Universi: Perceptimet qe definojne realitetin

Eléonoré

Valoris scriptorum
Une personalisht e imagjinoj ekzistencen e saj si nje kuti te madhe (te mbeshtjelle) ne te cilen eshte nje dhurate. Kjo dhurate eshte ne mes te nje sheshi dhe rreth saj jane nje numer i caktuar njerezish te cilet duhet te imagjinojne se cfare ka aty brenda. Dhurata ka veti ti hapet vetem personit i cili e gjen se c’eshte. Voila, nje blete magjike del dhe I perket personit fitimtar. Personi ne fjale, ne rast se nuk I pelqen ia fal nje tjetri; por ama nese PO ai nuk eshte ne gjendje ta ndaje ate dhuarate magjike me te tjeret, se ndarja e saj fizike shkakton edhe vdekjen e saj. Ky person, nese eshte altruist dhe kur e di gje kjo blete ben mjalte te pashtershem, atehere ai mund te vendose ta fale kete mjalte te tjereve qe kane nevoje per pak embelsi ne jete ose po te doje t’i veje nje vlere te caktuar ketij mjalti.

Nuk e di nese e keni kuptuar se UNE isha nje nga ata njerez mbledhur rreth pakos se mbeshtjelle! Nuk e di nese e keni kuptuar qe kjo blete magjike e cila ka veti te hapet ne momentin e duhur dhe qe u hapet vetem atyre personave qe tregojne Integritet, Ndershmeri, Sinqeritet, Vertetesi, Drejtesi, Besnikeri, tashme me perket MUA! Ate as nuk e SHES as nuk e FAL. Ta sheses do te thote t'i vesh nje vlere, po a mund t'i vihet vlere jetes? Me quani po te doni Shenjtori (Val Kilmer) dhe Bleta eshte Ema (Elisabeth Shue) shkencetare, mjalti i se ciles (teknologjia e gjenerimit te nje energjie te paster nepermjet cold fusion) sipas filmit i dhurohet njerezimit. Por me qe ne rastin tone konkret, duke lene menjane parabolat dhe fabulat, kjo dhurate eshte e padukshme dhe ndihet here si ajer, here si drite, here si energji e here si fryme, une si e perzgjedhura e saj, duke ditur forcen e saj te paimagjinueshme dhe te pakrahasueshme, vendosa, duke qene UTOPISTE, dhe ALTRUISTE, te shperndaj pak nga keto rreze kudo qe shkoje. Nese ndonje nga ju ndihet i frymezuar mendoj se misioni im eshte permbushur. Nese dikush prej jush ndihet mire nen kete prezence atehere perseri misioni im eshte i permbushur.

Duke marre parasysh qe KJO nuk krahasohet me asgje tjeter, une, si njeri i kufizuar nga realiteti do te perdor vetem ato terma qe ky realitet me ofron, kam vendosur ta quaj fryme te shenjte dhe ta konsideroj si te derguar nga Zoti per te pare nese jemi gati te bashkohemi me boten e e TIJ. Jam ne gjendje, megjithate, qe ne menyre qe te perfshije sa me teper njerez ne kete rreth, terminologjine ta ndryshoj sipas kokave me te cilat kam te beje.

Nuk e di nese besoni apo jo, respekti eshte respekt njesoj per te gjithe. Une vete nuk e kam pare Zotin dhe nuk pretendoj te kem folur me te. Por per hir te besnikerise ndaj besimit te te pareve te mi une i lutem te njejtit Zot sikurse edhe ata dhe i jap fytyre njeriu. Ndryshe nga te gjitha fete e tjera, vetem Zoti i Kristianeve dha nje BESE dhe nje PREMTIM. Qe do te rikthehej. Prania e prezences se TIJ eshte e padiskutueshme. Shqiperine e dua me zemer, ne te gjithe shqiptaret me rrenje kristiane apo myslymane, i therrasim here Allah dhe here Zot. Jam e bindur qe flasim per te njejtin. Por po te degjosh fjalen ZOT. Eshte shume e bukur. Do te thote ZOTim (BESE), ZOTerim (me qene PRONAR) (me qene i AFTE) dhe BURRE.

