Sie sind Jude? Ich bin Jude!

Sie sind Jude? Ich bin Jude!

Dje u kujtua 60 vjetori i Holokoustit. 6 miljon hebrenj u vrare ne kampet naziste. Shpirterat e vrare si tere hebrenjte do quhen "cifut" nga myslymanet ne forum sigurisht.

Cfare mendimi keni per holokaustin gjerman? Fjalet jane me te medha se veprimet. Gjuha kocka ska por kocka bluan. Kancelari gjerman, paralamentare gjermane diskutuan dje. Rradha e Albforumit?

Lexoni kujtimet e Robert Shvarc mbi holokaustin. Per shume nga ju qe nuk e dini Robert Shvarc ka ardhur ne Shqiperi me familjen per te i shpetuar Holokaustit, eshte hebre, eshte nje nga gjuhetaret me te mire te gjuhes shqipe. Robert Shvarc ishte njohes i disa i gjuheve te huaja, perkthyes i dimensionit Noli.

Truth_Matters

Primus registratum
Re: Sie sind Jude? Ich bin Jude!

Pikerisht per ate qe thashe Antares.

Sepse mediokerit jane njerezit me te rrezikshem, dhe ata qe jane te tille sot kane "goxha" shembuj per te admiruar dhe per ta bere jeten ferr per te tjeret, thjesht qe te mos shfaqet mediokriteti i tyre.

474A-115

Primus registratum

Po bëja një përsiatje të këndshme por fatkeqësisht nuk arrita në asnjë çast të saj të kapja qoftë dhe një rast kur punëtorët ndë botë na paskëshin gërthitur e lemeritur kundër një ngjarjeje historike e kundër simbolesh sikur ato plaka grindavece.

Përfundimi ishte në formë pyetjesh, që po më bridhnin nga të katër anët e pa më pyetur fare. "A mos janë vallë mediokrit, njerëzit pa fytyrë dhe frikacakët ata që klithin e ulërasin kur dikush iu vë në dukje mediokritetin, pafytyrësinë dhe frikacakërinë e tyre? Madje e kryejnë veprimin e tyre "tepër të lartë" në shkallë bote saqë dhe foshnjet symbylla ta ndiejnë fajin e rëndë që fillon t'u prierë atë çka po u niset për shtyllë kurrizore? Po jo s'ka mundësi, kujt do t'i interesonte (eh vallë, kujt) që t'i kthejë vlerat kokëposhtë në këtë farë mënyre?"

Aty e preva rrjedhën e mendimeve të mia tepër i tmerruar sepse e ndjeva se kisha kryer faj të rëndë. U ndieva fajtor botëror dhe që të shpëtoja shpirtin tim gjakatar u nisa duke rendur por ende tepër i tmerruar drejt shtëpisë së Atit të Madh që të shpëtoja prej kësaj mendjeje mëkatare që iu avit paudhësisë së të menduarit "së prapthi".

474A-115

Primus registratum

u mfalni he culla se ngatrruesh temet

E mkish thân plaka "rri o plak" - tha - "se t'ka kalu koha ty" - tha - "ne "rrenave" t'tuja. Tashi" - tha - "mretno e "vteta"" - tha - "q'i ka bâ njerzit e dlirm" - tha. "E" - m'tha - "tashi q'i e kanë pre e e kan paketu" - tha - "për gjith supermarkatat, nji masë ju bân t'tanve" - tha - "ty s't'njel goj me fol" - tha - "po veç me hôr at çka asht paketue" - tha - "Le q i t'kan ra ne dhâmbt" - tha. "Ha aty e mos bzaj!" - tha.

Un ngela gojhap pasha njat gur, heu thash kur u bâ plaka aq e squt thash. "Ni ktu" i thash - "leni ato paketat e konservat" - i thash - "ene na kap do qingja a derra" - i thash - e na i piq aty mir mir si prej lashti" - i thash - "se nuk m'bâni lokja kaq" - i thash - "për me mdhon ti konserva, more vesht!". - kshu i thash ene u knoqa tuj hôr si trimat e motit. E knoqa ne plakën masanej.

