Studentllëku dhe Rinia Shqiptare

DAC

Primus registratum
Re: Studentllëku dhe Rinia Shqiptare

eroll the pikey.............

Ti e paske menjen pik er vlla .... po un desha me thon dhe dica .... Qe ti dhe ne bashk nuk jemi vec se nji grimc rere ne kete glob.... E ke parasysh reren e gjith botes aty mrena jemi dhe ne kshuqe po qe puna me peshu paret mir se te vish ...... dhe gjoja me e bukur o se kom thy nja tre peshore tu i peshu kshuqe hajde .... Dhe ka nji gjo me te bukur qe dhe ty do te pelqej ... e di pse se sa me peshojn librat ne biblotek me peshojn dhe paret ne bodrum.......
Po me te thon te drejten ... ti ke i gjo ma teper se un ke shpat ne dor ..... po ja bo si puna e atyre kreshnikeve qe dilnin e vritshin e preshin dhe thonin jom vec un e nuk ka te tjer (apo nuk e di historin ) .... Po esht dhe i gjo tjeter se ... Kur doli baruti kreshniket u mcefen .. kshuqe !!!!!!!!!!

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DACI:
[qb] eroll the pikey.............

Ti e paske menjen pik er vlla .... po un desha me thon dhe dica .... Qe ti dhe ne bashk nuk jemi vec se nji grimc rere ne kete glob.... E ke parasysh reren e gjith botes aty mrena jemi dhe ne kshuqe po qe puna me peshu paret mir se te vish ...... dhe gjoja me e bukur o se kom thy nja tre peshore tu i peshu kshuqe hajde .... Dhe ka nji gjo me te bukur qe dhe ty do te pelqej ... e di pse se sa me peshojn librat ne biblotek me peshojn dhe paret ne bodrum.......
Po me te thon te drejten ... ti ke i gjo ma teper se un ke shpat ne dor ..... po ja bo si puna e atyre kreshnikeve qe dilnin e vritshin e preshin dhe thonin jom vec un e nuk ka te tjer (apo nuk e di historin ) .... Po esht dhe i gjo tjeter se ... Kur doli baruti kreshniket u mcefen .. kshuqe !!!!!!!!!! [/qb]
Daco, m`ka kercenu Pika . M`ka thone qe fillu e mendo per vendin e pune s e per konkursin. /pf/images/graemlins/laugh.gif Qysh t`ja boj, ta mor me forcate mia apo ti fus nji te martume me nji pasanik Tirone edhe t`ja hudh lumit? /pf/images/graemlins/laugh.gif

ALPE

Primus registratum

I dashur Erol,
vetem pak sekonda perqendrim mund te kape kontraditat qe ekzistojne ne fjalet e tua:
1)Me habit fakti i nguljes tende perballe faqes se ketij forumi, kur ke kaq shume "qejfe" per te bere. Si te del koha, dear??? S'jane minuta te dashura keto per ty?
2) Zgjidh, ke mbretereshe, apo kurva? Sepse njera eshte negimi i tjetres.
3) Mbreteresha jote nuk duhet te jete kaq mbretereshe, perderisa ti akoma je ne kerkim, shqiptare apo te huaja.
4) Nje fakt baze per te dalluar nje mashkull problematik, eshte fakti qe kerkonte femrat ate qe nuk e gjen te vetja. As shqiptare as te huaja, nuk do te te japin pergjigjen qe deshiron i dashur, ndoshta po kerkon ne seksin e gabuar. Apo jo?
5) Ne te tilla raste, lidhja me figuren mashkullore ne familje eshte kyçe. Babi??? Po ti?
6)Teoria politike qe kaq shume e ke per zemer, nuk do te jape pergjigjet qe kaq shume kerkon. Te psikoanaliza mbase do gjesh diçka me shume.
Konfliktet e tjera qe shprehen ne shkrimin tend, nuk kam kohe t'i shqyrtoj, sepse ndryshe duhet te me paguash nje konsulte. Believe me, po shkruan nje person me edukim ne fushen psikologjike, sociologjike dhe te teorise politike.
Konfronto konfliktet e tua, perpara se te jete vone. Bota eshte plot me fitues e deshtues, dhe, ne nje perspektive historike, te tere jane te tille. Edhe vete Napoleoni, qe ti kaq shume e lakmon!!! Nje dite, ai humbi... dhe shume.

