Re: vrojtime
Frike nga te vuajturit,
frike nga nje vetmi e re.
Nje mur i padukshem mes nesh.
Shihemi por nuk takohemi
indiferente,e te panjohur per njeri tjetrin.
Nje rruge ndan shtepine tende nga timja...dhe kam kaq koh qe nuk te takoj. Ke frike te kalosh perpara dritareve te mija, mos u tremb, nuk ta pres udhen. Me muaj qe ste kam pare... se di ne ke degjuar por me merr malli ndonjehere dhe mua. Mall per te shkuaren, mall per te harruaren, mall...e perse mall, mall per asgje. Ku je miku im? Jetojme te dy ne nje qytet dhe radhe shihemi sa radhe, kadareja na qendron besnik, fjalet e tij marrin vertetesi kur ti gjendesh per tej udhes e une nuk te takoj dot...Nje qytet i rrenuar nga dashurite e venitura, nga fjalet neper goje te liga qe shkojne poshte e lart, nga ditet e bukura qe kaluam bashke, nga lotet e mi, nga bredhjet e tua...Ku je miku im, te kerkoj ne endrrat e mija, ne kujtimet e palosura ne sirtare, ne fjalet e shkrojtura e te parrefyera, te kerkoj ne vende te gabuara kur ti ndodhesh vetem per tej rruges...
Du te di ku je, si je , cfare ben, me ke del, si ja kalon, cthote puna, cthote jeta, si eshte shoqja jote...Mos me moho te drejten e nje miku, nuk kam fuqi te te marr ne telefon...Me merr malli dhe mua!