Te kthehem ne Shqiperi????

xhoni

Primus registratum
Re: Te kthehem ne Shqiperi????

O njerez.Mendoni se eshte vendi apo momenti per te bere gerr-gerr me njeri tjetrin?Jo shqip po anglisht.Pse shkruajte keshtu dhe jo ashtu.Dihet qe kemi qejf ti japim mend njeri tjetrit per cdo gje,por mendoj, se nuk eshte as koha as vendi per tangerlleqe.Jemi ne 2004 dhe akoma ndodhin gjera te tilla.Kam mbetur pa fjale.Mbase jam jashte teme ketu por sme behet te flas per gje tjeter.Them se shume nga ju e kane provu vete skafin.A keni nerva te diskutoni per budallalleqe kur ende ne mes te evropes(shqiperi) ndodhin gjera te tilla?A do ikim ndonjehere jashte shtetit per pushime ne, dhe jo PER TE LA HALET E BOTES?

bona

Primus registratum

xhoni

se di ti dhe kur shkojme me la halet e botes ne i themi njerzve tane ishim me pushime apo jemi duke studiu per masters dhe per doctorrate ne usa.
ja nje true story.

nje dite te bukur vere takoj Ana P(emri i kam vene vetem nje shkronje ndryshe) . dhe me tha kam ardhur nga Tirana ka nja 2-3 vjet dhe kam ardhur per masters bashke me burrin ne Baruch college.( e kam pasur ne gjimnaz tek Sami Frasheri)
sa mire i thashe une per vete kam nje shekull ketu dhe punoj e shkoj ne shkolle si derr, duke perfshire dhe halet, dhe per masters kam dhe ca kohe. jo tha ajo dhe burri im studion per masters ne computer science ketu.

nje dite shtatori e shof Anen tu sjell ne klasen e Kimise projektorin ( ne nje kolegj tjeter) dote me vra veten. dhe po ate dite kishte harruar se shkote per masters dhe tha gjera te tjera.

dhe u zhduk , me duket e la punen vetem se i doli boja dhe kishte frike mos shkoj une i nxjerr bojen ne shqiperi.

O Ana ishalla po e lexon kete shkrim dhe mos ki frike se kam gjera me te embla per te bere se te merrem me ty, so kthehu ne pune.

xhoni

Primus registratum

E di mi bona e di,se dhe mu me del shkuma ne pune, po ca ti besh.....mos puno po deshe ...ngordh per t'honger...

lola

Primus registratum

Nuk doja te zihesha, por kjo tragjedi me tronditi shume. Nuk eshte puna per nacionalizem; eshte ceshtja e hallit te njerezve te shkrete qe ja fusin detit me komerdare se s'kane pune. Kush ka bere pak leke dhe nje emer per veten; kthehuni a te uruar se po nuk e bete ju nuk e ben njeri.

pema

Primus registratum

O Lola, pse nuk kthehesh ti qe te na japesh shembull? Eshte e veshtire per tu kthyer ne shqiperi pa pasur nje projekt konkret dhe duhet me qene i shume vendosur.

devolution

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lola:
[qb] Nuk doja te zihesha, por kjo tragjedi me tronditi shume. Nuk eshte puna per nacionalizem; eshte ceshtja e hallit te njerezve te shkrete qe ja fusin detit me komerdare se s'kane pune. Kush ka bere pak leke dhe nje emer per veten; kthehuni a te uruar se po nuk e bete ju nuk e ben njeri. [/qb]
... te kthehemi?!?!
ndoshta, ... kthehemi per te marre edhe ata kemi lene pas.
ndoshta..., kthehemi per te falenderuar gurret e sokakut, ... na kane rritur.
ndoshta kthehemi..., per tu bere respektin e fundit varreve te gjysherve.
ndoshta..., kthehemi por ... jo per te jetuar atje.
ndoshta nje dite te bukur, i bejme vend vetes, dhe ... vendosim te jetojme ne Itali, ne Greqi, apo ne Serbi - por ..., kurre ne Shqiperi.
Ai vend eshte i mallkuar, sepse ... masat jane injorante.
Ai vend eshte nje "hic", mbi te gjitha ai popull sa here ka merituar qeverite ... ka pasur!!!
perse te kthehemi ne???
... kur ata njerez jane atje dhe ... me me vlere eshte vdekja neper dete fatesh sesa qendrimi.
Ju ..., ndiheni krenare per te qene sot e ketij momenti krenare prej faktit se jetoni ne shqiperi, kini miresine te praktikoni cdo stil t'ju leverdise kur syte tuaj te bien ne shtrat me mjerimin pasqyrohet jashte dhomave te kryeministrise!!!

Ida

Primus registratum

Nje fjale goje eshte te kthehemi.Dhe harrojm se pse ikem.Ikem se jeta s'na jepte mundesi po nuk pate "mik".Tani eshte akoma me e veshtire te kthehesh se u mesuam me kete jete.
ne Shqiperi nuk duhet te kthehen vetem intelektualet por parja qembledhin shqiptaret kudo ne bote duhen te depozitohen ne Shqiperi.Se intelektuali pa lek nuk vjen e dyta po s'pati pune e para dhe talenti me i madh do lere shkollen ,do punoj e do mbetet injorant.

