Sporti Shkodran ( Vllaznia )

Arjan

Primus registratum
Re: Sporti Shkodran ( Vllaznia )

Shkodranet e Shkodres!
jam nga Tirana por duam Vllaznia dhe futbollin e bukur e saj.
Banoj ne Itali qysh nga viti 1991 dhe eshte pothuajse 10 vjet qe nuk shkoj ne token e mallkuar.
Eshte e veshtire te gjej gazeta ose librat rreth sporti shkodran.
Kam nje pyetje: a eshte ne keto vite publikuar ne Shkoder ndonje historiku rreth KF Vllaznia? A ka ndonje liber rreth historia e saj e lavdishme?

Cdo informacione eshte shume pritur.

Arjan nga Italia

genci

Primus registratum

Java e 14 4 Dhjetor 2004
Vllaznia-Partizani 3 -1 Salihi 1-0, Sinani 2-0, Partizani 2-1, Abilio 3-1

genci

Primus registratum

Shkodranët, pasi mundin të kuqtë në shtëpi, arrijnë sërish të rrëmbejnë vendin e tretë në renditje 06-12-2004

Kuqeblutë "përmbytin" Partizanin

Gjergj Kola

Vllaznia ka arritur një tjetër fitore në fushën e saj dhe sërish me shumë gola. Takimi i shtyrë pas përmbytjeve të së shtunës nuk u ka shpëtuar sërish kontestimeve në lidhje me gjykimin e ndeshjes. Disa kartonë të verdhë, të dhënë pa masë nga Velçani në pjesën e parë, kanë çuar në momentin më kulmor të ndeshjes. Goli i vetëm i Partizanit në këtë takim, sipas të gjithë të pranishmëve në stadium, ka qenë në pozicion jashtë loje. Por nuk kanë menduar kështu anësori Miho dhe kryesori Velçani, që, me sa duket, deshën të ishin edhe ata personazhë të këtij takimi. Momentet pas këtij goli kanë sjellë një tensionim jo vetëm të lojës në fushë, por edhe të tifozëve në tribuna. Megjithatë, Vllaznia ka fituar me sukses. Loja e saj ka qenë më e mirë se ajo e miqve. Te këta të fundit ka spikatur vetëm loja e Bylykbashit në sulm, e Ndrekës në mbrojtje dhe e të riut Bakaj në mesfushë. Shumë pak për një skuadër që kishte ardhur për pikë në Shkodër. Nga ana tjetër, edhe Vllaznia nuk është se ka bërë një nga ndeshjet më të mira të saj, por ka përfituar edhe një herë tjetër nga klasi i lojtarëve të saj të sulmit. Në këtë mënyrë, fitorja e djeshme për kuqeblutë e Bicit vjen në një moment të mirë për ta, pasi javën tjetër shkojnë në Elbasan. E kundërta për Partizanin, që ka shumë për të bërë për të justifikuar emrin e mirë që ka krijuar në vite.

Deklaruan:
Vasil Bici, trajner i Vllazniasë: "Ka qenë një fitore shumë e rëndësishme. Po e vazhdojmë serinë e lojërave të mira, megjithëse më duhet ta pranoj që nuk u ngjitëm plotësisht në nivelin tonë më të mirë. Skuadra po e vuan aktualisht edhe mungesën e një stoli cilësor dhe në këtë mënyrë na duhet të përforcohemi me dy?tre lojtarë cilësorë. Javën tjetër kemi një sfidë tjetër shumë të vështirë dhe kurrsesi nuk duhet të dalim pa pikë nga Elbasani. Vetëm kështu mund t'i përmbushim objektivat që skuadra jonë ka tani."
Edmond Zhupa, zëvendëstrajner i Partizanit: "Jemi ndëshkuar shumë shpejt dhe ky gol e dëmtoi shumë ekipin tonë nga ana psikologjike. Përpos kësaj, disa nga të huajt që kemi në ekip nuk po e justifikojnë aspak aktivizimin e tyre. Në pjesën e dytë u munduam të reagojmë, shënuam edhe një gol, por Vllaznia e zgjidhi ndeshjen falë kualiteteve që ka në sulm. Na mbetet shumë për të bërë për të ardhmen, pasi na presin ndeshje edhe më të vështira."