kapedani

Primus registratum

Fillimisht postuar nga errol the pikey:
[qb] ku e di ti x-ray si shprehen te pasurit ne albforum?une nuk po flas me cunin e john major apo me lord hampton smythe st. michael,etc. [/qb]
Mire qe e kuptove qe nuk po flet me djemte e ketyre me siper,se nuk i ke bere akoma ditet.Zakonisht per dike qe i ka hipur vetja ne qejf thuhet:fluturon me presh ne b*ythe po nuk e di se pse per rastin tend shkoka me shume bishti lopates,se po fluturon nji çik si shume jo per gjo.
Dhe nji diçka tjeter,kur fillon fjalia fjala e pare fillon gjithmone me germe te madhe po ashtu edhe emrat kur i shkruajme duhet ti shkruajme me germe te madhe.Ti thashe qe ti dije ashtu sa per kulture te pergjitheshme.Jeta eshte e gjate dhe sa te rrosh do te mesosh i thone kesaj pune.

abs

nuk e di...

postuar nga ALK73:I dashur Erol,
vetem pak sekonda perqendrim mund te kape kontraditat qe ekzistojne ne fjalet e tua:
1)Me habit fakti i nguljes tende perballe faqes se ketij forumi, kur ke kaq shume "qejfe" per te bere. Si te del koha, dear??? S'jane minuta te dashura keto per ty?
2) Zgjidh, ke mbretereshe, apo kurva? Sepse njera eshte negimi i tjetres.
3) Mbreteresha jote nuk duhet te jete kaq mbretereshe, perderisa ti akoma je ne kerkim, shqiptare apo te huaja.
4) Nje fakt baze per te dalluar nje mashkull problematik, eshte fakti qe kerkonte femrat ate qe nuk e gjen te vetja. As shqiptare as te huaja, nuk do te te japin pergjigjen qe deshiron i dashur, ndoshta po kerkon ne seksin e gabuar. Apo jo?
5) Ne te tilla raste, lidhja me figuren mashkullore ne familje eshte kyçe. Babi??? Po ti?
6)Teoria politike qe kaq shume e ke per zemer, nuk do te jape pergjigjet qe kaq shume kerkon. Te psikoanaliza mbase do gjesh diçka me shume.
Konfliktet e tjera qe shprehen ne shkrimin tend, nuk kam kohe t'i shqyrtoj, sepse ndryshe duhet te me paguash nje konsulte. Believe me, po shkruan nje person me edukim ne fushen psikologjike, sociologjike dhe te teorise politike.
Konfronto konfliktet e tua, perpara se te jete vone. Bota eshte plot me fitues e deshtues, dhe, ne nje perspektive historike, te tere jane te tille. Edhe vete Napoleoni, qe ti kaq shume e lakmon!!! Nje dite, ai humbi... dhe shume.

o lalalaaa, ksaj i them, me ti numru, e tak tak e tak /pf/images/graemlins/wink.gif :angel: /pf/images/graemlins/laugh.gif

sa m shijoj nikjo kafe... :thumbsup:

