Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Rinasi, monopoli gjerman i fluturimeve drejt fundit E kishin menduar me kohë, madje edhe kur ishin në opozitë, por tashmë me pushtetin në duar dhe me synime të qarta, qeveria “Berisha” po përgatitet seriozisht të prishë marrëveshjen me koncesionarin e aeroportit “Nënë Tereza”. Shenjat e para janë nga Kryeministri Berisha dhe më tej nga ministri i Transporteve, të cilët kanë ftuar disa herë investitorët e huaj për të ndërtuar aeroport të ri në Sarandë dhe operimin e stacionit në Kukës. Sikurse e parashikon marrëveshja aktuale me koncesionarin gjerman, deri në vitin 2025, në Shqipëri nuk duhet të funksionojë asnjë aeroport tjetër, veçse ai i “Nënë Terezës”, në afërsi të Tiranës. Por qeveria shqiptare ka në planet e saj zgjerimin e transportit ajror, nga veriu në jug, duke ndërtuar pikën e Sarandës dhe rehabilitimin e Kukësit. Madje janë bërë edhe projekte si dhe janë përllogaritur vlerat e investimit. Pra, pala shqiptare i ka të gjitha gati për të nisur dy projektet, por më parë i duhet gjetur zgjidhje për rishikimin e kontratës, vlera e së cilës i kapërcen disa miliona dollarë. Edhe në këtë pikë, duket se qeveria i ka marrë masat, pasi ka studiuar terrenin ligjor, kontratën, duke marrë parasysh se tregu i transportit ajror nuk është më ai i vitit 2005, kur u firmos marrëveshja. Pavarësisht kësaj, nuk do të mungojë kujdesi i madh, për të mos përsëritur rastin e “General Electric”, për të cilën paguam 20 milionë dollarë gjobë për prishje të kontratës.</p> Strategjia</p> Vullneti për të ndërtuar aeroport në Sarandë dhe futjen në punë të linjës në Kukës është paraqitur në strategjinë e Kryeministrit për mandatin e dytë qeverisës. Prishja e kontratës, sa i takon së drejtës ekskluzive, do të argumentohet nga qeveria me zhvillimin ekonomik të vendit. Burime pranë grupit të punës thonë për “Shqip” se strategjia që do të ndiqet është plotësisht e qartë. Në fillim, palës gjermane i është kërkuar mendim rreth lejimit për të ndërtuar aeroport në Sarandë, duke i dhënë edhe të drejtën e investimit. Deri tani nuk ka asnjë përgjigje zyrtare nga koncesionari, i cili prej rreth 4 vitesh drejton aeroportin ndërkombëtar “Nënë Tereza” dhe të vetmin në vend. Megjithatë, për palën tonë nuk ka shumë rëndësi qëndrimi i koncesionarit përpara projektit të madh të Sarandës dhe aeroportit të Kukësit. Gazeta mëson faktin se është ideuar grupi negociator që do të diskutojë mbi termat e reja të kontratës. Është marrë mendimi i ministrive të linjës, drejtorive përkatëse, ekspertëve të fushës, dhe mbi të gjitha i Kryeministrit Berisha. Edhe në rast se koncesionari TIA nuk reagon ndaj thirrjes për të negociuar, skenari për zgjidhje është i gatshëm: hedhja në gjyq. Palës shqiptare i lind e drejta të hedhë në gjyq firmën private të aeroportit, për aq kohë sa marrëveshja koncesionare ia lejon një veprim të tillë. Deri tani TIA i është përmbushur kontratës sa i takon investimeve të planifikuara, madje i ka kryer para afatit, duke marrë vlerësime dhe nga vet kreu i qeverisë. </p> Palës shqiptare i lind e drejta të hedhë në gjyq firmën private, për aq kohë sa marrëveshja ia lejon një veprim të tillë(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=26205. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=26205

Rezart Taçi: Nuk e godita Bazen, e ndava nga sherri Biznesmeni Rezart Taçi mohon në mënyrë kategorike të ketë goditur gazetarin Mero Baze. Gjatë dëshmisë së fundit për hetuesit e çështjes, Taçi ka këmbëngulur se nuk ka goditur asnjë person, por kanë qenë dy punonjësit e tij ata që kanë qëlluar ndaj botuesit të gazetës “Tema”. Dëshmia është shënuar në procesverbalin e organit të akuzës dhe do të verifikohet me pretendimet e gazetarit Mero Baze. Thëniet do të krahasohen me njëra-tjetrën. Ndërkohë organi i prokurorisë ka evidentuar se dy personat e tjerë që shoqëronin biznesmenin nuk kanë qenë badiguardë. Njëri prej të arrestuarve është shef i departamentit të shitjeve në kompaninë “Taçi Oil”, ndërsa personi tjetër është shofer në këtë departament. Burime nga Prokuroria e Tiranës thanë për gazetën se hetimet janë drejt fundit dhe brenda dy javëve dosja mund të shkojë në gjykatë. Në të janë shënuar dëshmitë e gazetarëve që shoqëronin Bazen dhe personave që ishin në shoqërinë e biznesmenit. Sipas të dhënave, Taçi ka deklaruar se “nuk kam qenë në një tavolinë me dy personat që kanë sulmuar gazetarin”. “Kam qenë në një tavolinë tjetër dhe kur i kam parë që po përlesheshin me Bazen jam ngritur dhe i kam ndarë. Në një moment kam arritur ti ndaj, por njëri prej tyre u kthye prapë dhe e goditi dhe situata më doli jashtë kontrollit”, ka shtuar Taçi. Ndërkohë, në prokurori ka mbërritur akt-ekspertimi mjekoligjor, në të cilin thuhet shprehimisht se Mero Baze “ka dëmtime të tjera me dashje, me raport 9 ditë”. Sipas akuzës, ekspertiza ka përcaktuar se dëmtimet në trupin e Bazes nuk mund të quhen plagosje, pasi plagosja konsiderohet me raport mbi nëntë ditë. Disa ditë më parë, biznesmeni Rezart Taçi, nëpërmjet dy avokatëve Maks Haxhia dhe Artan Hajdari, ka depozituar një kallëzim penal ndaj gazetarit Mero Baze, nën akuzën e fyerjes dhe goditjes. Si provë që faktojnë se Baze ka fyer dhe goditur biznesmenin, avokatët kanë paraqitur deklaratat e personave që gjendeshin në lokalin ku ndodhi sherri. “Personat që ndodheshin në lokal kanë dëshmuar se gazetari Baze ka fyer dhe goditur biznesmenin Rezart Taçi”, deklaroi avokati Maks Haxhia. Sipas tij, deklarimet i janë servirur prokurorisë, ndërsa vendimin e Gjykatës së Tiranës për masën “burg pa afat” për Taçin e ka ankimuar.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=26201. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=26201

