Fillimisht postuar nga nigel the blade:
[qb] let me get this straight,because i'll say it just once:une dhe disa shoke te mi shume te ngushte(jemi si vellezer praktikisht,jemi rrit bashke,etj)qe jane ne kete cast para notebook-ut tim,e kemi konsideruar ket albanian forum si nje loje karllik qe ju kalamoj i cik mendjeshkurter,natyrisht te preokupuar per te ardhmen tuaj,e merrni seriozisht.une ju kuptoj:edhe une,dikur,isha si ju te tjeret.per te kap nji goce qe me kishte njel fiksim duhet te isha shume i gojes qe asaj ti mbushej mendja se ja vlente te lidhej me mua.por tani gjerat kane ndryshu dhe ky ndryshim me pelqen shume.praktikisht,kam bo te gjitha ato qe kisha enderruar gjithmone:e merrni me mend shume lehte,o smart kids.pikesepari,kom pas i tufe me dashnore,shqiptare e te huaja,kom bo pushime fantastike(si ne endrrat e mia),kam njohur shume,shume truly exciting people,etc.
po pra,une dhe keta te tjeret ketu rreth e perqark meje jemi rich bitches.dhe s'mund as ta imagjinoni si ndihemi.the world is ours.we wanna fu... it to death. ... per tiu kthyer gjerave konkrete,une e kuptoj qe qenia ime virtuale eshte bere shume antipatike dhe e padurueshme.plotesisht e natyrshme.te varferit nuk mund te simpatizojne me te pasurit.pas 50 vjet barazitizmi gjerat po shkojne ne vendin e tyre.kjo nuk ju pelqen,por this a hard fact of life.leket jane pushtet,per tiu pergjigjur pyetjes se tea.ne qe kemi leket mund te blejme gjithcka.ai qe s'ka leke s'mund te behet kurre i ndergjegjshem per kete.everything in life is just business.te gjithe e kane nji cmim.edhe profesoret e fakulteteve ne shqiperi dun ti thone fukarallikut:ike q...!ju nuk i dini te gjitha,ne fakt ju s'dini gjo prej gjoje.dhe s'keni si ta dini.i meshoni fantazise si per perralla,yack about bull... ,dhe kujtoni se jeni me te mire se ne shkerdhatat me leke boll.
me metodat "demokratike" perendimore nuk mund te ecet ne shqiperi.me besoni,nuk ka per te funksionuar kurre.ata te mjaftit jane silly wankers.
per nga edukimi qe kam marre ketu ne universitet une e di shume mire se cfare duhet bo qe shqiperia te behet nji vend normal.por une jam paksa as greedy as a pig.me interesojne qefet.ne e dime si funksionon sistemi politik ne demokraci dhe i njohim pikat e dobeta,mangesite qe dalin ne pah ne vende primitive e te izoluara si shqiperia.duke vendosur shoket e mi(vellezerit e mi)ne pikat kyce te hierarkise shteterore i marrim ne te gjitha ne dore.ndoshta atehere mund te behet per shqiperine ajo qe napoleoni beri per francen.ideja ime ne ato kushte do te ishte qe te hyja ne librat e historise se shqiperise,sepse kjo ide me pelqen.
jo sepse me intereson mendimi i ndryshimit te jetes se njerezve.me falni per cinizmin,po per mu te tjeret jane thjesht "tools".
ata politikane qe shahen nga ju populli jane me gjithmend te paorientuar ne mendimet e tyre drejt nje konceptimi modern te politikes.dhe me gjithe shkollen qe jam duke e mbaruar as mua s'me intereson.ne fakt mua do te me interesonte pushteti absolut.ne keto kohe demokracie kjo eshte e pamundur.nuk do te kete kthim mbrapa,asnjehere.
shkurt,o kalamoj,ne internet une mund te jem plotesisht i sinqerte(si tani)ose ne raste te tjera mundohem tju blej mendjen.natyrisht,bota juaj shume e vogel nuk eshte ajo e jona qe eshte i gjithe globi.e kuptoni,po ju them gjera qe po tju takoja tèt-à-tèt s'do jua thoja kurre.
gjithsesi,per ta mbyllur une kur flas komandoj,perndryshe hesht. [/qb]