arterie

Primus registratum

Lexova shume nga te gjithe ketu panvaresisht se ishin brenda dhe jashte teme. Me duhet te besoj nag te dy krahet ketu, qe nga ata flamurtaret e zjarrte e deri ku di une ata te dashuruarit me veten. Gjithcka eshte e besueshme te ndodhe andej na Shqiperia , por per ca gjera qe i kam kaluar vete nuk me duket se kane ndryshuar se te pakten nuk ndryshuan dot per 5 vite eksperience ne auditoret e atyre universiteteve. Une nuk mund te them se nuk mund te kete edhe anashkalime por per te shkaur deri atje duhen luajtur me shume karta sesa leke. Po ju sjell vetem nje shembull dhe shpresoj qe ata qe e kane kaluar do te jene dakort me mua. Kush eshte ai qe ja ka marre vitin me leke apo me $ e cdo lloj valute ne cfare do shifre Bashkim Rusetit tek Ekonomiku? Kush eshte ai se une paguaj vetem te i jap doren nje here. Jua garantoj une se asnje. Dhe jo per 100$ qe thoshte ai i artikullit por as pe gjithe pasurine e atij qe e gjente shijen e jetes te ...vat. Dhe jam shume i bindur se Bashkim Rusetsa kane te gjithe fakultet ,te pakten te Tiranes. Nuk po me kujtohet emri i nja dy te tjereve tek Shkencat e aq me keq tek Mjekesia. Une fola per eksperiencat e mija dhe ju te tjeret mund tua mbushni mendjen me ato qe keni kaluar. Ne 2001 Bashkim Ruseti ka len djalin e tij nen vije te kuqe tek konkurimet e Ekonomikut. Nje tjeter i ka vene pistoleten ne balle dhe ai i ka thene "terhiqe he se une nuk te kaloj". Sa te kripur ne para dhe sa me fame jane djegur aty dhe nuk e kane marre pa lexuar. Nje shok tjeter i ka shkruar te gjitha se e ka ndihmuar kolegu i Bashkimit dhe pasi e pa fleten plot e ka kerkuar Bashkimi ta mbroje provimin para tij dhe i ka djegur vitin. Disa nga ju e dine mire se po nuk kalove ne nje lende qofte edhe ajo fiskultura digjesh brenda vitit dhe po u perserit per 3 here digjet universiteti dhe te dyhet te konkurosh perseri per te. Po ju them une se tek Ekonomiku ka shume Bashkimsa qe e vetmja arme per te mbrojtur dinjitetin e tyre dhe emrin Profesor as qe behet fjale te korruptohen ne asnje lloj menyre. Po ju them se kur isha une Aleksander Meksi solli nje njeri te vetin ne Ekonomik ne mes te Janarit gje qe ishte e pakonceptuar ne futjen ne universitet dhe ne provimet e Qershorit u dogj ne me shume se 4 provime. Iku pra edhe ai edhe pse nen emrin e kryeministrit te atehershem. Jam shume i sigurte edhe per ata FRESSH-tat. Profesoret qe e egezojne kete emer jane si gjeneralet e ushtrise qe vdesin ne fushen e betejes per mbrojten e emrit te tyre (pastaj te atdheut). Pranoj qe ndodhin por qe nuk mund te i kalojne sites per kater vite pa u lagur fare. Kush i ka provuar le te flase kush jo le te pellase.
Ju pershendes te gjitheve qe i keni marre me zotesi dhe qe keni arritur te kaloni mesataren 8 ne universitet. Nese leku eshte permbushje e kenaqesise dija eshte vete kenaqesia. Une tani kam leke dhe do te kem me shume ne te ardhmen fale zotesise sime dhe jo te nje tjetri por kenaqesine qe me jep dija nuk ma zevendeson kurre luksi. E di qe kur dua te shkruaj ndonje gje ulem ne keto kafet e thjeshta ketu ku jetoj dhe sepse atje e gjej frymezimin dhe kenaqesine qe te jep dija, ndersa per te kaluar streset shkoj atje ku ca me siper i quanin "molle e ndalur" per ata qe s'kane. Pra atje shkoj per te shfryre.
Thjeshte pershendetje.