joetisti_

Locus omnem
perqendrimi i madh te gjetja e nje "kure" per te definuar realitetin, ben te besohet pashmangshmerisht nganjehere se vec tij s'ekziton asgje tjeter. Realiteti do te urrente vetveten po te mos kishte nje te kundert, te anapraptas, te terthorte etj.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Une e njoh te kunderten perfekte timen joetisti. Dmth ajo ekziston. Nese nje ide ekziston, kjo do te thote se misherimi i saj ekziston gjithashtu. Por nuk e imagjinoj si te anapraptas apo te terthorte por si te perballte.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Kur isha studente ne Tirane, studentet e deges se letersise tregonin gjithmone viziten e paharrueshme te nje shkrimtari tone ne nje auditor studentesh te cilet ishin duke analizuar nje nga veprat e tij. Midis te tjerash u diskutua edhe simbolika e nje portreti te vene mbi murin e dhomes se pritjes se protagonistit. Duke marre per baze qe shkrimtaret ne veprat e tyre pasqyrojne edhe boten e tyre te brendshme krahas fiksionit domethenia e ketij portreti qe fliste pa fjale u shtjellua me zjarr nga nje numer i madh studentesh. I ulur ne nje nga bangat e fundit, me nje veshtrim qe shprehte here kureshtje, here habi, Zoti Kadare shkembente veshtrime me pedagogun dhe kur padurueshmeria e ketij te fundit i vuri fund diskutimit pasionues, fjala iu drejtua shkrimtarit. Ai tha duke qeshur : «Epo kesaj i thone te behet qimja tra. Ate portret te pershkruar ne detaje te hollesishme e vura ne veper per arsye se e kam ne shtepine time dhe me pelqen shume...aq shume sa fjalet mungojne per ta pershkruar ndjenjen qe me ngjall. E dua pa kusht dhe fjalet do t'i zbehnin bukurine sepse sa here e shikoj dridhem si nje lis i lashte i rrahur nga furtuna. Ky eshte realiteti, dhe kete te vertete (real-vertete) absolute e mbaj vetem une. E cuditshme natyra e njeriut- tha ai-u futa ne kete auditor studentesh pa ditur absolutisht gjene me te vogel per ju dhe po largohem duke njohur shume prej jush. Ju pasqyruat vetveten tek ky portret sikur ai te ishte pasqyra e shpirtit tuaj. Me memorjen e fuqishme qe e karakterizonte ai iu drejtua studenteve me rradhe duke iu pershkruar tendencat dhe predispozitat...Ti tregove shpirtin e sakrifices, ti te dashurise pa kusht, ti te manipulimit, ti te sadizmit, ti te mirenjohjes, ti te shpreses, ti te zhgenjimit, ti te prehjes, ti te habitjes,ti te fajit, ti te epshit, ti te besnikerise, ti te shenjtesise se dickaje, ti te xhelozise, ndersa ti iu drejtua ai nje studenteje tregove te verteten ashtu sic ishte dhe konceptuar prej meje. Une erdha ketu pa njohur njeri prej jush, dhe po largohem me njohurite tuaja personale qe me treguat ju vete. Flluckat (PERCEPTIMET ) e secilit prej debatuesve plasen vis a vis REALITETIT por helas (fjale ne frengjisht---fatkeqesisht) disa studente kishin ulur kokat...ndoshta nga turpi. Me nje shprese te fundit nje nga studentet tha : Nga ta dime ne se t'i nuk po genjen? Shkrimtari qeshi dhe tha: Epo kur u be bishti te thote se eshte koka...me kete fjale pedagogu nxorri nje flete nga xhepi ku shkrimtari kishte shkruar TE VERTETEN. FRUTI im i pare je ti tha ai duke ju drejtuar studentes. FUND

Kete ia dedikoj Dullie-t per aq prehje qe me ngjall kur e shoh ne forum, si dhe Universal i cili po ashtu si une e mban Atdheun TE SHENJTE.

Note to self: Cntrl Alt Delete

jfsducbygvssgsyrcvbgysdrbcgbsf vgcfygrebcyegrfcvefrvgyesrgcbesyrgxygerfyxbgrfyxgsnynxgeuyrbcgeycec

Eléonoré

Valoris scriptorum
.

Pra nuk ka pse te ndiheni e ofenduar, Eléonoré, nga nje konstatim per realitetin, pavaresisht shkaqeve qe kane cuar ne kete realitet.