E kush merr guximin te kthej koken familjet e paret ne Shqiperi kur atje prezenca e shtetit ka humbur,dhe ben ligjin i forti dhe parja.

bona

Primus registratum

nje gje tjeter do me llahtariste te kthehesha ne shqiperi esthe :

jo mungesa e dritave, jo uji, jo ushqimi qe nje zot e di nga vjen, asgje nga keto.

me llahtaris dhe mentaliteti i njerzve, i mykur, akoma komunist si athere.

nuk guxon te sugjerosh te hidhen si dragonj dhe thone fjale fyese.

une nuk fyhem por llahtarisem dhe struckem ketu ku jam ku te pakten njerzit te drejtohen me zonje e me zoteri.

holtienka

Forumium praecox

I always think about my birth place, i love it, i have great memories,but i can't live there.(too much corruption and non justice).
peace

bOy i VoGEl

Primus registratum

O llokum kethehu si te behet ty me mire,se ne emigerim pqs i kalon me shume se gjashte muaj,nje emigrant ne kete rast nuk rrjedh por(pejerdh)hic pishmen mos u bej,pyet shtat a tet dhe bej si di vet,pershendetje......... :wave:

pippo

Primus registratum

A sa keq une nje keshille kam per ju qe jeni ne dyshim o ketej o andej zgjidhni se per ndryshe i ben vetem dem vetes se jo per gje po nuk do harrini te krijonit nje jete komplete aty ku jeni ......... do ndiheni gjithmon te huaj si brena si jashte eshte njelloj ,kudo ka probleme thjesht mos jetoni me medyshje

samanta

Primus registratum

Une do te shkoj vetem per pushime ne vere(ndoshta se akoma s'e kam vendosur).Ti beje prove e kthehu mbase te pelqen,por mos te te shkoje mendja qe te ankohesh me vone :cry:

Xhaferr

Primus registratum

te kthehem ne shqiperi???
ca do bej?? te shes banane tek rruga durrsit?
mja patriota harrojeni shqiperine, per ne ka vetem para jo mbrapa.
ajt shnet

babi

Primus registratum

Lexoni vjershen me te fundit per memedheun e pastaj dilni vete ne perfundime a te ktheheni, a te ikim a te rrime ne atdhe???? :confused: :confused:

[qb]Mëmëdheu [/qb]

Memedhe quhet toka ku te iken per lesh koka
ku kam dashur meme e ate,
ku te grijne fajdet parate

ku kam fis e ku kam fare ,
ku s'ka drita por pishtare

ku te mbyt pluhri tallashi ,
ku kercet e pret kallashi

ku ka diamant e ar
por s'gjen uje as per tu lare

ku ka plehra togje-togje
dhe qindra parti per llogje.

Memedhe eshte nje cope toke
qe te ben me dhimbje koke

ku po shemben kombinate
dhe hajdutet ngrene pallate

ku ligjin ben kontabanda
dhe nje pjese punojne ne banda

ku po shiten me dollare
varret e gjysherve te pare

ku ka rruge e trotuare
jo per njerez por gomare

ku pipine ben ne breke
se ste le jevgu pa leke.

Memedhe quhet toka
ku kurrkush shqip s'kuptoka

ku bejne cmos shesin dhe dhembet
vec te ikin nga syte kembet
ku nje Miss prish virgjerine
vec te ndroje nenshtetsine.

Memedhe quhet ky vend
qe ka deputet me mend,

qe perleshen dhe bertasin
dhe se dine as vete se c'flasin.

Ku ka ligje edhe rend
vec per forme jo me gjithe mend

ku pronen qe me la im ate
ma kish zene nje zdap i gjate

dhe tash punoj argat
ne pronat e nje greku plak.

Ku per kunj tjetri te zhvesh
dhe polici rri e qesh

ku te tredhin duke qare
si vellezer opozitare

dhe ku tua dish per nder
se ka dhe tritol ne dere

ku rroj me gaz e me shpres
te gdhihem gjalle ne mengjes

ku ka buke veresie
dhe mijera lypsare si hije

ku nje vrases a gomar
ka me vlere se nje shkrimtar

ku ngroh veze revulucioni
me dipllome prostutucioni

ku ne muaj merr 100 mije leke
dhe s'blen dot nje pale breke

:confused:

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FOLAGA CHE BATTE:
[qb] Lexoni vjershen me te fundit per memedheun e pastaj dilni vete ne perfundime a te ktheheni, a te ikim a te rrime ne atdhe???? :confused: :confused:

[qb]Mëmëdheu [/qb]

Memedhe quhet toka ku te iken per lesh koka
ku kam dashur meme e ate,
ku te grijne fajdet parate

ku kam fis e ku kam fare ,
ku s'ka drita por pishtare

ku te mbyt pluhri tallashi ,
ku kercet e pret kallashi

ku ka diamant e ar
por s'gjen uje as per tu lare

ku ka plehra togje-togje
dhe qindra parti per llogje.