pippo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga rory o'rourke:
[qb] per mu deri tani jeta e studentit ka qene e mbushur me leke ene femra,pervec natyrisht kryerjes se shkolles.edhe une jom nji nga ata pinjollet arrogante,cinike,individualiste qe permenden te artikulli me lart.ne dallim nga ai tipi me lart une shkollen s'e marr me leke,megjithese e kam mundesine.nuk dua qe ata te shtresave ekonomike me te ulta se e imja qe jane te papi... te kene mundesi te kapen te aftesite profesionale.i wanna be the best.sido qe te jete,o people,flijeni mendjen.ju mund ti keni zili ata pinjollet arrogante,cinike,egoiste por gjithmone ne do te jemi,sot e mot.po qe se i ke edhe leket,edhe aftesite profesionale(si puna ime)atehere ju te tjeret e keni te mbyllur gojen.per mua modeli i studentit qe duhet ndjekur eshte bill clinton dhe pastaj fatos nano.une nuk e mbaj koken poshte.une i shof te tjeret nga lart poshte,sepse e di cfare du dhe ku du te mberrij.une jam nje student shqiptar atipik.kam leke,shume leke,por ne nje te ardhme nuk dua qe thjesht te kem nen vete nje tufe me kurva,por te gjithe ju te tjereve(nese jetoni ne shqiperi). ... shqiperia eshte nje lloj kolumbie ku ne menyre paradoksale femijet e pasanikeve(midis ketyre shume shoke te mi)ne vend qe te mendojne si une bien pre e disa baxhellave debile,dhe ju lene mundesi morracakeve,bythgrisve,te pabrekve qe e morin i cope shkolle te ngrejne koke.elita e ardhshme e shqiperise do te dale,me hir ose me pahir,nga radhet tona por do te jete fiktive.kur pasaniket ti cojne femijet ne oxbridge,harvard,yale,etc atehere do te na hyje ne gjak i cik me shume disipline dhe ne shkerdhatat me leke do te jemi tamam gati per sundim. [/qb]
Nje gje vetem kisha une kur u bone kaq i pasur ti me lal se ne vitet 90 ishim te gjithe gati zero kaq shume leke vetem nja dy menyra di une, baba jot po te ket perdor ndonje nga keto dy menyrat, mos u merzit se ke per ta pa si do e sundosh shqiprine

linglingbodega

Primus registratum

smili, une doja te vija ne dukje se ekziston leva e Arkimedit dhe jo e Njutonit. Kjo ka lidhje direkte me nivelin e edukimit ne shqiperi.

Besjan

Primus registratum

Pershendetje te gjithe pjesmarresve ne kete forum. Nje pershendetje te vecante per ata qe e kane hapur dhe per personin qe hapi debatin mbi nje nga artikujt qe une botova te gazeta Shekulli.
Kritikat qe lexova ketu ishin shume konstruktive dhe une do te deshiroja shume te kisha edhe te tjera por disa prej tyre nuk ia vlenin ose mendoj se jane shkruar thjesht per te kundershtuar dicka sepse nuk pashe ne to asnej argument qe qendronte.
Disa komente dhe pergjigje per ato me pikantet:
na cane trapin keta te levizjes Mjaft dhe keta gazeleshare qe kemi. perse qenka kaq e pamundur te behet nje hetim se kush nga keta profesore merr leke??? apo kane edhe keta te levizjes Mjaft (s'po del nanjoni tu thote ene ktyre majaft se na merzitet sumen) e keta gazetaret nganje mekat per te fshehur? Perse nuk akuzohen keta profesore qe marrin leke por gjithcka merr trajtimin e nje thashethemi??? Deri atehere, MJAFT na cate trapin me ankesa te tilla
Eshte shume e thjeshte se perse nuk ka akuza konkrete ndaj profesoreve, une e permend shume here edhe gjate artikullit por edhe gjate jetes time studentore. Kush do te shkoje te akuzoje, profesori veten e vet apo ai studenti te cilit i shkon per shtat shume mire te japi leke dhe te mos mesoje por ta marri provimin ne kete menyre pa sforco. Edhe nese dikush me deshiren e mire dhe i nxitur nga idealet do ta bente ne vend te ketyre te dyve nuk do te gjente dot kurre nje deshmimtar pikerisht per arsyet e mesiperme.
Ne e dime mire se kujt i themi mjaft dhe pse, po ti i/e dashur a e di se perse do te na thuash mjaft ne?

