Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Ne Australi lind moda e qendrimit lakuriq ne bar E cilesuar si “naked brunch” (mengjes i vone, nudo), sipas organizatoreve behet fjale per nje “tribut ndaj jetes si forme arti”. Te porosisesh nje pije, apo dicka per te ngrene ne nje lokal plotesisht lakuriq. Kjo eshte iniciativa me e fundit e peruruar ne Australi me rastin e Melbourne Fringe Festival. E cilesuar si “naked brunch” (mengjes i vone, nudo), sipas organizatoreve behet fjale per nje “tribut ndaj jetes si forme arti”, ndonese per disa te tjere mund te jete thjesht nje ekzibicionizem. </p> Posi si mund te behesh anetar? Mjafton qe t’i lesh rrobat ne hyrje te lokalit dhe te hash komplet nudo. Nje prej organizatoreve, Natalie Bak tregon: “Ideja me erdhi kur ne prill, ndersa po darkoja, bente aq vape sa kisha deshire qe te qendroja zhveshur”, thote ajo, e cila ne profesion eshte prodhuese kinematografike. Tani, Bak deshiron te perhape kete ide te saj permes te gjithe Australise dhe sidomos ne festivalin e Edinburgut. /TGCOM /</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23596. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23596

Moda e hedhjes së këpucëve Episodi i fundit i ndodhi drejtorit të Fondit Monetar Ndërkombëtar gjatë vizitës në një universitet në Turqi. Pas goditjes kundër Bush-it, gjuajtja me këpucë është shndërruar në një modë globale, që i ka rrënjët e thella</p> Dominique Strauss-Kahn, i veshur me këmishë të bardhë, kravatë të errët dhe flokët e rregulluar me kujdes, ishte duke folur në skenë. Një djalosh me mjekër, zbriti nga salla e auditorit duke bërtitur dhe thënë me të madhe sloganin kundër globalizmit. Në fund, hoqi këpucën dhe e hodhi kundër drejtorit të Fondit Monetar Ndërkombëtar. Objektivi nuk u arrit, pasi “raketa” e lëshuar për antiglobalizimin përfundoi mbi kokën e një djaloshi në rreshtin e parë të sallës. Megjithatë Strauss-Kahn u mundua të mos e japë veten duke thënë: “Çfarë? Një këpucë? Nuk është e këndshme të bësh diçka të tillë”. Pas këtij veprimi, policët arritën ta mbërthenin për krahu dhe ta merrnin në mënyrë jo shumë njerëzore studentin 20-vjeçar. Kjo ishte ngjarja e fundit që ndodhi në Universitetin e Bilgit, në Stamboll. Disa muaj më parë në Gand, në Belgjikë, në mbledhjen e aksionerëve të bankës belge-holandeze “Fortis”, një prej kolosëve që qeveritë nxitojnë të shpëtojnë me paratë e kontribuuesve, presidenti Jozef De Mey, një burrë me flokët të verdha në gri dhe lëkurën e kuqe, tund kokën. Në sallë shpërtheu protesta. Thirrje, fërshëllima dhe kore sikur ishin në stadium. Dikush, i veshur me kostum dhe kravatë, hodhi nga larg këpucën që fluturoi gjysmë metri sipër presidentit. De Mey, me sytë e drejtuar nga ekranet gjigantë në sallë, e fiksoi atë që e goditi dhe më pas tha: “Je vous demande de sortir” (Dilni jashtë, ju lutem). Mediat e dekretuan suksesin e gjuajtjes me këpucë dhjetorin e shkuar, kur gazetari irakian, Muntazer al Zaidi, 30 vjeç, goditi me këpucë Presidentin amerikan, George Bush. Ky veprim e shndërroi atë në një hero, edhe pse atij iu desh të paguante një çmim vërtet të rëndë: kaloi dhjetë muaj në një prej burgjeve më të tmerrshme të Bagdadit. Al Zaidi u lirua disa ditë më parë dhe u prit si hero në vendin e tij. Nga Palestina në Marok, gazetari që në dhjetorin e shkuar goditi me këpucë Presidentin Bush, në konferencën e fundit në Irak, është kthyer në një simbol në botën arabe dhe në “imazhin” e imperializmit. Në Turqi e kanë vendosur në lojërat për fëmijë, në Egjipt e kanë stampuar nëpër bluza. Drejtori i “Al Baghdadiya”, televizioni privat për të cilin Muntazer punonte si reporter që prej vitit 2005 tregoi se: “Një irakian që jeton në Rabat ka marrë në telefon dhe është treguar i gatshëm për ti ofruar vajzën e tij për grua. Një