Teo Van Gogh!

Teo Van Gogh!

C’mendoni per vrasjen brutale te regjisorit holandez Teo Van Gogh para ca ditesh ne Amsterdam(nje pasardhes i piktorit te madh,besoj keni degjuar per te,ka drejtuar nje film realist mbi nenshtrimin e femres ne kulturen e mykur,mesjetare,te erret e te mumifikuar arabo-islame).Per shkak te atij filmi nje maroken mu.ti e vrau! :mad: A nuk ju duket se eshte nje tjeter shprehje e intolerances dhe rrezikut islamist qe keta arabe shimpanze orangotango paraqesin per boten e evoluar perendimore? A nuk mund te thuhet se para se t’i pranonin keta arabe ne vendin e tyre,holandezet duhet t’i detyronin te pranonin zakonet,kulturen,traditat,mentalitetin perendimor?

Oscar Wilde ka shkruajtur: Cdo krim eshte nje vulgaritet,ashtu si cdo vulgaritet eshte nje krim!

Teo Van Gogh ishte nje deshmor i lirise se mendimit dhe shprehjes!

antares

Primus registratum
Re: Teo Van Gogh!

Or Ludwig! Merr njehere fryme thelle, lexo me kujdes forumin dhe pastaj shkruaj (ne fletore), pasi te marresh edhe nje here fryme thelle 3-4 here, lexoje njehere ate qe ke shkruar dhe ne fund hidhe ne te paster (forum)!.
Ti thua:
============
Nuk e di nga i gjen keto lajme, po ata qe ti japin po te tallin nga koka te kembet.
============
Pra lajmi i aktivizimit te atij ligjit eshte i rreme!

Me poshte:
=========================
Ne nje gazete hollandeze "De Volkskrant" (edhe ne shume te komente ne gazeta te tjera) thuhet se ai ligj do hiqet, por jo tani sepse do ishte pak si brutale.
======================
Pra ligji qenka! (po do hiqet)

===================
Edhe juve idiotet e sterilizuar te fe.se mos flisni si kur.vat kur thoni se e meritonte.
=========================
Ju po pellisni me te madhe ketu pikerisht per lirine e fjales dhe kur dikush (une ne kete rast) thote dicka qe nuk ju pelqen perdorni fjalorin e mesiperm!
Ti truth je rast me vete: Sigurisht qe po te varej nga ty e nga njerezit e kallepit tend mua do te me vrisnit (tani keni tastieren ne dore dhe vetem me ofendoni), kurse une thejsht do te mundohesha tu tregoja driten e te vertetes, meqenese mekatare si ju kane humbur rrugen!
Or mik! Ai personi ka qene para nje dileme se perpara ligjit Hollandez do te ishte kriminel, po ama nuk ka vetem kod penal ne kete bote, ka dhe ca ligje te tjera qe veprojne!
Hollanda ka plotesisht te drejte ta denoje atentatorin!

Kondrapedali

Kondrapedali

Antares, elaboroje (stërholloje) içik shpjegimin tat se prap do t'hudhet m'fyt Truthi /pf/images/graemlins/laugh.gif . Nuk heq dorë kollaj ajo se beson verbërisht në të mirat e Krishtit! Le të shkojë t'ja tregojë ato të mira atyre të krishterëve që janë vrarë nga të krishterët (nuk përmend të tjerët që janë vrarë në emër të Krishtit).

Truth, je shumë patetike. Je ti ajo që përkrah luftën e SH.B.A në Irak. Pra je ti ajo që përkrah vrasjen e qindramijëra krijesave të pafajshme të Zotit në Irak e më gjerë.
Me ç'di unë Krishti ka thënë ta duash armikun tënd. Gjithashtu ai ka thënë t'i kthesh faqen tjetër armikut kur ky të godet (dhe nuk është kuptimi vetëm për shpullën). Tek refleksioni yt mbi Irakun nuk e shoh askund të reflektuar besimin tënd fanatik.
Pra më duket se unë qenkam më besimtar se ty dhe ti e thojë këtë gjithë kohës /pf/images/graemlins/smile.gif !