korn83

Forumium praecox

sa per punen e çmimit nobel,edhe mua nuk me duket aspak diçka serioze...pa qene nevoja te propagandosh bushin e blairin,mjafton te kujtosh rastin e famshem te arafatit...
sa per temen:
une nuk arrij te kuptoj perse disa persona nga njera ane thone qe hebrejte e vdekur nuk kalonin milionin:ishte dicka materialisht e pamundur-thone!pastaj na kujtojne 400000 hungareze te zhdukur brenda 2 muajsh!po te bejme llogarite del dicka e stermadhe...dmth nazistet i kishin mundesite per te masakruar nje numer te madh hebrejsh!pastaj kur ishin vetem 400000 hungarezet (dmth,nje popull aleat i hitlerit...)kushedi se sa do te kene qene cifutet e vrare!!!pastaj keta 400000 mund edhe te kene qene edhe thjesht çifute te hungarise!
ajo qe dua te them eshte qe dyshimet i kemi edhe ne,jo vetem per holokaustin por edhe per çeshtje te tjera...por ama nuk flasim me paragjykime!dhe per me shume nuk i lejojme vetes te bejme moral se ç'eshte toleranca!
nje gje tjeter me habit...qe per disa...ata qe rrezojne spiunet ruse nga fuqia,jane medoemos spiune te amerikaneve...nuk me duken kaq te trashe ukrainasit e gjeorgjianet sa te votojne nje spiun per te larguar nje spiun tjeter...nuk mund te jete thjesht deshira per te ndryshuar regjim???...besoj se si ukrainasit e gjeorgjianet e dine vete se c'eshte me mire per ta pa qene nevoja qe ne te nisim diskutimet se kush eshte spiun,e kush eshte tradhetar!nuk besoj se te qenurit anti rus(flas ne politike),do te thote medoemos te jesh me amerikano-cifutet.sa per marredheniet me ameriken te jushenkos,nuk besoj se eshte krim e tradheti te jesh rritur ne amerike e pastaj te kthehesh ne vendlindje per te ndryshuar sistemin...
sa per ate perqindjen e hebrejve ne amerike..nuk me duket kaq e habitshme...shtetet e bashkuara nuk kane baze etnike,jane nje komb i krijuar nga emigracioni..ashtu siç ka cifute ka edhe te tjere...ai 98% eshte nje miks popujsh te tjere...duke marre parasysh edhe popujt e minoritet e tjera,ndofta ky 2%(nuk e besoj...mendoj se jane me shume)mund te jete edhe shumica keshtuqe ndofta e meritojne te zene nje vend te rendesishem ne politiken e shtetit te tyre!fakt eshte qe nje lob i fuqishem ne politiken amerikane eshte edhe ai grek...kjo nuk tregon aspak qe ne amerike nuk ka barazi!e aq me pak qe prapa greqise fshihet amerika,osa qe prapa amerikes fshihet greqia!!!i njohim mire raportet qe ka athina tashme me ameriken!!!se pastaj dikush urren greqine(si puna ime)ajo pastaj eshte diçka tjeter...!po keshtu eshte dhe politika e shtetit izraelian ne lindjen e mesme...se pastaj koinçidojne interesat me shba-ne,ky eshte nje tjeter problem!nje gje eshte e sigurte..ameriken e mbeshtesin amerikanet..qofshin keta cifute,greke,italiane,anglosaksone,gjermane,arabe,shqiptare etj.

korn83

Forumium praecox

sa per simbolin,ka qene edhe çifut,pellazg indian etj,etj!kjo sepse simbolizonte diellin...ne rastin per te cilin flitet ama eshte simbol qe te kujton te tjera gjera

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares
Shoh qe akoma vazhdohet me spekulimin se Isak Newton paska qene cifut! Fiksoheni njehere e mire, Newtoni nuk ka qene aspak cifut dhe mos u ngatrroni nga emri i tij se ne periudha te caktuara historike kristianet (ne kete rast anglezet) kane perdorur emra nga Testamenti i Vjeter.
Nuk ka spekulluar asnjeri. Sigurisht, llogjike, te ka mesuar te genjesh profeti yt pedofil Mohammed.
Apo jo rothodoks? E cuditshme. Nuk gjej nje kristian ne forum te deklarohet myslyman. Do ishte veprim budallai njesoj sikur nje kristian te shprehej me deshire per here te pare do kishte deshire te studionte ne medrese. ( Edituar: Me keto ritme nuk shkohet asgjekundi.)

megjithate per antaret e tjere qe nuk e kane pare titrat e komedise, ja cfare postova une:

Fillimisht postuar nga Shadow of Self
Islam world can never gain what Christian world has, in technology and science, because it lacks terribly many generations of inventors and scientists Christian world successfully produced. --- Amir Hasif, NY Times.
Amir Hasif is a christian-converted arab in US.