Une nuk mund te ndaloj dhe as kam te drejte dhe as me shkon ndermend te ndaloj cilindo te ndieje keqardhje per mua. Ashtu sic edhe vete ke shkruar, "per ty dashuria, agapi apo ndjenja te forta simpatie ekzistojne ne forme valore qe truri i kap nese mendjen aty e ke dhe i transformon ne simfonine me te bukur qe fillon gjithmone ne koke, kalon ne zemer qe rreh ritmikisht si rreh edhe bateria (instrument) dhe pastaj ne bark qe i ndjen si krahe fluture". Shume poetik ky pershkrim, padiskutim, por nese fillojme ta shohim me nga afer, kuptojme se nuk ka nje si vale qe lind ne tru, procedon me pas drejt zemres qe eshte nje lloj baterie (drums), dhe pastaj procedon drejt barkut si krahe fluture. Keto jane te tera metafora: nje vale, nje simfoni, nje instrument muzikor, krahe fluture. Nuk ka ndonje ndryshim thelbesor ne kete menyre te shprehuri nga psh: "Deti i zemeruar filloi te godase me insistim bashin e anijes se mjeruar, duke vulosur tmerrin ne zemrat e marinareve, mbjelle nga e qeshura delirante e eres qe luante dashakeqe me velat e pafuqishme, te paafta te benin rrezistence". Pershkrime te bukura vertet, por ne fund te fundit, thjesht poezi.

Ky ishte momenti me neverites. Hoqa fotografine time dhe vura ate te shqiponjes. Koka m'u be prush. Ndjeva nje plakje te madhe sikur te isha futur ne nje trup plak ose sikur nje trup plak te ishte futur tek une. E dija qe nuk ishte UNE. Dhe thashe me vete: Une do te te cmend. Mua nuk m'a kane hedhur dot ne moshen 5 vjecare jo me ne kete moshe. Kendoja pa pushim me mendje «We will we will rock you». Cdo radio (vetem ne makine) kendonte kengen por ne versionin e cmendur: We will we will KAK you». Une do te te pelcas thashe me vete. Dhe e bera.

Drita e diellit te futet ne cacke te kokes dhe jo ne vrimat e tjera. Jam ketu per te deshmuar kete perspektive. Njeri me te drejte se une nuk ka lindur dheu dhe nuk ka per te lindur kurre me. As sot, as mot, as pas miliardave viteve qe kemi perpara!

Ju lutem lexoni fillin e diskutimit.

Sinqerisht,

Eleonore

olofssonlarstony

Forumium praecox
Përshëndetje Z. dhe znj
Numri im (whatsaap) : +46705117485
Ju lutem, më lejoni këtë publikim në grupin tuaj për të ndarë dhe zgjeruar shërbimet tona mbështetëse.
Ky mesazh ka për qëllim individët, bizneset e varfra, bujqësore ose bizneset e tjera dhe të gjithë ata që kanë nevojë për një hua të veçantë për të rindërtuar jetën e tyre.
Keni nevojë për kredi me para midis individëve që variojnë nga 20000 € në 5.800.000 € me një normë interesi shumë të ulët prej 3% në vit midis individëve
Për të përballuar vështirësitë financiare të ditës për të dalë më në fund nga ngërçi që provokojnë Bankat dhe institutet financiare, me refuzimin e aplikacioneve tuaja për kredi ose norma shumë të larta.
Unë jam një individ i ekspertëve financiarë suedezë që janë në gjendje t'ju bëjnë një hua në shumën që ju nevojitet dhe me kushte që do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë dhe do t'ju lejojnë të realizoni projektin tuaj.
Këtu janë fushat në të cilat unë mund t'ju ndihmoj:
* Kredi Financiare
* Kredi hipotekore
* Hua për investime
* Auto kredi
* Borxhi i konsolidimit
* Linja e kredisë
* Hipotekë e dytë
* Shlyerja e kredisë
* Hua personale
Ju jeni mbërthyer, ndaluar dhe nuk keni favor të bankave ose më mirë keni një projekt dhe keni nevojë për financim të kontaktoni me mua tani në 0705117485 ose më lini mesazhin tuaj
Adresa ime e emailit: per.larsen.capital@gmail.com

Eléonoré

Valoris scriptorum
Pershendetje Eléonoré,

Me cfare vura re, fotot qe ke dashur te sjellesh jane ne mailbox te email. Kjo nuk eshte e mundur te behet pasi email eshte dicka personale dhe forumi nuk mund te referoje dicka qe eshte pjese e nje hapesire personale te paindeksueshme, sic eshte nje email. Nje menyre per te sjelle foto eshte qe keto te jene te aksesueshme ne publik ne ndonje website, apo te behen 'upload' ne momentin e shkrimit te mesazhit nepermjet butonit 'Upload a File'.

Nderkohe perceptimet per realitetin, ja, perseri ka shembuj qe nuk eshte fare e thene se e tregojne kete realitet per ate qe eshte. Psh Universal percepton qe forumi ka ndonje mision per carje flluckash personale, por qe une nuk e besoj se ka nje mision te tille. :p Une e mendoj se forumi nuk ka asnje mision te mirefillte, pervecse ndoshta te jete nje ambient ku antaret diskutojne dhe ndiejne kenaqesi duke e bere kete gje. Sepse cfare mund te ndodhe eshte qe gjate ketyre diskutimeve te cahen fllucka personale, por ama edhe te perforcohen me tej keto fllucka personale.

