Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Muajin e ardhshëm fillon rindërtimi i Hotel Unionit Vetëm një javë pas zjarrit të shkaktuar në objektin e ish Hotel Unionit janë kuptuar dëmet që ka shkaktuar ai. Sipas ekspertëve kulmi I ndërtesës është djegur në tërësi, dyshemeja e kulmit po ashtu është dëmtuar ndërsa dyshemetë tjera kanë pasur shumë pak dëme, ndërsa muret e objektit I kanë shpëtuar zjarrit.</p> Sipas pronarit Aziz Tafaj, zjarri ka ndodh aksidentalisht pasi që besohet se në objekt jetonte një i pastrehë.</p> Në vizitën që ju bë sot objektit ishin të pranishëm edhe ministri I kulturës, Valton Beqiri dhe kryetari I Prishtinës, Isa Mustafa. Këta të fundit janë pro-rinovimit të objektit por që të ruhet struktura e tij. Punimet e pritet të fillojnë muajin e ardhshëm për të përfunduar në shator të 2010.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21814. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21814

Çelzi ofron 65 milionë euro për Riberi Çelzi i ka bërë një ofertë shumë më fortë Bajernit të Mynih-ut për francezin Frenk Riberi. Mesfushori, prej kohësh objektiv edhe i Real-it të Madrid-it, tashmë është vënë nën shënjestrën e Karlo Ançeloti-t. Sipas revistës Frans-Futboll, Çelzi ofron plot 65 milion euro për Riberi-n. Bajerni sapo ka marrë nga Reali holandezin Arjen Roben për 30 milion euro. Ndërkohë që janë të interesuar edhe për holandezin tjetër, Rafael Van der Vart. Duke bërë që Real dhe së fundi edhe Çelzi, ta mendojnë më të lehtë blerjen e Frenk Riberi që këtë sezon. </p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21811. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21811

Mbyllet debati për protokollin Serbi-EULEX Përfundimisht mbyllet debati për protokollin në mes të Serbisë dhe EULEX-it. Këtë e ka bërë të ditur kryeministri Hashim Thaçi, i cili ka njoftuar se para mbledhjes së qeverisë, ai bashkë me presidentin Sejdiu kanë zhvilluar një takim me shefin e ICO-së, Peter Faith dhe atë të EULEX-it, Yves de Kermabon. Në takim, siç thuhet në një komunikatë të Presidencës, liderët e Kosovës ritheksuan qëndrimin e prerë për kundërshtimin e këtij protokolli dhe theksuan se me ditën e sotme mbyllet përfundimisht çdo debat dhe bisedë për këtë temë.  Ndërsa, kryeministri, gjatë mbledhjes së qeverisë, ka thënë se Kosova është shtet i pavarur dhe sovran dhe merr vendime të pavarura. Asnjë mekanizëm tjetër nuk mund të flasë dhe as të marrë vendime në emër të Kosovës, ka thënë Thaçi në mbledhjen e sotme të qeverisë.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21714. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21714

