Thenje filozofike.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
-Një buzqeshje mund të jetë meë e ndritshme se Dielli,më e ëmbël se Mjalti,më e çmuar se një Diamant.
.
-Në jetë nuk është e rëndësishme të jeshë në qendër të vëmendjës,
Por të vihet re mungesa jote kur nuk je prezent.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Nga pikpamja e politikës kombëtare,kleri shqipëtar,e sidomos kleri katolik,po të kishta dasht me punue,kishte mujt me punue,por ska punu aspak.Po të kishte punue kleri nuk do të kishim sot malësorët tonë krejt Analfabeta.Pse nuk i mësoshin ?për ariere pense pse nuk doshin që populli të përparojë,e të xanë me i njoft të drejtat e tija për me mujt mi përdor gjithnjë për veti.
.
.
Nikolla Ivanaj.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Kleri qysh në kohën e turkis si edhe antarët e klerit musliman,kan ba çmos për me pengu lirin e veturdhnimin e shipnis.Sa për bashkim e vllaznis,këto janë kenë kurdoher kundra,janë dhe do jenë.
.
.Nikolla Ivanaj.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Shqiptarët qofshin të Krishterë ose Musliman,kan aq gjykim sa të mos vënë asgjë mbi atdheun e tyre,feja nuk mund ta ndaj gjakun.
.
shtypi rilindjes
1897.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Është e vështirë të mposhtet argumenti se frika nga vdekja e detyron njeriun që të shpik dhe të besojë në një fuqi për ta luftuar ndjenjën e absurdit të jetuarit.Grekët antik kanë besuar se rendin("Arhe"-në),në univers e mbanë një dhunti inteligjibile që ata e quani Nuus ai nuk kishte veti Antropomorfe.
.
Arbën Xhaferi.
2011.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Unë nuk besoj në atë zot i cili përkufizohet me veti të një njeriu,të një udhëheqësi autoritar-çoft ai Emir,Mbret apo Perandor.
Zoti që ka veti narcisoide,që ka nevojë të papërmbajtur për të qenë vazhdimisht i adhuruar.
.
Arbën Xhaferi.
2011.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Çdo popull që çlirohet nga një okupim duhet ti kushtojë rëndësi të madhe restaurimit të identitetit të vërtetë kombëtarë,si dhe të marrë masa për pastrim të softuerit prej ndikimeve të huaja.
.
Arbën Xhaferi.
2011.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Lindja dhe përhapja e krishterimit pengoi,madje ndaloi rreptësisht studimin e natyrës.Kështu,nisi një peridhë e errët që u njohë si mesjetë.Biologjia si të gjitha shkencat në përgjithësi,kaloi një fazë shterpësie.Shkaku i kësaj ngecjeje,ishte në radhë të parë,sundimi apsolut i Kishës.
.
Nelson Çabej.
1984.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Nuk jam mik i fesë,jam materialist,por kam,sikurse çdo vdekatar,disa paragjykime dhe midis tyre është përnderimi ndaj eshtrave të tim eti.
.
Abdyl Frashëri.
1877.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Çdukja e feve nuk është punë e kombit tonë,është punë gjithë kombëve sa i kan këto-dhe e diturisë,që është e gjitha njerëzisë.
.
Jani Vreto.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Poshtë robërija,posht errësira që po përdorin armikët sot,
Njëri me kisha tjetri me Xhamia.Jemi vëllezër,Sna ndajn dot.
.
Mihal Grameno.
1902