Dhe pervec Universal qe ka fllucen e tij personale, sugjeron qe edhe ti vete ke fllucken tende personale, Airbourne gjithashtu ka fllucken e tij personale. Po keshtu edhe Dullie. Edhe broken_smile. Edhe joetisti_. Dhe me siguri edhe une :p Te tere qe kemi shkruar ketu me siguri e kane; mund te biem dakord pra qe te tere e kane nga nje fllucke personale.

Kuriozi brenda meje tani, :D pyet se a e shtremberon njesoj fllucka personale e gjithsecilit njesoj realitetin per ate qe eshte brenda flluckes, dhe nese keto shtremberime jane te atyre permasave sa te bejne qe gjate levizjes se secilit ne realitet - qe eshte i njejte per te gjithe pavaresisht flluckes qe e rrethon - ta bejne t'i duhet nje pallat sa nje mur, apo nje qime sa nje tra, apo ta ktheje tere boten kokeposhte? Imazhi i botes ne retinen e syrit psh, eshte pikerisht i tille, i permbysur.

Njatjeta Akrep!

:)

El-AM

Eléonoré

Valoris scriptorum
@Balahk re si arrin te jesh aktiv ne te dy forumet e prap ti veresh gjitha bobobo, une se pash ku Uni paska bere reklame, hajde une nga Uni e mora vesh ekzistencen e fv-se po i bente antireklame jo reklame :p

Ne nderkohe do sodis kete bashkeveprimin 'dialogues' :p mes gurax e Eleonore
giphy.gif

p.s. @gurax kush ta ka dhene ate dezinformate qe Toka rrotullohet rreth Diellit e jo rreth meje?

OUCH

Lumi qenka UNI???!!!

:bomb:

Adea

Eléonoré

Valoris scriptorum
perqendrimi i madh te gjetja e nje "kure" per te definuar realitetin, ben te besohet pashmangshmerisht nganjehere se vec tij s'ekziton asgje tjeter. Realiteti do te urrente vetveten po te mos kishte nje te kundert, te anapraptas, te terthorte etj.

Hey there Panda, Leaf, Cool !

Zana vrau nje drenushe dhe beben e saj ne stinen e gjuetise se vjeshtes 2013.

Keshtu qe, me vjen keq, t'ju tremb POR jeni me te vertete te vdekur.

Adea

Eléonoré

Valoris scriptorum
Cdo gje qe preket, shihet, degjohet, shijohet, nuhatet EKZISTON.

Une as prek, as shikoj, as degjoj, as shijoj dhe as nuhas personat te cileve po ju drejtohem nepermjet ketij shkrimi ne kete forum.

Kjo nuk do te thote se ata nuk ekzistojne POR se jane te panjohur.

Bukuria e nje realiteti eshte gjithnje ne varesi te personave te cilet e vezhgojne kete realitet. Ose ne varesi te syzeve qe dikush vesh per te pare ate apo te emocionit qe ai te ngjall.

Nje femer reale mund te jete e bukur per dike, mesatare per dike tjeter dhe e shemtuar per nje te trete. Kjo ne varesi te personave vezhgues.

Per sa i perket Universit, ai, eshte ndryshe ne syte e mi dhe krejt ndryshe ne syte e NASES le te themi.

Atehere kush eshte Universi i vertete?

Sa me keqberes perceptohet nje krijim aq me keqberes ai manifestohet dhe e kunderta. E vetmja menyre qe une te validitoje Universin tim eshte te jap kredi per kete pjelle te fantazise se NASES. Nqs ne kete pjelle te fantazise se saj ZOTI nuk ekziston atehere UNE krijoj nje Univers te dyte paralel me te, te cilin e perdor per shkeputjen prej ketij ekzistuesi te te gjitha atyre qenieve te cilat jane te denja per te kaluar ne te.

Kjo pjelle e fantazise e cila eshte e bazuar kyekeput ne nje genjeshter te madhe ka megjithate nje force manifestimi per arsye te gelltitjes qe i eshte bere asaj nga popullata ne pergjithesi.

Shembulli me ilustrues i asaj qe them eshte ky Forum apo edhe nje tjeter ku marr pjese ne te cilet nuk kam pasur fatin e mire te shoh ide origjinale dhe autentike, vec vjellje pas vjelljesh te atyre qe perhapen nga nje qenie apo entitet keqberes dhe i peshtire si NASA, per te mos thene entitet hajdut, te falimentuar dhe te semure psikologjikisht dhe menderisht.

Adea