Të veçanta:
? Përsëritja e një ndeshjeje në Shkodër është hera e dytë që ndodh. Sipas asaj që na kujton Ymer Striniqi, një gjë e tillë ka ndodhur edhe më 16 prill të vitit 1978, kur luanin Vllaznia dhe Labinoti i Elbasanit. Atëherë veçse ishin luajtur 45 minuta lojë dhe më pas, po për arsye atmosferike, ndeshja u ndërpre.
? Ndeshjen e djeshme e ka ndjekur, përveç të tjerëve, edhe presidenti i Elbasanit, Arben Laze. Arsyeja kryesore ka qenë se javën tjetër shkodranët, rivalët kryesorë të skuadrës së tij për vendin e dytë, do të udhëtojnë drejt Elbasanit.
? Takimin e djeshëm e kanë ndjekur rreth 5 mijë tifozë shkodranë, të cilët dje kanë blerë edhe bileta më të lira në "Loro Boriçi

nga..www.sportishqiptar.com.al

genci

Primus registratum

Trajneri i Vllaznisë thotë se faji bie mbi të gjithë, por më kryesorja ekipi nuk i ka kualitetet 05-02-2005

Bici: Kam dhënë prova se di të fitoj

Gjergj Kola

Humbja në ndeshjen ndaj Tiranës natyrisht që nuk i ka pëlqyer askujt në Shkodër, qoftë ky edhe vetë pjesëtar i skuadrës së Vllaznisë. Në stërvitjen e pasdites së djeshme, e para pas ndeshjes, të gjithë futbollistët kuqeblu janë parë të ndihen fajtorë për atë zhgënjim që i dhuruan vetes, por mbi të gjitha tifozërisë së tyre. Analiza 30 minutëshe që stafi drejtues i ekipit ka zhvilluar me futbollistët, bëhet e ditur se është shoqëruar me kritika të mëdha nga ana e Bicit për lojtarët e tij. Kuptohet ndarja e përgjegjësive në kësilloj rastesh është e barabartë, megjithatë ata që luajnë në fushë natyrisht që gjithmonë marrin kritika më të mëdha. Në këtë mes nuk qëndrojnë jashtë as drejtuesit e stolit, të cilët duhet pranuar që kanë marrë kritika shumë të mëdha nga ana e shumë tifozëve. Për Bicin është normale të thuhet se përgjegjës për humbjen janë të gjithë, por jo sa të shkohet deri atje saqë të thuhet se faji për humbjen bie vetëm mbi trajnerin. Një përcaktim i tillë mund të ketë dalë nga goja e disa prej atyre që janë zhgënyer shumë mbrëmjen e ftohtë të së mërkurës. Sipas këtyre njerëzve, trajneri nuk ka ditur të gjejë ashtu siç duhet mënyrën e të luajturit kundër bardhebluve. Por ky konstatim kundërshtohet në mënyrë të hapur nga vetë "timonieri" i Vllaznisë, Vasil Bici. Duke folur për "Sportin shqiptar", pasditen e djeshme, ai ka theksuar një fakt që nxjerr më së miri në dukje aftësitë e tij trajnuese. "Vjet në të njëjtën kohë, kur drejtoja Dinamon, brenda 35 ditëve e kam mundur Tiranën 4 herë, madje edhe duke i shënuar nga 3 gola për ndeshje. Ky trajner pra jam unë dhe nuk ka sesi të kritikohem se na mundi Tirana në Shkodër. Unë e kam përsëritur shpesh, Vllaznia nuk i ka kualitetet e duhura për të pretenduar për të mundur një Tiranë. Mjafton të shohim dy rastet e golave që pësuam për të kuptuar edhe diferencat që kemi në ekip. Në rastin e golit të parë, Ahi nuk e ka të qartë se detyra e tij ishte të mbyllte zonën, prandaj edhe Patushi nuk e pati të vështirë të shënonte, ndonëse ai nuk është lojtar që di të godasë topin me kokë. Po ashtu, edhe te goli i dytë, unë e kam kritikuar shumë Alcanin, i cili mban përgjegjësinë për pësimin e tij. Kaq besoj se mjaftonte për t'i dhënë fund pretendimeve tona në këtë ndeshje. Duke gabuar në mënyra të tilla dhe duke mos e pasur skuadrën të kompletuar siç duhet, nuk mund të bëhej fjalë për të përmbysur rezultatin," ? shprehet trajneri i shkodranëve. Në këtë mënyrë, humbja natyrisht që do të ketë shumë pasoja edhe sa i takon pretendimeve të saj në të ardhmen. Vendi i dytë mund të quhet absurditet ndoshta tani, në një kohë që edhe vendi i tretë vihet në rrezik pas zgjimit të Dinamos. Për të mos ndodhur kështu, kuqeblutë duhet të reagojnë, sepse edhe kohë kanë në dispozicion.