Megjithate Amir eshte gabuar. Pardje lindi Mohhamed Newton Al-Islam ne Meka.
Kjo nuk do te thote aspak Njuton ishte hebre apo turqisht "cifut". Vetem nje rothodoks do ta kuptonte si nje te tille.

Neser do ve fotografi te mia ne Izrael. Une nuk kam dale ne fotografi po shume objekte te lashta te historise hebreje ne Izrael. I kam nxjerre vete ne disa vende.

korn83

Forumium praecox

o lal mos fy myslimanet kot ti!nuk e kupton sa keq po i ben temes tende...mesa shoh edhe ti paske paragjykime...mos harro se myslimanet jane vellezerit e tu(nese e quan veten shqiptar)...jane shumica e shqiptareve dhe nuk ka nevoje te na mesoje njeri se ç'eshte qyteterimi...keto fjale do te vlenin me shume per arabet e tanishem...e pranoj!jane simbol i prapambetjes!them te tanishem pasi ne mesjete e din me mire se mua qe arabet i kane dhene goxha filozofise,matematikes,astronomise etj,etj!...prandaj mysliman nuk do te thote i prapambetur...arab ndofta po!
ketu ka edhe myslimane qe po mbrojne hebrejte,prandaj kujdes...se ndryshe ben lojen e disave qe jetojne akoma ne kohen e kryqezatave...humb kredibilitet e bie ne nivelin a atyre qe te konsiderojne mi haleje

D-J

Forumium maestatis

Lexoni kete list dhe do ta kuptoni pse minjte e qelbur te haleve mediokret inatcoret xhelozet paaftet qurrashet koketrashet dembelat arabet pisanjoset dallkauket fshataret low life zdromsat pa shkolle injorante maloket e fushes urrejne nje nga kombet me vitale dhe te kulturuara te njerezimit. Sa shurrosni ne gojen tuaj duke share se jane gjithandej me mire pyesni veten pse jane gjithandej.

http://pedia.newsfilter.co.uk/wikipedia/l/li/list_of_jews.html

474A-115

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb]... pse minjte e qelbur te haleve mediokret inatcoret xhelozet paaftet qurrashet koketrashet dembelat arabet pisanjoset dallkauket fshataret low life zdromsat pa shkolle injorante maloket e fushes urrejne nje nga kombet me vitale dhe te kulturuara te njerezimit...
[/qb]
Për gjermanët e ke fjalën ? Kush i shajti gjermanët më ? Un hebre jam për vete po s'i kam më inat gjermanët. Ajo dihet që gjermanët janë më vitalët e më të kulturuarit e njerëzimit. S'gjen kush dokudo Bethovena. Po ti po na quan dhe minj halesh! Ne i kishim inat po s'jemi më ashtu. Kemi ndryshuar. Nuk e sheh që po martohemi me miqtë tanë palestinezë e po i mbajmë si në shtëpi të tyre. Racist i ndyrë! Mos spekullo me ndjenjat tona të brishta, se ta shtyp kokën. I bëj nji telefon atyre kukllave që mbani për qeveritarë e të të vijnë mesnate në dhomë të gjumit t'ngrejn ty e tërë fisin e të t'çojn n'Indonezi more vesh.

antares

Primus registratum

Or nr. telefoni!!!! D..cku nuk e pati seriozisht. Tani po qan me denese se e di cdo te tjote te te vijne pasardhesit e irgunit apo shternit pra "mitztaravim" ne shtepi dhe te te kerkojne llogari se pse flet ashtu per gjermanet?
Fale kesaj here per hir te miqesise se perjetshme arabo-izraelite!
Shalom!

Antaresi (ky arab mysliman sionist)!