saudit ishte gati të paguante 10 milionë dollarë për këpucët e tij. Një maroken i ka ofruar një kalë me shalë të artë. Nga Palestina kanë telefonuar shumë gra që donin të martoheshin me Muntazer”. Bush ka dalë nga skena dhe njeriu që e goditi me këpucë Presidentin ka dalë nga burgu. Ky është një veprim i kuptueshëm në kulturën arabe, që i gjykon këmbët si diçka jo e pastër dhe gjuajtjen me këpucë si gjest shumë ofendues. “Ibn al kundara” u thuhet tifozëve të skuadrës rivale në Kajro apo Bejrut, një sharje që përkthehet “i biri i këpucës”. Prej kohësh këpucët janë hedhur ndaj personaliteteve të ndryshme, në shenjë proteste ndaj padrejtësive. Por ky veprim i ka rrënjët e thella. Tu hidhje këpucët armiqve është një veprim i rrënjosur në kulturën hebraike-kristiano-myslimane. Hedhja e këpucëve atëherë ka sot efektin e përplasjes së tortës në fytyrë. Shumë pak mund ta dinë, edhe pse imazhet e telekamerave u fshinë, që në një prej sallave të mëdha të Kembrixhit, më 2 shkurt, një djalosh i shkurtër, me fytyrë qesharake, goditi me këpucë Kryeministrin kinez Wen Jiabao. Le të kthehemi më 7 prillin e shkuar. Ministri i Brendshëm indian, Palaniappan Chidambaram, po jepte një konferencë shtypi në Delhi. Nga rreshti i parë i karrigeve u ngrit vetëtimthi Jarnail Singh, gazetar që punonte për një nga gazetat më të lexuara në vend, “Dainik Jagran”. Me një këpucë “Nike”, ngjyrë fildishi, gjuajti në drejtim të Kryeministrit, që pasi bëri një fluturim në ajër, ra në shpatullën e djathtë të Chidambaram. Dy agjentë të sigurisë e nxorën me dhunë nga salla. “Shiromani Akali Dal”, një parti Sikh, ofroi 4 mijë dollarë në këmbim të autorit të gjuajtjes. Në ueb janë shtuar ofertat për të blerë “raketën” e tij, të lëshuar ndaj Kryeministrit në shenjë pakënaqësie. Disa ditë më vonë, Rajbal Singh Saharan, një mjeshtër 64 vjeç në pension, hodhi sandalen gjithë pluhur ndaj një parlamentari të Partisë së Kongresit, drejtuar Sonia Gandit. “Në të vërtetë, doja të godisja gjithë sistemin politik”, tregoi ai kur u mor në pyetje. Simbolikisht hedhja ndodhi në Kurukshetra, në Haryana, vendi i betejës mitike të Mahabharatas, nga ku mendohet se lindi India. Nuk duhet të shkosh shumë pas në historinë indiane, për të gjetur histori të tilla këpucësh që fluturojnë. Në Kongresin e Partisë së Kongresit, në Surat, në vitin 1907, u përballën të moderuarit dhe ekstremistët, si Bal Gangadhar Tilak, që atëherë kërkonin pavarësinë nga anglezët. Kur Tilak mori fjalën, debati u ndez shumë keq. “Papritur një këpucë me lëkurë të fortë, ngjyrë të kuqe në kafe dhe gozhdë prej plumbi, fluturoi në ajër. Goditi Surendra Nath Banerjee në faqe”, shkruan një historian. Gjithçka u shndërrua në kaos, shpërtheu një zënkë e madhe me grushte, shkelma dhe shkopinj që përdoren ende sot nga policia indiane. Ofendimi i gjuajtjes me këpucë, në shumë kultura, ka të bëjë me faktin se ajo vishet në pjesët më të papastra të trupit, në këmbë. Fakti se në një epokë demokracie, të pakënaqurit e kanë shndërruar këpucën në një “raketë” kundër tiranëve dhe të pushtetshmëve, nuk do të thotë as më pak e as më shumë se tani jemi të gjithë pjesë e epokës së hedhjes së këpucëve.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23587. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23587