fkvllaznia

Primus registratum

Pershendetje !!

Vllaznia kete jave ka fituar ne Peqin kunder Shkumbinit me rezultatin 1-0 me gol te shenuar nga Sinani ne minuten e 79 .
Ndehjet e tjera te po kesaj jave (java e 25) kane dhene kote rezultate : <ul type="square">
[*]Tirana - Teuta 2 - 2
Lushnja - Dinamo 2 - 2
Elbasani - Partizani 2 - 1
Laci - Egnatia 0- 3
[/list]

Vllaznia ndodhet ne vendin e 3-të me 46 pike , 15 pike me pak se Tirana e vendit te pare si edhe 7 pike me pak se Elbasani i vendit te dyte .
Gjithmone fitore Vllaznia !!! /pf/images/graemlins/laugh.gif :thumbsup: :rockband: :rockband: :rockband:

Per me shum info :

Florus

Forumium maestatis

I bukur siti i vllaznise nexho :thumbsup: komplimente!

POR, FORCA TIRONA!!!
:rockband:

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb] I bukur siti i vllaznise nexho :thumbsup: komplimente!

POR, FORCA TIRONA!!!
:rockband: [/qb]
Me nder qofsh gjithmon naqe , vetem se pak e kena prish punen. /pf/images/graemlins/tongue.gif Ku ka ktu forca T.... (se sma ban dora me e shkru) /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Gjithmone fitore Vllaznia
:rockband: :rockband: :rockband: :thumbsup:

a/h

Primus registratum

o Ne-ne-nexho more burr

sna bane gja as ket vit per vllaznin /pf/images/graemlins/frown.gif

Tash sa vjet i ke marr n'dor prap se prap kurgja??

i ka fajet grosha nexho mduket /pf/images/graemlins/tongue.gif

mos i jep grosh me hanger se i ban me p**** nejse

Po stervitje mish edhe grushta shpins

/pf/images/graemlins/smile.gif

nexho shabani t'pershendes 1sh je:)

a/h

Primus registratum

Edhe diçka tjeter!!!

Sa marrin ashtu te zish e braziljna ma mir ti japin shanc te rinjve shkodran me lujt me vllaznin se nuk ka aq nivel te madh sa me marr braziljna e t'zi e njen e tjeter nuk na shkojn neve me past t'huj neper kampionat jo se jam rracist a diçka po nuk ma pelqen syni me e pa
---------
edhe diçka me pas shkodra 1fush ku stervitet rinija ku stervitet ekipi i par me pas kushte besoj se skishte pas ekip ne shqipri qe i del perpara kishim pas shanse me hi edhe neper kupat e europes qe jan te panjoftuna per ne se tan e dim shkodrant e kan n'gjak futbollin po kur sjan kushtet edhe njeri 1trum ka sdon me e thy tu nga mas topit e per ça per hiç gja
une per vedi kam lujt me vllaznin me moshat e reja e kam fjalen te fusha e policis kushtet mos i vet katastrof si perparon futbolli jo po nuk dojn me than kushtet gja jo mor vllezen kushtet e bajn futbollin me u pa me u zhvillu e mos me nejt vend numro si kena met ne shqipri

STERVITJE/DISPIPLIN/KUSHTE/=FUTBOLL

KSHTU SI JENA TASH = 0 ME BISHT MUNDSISH

KAQ KISHA

fkvllaznia

Primus registratum

pershendetje 2K !!