Kondrapedali

Kondrapedali

Korn, në radhë të parë mos bëj copy/paste sa majtas djathtas. Së dyti, ajo që unë them të paktën, përse askush nuk trumbeton 20 milionët e vrarë në BRSS por ama ka mbetur si tragjedia më e madhe e kohës vrasja e 6 milionë çifutëve? Përse askush nuk i mëshon 80 milion të vrarëve në L2B për faj të të gjitha palëve por i mëshon 6 milion çifutëve? Kjo është për mua hipokrizia e Holokaustit i cili mbart në vetvete vetëm mbytjen e 6 milionë çifutëve të cilët ishin një fraksion i gjithë të vrarëve. A nuk e meritojnë edhe ata fëmijë, gra, burra, pleq të pafajshëm të cilët ishin kundër luftës, qofshin, anglezë, gjermanë, francezë, italianë, amerikanë, kanadezë apo të çfarëdo kombësie tjetër, që të përkujtohen edhe pas 60 vitesh? Përse ta zëmë kryeministri shqiptar duhet të shkojë në Poloni me rastin e Holokaustit dhe të mos përkujtojë ata shqiptarë që u zhdukën po ashtu si 6 milionë çifutët nëpër furrat e Aushvicit?

Kjo është hipokrizi dhe prandaj duhet luftuar.

antares

Primus registratum

Kondre! Kujdes me ate te foluren tende pa respektin e duhur per jahudinjte se e peson! Dashke qe popujt te kujtojne edhe dhjetra miljon goime ortodokse qe vdiqen ne duart e NKVD e GPU (te komanduara nga po jahudinjte si Xherxhinski, Jagoda etj). Nuk e ke pare se si i ndersehen Solzjienicinit qe guxon te tregoje te verteten?
Tani gelltite kete dhe mos guxo te qeshesh se te piu e zeza dhe perfundon ne nje biruce me Zundelin e mallkuar!!
===================
Let's see if we can find them;
Talmud: Gittin 57b. Claims that four billion Jews were killed by the Romans in the city of Bethar.
Gittin 58a claims that 16 million Jewish children were wrapped in scrolls and burned alive by the Romans.
Another 6 million are alleged to have perished in the famine induced in the Ukraine by the Jewish leadership of Russia.

All of this before Hitler is alleged to have "gassed" the first Jew.

=================================
Pra 6 miljonshi nuk qenka dhe kaq i ri apo ndonje gje kaq e pabesueshme......

blendiys

Primus registratum

përse askush nuk trumbeton 20 milionët e vrarë në BRSS por ama ka mbetur si tragjedia më e madhe e kohës vrasja e 6 milionë çifutëve?
Ceshtje matamatikore mer mik.Sa popullsi kishte ish BRSS-ja atehere krahasuar me gjithe cifutet mbare boten?
..dhe nese do diskutonim me shifra,vetem per pak ore 10 000 ushtarake humben jeten ne betejen e D-Day (Normandi) gjithesej 209 000 vetem ne pak dite. :shrug:
( kerkoj ndjese per dikutimin jashte teme )

