Studentllëku dhe Rinia Shqiptare

njolle e zeze

Primus registratum
Re: Studentllëku dhe Rinia Shqiptare

hey pike meqe morali qenka karvizita intelektuale si ja bo per ne hale ?

pirdh pirdh se lirohesh po mos harro se atje te gjith kan te njejten pasuri /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

o gomor, kujt i thu te "zgjuar" ti. nje i ZGJUAR eshte kurdohere dhe I PASUR, ndersa nje BUDALL mund te jete edhe i pasur, kur vjedh, kur fiton lloton, kur eshte anetar partie, mnjf ne kushte specifike si rasti babes tat psh.

Ky errol the pikey,kam pershtypjen qe do jeta nga ata qe i fut nje doze te mire dhe me pas vjen e shkruan ketu ne forum.
Megjithate ta shohesh thelle conceptin qe ai do te shfaq ka te drejte,ne shqiperi ashtu eshte!
Te pakten per mendimin tim,dhe ato qe lexoj perdite neper gazetat tona!

bona

Primus registratum

errol the pickey

i/e dashur

per here te pare lexoj nje gje qe pelqej ketu. i love your writing. shqiptaret duhet te mesohen me te gjitha. mezi po pres te krijohet nje elite e mirefillite shqiptare qe kur te shtrohen darka ne Fifth ave ne Manhatten me mbesen e gorbacovit e te francuase apo Clinton te ftohet the bija apo mbesa e tosit apo ti vete biri i elites shqipare.

PS: une belong te njerizit qe nuk qurraviten, (familja ime s'ka bisness por paret i bej vete dhe ne NY nuk paguan dot computerin te te kaloj provimet per ty )

kiss
bona.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga nigel the blade:
[qb] let me get this straight,because i'll say it just once:une dhe disa shoke te mi shume te ngushte(jemi si vellezer praktikisht,jemi rrit bashke,etj)qe jane ne kete cast para notebook-ut tim,e kemi konsideruar ket albanian forum si nje loje karllik qe ju kalamoj i cik mendjeshkurter,natyrisht te preokupuar per te ardhmen tuaj,e merrni seriozisht.une ju kuptoj:edhe une,dikur,isha si ju te tjeret.per te kap nji goce qe me kishte njel fiksim duhet te isha shume i gojes qe asaj ti mbushej mendja se ja vlente te lidhej me mua.por tani gjerat kane ndryshu dhe ky ndryshim me pelqen shume.praktikisht,kam bo te gjitha ato qe kisha enderruar gjithmone:e merrni me mend shume lehte,o smart kids.pikesepari,kom pas i tufe me dashnore,shqiptare e te huaja,kom bo pushime fantastike(si ne endrrat e mia),kam njohur shume,shume truly exciting people,etc.

po pra,une dhe keta te tjeret ketu rreth e perqark meje jemi rich bitches.dhe s'mund as ta imagjinoni si ndihemi.the world is ours.we wanna fu... it to death. ... per tiu kthyer gjerave konkrete,une e kuptoj qe qenia ime virtuale eshte bere shume antipatike dhe e padurueshme.plotesisht e natyrshme.te varferit nuk mund te simpatizojne me te pasurit.pas 50 vjet barazitizmi gjerat po shkojne ne vendin e tyre.kjo nuk ju pelqen,por this a hard fact of life.leket jane pushtet,per tiu pergjigjur pyetjes se tea.ne qe kemi leket mund te blejme gjithcka.ai qe s'ka leke s'mund te behet kurre i ndergjegjshem per kete.everything in life is just business.te gjithe e kane nji cmim.edhe profesoret e fakulteteve ne shqiperi dun ti thone fukarallikut:ike q...!ju nuk i dini te gjitha,ne fakt ju s'dini gjo prej gjoje.dhe s'keni si ta dini.i meshoni fantazise si per perralla,yack about bull... ,dhe kujtoni se jeni me te mire se ne shkerdhatat me leke boll.

me metodat "demokratike" perendimore nuk mund te ecet ne shqiperi.me besoni,nuk ka per te funksionuar kurre.ata te mjaftit jane silly wankers.

