Te kthehem ne Shqiperi????

meggie

Primus registratum
Re: Te kthehem ne Shqiperi????

Kam lexuar postin tend qe ne fillim qe e ke hapur.
Dhe te them te drejten e kam ndjekur me interes,se ate qe po kalon ti ose me sakte ate qe ke kaluar e kam perjetuar vete,dhe e di se c'do te thote.
Sh.mire bere qe more nje opinion per te vendosur mbi ate c'ka do te beje,po pse nuk degjove asnje?
C'deshe ne shqiperi? Nuk e ve ne dyshim mbi mallin per familjaret,por do vinte nje moment ose te kishe zgjedhur ndonje rruge tjeter per te takuar njerzit me te dashur.
Une sot jam ne Itali kam lene angline para 2 vjetesh, ketu kam dokumenta,e per ne shqiperi te them te drejten as nuk dua t'ia di .
Zoti te bekofte e na bej te ditur kur te arrisesh ne *vendin tend*

woooooow

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mr. I:
[qb] back to Albania is back to NOWHERE!!!!!!
Ka 3 jave qe jam kthyer dhe nuk mund te rrij ne kete vend as dhe nje minute me shume.

F*****G SHIT EVERYWHERE!!!!
Asgje s`ka kuptim!
Everything is a TOTAL mess!!!!!

O zot!!!!!
E KISHA HARRUAR SHQIPERINE!!!!!

KEEP AWAY!!!!! [/qb]
Po ç´deshe qe shkove o cun?? Ho mo ne ti se aq keq nuk eshte mos ja fut kot tashi se na shtine tmerrin neve knej /pf/images/graemlins/frown.gif :confused:

mostro

Putraku

Edhe mua me kap ndonjehere trishtimi kur mendoj se ndejtja ketu nuk qenka dhe aq fort e kendeshme,por dhe kthimi ne shqiperi nuk do te me zgjidhi ndonje gje...Nganjehere me duket sikur nuk kam per te gjetur ndonje here rehatin :confused:
me sa shoh e vuakan gati te gjithe,a thoni te jemi nji brez tjeter romantikesh te djegur /pf/images/graemlins/laugh.gif

bajron :wave:

lola

Primus registratum

It’s your responsibility to make it better. How is it ever going to get better if everyone keeps leaving? Everyone leaves and they wonder why the place is total crap. I’m going back; I know exactly what to expect. I feel as much of an American at this point, but my responsibility is to Albania, the place and the people there need help.

Furthermore; what place in Albania did you go to? The Northeast? A village in the south? If you have nothing to offer stay where you are, if you hate it so much, why are you even here talking to Albanians?

qafiri

Primus registratum

Furthermore; what place in Albania did you go to? The Northeast? A village in the south? If you have nothing to offer stay where you are, if you hate it so much, why are you even here talking to Albanians? [/QB][/QUOTE]

No lola. I didnt go down south nor north.
I`m in Tirana,ku sheh vecse ca pallateve te bojatisur simos me keq,pluhurrin qe te blokon frymarrjen e te nxin si te kishe ardhur nga Afrika,njerezit qe ecin si te shastisur neper rruge dhe makinat qe te cmendin me borite e tyre shurdhuese,ku ti ke frike te ngresh shikimin nga toka se ndeshesh me shikimet kercenuese te njerezve qe ti nuk i njeh por qe mund te te sjellin bela sa hap e mbyll syte,
ku per te hysh ne nje pune me 300.000 leke ti duhet te paguash 3.000.000paradhenie,
ku mungojne dritat,ku uji vjen me orar vecse 2-3 ore ne dite,
ku cmimet fluturojne ne qiell dhe parat nuk duken askund,
ku dhe njerezit te duken te shemtuar,me fytyrat e shemtuara nga pashpresa,
ku cdo dite e re lind me nje shprese dhe perendon ne ZHGENJIM,
KU SHPRESA PO VENITET,VENITET,VENITET

KUSH DON TE KTHEHET NE SHQIPERI DERET TE HAPURA I KA,
POR
sa te kalosh keta dere gjen nje realitet qe ne emigrantet qe kemi kohe te gjate ne perendim, E KEMI HARRUAR.
DHE KY REALITET ESHTE MJAFT I HIDHUR!!!!!

nese nuk me besoni
EJANI TA PROVONI!!!!

lola

Primus registratum

I know about the dust, the attitude and the chaos. All to be expected after what that place went through very recently and with all the changes happening there.