Çako refuzon psikologen e gjykatës <p style="text-align: justify;">Vazhdon maratona e divorcit mes Inva Mulës dhe Pirro Çakos. Seanca e të hënës është shtyrë për dy javë më vonë, ndërsa shkak ka qenë një mosmarrëveshje mes çiftit Mula – Çako për psikologen që ishte thirrur në ndihmë të kësaj çështjeje.</p> </p> <p style="text-align: justify;">Seanca paraardhëse është shtyrë, kjo për shkak se avokati i Pirros ka kërkuar që bashkëshortët të konsultohen mes tyre, për të gjetur një konsensus mes njëri – tjetrit se kush do ta marrë kujdestarinë e djalit. Por megjithatë, kjo nuk ka sjellë asnjë rezultat, çifti nuk ka arritur dot vetë në një marrëveshje dhe i janë drejtuar sërisht Gjykatës për ta zgjidhur çështjen.</p> <p style="text-align: justify;">Gjykata ka thirrur në ndihmë një psikologe, e cila do të vlerësonte se cili nga prindërit ishte më i përshtatshëm për të marrë kujdestarinë e djalit, gjithashtu ajo duhet të pyeste dhe djalin vetë, se me kë dëshironte të rrinte ai.</p> <p style="text-align: justify;">Dhe ka qenë pikërisht psikologia, ajo që ka hapur një debat tjetër mes përfaqësuesve ligjorë të Pirros dhe Invës. Debati është hapur nga avokati mbrojtës i Pirro Çakos, i cili mendonte se psikologia e zgjedhur nga Gjykata nuk ka qenë e duhura, sepse kishte vetëm 9 muaj që ishte diplomuar dhe sipas avokatit të Çakos, ajo nuk kishte eksperiencën e duhur për të gjykuar drejt situatën.</p> <p style="text-align: justify;">Mbas një debati që ka zgjatur rreth dy orë, palët kanë arritur të bien dakord për të marrë një psikologe tjetër, e cila do të ketë më shumë eksperiencë profesionale dhe që seanca e radhës të jetë pas dy javësh.</p> <p style="text-align: justify;">Gjykata, ndërkohë, do të caktojë detyrat e psikologes, e cila duhet të nxjerrë informacionin e nevojshëm nga Inva, Pirro dhe vetë djali, duke gjykuar kushtet e jetesës dhe anën e tyre emocionale, për të kuptuar më mirë se me cilin prind duhet të jetojë djali. Kështu si po rrjedhin ngjarjet, duket se kërkesa për divorc mes Invës dhe Pirros do t’i çojë shumë herë në ambientet e Gjykatës, e cila do të japë vendimin përfundimtar. /Shekulli/</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23590. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23590
Shqiptartë e bojnë ma smiri Albanians, Albanians, Albanians </p> Ref. 2x Ka do që je, ka do që shkon Me kon dush flej, me çdo rac që ekziston Po mos thuj jo kur t’thirri Ee’ej Shiptartë e bojnë ma s’miri Ee’ej</p> Gentz: Je sonte mami ndilem pak, je vesh sexy fuck Po kshyri e po t’vrej s’din qa me zgedh se kejt jon ok Krejt veshen mirë, krejt doken mirë, kejt gjuhen mirë Krejt folin mirë, krejt jon in, krejt jon fun Do veshen ngusht e do gjon Kemi stil, kemi shmek, cool edhe kur s’kena lek Dim me ta ndreq tripin, dim me ta dasht cat Dim me t’rrejt e me kon drejt Me kon hight e me kon straight E n’sex jemi highs level Albanians for ever</p> Ref. 2x Ka do që je, ka do që shkon Me kon dush flej, me çdo rac që ekziston Po mos thuj jo kur t’thirri Ee’ej Shiptartë e bojnë ma s’miri Ee’ej</p> Gentz: Mami në shtrat jena nice e mos t’folim për size Intimisht mos i fol prej S dei n’triple L Gentz: Kreativ Mc’M: Qysh ki qef Gentz: Ok Mc’M: Qysh ki qef Gentz: Funny Mc’M: Qysh ki qef Gentz: Fuck top Mc’M: Qysh ki qef Gentz: Për 5 minuta mami ty si n’club si n’rrugë t’deshin me sy Hala pa u ulen n’ven komplimenti i parë t’vjen Mc’M: Dim me bo sene sick, dim mu bo kishe big Çdo pozitë e kena trip, fuck Kamasutra e bojna na shqip</p> Ref. 2x Ka do që je, ka do që shkon Me kon dush flej, me çdo rac që ekziston Po mos thuj jo kur t’thirri Ee’ej Shiptartë e bojnë ma s’miri Ee’ej</p> Mc’M: Nëse don fun qe ku jena Nëse don love qe ku jena Nëse don shmek qe ku jena Nëse don party qe ku jena Albo Dizi ac për style maniac Muzikë e clubin plot si dje, si prom, si sot Big love pa kufi, me miliona shqiptar kejt VIP</p> Ref. 2x Ka do që je, ka do që shkon Me kon dush flej, me çdo rac që ekziston Po mos thuj jo kur t’thirri Ee’ej Shiptartë e bojnë ma s’miri Ee’ej</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4576. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4576