per nga edukimi qe kam marre ketu ne universitet une e di shume mire se cfare duhet bo qe shqiperia te behet nji vend normal.por une jam paksa as greedy as a pig.me interesojne qefet.ne e dime si funksionon sistemi politik ne demokraci dhe i njohim pikat e dobeta,mangesite qe dalin ne pah ne vende primitive e te izoluara si shqiperia.duke vendosur shoket e mi(vellezerit e mi)ne pikat kyce te hierarkise shteterore i marrim ne te gjitha ne dore.ndoshta atehere mund te behet per shqiperine ajo qe napoleoni beri per francen.ideja ime ne ato kushte do te ishte qe te hyja ne librat e historise se shqiperise,sepse kjo ide me pelqen.
jo sepse me intereson mendimi i ndryshimit te jetes se njerezve.me falni per cinizmin,po per mu te tjeret jane thjesht "tools".

ata politikane qe shahen nga ju populli jane me gjithmend te paorientuar ne mendimet e tyre drejt nje konceptimi modern te politikes.dhe me gjithe shkollen qe jam duke e mbaruar as mua s'me intereson.ne fakt mua do te me interesonte pushteti absolut.ne keto kohe demokracie kjo eshte e pamundur.nuk do te kete kthim mbrapa,asnjehere.

shkurt,o kalamoj,ne internet une mund te jem plotesisht i sinqerte(si tani)ose ne raste te tjera mundohem tju blej mendjen.natyrisht,bota juaj shume e vogel nuk eshte ajo e jona qe eshte i gjithe globi.e kuptoni,po ju them gjera qe po tju takoja tèt-à-tèt s'do jua thoja kurre.

gjithsesi,per ta mbyllur une kur flas komandoj,perndryshe hesht. [/qb]
S'kam zakon ti fyej njerzit kshtu po ty po ta them troq:TI QENKE NJE CUN SHKERDHATE DHE PIKE.

TEA

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Nuk na e blejne dot nderin, si thoni ju? [/qb]
ben detto :thumbsup:

po jan disa qe nuk i din akoma keto vlera qe permende pak me lart.

zog

Primus registratum

X-ray, ka mundesi me e shpjegu cili eshte koncepti i tij, pervete nuk arrij te kuptoj per çfare hyn ne pune SHKOLLA kur jemi te pasur dhe te zgjut (siç eshte rasti Errolit).

pra ne qofte se ai djali e shpjegon kete, atehere eshte me te vertet i zgjut siç thote, per te pasur e besoj, te gjithe shqiptaret qe lidhen me internet jane te tille, por jo te gjithe shqiptaret emigrante e ketu eshte antagonizmi midis tyre.

ps; te pakten nje gje eshte e sigurte Erroli eshte çun me nje fare edukate, nuk i pergjigjet provokimeve me provokim, por te jesh me edukate s'eshte e thone me qene njekohesisht i zgjut, inteligjent.

uriahheep

Primus registratum

gjeja qe me shqeteson me shume eshte mentaliteti dhe mendimi qe kane per jeten shoket e mi qe studjojne ne tirane.endrra e tyre eshte te mbarojne univ dhe te kapin ndonje "pune te mire" dmth doganier etj.ne studentet e ketij brezi duhet te vazhdojme revoluzionin e fillimit te viteve '90.duhet te bejme jeten tone te ndershme..ne profesionin tone.te mos zgjedhim tregtare te improvizuar ne krye te qyteteve tona,te sfidojme me sjelljen dhe mendimet tona prof 60-vjecare qe nga jeta kerkojne vetem shishen e rakise.
p.s. ata qe e deklarojne veten pasanike jane per te ardhur keq.

zog

Primus registratum

uria hip, sipas teje ti e bon shkollen me perparu shtetin.
per vete kur s'kam menu per shtetin kur beja shkolle, te jem trap thu.