me metodat "demokratike" perendimore nuk mund te ecet ne shqiperi.me besoni,nuk ka per te funksionuar kurre.ata te mjaftit jane silly wankers.
Errol
Errol ne Shqiperi jane provuar tashme pothuajse te gjitha format e mundshme te qeverisjes. Shqiperia ka qene mbreteri absolute, mbreteri parlamentare, protektoriat, komunizem, shtet vasal dhe shtet i pavarur nen mbykqyrjen e pushtuesit dhe asnje here nuk ka bere perpara dhe asnje nga sistemet e mesiperm nuk ka funksionuar. As liberalet si Noli nuk ia dolen dot, atehere perse te mos ta provojme se mos ndoshta demokracia eshte pikerisht sistemi qe do ta nxjerri kete vend nga kriza dhe do ti japi imazhin qe meriton.
te prura keto argumente duke prezumuar se te gjitha te tjerat mbi te mirat e demokracise i ke konsumuar dhe nuk te kane pelqyer.

Une sapo jam diplomuar ne Universitetin e Tiranes>
1.nuk me ka kerkuar ndonjehere asnjenjeri leke, as per konkursin as per provime
Une asnjehere nuk thashe se te gjitheve u kerkohen leke, por ka vende ku ndodh edhe kjo. Bej nje xhiro ne Universitetin "Eqerem Cabej" dhe do ta kuptosh perse flas. I kane nderruar dhe emrin ja kane vene "Eqerem Dhrahmia"
2.ne konkurs nuk dola e para por as e fundit.
Po kush tha se te gjithe dalin o te paret o te fundit xhanem, dhe kush tha qe te gjithe futen me leke???
3.ne provime ne pergjithesi dola shume mire.
urime

4.ne diplome dola shume mire.
urime
5.kisha mundesi qe me pak zgjuarsi dhe llogaritje kohe te mesoja, te dilja per qejf, te pija kafe, te lexoja libra,...
6.njoh ca tipa dhe tipe te Mjaftit qe jo vetem qe jane futur ne shkole pa konkurs (si anetare te nje forumi rinor qe e kuptoni vete) por jane aq te pafytyre sa dalin dhe u flasin te tjereve per moral, drejtesi etj.
Te lutem mi trego keta tipat e Mjaftit qe jane anetare te forumeve dhe te jap fjalen qe do ti demaskoj publikisht. Dhe emrat e tyre te lutem mi jep ne publik ne forum qe te demaskohen nga te gjithe. Por dua edhe te me thuash se ku kane studiuar dhe anetare te kujt forumi kane qene. Faleminderit paraprakisht.
7.edhe nese ka njerez si puna e ketij qe eshte student i mire por ka edhe para, ketu nuk shoh asgje te keqe dhe te rrezikshme, perkundrazi kjoe eshte nje gje e mire qe njeriu te kete mundesi intelektuale, financiare dhe te dije mire se cfare do te arrije (mua me tingelloi pak sikur po lexoja "Mbinjeriun" e Nices)
8.sa per ata studentet qe qenkan jashte dhe qenkan shpresa e vetme me duket pak per te mos thene shume,zhgenjyese dhe aspak reale.
9.sipas ketij artikullshkruesit ne qe mbarojme ketu jemi te gjithe deficente, injorante, te paafte, etj. e ndoshta te padenje per te punuar ne kete vend, se per ta zhvilluar e me thenie te tipit "po kthehem per te miren e vendit" besoj se ka vite qe nuk kane me vlere.
Asnjehere nuk e kam thene kete, perkundrazi. Lexoje dhe nje here te lutem. Une nuk mund te flas keshtu per veten time.Ajo qe them eshte se sistemi qe po krijojme favorizon korrupsionin dhe le menjane meritokracine.
10.cdo njeri punon per veten e tij, nje Nene tereze ka pasur bota, na dolen te gjithe bamiresa.
me pak fjale, mua nuk me pelqejne keto demagogjira e utopira te pseudointelektualeve "te ardhshem"
Nuk jane demogagjira por rrefime per realitetin.Une kam filluar te bej dicka per ta ndryshuar, ti pervecse te shash ndryshimet pozitive cfare po ben. Nqs do me shume informacion rreth asaj qe po behet per ndryshimin hidh nje sy tek www.mjaft.orghttp://www.mjaft.org[/i]
Qiellblu