Tepfer:Pini duhan ndihmoni buxhetin e shtetit Tomas Tepfer senatori i çekis ka propozuar që derisa të mos kalojë kriza ekonomike botërore, në kutitë e cigareve në Çekim përveç vërejtjes aplikative “Duhani dëmton shëndetin, të shfaqet apeli pirja e duhanit mbyll vrimat në buxhetin e shtetit”.</p> Parlamenti çek këto ditë miraton një paketë të re të masave restriktive dhe rritjes së tatimit e akcizës, në mes tjerash edhe akcizës në cigare të cilën e ka propozuar ministri i financave Eduard Janota në mënyrë që deficiti buxhetor për vitin e ardhshëm të ulet nga 9.5 në 6.5 miliardë euro.</p> Gjatë seancës dhe votimit të djeshëm në e parlamentitin çek Tepfer ka propozuar që në kutitë e cigareve në Çeki në mënyrë obligative të paraqitet mbishkrimi: pirja e duhanit mbyll vrimat në buxhetin e shtetit.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=460. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=460

Revista për femra nuk i duan fotomodelet e dobëta Revista Brigitte më e shitur gjermane për femra ka njoftuar se më nuk do të angazhojë fotomodele profesionale por do të bashkëpunojë me femrat të cilat ngjajmë më shumë me lexueset mesatare të kësaj reviste.</p> Redaktori i revistës Brigitte Andreas Lebert ka shprehet  se prej vitit të ardhshëm në fotografi do të paraqiten vetëm femrat e famshme dhe ato të cilat nuk janë të njohura për publikun por që kanë karakter e jo pamje të përsosur.</p> Sipas redaktorit  revista Brigitte me këtë veprim i është bashkuar fushatës kundër manekineve dhe fotomodeleve tepër të dobëta. </p> Këtë inciativë se pari e ka marr Spanja qysh në vitin 2007 ka ndaluar pjesëmarrjen e femrave jashtëzakonisht të dobëta nëpër revy mode.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=455. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=455

I shpeton tragjedise ne bungee jumping Shpeton per mrekulli nga vdekja nje turist ne Tajlande. Studenti 22-vjecar anglez kerkoi te merrte gjithe kenaqesine qe shkakton bungee jumping ne nje lartesi prej 50 metrash i lidhur nga kavoja elastike.</p> Kavoja u keput, ndersa i riu perfundoi ne uje duke i shpetuar vdekjes per nje fije!</p> E gjithe skena, qe ndodhi ne ishullin Phuket ne vendin te famshem per turizmin e tij, eshte filmuar nga shoket e 22-vjecarit. </p> Rishi Baveja ndodhej ne Tajlande per te festuar me miqte e tij, notat e mira te marra ne Universitet dhe mendoi qe te provonte emocionet qe te dhuron bungee jumping.</p> Ne momentet e renies se lire, kavoja u keput dhe ai perfundoi ne uje me nje shpejtesi 130 kilometra ne ore.</p> Por mesa duket deshira per t’i shpetuar vdekjes ka bere qe ne momentet e fundit, Baveja te kthehet disi, duke bere qe forca e perplasjes te perqendrohej ne stomak dhe jo ne koke. Kjo gje i ka shpetuar atij jeten.</p> Sipas tabloidit britanik “Daily Mail”, Rishi Baveja ka pesuar fraktura te njejta me ato te nje aksidenti automobilistik.</p> Ai do te qendroje per nje muaj ne spital, perpara se te kthehet ne Britani dhe te jete ne gjendje te ritregoje aventuren dramatike</p> “Doktoret u habiten shume me ate qe me ka ndodhur mua dhe cuditen me faktin qe une jam gjalle. As une nuk e konceptoj dot se si arrita te shpetoj”, thote me gjysme zeri 22-vjecari./top-channel</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=451. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=451

Nena e zeze, djali i bardhe Mamaja nga Kenia, me lekure teper te zeze. I vogli i saj, Hosteyn eshte i bardhe si qumesht me floke te verdhe. I ati eshte nje suedez tipik.</p> Cudia qe ndodh nje here ne nje milion raste, fakton se femija ka marre totalisht ngjyren e lekures te te atit.</p> Nene e bir ndersa ndodheshin ne Milano te Italise kane shkaktuar kuriozitet mes njerezve, te cilet e kane patur te veshtire ta besojne se keniania kishte sjelle ne jete pikerisht ate femije me lekure aq te bardhe.</p> Po ne fakt eshte pikerisht keshtu: femija nuk ngjan aspak me te emen dhe mesa duket gjate gjithe jetes do te kete probleme nga konstatimet e te tjereve!/top-channel</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=448. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=448
