Te kthehem ne Shqiperi????

FALKO

Forumium maestatis
Re: Te kthehem ne Shqiperi????

Per momentin po, por kam edhe une planet e mia !

qafiri

Primus registratum

Faleminderit per mendimet tuaja!

Vertet eshte nje problem kaq i konklavitur.

however...
..te marten...
"make up mind day"!!

Dikur pata lexuar kete fraze ne AF:

"U lodha duke mesuar gjuhe te huaja
do te kthehem n shtepi!!!!

RecurrentDream

Forumium praecox

Te kthehem apo te mos kthehem, kjo eshte ceshtja.

Dhe qe te pergjigjem po ne menyre letrare /pf/images/graemlins/wink.gif : Va dove ti porta il cuore :wave:

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga heartbreaker:
[qb] [Shpresoj qe kjo teme s'ka te beje me faktin qe Luan Rama dhe ambasadori britanik ne Shqiperi firmosen sot kthimin e te gjithe emigranteve shqiptare pa dokumenta ne Britanine e Madhe... [/qb]
--------------------------------------------
-------------------------------

jo,aspak.
Po kush eshte ky Luan Rama??
Dhe nese vertet kjo paska ndodhur,nuk ka te beje asgje me mua.
Une ,vecse ndihem si i zene ne kurth kohet e fundit.Gjithcka qe mund te mendoj eshte ai moment i bukur kur te shoh njerezit e mi pas kaq kohe te gjate!!!
...por problemi eshte se une nuk ia kam as idene me te vogel se c`mund te ndodh me pas???????

Ka ndryshuar Tirana gjate 7 vjeteve te fundit????? [/QB][/QUOTE]

Ka ndryshuar qamet, por thjesht ka veshur petk tjeter, ne esence asgje nuk ka ndryshuar. Kane dale moda te reja dhe komplekse te tjera jane krijuar. Aq kam dhe une ne UK, 7 vjet. Dhe ka patur vertet momente qe kam dashur te kthehem. Por sa here qe shkoj per pushime edhe pse kaloj mire, nuk ka asgje qe me ben te kthehem atje. Career wise nuk me ofrohet asnje lloj mundesie to match what I currently have here. So, mendohu mire perpara se te vendosesh te kthehesh, trust me on that.

korcari12

Primus registratum

Per mendimin tim, po i pate letrat shko dhe mos e ki me pishman, se po ste pelqevi shqiperia, ti ajroportin e di ku eshte dhe ike mbathja..
7 vjet pa vajtur ne shqiperi kam frike se si ke leterat dhe po si pate mos shko ne shqiperi ..

pyet shtate ose tete dhe bej si di vete .... :cool:

qafiri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mirror:
[qb] Te kthehem apo te mos kthehem, kjo eshte ceshtja.

Dhe qe te pergjigjem po ne menyre letrare /pf/images/graemlins/wink.gif : Va dove ti porta il cuore :wave: [/qb]
:thumbsup:

horizonti

Primus registratum

Shko ne shqiperi dhe rri per nje fare kohe nqs nuk te pelqen me ose e sheh te veshtire kthehu perseri agje ste pengon.Ciao dhe fat

Klaudia

Primus registratum

E di si o puna o lal me thon i fjal,
Ktu Nuk Rrihet por dhe atje Nuk shkohet!!

bye iher

p.s. think well about it !!

Guest

Jam dakort me parafolsen me mire ik jeto ne evrope atje bohet qef as shqipri as namerik as nangli
zgjidh rrugen me te mire , futja nai vend tjeter evropian

sweet eda

Primus registratum

ok degjo bej kete, mendo qe do e vendosesh te kthehesh, pyetja e pare eshte cfare do besh atje, miqesine s'e ke me, se te gjithe kane ikur, prinderit, do jene por as ata s'te ndihmojne dot, motrat apo vellezerit kane jeten e tyre, me familje apo ku e di une, kshu qe i bie te jesh i vetem ne nje vend "te huaj" sepse tashme tirana, apo qyteti nga mund te jesh ti eshte i huaj, sepse edhe pse eshte folur ndoshta pak ka ndryshuar, cdo gje ka ndryshuar, perderisa i bie qe te jesh si ne nje vend "te huaj" me mire rri aty ku je qe ia ke marre doren jetes, edhe kthehu sa per nje periudhe te shkurter, sesa te marresh vendime te nxituara. te gjithe kshu themi do kthehemi per momentin se jemi te merzitur me jeten e ketushme, jete me"vrap", por u mesuam tani apo jo?!!, kshu qe do jete me e veshtire per tu adaptuar me jeten e shqiperise sidomos pas kesaj periudhe te gjate kohe qe s'ke shkuar. une kam 4 vjet, dhe te betohem qe i kam harruar njerezit, iu kam harruar fytyrat, dhe me thene te drejten i dua me shpirt, por do doja me shume qe ata te vinin ketu sesa une te kthehesha atje. te gjithe neve qe kemi ikur me kohe, s'kemi te ardhme ne shqiperi. pse-ne, gjeje brenda vetes!!!.

qafiri

Primus registratum

Hey,dua t`ju falenderoj ju guys per mendimet dhe sugjerimet(edhe pse ca ia futen si kau peles).

