Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës
Medvedev:Me SHBA jemi në rrugë të mbarë, por duhen veprime konkrete Si ndiheni në këtë pozicion. Për ju është hera e parë që jeni në një post të tillë të lartë. Cila ishte e papritura më e madhe me të cilën jeni përballur në pozicionin e Presidentit të Rusisë?Nuk mendoj se do të them ndonjë gjë të veçantë, po të pohoj se puna që bëj është shumë interesante, por njëherazi shumë e vështirë. Nuk ka të bëjë me moshën nëse je 44 apo 88 vjeç. Ajo është një punë që kërkon përkushtim. Në moshën time mund ti imagjinoni emocionet që mund të përjetohen në një pozicion të tillë. Nga ana tjetër, sigurisht për të kuptuar dhe ndjerë këtë punë, të duhet të qëndrosh një kohë të gjatë në këtë post. Sa për punën time, mendoj se testet e rëndësishme për mua janë të dukshme: kriza ekonomike e vitit të kaluar. Unë sapo kisha ardhur në Kremlin, kur ndjeva për herë të parë afrimin e krizës dhe të gjithë e ndjemë se bëhej fjalë për një zhvillim shumë të rëndësishëm që do të zgjaste shumë. Një tjetër problem i madh dhe i rëndësishëm ishte edhe konfl ikti në Gjeorgji, kur na u desh që të mbronim banorët e Osetisë së Veriut. Nuk u ndjeva mirë me ngjarjet në terren, por më duhej që të merrja ven-dime. Këto mendoj se ishin dy provat më të rëndësishme me të cilat jam përballur, që kur kam marrë detyrën e Presidentit.</p> Më lejoni tju pyes në lidhje me disa çështje të tjera me të cilat po përballeni. Rusia ka thënë se ajo nuk dëshiron që Irani të zhvillojë armë bërthamore. Kryeministri Putin e ka pohuar disa herë, gjithashtu edhe ju. Megjithatë burimet e fundit zyrtare fl asin për një mungesë bashkëpunimi nga Irani me bashkësinë ndërkombëtare për ta sigu-ruar atë se programi bërthamor do të jetë vetëm për përdorim civil. Irani thotë se nuk do ta negociojë këtë çështje dhe Rusia, nga ana tjetër, nuk po mbështet ndërmarrjen e sanksioneve ndaj Iranit. Në këtë kontekst a keni ndërmend që të ndërmerrni hapa konkretë për të parandaluar Iranin apo e juaja është një retorikë boshe?Ne kemi marrëdhëniet tona me Ira-nin dhe kjo është arsyeja që mund tju fl as për synimet e këtij vendi, jo nga sa thuhet për të, pra jo nga informacionet e shërbimeve të vendeve të tjera, por duke u nisur nga realiteti. Sigurisht mendoj se Irani ka nevojë për disa motive, në mënyrë që të sillet siç duhet në lidhje me programin e tij bërthamor. Së dyti, Irani duhet të vazhdojë bashkëpunimin me Agjencinë Bërthamore, sepse është detyrimi nga ana e tij. Së treti duhet të krijojmë për Iranin një sistem motivesh pozitive, në mënyrë që ai ta dojë një bashkëpunim të tillë. Për sa i takon sank-sioneve mendoj që para se të vendoset për sanksione të tjera duhet që të eksplorojmë plotësisht ato ekzistuese dhe para se të marrim masa të mëtejshme duhet të jemi plotësisht të sigurt se nuk ka më asnjë opsion tjetër.</p> Një tjetër pyetje në lidhje me Iranin është se Rusia ka rënë dakord që ti shesë Iranit një sistem antiavion dhe antiraketë S-300. Kur do tia jepni Iranit këtë sistem?Marrëdhëniet tona me Iranin kanë edhe një komponent ushtarak dhe be-sojmë se në këtë rast, ne veprojmë në aleatëve të tij. Kjo do të thotë që mund të ndodhnin situata të paparashikueshme në të gjithë rajonin e më gjerë. Për këtë arsye, para marrjes së ndonjë vendimi është e rëndësishme vlerësimi i situatës. Por kolegët e mi izraelitë më thanë se nuk kanë ndërmend që të ndërmarrin ndonjë sulm ndaj Iranit dhe unë u besoj fjalës së tyre. Pra ju nuk prisni ndonjë sulm të Izraelit në Iran? Shpresoj të mos merret një vendim i tillë. Irani duhet nxitur për bashkëpunim dhe nga ana tjetër, Irani nuk duhet të shprehet kundër Izraelit me tone të ashpra. Kjo është e papranueshme në një botë moderne dhe në këtë këndvështrim Irani duhet të nisë të mendohet. Më lejoni tju pyes në lidhje me marrëdhëniet Rusi-SHBA. Presidenti Obama ka folur për një “rinisje” të marrëdhënieve. Ambasadori juaj në NATO tha se pas takimit që keni pasur me Obamën, mund të nisë një epokë e re në marrëdhëniet ruso-amerikane. Çfarë kërkoni ju konkretisht nga ad-ministrata amerikane dhe e kam fjalën specifi kisht për çështje që kanë të bëjnë me NATO-n dhe sistemin antiraketë? Cilin do ta quanit si një rezultat të mirë nga amerikanët? Ne do të kemi rezultate të mira. Ak-tualisht kemi marrëdhënie me të vërtetë pozitive me administratën e re, person-alisht unë me Obamën