Sikur tputhi qielli tokën (Feat. Shadow)</p> Noizy: Ref. 2x O sikur t’puthi qielli tokën dhe vetës t’ja bësh gropën Bjeri rreth e qark botës, prap si ne nuk ka Sikur knej t’bohet nami, t’shpërthej si një cunami Kur të pytësh se çka u bo, ta dish se jem na</p> Noizy: N’rrugë eci nën dritën e hanës Sytë përtoke i afrohem të ardhmes Drejt një drite me plot suksese Larg çdo kthese, larg çdo pengese Ndër krejt atyne që jon hala me mu Andrrën që e kom dashtë ma s’shumti tash mu realizu OTR peshë katastrofike Jom n’ven t’par në luginën magjike Fiks 9 vjet prej vitit 2000 Ja nisa fillikat e tash 300 i kom përmbi Jo kshtu, jo ashtu, jo po noshta jom me ju Jo po sdi kush jon ata, se OTR’t nuk i kam sha Jo po ngjo se qysh o puna, jo po ndoshta t’thyhet huna Jo po ti, po ti, po jo, po shoku im po dridhet buza Hej shoku m’duket se po të dridhet pak buza eee</p> Noizy: Ref. 2x O sikur t’puthi qielli tokën dhe vetës t’ja bësh gropën Bjeri rreth e qark botës, prap si ne nuk ka Sikur knej t’bohet nami, t’shpërthej si një cunami Kur të pytësh se çka u bo, ta dish se jem na</p> Shadow: Hou kush hini n’beat, kush po qet dritë Njejt si për dit, gjithmonë jem pit Ty po të duket vetja ça, ça Ti mendon se bon diçka Mledh 40 laskar mas veti, t’duket vetja ALi baba Plasin, sun na kapni veq llapni Krejt e dinë se nuk na kapni veq llapni Krejt e din se qysh është fati, me kta tipa s’del hesapi O, T dhe R jena t’parët, plasën inatit laskarët Jo kshtu, po ashtu OTR’t ti sun i prek OTR O, T dhe R për vllazni, O, T dhe R me dashni O, T dhe R dhe tjerët plasin se me ne s’kan mundësi Ta them me stilin e vjetër, siç ta kam thën dhe nji herë tjetër Për ne flet kilometrazhi, ska poezi t’shkrujtme n’letër Ska histori me kuçedër, ka historina me mbretër Me mbretër që rrojnë për setër, për ne je vetëm me nji tjetër Kshtu që plas ai që ka urrejtje, gishtat nalt OTR deri në vdekje</p> Noizy: Ref. 2x O sikur t’puthi qielli tokën dhe vetës t’ja bësh gropën Bjeri rreth e qark botës, prap si ne nuk ka Sikur knej t’bohet nami, t’shpërthej si një cunami Kur të pytësh se çka u bo, ta dish se jem na</p> Shadow: Nisë edhe nji tjetër, edhe nji bit Kshtu që mbyllet dhe një vepër, edhe një tjetër Edhe një dit n’rrugë me tregume në rrjeshta Tregojm se jena burra n’këtë lojë edhe kto jan pleshta Jan larg me ne, shofin mrena vetës Se kuptojn që nuk kan shanca me ne Se nuk ka si ne, mos lyp si ne OTR ski me gjet sikur ne</p> Noizy: E, e , e kam nji hekur n’brez 32 zogj m’duket se është mall kinez 32 herë t’zon mos me pas kujdes 30 zogj nga ni për të shame e dy që m’preve n’besë Heh ups dikujt po i bi ndërmend Ishalla m’ka inatin se po du me e çmend Dhe krejt ata që shofin OTR si nderim Thuj tan botës që ky asht nji fillim</p> Noizy: Ref. 2x O sikur t’puthi qielli tokën dhe vetës t’ja bësh gropën Bjeri rreth e qark botës, prap si ne nuk ka Sikur knej t’bohet nami, t’shpërthej si një cunami Kur të pytësh se çka u bo, ta dish se jem na</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4574. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4574