Ideja ime ishte qe, ata pjesemarres shume aktive te MJAFT-it qe ne te gjithe i shohim neper tv, ketu nuk dua te perfshij dhe personalitete apo njerez qe vertet besojne ne nje ideal, dhe kane shprese se mund te ndryshojne dicka(sic kisha edhe une deri para pak muajsh)nuk jane gje tjeter por demagoge, qe kane mesuar te lidhin 20 fjali bashke dhe u duket sikur diskutojne me baza, por po ti degjosh me vemendje veren qe thone gjithmone te njejten gje, me besoni se e kam arritur kete konkluzion pas nje pervoje te gjate kater vjecare me tipa te tille, qe meqe ra fjala do ishte shume fat te ishin "intelektuale" me gjimnaz, sepse une njoh syresh qe jane me diplome universiteti por ende nuk kane mbaruar gjimnazin.
Per emra nuk ka nevoje, sepse une nuk dua te bej denoncim publik, por ky eshte nje problem, qe sido qe te jete ia ul vlerat dhe nxin imazhin e Mjaft apo Fresh.
Une e kam shume te qarte dallimin midis Mjaft dhe Fresh, por e keqja per mendimin tim qendron qe ketu nuk ka alternativa dhe nuk ke mundesi te zgjedhesh, sepse cuditerisht njerezit kane nje lloj uniformiteti dhe majmunlleku te habitshem,
Pra une mgjse teorikisht e di shume mire dallimin midis ketyre dy "organizatave" praktikisht nuk shoh ndonje dallim te madh midis tyre.
Ka shume anetare te Mjaftit qe jane anetare te devotshem te Freshit.
Po bej te njejtin koment si me pare. Une jam nje nga anetaret e Mjaft dhe nuk bej pjese ne asnje tribu politike, me thuaj kush ben pjese ta demaskoj publikisht, te lutem
Po Qiellblu

Blendi, pse merr flake si pushka e jevgut. Nuk jane te korruptuar te gjithe edukatoret e te gjithe profesoret e te gjithe studentet. Besjan Pasha mundohet te na e nxjerre keshtu situaten sepse atij i intereson qe te ndjehet mes shokeve. Ai kerkon te ndihet si gjithe te tjeret, ne kete menyre ai ndihet i ndershem. Perderisa te gjithe vjedhin, si mund ti jepet konotacion negativ fjales hajdut? Kjo eshte filozofia e tij. Ne fakt, une si lexues ketu ne forum, do i beja me shume vend bleri22 qe te na thote me shume per ato qe ajo i shikon perdite, i ka jetuar perdite, e i ka shoshitur perdite. I thoni MJAFT protagonizmit sharlatan te shoqates mjaft etj.
I bie qe une te jem i pandershem dhe te ndihem mes shokesh me te pandershmit. Njihemi?? Une do te propozoja te njiheshim dhe ju ftoj per nje kafe, pas kesaj jeni i lire te me gjykoni...
Linglingbodega

Gjithsesi pozicioni im ne artikull persa i perket arsimit te larte eshte i qarte. Le te kthejme edhe nje here vlerat qe shoqeria Shqiptare duhet te perqafoje, persa kohe qe do te perkrahim korrupsionin, do te quajme te afte ata qe kane me shume leke dhe do te peshtyjme idealistet dhe njerezit qe perpiqen per ndershmerine, per aq kohe do te zgjedhim kriminele per deputete, kryetare bashkie etj per aq kohe sa zgjat kjo do te vuajme nga korrupsioni, krimi i organizuar dhe emri shqiptar do te barazohet me mafian njesoj si kolumbiani me kokainen.

edda

Primus registratum

Ne postimin tend ti aludon diçka per nje anetar prandaj m'u duk e arsyeshme te te editoja.