I also know about the dust, the noise and the attitude in New York City which I love all the same. I understand your feelings about people's attitude though, it's pretty depressing to see it; it's unbearable even when you see it in the News or on Fiks Fare. However, I don't see how your attitude and your feelings on the place are not contributing to it.

I'm going back...hmm sa vura re qe po e shkruaja te gjithe ne anglisht. Me falni.
Nejse, lali me vjen keq qe e urren kaq shume atje. Shpresoj qe kur te shkosh heren tjeter te jete me mire per ty.

/pf/images/graemlins/wink.gif

lola

Primus registratum

oh nje shoku im eshte tani ne Shqiperi dhe ai thote qe eshte shume mire atje. Varet nga ambienti personal si ne cdo vend tjeter.

xhoni

Primus registratum

O cuno troc muhabeti.....po pate leke jeto dhe ne xhungel.jo terc jo verc jo drita po uji(bli gjenerator dhe pompe dhe e ke te zgjidhur) ...une kur iki ne shqiperi kam shume qejf dhe mezi kthehem ketu ne it.AAA ne qofte se po te mbaroheshin leket, atehere o burra larg...se ne shqiperi po spate pare, aha , pordhe.

samanta

Primus registratum

Eshte me se e vertete kur ke para mund te jetosh kudo,sepse eshte e vetmja zgjidh :thumbsup: je per gjithcka.

bona

Primus registratum

eshte e vertete qe po pate para jetohet dhe ne xhungel.
por eshte dhe e vertete qe ne vendet ku jetojme kemi gjera qe s'ka nevoje te jesh i pasur ti kesh.
jeta s'esthe vetem pubs, e vishu por ka dhe kenaqesi te tjera mendore, shpirterore qe nuk i gjen
kkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeee

ne albania.

Dua

Primus registratum

Me falni, por ju me gjase te gjithe keni lindur dhe rritur ne ate vend. Si behet qe tashti urrehet dhe s'mund te durohet vendlindja as 5 min. me shume? :eek:

D.

TEDI

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] Me falni, por ju me gjase te gjithe keni lindur dhe rritur ne ate vend. Si behet qe tashti urrehet dhe s'mund te durohet vendlindja as 5 min. me shume? :eek:

D. [/qb]
Vetem ata qe nuk rrine ketu e thone kete gje ...

skin

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bambolina:
[qb] Po me habisni te tere. Vertete nuk doni te ktheheni ne Shqiperi?? Te gjithe mendoni vetem per veten? Vetem ne qe kemi qene jashte dhe kemi marre nje kulture tjeter, kulture "evropiane" mund ta ndryshojme ate menatlitet ne Shqiperi.
Eshte normale qe kur kthehesh atje hasesh me probleme qe nuk i has ne vendet ku jetoni. Atje nuk ka drita, nuk ka uje me kryesoret per jetesen, jo vetem qeveria por ne te gjitha administrat punojne njerez te korruptuar, por prape eshte vedni yne. Duhet te kthehemi dhe te bejme dicka per te.
Ne lidhje me temen une mendoj te kthesh, nqs e ndjen qe nuk jeton dot me aty ku je. :wave: [/qb]
Sa mire sikur te pakten gjysma prej jush (jashte shtetit) te mendonit keshtu ..... per fat te keq me duket se eshte vetem iluzion.... /pf/images/graemlins/frown.gif

gycja1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mr. I:
ku dhe njerezit te duken te shemtuar,me fytyrat e shemtuara nga pashpresa,
ku cdo dite e re lind me nje shprese dhe perendon ne ZHGENJIM,
KU SHPRESA PO VENITET,VENITET,VENITET