Ambasadorët e BE: Kompromisi zgjidh krizën politike në vend Diplomatët bëjnë apel: Bojkoti nuk duket si rrugë pozitive për të ardhmen e Shqipërisë në BE </p> Shqipërisë dhe klasës së saj politike do ti duhet ti zgjidhë vetë situatat e krijuara dhe ngërçet politike. Ndërkombëtarët duket se kanë hequr dorë nga ndërhyrjet ndërmjetësuese teksa i bënë dje apel të hapur publik pozitës dhe opozitës të merren vesh me njëra-tjetrën. “Duhet ta gjeni vetë kompromisin”. Kësaj deklarate iu bashkuan dje disa prej ambasadorëve kryesorë të vendeve të Bashkimit Europian, të akredituar në Tiranë. Të pranishëm në një tryezë përkujtimore në 20-vjetorin e rënies së Murit të Berlinit, diplomatët komentuan zhvillimet e fundit politike në Shqipëri.</p> “Rruga e kompromisit duhet të zgjidhë situatën dhe ky kompromis duhet dhënë nga të dyja palët”, tha ambasadori gjerman në Tiranë, Bernd Borchardt.</p> Sipas tij, procesi i integrimit ka filluar, por fakti se kur Shqipëria dhe vendet e tjera ballkanike do të marrin pjesë në BE, kjo do të vendoset nga vendet anëtare të këtij komuniteti”, tha diplomati gjerman. “Ky është një proces që do kohëzgjatjen e tij dhe që nuk mund të bëhet menjëherë”, vërejti ambasadori Borchardt.</p> Sakaq, në fjalën e tij para të pranishmëve, ambasadori i Austrisë, Florian Rauning, tha se “ju duhet ti zgjidhni vetë problemet tuaja, e jo të prisni ndërhyrje nga jashtë”. Ambasadorja e Çekisë, Marketa Fialkova, vlerësoi se bojkoti i Kuvendit nga opozita nuk është në të mirë të interesave të Shqipërisë dhe nuk i shërben procesit të integrimit në Bashkimin Europian. Fialkova tha se “dialogu mes pozitës dhe opozitës është shumë i rëndësishëm. Bojkoti i opozitës nuk është në të mirë të interesave të Shqipërisë. Kjo nuk duket si rrugë pozitive për të ardhmen e Shqipërisë në procesin e integrimit dhe as nuk i shërben atij”. Në analizën e tyre, ambasadorët konstatuan se vendi ynë duhet të futet në rrugën e reformave të brendshme dhe një prej tyre nga më të rëndësishmet është ajo në sistemin e drejtësisë. “Ligjet duhet të adaptohen nga shumica në Parlament dhe ato nuk mund të miratohen pa praninë e opozitës”, u shpreh Fialkova.</p> Ambasadorët insistuan në deklaratat e tyre, se bojkoti nuk i ndihmon interesit europian të Shqipërisë dhe se duhet bërë çdo përpjekje nga të dyja palët për të gjetur gjuhën e përbashkët në funksion të realizimit të reformave që sigurojnë anëtarësimin në Bashkimin Europian.</p> Më parë, ambasadorët nuk kanë ngurruar të zhvillojnë takime me përfaqësuesit kryesorë të politikës në vend. Mesazhet konfidenciale dërguar Ramës dhe Berishës duket se deri më tani nuk kanë pasur sukses. Të dy aktorët kryesorë të politikës janë pozicionuar në ekstreme dhe nuk lëshojnë pe në drejtim të arritjes së një konsensusi të pranueshëm që do të kthente opozitën në Kuvend.</p> Situata e rëndë në të cilën ndodhet media shqiptare edhe pas 19 vitesh demokraci dhe më së fundmi dhuna për shkak të detyrës ndaj gazetarit Mero Baze, nuk i ka shpëtuar vëmendjes së ambasadorëve. “Është e tmerrshme kur dikush dhunohet. Është e tmerrshme kur dhunohet një gazetar e për më tepër kur kjo dhunë vjen për shkak të detyrës”, theksuan diplomatët.</p> Në konferencën e përbashkët për shtyp, ambasadorët e vendeve që kanë vuajtur diktaturën komuniste në Europë sollën eksperiencat e tyre personale, duke u bashkangjitur atyre edhe mesazhin inkurajues për zgjerimin e unionit edhe me vendet e Ballkanit Perëndimor, por sigurisht pasi ato të kenë përmbushur reformat e kërkuara.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/lajme-flash/ambasadoret-e-be-kompromisi-zgjidh-krizen-politike-ne-vend-2.html. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/lajme-flash/ambasadoret-e-be-kompromisi-zgjidh-krizen-politike-ne-vend-2.html

FMN: Disa vende të Ballkanit mund të vijnë te ne Një zyrtar i lartë i Fondit thotë se shumë vende janë ende në rrezik financiar</p> Gjergj Erebara</p> Më shumë vende të Ballkanit mundet ti drejtohen Fondit Monetar Ndërkombëtar për kredi, pavarësisht se kohët e fundit është vënë re një lehtësim i krizës financiare botërore, deklaroi në Vjenë për agjencinë e lajmeve “Reuters” një zyrtar i lartë i FMN-së.</p> “Ne parashohim marrëveshje të reja në Ballkan, por gjithsesi ky nuk është një parashikim”, tha Mark Allen, zyrtari më i lartë i FMN-së për Europën Qendrore dhe Lindore. “Kjo varet veçanërisht nga rrethanat ndërkombëtare”, shtoi ai.</p> Nga shtatë vendet e Ballkanit Perëndimor, Serbia dhe Bosnja kanë hyrë sakaq në marrëdhënie me Fondin, ndërsa Shqipëria e Maqedonia u janë drejtuar tregjeve ndërkombëtare për kredi tregtare.</p> “Nuk është se kemi dalë tërësisht nga pylli i krizës. Është e mundur që kushtet ndërkombëtare të jenë më pak të përshtatshme se sa parashikimet tona dhe kjo gjë mund të ushtrojë presion të mëtejshëm në këto vende”, tha Allen.</p> Bosnja dhe Serbia kanë hyrë në programe ndihmash në këmbim të reformave me FMN-në, ndërsa Maqedonia emetoi eurobonde me interes stratosferik prej 9 për qind, ndërsa Shqipëria mori kredi tregtare me interes euribor plus 9.65 për qind. Që të dyja këto vende zhvilluan zgjedhje këtë vit dhe qeveritë parapëlqyen të mos e përçojnë imazhin e krizës tek elektorati, duke e mbajtur larg FMN-në.</p> “Ne po diskutojmë me shumë vende, veçanërisht në Ballkan”, tha Allen, ndërsa gjendej në Forumin Ekonomik të Vjenës. “Deri tani, këto vende duket sikur ia kanë dalë pa ndihmën e fondit, por fondi është gjithmonë gati për të ndërhyrë”, shtoi ai.</p> “Nuk kemi ndonjë problem me faktin që këto vende po përpiqen ta kalojnë krizën pa ndihmën e FMN-së, por ne jemi një lloj rrjeti sigurie. Huamarrja te fondi ka kuptim, për shkak se jep më shumë besim te politikat ekonomike të vendeve”, tha ai.</p> Qeveria shqiptare ka përsëritur shumë herë se vendi tani për tani nuk ka nevojë për ndihmën e FMN-së, ndërsa ekspertë të opozitës thonë se refuzimi i FMN-së është një mënyrë e përdorur nga qeveria për të vijuar rrugën e deficitit të lartë për arsye elektorale. Ministri i Financave, Ridvan Bode, ftoi FMN-në të asistojë qeverinë në fushën e statistikave disa ditë më parë, ndërsa falënderoi Zotin për faktin që Shqipëria nuk ka pasur deri më sot nevojë për FMN-në. Qeveria vendosi të mbajë të papublikuara konkluzionet e diskutimeve me Fondin Monetar për stabilitetin makroekonomik të vendit, diskutime që u kryen muajin e kaluar.</p> Borxhi publik i Shqipërisë u rrit me më shumë se gjysmë miliardi euro këtë vit, ndërsa qeveria përdori edhe paratë e arkëtuara nga privatizimet për të financuar shpenzime të shumta para dhe pas fushatës elektorale. Shpenzimet u rritën për paga e pensione, si edhe për investime publike. Banka e Shqipërisë ka paralajmëruar qeverinë se kredia e fundit prej rreth 200 milionë eurosh që u tërhoq këtë vit dhe që pritet të maturohet në vitin 2012, mund të shkaktojë probleme të shumëfishta për stabilitetin makroekonomik. Plani i qeverisë është të emetojë eurobonde për të zëvendësuar këtë kredi trevjeçare, ndërsa BSH-ja thotë se qeveria duhet të hartojë edhe një plan rezervë për shlyerjen e tij, pasi nuk është e sigurt që plani për emetim eurobondesh do të dalë me sukses. (shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=26190. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=26190
