe pranojne ate qe Ai ka bere per cdonjerin prej nesh ne ate kodren siper Jerusalemit. Ajo nuk ndodh sepse kushdoqofte e gjen me perpjekjet e veta njerezore. Ajo ndodh sepse Krishti therret ata qe i takojne...dhe ata qe i takojne pergjigjen.

As simple as that.

citim:
Fillimisht postuar nga S6T6N6

Persa i perket nickut tim merre si pjesen time me ekstreme te sarkazmes ndaj atyre qe i reagojne.

Meqenese ekziston nicku qe fillon me S. sikunder edhe adashi identik i nofkes, atehere duhet te ekzistoje edhe Ai qe ja shtyp koken qenies origjinale (gjithmone sikunder eshte e shkruar). Perndryshe ekzistenca e personazhit fillestar S. nuk do kishte justifikim, sepse se fundi Bibla ky fare libri "johistorik" eshte ajo qe e ben te njohur ekzistencen e tij.

Judgement by default, sikunder do thoshte nje gjykates.

S6T6N6

Forumium maestatis

Te kujtoj i nderuar se kjo qe po ben ti nuk eshte histori sipas te vertetes por sipas teologjise biblike. Me pak fjale po rrotullohesh ne boshtin e vetem qe ti njeh.

S6T6N6

Forumium maestatis

Pse nuk e nderron nikcun! Vere Maria Magdalena... sipas dogmave ajo ka qene dashnorja e Krishtit, paraardhesja e Burboneve /pf/images/graemlins/wink.gif

Bukuroshja

Primus registratum

S6!
Jezusi eshte brenda ne shpirtin jot. Ti duhet ta kerkosh qe ta takosh.

Kondrapedali

Kondrapedali

[qb] S6!
Jezusi eshte brenda ne shpirtin jot. Ti duhet ta kerkosh qe ta takosh. [/qb]
Nuk e di a mund të hyjë dora aq thellë Bukuroshe sa me gjet Jezusin brenda vetes :rolleyes: /pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

[qb] S6!
Jezusi eshte brenda ne shpirtin jot. Ti duhet ta kerkosh qe ta takosh. [/qb]
E kam te zene axhenden per kete jave... nga java tjeter thuaji te kaloje... me kane thene qe ka punuar marangoz ne Nazareth :lol:

assassino26

Primus registratum

[qb] te me falni por nuk di cfare te them [/qb]
Kur sdi ca me thone pse i fut hunet kot masnej...Ahh po ne fakt mire e ben se na kujton se forumi ka 1 bukuroshe :wub:

S6T6N6

Forumium maestatis

[qb] te me falni por nuk di cfare te them [/qb]
T'ka fal Jezusi :lol: nderkohe qe une te ofroj bashkebisedim /pf/images/graemlins/wink.gif