KUSH DON TE KTHEHET NE SHQIPERI DERET TE HAPURA I KA,
POR
sa te kalosh keta dere gjen nje realitet qe ne emigrantet qe kemi kohe te gjate ne perendim, E KEMI HARRUAR.
DHE KY REALITET ESHTE MJAFT I HIDHUR!!!!!

nese nuk me besoni
EJANI TA PROVONI!!!!

gycja1

Primus registratum

Ne pergjithesi nuk shkruaj shpesh ne af. Nuk kam dhe shume kohe por me pelqen menyra sesi trajtohen disa probleme.
Kete teme e kisha ndjekur dhe prisja te them te drejten reagimin e mr.I.
U zhgenjeva jo pak kur e pashe.
Supozojme nje agjent te huaj qe do te donte nje situate gjithmone kaotike ne shqiperi.
Do te bente po te njejten gje si ti. Do te perpiqej te shkurajonte te gjithe te rinjte e tjere qe jane jashte dhe informacionin do ta shperndante ne mase.
E krahasoj me sjelljen tende… me vjen per te vjelle.
Ne fund te fundit pse duhet te kesh te gjitha ato qe kerkove. Cfare ke bere per ti pasur more djale. (nuk pranoj pergjigjen: ne angli i kam pa i merituar )
Pervecse reklame te keqe te themi dhe shume te keqe. Phhhhh
Pretendon pastaj.

gycja1

Primus registratum

Nuk po te lut njeri te shkosh. Vendimin e more vete.
Situaten e njohim te gjithe e nuk ka nevoje per komente.
Kthimi do te jete problem per te gjithe ata qe do ta marrin kete hap.Vetem me te vendosurit do ta bejne. Ata qe i shikojne fytyrat te shemtuara nga pashpresa dhe nuk arrijne te shikojne trishtimin (ti shikon shemtine) me mire te mos kthehen.
Njerez te vegjel, mendojne vetem per veten.
Nuk e kuptoj si nuk te ben asgje tjeter pershtypje.
Personalisht ziej nga brenda dhe mezi po pres te vije dita.
Pa merak do t’ju them dhe une.
Jam i lumtur qe do te mund te bej pjese ne nje realitet qe mund te ndryshohet.
Sado e vogel te jete mundesia e ketij ndryshimi dhe shkalla e tij.
Ne asnje vend tjeter nuk do ta kesh kete mundesi.
Ehh Mua me duket nje nga arsyet me te bukura qe kam per te jetuar.

gycja1

Primus registratum

Ps : Lola e lexova postin tend. Bravo je burreneshe.
Ps 1 : Falemnderit dhe disa te tjereve qe na ndricojne e na thone per gjerat e bukura qe nuk mund te behen kuuurrrrrrreeeeeee ne shqiperi. (te tilla info i marim dhe ne internet)

lola

Primus registratum

The Guardian dergoi veren e fundit nje qyp ne Shqiperi dhe ai shkruajti nje artikull qe e tregonte vendin sikur ishte ferr mbi toke. Dy profesore, nje amerikan dhe nje anglez, i shkruajten gazetes te indinjuar. Ky i fundit jeton ne Tirane dhe kjo eshte pergjigja e tij.
Since the fall of communism, Albania has made quite extraordinary progress towards becoming a modern liberal democratic state. It's true that there are half-built houses on the road from the airport, but Albania has, in fact, built more homes of good quality per head of population than the UK in the last decade. The country decided in 1991 to create a land-owning democracy. Unlike the UK, there are around 500,000 smallholder farmers producing good quality, fresh food, always on sale in markets in the main towns. Less than 10% of the population now live in public housing.

Tirana has been transformed, with high-quality blocks of flats, good small hotels, excellent bars, patisseries and restaurants. There are even bookshops which sell the Guardian. There are many pavement bars and restaurants where it is perfectly safe to sit out at night. I have travelled at night with no problems. I have taken many photographs and have never been asked to desist.