Nalna (B52 Ft. Unikkatil, Special-K, N.a.g, Tee, Jeton, Zef, Cyanide)</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> B52: Kjo osht dita e fundit sonte që pe jetojna Rreth shankit me ni mas ni pi qojna Hina n’rreth për me kcy ton naten nuk pushojna Deti plot peshqi ka të sillet p’i peshkojna Edhe kush osht ai që don me na nal TBA n’shpi bota ka mu kall Se kallabllak jena na qe qetu tu nejt E po m’dhimesh n’gush t’karit nëse je tu flejt</p> Special-K E kshtu Special-K veç ma fort osht tu de Me bo me m’qit jasht kom me ja fillu ni betej Rollite edhe njo s’ka lidhje don qa pellit Kjo shkon për New York n’Prishtinë Bregu i diellit Une tu ba dilli smoki natelli Femna i ngre dy tima gati billi Tu pi hajde krejt free style e moel A po m’duket boll shkrujta nuk jom ma poet</p> N.A.G: Si gjithmonë N.A.G me dy pidha mbi raki Bukuroshet s’po m’ndojn po zanin ma kan ni Për boolleze raki rushi e kom ni kombi ran E za pidhin që s’mun ti edhe pse s’ki fam Në këtë ven plot me qira tu pi bira tu shpu bira Bukuroshet e mira i qoj n’shpi me dëshira T’plocume foto prej t’mërkures deri n’tshtunen Gjithmonë nina n’botë po kurgjo sqkyj për hune</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> TEE: Qe sa hina krejt veni kfjellt sikur lot E kom n’jetë me ja qi nanen rakis me u ba top Për mu pidhat s’jon problem ato dalin shpejt i nxan Si t’hi mrena tana kqyrin **** Ni zo po m’fol e kjo tjetra gjelozon E di që sigurisht kjo natë t’mirë kalon I thom hajde knena hotelin ja ofroj Qija nanen krejt shoqeve thuj që po shkoj</p> Jeton: J po Jetoni jeton kërkon se emiton I hin kti seni edhe krejt n’kom i qon I ron o me kit nej krejt pi rrxon me veti Kom ni ton kallne njeri sikur n’bashqe t’babës me kan Shumë jom happy ama nervoz mos um ban S’i nali unë i kalli une tym në këtë dhomë Pak njerzve ju besoj sa po t’vyn unë ti lshoj Mere qit sen trut tym nuk ti boj</p> ZEF: E di që keni qef me nejt me Zef Une n’midis e ju krejt përreth E zgedhi ni qikë ma t’miren që del E merr edhe ni shoqe vin drejt n’hotel E kshtu me lezet femna drejt kerce Hypin në kerr dy motra në gepek Shipet e përgjkashme prej natës deri n’ditë Prej ditës deri natë su na nalin tu kcy</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Cyanide: Qysh kush kari jom kush osht Dr.Jeti Une jom me T.B.A nuk um vyn indentiteti Qysh e tek sa vjet i kom T’kallxojn dostat që i kom mrena Hala zdon me m’lan me hi haha ma mur menja Femna kur sëm she te shanki nisen tu trokit Me ma kthy fjalën përmas shpine pidhin kom me ia troshit Nuk blej pije për kërkon as nuk blej pije për ty Don me kcy po po përton une n’ftyrë kom me t’pshty</p> Unikkatil: Ku ta pociti kët kapak nalt tavanin ka me e rrok O papak o hamak femna jote po lyp shok Ku me dit ky qorri, ky morri, ky vorri i gjori Erdh Viktori dhipin ja morri Ja korri dost ku t’met humori Hej kqyrni ni sen B52 T’garantum ko m’i qu kurkush n’ven nuk rri Se kur je n’prezencë teme man men atë ditë Me këtë sen ki mu halit veç me fjal ki mu lipit dost</p> Unikkatil: Ref. 2x Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4990. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4990
Nalna (B52 Ft. Unikkatil, Special-K, N.a.g, Tee, Jeton, Zef, Cyanide)</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> B52: Kjo osht dita e fundit sonte që pe jetojna Rreth shankit me ni mas ni pi qojna Hina n’rreth për me kcy ton naten nuk pushojna Deti plot peshqi ka të sillet p’i peshkojna Edhe kush osht ai që don me na nal TBA n’shpi bota ka mu kall Se kallabllak jena na qe qetu tu nejt E po m’dhimesh n’gush t’karit nëse je tu flejt</p> Special-K E kshtu Special-K veç ma fort osht tu de Me bo me m’qit jasht kom me ja fillu ni betej Rollite edhe njo s’ka lidhje don qa pellit Kjo shkon për New York n’Prishtinë Bregu i diellit Une tu ba dilli smoki natelli Femna i ngre dy tima gati billi Tu pi hajde krejt free style e moel A po m’duket boll shkrujta nuk jom ma poet</p> N.A.G: Si gjithmonë N.A.G me dy pidha mbi raki Bukuroshet s’po m’ndojn po zanin ma kan ni Për boolleze raki rushi e kom ni kombi ran E za pidhin që s’mun ti edhe pse s’ki fam Në këtë ven plot me qira tu pi bira tu shpu bira Bukuroshet e mira i qoj n’shpi me dëshira T’plocume foto prej t’mërkures deri n’tshtunen Gjithmonë nina n’botë po kurgjo sqkyj për hune</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> TEE: Qe sa hina krejt veni kfjellt sikur lot E kom n’jetë me ja qi nanen rakis me u ba top Për mu pidhat s’jon problem ato dalin shpejt i nxan Si t’hi mrena tana kqyrin **** Ni zo po m’fol e kjo tjetra gjelozon E di që sigurisht kjo natë t’mirë kalon I thom hajde knena hotelin ja ofroj Qija nanen krejt shoqeve thuj që po shkoj</p> Jeton: J po Jetoni jeton kërkon se emiton I hin kti seni edhe krejt n’kom i qon I ron o me kit nej krejt pi rrxon me veti Kom ni ton kallne njeri sikur n’bashqe t’babës me kan Shumë jom happy ama nervoz mos um ban S’i nali unë i kalli une tym në këtë dhomë Pak njerzve ju besoj sa po t’vyn unë ti lshoj Mere qit sen trut tym nuk ti boj</p> ZEF: E di që keni qef me nejt me Zef Une n’midis e ju krejt përreth E zgedhi ni qikë ma t’miren që del E merr edhe ni shoqe vin drejt n’hotel E kshtu me lezet femna drejt kerce Hypin në kerr dy motra në gepek Shipet e përgjkashme prej natës deri n’ditë Prej ditës deri natë su na nalin tu kcy</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Cyanide: Qysh kush kari jom kush osht Dr.Jeti Une jom me T.B.A nuk um vyn indentiteti Qysh e tek sa vjet i kom T’kallxojn dostat që i kom mrena Hala zdon me m’lan me hi haha ma mur menja Femna kur sëm she te shanki nisen tu trokit Me ma kthy fjalën përmas shpine pidhin kom me ia troshit Nuk blej pije për kërkon as nuk blej pije për ty Don me kcy po po përton une n’ftyrë kom me t’pshty</p> Unikkatil: Ku ta pociti kët kapak nalt tavanin ka me e rrok O papak o hamak femna jote po lyp shok Ku me dit ky qorri, ky morri, ky vorri i gjori Erdh Viktori dhipin ja morri Ja korri dost ku t’met humori Hej kqyrni ni sen B52 T’garantum ko m’i qu kurkush n’ven nuk rri Se kur je n’prezencë teme man men atë ditë Me këtë sen ki mu halit veç me fjal ki mu lipit dost</p> Unikkatil: Ref. 2x Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4988. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4988