Malet e Dibres (Feat. Nice)</p> Eyo Nice, yeah Edhe një tjetër aa Noizy, eyo OTR ku është Shqipria sonte Show me on a mix doing like a G</p> Noizy: Ref. Prap dhe njëherë malsorët e kallin këtë natë Çohet krejt n’kom veriu me OTR Malet e Dibrës ushtojnë tej em tej Ah moj Shqipni jo si ty nuk gjej</p> Noizy: Dibra e vogël, Dibra e madhe Kuksi, Tropoja krejt him në valle Kejt jena bashkë për gëzim e për halle Gëzuar krejt bashkë për këtë natën speciale S’munem me harru dhe Shkodrën moj naqe Aty ku për herë të parë rash mren pa dashje Hah rash mren me dashje Leandra e vogël të dua n’kto çaste Gilani, Prishtina nihet ushtima Përshëndes fort Double G Double G grows, Double G knows OTR get they back, Double G blows Durrsi, Tirana veshun me t’gjana Jom djal pidh some se kshtu m’ka bo nana Fieri, Vlora, Saranda, Berati Me t’thon drejtën shok m’pëlqen Lazarati</p> Noizy: Ref. 2x Prap dhe njëherë malsorët e kallin këtë natë Çohet krejt n’kom veriu me OTR Malet e Dibrës ushtojnë tej em tej Ah moj Shqipni jo si ty nuk gjej</p> Nice: Nuk kan vlerë fjalt që fol, që po i ninë Ka vlerë veq kjo zemër dhe vendi ku kom lind Kanë vlerë era e malit që m’fali besnikrinë Kanë vlerë uji i krojit që m’fali simpatinë Nisoj jemi krejt zemër luana Jam krenar se dibran m’ka bo nana Se e di se, ska pse jena t’mirë T’rritëm t’varfër po me shpirt t’lirë I kom do tradita, e kom sot ni emër Dibran me shpirt e OTR me zemër Po ta dhash dorën t’kam dhan edhe jetën Jam rrit me tradita, përherë fol t’vërtetën Jam bir dibrani me tjerë e ndaj bukën Jam bir malsori kujt nuk i përulem Jam ky që jom e dinë ato që jom Krejt çouni n’kom dibrant këtu pe lojn nom hej</p> Noizy: Ref. 2x Prap dhe njëherë malsorët e kallin këtë natë Çohet krejt n’kom veriu me OTR Malet e Dibrës ushtojnë tej em tej Ah moj Shqipni jo si ty nuk gjej</p> I don’t waste no time, I don’t waste no time I don’t because im Albanian I don’t waste no time, I don’t waste no time I don’t because im Albanian</p> I’m a take what’s mine, I’m a take what’s mine I take it cause I’m Albanian I’m a take what’s mine, I’m a take what’s mine I take it cause I’m Albanian</p> (Yeah, I do wanna fuck it great Noizy, Nice, OTR for life baby … Zig Zag Records)</p> Albania, Albania, Albania I love you Albania, Albania, Albania I love you Albania, Albania, Albania I love you</p> Nana loke Shqipëri të dua Noizy, Nice OTR deri n’vdekje shqipe one</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4572. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4572
Me kapele karrocieri (Me kapele karrocieri Me kapele karrocieri Aaaaaa, aaaaaa…)</p> Me kapele karrocieri Me xhaketë milioneri Endacak si cigan E ka shpirtin shpirt xhanan</p> Të gjithë çunat më shikojnë U pëlqen të më ngacmojnë Po unë mendjen e kam mbledhur Djalin tim unë e kam zgjedhur</p> (Me kapele karrocieri) O mor çuna gjithë sa jeni Ku e keni hallin unë e di Po kam frikë se hallin nuk ma dini Si Hirushja në përralla Kam dhe unë një djalë që më pëlqen Kam dhe unë një djalë që ma do zemra</p> Me kapele karrocieri Me xhaketë milioneri Endacak si cigan E ka shpirtin shpirt xhanan</p> Të gjithë çunat më shikojnë U pëlqen të më ngacmojnë Po unë mendjen e kam mbledhur Djalin tim unë e kam zgjedhur</p> (Me kapele karrocieri Aaaaaa, aaaaaa…)</p> (Me kapele karrocieri) O mor çuna gjithë sa jeni Ku e keni hallin unë e di Po kam frikë se hallin nuk ma dini Si Hirushja në përralla Kam dhe unë një djalë që më pëlqen Kam dhe unë një djalë që ma do zemra</p> Me kapele karrocieri Me xhaketë milioneri Endacak si cigan E ka shpirtin shpirt xhanan</p> Të gjithë çunat më shikojnë U pëlqen të më ngacmojnë Po unë mendjen e kam mbledhur Djalin tim unë e kam zgjedhur</p> (Aaaaaa, aaaaaa… Me kapele karrocieri)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4570. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4570