Qa me ba mor naqe ishtu asht kur nuk punon presidence me zemer e me pasion, se nuk duhet me len me ik talente te tilla si Salihi , Kaçi, etj.
Sa i takon Brazilianve apo te hujve , per mendimin tim asht **** pozitive sepse kan mundesi me sjell nje mentalitet tjeter ne kampionatin shqiptar edhe se jne pjese e tyre nuk eshte se kane lujatur ne kampionate shum te mira , por ka shum lojtare te huaj si psh Abilio qe luan me Vllaznine qe eshte nje nder lojtaret me te mire te kampionatit shqiptar dhe mund te them se eshte lojtari me i mire i huaj qe ka ardhur ndonjeher ne shqiperi .

Sa i perket fushave, eshte dicka e domosdoshme.
aktualisht Vllaznia ,nqs nuk e kam gabim pasi nuk eshte se ndodhem ne Shkoder ne menyre qe te ndjeku nga afer zhvillimet rreth Vllaznise, ka 2 fusha ku mund te beje stervitje , njera eshte bere nga ish presidenti i Vllaznise i ndjeri Myftar Çela ne afersi te Bajzes , dhe tjetra ne Shtoj .

Shendet e pare naqe e suksese gjithmone .

a/h

Primus registratum

Po mor Nexho ashtu si thu ti asht per te hujt !
Por me pas pak investime nuk lujn shqiptar jasht!
Po kishin ardh tan e kishin lujt n'vendet e tyre!
Sjam i sigurt ama ai abilo n'brazil shit's ka ken!
Po n'shqipri t'hujt i shohim me sy gjigand...
Na duken sikur te ken ardh prej naj planeti tjeter !!

N'shkoder ke talenta se jam rrit aty
Po talenti don t'rajtim don rregull kushte
Deri ne moshat e adoleshences tan po thuj se merren me futboll
Ateher e shofin se ska t'ardhuna prej ti edhe elajn
Pefundojn ja t'pa shkoll hamalla emigrojn etj...

Me pas kushtet qysh ne moshat e reja se ekipi i par edhe mund te ket ndonje kush mesatar
Po moshat e reja skan apsulutisht as edhe mat voglen gja

Po ta tham se vet kam lujt me moshat e reja
U zhveshim jasht ne shi nuk kishim porta ku me gjujt nuk kishte 1-fije bar fusha si mson njeriu me lujt futboll???

N'fund t'mujit dote 5mij-lekshin TRAINERI

Shumicen e kohs vite dejshem alkohol i vite era

Nese naj dhoj gjajet don disiplin totale futbolli e ka te domosdoshme 101%

Pastaj po nuk pate talenta n'vend blej ne vendet e tjera

Gjith t'mirat

Shnet e jet te gjat /pf/images/graemlins/smile.gif

fkvllaznia

Primus registratum

Pershendetje 2K !!!

Sa i takon moshave te reaj ashtu asht nuk kane pas kurr kushte e nuk kane akoma ,me kujtohet kur shkosha me pa shokt e mi tu lujt te fusha e lekurave (se me than te drejten un skam lujt futboll me vllaznine ndojher se nuk kam pas afetesite (kjo ishte thjesht per kronike /pf/images/graemlins/tongue.gif )) marre me i nnigju kush se ne c'kushte kan lujt,u bate kur bite shi se me ken tu lujt ne liqen, masandej mas te flasim per tranjeret qe futshin ne formacion baze lojtaret qe pagushin ma shum e ke njifshin ma mire , se e di mirboll se sa talentet jane djeg e vazhdojne te digjen.