Nalna (B52 Ft. Unikkatil, Special-K, N.a.g, Tee, Jeton, Zef, Cyanide)</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> B52: Kjo osht dita e fundit sonte që pe jetojna Rreth shankit me ni mas ni pi qojna Hina n’rreth për me kcy ton naten nuk pushojna Deti plot peshqi ka të sillet p’i peshkojna Edhe kush osht ai që don me na nal TBA n’shpi bota ka mu kall Se kallabllak jena na qe qetu tu nejt E po m’dhimesh n’gush t’karit nëse je tu flejt</p> Special-K E kshtu Special-K veç ma fort osht tu de Me bo me m’qit jasht kom me ja fillu ni betej Rollite edhe njo s’ka lidhje don qa pellit Kjo shkon për New York n’Prishtinë Bregu i diellit Une tu ba dilli smoki natelli Femna i ngre dy tima gati billi Tu pi hajde krejt free style e moel A po m’duket boll shkrujta nuk jom ma poet</p> N.A.G: Si gjithmonë N.A.G me dy pidha mbi raki Bukuroshet s’po m’ndojn po zanin ma kan ni Për boolleze raki rushi e kom ni kombi ran E za pidhin që s’mun ti edhe pse s’ki fam Në këtë ven plot me qira tu pi bira tu shpu bira Bukuroshet e mira i qoj n’shpi me dëshira T’plocume foto prej t’mërkures deri n’tshtunen Gjithmonë nina n’botë po kurgjo sqkyj për hune</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> TEE: Qe sa hina krejt veni kfjellt sikur lot E kom n’jetë me ja qi nanen rakis me u ba top Për mu pidhat s’jon problem ato dalin shpejt i nxan Si t’hi mrena tana kqyrin **** Ni zo po m’fol e kjo tjetra gjelozon E di që sigurisht kjo natë t’mirë kalon I thom hajde knena hotelin ja ofroj Qija nanen krejt shoqeve thuj që po shkoj</p> Jeton: J po Jetoni jeton kërkon se emiton I hin kti seni edhe krejt n’kom i qon I ron o me kit nej krejt pi rrxon me veti Kom ni ton kallne njeri sikur n’bashqe t’babës me kan Shumë jom happy ama nervoz mos um ban S’i nali unë i kalli une tym në këtë dhomë Pak njerzve ju besoj sa po t’vyn unë ti lshoj Mere qit sen trut tym nuk ti boj</p> ZEF: E di që keni qef me nejt me Zef Une n’midis e ju krejt përreth E zgedhi ni qikë ma t’miren që del E merr edhe ni shoqe vin drejt n’hotel E kshtu me lezet femna drejt kerce Hypin në kerr dy motra në gepek Shipet e përgjkashme prej natës deri n’ditë Prej ditës deri natë su na nalin tu kcy</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Cyanide: Qysh kush kari jom kush osht Dr.Jeti Une jom me T.B.A nuk um vyn indentiteti Qysh e tek sa vjet i kom T’kallxojn dostat që i kom mrena Hala zdon me m’lan me hi haha ma mur menja Femna kur sëm she te shanki nisen tu trokit Me ma kthy fjalën përmas shpine pidhin kom me ia troshit Nuk blej pije për kërkon as nuk blej pije për ty Don me kcy po po përton une n’ftyrë kom me t’pshty</p> Unikkatil: Ku ta pociti kët kapak nalt tavanin ka me e rrok O papak o hamak femna jote po lyp shok Ku me dit ky qorri, ky morri, ky vorri i gjori Erdh Viktori dhipin ja morri Ja korri dost ku t’met humori Hej kqyrni ni sen B52 T’garantum ko m’i qu kurkush n’ven nuk rri Se kur je n’prezencë teme man men atë ditë Me këtë sen ki mu halit veç me fjal ki mu lipit dost</p> Unikkatil: Ref. 2x Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4985. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4985
Nalna (B52 Ft. Unikkatil, Special-K, N.a.g, Tee, Jeton, Zef, Cyanide)</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> B52: Kjo osht dita e fundit sonte që pe jetojna Rreth shankit me ni mas ni pi qojna Hina n’rreth për me kcy ton naten nuk pushojna Deti plot peshqi ka të sillet p’i peshkojna Edhe kush osht ai që don me na nal TBA n’shpi bota ka mu kall Se kallabllak jena na qe qetu tu nejt E po m’dhimesh n’gush t’karit nëse je tu flejt</p> Special-K E kshtu Special-K veç ma fort osht tu de Me bo me m’qit jasht kom me ja fillu ni betej Rollite edhe njo s’ka lidhje don qa pellit Kjo shkon për New York n’Prishtinë Bregu i diellit Une tu ba dilli smoki natelli Femna i ngre dy tima gati billi Tu pi hajde krejt free style e moel A po m’duket boll shkrujta nuk jom ma poet</p> N.A.G: Si gjithmonë N.A.G me dy pidha mbi raki Bukuroshet s’po m’ndojn po zanin ma kan ni Për boolleze raki rushi e kom ni kombi ran E za pidhin që s’mun ti edhe pse s’ki fam Në këtë ven plot me qira tu pi bira tu shpu bira Bukuroshet e mira i qoj n’shpi me dëshira T’plocume foto prej t’mërkures deri n’tshtunen Gjithmonë nina n’botë po kurgjo sqkyj për hune</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> TEE: Qe sa hina krejt veni kfjellt sikur lot E kom n’jetë me ja qi nanen rakis me u ba top Për mu pidhat s’jon problem ato dalin shpejt i nxan Si t’hi mrena tana kqyrin **** Ni zo po m’fol e kjo tjetra gjelozon E di që sigurisht kjo natë t’mirë kalon I thom hajde knena hotelin ja ofroj Qija nanen krejt shoqeve thuj që po shkoj</p> Jeton: J po Jetoni jeton kërkon se emiton I hin kti seni edhe krejt n’kom i qon I ron o me kit nej krejt pi rrxon me veti Kom ni ton kallne njeri sikur n’bashqe t’babës me kan Shumë jom happy ama nervoz mos um ban S’i nali unë i kalli une tym në këtë dhomë Pak njerzve ju besoj sa po t’vyn unë ti lshoj Mere qit sen trut tym nuk ti boj</p> ZEF: E di që keni qef me nejt me Zef Une n’midis e ju krejt përreth E zgedhi ni qikë ma t’miren që del E merr edhe ni shoqe vin drejt n’hotel E kshtu me lezet femna drejt kerce Hypin në kerr dy motra në gepek Shipet e përgjkashme prej natës deri n’ditë Prej ditës deri natë su na nalin tu kcy</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Cyanide: Qysh kush kari jom kush osht Dr.Jeti Une jom me T.B.A nuk um vyn indentiteti Qysh e tek sa vjet i kom T’kallxojn dostat që i kom mrena Hala zdon me m’lan me hi haha ma mur menja Femna kur sëm she te shanki nisen tu trokit Me ma kthy fjalën përmas shpine pidhin kom me ia troshit Nuk blej pije për kërkon as nuk blej pije për ty Don me kcy po po përton une n’ftyrë kom me t’pshty</p> Unikkatil: Ku ta pociti kët kapak nalt tavanin ka me e rrok O papak o hamak femna jote po lyp shok Ku me dit ky qorri, ky morri, ky vorri i gjori Erdh Viktori dhipin ja morri Ja korri dost ku t’met humori Hej kqyrni ni sen B52 T’garantum ko m’i qu kurkush n’ven nuk rri Se kur je n’prezencë teme man men atë ditë Me këtë sen ki mu halit veç me fjal ki mu lipit dost</p> Unikkatil: Ref. 2x Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4983. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4983