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga uriah heep:
[qb] te mos zgjedhim tregtare te improvizuar ne krye te qyteteve tona,te sfidojme me sjelljen dhe mendimet tona prof 60-vjecare qe nga jeta kerkojne vetem shishen e rakise.
[/qb]
:thumbsup:

TEA

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga bleri22:
[qb] 8.sa per ata studentet qe qenkan jashte dhe qenkan shpresa e vetme me duket pak per te mos thene shume,zhgenjyese dhe aspak reale.
9.sipas ketij artikullshkruesit ne qe mbarojme ketu jemi te gjithe deficente, injorante, te paafte, etj. e ndoshta te padenje per te punuar ne kete vend, se per ta zhvilluar e me thenie te tipit "po kthehem per te miren e vendit" besoj se ka vite qe nuk kane me vlere.
[/qb]
me vjen vertet keq qe ka ndodhur ky keqkuptim...sepse asnje nuk i krekoset ketij mendimi. :shrug:

njolle e zeze

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] uria hip, sipas teje ti e bon shkollen me perparu shtetin.
per vete kur s'kam menu per shtetin kur beja shkolle, te jem trap thu. [/qb]
jo mo zog po shteti mendonte per ty kur te jepte shkollen falas. pastaj snjoh njeri te jet aq i plotesuar sa te di synimet e shkolles qe bo. une per vete me dy dege e sdi se ku do perfundoj pasi shkolla nuk ligjeron se ku perfundon.
ne shqiperi aplikohet gjere e gjate thenia "kalova lumin te dhjefsha kalin" kshq sma ha mendja qe ka rob zoti qe eshte aq i perkushtuar shtetit . llogjika te con te besosh qe te gjith shkollohen per te miren e tyre dhe keshtu dhe shteti perfiton qofte shqiperia apo dhe USA me mua.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga njolle e zeze:
[qb] jo mo zog po shteti mendonte per ty kur te jepte shkollen falas. [/qb]
na habite per ner, pa na e thuj njiçik ku i gjen paret shteti, i pret me thike buke a siiiii. motra (tu kam bo fiksim me duket qe me ndjek si rrodhe prapa /pf/images/graemlins/laugh.gif ) JEMI NE pa eshte SHTETI, tha dulla ne kohe te vet. mos e harro ket.

njolle e zeze

Primus registratum

ne akuacion te barabart jeni mo shumezo e pjesto si te duash ne fund te fundit si ti si shteti jeni parazit per njeri tjetrin. ti nuk menove per shtetin e as shteti nuk menovi per ty se kishte preokupime te tjera(paranojake) po syrin e kishte vigilant :goofy: edhe per kalamoj si puna jote se i kishte friken dhe pleshtit.

education applies itself thru the triccle down effect.

njolle e zeze

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]
motra (tu kam bo fiksim me duket qe me ndjek si rrodhe prapa /pf/images/graemlins/laugh.gif ) JEMI NE pa eshte SHTETI, tha dulla ne kohe te vet. mos e harro ket. [/qb]
ah do i behet qejfi rrodhes qe i jep aq vlere pas vetes tija.

njolla

zog

Primus registratum

njolle, nuk e kuptova ça deshe me thone, perserite dhe nje here. :tipsy:

ta kisha llafen ketu, kur shteti ma jep shkollen falas, shikon interesin e tij ne rradhe te pare e nuk e ben per humanizem, e dyta eshte baba im ai qe PAGUN. aresimi (dhe jo vetem ai) i nje shteti financohet nga taksat e shtetasve.

desha te shtoj dhe ket tjetren, ata nxenes qe mendojne te shkollohen per begatine e vendit, jane trapa, ose te indoktrinuar keqas, ndersa shteti, cilido shtet nepermjet arsimtareve te vet, natyrisht qe ben nje propagande te tille, siç e thashe dhe me lart vetem per interes te tij, nje i shkolluar paguan taksa me shume.

tani meqe e shoh qe e ke kap me mu, a mund ti pergjigjesh pyetjes time, Kur jemi te pasur dhe te zgjuar, per çfare na duhet shkolla?

ps; dhe mos kujto se ate qe te kam premtu e kam harru, shpresoj se shpejti te ta nis.

A

Adami

Guest

Le te vazhdojme pak me kete xhaxhin qe qenka nje dijetar kaq i madh:

errol the pikey /pf/images/graemlins/tongue.gifikesepari,kom pas i tufe me dashnore,shqiptare e te huaja,kom bo pushime fantastike(si ne endrrat e mia),kam njohur shume,shume truly exciting people,etc.