Truth_Matters

Primus registratum

Ti truth je rast me vete: Sigurisht qe po te varej nga ty e nga njerezit e kallepit tend mua do te me vrisnit (tani keni tastieren ne dore dhe vetem me ofendoni), kurse une thejsht do te mundohesha tu tregoja driten e te vertetes, meqenese mekatare si ju kane humbur rrugen!
Antares, mos keqcito ato qe kam shkruajtur. Po te varej nga une Antares, s'do te te prekej nje qime floku per mendimet e tua, qofshin ato kaq ekstreme sa jane, ne te kundert do isha njesoj si ty, dhe besoj kjo ishte ajo qe kam thene, dhe besoj e thashe qarte. Per me teper si besimar ne Krishtin ato lloj qendrimesh nuk kane vend ne mua, keshtu qe mos me bej kot te duket sikur te urrej. Une s'te urrej, urrej mendimet dhe filozofine e shume gjerave qe ti thua, por jo ty.

Se dyti, kjo eshte ajo qe ti akoma s'po i jep drejtim. Une e di qe ka ligje te tjera ne bote qe veprojne pervec kodit penal, por sipas teje i bie qe nese ligji islam ne nje vend te caktuar thote qe (le te marrim ne rast konkret) qe ata qe largohen nga besimi islam duhet te vriten, atehere arabet mund te vijne ne shqiperi dhe te vrasin te gjithe ata njerez qe kishin tradite muslimane dhe tani jane konvertuar ne te krishtere (une njoh vete plot te tille).

Kjo eshte ajo qe po thua ti!

Dmth, hidhe poshte ligjin e nje shteti tjeter, sepse feja jote te thote qe njerez te tille duhet te vriten!!!!

Ku ndalon kjo Antares? Ku e ka kufirin? Dhe mos me thuaj se ka kufi, pasi nese ti shprehesh ne ate menyre, atehere te gjitha te tjerat duhet te jene te lejueshme.

Une nuk po te kundervihem me argumenta te tjera, pervec se zbatimit te asaj qe ti thua ne situata te tjera. Pra, ti "bie vete me kembet e tua".

ludwig

Primus registratum

antares--------------
menjehere pas vrasjes (se merituar) te Gogut, Hollanda riaktivizoi nje ligj te viteve 1930 (i paperdorur qe atehere) qe merret pikerisht me blasfemine (sigurisht nuk ka sanksion Vdekjen).
-----------------

Leri frymemarrjet e mia po shiko veten si je katandis.

Ajo qe ke then ti eshte ndryshe nga 'ligji ekziston edhe do hiqet'. Ai ligj ka qene gjithemone aktive, por nuk eshte perdorur asnjehere qe prej viteve '60. Edhe nuk do aktivizohet por do hiqet.

----------
Ju po pellisni me te madhe ketu pikerisht per lirine e fjales dhe kur dikush (une ne kete rast) thote dicka qe nuk ju pelqen perdorni fjalorin e mesiperm!
--------------

" thote 'dicka' "?!?!!?. Dreqi e mori, the qe mire ja ben qe e vrane! Vetem sepse the nje te vertete.

'dicka'....

antares

Primus registratum

Truth! Keshtu ndodh kur ne vend qe te lexosh deri ne fund postimet e te tjereve ju atribuon fjale dhe mendime qe nuk i kane (ne rastin konkret te kunderten). Ne fund te postimit une kam thene:
==================
Hollanda ka plotesisht te drejte ta denoje atentatorin!
======================
Pra une jam kategorik ne ate qe ligji i nje vendi nuk duhet zbatuar ne nje vend tjeter (kjo nuk i pengon vrasjet si ne rastin konkret), se ashtu do te kishim sic thua ti me te drejte nje kaos te pergjithshem!
Po ci thua ti asaj tjetres (ta hapim pak muhabetin) qe ligji i vendit te mos zbatohet mbi ca shtetas te nje Kombi tjeter (qe e mbajne veten per komb i zgjedhur). E pra kjo eshte ajo qe bejne Jankite ne nja 95 shtete qe kane firmosur Konventen e Krimit Nderkombetar (ICC), lidhin (me shantazhe) marrveshje me keta shtete (leckamane kryesisht si Shqiperia) qe ne rast se nje Janki kryen nje krim ne Shqiperi apo diku tjeter, krimineli nuk i kalohet ICC po u dorezohet amerikaneve!
Kjo eshte drejtesia? Nje per ca dhe tjeter per ca te tjere?

Urim Nerguti

Primus registratum

Le të më lejojë Truth të them dy fjalë, por Amerikanët nuk e kanë nënshkruar atë marrëveshje sepse sot dihet që shumica e vendeve të botës, çuditërisht diktatoriale, fanatike, apo bananiere, e urrejnë Amerikën dhe më këtë rast Izraelin derisa i kanë kthyer këto shtete sinonime të së Keqes absolute. Si ka mundësi që Libia kryeson komisionin e çështjeve të të drejtave të njeriut në OKB? Po të mos kishte Amerika fuqinë që ajo ka dhe të drejtën e vetos në Këshillin e Sigurimit, sot nuk do të kishte Amerikë. E këtu me siguri do të ndihmonte Franca me politikën e saj arabofile e antiamerikane. Është një fat i madh për të gjithë popujt e botës që fuqia e parë ushtarake të jetë një demokraci dhe jo një diktaturë. E kundërta do të ishte një katastrofë.