Simbole shtetërore dy etnike ose neutrale për Fyromin Nga Valon Kurtishi -</p> Një ndër çështjet kryesore (në mos kryesorja) politike dhe komunitare në përgjithësi për shqiptarët autoktonë në Fyrom, është edhe rasti me simbolet zyrtare dhe etnike që përdoren në këtë vend. Për më tepër, duke e ditur se çka janë dhe çpërfaqësojnë simbolet e quajturakombëtare, kjo problematikë mer një rëndësi dhe peshë kardinale identitare për një shtet dy etnik si IRJM., ku gjuhët, kulturat dhe simbolet me prapavijë të ndryshme etnike janë në konkurrencë të egër e të drejtpërdrejtë. Duke e parë me një shqetësim të thellë impotencën dhe neglizhencën e politikës së këtushme shqiptare ndaj saj, por edhe mendjelehtësinë me të cilën i qasen kësaj çështjeje faktorët relevantë shqiptarënë vend, do të përpiqemi në vazhdim që në pika më të shkurtra ta sqarojmë fenomenin në fjalë. Duke kërkuar në shpejtësi enciklopedi e shkrime të ndryshme online që meren me përshkrimin e simboleve të ndryshme kombëtare, vijmë në të dhëna interesante e shumë funksionale. Këto forma duhet të përdoren nga klasa jonë politike në mënyrë që sa më parë të përmirësohet zgjidhja e tanishme e padrejtë dhe e padurueshme me simbolet shtetërore të Fyromit. Kjo pasi rregullimi i tanishëm i simboleve zyrtare është duke na pezmatuar tejmase gjithë ne shqiptarëve këtu. Shqetësimi i qytetarëve shqiptarë në lidhje me simbolet shtetërore është shumë i ligjshëm, i drejtë, modern dhe për nga rëndësia, i rangut të njëjtë me çështjen e gjuhës shqipe dhe përdorimit zyrtar të saj. Po çjanë simbolet kombëtare? Simbol kombëtar është simboli i çdo entiteti i cili e konsideron veten dhe i paraqitet botës si një bashkësi kombëtare, përkatësisht, shtetet sovrane, por edhe kombet dhe vendet të cilët kanë status kolonial ose forma tjera të varësisë, si integrime konfederale, ose edhe një bashkësi etnokulturore e konsideruar si nacionalitet edhe përkundër mungesës se autonomisë politike , thuhet në edicionet online të enciklopedive të ndryshme në gjuhët angleze e gjermane. Flamujt dhe stemat meren në përgjithësi si më reprezentative nga një numër i simboleve kombëtare ku hyjnë edhe një numër i shenjave tjera, si himni kombëtar, ngjyrat kombëtare, shefi i shtetit, baballarët themelues të kombit, etj. Flamur kombëtar nga ana tjetër, është flamuri i cili simbolizon një vend, një shtet. Flamuri valon në godinat shtetërore, por si zakonisht mund të valëvitet nga qytetarët e vendit gjithashtu. Në përgjithësi flamuri kombëtar është i njëjtë në të gjithat rastet përveç në disa kur mund të ketë dizajne më të ndryshme për atë detar apo ushtarak. Simboli ynë i shenjtë tradicional kombëtar, shqiponja me dy krerë, është përdorur nga populli ynë që në lashtësitë e errëta parahistorike. Në formë të dokumentuar tek paraardhësit tanë ilirë ajo paraqitet në shekullin e VI p.e.r. Sipas historianit dhe studiuesit të heraldikës shqiptare, prof . Jaho Brahaj (shih: Jaho Brahaj, Flamuri i kombit Shqiptar, Arbëria, Tiranë, 2002), shqiponja me dy krerë paraqitet në varrezat-urna të fisit ilir të Japodëve që në shekullin e VI p.e.r. Duke filluar nga kjo kohë e dokumentuar e përdorimit të parë të saj, shqiponja vazhdon të jetë prezente si simbol i ilirëve, pastaj i disa princave arbër të mesjetës, ku veçanërisht duhet përmendur simbolin e derës fisnike shqiptare Gropa nga Ohri sot nën Fyrom. Në këtë vend gjenden edhe shqiponja tipike shqiptare në derën e manastirit të Shën Kollit po në Ohër dhe shqiponja në manastirin shqiptar ortodoks të Shën Jovan Bigurit në Dibër. Më vonë ky simbol përdoret nga shumë familje feudale shqiptare, mes të cilave edhe nga shtëpia heroike e Kastriotëve. Në Kuvendin e princave shqiptarë të Lezhës më 2 mars 1444, shqiponja me dy krerë sanksionohet si flamur shtetëror i shtetit shqiptar të asaj kohe. Flamuri i njëjtë me ndryshime të vogla ngrihet në Vlorë, më 28 nëntor 1912 me çka edhe definitivisht përcaktohet flamuri modern kombëtar e shtetëror shqiptar. Duke qenë se Shqipëria është