Nalna (B52 Ft. Unikkatil, Special-K, N.a.g, Tee, Jeton, Zef, Cyanide)</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> B52: Kjo osht dita e fundit sonte që pe jetojna Rreth shankit me ni mas ni pi qojna Hina n’rreth për me kcy ton naten nuk pushojna Deti plot peshqi ka të sillet p’i peshkojna Edhe kush osht ai që don me na nal TBA n’shpi bota ka mu kall Se kallabllak jena na qe qetu tu nejt E po m’dhimesh n’gush t’karit nëse je tu flejt</p> Special-K E kshtu Special-K veç ma fort osht tu de Me bo me m’qit jasht kom me ja fillu ni betej Rollite edhe njo s’ka lidhje don qa pellit Kjo shkon për New York n’Prishtinë Bregu i diellit Une tu ba dilli smoki natelli Femna i ngre dy tima gati billi Tu pi hajde krejt free style e moel A po m’duket boll shkrujta nuk jom ma poet</p> N.A.G: Si gjithmonë N.A.G me dy pidha mbi raki Bukuroshet s’po m’ndojn po zanin ma kan ni Për boolleze raki rushi e kom ni kombi ran E za pidhin që s’mun ti edhe pse s’ki fam Në këtë ven plot me qira tu pi bira tu shpu bira Bukuroshet e mira i qoj n’shpi me dëshira T’plocume foto prej t’mërkures deri n’tshtunen Gjithmonë nina n’botë po kurgjo sqkyj për hune</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> TEE: Qe sa hina krejt veni kfjellt sikur lot E kom n’jetë me ja qi nanen rakis me u ba top Për mu pidhat s’jon problem ato dalin shpejt i nxan Si t’hi mrena tana kqyrin **** Ni zo po m’fol e kjo tjetra gjelozon E di që sigurisht kjo natë t’mirë kalon I thom hajde knena hotelin ja ofroj Qija nanen krejt shoqeve thuj që po shkoj</p> Jeton: J po Jetoni jeton kërkon se emiton I hin kti seni edhe krejt n’kom i qon I ron o me kit nej krejt pi rrxon me veti Kom ni ton kallne njeri sikur n’bashqe t’babës me kan Shumë jom happy ama nervoz mos um ban S’i nali unë i kalli une tym në këtë dhomë Pak njerzve ju besoj sa po t’vyn unë ti lshoj Mere qit sen trut tym nuk ti boj</p> ZEF: E di që keni qef me nejt me Zef Une n’midis e ju krejt përreth E zgedhi ni qikë ma t’miren që del E merr edhe ni shoqe vin drejt n’hotel E kshtu me lezet femna drejt kerce Hypin në kerr dy motra në gepek Shipet e përgjkashme prej natës deri n’ditë Prej ditës deri natë su na nalin tu kcy</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Cyanide: Qysh kush kari jom kush osht Dr.Jeti Une jom me T.B.A nuk um vyn indentiteti Qysh e tek sa vjet i kom T’kallxojn dostat që i kom mrena Hala zdon me m’lan me hi haha ma mur menja Femna kur sëm she te shanki nisen tu trokit Me ma kthy fjalën përmas shpine pidhin kom me ia troshit Nuk blej pije për kërkon as nuk blej pije për ty Don me kcy po po përton une n’ftyrë kom me t’pshty</p> Unikkatil: Ku ta pociti kët kapak nalt tavanin ka me e rrok O papak o hamak femna jote po lyp shok Ku me dit ky qorri, ky morri, ky vorri i gjori Erdh Viktori dhipin ja morri Ja korri dost ku t’met humori Hej kqyrni ni sen B52 T’garantum ko m’i qu kurkush n’ven nuk rri Se kur je n’prezencë teme man men atë ditë Me këtë sen ki mu halit veç me fjal ki mu lipit dost</p> Unikkatil: Ref. 2x Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4980. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4980
Nalna (B52 Ft. Unikkatil, Special-K, N.a.g, Tee, Jeton, Zef, Cyanide)</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> B52: Kjo osht dita e fundit sonte që pe jetojna Rreth shankit me ni mas ni pi qojna Hina n’rreth për me kcy ton naten nuk pushojna Deti plot peshqi ka të sillet p’i peshkojna Edhe kush osht ai që don me na nal TBA n’shpi bota ka mu kall Se kallabllak jena na qe qetu tu nejt E po m’dhimesh n’gush t’karit nëse je tu flejt</p> Special-K E kshtu Special-K veç ma fort osht tu de Me bo me m’qit jasht kom me ja fillu ni betej Rollite edhe njo s’ka lidhje don qa pellit Kjo shkon për New York n’Prishtinë Bregu i diellit Une tu ba dilli smoki natelli Femna i ngre dy tima gati billi Tu pi hajde krejt free style e moel A po m’duket boll shkrujta nuk jom ma poet</p> N.A.G: Si gjithmonë N.A.G me dy pidha mbi raki Bukuroshet s’po m’ndojn po zanin ma kan ni Për boolleze raki rushi e kom ni kombi ran E za pidhin që s’mun ti edhe pse s’ki fam Në këtë ven plot me qira tu pi bira tu shpu bira Bukuroshet e mira i qoj n’shpi me dëshira T’plocume foto prej t’mërkures deri n’tshtunen Gjithmonë nina n’botë po kurgjo sqkyj për hune</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> TEE: Qe sa hina krejt veni kfjellt sikur lot E kom n’jetë me ja qi nanen rakis me u ba top Për mu pidhat s’jon problem ato dalin shpejt i nxan Si t’hi mrena tana kqyrin **** Ni zo po m’fol e kjo tjetra gjelozon E di që sigurisht kjo natë t’mirë kalon I thom hajde knena hotelin ja ofroj Qija nanen krejt shoqeve thuj që po shkoj</p> Jeton: J po Jetoni jeton kërkon se emiton I hin kti seni edhe krejt n’kom i qon I ron o me kit nej krejt pi rrxon me veti Kom ni ton kallne njeri sikur n’bashqe t’babës me kan Shumë jom happy ama nervoz mos um ban S’i nali unë i kalli une tym në këtë dhomë Pak njerzve ju besoj sa po t’vyn unë ti lshoj Mere qit sen trut tym nuk ti boj</p> ZEF: E di që keni qef me nejt me Zef Une n’midis e ju krejt përreth E zgedhi ni qikë ma t’miren që del E merr edhe ni shoqe vin drejt n’hotel E kshtu me lezet femna drejt kerce Hypin në kerr dy motra në gepek Shipet e përgjkashme prej natës deri n’ditë Prej ditës deri natë su na nalin tu kcy</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Cyanide: Qysh kush kari jom kush osht Dr.Jeti Une jom me T.B.A nuk um vyn indentiteti Qysh e tek sa vjet i kom T’kallxojn dostat që i kom mrena Hala zdon me m’lan me hi haha ma mur menja Femna kur sëm she te shanki nisen tu trokit Me ma kthy fjalën përmas shpine pidhin kom me ia troshit Nuk blej pije për kërkon as nuk blej pije për ty Don me kcy po po përton une n’ftyrë kom me t’pshty</p> Unikkatil: Ku ta pociti kët kapak nalt tavanin ka me e rrok O papak o hamak femna jote po lyp shok Ku me dit ky qorri, ky morri, ky vorri i gjori Erdh Viktori dhipin ja morri Ja korri dost ku t’met humori Hej kqyrni ni sen B52 T’garantum ko m’i qu kurkush n’ven nuk rri Se kur je n’prezencë teme man men atë ditë Me këtë sen ki mu halit veç me fjal ki mu lipit dost</p> Unikkatil: Ref. 2x Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4977. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4977