Truth_Matters

Primus registratum

Antares,

E lexova deri ne fund postimin tend, edhe thenien qe Hollanda ka plotesisht te drejte te denoje atentatorin, por ketu qendron problemi me ate qe thua ti. Dmth, ti mbron te drejten e shtetit per te denuar keqberesin, por edhe keqberesin per vepren penale. Ti e quajte te drejte dhe te merituar vrasjen e Van Gogh-ut apo perpjekjet per te vrare Ruzhdiun? Pse? Ku e bazon kete? Ku eshte toleranca per mendimin e tjetrit? Cili ishte krimi i tyre, sepse nuk rane dakord me ideologjine islame?

Si shpjegohet qe arabet kerkojne liri ne vendet perendimore ku shkojne por nuk duan qe vendasit te praktikojne lirine e tyre dhe te flasin hapur nese s'i pelqen dicka per fene islame, madje t'i vrasin vendasit dhe te pergezohen nga njerez si ti? Kjo te duket normale ty?

Per ate ceshtjen tjeter, le te flasim me vone per te sepse eshte devijim nga tema, dhe nuk ka lidhje te drejperdrejte me kete qe po flasim tani.

antares

Primus registratum

Amerika ka plotesisht te drejte te mos e ratifikoje ate marrveshje (edhe po ta ratifikonte ajo nuk do te prekej aspak se marrveshja vepron vetem ne rast se shteti qe i perket x kriminel nuk mund apo nuk do ta procedoje penalisht), po nuk ka pse u ben shantazh gjithe shteteve te botes per perjashtimin e shtetasve te saj nga ndjekja penale kur krimi ndodh ne x apo y vend te huaj!
Ky eshte thjesht "ekstraterritorialitet" qe ti Kuksi e di mire besoj cfare eshte dhe cfare konotacionesh negative mbart me vehte!
Per sa i perket asaj qe eshte demokraci, ky eshte nje debat akoma i hapur ne qarqet intelektuale ne Amerike (Jozef Sobran)p.sh. thote qe eshte republike dhe republike e demokraci jane gjera te ndryshme. Te tjere thone qe eshte "oligarki plutokratike" dhe ka shum te ngjare qe keshtu te jete!

antares

Primus registratum

Truth! Ne aparence duket si kontradiktore po nuk eshte ne te vertete! Ky eshte nje problem qe Europa e ka pasur (dhe e ka pjeserisht tani) prej kohesh kur diskutohej konflikti midis vlerave katolike (mos dhenia e divorcit deri en vdekje, aborti etj) dhe ligjeve te shtetit qe mund te jene te ndryshme.
Tani ajo shoqeria "multikulturaliste" qe ju doni te krijoni i sjall keto gjera. Personalisht do mbyllja kufijte dhe do hidhja jashte te gjithe joeuropianet duke perfshire ketu dhe cifutet sigurisht!
Une jam per respektim te fese e integritetit territorial te te gjitheve po sejcili ne shtepine e vet duhet te jete zot!
Multikulturalizmi eshte thjesht genocid i maskuar i races se bardhe! Shikoni se kush e mbolli kete fare te mallkuar dhe si e ruajne vete ata (cifutet) pastertine e races se tyre. Bile ne Izrael martesa e nje cifuti me nje kristian apo arab eshte automatikisht e pavlefshme!
Pra eshte nje helm qe dhet ta pine te tjeret po jo ata qe e prodhojne se cu pa pastaj!
Ishin ata partizanet e permbytjes se Europes me te huaj dhe tani qe myslimanet na u bene me dhjetra miljone ne Europe dhe ngandonjehere u bien kokes cifuteve ulerihet me te madhe se pse Europa i lejon! Cfare hipokrizie!
Une i respektoj dhe i dua arabet po ne vendet e tyre, kinezet ne kine dhe Jankite ne amerike!
Thjesht fare!

Truth_Matters

Primus registratum

Antares,

Sinqerisht ta them se nuk po e marr vesh nese eshte i njejti person qe i shkruan postimet me emrin tend apo disa te ndryshem.