Une e kam ndare mendjen....kam prere dhe bileten...
Ndoshta po gaboj(shpresoj qe jo,megjithate), por kam kaq nevoje te kthehem ne shtepi.
Ndoshta ....dashuria per token time eshte me e madhe se kenaqesia qe fitoj nga paraja e fituar ne nje toke ku pavaresisht sa kohe kalon, I HUAJ ngelesh gjithmone.

falemiderit :wave:

sweet eda

Primus registratum

hajt ia kalofsh mire, dhe te uroj gjithe te mirat, por se mos na shkruash nga shqiperia duke na pyetur sesi t'ia besh per te ikur jashte shtetit :tipsy:

zog

Primus registratum

ti po kthehesh, TE LUMTE! po pate harru shtepine, hap nje teme tjeter, shoqnia pa tjeter do te dije te ta kujtoje. sheqer i kemi shoqet. :goofy:

Genta

Primus registratum

Po me habisni te tere. Vertete nuk doni te ktheheni ne Shqiperi?? Te gjithe mendoni vetem per veten? Vetem ne qe kemi qene jashte dhe kemi marre nje kulture tjeter, kulture "evropiane" mund ta ndryshojme ate menatlitet ne Shqiperi.
Eshte normale qe kur kthehesh atje hasesh me probleme qe nuk i has ne vendet ku jetoni. Atje nuk ka drita, nuk ka uje me kryesoret per jetesen, jo vetem qeveria por ne te gjitha administrat punojne njerez te korruptuar, por prape eshte vedni yne. Duhet te kthehemi dhe te bejme dicka per te.
Ne lidhje me temen une mendoj te kthesh, nqs e ndjen qe nuk jeton dot me aty ku je. :wave:

Genta

Primus registratum

Ah tani e lexova sa mire ben qe kthehesh :thumbsup: :kiss: :wave:

iliriano

Primus registratum

Fillimisht postuar nga heartbreaker:
[qb] Ka ca kohe qe ky mendim po me mundon.
Ka shume kohe qe jam larguar dhe kohet e fundit malli per token time nxorri koken nga thellesia e shpirtit tim.
Isha betuar qe te mos kthehesha ne Shqiperi por deshira per tu kthyer eshte kaq e forte.
Vecse kam frike...
...kam frike se nese kthehem do te ngelem i zhgenjyer....
Une nuk dua te zhgenjehem.
Nese kthehem nuk dua te perjetoj te
qenit "EMIGRANT" kurre me.

ju lutem,ndricomeni!!!
Ia vlen te kthehem apo eshte nje marrezi???

p.s
kam 7 vjet qe jam larguar. [/qb]
Tani varet se per cfare qellimesh ke ndermend qe te kthehesh?Une personalishte njof shume veta qe jane kthyer ne Shqiperi te cilet kane studiuar ose punuar ne perendim dhe eksperiencen e fituar kane arritur qe ta praktikojne ne shqiperi dhe dy nder keta jane dhe vellezerit e mi dhe raste te tilla jane me qindra.
Me besoni nje eksperince e fituar ne perendim dhe e praktikuar ne Shqiperi eshte sukses i sigurte.
Thone se ne shqiperi historia eshte duke leziur me hapa te shpejte dhe 10 vjete vlejne sa per 100.
Ti nese je ne gjendje qe te krijosh ose te ndertosh dicka kthehu. :thumbsup:

ardita

Primus registratum

kur te arrish na trego pak si te duket!jam shume kurioze ta di. ke marre nje vendim goxha te rendesishem. te uroj fat!

qafiri

Primus registratum

back to Albania is back to NOWHERE!!!!!!
Ka 3 jave qe jam kthyer dhe nuk mund te rrij ne kete vend as dhe nje minute me shume.

F*****G SHIT EVERYWHERE!!!!
Asgje s`ka kuptim!
Everything is a TOTAL mess!!!!!

O zot!!!!!
E KISHA HARRUAR SHQIPERINE!!!!!

KEEP AWAY!!!!!

DEVIL-girl

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mr. I:
[qb] back to Albania is back to NOWHERE!!!!!!
Ka 3 jave qe jam kthyer dhe nuk mund te rrij ne kete vend as dhe nje minute me shume.

F*****G SHIT EVERYWHERE!!!!
Asgje s`ka kuptim!
Everything is a TOTAL mess!!!!!

O zot!!!!!
E KISHA HARRUAR SHQIPERINE!!!!!

Nje zot e di sa mall kam te kthehem por c'ti besh qe kam shume frike se do jete fundi,mungojne gjerat me elementare atje.

KEEP AWAY!!!!! [/qb]