TURQIZMAT... Mjaft më! Zëvendëso këtu!

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: TURQIZMAT... Mjaft më! Zëvendëso këtu!

Presidenti me siguri ky (kjo) :confused: bela do e kete bela me theksin ke a -ja, keshtu po, vetem keshtu me rezutojne llogarite mua, por prape mbetet gjinia femerore edhe po qe bela me theksin ke a-ja.

A ta ka hap krahun mer apo :confused:

Njese te mos ekzagjerojme deri ne shakatim te situates udhehequr nga hiper-deshira per te gjetur cdo gje ne shqip. :confused:

jack owar II

Primus registratum

bela - gjinia femnore; rama - gjinia femnore; daja - gjinia femnore...qyshdo mu kone, bela asht emen palidhje...

president, u make a good **** -cutter, u cut **** so nicely...
meqe ta rrshoj rrugen, si krejt hajvonatave qera, pres qe ky post n'mnyre solemne mu editu...cheers...

jack owar II

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif - po m'vjen me keshe me punen qe n'albforum, ku shipja asht gjuhe zyrtare, fjala tihs (kthe mrapsht, e inshallah del mare), kurse fjala mut s'editohet...

bela70

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Presidenti:
[qb] duket ky se eshte i ri.

o mik, flet turqisht?e njeh dialektin e asaj pjese te shqiperise qe i hone arber?njeh arabisht? nejse jo...hap krahun se du me parakalu! [/qb]
Te hapa krahun,ec para zotri president /pf/images/graemlins/tongue.gif

OO milet leshoni rug se po na kalon presidenti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Turqishten e njoh saper meju kthy pergjigje tipave si puna juaj,dhe me 33 v,qe kam e ndi veten mjaft i ri :thumbsup:

bela70

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jack o'war II:
[qb] bela - gjinia femnore; rama - gjinia femnore; daja - gjinia femnore...qyshdo mu kone, bela asht emen palidhje...

president, u make a good **** -cutter, u cut **** so nicely...
meqe ta rrshoj rrugen, si krejt hajvonatave qera, pres qe ky post n'mnyre solemne mu editu...cheers... [/qb]
O gjakovar BELA nuk esht emer po pseudonim :smash:

klodix

Primus registratum

ti bela vetem turqisht qe nuk din se te dije nje grimce gjuhe turke nuk do flisje ato budallalleqe, ose me sakte traplliqe. vetem per fjalen hajer ti smund te hapesh gojen. po deshe ik hap enciklopedite turke dhe fjaloret dhe zgurdulloi mire syte se nga e ka prejardhjen fjala.
shko se le kokrren e namit, ste vjen turp je 33v dhe flet traplliqe...

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Bela70:

OO milet leshoni rug se po na kalon presidenti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Turqishten e njoh saper meju kthy pergjigje tipave si puna juaj,dhe me 33 v,qe kam e ndi veten mjaft i ri :thumbsup:
O belaaaaaaa meso shqipen ma pare pastaj shif e boj me turqishten se rashe ka karrikja tu lexu shqipen tate.

Auuuuu :rolleyes:

atman

Forumium maestatis

Ku ishin turqit ne kohen e ilireve per te na i sjelle fjalen Hair?

I

insane

Guest

ne vend te "jastek" ...nen-krehes /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Ho me u zgjidh ma ne fund problemi turqishtes e?

Nuk e mora vesh se kush fitoji, se ju paskeni mush 8 faqe me debate por un do te thoja qe sido qe te jete turqishtja osht gjuhe e omel shume.

Ja pershembull, thot robi 'bakllava' ne sa maro llafen i shko goja long.

^buster^

Primus registratum

As qe e kam marre mundimin te lexoj 8 faqe me postime, por dua te di dicka. Pse shqiptaret hidhen perpjete, kur degjojne turqizma (aq me keq kur ne te shumten e rasteve keto fjale nuk egzistojne ne shqip dhe je i detyruar ti perdoresh)dhe jane shume ne rregull kur perdorin aglikanizma, italianizma apo greqizma (keshtu thuhen /pf/images/graemlins/tongue.gif ? )? Mos valle te perdoresh fjale te nje gjuhe perndimore eshte me mire se te perdoresh turqizma? Ne qofte se flasim per nje shqipe te paster. gjithe fjalet e huaja duhen lene menjane!