Deri tani na the qe mire ja beri arabi qe vrau hollandezin, tani na thua qe arabi as duhet te shkoje fare ne Hollande! Me fal po, po nuk shkoi ne Hollande si do ta vriste, me shigjete nga Arabia?

Tani ajo shoqeria "multikulturaliste" qe ju doni te krijoni i sjall keto gjera. Personalisht do mbyllja kufijte dhe do hidhja jashte te gjithe joeuropianet duke perfshire ketu dhe cifutet sigurisht!

Une i respektoj dhe i dua arabet po ne vendet e tyre, kinezet ne kine dhe Jankite ne amerike!
Thjesht fare!
Patjeter, pse jo! Le te fillojme me ty? OK, zbato ate qe predikon! Cfare ben ti ne Kanada? Ik ne Shqiperi, rri atje! Shoqerine "mulikulturaliste" nuk i krijuam ne. Ne fakt ti po ndihmon ne krijimin e kesaj shoqerie me prezencen tende ne Kanada.

Une jam per respektim te fese e integritetit territorial te te gjitheve po sejcili ne shtepine e vet duhet te jete zot!
Oh, secili ne shtepine e vet duhet te jete Zot? Vertet? Dmth, mos valle do te thuash se Hollandezi ne shtepine e vete ka te drejte te thote ate qe mendon per trajtimin e femrave ne Islam, pa patur frike se do vritet nga arabi? Mos valle kete do te thuash! Atehere pse the qe "mire ja beri qe e vrau"?

Ne psikologji Antares ty do te te kishin diagnostikuar si person me "multiple personalities"! S'po te marrim vesh cfare beson tamam. Krize identiteti!

Multikulturalizmi eshte thjesht genocid i maskuar i races se bardhe! Shikoni se kush e mbolli kete fare te mallkuar dhe si e ruajne vete ata (cifutet) pastertine e races se tyre. Bile ne Izrael martesa e nje cifuti me nje kristian apo arab eshte automatikisht e pavlefshme!
Pra eshte nje helm qe dhet ta pine te tjeret po jo ata qe e prodhojne se cu pa pastaj!
Multikulturalizmi ne perendim funksionon kunder races se bardhe Antares, po te kesh syte ne koke e shikon kete, patjeter edhe ne Kanada, por te thuash qe cifutet e mbollen kete eshte absurditet. Po t'i linin njerezit si puna jote rehat cifutet ne vendin e tyre dhe te mos i vrisnin nuk do iknin gjekundi ata, ne ndryshim nga ty ata ishin emrigrante te detyruar per shkak te luftrave dhe persekutimit, jo emrigrante ekonomike.

Urim Nerguti

Primus registratum

Truth !
Ke plotësisht të drejtë që Antares është gati të thotë gjithçka dhe të kundërtën e saj. Por rezultantja nuk do të ndryshojë kurrë: Urrejtje ndaj Amerikës, ndaj Izraelit dhe më gjerë ndaj hebrenjve. Gjithçka që shkon në këtë drejtim mund t'i shërbejë zotit Antares. Pak rëndësi koherenca e mendimeve. Qëllimi: të shpërndahet helmi kundër Amerikës dhe hebrenjve, ska rëndësi mjetet. Duket që Makiaveli bën pjesë në autorët e tij të preferuar. Por ajo që nuk e kam kuptuar akoma, dhe që po më lodh shumë, është: PSE ?

antares

Primus registratum

E sa te kuptosh ti.....
Sigurisht qe njerez me aq mend sa ti kujtojne se kane te bejne me disa persona.....Shyqyr qe nuk ke studiuar ndonje shkence egzakte si fizike p.sh. se kur te arrije te parimi i Hajzenbergut apo psi-funksioni i Shredingerit do merrje raport per dhimbje te forte koke dhe shok egzistencial!
Kaq e veshtire te duket xhanem? Goja llap e shpina dap thote populli! Pse ke kete deshire maniakale per te perdhosur ate gje te shenjte per 1.3 miljard njerez?
Se kush ishin prekursoret e teorive te multikulturalizmit mund ta gjesh fare mire edhe pa ndihmen time se mua ti nuk e beson!
Ne i perkasim trashegimise europiane mik (ti ndoshta nuk e di akoma) pra po ta hedhim vallen si duhet ne Europe (me pune e jo mafjozlleqe), ndoshta eshe ata do na pranojne si Shqiptare!
Thellohu edhe njecike dhe ndoshta do arrish te me kuptosh pak em mire!
Ndoshta nga 3 individe do te te duken 2 e keshtu me rradhe.....
Pse perdor ate term e jo skizofreni? Apo ke frike se me prek ndjenjat.....ja nje dele e bute qe ka marre leksione ne "anger management" dhe "sensitivity towards minorities, gays and lesbians"!!!!!
P.S. Sigurisht Princin e kam lexuar, po jo vetem ate.....
Po thellohu mor djale ndoshta inkoherenca te duket vetem se nuk pershtatem me idene e asaj qe ke ti per mua! Me trego te pakten nje inkoherence!