Nalna (B52 Ft. Unikkatil, Special-K, N.a.g, Tee, Jeton, Zef, Cyanide)</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> B52: Kjo osht dita e fundit sonte që pe jetojna Rreth shankit me ni mas ni pi qojna Hina n’rreth për me kcy ton naten nuk pushojna Deti plot peshqi ka të sillet p’i peshkojna Edhe kush osht ai që don me na nal TBA n’shpi bota ka mu kall Se kallabllak jena na qe qetu tu nejt E po m’dhimesh n’gush t’karit nëse je tu flejt</p> Special-K E kshtu Special-K veç ma fort osht tu de Me bo me m’qit jasht kom me ja fillu ni betej Rollite edhe njo s’ka lidhje don qa pellit Kjo shkon për New York n’Prishtinë Bregu i diellit Une tu ba dilli smoki natelli Femna i ngre dy tima gati billi Tu pi hajde krejt free style e moel A po m’duket boll shkrujta nuk jom ma poet</p> N.A.G: Si gjithmonë N.A.G me dy pidha mbi raki Bukuroshet s’po m’ndojn po zanin ma kan ni Për boolleze raki rushi e kom ni kombi ran E za pidhin që s’mun ti edhe pse s’ki fam Në këtë ven plot me qira tu pi bira tu shpu bira Bukuroshet e mira i qoj n’shpi me dëshira T’plocume foto prej t’mërkures deri n’tshtunen Gjithmonë nina n’botë po kurgjo sqkyj për hune</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> TEE: Qe sa hina krejt veni kfjellt sikur lot E kom n’jetë me ja qi nanen rakis me u ba top Për mu pidhat s’jon problem ato dalin shpejt i nxan Si t’hi mrena tana kqyrin **** Ni zo po m’fol e kjo tjetra gjelozon E di që sigurisht kjo natë t’mirë kalon I thom hajde knena hotelin ja ofroj Qija nanen krejt shoqeve thuj që po shkoj</p> Jeton: J po Jetoni jeton kërkon se emiton I hin kti seni edhe krejt n’kom i qon I ron o me kit nej krejt pi rrxon me veti Kom ni ton kallne njeri sikur n’bashqe t’babës me kan Shumë jom happy ama nervoz mos um ban S’i nali unë i kalli une tym në këtë dhomë Pak njerzve ju besoj sa po t’vyn unë ti lshoj Mere qit sen trut tym nuk ti boj</p> ZEF: E di që keni qef me nejt me Zef Une n’midis e ju krejt përreth E zgedhi ni qikë ma t’miren që del E merr edhe ni shoqe vin drejt n’hotel E kshtu me lezet femna drejt kerce Hypin në kerr dy motra në gepek Shipet e përgjkashme prej natës deri n’ditë Prej ditës deri natë su na nalin tu kcy</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Cyanide: Qysh kush kari jom kush osht Dr.Jeti Une jom me T.B.A nuk um vyn indentiteti Qysh e tek sa vjet i kom T’kallxojn dostat që i kom mrena Hala zdon me m’lan me hi haha ma mur menja Femna kur sëm she te shanki nisen tu trokit Me ma kthy fjalën përmas shpine pidhin kom me ia troshit Nuk blej pije për kërkon as nuk blej pije për ty Don me kcy po po përton une n’ftyrë kom me t’pshty</p> Unikkatil: Ku ta pociti kët kapak nalt tavanin ka me e rrok O papak o hamak femna jote po lyp shok Ku me dit ky qorri, ky morri, ky vorri i gjori Erdh Viktori dhipin ja morri Ja korri dost ku t’met humori Hej kqyrni ni sen B52 T’garantum ko m’i qu kurkush n’ven nuk rri Se kur je n’prezencë teme man men atë ditë Me këtë sen ki mu halit veç me fjal ki mu lipit dost</p> Unikkatil: Ref. 2x Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4974. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4974
Nalna (Ft. Unikkatil, Special-K, N.a.g, Tee, Jeton, Zef, Cyanide)</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> B52: Kjo osht dita e fundit sonte që pe jetojna Rreth shankit me ni mas ni pi qojna Hina n’rreth për me kcy ton naten nuk pushojna Deti plot peshqi ka të sillet p’i peshkojna Edhe kush osht ai që don me na nal TBA n’shpi bota ka mu kall Se kallabllak jena na qe qetu tu nejt E po m’dhimesh n’gush t’karit nëse je tu flejt</p> Special-K E kshtu Special-K veç ma fort osht tu de Me bo me m’qit jasht kom me ja fillu ni betej Rollite edhe njo s’ka lidhje don qa pellit Kjo shkon për New York n’Prishtinë Bregu i diellit Une tu ba dilli smoki natelli Femna i ngre dy tima gati billi Tu pi hajde krejt free style e moel A po m’duket boll shkrujta nuk jom ma poet</p> N.A.G: Si gjithmonë N.A.G me dy pidha mbi raki Bukuroshet s’po m’ndojn po zanin ma kan ni Për boolleze raki rushi e kom ni kombi ran E za pidhin që s’mun ti edhe pse s’ki fam Në këtë ven plot me qira tu pi bira tu shpu bira Bukuroshet e mira i qoj n’shpi me dëshira T’plocume foto prej t’mërkures deri n’tshtunen Gjithmonë nina n’botë po kurgjo sqkyj për hune</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> TEE: Qe sa hina krejt veni kfjellt sikur lot E kom n’jetë me ja qi nanen rakis me u ba top Për mu pidhat s’jon problem ato dalin shpejt i nxan Si t’hi mrena tana kqyrin **** Ni zo po m’fol e kjo tjetra gjelozon E di që sigurisht kjo natë t’mirë kalon I thom hajde knena hotelin ja ofroj Qija nanen krejt shoqeve thuj që po shkoj</p> Jeton: J po Jetoni jeton kërkon se emiton I hin kti seni edhe krejt n’kom i qon I ron o me kit nej krejt pi rrxon me veti Kom ni ton kallne njeri sikur n’bashqe t’babës me kan Shumë jom happy ama nervoz mos um ban S’i nali unë i kalli une tym në këtë dhomë Pak njerzve ju besoj sa po t’vyn unë ti lshoj Mere qit sen trut tym nuk ti boj</p> ZEF: E di që keni qef me nejt me Zef Une n’midis e ju krejt përreth E zgedhi ni qikë ma t’miren që del E merr edhe ni shoqe vin drejt n’hotel E kshtu me lezet femna drejt kerce Hypin në kerr dy motra në gepek Shipet e përgjkashme prej natës deri n’ditë Prej ditës deri natë su na nalin tu kcy</p> Unikkatil: Ref. Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Cyanide: Qysh kush kari jom kush osht Dr.Jeti Une jom me T.B.A nuk um vyn indentiteti Qysh e tek sa vjet i kom T’kallxojn dostat që i kom mrena Hala zdon me m’lan me hi haha ma mur menja Femna kur sëm she te shanki nisen tu trokit Me ma kthy fjalën përmas shpine pidhin kom me ia troshit Nuk blej pije për kërkon as nuk blej pije për ty Don me kcy po po përton une n’ftyrë kom me t’pshty</p> Unikkatil: Ku ta pociti kët kapak nalt tavanin ka me e rrok O papak o hamak femna jote po lyp shok Ku me dit ky qorri, ky morri, ky vorri i gjori Erdh Viktori dhipin ja morri Ja korri dost ku t’met humori Hej kqyrni ni sen B52 T’garantum ko m’i qu kurkush n’ven nuk rri Se kur je n’prezencë teme man men atë ditë Me këtë sen ki mu halit veç me fjal ki mu lipit dost</p> Unikkatil: Ref. 2x Krejt veni osht ka sillet Edhe femna me pare po dridhet Hajt dikush nalna Hajt nalna s’po din mu nal Sa rakia e rabia po pihet Ku me pa sa seni po pshtillet Hajt guxo nalna Hajt nalna se po vlon krejt val</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4972. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4972