përgjithësisht shtet i pastër etnikisht, flamuri kombëtar shqiptar është njëkohësisht edhe flamur shtetëror i Republikës së Shqipërisë. Njëkohësisht, ky është flamur kombëtar i shumicës së popullit shqiptar i cili jeton padrejtësisht nën juridiksionet e huaja jashtë kufijve të shtetit amë, Republikës së Shqipërisë. Nga ana tjetër, dielli i Verginës u zbulua në kërkimet arkeologjike në Greqi gjatë viteve 70, dhe u adoptua si simbol kombëtar dhe shtetëror nga IRJM në vitin 1992. Studiuesit nuk janë të një mendjeje në lidhje me kuptimin e diellit të këtillë me 16 cepa. Dielli si simbol identifikimi fetar, si ornament zbukurues apo si simbol mbretëror është përdorur edhe nga popullsitë ilire, trake, maqedonase, popullsitë e lindjes së mesme, në artin antik grek etj. Stemat janë shenja të trashëgueshme në formë logoje ose embleme që përfaqësojnë persona të njohur, familje të rëndësishme, qytete, organizata të ndryshme dhe së fundi edhe shtetet e organizuara të sotme. Shtetet kanë stemat e tyre të cilat përmbajnë simbole dhe elemente me tipare etnike, politike, gjeografike, fetare nga e kaluara e tyre historike. Gjatë kohës së mbretërive i kanë pasur edhe simbolet përkatëse mbretërore. Më vonë vende të ndryshme në varshmëri të kampeve politike ua shtonin stemave por edhe flamujve të tyre simbolet që përfaqësonin ideologjitë mbizotëruese në to. Stema e Republikës së Shqipërisë është shqiponja e zezë dykrerëshe me përkrenaren e Skënderbeu dhe Pirros së Epirit me ngjyrë të verdhë mbi të. Stema e Fyromit e ka akoma yllin e kuq komunist në majë, si dhe diellin, malet e liqenet e vendit të paraqitura në një gërshetim me kallinjtë e grurit nga të dyja anët e krahëve të saj. Simbolet kombëtare kanë qëllime të ndryshme dhe përdoren në raste të ndryshme. Por intenca kryesore dhe madhore e tyre është krijimi i ndjesisë së përkatësisë së përbashkët të një grupi etnik, forcimi i unitetit, ruajtja e kohezionit kombëtar, ngritja e krenarisë kombëtare, ruajtja e veçantisë kombëtare, ruajtja e krejt asaj që mund të quhet civilizim kombëtar i ndryshëm nga të tjerët. Sipas definicionit të dhënë në shkrime të ndryshme, Simbolet kombëtare kanë si qëllim ti bashkojnë njerëzit duke krijuar përfaqësime pamore, përfaqësime me fjalë dhe përfaqësime ikonike të vlerave, qëllimeve dhe historisë se një kombi. Simbolet kombëtare përdoren si pjesë e festimeve patriotike ose të aspiratave kombëtare, lëvizjeve çlirimtare, lëvizjeve për pavarësi, lëvizjeve autonomiste, autonomi kulturore etj, dhe janë dizajnuar që të jenë gjithëpërfshirëse dhe përfaqësuese të gjithë pjesëtarëve të një kombi. Në këto kohëra globalizuese kur një shumësi e forcave centrifugale, dezintegruese dhe faktorëve tjerë të rrezikshëm e shumë të fuqishëm influencues vënë në pikëpyetje identitetin kombëtar dhe veçantësinë kulturore të popullit tonë, është e një rëndësie vendimtare zgjidhja dhe sanksionimi përfundimtar ligjor i çështjes së simboleve shtetërore dhe atyre kombëtare të Fyromit. Në këtë rast flamuri i tanishëm në asnjë pjesë të tij nuk paraqet simbol me të cilin do të mund të identifikohen 35% e banorëve shqiptarë të këtij vendi. Flamuri i sotëm i këtij vendi nuk është gjithëpërfshirës dhe nuk është përfaqësues për gjithë pjesëtarët e popullit që sot jeton në IRJM. Shqiptarët e kanë një flamur të vetëm kombëtar i cili nuk mund të ndryshojë asesi dhe i cili është flamuri më i vjetër në Europë, i përdorur në kontinuitet si simbol kombëtar dhe shtetëror njëkohësisht, që nga shekulli i XV e deri në ditët tona. Duke shfrytëzuar edhe shembujt në fqinjësinë e afërt si ai nga Republika e Kosovës, Bosnjë e Hercegovina apo edhe më në largësi si Belgjika dhe Zvicra, flamuri dhe stema e Fyromit duhet ti përshtaten karakterit dy etnik të vendit. Flamuri shtetëror dhe stema e IRJM nuk duhet të përmbajnë në vete asnjë element me tipare identifikuese etnike sllavobullga Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21718. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21718

Shqiptarët që qeverisën Egjiptin 150 vjet Historia e një djali shqiptar që u bë pasha i Egjiptit. Dinte vetëm shqip, nisi të arsimohet pas moshës 45-vjeçare, por i dha pavarësinë dhe reformoi Egjiptin. Gazetarja Rudina Xhunga në emisionin “Shqip” sjell nga Egjipti historinë e njërës prej figurave më të famshme të oxhakut shqiptar që i dha Egjiptit 15 drejtues deri në rrëzimin e mbretërisë në vitin 1952. Mehmet Aliu</p> <p align="justify">Është një histori e jashtëzakonshme e një djali që lindi në Zemblak të Korçës, në vitin 1769. Familja u shpërngul hershëm në Kavalle të Greqisë, qytet i ndërtuar nga Aleksandri i Maqedonisë për kujtim të kalit të tij. Muhameti ishte i 17-ti nga fëmijët e Ibrahim Agait, të cilët vdiqën njëri pas tjetrit. Ai vetë mbeti jetim herët dhe u adoptua nga një mik i shtëpisë, i cili ishte kryetar i xhandarmërisë së Kavallës. Detyrën e parë publike e përmbushi 18 vjeç. Një fshat aty afër nuk paguante taksat. Ai shkoi me 10 vetë të armatosur dhe kërkoi të takojë 4 të parët e fshatit. I futi në xhami dhe iu premtoi se nuk do të dilnin që aty nëse fshati nuk paguante taksat. Të njëjtën gjë bëri shumë vite më vonë me mamlukët në Egjipt, ndërsa ftoi 400 prej të parëve të tyre në gosti dhe i vrau. Qysh atëherë nënshtroi të pabindurit dhe mori titullin “Pasha”. Në Egjipt shkoi ushtar i thjeshtë i Portës së Lartë, por shpejt u bë komandant dhe me kohë pasha. Udhëhoqi Egjiptin drejt përparimit, pavarësimit, shtet-krijimit dhe krijoi dinastinë mbretërore shqiptare. I fundmi i dinastisë se tij qe mbreti Faruk, i rrëzuar nga froni prej kryengritjeve nacionaliste. Kjo nuk është përrallë. Është pjesë e historisë sonë. Për të cilën gjen pak shkrime në shqip mes literaturës së Sami Frashrit, Baba Reshatit etj. Ndër të paktët burime serioze janë libri i Aleksandër Xhuvanit, botuar më 1921, ribotuar më 1941 dhe mandej nën kujdesin e Irakli Koçollarit, më 1999. Xhuvani shkruan: Uroj që mbi burime të reja, studimtarë të tjerë t’i vihen punës për të hartuar një vepër më të plotë për këtë njeri të madh të kombit tonë”. Në fakt, literatura në shqip mungon. Por është e madhe ajo në anglisht dhe frëngjisht.</p> <p align="justify"> Kanali i Suezit Ismail Pasha është pasuesi i Mehmet Aliut që mbahet si modernizuesi i Egjiptit. Ai sundoi nga viti 1863 deri më 1879. Ai ishte udhëheqësi që themeloi shërbimin postar, modernizoi ushtrinë duke e kthyer atë në një ushtri bashkëkohore, bëri ndërtimin e hekurudhave. Por ajo që mbahet si vepra jo vetëm më e madhe në Egjipt, por në mbarë botën, ishte ndërtimi i Kanalit të Suezit. Suezi është një kanal artificial detar, me një gjatësi prej 163 kilometrash. Është nyja që lidh hemisferën perëndimore dhe atë lindore të tokës. Kanali i Suezit ka rëndësi të madhe strategjike për arsye se është rruga më e rëndësishme e tankerëve detarë për furnizimin e Evropës me naftën e Lindjes së Afërme. Kanali i Suezit është hapur në vitin 1869. Kostoja e lartë e ndërtimit të këtij kanali detyroi Ismail Pashën t’ua shiste kanalin anglezëve, të cilët e ndërruan me koncesion.</p> <p align="justify"> Fundi i dinastisë Më 1952-shin kohërat ndryshuan në Egjipt. Nacionalistët nuk pranon më të drejtoheshin nga dinastia e mbretërisë. Revolucioni i udhëhequr nga gjenerali Abdul Naser e rrëzoi këtë dinasti me gjak shqiptar. Më 26 janar 1952 ndodhi një djegie e pjesshme e qytetit të Kairos dhe më 23 korrik, kur Faruku ishte në Aleksandri, grupi komplotist “Oficerët e Lirë” me në krye gjeneral Naguib morën nën kontroll Kairon. Mbreti Faruk mori mbretërinë në moshën 18-vjeçare. Ai cilësohet si mbreti që modernizoi Egjiptin. Mbreti Faruk emigroi në Itali dhe vdiq në Romë në vitin 1965. </p> <p align="justify">Dinastia e Mehmet Ali Pashës</p> <p align="justify">Muhamed Ali Pasha-Egjipt (1805 – 1848) Ibrahim Pasha (1848) Abaz Hilmi I. (1849 – 1854) Muhamed Said (1854 – 1863) Ismail Pasha (1863 – 1867)</p> <p align="justify">Kadit e Egjiptit Ismail Pasha (1867 – 1879) Tafiq (1879 – 1892) Abaz Hilmi II. (1892 – 1914)</p> <p align="justify">Sulltanët e Egjiptit Husen Qamil (1914 – 1917) Fuad I i Egjiptit (1917 – 1922)</p> <p align="justify">Mbret e Egjiptit Fuad I i Egjiptit (1922 – 1936) Faruku i Egjiptit (1936 – 1952) Fuad II i Egjiptit (1952 – 1953)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21725. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21725

Mirçev: Maqedonia nuk është afër zgjidhjes së kontektstit me emrin Çështja e emrit mes Maqedonisë dhe Greqisë nuk do të zgjidhet së shpejti, pavarësisht disa sinjaleve për negociata. Të paktën kështu është shprehur profesor Dimitar Mirçev, njëherësh këshilltar i presidentit Gjorgje Ivanov. Sipas gazetës “Veçer”, e cila citon këshilltarin Mirçev, qeveria maqedonase ka shfaqur tendencë pozitive në bisedimet me palen greke, kjo për faktin e përmirësimit të imazhit të Maqedonisë në raport me BE. Por Mirçev shton se kjo çështje nuk mund të zgjidhet shpejt. </p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21730. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21730

Sneijder nënshkruan me Interin, hedh kritika për Realin Real Madrid më trajtoi mizerisht dhe në fund më tradhëtoi. Këto ishin fjalët e mesfushorit holandez Uesley Sneijder pas marrëveshjes për transferim te kampioni I Italisë Inter. Klubet ende nuk e kanë zyrtarizuar kalimin e tij në Meazza por është bërë e qartë që Inter do ti apguajë merengezëve 15 miliojnë euro + 3 milionë edicionin e ardhshëm nëse Inter arrin të mbrojë titullin. “Është e çuditshme se çka më ndodhi, por e di se po shkoj në një klub të madh, jam shumë I sigurt për këtë mbylli deklaratën e tij Sneijder. Kontrata e tij do të jetë pesëvjeçare, ndërsa paga vjetore 4 milionë euro.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21734. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21734

Kërcënohen me vrasje lojtarët e skuadrës nga Am. Jugore Askush nuk beson që telashet në futbollin latino-amerikan do të ndalen. Dy zyrtar të armatosur të klubit brazilian Portuguesa të shoqëruar nga truprojet kanë kërcënuar me vrasje lojtarët e skuadrës pas disfatës. Trajneri i skuadrës Rene Simoes u shkarkua pasi që skuadra e tij pësoi dy sisfata në dy ndeshjet e fundit duke i lejuar dy skuadrat e para në tabelë që të ikin për gjashtë pikë. Portuguesa ishte duke luftuar për një vend që dërgon në elitën e futbollit brazilian. Simoes deklaroi që njerëzit e armatosur u futën në zhveshtoret e skuadrës. Ata nuk e kanë vendin në zhveshtore, futbollistët nuk u trembën në asnjë moment, paramendoni se çka ka mundur të ndodh tha ai pas sfidës. Ministri i Sportit Orlando Silva e ka dënuar ashpër këtë akt duke theksuar që personat përgjegjës së shpejti do të dalin para drejtësisë.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/2009/08/kercenohen-me-vrasje-lojtaret-e-skuadres-nga-am-jugore/. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/2009/08/kercenohen-me-vrasje-lojtaret-e-skuadres-nga-am-jugore/

Kaka parashikon fitoren e Milanit në derbin e xhiros së dytë Milano e fiton derbin me 2:0, golin e parë e realizon Pato ndërsa rezultatin përfundimtar do ta vendos Alessandro Nesta. Kështu deklaroi për Gazzetta Dello Sport ylli i Real Madridit braziliani Ricardo Kaka. 27 vjeçari e pranoi se derbi Madonnina i mungon shumë.Gjithmonë do ti mbështes bashkëlojtarët e dikurshëm pa marrë parasysh se ku gjendem Ai më tej shtoi Në rast se një ditë do të shënoj gol kundër Milanos nuk do të gëzohem. Kaka gjithashtu bëri të ditur se nuk do të dëshironte një ballafaqim në Ligën e Kampionëve me skuadrën angleze Chelsea të drejtuar nga strategu italian Carlo Ancelotti.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21742. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21742

Arsenal i gatshëm për derbin me United-in Skuadra angleze Arsenal është duke kaluar formë jashtëzakonisht të mirë. Revolveristët në dy gjirot a para të edicionit të ri të Premier Ligës ka realizuar hiq më pak se 10 gola dhe po ashtu kanë siguruar plasmanin në fazën e grupeve të Ligës së Kampionëve. Por trajneri Venger theksoi që sfida e vërtetë skuadrën e tij e pret në Old Traford përballë Manchester United. Jam i lumtur që do të udhëtojmë drejt Manchesterit sepse ky është testi i parë i vërtet për ne këtë stinor Venger për Sky Sports. I vetmi shqetësim për të mbetet gjendja fizike e futbollistëve, të cilët patën një lavë të ngarkuar në dallim nga kampioni anglez</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21747. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21747

Liga e kampionëve: Kaka dhe Ibra kundër ish-skuadrave Kaka do të ndeshet ndaj ish-skuadrës së tij, Milanit, pasi skuadra e Real Madrid, është caktuar në grupin C, të Ligës së Kampionve, së bashku me Milanin, Marsejën, dhe Cyrihun. Gjigantët spanjoll dhe italian, janë zgjedhur edhe në grupin F. Barcelona dhe Interi, do të takohen me skuadrat e lindjes,kampionët ukrainas, Dinamo Kievin, dhe ata rus, Rubin Kazan. Grup tjetër interesant pritet të jetë edhe grupi A, ku janë tërhequr Bajern, Juventus, Bordo, dhe Makabi Haifa. Faza e garave në grupe fillon më 15 dhe 16 shtator 2009.</p> Renditja e grupeve:</p> Grupi A</p> Bayern FC</p> Juventus</p> Bordeaux</p> Maccabi Haifa</p> Grupi B</p> Manchester United</p> CSKA Moskva</p> Besiktas</p> Wolfsburg</p> Grupi C</p> Milan</p> Real Madrid</p> Olympique Marseille</p> FC Zurich</p> Grupi D</p> Chelsea</p> Porto</p> Atletico Madrid</p> APOEL FC</p> Grupi E</p> Liverpool</p> Lyon</p> Fiorentina</p> Debreceni</p> Grupi F</p> Barcelona</p> Inter</p> Dynamo Kiev</p> FC Rubin Kazan</p> Grupi G</p> Sevilla</p> Rangers</p> Stuttgart</p> Unirea Urziceni</p> Grupi H</p> Arsenal</p> AZ Alkmaar</p> Olympiacos</p> Standard Liege</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21751. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21751