Urim Nerguti

Primus registratum

Ka inkoherencë në lidhje me mjetet, dhe jo me qëllimin. Qëllimin tënd e dimë mirë, dhe ai nuk ka ndryshuar aspak. Por arsyetimet e tua për të mbështetur këtë qëllim janë të gjithfarë llojesh. Dhe në këtë turli gjen çudira të tipit: "Ju nuk më lini të shpreh mendimin tim, por mirë ia kanë bërë atij qenit", "unë banoj në një vend të huaj, por ky vend duhet t'i nxjerrë jashtë të huajt (joeuropianët)". A nuk e ke kuptuar akoma që europianë quhen ata që mendojnë si europianë dhe jo ato që vetëm kanë lëkurë të bardhë? Për momentin, ne jemi vetëm europianë gjeografikisht, por akoma jo filozofikisht. E kam frikë që ato hebrenjtë që thua ti të jenë më europianë filozofikisht sesa ne që jemi vetëm gjeografikisht dhe fizikisht. Për të qenë europianë duhet ulur këmbëkryq në traditën judeo-kristiane të Perëndimit dhe jo për të shëtitur nëpër stepat e Rusisë apo shkretëtirat e Arabisë.
Të them të drejtën, m'u duk sikur dëgjova edhe një herë parullat e një manifestimi në Paris të organizuar nga nënshtetas të Bregut të Fildishtë me banim në Francë: "Francezët, jashtë nga Bregu i Fildishtë !". Pak çudi, po nejse.
Në fakt, më vjen keq që energjitë tuaja të jenë të kanalizuara në këtë drejtim. Jo për gjë, por mund të të këshilloj disa autorë të tipit Thierry Meysan apo Eric Laurent, dhe aty mund të gjesh disa udhëheqës shpirtërorë për më tutje.

antares

Primus registratum

Te falendderoj nga zemra Z. Kuksi qe po me tregon ti se cfare eshte Europa dhe europianet! Puna eshte qe Europa qe kam une parasysh nuk eshte ajo e jotja "judeo-kristiane", se po i shohim mire Judeo-kristianet ne usa qe po kalerojne mbi bomba atomike per te konvertuar ne demokracine e tyre te gjithe te pabeset!
Une e di mire qe si USA dhe Kanadaja (ne shkalle me te vogel) jane shtete te ngritura mbi genocid, por tashme tani eshte shume vone (megjithese indianet kryesisht jetojne akoma en rezervate) per te ndryshuar gjendjen!
Europa ime more mik u varros ne rrenojat e 1945 dhe qe atehere bota ja pa hajrin marteses se kapitalizmit me bolshevizmin (ane te se njejtes medalje)! Gjermania ra po dhe "fitimtaret" Anglia, Franca e Rusia nuk po i shoh te kene bere hajer nga ajo "fitore"!
Ne fakt ai ishte momentime me tragjik qe nga koha e Perandorise Romake!
Edhe nje here po ta perseris meqe nuk tu futkerka kollaj ne koke! Nuk eshte liri e fjales perdhosja e besimit te shenjte te miljarda njerezve!
Ti ndoshta je ateist dhe nuk i kupton keto gjera dhe te duket e cuditshme qe paska njerez ne bote qe jane gati te sfidojne ligjet e nje shteti (Hollandes) per te lare nje fyerje (sipas fese se tij) te madhe!
Ndoshta apragrafi i meposhtem do te te ftilloje ndonjecike: (poka e 3)
=======================
Public Eye, the online portal of the American non-profit organization Political Research Associates, explains that the extreme right in the US has three ideological affinities with fundamentalist Muslims: 1) A hatred of Jews who are seen in the traditional anti-Semitic caricature of running the world through secret conspiracies; 2) A hatred of the US government, which is seen not just as a global bully but also as a tool of the Jews; and 3) A desire to overthrow existing governments and replace them with monocultural nation states built around the idea of supremacist racial nationalism. Thus, there is an ideological marriage of convenience. As Metzger puts it, "the enemy of my enemy is my friend".

antares

Primus registratum

Juve qe po ju qan zemra per lirine e fjales, cfare komenti keni per kete? Ketu flitet per lirine e fjales dhe te mendimit!