Hakikat E di se ti shumë ke prit Po të kërkoj falje Derisa më ke dasht mu Sa paskam gabu</p> Unë në zemër lakmitar Shumë konaqe kam kalu Por asnjë s’ishte vërtetë Tash e kom kuptu</p> Ref. 2x Hakikat më paske dasht Hakikat o shpirti jem Unë i verbër s’paskam pa Zoti çka më dha</p> Unë gjynahe shumë kam pas Ti m’i ke numru Tash e di e them më fal Të paskam lëndu</p> Unë në zemër lakmitar Shumë konaqe kam kalu Por asnjë s’ishte vërtetë Tash e kom kuptu</p> Ref. 4x Hakikat më paske dasht Hakikat o shpirti jem Unë i verbër s’paskam pa Zoti çka më dha</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4969. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4969

Rinasi, monopoli gjerman i fluturimeve drejt fundit Plani për të rishikuar kontratën me TIA-n. Synimi: Aeroport në Sarandë dhe Kukës </p> ARD KOLA </p> E kishin menduar me kohë, madje edhe kur ishin në opozitë, por tashmë me pushtetin në duar dhe me synime të qarta, qeveria “Berisha” po përgatitet seriozisht të prishë marrëveshjen me koncesionarin e aeroportit “Nënë Tereza”. Shenjat e para janë nga Kryeministri Berisha dhe më tej nga ministri i Transporteve, të cilët kanë ftuar disa herë investitorët e huaj për të ndërtuar aeroport të ri në Sarandë dhe operimin e stacionit në Kukës. Sikurse e parashikon marrëveshja aktuale me koncesionarin gjerman, deri në vitin 2025, në Shqipëri nuk duhet të funksionojë asnjë aeroport tjetër, veçse ai i “Nënë Terezës”, në afërsi të Tiranës. Por qeveria shqiptare ka në planet e saj zgjerimin e transportit ajror, nga veriu në jug, duke ndërtuar pikën e Sarandës dhe rehabilitimin e Kukësit. Madje janë bërë edhe projekte si dhe janë përllogaritur vlerat e investimit. Pra, pala shqiptare i ka të gjitha gati për të nisur dy projektet, por më parë i duhet gjetur zgjidhje për rishikimin e kontratës, vlera e së cilës i kapërcen disa miliona dollarë. Edhe në këtë pikë, duket se qeveria i ka marrë masat, pasi ka studiuar terrenin ligjor, kontratën, duke marrë parasysh se tregu i transportit ajror nuk është më ai i vitit 2005, kur u firmos marrëveshja. Pavarësisht kësaj, nuk do të mungojë kujdesi i madh, për të mos përsëritur rastin e “General Electric”, për të cilën paguam 20 milionë dollarë gjobë për prishje të kontratës.</p> Strategjia</p> Vullneti për të ndërtuar aeroport në Sarandë dhe futjen në punë të linjës në Kukës është paraqitur në strategjinë e Kryeministrit për mandatin e dytë qeverisës. Prishja e kontratës, sa i takon së drejtës ekskluzive, do të argumentohet nga qeveria me zhvillimin ekonomik të vendit. Burime pranë grupit të punës thonë për “Shqip” se strategjia që do të ndiqet është plotësisht e qartë. Në fillim, palës gjermane i është kërkuar mendim rreth lejimit për të ndërtuar aeroport në Sarandë, duke i dhënë edhe të drejtën e investimit. Deri tani nuk ka asnjë përgjigje zyrtare nga koncesionari, i cili prej rreth 4 vitesh drejton aeroportin ndërkombëtar “Nënë Tereza” dhe të vetmin në vend. Megjithatë, për palën tonë nuk ka shumë rëndësi qëndrimi i koncesionarit përpara projektit të madh të Sarandës dhe aeroportit të Kukësit. Gazeta mëson faktin se është ideuar grupi negociator që do të diskutojë mbi termat e reja të kontratës. Është marrë mendimi i ministrive të linjës, drejtorive përkatëse, ekspertëve të fushës, dhe mbi të gjitha i Kryeministrit Berisha. Edhe në rast se koncesionari TIA nuk reagon ndaj thirrjes për të negociuar, skenari për zgjidhje është i gatshëm: hedhja në gjyq. Palës shqiptare i lind e drejta të hedhë në gjyq firmën private të aeroportit, për aq kohë sa marrëveshja koncesionare ia lejon një veprim të tillë. Deri tani TIA i është përmbushur kontratës sa i takon investimeve të planifikuara, madje i ka kryer para afatit, duke marrë vlerësime dhe nga vet kreu i qeverisë. </p> Palës shqiptare i lind e drejta të hedhë në gjyq firmën private, për aq kohë sa marrëveshja ia lejon një veprim të tillë (shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=26183. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=26183
Turkmenistan, vendi i çuditshëm në një tokë të çuditshme Sundimtari i këtij vendi u ka vënë ditëve të javës emrin e tij dhe atë të së ëmës. Opera, baleti dhe cirku janë të ndaluara. Për të marrë një patentë makinash, qytetarët duhet që të japin provim biografinë e jetës së liderit të madh. Mirëserdhët në Turkme</p> Turkmenistani si asnjë shtet tjetër në botë është përpjekur që gjatë dhjetëvjeçarit të fundit të mos lërë këmbë gazetari të hyjë në vend dhe madje ka qenë i paarritshëm edhe për gazetarët rusë. Por duket se më në fund, ndoshta për shkak të një gabimi administrativ, disa prej tyre u lanë që të futen në vendin e mbetur mister për pjesën tjetër të botës. Në fakt, qëllimi ishte mbulimi gazetaresk i një forumi investimesh që do të zhvillohej në një nga vendet më të çuditshme të planetit. Ti rikthehemi momentit të zbritjes në aeroport. Profili mashkullor i larë në ar ishte përballja e parë me njeriun që do të më shoqëronte gjatë gjithë vizitës në Ashgabat. Ai ishte Saparmurat Niyazov, shefi lokal i Partisë Komuniste që u shndërrua në President të vendit kur Turkmenistani fitoi pavarësinë nga Bashkimi Sovjetik në fillim të vitit 1990. Që nga dita që erdhi në pushtet krijoi një kult individi jashtëzakonisht të fuqishëm e të pakrahasueshëm, me përjashtim të liderit të Koresë së Veriut, Kim Jong Il që adhurohet në të njëjtën mënyrë. Kështu, ai vendosi ta quante veten Turkmenbashi, ose zoti i gjithë turkmenëve ose Sapamurat Turkmenbashi i madh. Ai ishte i Plotfuqishmi dhe i Patremburi Serdar, Dielli i Përjetshëm i Turkmenistanit, Arkitekti i Madh i Epokës së Artë të Turkmenëve. Ai ishte Saparmurati i Madh, Dielli i Përjetshëm i Turkmenistanit, ishte Ati, Profeti dhe Presidenti për jetë. Pavarësisht gjithë këtyre emrave, ai vdiq në dhjetor të vitit 2006, por ai vazhdon të jetë shumë i pranishëm në të gjithë jetën e vendit. Turkmenistani i varfër, aspak mikpritës, si një copë arnë në mes të shkretëtirës, është në vëmendjen e shumë shteteve