Pergjigje: Mos do thote kjo qe ti do vdesesh ndryshe nga te tjeret?Ah po, ata qe kane leke e kane dashnore dhe bejne pushime jetojne deri ne 1500 vjec.Ok te kerkoj falje nqs eshte ashtu.

errol the pikey /pf/images/graemlins/tongue.gifo pra,une dhe keta te tjeret ketu rreth e perqark meje jemi rich bitches/

Pergjigje: rich jeni por ama bitches ( qofte edhe ne kuptimin figurativ te fjales).E pranon vete ti kete.

errol the pikey :everything in life is just business.

Pergjigje: kjo eshte e vetmja pike te pajtohem me ty.

errol the pikey :me metodat "demokratike" perendimore nuk mund te ecet ne shqiperi.me besoni,nuk ka per te funksionuar kurre.ata te mjaftit jane silly wankers.

Pergjigje: Mbase ti jo por ama jane shumica e atyre ne shqiperi qe kerkojne te kene demokracine perendimore, qofte edhe ata rich bitches per te cilen e ke fjalen ti.

errol the pikey :une dua shume nje person te bukur me te cilin kam shume komplicitet.une e dua,e respektoj,e trajtoj si mbretereshen time.dakord,here pas here kam ndonje one-night-stand.por zemren ja kam falur yllit tim.

Pergjigje: Is this what they call SELFISH?
Tema me se e qarte, e ti akoma flet per dashnore e per qejfe natet?Diku me lart e pranove me se miri qe para se te behesh politikan, lexo edhe pak historine e popullit shqiptar.Lexoje per qejf meqe qejfet i paske te shumta (nolimit), se e di qe ste intereson shume historia e popullit shqiptar.

errol the pikey :ka vetem nje klase ne shoqeri qe mendon per leket me shume se te pasurit.keta jane te varferit.te varferit s'mund te mendojne per asgje tjeter.that is the true misery of being poor.

Pergjigje: po diskutohet per ata qe jane me te afte se ti te shkojne ne shkolle. Po flitet per ata qe me te vertete dine dicka (edhe pse ata mund te korruptohen).Me vjen mire qe babai yt eshte i sukseshem ne biznes dhe i uroj Double of what he is having now , por meqe ke kaq shume leke cte duhet te lodhesh trurin me shkollen,meqe politikan behesh edhe pa shkolle nqs ke leke. Qejfet i ben edhe pa shkollen .

Perfundim: Thjeshte me ty errol the pikey u nisa nga postimi, dhe asgje personale, se mbase edhe nuk je i tille.Ke nje dicka te mire qe mbase edhe thua ate qe me te vertete eshte: Realitetin.
Por edhe te dalesh ne rruge apo ne makine si politikan e te hash pershtym turinjve ose ndonje shprehje popullore si psh: ja po na vjen xhaxhi shkerdhatacioni, jo leke e power te kesh por te kesh ardhur nga Qielli do ishte nje poshterim.Ishalla ndonjerit politikan si ty i bie per hise zona e elektoratit ne Shkoder se e shikon ti se si ato leket e medha behen just change. Eshte e vertete kur thua qe i pasuri blen gjithcka e ben cfare te doje, por ama eshte edhe e vertete qe ka edhe nga ata njerez si puna e te varferve qe permend ti ne postime qe te bejne sherr ne jete vetem nga inati.Pra jane te dyja variantet e te pasurit dhe e te varferit qe ekzistojne ne Shqiperine tone meqe metodat demokratike nuk do funksionojne kurre .

.................................................
Me respekt Adami

hatchet harry

Primus registratum

besoj se e kuptoni qe kur futem naihere,ne ndonje moment qe du te "vras" kohen time te cmuar,ne internet,tek albanian forum(sikur ciceroni dhe katoni tju degjonin do ju kapnin me shqelma n'by...)me arsehole starts laughing.

une nuk du te zgjatem me shpjegime,spse s'kom dale ketu as te justifikohem,as te shfajesohem se pse jom i pasur dhe me shkolle.aq me teper qe shumicen prej jush,edhe pse nuk ju njoh,e konsideroj nje tufe me silly wankers,very sad and frustrated sods.per me teper tani jom tu dal dhe bye-bye!

njolle e zeze

Primus registratum

pikey

blah blah!!!!
how do u think the wanking god excused himself to u that u think u are immune to owing us an explanation for those luxuries that befall u

bro shih nje here se mos te pikon catia diku se perndryshe nuk do detyroheshe te mbash ombrelle brenda. /pf/images/graemlins/wink.gif