dhe zyrtarët e tjerë me njëri-tjetrin. Është shumë i rëndësishëm fakti që fl asim gjuhë të ng-jashme. Fatkeqësisht kjo nuk ndodhi me administratën e kaluar dhe vitet e fundit, edhe pse më parë ne kishim mundur të binim dakord në të gjitha çështjet e axhendës sonë të përbashkët. Nuk është sekret fakti që u përpoqëm që të ndihmo-jmë kolegët amerikanë në disa situata, veçanërisht pas 11 shtatorit. Mendoj se ky është “rifi llimi”, edhe pse është në fakt një term relativ, por që do të japë rezulta-tet e tij. Në këtë kontekst, duhet të shihen edhe çështje të tjera, si marrëdhëniet me Europën, apo problemet në Lindjen Medvedev:Me SHBA jemi në rrugë të mbarë, por duhen veprime konkrete përputhje me detyrimet ndërkombëtare. Nuk i kemi dhënë dhe nuk do ti japim kurrë Iranit armë që nuk janë të ligjshme. Ne kemi operuar dhe operojmë me kom-plekse mbrojtës. E dini, besoj, se ka shumë persona në Izrael që thonë se, nëse ju do ta shpërn-dani atë sistem, atëherë Izraeli mund të ndihet se duhet të ndërhyjë para një goditjeje të mundshme nga Irani, sepse me vendosjen e atij sistemi sulmi nga ana e Izraelit do të bëhet më i vështirë. Pra me ofrimin e një sistemi të tillë, ju i hapni rrugë një periudhe shumë të tensionuar. Një orë pas intervistës do të kem një bisedë me Presidentin e Izraelit, Peres, i cili në një vizitë që pati në Rusi, së fundi tha diçka që është shumë e rëndësishme për ne të gjithë, pra që Izraeli nuk do të ndërmarrë ndonjë sulm ndaj Iranit, sepse Izraeli është një vend paqësor. Si pasojë, çdo furnizim me armë, për më tepër me armë mbrojtëse, nuk ka përse të ngjallë tension, përkundrazi një gjë e tillë duhet që ta lehtësojë tensionin. Por nëse ka njerëz që kanë plane të tilla, më duket se ata duhet të mendohen para ndonjë vendimi. Detyra jonë nuk është forcimi i Iranit dhe dobësimi i Izraelit për krijimin e një situate normale në Lindjen e Mesme. Mendoj se kjo është detyra jonë.</p> Kur Kryeministri izraelit, Natanjahu, ishte në Moskë së fundi, ia bëtë të qartë një gjë të tillë?Natanjahu e vizitoi Moskën së fundi dhe ishte një vizitë shumë e fshehtë, megjithatë kjo është çështje e tyre. Unë nuk i kuptoj fort mirë arsyet e një veprimi të tillë, por mund të them se marrëd-hënia jonë ishte absolutisht e qetë dhe normale. Biseduam së bashku. Mendoni se ishte një takim pozitiv? Ishte një takim normal. Folëm për probleme të ndryshme. Ne jemi takuar edhe me Ahmadinexhadin. Komuniko-jmë me të gjithë dhe besoj se është një avantazh i yni.</p> Nëse Izraeli do ta sulmonte Iranin, a do ta mbështeste Rusia Iranin?Rusia nuk mund të mbështesë ndokënd, apo të veprojë në një situatë të tillë. Ne jemi një shtet paqësor dhe kemi botëkuptimin tonë në lidhje me strat-egjitë e mbrojtjes. Kemi aleatët tanë me të cilët kemi përfunduar marrëveshje. Në rastin e Iranit ne nuk kemi ndonjë detyrim ndaj këtij vendi, por kjo nuk do të thotë që do të jemi indiferentë ndaj situatave të tilla. Kjo do të ishte gjëja më e keqe e mundshme. Kam bërë komentet e mia në lidhje me këtë çështje dhe le të arsyetojmë për një çast mbi pasojat. Ajo që do të vinte, do të ishte një situatë e rëndë humanitare, një numër i madh refugjatësh, dëshira e Iranit për tu hak-marrë, jo vetëm ndaj Izraelit, por edhe aleatëve të tij. Kjo do të thotë që mund të ndodhnin situata të paparashikueshme në të gjithë rajonin e më gjerë. Për këtë arsye, para marrjes së ndonjë vendimi është e rëndësishme vlerësimi i situatës. Por kolegët e mi izraelitë më thanë se nuk kanë ndërmend që të ndërmarrin ndonjë sulm ndaj Iranit dhe unë u besoj fjalës së tyre.</p> Pra ju nuk prisni ndonjë sulm të Izraelit në Iran? Shpresoj të mos merret një vendim i tillë. Irani duhet nxitur për bashkëpunim dhe nga ana tjetër, Irani nuk duhet të shprehet kundër Izraelit me tone të ashpra. Kjo është e papranueshme në një botë moderne dhe në këtë këndvështrim Irani d Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22806. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22806