474A-115

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] ... pasardhesit e irgunit apo shternit pra "mitztaravim" ne shtepi dhe te te kerkojne llogari se pse flet ashtu per gjermanet?...
...Dashke qe popujt te kujtojne edhe dhjetra miljon goime ortodokse qe vdiqen ne duart e NKVD e GPU (te komanduara nga po jahudinjte si Xherxhinski, Jagoda etj). Nuk e ke pare se si i ndersehen Solzjienicinit qe guxon te tregoje te verteten?
Tani gelltite kete dhe mos guxo te qeshesh se te piu e zeza dhe perfundon ne nje biruce me Zundelin e mallkuar!!...
[/qb]
Çthua more i marrë. Ç'janë ato shkurtesa (shkurtesa!??! - iniciale idiot) e fjalë të çuditshme tërësisht jo-historike që përmend. Ahrab pedofil musliman i qelbur antiamerikan. Pasardhës i denjë i dullës. Flet me fjalë të çuditshme që mos t'i marrim vesh ne ë! Hë sa ju di banikja ju ahrabve. Por jo. Ne nuk biem në kurthin tuaj, terroristë të ndyrë muslimo-komunisto-[fut sharjen tënde këtu]-etj.. Jo. Kurrë. Ne jemi vigjilentë sepse na ka "trainuar" nëna par.. Izr..Arab..Gre.. Amerikë. Ti do të na e bësh jetën e zymtë duke na "kujtuar" gjoja histori të tilla me emra t'panjohura (që ne s'do e marrim mundimin t'i shohim se ça janë kuptohet se jemi fetarë në bindjet tona). A e merr vesh ti që un të sjell librarinë e kongresit (izraelit?) dhe t'i hedh poshtë tërë ato shkarravina apo jo. (Muzikë alegre) Bota more i pacipë ësht një kopsht me lule të bukura buzëputhura nga vesa e kristaltë që shkëlqen nën rrezet e diellit pranveror, ku gushkuqët e harabelat fluturojnë të dlirë ndë udhët e flladit lozonjar e ne të lumtur mbi prehrin e jetës shijojmë frytet e saj plotushqyese, hip-hopin madhështor të shartuar me pasion e përkujdesje me tingujt e mahnitshëm orientalë të republikës amë Albaneze (recipe: get stoned add some Tyrkije, Aegypt and some African flavour and you got a hit my albanigga), totalisht ne linguen e re albanishte, ne citadelat tona fantastice te dizajnit special e te pan-iluminuara ku me dezider e volontet pioneresh te moderuar po konstruktojmë new world... POR JU NJERËZ TË URREJTJES. NJERËZ TË ERRËSIRËS.. (Muzikë funebre) Atmosferë tmerri. Klithma e vaje, diku aty kalon një ketër kokzbrazët, kujë, ëëërgghh, ja Hitleri..... hhhh aaaaa..... Satanas incarnatum est....... Ptu ptu ptu fara e ndyrë, ptu ptu fara e keqe, Rroft, rroft, rroft, Rroft populli i "zotit", lart e më lart vaftë ai - e kombet tona (komb? nacion idiot) - e nacionet tona qofshin tokë pjellore për "inteligjentët" e "të abilituarit" e njerëzimit (njerëzimit? humanitetit idiot) ptu ptu ptu simbolet e qelbura(ilire)) DONI TË NA ZHBËNI PARAJSËN TONË MBI TOKË ME PËRRALLA TË TILLA. NE JEMI E VËRTETA DHE ASKUSH NUK ËSHTË MBI NE.

A po m'përcjell. Maji bash ato fjal, nii mue se do gjejsh bela qy mos t'gjett.
N'vesh t'Atit q i mretnon nqiiiiiiej vaftëëëëë!
Aaameeeen!
Kjoft mretnia e tij e amshuuuuueme n'jetëëëëë të jetëëëëëveeeett!
Aaaammmeeeenn!
(edhe Allahu akbar)

Ke hy m'list ti cull, krruje qaty emnin tem e kine për masandej se nuk i dihet.
- Një mik që të do të mirën.

Shalom my Albanian friends.

(Note: Don't worry we will eliminate Antares and the likes. Our civilization will prevail. Keep fighting. We are short of dogs.)

antares

Primus registratum

Aba ba ba ba, 474A! Ma bere kokem dhalle! Ne Librat e Shenjte kur flitet per qoftelargun permendet emri "Legjioni" ne kuptimin qe nuk kemi te bejme vetem me nje "spirito impuro" po me dhjetra e qindra!
Ti me te foluren tende (ne aparence pa lidhje) ne disa dialekte dhe me 4-5 deformime gjuhesh te huaja po me kujton pikerisht "Legjionin"!
Nje njeri i zakonshem nuk shkruan dot keshtu (kjo eshte per kompliment)!
Po ca pit-bulle ose APC a bejne pune per te me ndjekur mua?
Shalom!

qartesia

Primus registratum

A thu me qen i njejti person ky antares me kondrapedalin dhe me dike tjeter qe hyn ne AF vetem uru ditlindjet e femrave p.sh. hasonin e grave,ish don kishotin e teologjise.

Pse kam pershtypjen se shumica e atyre qe jane kunder amerikes dhe çifuteve jane myslimane.

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eu:
[qb] A thu me qen i njejti person ky antares me kondrapedalin dhe me dike tjeter qe hyn ne AF vetem uru ditlindjet e femrave p.sh. hasonin e grave,ish don kishotin e teologjise.

Pse kam pershtypjen se shumica e atyre qe jane kunder amerikes dhe çifuteve jane myslimane. [/qb]
Mos harro edhe komunisto-filo-Ruset /pf/images/graemlins/laugh.gif

antares

Primus registratum

Ne fakt edhe mua me eshte dukur se korn89 dhe Rushi me shadow jane e njejta gje.......