Create a Video Clips Making a video or picture montage, with your desired music played in the background, can now be done in a few simple steps, thanks to ClipGenerator. The clips you create are in top quality and the process is so conveniently fast, it takes only a few minutes. You start off with clicking on the Start Now button located at the homepage and an applet loads up which looks like this, fully loaded:</p> </p> Creating your own clip via ClipGenerator first requires you to pick a music track from a wide selection of songs available on the website. As soon as you do that, you can go ahead and personalize your clip:</p> </p> You add your pictures and video, order them the way you want, and thats all theres to it. The photo formats you can choose from are jpg, png, and gif whereas the supported video formats are wmv, mov, avi, mpg, and the one most popular amongst cellphone users, 3gp.</p> Another feature, worth mentioning is that you can import pictures from your computer, online photo storage utilities like Flickr, Photobucket, Picasa, SmugMug or from your webcam easily. And when youre done, you can publish your created video directly at YouTube.</p> ClipGenerator is a great beginners tool for people who want to take fun-with-their-personal-media to a whole another level. And best of all, the entire service is absolutely free. So head on over to ClipGenerator and start making your own cool clips right now.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albpixel.com/?p=338. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albpixel.com/?p=338

Mijëra Email të përdoruesve në Hotmail jan Hackuar Microsoft ka konfirmuar se mijëra Email në Hotmail janë kompromentuar në një sulm phishing.</p> BBC News ka parë një listë prej më shumë se 10.000 e-mail adresa dhe fjalëkalimet e cila kishte qenë postuar online.</p> Gjigandi i programeve kompjuterike, e cila zotëron Web-based e-mail sistem, tha se ajo kishte nisur një hetim.</p> Phishing përfshin duke përdorur faqet e internetit të rreme për ti joshur njerëzit në zbulim të dhënat personale si llogari bankare apo emrat e identifikimit dhe të dhëna të tjera private.</p> Ne jemi të vetëdijshëm që kredencialet e disa klientëve Windows Live Hotmail janë blerë në mënyrë të paligjshme dhe të ekspozuar në një faqe interneti, tha një zëdhënës i Microsoft-it.</p> Burim Lajmi TeknologjiaSoT.CoM</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=1357. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=1357

Flash shkon në telefonat smart Një nga teknologjitë më të zakonshme për të shikuar video në një kompjuter do të jetë së shpejti në dispozicion për smartphones më të madhe.</p> Software Flash është përdorur për të dhënë rreth 75% të video online dhe teknologji është kyçe që mbështet faqet e internetit të tilla si YouTube dhe Google Video.</p> Deri tani, smartphones shumë dhe netbooks kanë përdorur një dritë versionin e programit, për shkak të pushtetit të kufizuar të përpunimit të pajisjeve.</p> Software i ri ka për qëllim për të punuar si edhe në një smartphone si një PC desktop.</p> Adobe, krijues i Flash, tha se duhet të jenë në dispozicion në më të lartë-celular fund në vitin 2010, edhe pse Apple iPhone do të vazhdojë të mos përdorni software.</p> Apps lloj i pasur ne tani shohim që mbajti në PC-të tani do të vijnë për telefon, Ben Wood, drejtor i hulumtimeve celulare në firmë analist CCS Insajt, i tha BBC News.</p> Ju do të jenë në gjendje që të kenë një shumë të stuff cool se web designers po vjen me.</p> Bum Web</p> Flash është një nga pjesët më të zakonshme të software të instaluar në kompjuter.</p> Ajo është gjetur në rreth 98% e PC dhe pothuajse 75% e të gjithë online video është dorëzuar duke përdorur software, sipas Adobe. Është kompetenca shërbime të tilla si BBC Copyright Logo dhe rreth 70% e web-bazuar video games.</p> Megjithatë, deri tani, versioni i plotë i software nuk ka qenë në dispozicion në smartphones.</p> Në vend të kësaj, përdoruesit e kanë pasur në përdorim Flash Lite, hoqi poshtë një version i software mediave se ka bërë të njëjtën kërkesat e kujtesës pajisjes apo procesor.</p> Flash Lite është instaluar aktualisht në rreth 40% e të gjithë telefonave celularë të reja dhe do të vazhdojë të ofrohet më të ulët-celular fund, Adobe tha.