Respect Your Ex Once you have broken up, treat your former date with dignity, even behind his or her back. Do not disparage him to your friends and ruin his chances to finding another date. Always remember that she or he once was important to you. There had to be some reason you went out with her in the first place a spark of interest, curiosity, attraction, a secret trust fund that made your life that little bit more exciting at the time. Never forget the joy he or she created in your existence, and continue to treat them with courtesy and respect.</p> Don’t make mistake of resenting your former dates for having “wasted your time”. This will only be true if you insist on being bitter and regretful. If you can see your old relationships as having contributed to your personal envelopment, you will emerge a better person. Remember how much he or she taught you to moods and duck flying pieces of crockery. Remember all the lessons you learned in patience, tolerance, and the joys of cleaning hair stubble from the bathtub, and take all this good stuff into your next relationship.</p> This point is especially to remember if your breakup was acrimonious. Often when you break up from a relationship, you believe that your heart can never mend. This is not so. You should also respect yourself enough to know with complete certainty that you will recover. You can always  find happiness and probably even greater happiness than before. The right person is always out there waiting for you. You must believe in your future. The heart can renew itself endlessly and is actually stronger after a minor rupture. Nietzche said, ‘What doesn’t kill me only makes me stronger.”</p> Stay strong and optimistic, and you will seem even more attractive to the opposite sex. Your love life will become more focused and purposeful, and you will reclaim your joy.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=245. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=245

The Importance of Suprizes What produces the most excitement in life? You go through the endless drudgery of daily existence. You wake up in the morning, shower and dress, grab a piece of toast before rushing off to work. Then you spend the day completing a series of tasks, most of which are pretty routine. Suddenly, a package arrives on your desk. A friend who forgot your birthday last month sends you a book all wrapped up. You are ecstatic.</p> Does a book really provide such an uncommon thrill? Well, of course, if it is one of mine articles it does, but i mean an ordinary book No it is not the book. It is the fact that it was unexpected. Something nice happened a friend thought of you when you were last expecting it. In other words, what really causes us the greatest excitement in the world is that one word: surprise! We love surprises. And on dating you must offer up plenty.</p> I point out that surprise is one of the reasons why men and women involved in illicit relationships don’t seem to ever get bored is that everything they are doing is covert and secretive. They are constantly applying their imagination and if genuity to where they should meet next and how they can plan their next rendezvous without gating caught. And there is the constant danger that they may be caught all the near misses of being seen together in the wrong place at the wrong time. It makes a dual life seem exciting.</p> We must draw one good lesson from this negative example: one of the first duties of dating is to make life more exciting for each other.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=242. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=242

Men Today Are Pussycats Now-days, when so many women are professionally successful in their own right and compete with men for the same jobs, it is easy to forget just how emasculated many men feel. Knowing that women have a wide choice, and no longer need them for the tradition reasons of support and protection, many sensitive men have become extraordinarily shy and unassuming.</p> It is also conventional wisdom that if a man is interested in a woman he will find a way to call her or get in touch, and should be left to make all the moves, but in my experience this is not always the case. I know scores of men who are interested in dating woman but who are fearful or rejection. Sometimes they cannot even summon up the courage to pick up a telephone. Therefore, women should be careful not to be mysterious and make men do all the chasing. In an age in which so many men lack confidence, it could be that the reason he doesn’t call is that he is sitting at home with his chattering. He is just a pussycat.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=238. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=238