Any individual anywhere in the world will be hounded down for expressing thoughts, not in line with the German political holocaust dogma

"The right to know is like the right to live. It is fundamental and unconditional," wrote Nobel-Price winner George Bernard Shaw.

"Democratic Germany" denies this fundamental human right to its people although it adopted Article 19 of the United Nations Human Rights Charter as superior and overriding to its own law. Article 19 of the United Nations Human Rights Charter reads: "Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers."

"You pronounce with greater fear your verdict on me than I receive it," were Giordano Bruno's last words on Feb. 17, 1600 before he was burned at stake on the Campo dei Fiori (Rome). Giordano Bruno knew too much and he had expressed his opinion publicly. The brutal actions of "Democratic Germany" reminds the world of Giordano Bruno's fate.

On Dec. 12, 2000 the German Supreme Court (BGH, Bundesgerichtshof, case nr. 1 StR 184/00) ruled that any information, differing from the German political holocaust version or from its general political dogma "threatens internal peace in the Bundes-republik", hence it constitutes a major crime in "Democratic Germany".

Any person, whether living in Washington, Cape Town or Timbuktu will be hunted down, persecuted, arrested and indicted (when entering Germany) by the Bundesrepublik's persecution machinery, if they verbally or literally broadcast criticism against Jewry, the political holocaust-dogma and the German government.

This madness is based on fear of the truth because post-war Germany was founded on allied propaganda lies which became constitutionally established. The results of this lie, siege mentality, has now resulted in a law involving the internet. Simplified it declares that everybody on our globe represents a potential criminal to the German system. I.e.: "A democratic American, sitting by his computer in Ohio writes and posts an article on the internet which displeases the German authorities, will be persecuted by the German system." Even though he is technically in no position to exclude Germans from being able to access his internet posting due invisible extending borders in the world-wide-web-system, he will be arrested when entering "Democratic Germany". Exception: If the author is of Jewish origin there is no fear of persecution or harassment.

Until the 12th of December 2000 Germany restrained itself to the persecution of the free thinkers within its own borders. Now it is the world. This latest strike against universal human rights by the German system has reached a new peak of madness. It is a declaration of war against free thinking to everyone, anywhere in the world.

Urim Nerguti

Primus registratum

Komenti im në lidhje me këtë është ky:

Ky tekst bën pjesë në vazhdën e atyre teksteve që ju z.Antares huazoni pranë organizatave të ekstremit të djathtë dhe të atij të majtë që, siç dihet, në luftën e tyre kundër Amerikës dhe hebrenjve, janë të lidhur në një aleancë të fortë, megjithëse të përkohshme.

Fashizmi dhe komunizmi kanë parë tek hebrenjtë armiqtë e tyre më të rrezikshëm sepse për fashizmin, këta të fundit janë komunistë dhe për komunizmin ato janë kapitalistë. Dihet mirë se edhe sot ka njerëz që besojnë që bolshevizmi ishte vepër e çifutëve. Për këtë ndihmon padyshim figura e Karl Marx. Dhe ka gjithashtu njerëz që besojnë që kapitalizmi ishte një vepër e çifutëve me sistemin e tyre të fajdeve. Pra çifuti urrehet për një gjë dhe të kundërtën e saj. Por, në fakt, këto ndjenja urrejtjeje marrin zanafillë shumë më herët sesa lindja e këtyre dy fenomeneve botërore. Çifuti është fajtor sepse ai është çifut. Ai nuk mund t'a shpaguajë kurrë fajin e tij që ka lindur. Kjo uurejtje e ndjek atë hap pas hapi qysh prej kohës së Romakëve në Jeruzalem. Dhe këtu është gjetur mrekullia më e madhe: populli çifut është popull deicid. Nga ku mallkimi i përjetshëm i çifutit. Kjo ka shkuar aq thellë saqë ka patur edhe çifutë që kanë menduar që Holokausti ka ndodhur me vullnetin e Zotit. Të gjitha metaforat që janë përdorur kundrejt çifutëve kanë shërbyer për ndezjen e një urrejtje e cila duhet të merrte pamjen e një natyrshmërie. Nazistët përdornin metaforën e kancerit me metastazat e tij, francezët e mareshalit Petain përdornin metaforën e minjve që jetojnë nëpër kanale, që lëvizin natën kur të gjithë flenë, dhe pra duke komplotuar kundër lumturisë së popullit francez. Si pasojë, genocidi nuk e pati të vështirë të merrte krahë ngado në Europë. Dhe ky genocid ishte vepra më e madhe e ndërmarrë ndonjëherë: zhdukja e një populli të tërë nga faqja e dheut, me synimin që pas kësaj bota do të ishte më e lirë, më e lumtur. Hitleri paraqitej si shpëtimtari i njerëzimit nga kjo farë e keqe. Franca ishte në njëfarë ngazëllimi sepse më në fund ajo kishte gjetur një armik të përbashkët me armikun e saj shekullor.
Pas mbarimit të luftës, pas zbulimit të tmerrit të kampeve të vdekjes, kishte nga ata gjermanë (dhe jo të pakët) që kur ktheheshin në shtëpi pasi kishin parë dhe transportuar kufomat, shpreheshin: "sa të poshtër këta amerikanët, n'a bëjnë për të duruar të padurueshmen". Aspak për t'u ndalur një çast në vend dhe për të medituar: "Po unë, unë ku isha?". Dhe madje ka akoma nga ato të cilët e shajnë Hitlerin ngaqë ai e humbi luftën dhe jo ngaqë ai ishte një kriminel. (Shiko këtu qëndrimin e opozitës "demokratike" të Serbisë, ku ajo e qorton Millosheviçin jo sepse ai ishte një diktator, por sepse ai e humbi Kosovën). I vetmi rast për t'u përjashtuar ishte rasti i filozofit të madh Karl Jaspers me artikullin e tij "Mbi fajësinë gjermane" (1946).
Dhe bota demokratike u betua: "Kurrë më kështu". Traumatizimi i Europës nga kjo periudhë ishte aq i thellë që nga këtu e marrin zanafillën të gjitha masat e mëvonshme për denazifikimin (që e çudit aq shumë zotin Antares), e deri tek ligji që dënon mohimin e genocidit (që për zotin Antares është shkelje e së drejtës së fjalës).