Albania still has a long way to go to catch up with the best in Europe - but in many matters so does the UK. It is, however, a country where the people are welcoming and there is a spirit of optimism.
Prof Patrick McAuslan
Tirana, Albania
p.mcauslan@law.bbk.ac.uk

meggie

Primus registratum

ja ju o nazionaliste te medhenj qe na "shkruani dhe shqip" T'ju tregoje se kush eshte shqiperia........
Burime ushtarake dhe te Ministrise se Rendit konfirmojne se tragjedia ne brigjet e Vlores i ka marre jeten 21 personave mes tyre edhe dy femije dhe tre gra. Viktimat kane vdekur nga te ftohtet pasi kane qendruar ne uje gjate gjithe nates. Forcat italiane te Guardia Di Financia kane arritur te diktojne gomonen ne te cilen mendohet se po udhetonin rreth 30 klandestine vetem ne oren 9:00 te mengjesit te sotem. Gjate gjithe nates se mbremshme, pas alarmit te dhene nga njeri prej skafisteve me telefon celular, policia shqiptare, rojet italiane kane patrulluar ujerat bregdetare nga Vlora deri ne Dhermi, por pa rene ne gjurmet e Gomones. Sipas burimeve nga policia dhe guardia di financia vetem 11 klandestine kane arritur te shpetojne. Te gjithe te mbijetuarit jane meshkuj nga mosha 18-30 vjec. Nje nga te mbijetuarit ndodhet ne gjendje shoku pas mbytjes se bashkeshortes se tij. Tre klandestine te tjere ndodhen ne gjendje te rende shendetesore pasi kane ngrire nga moti i ftohte. Nje anije e flotes italiane ka arritur te sjelle ne portin e Vlores te mbijetuarit si edhe disa prej viktimave. Nje prej deshmitareve ka thene se ne bordin e gomones ishin 30 vete, nderkohe qe nuk perjashtohet mundesia qe te kete edhe klandestine te zhdukur. Policia italiane ben te ditur se gomonia eshte marre pak dite me pare ne Itali dhe udhetimi i se premtes ka qene udhetimi i pare me klandestine. Mendohet se tragjedia mund te jete shkaktuar nga nje avari ne motor si pasoje e numrit te madh te klandestineve ne bord si edhe nga kushtet e keqija te motit.

shkruajtur me pare nga Beni.
--------------------

I gjithe pershkrimi qe Mr.I kishte bere eshte aq real dhe i vertete sa nuk i ka shtuar asnje presje, shqiperia eshte ai vend ku cdo dite ne detin Jon humbin jeten ne menyren me te tmerrshme qindra te rinj NE SHPRESE PER NJE TE ARDHME ME TE MIRE.
TE VJEN PER TE VJELLE KUR LEXON NGA KETA NAZIONALISTE QE SHKRUAJNE NE GJUHE TE HUAJ...
shkruani me pare ne gjuan tuaj e me pas kthehuni e ndertojeni shqiperine sic po e ndertojne ata qe jane atje......!

lola

Primus registratum

Me fal i dashur Dani qe nuk kisha kohe te perktheja artikullin per ty.

Ata njerezit vdiqen sepse nuk kishin besim se jeta e tyre do ndryshonte ne Shqiperi dhe ndryshe nga ty nuk paten mundesine te iknin ne Itali pervecse me komerdare.

Nese me te vertete ju dhemb zemra per ata njerez, per ata duhet te kthehen intelektualet shqiptare, ata qe kane mundesine te fillojne ndonje biznes apo te ndihmojne ne arenen politike.

Ti nuk duket sikur ke ndonje respekt per njerezine, shprese apo inteligjence te madhe. Meqe nuk paske asgje per ti ofruar vendit, rri atje ku je dhe shaj Shqiperine dhe leri te qete ata qe kane deshire dhe mundesite te ndryshojne dicka.