Electroconvulsive Therapy For Depression (ECT) Sometimes referred to as “shock therapy” labors under the under served curse of a terrible name and a terrible reputation. Don’t let this fool you. Electroconvulsive Therapy is a terrifically safe considering the great benefits that can often be gain. Electroconvulsive Therapy is especially useful for psychotic mood disorders, people who really need a fast response, medication non responders, and for those who cannot tolerate antidepressant medication.  Electroconvulsive Therapy has a higher response rate 80 to 90 percent versus the 65- to 70 percent achieved by medication combinations and also works more rapidly.</p> However, it has the disadvantage of providing fewer clues as to what type of medication is likely to work to prevent recurrences in the maintenance phase. Due to misguided fears,  Electroconvulsive Therapy has been typically considered treatment of last resort when nothing else works. It probably deserves to be used earlier and more often. Unfortunately, few can forget the horrifying scene in the film One Fle Over the Cuckoo’s Nest when the Jack Nicholson character, R.P McMurphy, is administered  Electroconvulsive Therapy without anesthesia, seemingly more as a punishment than as therapy. Cusckoo’s Nest was a great movie but a terribly unrealistic depiction of mental illness and of  Electroconvulsive Therapy</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3056. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3056

How To Use Antidepressants So how does a psychiatrist decide which antidepressant to use? As is true with most things in life, the past predicts the future. If you have responded well to a particular antidepressant in the past, you are likely to respond well again this time around. Another guide is a family history if a particular medication has been helpful top a family member, it is likely to be helpful to you. Lacking such information, the choice of antidepressant generally depends on tailoring the side effect profile to your symptoms, lifestyle, and personal preferences. One person’s side effect is another person’s godsend.</p> For example, some antidepressant are particularly sedating. This side effect is a plus for someone who drives a truck for a living or has to get up early for work. In general, the older antidepressants are more likely to cause side effects that are poorly tolerated.</p> Reading this you might conclude that we think medication is necessary for everyone with depression. On the contrary, antidepressant medications are probably overused. Three of the top ten best selling medications in the United States are antidepressants: Prozac, Zoloft, and Paxil. Interestingly, most of the prescribing is done by primary care physicians and not by psychiatrist. While antidepressants have been used more and more widely, they have probably  been used less and less wisely, often for individuals who do not relay need them.</p> It has long been recognized that only past of the healing power of antidepressant can be attributed to the medication itself. The passage of the time , positive expectations, and the supportive role of the person administering the medication all play a critical role in treatment response. For this reason, treatment studies of depression almost always include a so called “placebo group” people who are given a dummy pill instead of active medication. In a typical drug study, around 60-70 percent of those who receive the tested antidepressant have a significant improvement, as compared to about 30 to 40 percent of those on the placebo. the catch is trying to apply this information in clinical practice is that there is no way to know in advance which half of the group will get better if given only active medication.Moreover, since it is unethical to device patients about what they are being prescribed, there is no practical way to patients about what they being prescribed, there is no practical way to ‘try out” placebo. Being forthcoming as to the true nature of the pill would likely compromise its effectiveness since the belief that one is talking an active medication is probably an important element.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3051. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3051