Panasonic

Primus registratum

Ju pershendes te gjitheve jam nga Kosova
Me vjen keq per ato qe ndegjova per ato qe ndodhine ne Univ e Shqiperise edhe pse kam patur nbje bindje tjeter por ne kete diskutim u futa vetem per te shkruar nje thenje per ate djaloshin e lazdruar Eroll pinkey
''ME I MARRë NDER TE MARRëT ESHTE AI QE KUJTON SE ESHTE I MENQUR''
EDHE MOS HARRO SE EDHE NAPOLEONI NE FUND ESHTE INTERNUAR
si ka vlejtuar as paraja as pushteti absolut
pershendetje ju dua shqipetare

D-J

Forumium maestatis

Rrofte Korrupsioni :thumbsup: ! Korrupsioni eshte zhvillim, forca qe con perpara shoqerine. Pa te njerezit do jetonin akoma shpellave ne epoken e gurit. C'do gje ne kete bote eshte vjedhje, vjedhje e ligjesuar apo vjedhje e paligjesuar. C'rendesi ka! Dhe MJAFT na derdellitet duke na bere Krishtin ketu, o njerez hipokrite, te pafytyre se hipokrite eshte mire, se te gjithe kush me shume e kush me pak eshte i korruptuar, shpirterisht, moralisht dhe materialisht.

Either shut up or put up you timewasters, fcukin losers, se korrupsion gjithmone ka patur dhe gjithmone do kete, dhe nuk zhduket me k*rlliqe si thoni nga nje vend para-historik si Shqiperia, po nuk u zhduk baza qe mban ne kemb shfytezimin e njeriut prej njeriu.

Till then, VIVA La Corruption! I am on board! :thumbsup: .

TEA

Forumium maestatis

zot na rujt me t'pas ty per avokat , prokuror o gjykats :mad:

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb] Rrofte Korrupsioni :thumbsup: ! Korrupsioni eshte zhvillim, forca qe con perpara shoqerine. Pa te njerezit do jetonin akoma shpellave ne epoken e gurit. C'do gje ne kete bote eshte vjedhje, vjedhje e ligjesuar apo vjedhje e paligjesuar. C'rendesi ka! Dhe MJAFT na derdellitet duke na bere Krishtin ketu, o njerez hipokrite, te pafytyre se hipokrite eshte mire, se te gjithe kush me shume e kush me pak eshte i korruptuar, shpirterisht, moralisht dhe materialisht.

Either shut up or put up you timewasters, fcukin losers, se korrupsion gjithmone ka patur dhe gjithmone do kete, dhe nuk zhduket me k*rlliqe si thoni nga nje vend para-historik si Shqiperia, po nuk u zhduk baza qe mban ne kemb shfytezimin e njeriut prej njeriu.

Till then, VIVA La Corruption! I am on board! :thumbsup: . [/qb]
Korrupsion ka gjithandej, po ne nivelin qe eshte ne Shqiperi , s`ma merr mendja te kete.Tek ne polici rrehet me nje shishe birre Diku, po s`ma merr mendja se Angli rrehet per kaq pak!

D-J

Forumium maestatis

Niveli i korrupsionit eshte nje pasqyrim real i nevojave jetike te te korruptuarve. Me ndryshimin e ketyre nevojave ndryshon dhe niveli i tij. Nuk vihet karroca para kalit por kali para karroces. Pra, duhet te ndryshojne nevojat qe te ndryshoje dhe niveli i korrupsionit.

P.s marke e re birre kjo "birre Diku"?