Sa i perket futbollistet shqiptar qe losin jasht shtetit eshte dicka pozitive , pasi ato kur ktheehn ne shqiperia thjesht edhe per pushime dhe kur takojnedrejtuesa te futbollit apo edhe thjesht kolege te tyre , kane mundesi t'i njohin keto persona me kushtet dhe pervojen jashte shteteti pasi aktualisht futbolli shqiptar ka shum shum nevoje per mentalitet futbolli inovativ dhe europian .

Sa i perket Abilios (ndoshta po i jap shum rendesi) ai e ka tregu ma shum se nje here vetem se ashte nje lojtar shum i aftë dhe pastaj nuk ka rendesi ne futboll se kush ke qenë por ai qe je aktualisht .

Faliminderi e suksese .

a/h

Primus registratum

1sh je e dim tan /pf/images/graemlins/smile.gif

Po Abilio nuk tham qe nuk asht lojtar i mir
Po ke si Abilio-ja sa te dush ne shqipri qe sjellen klubeve
Sa pagujn ate ta pagujn 1tjeter shqiptar ma mir

Mendimi im

Me rrespekt

Ju pershendes

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 2K:
[qb]

Po Abilio nuk tham qe nuk asht lojtar i mir
Po ke si Abilio-ja sa te dush ne shqipri qe sjellen klubeve
Sa pagujn ate ta pagujn 1tjeter shqiptar ma mir
[/qb]
Pershendetje !!

Po njaj asht problememi pra se nuk ka lojtar te mire shqiptar si puna e tij (flas ne pergjithsi), pasi nuk asht puna tek pagesa tek lojtaret shqiptar por tek vendosmeria e ketyre lojtareve per te qene sa me kompetitiv e sa me profesional , pasi sic e dime shum pak jane lojtaret shqiptar qe jane profesional .
Pastaj dihet shum mire lojtareve shqiptar i mungon disiplina se ke sa e sa lojtar qe jo shkojn me vones ne stervitje, jo dalin sa ktej e sa andej , lene ma qe ka nga ato qe i ke tan diten klubeve duke pi ...

Shednet e pare e suksese .

a/h

Primus registratum

Nexho Shabani

Mos thuj qe nuk ka talenta shqipnija
Se tan kta qe lozin jasht tan n'shqipri e kan ba at talen
As n'gjeramni as itali as franc as belgjik
Une i kam vesh kpuct e futbollit per her te par me ardjan arren ne nacionalen e par une aty e kam marr rrugen sja di per nder kerkujt
Se une luj ne kategorin e dyt n'belgjik ktu kap pas raste me lujt edhe me te paren po nuk kam dasht po deshta me than qe talenta ke ne shqipri po ska investime as qe nuk i interreson
ateher edhe tifozat largohet se dojn me pa futboll e jo grushta dojn rregull dojn me u shlodh nga ajo rrumuj qe bahet atje

Sdi Nexho po dal pak n'tem tjeter tash

Qysh fmi une ty t'kam njoft

TIFOZI NR1 ke ken
Nuk tham qe ste ka dhuru çaste te bukra vllaznia
Po me at tifozllek qe ke ba ti me zemer nuk ta kan shperbly

Edhe nuk tham qe sillet vetem te ti ose te 1 tifoz po per tetan

TALENTAT RRITEN N'SHKODER KAN ME U RRIT
PO DUHET ME I ZBULU DIKUSH PARA SE ME SHKU DAM

naqe nr1 je

Gjith t'mirat !!

edliranoja

Primus registratum

e vertete po talentat tone ne po i debojme vete, duke mos iu kriju kushte,
Po a ishte e njejta vllazni kampjon para pak viteve me Myftarin e me te njejtet lojtar pothujse.
Po tesh e kan lan pak si mas doret, fondet ==0,001

a/h

Primus registratum

Rikthehet Rikthehet shkodra prap ku ka ken
Nuk vdes futbolli aty /pf/images/graemlins/smile.gif

Vllaznia Nr#1

M'duket jna tum prit mu me ardh e me i shpupurish pak
/pf/images/graemlins/laugh.gif lolz

genci

Primus registratum

Elvin Beqiri, rikthim te Vllaznia?