Le_Routard

Forumium maestatis

Pse shqiptaret hidhen perpjete, kur degjojne turqizma (aq me keq kur ne te shumten e rasteve keto fjale nuk egzistojne ne shqip dhe je i detyruar ti perdoresh)dhe jane shume ne rregull kur perdorin aglikanizma, italianizma apo greqizma (keshtu thuhen ? )? Mos valle te perdoresh fjale te nje gjuhe perndimore eshte me mire se te perdoresh turqizma?

Nuk e ke nigju ti kur thot partia 'Do ta cojm Shqiprin drejt Juropit' Do e cojm drejt Stambollit nuk e kon thon ndonjeher. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pastaj ne cdo fjali shqip ka me shume turqisht se ne te gjitha keto gjuhi'zmat' e tjere se bashku, prandaj edhe eshte hapur kjo teme.

Sido qe te jete une per vete jam kenaqur se fliskam i gjuhe te huaj me shume dhe nuk disha gjo hic /pf/images/graemlins/laugh.gif

^buster^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Le_Routard:

Nuk e ke nigju ti kur thot partia 'Do ta cojm Shqiprin drejt Juropit' Do e cojm drejt Stambollit nuk e kon thon ndonjeher. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Hmm e ke kapur pak si seprapthi kuptimin e temes, te cosh Shqiperine drejt europes sdo te thote te hedhesh poshte identitetin kombetar ! Nuk ka rendesi se drejt kujt e con Shqiperine, gjuha shqipe duhet te jete e paster. Europa nuk na ka vene kushte, ose hidhni poshte shqipen ose nuk hyni!! /pf/images/graemlins/wink.gif

Presidenti

Forumium maestatis

e dini qe turqishta eshte zgjedur gjuha me e embel ne bote ne buzet e nje femre?

e kam seriozisht! ne 1995!

them une pse plakat andej nga anet tona jan aq thekthi!

Le_Routard

Forumium maestatis

Europa nuk na ka vene kushte, ose hidhni poshte shqipen ose nuk hyni!!

Ne fakt ke te drejt ti se ne edhe kinezce po te flitshim prap nuk kishin per t'na fut, dhe nuk do na fusin n'Europe.

Me ate qe thash ne mesazhin me lart doja te thoja qe mbase fjalen e gjuheve me 'izma' mbrapa duken pak me te modes. Pastaj fatekeqesisht vlera e nje kombi, kultures dhe gjuhes se tij, varet shpesh nga te ardhurat per fryme te popullsis. Sa me i pasur te jete nje komb aq me vlere ka edhe gjuha e tij.

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga NAHARA:
[qb] e dini qe turqishta eshte zgjedur gjuha me e embel ne bote ne buzet e nje femre?

e kam seriozisht! ne 1995!

them une pse plakat andej nga anet tona jan aq thekthi! [/qb]
Me kete mbase shpjegohen edhe lindjet e shumta ke ne. Duke qene se grat shqiptare flasin gjys turqisht do te thot qe jan edhe me t'omla. Masnej kur marro supen burri n'darke ja hy omelsines ....

Hika se lash nom /pf/images/graemlins/laugh.gif mos ma vini re se jom i cik i lodh...

Presidenti

Forumium maestatis

po s'i jepshin kond grat tona...aso kohe grindavece e llafazane(tash asokohe !!!) ato folshin e burrat truni skiç....

burrat burra e grat akoma llaka llaka llaka..e s0dine me pushu mike deri sa me hymjen e turqizmave ne gjuhen ton, mashkulli shqiptar s'pa dit rehatie, u konsumu e u lodh u tkurr e u zvoglu...po ishte bo mjeshter m'i far zanati ...zanat ari!

ekzsiton rreziku qe ku lloj arti arizanal te shuhet dal ngadal me femren qe vret traditen, dhe qe s'e di kete sekter te vjeter.

me pak fjal, jam dakort me kete LR-ne a si i thone /pf/images/graemlins/tongue.gif