</p> Flash 10,1, si program të ri është i njohur, ishte zhvilluar sepse web-celular ishte lulëzon, tha zoti Wood.</p> Përveç kësaj, ai tha, zhvilluesve dhe përdoruesve të kërkoi një përvojë në përputhje web nga PC desktop për smartphone.</p> Ne jemi adresuar që duhet, tha Anup Muraka e Adobe.</p> Vite më parë, shfletuar në telefonat zgjuar ishte pothuajse jo-ekzistente askush nuk ishte shqetësuar për përvojat desktop në telefonat, shtoi ai.</p> Por një nivel të madh të aftësive është shtuar në këto pajisje në vitet e fundit dhe si rezultat që ka ndryshuar.</p> Një raport i kohëve të fundit nga CCS Insajt parashikoi se deri në fund të vitit 2009 44% e përdoruesve të lëvizshëm do të shfrytëzojnë të dhënat e tyre nëpërmjet celular, telefonat janë të zgjuar ndërsa pritet që të japin llogari për rreth 17% të më shumë se një miliard celular dërguar gjatë vitit 2009, sipas parashikimeve .</p> [Celulare] ka shkuar nga të qënit një mjet për të zë një pajisje shumë vizual që ju mbajnë në para jush, tha zoti Wood.</p> Apple anomali</p> Software i ri mbështet video-definicion të lartë dhe mund të përdoret gjithashtu me mjete prekje.</p> Ajo është produkt i parë i madh i një nisme të njohur si Projekti i Hapur Screen, i cili synon të krijojë një platformë fleksibile media për filmat dhe lojrat që mund të kandidojë në çdo pajisje nga vendosur kutitë e lartë të telefonave celular.</p> Qëllim i projektit është që të zhvillojnë softuer fleksibil që do të thotë zhvilluesve të vetëm të shkruani kodin herë, në vend se tweaking atë për platforma të ndryshme.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=1353. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=1353

AT A iPhone dëmton markën T? Ndërsa një studim të kohëve të fundit nga Grupi i firmës konsulente CFI gjetën se përdoruesit e iPhone janë përdoruesit më besnikë smartphone, me 90 përqind duke thënë se ato do të rekomandojë pajisje për një mik, gjysma e të gjithë pronarëve iPhone anketuar thanë se do të donte të hidhen në një tjetër anije Përcaktimi, nëse u jepet shansi.</p> Dhe për herë të parë, AT & T ka shënuar më keq se të gjithë katër operatorë të mëdha të SHBA celulare në drejtim të kënaqësisë klientit të përgjithshëm për smartphones. Sipas sondazhit, AT & T shënoi 69 nga 100 në mesin e përdoruesve, dhe 73 në mesin e jo-pronarëve të iPhone. Verizon Wireless ishte bartës më të kënaqur me një pikë apo 79 nga 100 në mesin e përdoruesve smartphone.</p> Edhe Sprint Nextel, e cila ka luftuar për të mbajtur konsumatorët për shkak të reputacionit të vet të varfër, të shënuara më të mirë se AT & T në mes përdoruesve smartphone. Ajo mori një 74 nga 100 në lidhje me kënaqësinë klientit.</p> Shifrat janë në mesin e parë të përcaktoj sasinë rritje të pakënaqësisë me AT & T rrjet.</p> AT & T nuk ka paraqit të madhe në anketat e kënaqësisë klientit, tha Doug Helmreich, drejtor programi me CFI Group. Por ata kurrë nuk kam qenë e fundit. Tani AT & T po afrohet fundit midis përdoruesve smartphone. IPhone ka qenë një lopë të holla për të AT & T, por që para vjen me një kosto sa i përket të kënaqur në përgjithësi.</p> Marrëdhëniet me publikun dhe ekspertët paralajmërojnë se nëse markë AT & T nuk ka marrë hapa tani për të korrigjuar imazhin e saj se ajo mund të vijë përsëri për të fanitet kompanisë në të ardhmen. Çështja kryesore për konsumatorët është se shumë përdorues, veçanërisht ato në zonat urbane, raporti i mbulimit të dobët të rrjetit dhe shërbimin. Problemet me AT & T 3G wireless janë raportuar gjerësisht në blogs, Twitter ushqen, dhe madje edhe në raportet e publikuara nga Businessweek dhe New York Times.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=1350. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=1350