Gjergj KOLA

Ditët e fundit ka mbërritur në Shkodër dhe njëkohësisht është stërvitur edhe me ekipin e Vllaznisë ish futbollisti i saj njëkohësisht edhe i kombëtares shqiptare Elvin Beqiri. Fakti që atij i ka përfunduar kampionati në Rusi, por njëkohësisht edhe kontrata me ekipin e Alanias, ku ka luajtur deri para pak ditësh, ka bërë që shumë ekipe ta shënjestrojnë këtë mbrojtës për ta pasur në radhët e veta. Nga ana tjetër, ende nga vetë lojtari nuk ka ndonjë prononcim të qartë se ku do ta vazhdojë karrierën e tij, por drejtuesit e Vllaznisë nuk e fshehin dëshirën që ky lojtar të preferonte ish skuadrën e tij të zemrës për të luajtur të paktën deri në qershor. Kjo nisur edhe nga fakti që muajin e ardhshëm ai ka një tjetër ngjarje të rëndësishme të jetës së tij, pikërisht ceremoninë e dasmës. Megjithatë, kjo duket e vështirë të ndodhë ngaqë lojtari është pjesë e rëndësishme e kombëtare sonë dhe kthimi në kampionatin shqiptar do të ishte pak i pakuptueshëm në një moment që vetë trajneri Brigeli para pak ditësh u bëri thirrje edhe lojtarëve aktualë të kampionatit tonë për të gjetur "strehë" në ekipe të huaja.

25/11/2005

hyka

Primus registratum

Sipas Brigelit, u doka sezban me lujt ne kampionatet e huaja, per pos ati te shqipris!
Po a e ka najkush prej jush parasysh, se shqipnija i ka gjerr ata emrat e mdhaj te futbollit si psh: Rragami,Zhega,Bizi,Boriqi,etj etj.. Ku u formunen kta legjendat e futbollit shqiptar?

Brigeli vertet mund te jet Trainer i mir, vertet mund te ket arrit ma shum se secili tranjer i maparshem! Po kjo strategjija e tij e "famshme" qe thot vete "ata qe lozin ne kampionatet e huaja mund ti ngjiten ekipit kombetar"
Per mendimin tem kjo asht, e pa drejt!
N'shqipri ka talenta. Ska investime.

Ju pershendes t'gjithve!

Shnet e jet e pare (tjerat vin vet)