të botës për shkak të rezervave të jashtëzakonshme të gazit. Është vendi i katërt në botë për prodhimin e gazit. Këto sasi të jashtëzakonshme ndodhen nën rërën e nxehtë të bregut të detit Kaspik. Me paratë e pafund që janë përftuar nga eksporti i gazit, Turkmenbashi ndërtoi në këtë vend qytetin që pa frikë mund të konsiderohet si më i çuditshmi në botë. Ashgabat nuk është vetëm i çuditshëm dhe shumë misterioz. Për vite me radhë, lajmet për të dilnin ose nga Moska, ose nga Londra, dy vende që kanë marrëdhënie të ngushta me qeverinë e Turkmenistanit. Të tjerët as që e kanë çuar nëpër mend të tentojnë të hyjnë në këtë vend të çuditshëm. Turkmenbashi u dha ditëve të javës dhe muajve të vitit emrat e tij dhe të mamasë së tij. Ndaloi operat, baletin dhe cirkun, por hapi një park të stërmadh bazuar në përrallat folklorike të Turkmenistanit. Librin e jetës së tij e bëri një libër të detyrueshëm për tu lexuar në të gjitha shkollat fillore të vendit dhe të gjithë ata që duan të marrin patentë makine duhet më parë të kenë marrë shkëlqyeshëm një provim mbi përmbajtjen e librit. Në pamje të parë qyteti duket si i braktisur. Femrat dalin në rrugë të veshura me ca fustane poshtë gjurit prej mëndafshi, ose kadifeje. Janë fustane zakonisht me dekore lulesh e ngjyrash të ndezura. Pjesa më e madhe e tyre mbajnë shumë varëse zakonisht me perla të bardha, apo zinxhirë të florinjtë. Ato në përgjithësi vishen me shumë ngjyra dhe kur bëhen bashkë ngjajnë si një kaleidoskop shumëngjyrësh. Por që të shohësh turkmenët e vërtetë duhet që të shkosh në qytet, sepse në terminalin e aeroportit ka shumë pak njerëz dhe ata janë thjesht zyrtarë dhe punonjës. Ndërsa qyteti ndahet në pjesën e vjetër, atë në të cilën qeveritarët nuk duan që ta shohë asnjë i huaj. Ajo është një zonë me ndërtime tipike sovjetike, zakonisht ngjyra dominuese është grija. Ndërsa në një pjesë tjetër shtrihet qyteti i ri i ngritur mbi gërmadhat e një pjese të të vjetrit. Kjo është edhe pjesa më e çuditshme që përbëhet vetëm nga pallate të mëdha prej mermeri të bardhë që rrethohen nga rrugë shumë të gjera. Por në këtë pjesë nuk jeton njeri dhe ajo është e zbrazur si një qytet fantazmash. Aty syri mund të të zërë vetëm “ushtritë” e pastruesve që çdo ditë fshijnë rrugët, shkallë e fasadat e pallateve të bardha e të heshtura. Në këto godina jetojnë vetëm një grusht njerëzish, sepse çmimet janë shumë të shtrenjta. Kjo është arsyeja e zbrazëtirës që mbizotëron. Nëse një perëndimor do të kalojë nëpër rrugët e kësaj zone vetja me siguri që do ti duket si në një film me zombie, apo me shpirtra të vdekur. Pikërisht këtu ndodhet edhe zemra e Azisë Qendrore, rajoni romantik i xhamive mistike, i tregjeve ku mund të gjesh gjërat më të çuditshme e të rralla të Orientit, që në fakt është shndërruar në një qytet me mermer të bardhë dhe me shumë heshtje e mister. Në mes të këtij qyteti të ri lartohet edhe statuja krejt ar e njeriut që dha urdhër për ndërtimin e tij, liderit të përjetshëm. Statuja gjendet në mesin e sheshit me emrin e vetë liderit, sheshi “Turkmenbashi”. Statuja rrethohet nga tri anë me pallate të mermerta dhe nga njëra anë sheh në atë që mund të quhet edhe krenaria dhe perla e këtyre ndërtimeve. Ajo është një skulpturë që nis me tri këmbë të bardha mermeri që lartohen e bëhen bashkë derisa formojnë diçka që i ngjan një anijeje kozmike nga ato që lëshohen në hapësirë. Në majë ndodhet një statujë e artë e një mesoburri me krahët shtrirë në një pozë ekstaze fetare si të ishte një predikues maniak. Ai është vetë Turkmenbashi, monumenti i të cilit rrotullohet gjatë gjithë ditës dhe ndjek linjën e diellit. E si për ti bërë gjërat edhe më të vështira nga çjanë, vendi po përballet aktualisht me një kult personaliteti të dyfishtë. Kur Turkmenbashi vdiq në vitin 2006, dentisti i tij dhe në atë kohë edhe ministër i Shëndetësisë me emrin jashtëzakonisht të vështirë për tu shqiptuar Gurbanguly Berdymukhammedov, u bë lideri i vendit duke i zënë vendin të ndjerit. E ndërsa statuja e tij ende qëndron imazhet e tij të ndryshme si ato të kartëmonedhave, portreteve të ndryshme e kështu me radhë kanë nisur që të hiqen dalëngadalë dhe në vend të tyre po fillon shfaqja e portreteve të ish-dentistit. Ai është më i ri se paraardhësi i tij me një fytyrë të shëndetshme dhe flokë të zinj sterrë. Kur erdhi në pushtet, kishte shumë thashetheme për një liberalizim të mundshëm të situatës, por në një vend si Turkmenistani çdo gjë është relative. Më parë, askush përveç disa zyrtarëve të lartë të shtetit nuk lejohej që të përdorte internetin, sot ka 4 qendra interneti në kryeqytet, por në secilën prej tyre ndodhen vetëm 7 kompjuterë dhe lidhja është shumë e ngadaltë. Për më tepër banorët kanë ndjesitë se sajtet në të cilat ata klikojnë vëzhgohen nga shërbimi sekret, syrit vigjilent të të cilit nuk i shpëton gjë. Lideri aktual ka trashëguar nga paraardhësi i tij edhe dëshirën e madhe për të realizuar projekte të stërmëdha ndërtimore. Ideja e tij është ndërtimi i një prej resorteve turistike më të mëdha dhe luksoze në botë me një vlerë prej miliarda dollarësh në Avaza të Detit Kaspik. Edhe pse uji është shumë i ftohtë për tu larë në të, plazhi është i mbuluar me gjarpërinj ujorë. Ndërtimet e këtij resorti kanë nisur, por është e pamundur për njerëzit e parekomanduar që të shkelin në këtë vend që ruhet me fanatizmin më të madh. Askush nuk e vë në diskutim urdhrin e Presidentit. Ai ndërkohë bën vizita në cepa të ndryshëm të vendit dhe gjithmonë vizitat e tij shoqërohen nga grupe të mëdha pionierësh që e duartrokasin ngado. Televizori është i mbushur me pamje të vizitave të tij. Ndërkaq, në këtë vend të gjitha problemet e mëdha dhe reale me të cilat përballen njerëzit e thjeshtë mbeten tabu. Për sa u përket zyrtarëve të lartë të vetmet fjalë që mund të dëgjosh prej tyre janë lëvdatat e pafundme për liderin e madh, për zgjuarsinë, mendjemprehtësinë e tij dhe largpamësinë, sigurisht. Në kryeqytetin e vendit ka disa kompani perëndimore e si pasojë mund të gjesh ishuj të vegjël perëndimorë. Ata zakonisht takohen në kafene të caktuar, por numri i tyre është shumë i vogël. Ka edhe nga ata të rinj vendas që janë lejuar të studiojnë për një vit në Shtetet e Bashkuara ap Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=26187. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=26187