Urrejtja ndaj Amerikës gjithashtu bashkon forcat e ekstremeve, të djathtë dhe të majtë. Për ekstremin e djathtë, Amerika është e korruptuar nga çifutët, nga sistemi i tyre i ekonomisë. Në fakt, ato nuk janë aq kundër Amerikës si fuqi sesa kundër sistemit drejtues të saj. Ato duan një Amerikë të fortë, por raciste (një Amerikë të bardhë). Një Amerikë e bardhë e cila nuk ndërmerr për të zhdukur një racë tjetër, sepse kjo nuk do të kishte kuptim sot, por vetëm për të sunduar mbi racat e tjera, racat inferiore.

Kurse ekstremi i majtë e urren Amerikën sepse ajo është e fortë. Për to, do të kishte qenë më mirë sikur luftën e ftohtë t'a fitonte URSS dhe jo USA. Sepse Amerika është për to bastioni i kapitalizmit. (Dhe tërthorazi kush thotë kapitalizëm thotë çifut). Amerika, kur ndërmerr të bëjë diçka për rrëzimin e një diktatori, ajo e bën këtë gjithmonë për të vrarë të pafajshëm, lufta është e keqe, "Make love, no war", ja parullat e ekstremit të majtë. Më kujtohet në vitin 1999 këtu në Francë, të vetmet forca politike që ishin kundër ndërhyrjes së NATO-s në Kosovë ishin ekstremi i djathtë dhe ekstremi i majtë. Dhe secili kishte arsyetimin e vet: ekstremi i djathtë shprehej se asnjë gjë nuk n'a lidh me shqiptarët, kurse me serbët jemi miq, Amerika po n'a gjunjëzon, Franca është një shtet sovran i fuqishëm, etj,etj. Kurse ekstremi i majtë dilte me parullën: "Stop bombardimet, vetëvendosje!". Por se qysh, këtë ai nuk e thoshte.

Shkurt, sipas ekstremeve, Amerika është sinonim i së Keqes absolute. Dhe kjo nuk është aq e lehtë për t'u kaluar mënjanë. Sepse të gjithë duan të marrin pjesë në luftimin e së Keqes. E kundërta do të ishte mungesë kurajo. Tani e Keqja ka një emër: Amerika + Izraeli. Tani nuk luftojmë më personalisht Amerikën por të Keqen. Dhe kjo është shumë më komode për ndërgjegjet, pasi dihet që e Keqja mund të luftohet pa e vrarë më tej mendjen. Por mungesa e ndërgjegjes çon në formimin e popullacës (shiko Hannah Arendt mbi këtë problem). Dhe popullaca çon në lëvizjet e mëdha revolucionare të tipit social-nacionalist apo komunist. Dhe kështu vërtitemi rreth e përqark. Fashizmi dhe komunizmi kundër njëri-tjetrit dhe të dy kundër Amerikës. Në këtë treshe, gjithkush mund të bëjë zgjedhjen e vet. Unë e kam bërë timen. Megjithëse e papërkryer, unë kam zgjedhur Amerikën demokratike.