Depression Treatment Antidepressants Unipolar depression is one of the most treatable of the mental disorders. Fortunately there is an extensive many of effective treatments from which to choose so that every one’s needs and preferences can be accommodated. Given enough time and patience, it is usually possible to customize the treatment, get the right match, and achieve a good outcome.</p> The first step in mastering depression is education. You and your family need to learn everything possible about its causes, symptoms, complications, treatments, and support groups. Some of this will be a very general education, some of it will be entirely specific to you.</p> The tools for treating depression can be divided into the somatic and the psychological. Somatic treatments include antidepressant medications, electroconvulsive therapy, and light therapy. Psychological for depression include cognitive therapy, behavioral therapy, interpersonal therapy, and insight oriented therapy.</p> For those who suffering from major depressive disorder, antidepressant medications are very effective the overall odds that an antidepressant treatment will work eventually are probably at least 90 percent. To those who don’t respond initially, the odds of a second antidepressant working are about fifty fifty this gets us to about 80 percent total response rate. If you still not yet respond after two tries, a third or a fourth or even a fifth  try may be necessary to find the medicine or combination of medicines that will work eventually.</p> The use of antidepressant medication has risen dramatically over the past several years, but many people who might benefit have misconceptions that make them reluctant to give one a try.One common concern is that the changes resulting from antidepressant use are artificial and , by implication, some how illegitimate. Others worry that they will become physically dependent and antidepressants in the same way that a heroin addict cannot function without his daily fix.</p> None of these makes a great deal of sense. Depression is really no different than hypertension. Medicines that treat high blood pressure are taken to reestablish the body’s ability to maintain a normal blood pressure. Antidepressants work in the same way restoring brain neurochemistry to its original natural state. In contrast with drugs like heroin and cocaine, which make virtually everyone feel euphoric, antidepressant does nothing for a person without depression except produce unpleasant side effects. There is no street market for antidepressant and they are not addictive.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3048. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3048

Kule: Më të mirët fituan në Informatikë Rektori i Tiranës: Kemi 527 vende të lira në Universitetin e Tiranës</p> Në Universitetin e Tiranës, maturantët më të mirë janë klasifikuar ata që kanë fituar Informatikën dhe Mjekësinë.</p> Jo vetëm për zgjedhjen që kanë bërë, por edhe për pikët që kanë marrë, këta studentë të “rinj” janë vlerësuar si “përzgjedhësit” më të mirë për kushtet në të cilat ndodhet Shqipëria. Në vendin tonë, institucionet, administrata apo edhe biznesi tashmë e ka të pamundur të mos punësojë një specialist të informatikës dhe për këtë tregu i punës është tepër i përshtatshëm për studentët të cilët mbarojnë në këtë degë. E njëjta gjë mund të thuhet edhe për ata që kanë fituar në Fakultetin e Mjekësisë. Nxënës me rezultate të mira, që kanë bërë një përzgjedhje të mirë për tregun e punës, por njëkohësisht që do të jenë edhe studentë të mirë, menjëherë pas përfundimit të arsimit të lartë do të kenë më shumë mundësi punësimi. Dje, Rektorati i Universitetit të Tiranës ka shpallur të gjitha kuotat e parealizuara, vendet bosh, menjëherë pas përfundimit të afatit të regjistrimeve të vendosur nga Ministria e Arsimit. Kjo do të thotë se vendin e studentëve që nuk u regjistruan do ta zënë ata që ndodhen poshtë listës.</p> Kuotat bosh</p> Pas përfundimit të listave vakante rezultojnë të jenë 527 kuota bosh për fakultetet e Universitetit të Tiranës.</p> “Janë 136 vende të lira në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, 65 në Fakultetin e Infermierisë, 62 vende në Fakultetin e Juridikut, 57 vende në Fakultetin e Ekonomikut, 48 vende në Fakultetin e Shkencave Sociale, 39 në Fakultetin e Mjekësisë dhe atë të Shkencave Natyrore dhe 31 në Fakultetin e Histori-Filologjisë”, tha rektori i Universitetit të Tiranës, Dhori Kule. Sipas tij, ndër më të mirët, si në rezultate dhe në zgjedhje do të veçohen studentët e Informatikës. “Në këtë kohë, edhe pjesa më e madhe e bizneseve kanë nevojë për specialistë të informatikës”, sqaroi Kule. Edhe sipas raportit të përgatitur nga APRIAL, studentët që kanë fituar në Fakultetin e Mjekësisë rezultojnë të kenë mesataren e lartë, mesatarisht mbi 9 pikë.</p> Sakaq, për sa u përket listave zyrtare me vendet vakante për fakultetet në të gjithë Shqipërinë, informacioni zyrtar do të jepet pas përpunimit të të dhënave të listave pranë APRIAL, Agjencia e Pranimit të Rezultateve në Institucionet e Arsimit të Lartë. Sipas drejtorit të kësaj qendre, Ferdinant Shalsi, të dhënat do të duhet të përpunohen e më pas të jepen të sakta.</p> Lista përfundimtare</p> Lista përfundimtare e fituesve të fazës së dytë për pranimet në universitetet në të gjithë vendin do të afishohet pranë fakulteteve në datën 25 shtator. Ndërkohë që faza e tretë e regjistrimeve do të mbyllet vetëm në muajin tetor.</p> Kanë humbur përfundimisht të drejtën e studimit, fituesit të cilët nuk janë paraqitur në datat e regjistrimit, afate të vendosura nga Ministria e Arsimit. Zyrtarisht ka qenë data 20 shtator afati përfundimtar i regjistrimeve, por në fakt data 19 ka shënuar edhe afatin e fundit, duke qenë se për pjesën më të madhe e diela ka qenë dita e festës së Fiter Bajramit.</p> Viti i ri akademik mendohet të nisë në javën e dytë të muajit tetor. Gjatë kësaj kohe mbetet problem mësimi në Fakultetin e Juridikut dhe Shkencave Sociale, për shkak të infrastrukturës dhe si pasojë e vazhdimit të punimeve pranë këtyre godinave.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22798. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22798

Maqedoni, BDI padit Akademinë Të tjera reagime të ashpra nga qarqet politike dhe shkencore. Dalin në dritë edhe skandalet financiare të botimit</p> Thaçi: Duam Akademi shqiptare</p> Botimi i Enciklopedisë së re nga Akademia e Shkencave dhe të Arteve të Maqedonisë (MANU), ku shqiptarët paraqiten në një dritë të shtrembëruar dhe larg realitetit, vazhdon të ngjallë reagime të ashpra në pjesën shqiptare të pozitës e të opozitës, si edhe në qarqet politike, publike e shkencore shqiptare në Maqedoni. Këto reagime po i japin çështjes formën e një skandali thuajse ndërshtetëror.</p> Figura dhe personalitete të njohura shqiptare në këtë vend e konsiderojnë Enciklopedinë maqedonase një racizëm të pastër politik, ndërkohë që kërkojnë përgjigje, nëse pas përmbajtjes së saj qëndron qeveria maqedonase, e cila e ka financuar botimin e saj. Parti dhe organizata shqiptare kanë paralajmëruar se do ti hedhin në gjyq ata që kanë hartuar dhe botuar këtë Enciklopedi.</p> Partia e Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI), pjesë e koalicionit qeveritar, tashmë ka bërë të ditur se ajo do të hedhë në gjyq kryetarin e MANU-së, Bllazhe Ristovski, dhe vetë Akademinë e Maqedonisë.</p> Kryetari i Partisë opozitare Demokratike Shqiptare (PDSH), Menduh Thaçi, nga ana e tij ka kërkuar krijimin e një akademie analoge shqiptare. “Kemi të bëjmë me një imitim qesharak të Francuska 7 të Beogradit (adresa e selisë së Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Serbisë që njihet për antishqiptarizmin e saj). Është i mjerë ai popull që ka akademikë dhe akademi të tillë! Duke dashur ti vënë vetulla popullit të vet, ata nuk bëjnë gjë tjetër veçse i nxjerrin sytë atij. Nuk ka nevojë të shqetësohen shumë për shqiptarët, sepse, sikurse duket, këtu ka ardhur tamam koha që të ngrihet akademia shqiptare e shkencave”, theksoi Thaçi.</p> Nga MANU-ja u distancua edhe shkencëtari i njohur i ri shqiptar Veton Latifi, të cilin Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Maqedonisë e shpalli si shkencëtarin më të ri për vitin 2007. “Për shkaqe të natyrës morale, profesionale dhe civilizuese, dua të distancohem dhe të shpreh revoltë kundrejt përpjekjeve dhe lançimit të projekteve të tilla, sepse kur mora çmimin, e mora nga një institucion serioz dhe jo nga një institucion i tillë, sikurse është ky sot, një institucion që ka si produkt degjenerimin e shkencës dhe gjeneron kriza eventuale”, vuri në dukje Veton Latifi, profesor në Universitetin e Europës Juglindore të Tetovës.</p> Botimi i kësaj Enciklopedie, puna për përgatitjen e së cilës ka zgjatur më se 10 vjet dhe është shoqëruar me një sërë skandalesh financiare, e ka vënë në një pozitë të vështirë Kryeministrin e Maqedonisë, Nikolla Gruevski, i cili, deri tani, nuk ka bërë ndonjë koment të drejtpërdrejtë për të, por vetëm se është përpjekur të distancohet, duke theksuar se nuk ka pasur dijeni për përmbajtjen e saj. “Nuk kam pasur rastin ta lexoj atë, madje vetëm tani mora vesh se ajo ka ngjallur një interes të madh. Mendoj se duhet të shkoni dhe të pyesni në MANU, që e ka përgatitur Enciklopedinë në mënyrë krejt të pavarur”, i tha dje Kryeministri maqedonas një gazetari, i cili i kërkoi koment për Enciklopedinë në fjalë.</p> Ndaj Enciklopedisë së re maqedonase, mjaft të përfolur, ka reaguar edhe partia opozitare sllavo-madeqonase kryesore, Lidhja Social-Demokrate e Maqedonisë (LSDM), e cila shprehu habinë që MANU-ja e lejoi veten të vendosej në një situatë të tillë, duke kërkuar që historia dhe shkenca tu lihet në dorë historianëve dhe shkencëtarëve të mirëfilltë. “Nuk duam të besojmë se po përsëritet skenari i vitit 2001, kur VMRO-DPMNE-ja, përmes disa individëve në MANU, promovoi projekte për ndarjen e Maqedonisë”, vuri në dukje një nga funksionarët kryesorë të LSDM-së, Emilian Stankoviç.</p> Enciklopedia e parë maqedonase që, në fakt, ende nuk është promovuar, sikurse dihet, në tekstet e saj, midis të tjerave, i quan shqiptarët me emrat ofendues “shiptarë” e “malokë”, duke vënë në dukje se ata kanë ardhur dhe janë vendosur me forcë në Maqedoni në shekullin e 16-të.</p> Reagime të ashpra dhe kërkesa për korrigjimin e menjëhershëm të teksteve të caktuara të Enciklopedisë në fjalë kanë ardhur edhe nga ambasadat e SHBA-së dhe të Britanisë në Shkup, pasi në një pjesë të tyre thuhet se specialistët amerikanë dhe britanikë kanë stërvitur në vitin 2001 anëtarët e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare të Maqedonisë.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22801. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22801

15 minutat e para, Tirana ime inekzistente në fushë Trajneri Ilia Lonçareviç flet me karta të hapura në tavolinë</p> E drejton këtë skuadër që prej muajit korrik, kur erdhi me shumë bujë në drejtimin e saj, por vetëm pas shtatë ndeshjesh zyrtare (2 në eliminatoret e Champions League ndaj Stabaekut, 1 finale për Superkupën ndaj Flamurtarit dhe 4 takimi të sezonit të ri të Kategorisë Superiore) i ka hapur letrat në tavolinë, duke folur hapur në lidhje me problemet që ka Tirana. Trajneri Ilia Lonçareviç dëshiron të vërë duart në plagë. Dhe analizon në detaje lojën e të tijve, e cila ka stonuar, sidomos në këtë fillimi të sezonit të ri. Menjëherë pas stërvitjes së djeshme, tekniku kroat ka nënvizuar se “kemi ende probleme, sidomos në pasimet e topit, ku nuk jemi të saktë. Një tjetër shqetësim për ne është edhe nervozizmi i tepruar që shfaqim në fushë”, sqaron Lonçareviç. Pasi ka kaluar në sitë katër takimet e para sezonale trajneri 64-vjeçar, pohon se bardheblutë një janë të përqendruar që në minutat e para të takimeve. “I nisim ndeshjet shumë keq, ku në 15-20 minutat e para jemi krejtësisht jashtë loje, mezi lidhen repartet me njëra-tjetrën dhe kjo pengon në funksionimin e plotë të të gjithë ekipit”, thekson tekniku i Tiranës, i cili i ka drejtuar në këtë mënyrë gishtin mbi grupin e futbollistëve, por duke shmangur kategorisht përgjegjësitë e tij. Tashmë është e njohur që “Thembra e Akilit” të kësaj Tiranë është ka qenë infermieria e mbushur me shumë futbollistë titullarë. Që nga fillimi i sezonit mungojnë për shkak dëmtimesh, sulmuesi Migen Memelli, dhe mesfushorët Devis Mukaj dhe Gjergji Muzaka. Dhe një gjë të tillë nuk kishte se si të mos e risillte ndërmend trajneri, i cili mezi pret të ketë në dispozicion një Tiranë të plotë, për të provuar edhe potencialin e saj të vërtetë. Lajmet e mirë kanë filluar të vijnë një e nga një për Lonçareviçin. Tashmë pa ardhur koha e rikthimit në fushën e Muzakës, gjë që ia lehtëson disi “dhimbjet” teknikut kroat, por edhe i Abrahamit. “Jam i kënaqur që janë rikuperuar Muzaka dhe Abraham”, shton ai, por megjithatë, nuk është se ndryshimi pritet të jetë shumë i madh. Nga ana tjetër, përmendi si fakt pozitiv atë që “ekipi ka luajtur me moral të lartë në dy ndeshjet e fundit dhe kjo është për tu vlerësuar”. Ndërkohë që ndeshjen e radhës do të duhet ta luajë në Fier përballë Apolonisë, e cila edhe pse me dy humbje në katër ndeshje, ka fituar statusin e një skuadre “plan-prishëse” në këtë fillim kampionati. Por trajneri bardheblu kërkon nga të tijtë “që të reflektojnë në Fier, edhe pse e dimë se do të jetë një ndeshje e vështirë. Megjithatë, unë jam optimist se ekipi do të dijë të bëjë detyrën e tij edhe ndaj Apolonisë”, përfundon Lonçareviç. Dëmtimi ka prekur edhe sulmuesin tjetër, Abilaliaj, por stafi mjekësor garanton se ai do të jetë në fushë në sfidën ndaj fierakëve. Ndërsa kthimi i Makaj, Memellit e Dabullës do të vonojë edhe për një kohë të pacaktuar ende. Mbrojtësi bardheblu ka fluturuar drejt Austrisë ku do të operohet. Rikthimi i tij në fushë mund të bëhet vetëm pas 5 muajsh, në shkurt. Një tjetër mungesë e rëndësishme është edhe ajo e mbrojtësit tjetër, Andi Lila, i pezulluar me 5 javë.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22795. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22795

Akuza të reja plagjiature për Coldplay Ky artikull eshte marre nga: http://vip.blog.al/?p=45. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://vip.blog.al/?p=45

Cohen këndon tri orë në ditëlindjen e tij të 75-të Leonard Cohen ka bërë një rikthim triumfues në skenë me një koncert tre orësh në ditëlindjen e tij të 75-të, të hënën.</p> Këngëtari veteran la dyshime për shëndetin e tij pasi u bllokua në skenë në Valencia, Spanjë, gjatë javës së kaluar, kur koncerti i tij u ndërpre dhe ai u dërgua në spital, ku u trajtua për probleme me lukthin.</p> Por ai është çuar në këmbë për të performuar koncertin e fundit të turneut evropian në ballë të 14 mijë fansave në Barcelonë të Spanjës, gjatë të hënës, të njëjtën ditë kur ai mbushi 75 vjet.</p> Ai ka caktuar edhe një koncert në Izrael, të cilin do ta realizojë të enjten, para se të udhëtojë për në Amerikën Veriore ku do ta vazhdojë turneun e tij në SHBA muajin e ardhshëm.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://vip.blog.al/?p=42. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://vip.blog.al/?p=42

Timberlake i sëmurë në Emmy Gëzimi për çmimin e parë të Justin Timberlake në Emmy Awards për pak nuk është prishur, për shkak të sëmundjes së të tij dhe dashurës Jessica Biel.</p> Biel kishte hequr dorë nga mundësia për ta shoqëruar këngëtarin në shoun e të dielës në Los Angeles, pasi ishte e ftohur, por Timberlake erdhi në ceremoninë edhe pse ende nuk kishte tejkaluar sëmundjen.</p> Unë e kam kaluar ca të ftohtin, ndërsa ajo tash po vuan…. Tash jemi bërë njëjtë, ka thënë Timberlake, i pyetur se pse ishte i vetmuar.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://vip.blog.al/?p=40. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://vip.blog.al/?p=40

BE merr ne shqyrtim enciklopedine e Shkupit </p> Bashkimi Evropian ka marre ne shqyrtim enciklopedine e re te hartuar nga Akademia e Shkencave ne Maqedoni dhe se shpejti mund te kerkoje informacione shtese mbi te.</p> Lajmin e bejne te ditur agjencite maqedonase, te cilat iu referohen burimeve nga Brukseli. Sipas ketyre te fundit, kerkesa e BE-se mund te behet para se te publikohet progres-raporti i KE-se per Maqedonine.</p> Partite shqiptare ne Maqedoni presin qe Brukseli te reagoje dhe te vleresoje se enciklopedia eshte nje goditje e rende ndaj multietnicitetit te shtetit.</p> Gjithesesi, aktualisht BE po e shqyrton botimin e fundit te Shkupit, qe nga shqiptaret konsiderohet si nje enciklopedi kontroverse.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=22813. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=22813

Klasi i trete i avioneve Te ulur si ne tren, njeri perballe-tjetrit; kjo eshte ideja e nje shoqerie angleze e specializuar ne design e brendshem te avioneve.</p> Ky ambient, ka pak te beje me luksin. Koncepti i prezantuar nga “Design Q”, – kompani e njohur per krijimin e poltronave komode te klasit te pare te avioneve te Virgin Atlantic,- te kujton me shume avionet ushtarake qe sherbejne per transportin e trupave.</p> Pasagjeret ulen ne karrige te vogla, si ne nje autobus, apo metro.</p> Por udhetimi ne keto kushte e ka nje mire: Cmimin e ulet te biletes.</p> Qellimi i avionit te ardhshem eshte ulja e kostos se biletes dhe rritja e numrit te udhetareve, pavaresisht se komoditeti nuk eshte per t’u admiruar.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=287. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=287