Oksana, hedh në gjyq fotografin personal <p class="wp-caption-text">Mel dhe Oksana presin femijen e tyre te pare</p> Këngëtarja dhe ish-modelja Oksana Grigorieva, tashmë akoma më e famshme si e dashura e aktorit të famshëm Mel Gibson, ka hedhur në gjyq një fotograf. Ajo ka dërguar në Gjykatën e Los Angelos akuzën e saj kundër Samuel Oriti, fotografit i cili i ka bërë disa foto në 2004-ën duke i thënë se ishte kontratuar nga një firmë veshjesh intime. Modelja dhe fotografi kishin rënë dakort që këto foto gjysëm-nudo seksi të Oksanës të mos shpërndaheshin, por Oriti i ka shitur ato. Ai ka pritur që Oksana të arrijë famën që ka tashmë si e dashura e Mel Gibson, për të shitur fotot e saj seksi, pa i marrë as leje.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21758. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21758

Thaçi priti të rikthyerit në PDSH Nisën nga puna dy komisionet e përbashkëta të PDSH-së dhe të grupit të personave që kalojnë nga DR në PDSH. Anëtarësimi apo riantarësimi në PDSH i personave që përkrahin këtë parti do mbarojë brenda një muaji. Vlerësuam tejet pozitivisht mbështetjen që dita ditës po i jepet PDSH, biseduam edhe për situatën politike, gjendjen në të cilën janë shqiptarët e cila dita ditës gjithnë e më shumë rëndohet për fat të keq për shkak të pozicionimit të dobët dhe pa kushte të BDI-së në qeveri. Po ashtu vlerësuam se kjo mbështetje që i jepet programit të PDSH platformës së re dhe marrëëveshjes së re e cila gjithsesi duhet të menaxhohet në mënyrë të drejtë dhe me përgjegjësi të plotë, deklaroi Iljaz Halimi, nënkryetar i PDSH-së. Ndërsa, kryetari i komisionit të personave që kthehen nga DR në PDSH, Ruzhdi Matoshi kthimin e tij në PDSH e arsyeton me faktin se rrugëzgjidhja e vetme e cështjes shqiptare në Maqedoni është platfortma e kësaj partie. Matoshi më tej shtoi se deri në 80 përqind e DR, kanë lënë këtë parti për tu kthyer në PDSH. Sot çdo segment i jetës së shqiptarëve këtu është në regres, prandaj rrugëzgjidhja e problemeve të shqiptarëve ka vetëm një përgjigje, ajo përgjigje është platforma e PDSH-së e cila në mënyrë shumë praktike i zgjidh problemet e shqiptarëve. Prandaj edhe ne sot këtu u bëmë bashkë të dy komisionet për rritjen e rresurseve njerëzore në këtë parti, theksoi Ruzhdi Matoshi, i rikthyer në PDSH. Grupi i personave që kalojnë në PDSH, në fillim u pritën nga kryetari Mendu Thaçi.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21764. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21764

Kështu, droga qarkullon më mirë </p> Tijuana, Meksiko. Victor Moreno merr vetë gjak nga trupi i tij për ta përzier me heroninë, e cila urgjentisht i nevojitet venave të tija. 40-vjeçari meksikan është i mvarur nha droga për 20 vjet me radhë. Meksika ka një politikë shumë liberale ndaj drogës që nga kohët e fundit, përdorimi i marihuanës, kokainës apo edhe heroinës, LSD dhe Meth nuk është më i dënueshem me burgim.</p> © Guillermo Arias</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21769. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21769

Lutje Zotit të shiut </p> Mumbai, Indi. Një prift hindu këndon në trans vargjet e ritualit Varuna-Yajna për të falënderuar dhe lutur Perëndinë e shiut. Edhe dhjetë priftërinj të tjerë ulen në rezervoarë të ujit, për t’u lutur për shi. Nëse në Indi nuk bie shi deri në tetor, vendi duhet të luftoj me mungesë në furnizimin me ujë deri në 30 përqind.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=21773. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=21773