genci

Primus registratum

Dedja: Vllaznia tani shikon nga Evropa

Thjesht një fitore nuk është se të ndryshon shumë gjëra në vetvete, por kur sheh skuadrën që drejton të shkojë gjithnjë e më lart si në lojë ashtu edhe në rezultate, kuptohet trajenri që e drejton atë fillon të bëhet optimist. Jo pa qëllim edhe Hysen Dedja, “timonieri” aktual i skuadrës shkodrane ka dalë hapur tashmë me pretendimet e saj për një vend në Kupat e Evropës. Shumëkush mund të jetë habitur nga kjo deklaratë e tij, por Seri në vetvete beson shumë në arritjen e këtij objektivi. Pikërisht ky trajner vetëm dy javë më parë, pas fitores më Skënderbeun, do të jepte deklaratën e parë entuziaste: “Vendi i dytë nuk është larg për Vllazninë, vetëm 6 pikë larg. Ai është plotësisht i arritshëm për ne”. në lidhje me këtë prononcim të tij edhe brenda-përbrenda skuadrës kishte reagime të ndryshme: dikush kërkonte të ishte i matur dhe dikush tjetër e mbështeste plotësisht Dedjen. Por ndrëkohë pas fitores së fundit kundër Lushnjës, drejtuesi i pankinës kuqeblu lëshoi edhe deklaratën e dytë: “tashmë kjo skuadër sheh nga Kupat e Evropës”. Në të vërtetë asgjë nuk është e paarritshme në këtë kampionat të sivjetshëm që po shfaq shumë surpriza. Tashmë vetëm Partizani i vendit të dytë ka mbetur 5 pikë larg. Rivalet e tjera janë më afër, Tirana 4, Besa 3 dhe Dinamo vetëm 1 pikë. Që do të thotë se Vllaznia është plotëssiht në lojë. Aq më tepër duke parë edhe kalendarin e ndehsjeve të saj të ardhshme ku do të ndeshet me thuajse të tëra këto skuadra dhe nëse gjithçka shkon mirë në to, kuqeblutë do ngjiten vërtet lart. Në të ëvrtetë Dedja beson në këtë gjë sepse njihet si trajneri i sakrificës dhe i vështirësive. Jo pa qëllim edhe presidenca e klubit e “pikasi” atë si më të përshtatshmin për ta nxjerrë skuadrën nga ajo gjendje aspak e këndshme ku ndodhej ajo. “Unë i besoj kësaj skuadre, emrit dhe traditave të saj. Edhe me këta futbollistë që kam në skuadër jam i bindur se kemi për të bërë diçka të mirë në këtë skuadër, pa harruar që mund të vijnë edhe të tjerë në janar. E rëndësishme është të angazhohemi në maksimum për të bërë më të mirën dhe këtë gjë deri tani jemi duke e bërë më së miri”-ka thënë ai. Në 7 ndeshjet që ai është duke e drejtuar këtë skuadër në kampionat ka arritur të grumbullojë 11 pikë. Avantazhi i Dedjes është se ai preferon edhe lojtarë që nuk janë përfillur shumë nga ish-kolegët e tij të mëparshëm. Preferon portierin Ndoja që deri dje nuk kishte pasur askush besim tek ai, preferon Ahin dhe forcën e tij fizike, preferon Likën vetëm 18 vjeçar që po aktivizohet rregullisht si titullar, preferon Kelmendin që shumëkush nuk pati besim tek ai kur erdhi nga Erzeni e po ashtu po preferon edhe Rudi Bekën, një lojtar që asnjëherë nuk gjeti vend tek Vllaznia, por u degdis në Lezhë apo diku tjetër. Ky pra është porteti i kësaj skuadre që çdo ditë e më tepër po rikthehet tek ajo skuadër që prersin të gjithë. Prandaj dhe Sinani, Ndreka, Leandro, Teli e titullarë të tjerë të skuadrës ndjehen më të sigurtë e më impulsivë në lojën e tyre. Ajo që mbetet tashmë është të presim si do t’i zgjidhë kjo skuadër këto ndeshje që kanë mbetur deri në janar duke filluar nga ajo e nesërmja me Besën, një sfidë shumë e vështirë dhe mjaft përcaktuese. Gjergj KOLA

-Kuqeblutë, nisin përgatitjet për Besën

Ekipi shkodran ka filluar dhe është në fazën përfundimtare të përgatitjeve për ndeshjen e rrradhës me Besën. Dje pasdite kuqeblutë janë stërvitur në fushën spotiove të Shtojit ku trajneri Dedja është marrë kryesisht me anën taktike të lojës duke menduar që dje kundërhstarin e nesërm. Ekipi nuk ka pasur pushim as ditën e diele, ndonëse si zakonisht ajo është pushim. Trajneri Dedja ka kërkuar që skuadra të jetë në gjendje optimale për ndeshjen me Besën e për rrjedhojë të dielën paradreke e gjithë skuadra ka qenë në stërvitje. Drejtuesit e Vllaznisë kanë zgjedhur palestrën për të ingranuar të gjithë ekipin. Në stërvirtje kanë qenë edhe ata që kanë luajtur ditën e shtunë po ashtu edhe ata që kanë qenë në pankinë në këtë ndeshje. Ndërkohë sot do të ketë edhe një seancë tjetër e cila do të zhvillohet paradreke para se ekipi të niset për në Durrës ku mendohet të kalojë natën. Një lajm tjetër i mirë përr stafin drejtues të kuqebluve është ai që në dispozicion të tij do të jenë të gjithë futbollistët. Nuk ka asnjë lojtar të dëmtuar apo me kartona e kjo është një mundësi më shumë që Vllaznia të kthehet me një rezultat pozitiv nga Kavaja. Gjergj KOLA