I shkruajta të gjitha këto, z.Antares, sepse mendova se me ju nuk qëndron problemi tek disa fakte të ditës të marra andej-këndej, por tek thelbi. Me sa kam kuptuar unë, ju keni një problem ideologjie dhe jo humori të ndryshueshëm. Megjithatë, shpresoj të jem i gabuar në lidhje me këtë. Dhe do të pres me dashamirësi vërejtjet tuaja.

OROSHI

Primus registratum

Antares,sapo pashe prerjen e kokes te atij Amerikanit(Nick Berger me duket,civil Amerikan),eshte hera e pare qe e shoh, ne internet,ti duhet ta kesh pare me pare.Per mendimin tim duhet te thellohesh pak me shume ne perzgjedhjet e tua ideologjike/filozofike,duhet gjithashtu qe urrejtja jote te nderroje drejtim,e di se nuk do i besh keto,biles do thuash:kush je ti qe do te me nderrosh drejtimin e ideve te mija.Me ka prekur ajo skena e prerjes se kokes(sa civilave te pafajshem u jane prere kokat)plako.Perdore shume fraza filozofike plako,por harron qe :filozofia eshte mikja me e mire e jetes!!!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Z/Znj. Kuksi. Më vjen keq të shoh që je tepër i/e kufizuar në mendimet e tua. Unë jam kundër politikës së jashtme të SH.B.A (dhe të shumë vendeve të tjera) për mënyrën se si po vepron dhe jam tepër i bindur që arsyet për të cilat SH.B.A vepron në mënyrë të tillë sot nëpër botë nuk është për të transportuar e përhapur demokracinë!
Megjithatë, unë nuk e konsideroj veten time si ekstremist, as i majtë e as i djathtë, dhe përsëri arrij të shoh rreziqet që paraqet një udhëheqje e tillë e botës nga SH.B.A dhe arrij të shoh se si një komb me mbi 300 milionë banorë nuk qenka i aftë të nxjerrë një klasë politike ku të mos jetë gjysma çifutë :shrug: . Cilat janë proporcionet e çifutëve në SH.B.A? Cilat janë proporcionet e tyrë në administratën amerikane?
Më lart përmende që bolshevizmi i atribuohet çifutëve sepse Marksi ishte i tillë. Je gabim, komunizmi i atribuohet çifutëve sepse, Marksi, Lenini, Trocki, etj. ishin çifutë.
Sistemi kapitalist nuk është i keq në vetvete, atë e bën të keq natyra njerëzore ashtu si edhe sistemet e tjera. Shumë shpesh veprimet e SH.B.A justifikohen me anën njerëzore të udhëheqësve e të administratës ndërkohë që vetë SH.B.A kërkojnë të eleminojnë elementin njerëzor në botë.
Ky dualitet i SH.B.A (bëj si të them unë por jo si bëj unë) provokon kundërshtime nëpër botë kryesisht tek kundërshtarët e saj por edhe tek që drejtësinë e vendosin mbi gjithshka dhe që nuk justifikojnë vrasjen për arritjen e qëllimit :shrug: . Mund të themi që në këtë mënyrë është ndërtuar bota dhe kështu funksionon (ti nënshtrohesh realitetit) ose mund të përpiqemi që problemet që egzistojnë t'i eliminojmë (të ndryshosh realitetin). Sa më shumë të ketë njerëz në këtë kategorinë e dytë aq më mirë mendoj se do funksionojë bota.

Orosh, kam pa një video të vetme të prerjes së kokës të një filipinasi (rahmet pastë, shpirti ju prehtë në paqe) dhe kam parë gjithashtu një video të filmuar nga një avion (me siguri luftarak) kur një bombë plas midis 20-30 vetëve. Cila mendon se më bëri më shumë përshtypje? Sigurisht prerja e kokës! Cila mendoj se është më brutale dhe më e dëmshme? Bomba midis 20-30 vetëve. Arsyet? Numri i të vdekurve shumë më i lartë. Mundësia e të mbeturit sakat apo lëngimi i gjatë para vdekjes. Fshehja e tragjedisë së vërtetë nga largësia e filmimit, nga pluhuri i ngritur në momentin e shpërthimit dhe nga mbarimi i parakohshëm i videos :shrug: